PDA

Επιστροφή στο Forum : υποψηφιος αγοραστης ε36

grteo
17-04-14, 21:02
καλησπερα σε ολους και καλη ανατασταση να εχουμε
λοιπον εχουμε και λεμε μετα απο 3 χρονια με το πρωτο αμαξακι ατος (2000)
που μπορω να πω σκυλι και οικονομικοτατο με 10 ευρω σημερα κανω 95 χλμ μεσα στην πολη σκεφτομαι σοβαρα να παρω ενα bmw 316 e36 sedan μοντελο του 1995 ,δεν το περνω για να βαζω φωτια στον δρομο αλλα για να ειμαι πιο ανετα απο το ατος ,και εδω και πολλα χρονια το ηθελα αλλα δεν μπορουσα
το αμαξι εχει 190.000 χλμ σημερα θελει καποια μαζεματα νορμαλ για ηλικια κτλ μου το δινει 1000 ευρω ... το θεμα ειναι απο service κτλ ή αναλωσιμα που κυμαινονται ??
απο καταναλωση επισης τι λενε (με ελαφρυ ποδαρι εννοειται )
και τελος αν εχετε καποιον γνωστο με συνεργειο που το πατε εσεις ...
αθηνα μενω
ευχαριστω πολυ
περιμενω απαντησεις σιγουρα θα με βοηθησετε
ευχαριστω

Bassakos
17-04-14, 21:48
απο θεμα ανταλλακτικων δεν γνωριζω, αλλα γενικα απο οσο ξερω δεν ειναι ακριβα
θα σου απαντησουν και οι κατοχοι Ε36
στο θεμα της καταναλωσης μιας και ειχε φιλος 316 Ε36, με πολυ χαλαρη οδηγηση
με το ζορι να πας στα 9 με 9,5 l/100km μεσα στην αθηνα
δλδ με 10 ευρω να κανεις 50-60κμ max!

λογο βαρους ,κυβικων, ελαστικων κτλ κτλ
οπως καταλαβαινεις ουδεμια σχεση εχει με το ατος
σχεδον την 2σια καταναλωση

Panos 316T
17-04-14, 22:31
μεινε στο ατος

HLIAS - E36
19-04-14, 00:53
1000¤ είναι καλή τιμή (αν είναι σε καλή κατάσταση και τα χλμ είναι γνήσια)...
Κατανάλωση τη ρυθμίζεις εσύ ανάλογα πόσο "βαρύ" είναι το δεξί σου πόδι... Αν ξεχαστείς πάντως δεν θα σε λυπηθεί καθόλου, "ρουφάει" κι ας είναι 1.600cc... Μπορείς πάντως να κινηθείς αρκετά οικονομικά για 1600cc όμως σε καμία περίπτωση μην περιμένεις να πιάσεις τα νούμερα του ATOS σε κατανάλωση...
Φυσικά και θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο σαν αυτοκίνητο από το "απρόσωπο" ATOS...
Από service ένα γενικό εγώ είχα κάνει με 120¤ (στη Λάρισα)... Ανάλογα όμως τι θα χρειαστεί να αλλάξεις έξτρα (τα συμμαζεματάκια που ανέφερες)... Πάντως δεν έχει και ακριβά ανταλλακτικά κατα τη γνώμη μου... Και στο Vectra Β που έχουμε του '96 στα ίδια είναι πάνω-κάτω...

Συνεργείο ανέμενε από Αθηναίους!thumb

Καλώς ήρθες! :viannen_01:

Libanner
19-04-14, 18:58
με το ζορι να πας στα 9 με 9,5 l/100km μεσα στην αθηνα
δλδ με 10 ευρω να κανεις 50-60κμ max!

9 με 9,5 l/100km τα έχει για πλάκα...εννοείται μεσα στην κίνηση της Αθήνας πάει παραπάνω απο 9!

BILL007
19-04-14, 20:41
Μη σου πω ακουμπάει και 11 ;) Στο 46άρι που είναι και Μ43TU, και πόλη δίνει 10.6 η BMW αν θυμάμαι καλά...

Μείνε με το άτος.Καμία σχέση το κόστος συντήρησης και τα χιλιόμετρα που βγάζει ο γ-άτος με το Ε36 316...

kplc16
19-04-14, 22:15
Τα 3000χλμ με το bmw κοστιζουν οσο τα 10.000 του γατου. Ειχα καποτε ενα gets το οποιο ειναι ποιο βενζινοβορο απο το γατο. Ειχα και 1600αρι bmw οποτε μπορω να ξερω απο πρωτο χερι τι παιζει με το γατο-bmw. Αν δε κρατιεσαι και θες bmw κρατα και το γατο!!!

savvas bmwdakias
20-04-14, 10:57
Ολα σχετικα ειναι και γω εχω αποψη και για τα 2 αυτοκινητα μιας και τα ειχα και τα 2. Κρατα και το ατος οπως ειπαν τα παιδια γιατι οπως και να χει το bmw ειναι και 20 χρονων σχεδον και τα 1000 ευρω αγορας ανετα φτανουν τα διπλα και βαλε. Δεν ειναι μονο η βενζινη που εχεις να σκεφτεις, ολα τα εξοδα και το κοστος χρησης ανεβαινουν κατευθειαν.Εμενα το συναισθημα που μου εμεινε απο οταν εδωσα το bmw και πηρα το atos ειναι ανακουφιση και χαρα μιας και ολα μειωθηκαν στο 1/3. Σε τι κατασταση ειναι το αμαξι απο
Λαστιχα
αμοστισερ
φρενα
δισκο πλατο
μοτερ
για εμφανιση εξωτερικου και σαλονι δεν ρωταω γιατι ειναι σχετικο

valantis544
21-04-14, 11:32
Πριν από κάμποσα χρόνια ήμουν ακριβώς στην ίδια θέση με σένα. Έψαχνα 316 και οδήγησα αρκετά υποψήφια, αλλά τελικά από τύχη πιο πολύ κατέληξα με 318is. Η συμβουλή που θα σου έδινα είναι να βγάλεις από το μυαλό σου το 316 και να ψάχνεις για 318is μιας και είναι οικονομικότερο κατά γενική ομολογία κι έχει αρκετή δύναμη σε σχέση με το 316. Επίσης τα τέλη και η ασφάλεια του is νομίζω ότι αντέχονται ακόμα και τώρα. Οι τιμές έχουν πέσει απίστευτα και πραγματικά δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να μην το προτιμήσεις πέραν της τιμής, αλλά πιστεύω ότι με υπομονή θα βρεις αξιοπρεπές is κοντά στα λεφτά που είπες.

6ylinder
21-04-14, 15:08
Το θέμα δυστυχώς δεν είναι η αορά...είναι το μετά. Δεν θέλει και πολύ για να αποδειχθούν τρύπιοι κουμπαδάρες, ασχέτως αν γίνει καλός έλεγχος πριν. Εκτός και αν αποδέχεσαι να έχεις ένα αυτοκίνητο κακό/μισό-συντηρημένο. Είναι πολύ παλιά πλέον αυτοκίνητα. Και δεν αναφέρομαι σε βλάβες...αλλά σε αναλώσιμα. Θέλει πολύ προσοχή και τύχη. Αυτά που λέω αφορούν και 316 και 318is.

Επίσης τα μισά 318is είναι κυνηγημένα/ταλαιπωρημενα και καγκουρεμένα...και μέσα στην πόλη καίνε πολύ για τα ελληνικά/μνημονιακά δεδομένα...Αν δεν έχεις τρέλα/μεράκι/διαθέσιμο χρήμα, συμβουλή μου είναι να μην προχωρήσεις...

YΓ: Επίσης να σημειώσω ότι από ό,τι φαίνεται ο φίλος δεν έχει ούτε τρέλα, ούτε τίποτα με το 316, μιας και από τότε που ρώτησε, δεν έχει ξαναμπεί μες στο φόρουμ!!!:thumbsup:

BILL007
21-04-14, 15:42
YΓ: Επίσης να σημειώσω ότι από ό,τι φαίνεται ο φίλος δεν έχει ούτε τρέλα, ούτε τίποτα με το 316, μιας και από τότε που ρώτησε, δεν έχει ξαναμπεί μες στο φόρουμ!!!:thumbsup:

Καλά τέτοιοι που μπαίνουν μια φορά, υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Και εμείς λίγο πολύ σίγουρα το έχουμε κάνει με άλλα forum κάποιες φορές.

Ωστόσο επειδή εμείς έχουμε τρέλα απαντάμε σε όλους :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: Όποιος εκτιμάει την παρέα μας κάνει join, όποιος απο την άλλη δεν γουστάρει δεν τρέχει τίποτα...thumb

mark e92
21-04-14, 17:38
Μπορεί να μην έχει "μπεί "αλλά να τα διαβάζει μπορεί ...

A8hnaios
22-04-14, 12:32
Πριν από κάμποσα χρόνια.....,

Που εισαι συ βρεεεε σ άλλη χώρα πήγες;;

Κάνα καφεεεε;;..

Sorry 4 the off!!

Libanner
23-04-14, 10:05
Η συμβουλή που θα σου έδινα είναι να βγάλεις από το μυαλό σου το 316 και να ψάχνεις για 318is μιας και είναι οικονομικότερο κατά γενική ομολογία κι έχει αρκετή δύναμη σε σχέση με το 316.

Σίγουρα το is είναι καλύτερη επιλογή σαν πακέτο απόδοση-τιμή,αλλά οσον αφορα οικονομία και αξιοπιστία χάνει κατα κράτος σε σχέση με το Μ43B16.Συν οτι τα περισσότερα is είναι πολύ κυνηγημένα όπως είπε και ο φίλος παραπάνω και μετατροπές.Είναι αρκετά δύσκολο πλεον να βρείς καλό Ε36 ιs και ειδικά coupe...

Μάλλον μόλις διάβασε για 10-11 λίτρα κατανάλωση μέσα στην πόλη του κόπηκε η όρεξη χαχαχαχαχαχα

gizmo
23-04-14, 19:31
καλησπερα σε ολους, ειμαι νεος και μου αρεσει..χιχιχι
οχι ειμαι 45αρης...χιχι
μολις πηρα ενα ε46 318 με 2200 μοτερ. οπως καταλαβαινετε νεος και στο forum και δεν ηξερα που να πρωτογραψω για αρχη και κυριως τι να πρωτοδιαβασω και να ενημερωθω. διαβασα τοσα που ζαλιστικα.
καλως σας βρηκα λοιπον και να ετοιμαστητε γιατι θα κανω πολλεεεεεεες ερωτησεις στο αμεσο μελλον...

valantis544
23-04-14, 20:57
Που εισαι συ βρεεεε σ άλλη χώρα πήγες;;

Κάνα καφεεεε;;..

Sorry 4 the off!!

Κάτσε να καλοκαιριάσει και θα κανονίσουμε γιατί πέφτει τρέξιμο!

HLIAS - E36
24-04-14, 14:46
καλησπερα σε ολους, ειμαι νεος και μου αρεσει..χιχιχι
οχι ειμαι 45αρης...χιχι
μολις πηρα ενα ε46 318 με 2200 μοτερ. οπως καταλαβαινετε νεος και στο forum και δεν ηξερα που να πρωτογραψω για αρχη και κυριως τι να πρωτοδιαβασω και να ενημερωθω. διαβασα τοσα που ζαλιστικα.
καλως σας βρηκα λοιπον και να ετοιμαστητε γιατι θα κανω πολλεεεεεεες ερωτησεις στο αμεσο μελλον...

Βασικά καλώς ήρθες!:viannen_01: Αν θέλεις πέρνα από δω να σε γνωρίσουμε...thumb https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23