PDA

Επιστροφή στο Forum : ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΦΩΤΩΝ

ΠΟΝΤΙΟΣ
10-03-14, 18:13
Καλησπέρα σε όλους
ασχολούμαι εδώ και μερικά απογεύματα με το Ε30 και ανάμεσα στα άλλα τοποθέτησα ηλεκτρική ρύθμιση των φαναριών αντί της original που λειτουργεί με πίεση υγρού. Ανάμεσα στα άλλα είπα να αλλάξω και το διακόπτη του Ε30 με αυτόν από το Ε34 . Κόλλησα όμως στη συνδεσμολογία του νέου διακόπτη μιας και τα καλώδια του ενός και του άλλου δεν έχουν το ίδιο χρώμα. Μήπως έχει κάποιος κάποιο σχεδιάγραμμα των καλωδίων του διακόπτη από Ε34 ;
θα με βοηθούσε ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ

Bazil Van Sinner
10-03-14, 18:44
Μήπως κράτησες φωτογραφικό αρχείο απο τις δουλειές που έκανες?
Θα βοηθούσε αφάνταστα τους υπολοίπους που θα το επιχειρούσαν.

120ie87
10-03-14, 19:05
Καλησπέρα σε όλους
ασχολούμαι εδώ και μερικά απογεύματα με το Ε30 και ανάμεσα στα άλλα τοποθέτησα ηλεκτρική ρύθμιση των φαναριών αντί της original που λειτουργεί με πίεση υγρού. Ανάμεσα στα άλλα είπα να αλλάξω και το διακόπτη του Ε30 με αυτόν από το Ε34 . Κόλλησα όμως στη συνδεσμολογία του νέου διακόπτη μιας και τα καλώδια του ενός και του άλλου δεν έχουν το ίδιο χρώμα. Μήπως έχει κάποιος κάποιο σχεδιάγραμμα των καλωδίων του διακόπτη από Ε34 ;
θα με βοηθούσε ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ

πήγαινε τους 2 διακόπτες σε έναν ηλεκτρολόγο, είναι απλό να γινει με πολύμετρο

JiMk86
10-03-14, 19:34
Πόντιε αν δε σου κάνει κόπο, κοίταξε λίγο αυτό https://www.armchair.mb.ca/~dave/BMW/e34/

ΠΟΝΤΙΟΣ
10-03-14, 21:22
Μόλις τελειώσω τη μετατροπή θα ανεβάσω ότι μπορώ σχετικά , φώτο, σχέδια , λεπτομέρειες. Το συνολικό κόστος είναι πολύ μικρό , αν και δεν έχω ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ, (μην πάει ο νους σας αλλού!!) , το κόβω βαριά βαριά στα 35¤.Απλά έχω κολλήσει στη συνδεσμολογία. Το καλώδια που δίνουν ρεύμα στο ταμπλό(φωτισμός) , το καλώδιο που πηγαίνει στο ροοστάτη και τις γειώσεις , τα έχω . Δεν μπορώ να αντιστοιχίσω τα υπόλοιπα που δεν είναι και λίγα . Ο παλιός διακόπτης έχει 10 κουμπώματα , αυτός του Ε34 έχει 11