Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αποστάτες σε Ε92

Nikos320
28-04-14, 21:16
Καλησπέρα σε όλους, επειδή έχω λιώσει το eBay και γενικά ψάχνομαι για πραγματάκια ώστε να γίνει ακόμα πιο ωραία η κούκλα μου θα ήθελα την γνώμη από κάποιους που έχουν την γνώση αλλά και κάποιους που τα εργαλεία τους φοράνε αποστάτες γιατί ψήνομαι να βάλω 10mm έως 15mm στον πίσω άξονα. Άμα τους βάλω θα πρέπει να κάνω ευθυγράμμιση?? Θα έχω τρέμουλο??? Δώστε μου τα φώτα σας…

savvas bmwdakias
28-04-14, 21:40
Καλησπέρα σε όλους, επειδή έχω λιώσει το eBay και γενικά ψάχνομαι για πραγματάκια ώστε να γίνει ακόμα πιο ωραία η κούκλα μου θα ήθελα την γνώμη από κάποιους που έχουν την γνώση αλλά και κάποιους που τα εργαλεία τους φοράνε αποστάτες γιατί ψήνομαι να βάλω 10mm έως 15mm στον πίσω άξονα. Άμα τους βάλω θα πρέπει να κάνω ευθυγράμμιση?? Θα έχω τρέμουλο??? Δώστε μου τα φώτα σας…

Για ευθυγραμμιση δεν ξερω και για το τρεμουλο ειναι σχετικο. Να προτιμησεις αποστατες απο 15mm και πανω για να εχουν και πατουρα. Εγω εχω πισω και δεν εχω κανενα προβλημα και ζυγοσταθμιση δεν εχω κανει.

Nikos320
28-04-14, 21:50
Για ευθυγραμμιση δεν ξερω και για το τρεμουλο ειναι σχετικο. Να προτιμησεις αποστατες απο 15mm και πανω για να εχουν και πατουρα. Εγω εχω πισω και δεν εχω κανενα προβλημα και ζυγοσταθμιση δεν εχω κανει.

γιαυτό ρωτάω και εγώ φίλε γιατί ακούω διάφορα,έχεις κάποια μάρκα ή φτιαχτούς???

Γιωτης 335i
28-04-14, 23:38
Τους εχω ενα χρονο στο 335 και ειναι κορυφη !
Απο εδω τους πηρα
https://stores.ebay.com/DUBSTOP-INTERNATIONAL/BMW
Αλλα να βαλεις μπρος πισω.

Nikos320
29-04-14, 00:00
Τους εχω ενα χρονο στο 335 και ειναι κορυφη !
Απο εδω τους πηρα
https://stores.ebay.com/DUBSTOP-INTERNATIONAL/BMW
Αλλα να βαλεις μπρος πισω.

Έκανες ευθυγράμμιση?έχεις κανα τρέμουλο????

savvas bmwdakias
29-04-14, 09:19
Κυκλοφορει πολυ πραμα στο εμποριο εγω εχω συγκεκριμενα momo.

ghost-rider
29-04-14, 14:25
Ευθυγραμμιση δεν θες.
Το αν θα εχεις τρεμουλο η οχι εξαρταται απο την ποιοτητα τους.

Αν κεντραρονται σωστα, κεντραρεται κ η ζαντα επανω σε αυτους σωστα κ ειναι ζυγοσταθμισμενοι θα εισαι οκ.
Αλλιως θα εχεις τρεμουλα κ στην καλυτερη θα απαιτειται ζυγοσταθμιση με τους τροχους επανω στο αμαξι.

Κατα τα λοιπα η οδηγικη συμπεριφορα του αυτοκινητου θα επηρεαστει σα να εβαζες ζαντες με αυξημενο οφσετ.

Προσωπικα σε δυο τζιπακια εχω βαλει h&r. Ακριβοι μεν υποδειγματικοι δε...
Στο bmw δε θα εβαζα γιατι το εχω δοκιμασει με αυξημενο οφσετ απο ζαντες κ το προτιμω στα εργοστασιακα νουμερα.

Nikos320
29-04-14, 15:35
Ευθυγραμμιση δεν θες.
Το αν θα εχεις τρεμουλο η οχι εξαρταται απο την ποιοτητα τους.

Αν κεντραρονται σωστα, κεντραρεται κ η ζαντα επανω σε αυτους σωστα κ ειναι ζυγοσταθμισμενοι θα εισαι οκ.
Αλλιως θα εχεις τρεμουλα κ στην καλυτερη θα απαιτειται ζυγοσταθμιση με τους τροχους επανω στο αμαξι.

Κατα τα λοιπα η οδηγικη συμπεριφορα του αυτοκινητου θα επηρεαστει σα να εβαζες ζαντες με αυξημενο οφσετ.

Προσωπικα σε δυο τζιπακια εχω βαλει h&r. Ακριβοι μεν υποδειγματικοι δε...
Στο bmw δε θα εβαζα γιατι το εχω δοκιμασει με αυξημενο οφσετ απο ζαντες κ το προτιμω στα εργοστασιακα νουμερα.

Δηλαδή με 10 ή 15mm πιστεύεις ότι θα αλλάξει προς το χειρότερο το πάτημα του αυτοκινήτου,η ταχύτητα κτλ???κατάλαβα σωστά???

ghost-rider
29-04-14, 15:53
Οχι. Το κρατημα δε θα στο χαλασει. Υπο συνθηκες μπορει να στο βελτιωσει.
Το τιμονι θα σου κανει πιο νευρικο.

Nikos320
29-04-14, 16:10
Οχι. Το κρατημα δε θα στο χαλασει. Υπο συνθηκες μπορει να στο βελτιωσει.
Το τιμονι θα σου κανει πιο νευρικο.

Ακόμα και αν βάλω μόνο πίσω???

ghost-rider
29-04-14, 16:20
Ακόμα και αν βάλω μόνο πίσω???

Α σορρυ. Αυτο δεν το ειχα παρει γραμμη.
Εννοειται οτι αν βαλεις μονο πισω δεν θα εχεις κανενα θεμα με το τιμονι κ το νευρο του.
Δεν ξερω ομως πως θα συμπεριφερθει το αμαξι με αυξηση μετατροχιου στον ενα μονο αξονα. Κ μιλαω για κρατημα πλεον.
Συνολικα μπορει να γινει λιγο ατσαλο.
Περιμενε να σου πει καποιος που εχει δοκιμασει μονο πισω η μονο εμπρος.

Nikos320
29-04-14, 16:58
Α σορρυ. Αυτο δεν το ειχα παρει γραμμη.
Εννοειται οτι αν βαλεις μονο πισω δεν θα εχεις κανενα θεμα με το τιμονι κ το νευρο του.
Δεν ξερω ομως πως θα συμπεριφερθει το αμαξι με αυξηση μετατροχιου στον ενα μονο αξονα. Κ μιλαω για κρατημα πλεον.
Συνολικα μπορει να γινει λιγο ατσαλο.
Περιμενε να σου πει καποιος που εχει δοκιμασει μονο πισω η μονο εμπρος.

οκ φίλε ευχαριστώ πολύ πάντως για τις συμβουλές...για να δούμε θα το έχει κάνει κανένας άλλος να ακούσω γνώμη...

tokiko
29-04-14, 18:54
Να κάνω και εγώ μια παρένθεση επειδή το ακούω συνέχεια, για τους χειροποίητους αποστάτες σε μηχανουργείο ότι προκαλούν τρέμουλο και τα λοιπά. Όταν του πεις ότι θέλεις αποστάτες ο μηχανουργός φροντίζει να κάνει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις με μικρομετρικά εργαλεία ώστε να μην κοσκινίζει ο αποστάτης. Αν ο άνθρωπος δεν έχει μεράκι απλα θα τους κόψει χωρίς να μετρήσει. Βέβαια μερικοί προτιμούν τους επώνυμους οι οποίοι έχουν και πιστοποίηση και πολύ καλά κάνουν.Ότι προτιμάει ο καθένας.

end of topic

Nikos320
29-04-14, 19:16
Να κάνω και εγώ μια παρένθεση επειδή το ακούω συνέχεια, για τους χειροποίητους αποστάτες σε μηχανουργείο ότι προκαλούν τρέμουλο και τα λοιπά. Όταν του πεις ότι θέλεις αποστάτες ο μηχανουργός φροντίζει να κάνει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις με μικρομετρικά εργαλεία ώστε να μην κοσκινίζει ο αποστάτης. Αν ο άνθρωπος δεν έχει μεράκι απλα θα τους κόψει χωρίς να μετρήσει. Βέβαια μερικοί προτιμούν τους επώνυμους οι οποίοι έχουν και πιστοποίηση και πολύ καλά κάνουν.Ότι προτιμάει ο καθένας.

end of topic

και εγώ για επώνυμους σκέφτομαι φίλε...καλύτερα να πληρώσω κάτι παραπάνω και να μην έχω θέμα παρά να τσιγκουνευτώ και να το μετανιώσω.

Nikos320
30-04-14, 20:39
Τι διάολο τόσα άτομα και κανείς δεν έχει γνώμη για αποστάτες????

mark e92
30-04-14, 21:20
Βάλε ένα επώνυμο ζευγάρι να είσαι σίγουρος.Και αν δεν σου αρέσουν τα βγάζεις...