Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΠΕΡΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

GIANNHS M
21-03-14, 13:53
καλησπερα κυριοι.....οπως πιθανον να ξερετε εχω ενα ε39 2.0 150 αλογακια....δεδομενου οτι η αναρτηση μου τα επαιξε σκεφτομαι σιγα σιγα την επιλογη μιας ρυθμιζομενης....επειδη τα οικονομικα μου περιοριζονται αυστηρα απο 1000 κ κατω ξεχναω τις δυο πρωτες μου προτιμησεις kw - pss...ξεφευγουνε στα λεφτα....κ σκεφτομαι κατι σε bc - d2 - xyz απο γνωστες κ μετα ειναι κατι αλλες που εχω δει πιο οικονομικες.....

αυτη τη στιγμη φοραω μια bilstein κιτρινη απο την οποια αν τα καταφερω θελω να ξεφυγω....

https://www.ebay.com/itm/BC-Racing-BR...c13275&vxp=mtr

https://www.ebay.com/itm/D2-RACING-RS...028a1c&vxp=mtr

https://www.ebay.com/itm/XYZ-SPORT-CO...4459b5&vxp=mtr

απο μια αναρτηση ζηταω..... βασικα να μην κοπαναει το αμαξι κ να εχει την δυνατοτητα να ρυθμιστει στα μετρα του αυτοκινητου ετσι ωστε να δουλευει σωστα.

το αμαξι ποτε δεν θα το βαλω σε πιστα ετσι ωστε να αναζηταω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα...
απλα στις βολτες μου κ στα ταξιδια μου με την οικογενεια θελω να εχω ενα καλοστημενο αμαξι.
επειδη ομως δεν εχω ξαναασχοληθει με αυτο το θεμα θα ηθελα τα φωτα σας κ τα σχολια σας απο εμπειριες δικες σας ή φιλων σας που εχουν δοκιμασει κατι αναλογο......

......................................ευχαρι στω... .........................................

alexm
21-03-14, 14:39
Η ρυθμιζομενη αναρτηση σε υψος θελει πολυ δουλεια και γνωσεις.
Πρεπει να ξερεις να διαβαζεις το αυτοκινητο σου αναρτησιακα.... και να κανεις πολλες ρυθμισεις - δοκιμες για να μπορεσεις να το φερεις στο προσωπικο σου στυλ οδηγησης.
Εαν δεν εχεις διαθεση και χρονο να ασχοληθεις αστο καλυτερα.
Για το στυλ οδηγησης και τον τροπο που χρησιμοποιεις το αυτοκινητο σου, θα σου προτεινα μαμα μ-πακ αμορτισερ - ελατηρια.

leo328
21-03-14, 14:42
+1 m-pack thumb

Konstantinos E60
21-03-14, 15:05
+2 Mpack thumb
Ηθελα και εγω αυτο το" κατι διαφορετικό" αλλα τελικά ξαναεβαλα mpack.Οτι ποιο ιδανικό για κρατημα και ανεση στους ελληνικούς καρόδρομους.

GIANNHS M
21-03-14, 15:16
Η ρυθμιζομενη αναρτηση σε υψος θελει πολυ δουλεια και γνωσεις.
Πρεπει να ξερεις να διαβαζεις το αυτοκινητο σου αναρτησιακα.... και να κανεις πολλες ρυθμισεις - δοκιμες για να μπορεσεις να το φερεις στο προσωπικο σου στυλ οδηγησης.
Εαν δεν εχεις διαθεση και χρονο να ασχοληθεις αστο καλυτερα.
Για το στυλ οδηγησης και τον τροπο που χρησιμοποιεις το αυτοκινητο σου, θα σου προτεινα μαμα μ-πακ αμορτισερ - ελατηρι.

αν με το καλο βαλω κατι θα ασχοληθω αν χρειαστει.....επειτα παραδειγματισμενος απο δυο φιλους, ο ενας με bc σε ε36 καμπριο - κ ο αλλος xyz σε ε46,δεν ειδα οτι ταλαιπωρηθηκαν να στησουν τα αυτοκινητα τους.ισως γιατι αυτοι που τις βαλανε ξερανε απο αλλες περιπτωσεις το πλησιεστερο set up πολης.....βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι εχουν πιασει κ το 100% της αποδοσης........τα μ-πακ απο την αλλη δεν τα εχω νιωσει πως δουλευουν κ απλα σκεφτομουνα κατι πιο αναβαθμισμενο..............ενδει κτικη τιμη για μ-πακ ξερουμε?????

beck m power
21-03-14, 15:52
+3 Mpack φοβερή άνεση-απόδοση!!!
2 περιπτώσεις φίλων μου με xyz σε ε46 Μ3 και σε golf 4 τα αποτελέσματα ήταν τραγικά από θέμα άνεσης σε χρήση δρόμου!!
Πολύ κοπάνιμα!!!!

Leonidas_E39
21-03-14, 17:03
Λοιπον καλη η μπακ αλλα η ρυθμιζομενη ειναι αλλο πραμα. Προσωπικα δεν ασχοληθηκα με το σεταπ της καθολου μιας και ηρθε ετοιμη απο τον Στεφανο που την φορουσε. Οσοι μπηκαν στο αμαξι δεν παραπονεθηκε κανεις, μπορω να πω οτι εφυγε η ασαφεια που εδινε το τιμονι μετα τα 180 το αμαξι χαμηλωσε στο σημειο που ηθελα κα γενικα εμεινα υπερ ευχαριστημενος .

Stunt Mike
21-03-14, 17:33
Εγω θα πω ενα πραγμα μονο...η σωστη coilover δεν συγκρινεται πουθενα με τα συμβατικα αμορτισερ-ελατηρια....Οποιος ζηταει κατι διαφορετικο απο τ'αμαξι του και δεν τον ικανοποιει η εργοστασιακη οδικη συμπεριφορα,την χρειαζεται...Οι υπολοιποι παιζουν σε κατι συμβατικο....

panose30
21-03-14, 17:40
Βαλε bc
Οσοι γνωστοι μου εχουν μονο καλα λογια εχουν να πουνε

Stunt Mike
21-03-14, 18:34
Βαλε bc
Οσοι γνωστοι μου εχουν μονο καλα λογια εχουν να πουνε

Απο τις 3 που ποσταρε,η D2 ειναι δοκιμασμενη χροοονια με αριστα αποτελεσματα,τοσο σε δρομο,οσο και σε πιστα.(εγω την εχω 4 χρονια τωρα!!!)
Η BC τον τελευταιο καιρο εχει δειξει οτι ειναι πραγματικα οσο καλη φαινεται απο την παρουσια της,ειδικα σε Ε30....Ομως δεν γνωριζω καποιον να την εχει βαλει σε τοσο βαρια καροτσα οπως το Ε39....
Η ΧΥΖ κυκλοφορει επισης χρονια,αλλα πιο πολυ εκτος Ελλαδος,οπου η ποιοτητα δρομων ειναι σαφως καλυτερη.Επισης δεν την εχω δει ποτε σε αγωνιστικη εφαρμογη,οπου θα φανει γρηγορα η αντοχη και αποτελεσματικοτητα της....

dark knight
21-03-14, 20:21
D2 προτείνω και εγω. υπαρχει και αντιπρόσωπος που μπορεις να απευθυνθείς ακομα και από εξω να την φερεις, και να τους πεις τι θες και να τη φερει στα μετρα σου

HLIAS - E36
21-03-14, 23:58
Θα σου πρότεινα κι εγώ M-Pack ως συνδυασμό τιμής-ποιότητας-προιόντος...

Σε ρυθμιζόμενη θα ξεφύγεις κάπως οικονομικά και θα περιορίσεις αρκετά την άνεσή σου... Αν δεν σ' ενδιαφέρει αυτό τότε ναι, να βάλεις ρυθμιζόμενη και να το ψάξεις και να ασχοληθείς και με το στήσιμο...thumb

Για την D2 ξέρω ότι δεν έχει καλό rebound σε μεγάλες ταχυτητες (πχ 140χλμ) αλλά φορεμένη σε Ε36 Μ3... Για το δικό σου δεν ξέρω αν ισχύει...

chief
22-03-14, 08:38
απο μια αναρτηση ζηταω..... βασικα να μην κοπαναει το αμαξι κ να εχει την δυνατοτητα να ρυθμιστει στα μετρα του αυτοκινητου ετσι ωστε να δουλευει σωστα.

το αμαξι ποτε δεν θα το βαλω σε πιστα ετσι ωστε να αναζηταω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα...
απλα στις βολτες μου κ στα ταξιδια μου με την οικογενεια θελω να εχω ενα καλοστημενο αμαξι.

Καλημερα,
Το Ε39 ειναι ενα οικογενειακό αμαξι ανεσης για τους επιβατες και ανετο στον οδηγό.
Αυτός ειναι ο χαρακτηρας του και γι αυτο εχει κατασκευαστει.
Απ την στιγμη που δεν σε ενδιαφερει η πιστα, οι χρονοι, τα ημισλικ κλπ, μια coilover αναρτηση ειναι μια λάθος αποφαση.
Και δεν αναφαιρομαι μονο σε φτηνες αναρτησεις τυπου D2 και BC. Το ιδιο θα συνεβαινε αν ειχες την οικονομικη δυνατότητα να εμπαζες μια Ohlins ή μια Moton.

Με τη προσθηκη coilover αναρτησης το αμαξι σιγουρα
-θα χασει τον χαρακτηρα του
-θα κοπανάει
-θα εχει χειρότερο κρατημα

gregE36
22-03-14, 08:46
το καλυτερο πιστευω ειναι επειδη ειχα τετοιο αμαξι και μαλιστα m pack .να βρεις ελατηρια mpack και να τα συνδιασεις με αμορτισερ οπως bilstein ,sachs.....εμενα φοραγε την μαμα αναρτηση και το αμαξι ηταν μαγικο χαλι χωρις να χτυπαει και ουτε να εχει κλισεις .ηταν τελειο .βεβαια το mpack εχει και διαφορετικες αντιστρεπτικες,αλλα αυτο πιστευω εχει να κανει με τις κλισεις στις στροφες και οχι με την αποσβεση.

GIANNHS M
28-03-14, 17:55
το καλυτερο πιστευω ειναι επειδη ειχα τετοιο αμαξι και μαλιστα m pack .να βρεις ελατηρια mpack και να τα συνδιασεις με αμορτισερ οπως bilstein ,sachs.....εμενα φοραγε την μαμα αναρτηση και το αμαξι ηταν μαγικο χαλι χωρις να χτυπαει και ουτε να εχει κλισεις .ηταν τελειο .βεβαια το mpack εχει και διαφορετικες αντιστρεπτικες,αλλα αυτο πιστευω εχει να κανει με τις κλισεις στις στροφες και οχι με την αποσβεση.

στη περιπτωση αυτη να επισκευασω τα bilstein που φοραω να αλλαξω ισως κ τα ελλατηρια κ να αλλαξω αντιστρεπτικες.η πιο οικονομικη λυση.

Καλημερα,
Το Ε39 ειναι ενα οικογενειακό αμαξι ανεσης για τους επιβατες και ανετο στον οδηγό.
Αυτός ειναι ο χαρακτηρας του και γι αυτο εχει κατασκευαστει.
Απ την στιγμη που δεν σε ενδιαφερει η πιστα, οι χρονοι, τα ημισλικ κλπ, μια coilover αναρτηση ειναι μια λάθος αποφαση.
Και δεν αναφαιρομαι μονο σε φτηνες αναρτησεις τυπου D2 και BC. Το ιδιο θα συνεβαινε αν ειχες την οικονομικη δυνατότητα να εμπαζες μια Ohlins ή μια Moton.

Με τη προσθηκη coilover αναρτησης το αμαξι σιγουρα
-θα χασει τον χαρακτηρα του
-θα κοπανάει
-θα εχει χειρότερο κρατημα

το οτι ειναι ενα αμαξι οικογενειακο δεν αμφιβαλει κανεις....(δεν γνωριζω πολλα) αλλα ποσα αυτοκινητα οικογενειακα φορανε αναλογες αναρτησης?κ δηλαδη παρολο που ειναι ρυθμιζομενη δεν μπορει να δουλεψει στο φασμα των ρυθμισεων της αρμονικαπανω σε τετοια αυτοκινητα?

GIANNHS M
30-03-14, 18:01
πανω στη μπουκαλα την μπροστινη γραφει τον εξης κωδικο.....F4-VN34439-HO BILSTEIN ΚΙΤΡΙΝΑ...ξερει κανεις σε ποια κατηγορια παιζουν?