PDA

Επιστροφή στο Forum : idrive help

GEO
05-03-14, 07:19
παιδες θελω βοηθειαααααα. εχω ενα e60 2003 με το μονο cd. το αυτοκινητο μολις το πηρα ειχε προβλημα με το ccc και ηταν νεκρο. πηρα μεταχειρισμενο ccc και με το που το εβαλα δουλεψε εκανα και κωδικοποιηση. τωρα συμβαινει το εξης οταν αφησω το αυτοκινητο το βραδυ και παω να το παρω το πρωι δουλευει το radio και το cd αλλα η οθονη ειναι κλειστη το σβηνω το ξανα ανοιγω αλλα τιποτα κανω 10 χιλιομετρα για την δουλεια μου το παρκαρω τιποτα. οταν μετα απο 2 ωρες παω να το παρω ανοιγει κανονικα. ξερει κανεις κατι να βοηθησει? λετε να φταιει η οθονη?

abadon
05-03-14, 09:48
Πριν πάρω το Ε60 που έχω, παζάρευα ένα άλλο που και αυτό είχε πρόβλημα με την οθόνη του. Και αυτός άλλαξε το ccc. Εγώ μένω Γερμανία και το παλικάρι ήταν από την γειτονική μας Αλβανία. Καλοκαίρι μου έλεγε που πήγαινε Αλβανία δούλευε κανονικά η οθόνη, όταν επέστρεφε Μόναχο ώμος δε δούλευε τίποτα. Κάτι με θερμοκρασίες πρέπει να παίζει, ίσως τελικά δεν είναι το ccc αλλά κάποια άλλη επαφή που με τη ζέστη δουλεύει και με το κρύο όχι, τουλάχιστον εγώ αυτό συμπέρανα στη δική μου περίπτωση.

GEO
05-03-14, 10:04
εγω ελεγα μηπως τελικα φταιει η οθονη αλλα αν ειχε προβλημα λογικα δεν θα αναβε καθολου

bmwe60
05-03-14, 13:04
δεν στο λεω με σιγουρια,αλλα καλο θα ηταν να αλλαζες τις ασφαλειες του αυτοκινητου
το κοστος για ολες ειναι πολυ μικρο(στο ξαναλεω οτι δεν ειναι σιγουρο,αλλα τα ηλεκτρικα του αυτοκινητου ειναι πολυπλοκα)

GEO
05-03-14, 13:28
οι ασφαλειες που ειναι στο πορτμπαγκαζ? ξερεις ποια ειναι απο το idrive?

bmwe60
05-03-14, 13:53
ναι αυτες εννοω,δεν ξερω ποια ειναι για το ιντριβε,αλλα θα σου προτεινα να τις αλλαξεις
ολες καθως το κοστος τους ειναι μικρο

αν δεν θες να το κανεις αυτο μπορεις να παρεις αυτο το σπρευ για τις επαφες και να περασεις τις ασφαλειες και να κανεις εναν ελεγχο στις γειωσεις(αυτη ειναι η εναλλακτικη)

μην ανησυχεις δεν ειναι κατι τρομερο

alexm
05-03-14, 14:26
ναι αυτες εννοω,δεν ξερω ποια ειναι για το ιντριβε,αλλα θα σου προτεινα να τις αλλαξεις
ολες καθως το κοστος τους ειναι μικρο

αν δεν θες να το κανεις αυτο μπορεις να παρεις αυτο το σπρευ για τις επαφες και να περασεις τις ασφαλειες και να κανεις εναν ελεγχο στις γειωσεις(αυτη ειναι η εναλλακτικη)

μην ανησυχεις δεν ειναι κατι τρομερο

Εχεις υποψη σου τι ειναι η μοναδα ccc και πως δουλευει το I-drive;
Τι ασφαλειες και εξυπναδες (για να μην πω τιποτα αλλο.....) του γραφεις του ανθρωπου!!!
Εαν εσυ το θεωρεις βοηθεια προς οποιοδηποτε μελος που αντιμετωπιζει καποιο προβλημα με το αυτοκινητο του, να γραφεις οτι σου κατεβει, προφανως κανεις λαθος!!!
Στο εξης θα σε παρακαλουσα τα γραφομενα σου να εχουν βαση και να ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα...thumb

:thanks:

alexm
05-03-14, 14:58
οι ασφαλειες που ειναι στο πορτμπαγκαζ? ξερεις ποια ειναι απο το idrive?

Μην ασχολεισαι με ασφαλειες, δεν ειναι εκει το προβλημα.
Κανε μια διαγνωση να δεις τι σου βγαζει, εαν εχουν περασει πανω απο 5 μηνες που εκανες την αλλαγη της ccc και την κωδικοποιηση, κανε ενα update και κατα 99% θα εισαι ΟΚ.
Το μονο προβλημα που ειναι πιθανο να αντιμετωπισεις με το update εαν η μοναδα ccc που εχεις ειναι παλια (του 04-05-06), ειναι να μην υποστηριζει τα νεα δεδομενα και να στην πεταξει εκτος!!!
Εαν συμβει αυτο, δυστυχως δεν εχεις αλλη επιλογη απο το να αλλαξεις μοναδα!!!
Για να μιλησουμε με τον νομο των πιθανοτητων, οι πιθανοτητες του να δεχθει αναβαθμισης η δικη σου μοναδα (εαν ειναι παλια) και να μην την πεταξει εκτος, ειναι 60-40%...thumb

GEO
05-03-14, 15:09
Μην ασχολεισαι με ασφαλειες, δεν ειναι εκει το προβλημα.
Κανε μια διαγνωση να δεις τι σου βγαζει, εαν εχουν περασει πανω απο 5 μηνες που εκανες την αλλαγη της ccc και την κωδικοποιηση, κανε ενα update και κατα 99% θα εισαι ΟΚ.
Το μονο προβλημα που ειναι πιθανο να αντιμετωπισεις με το update εαν η μοναδα ccc που εχεις ειναι παλια (του 04-05-06), ειναι να μην υποστηριζει τα νεα δεδομενα και να στην πεταξει εκτος!!!
Εαν συμβει αυτο, δυστυχως δεν εχεις αλλη επιλογη απο το να αλλαξεις μοναδα!!!
Για να μιλησουμε με τον νομο των πιθανοτητων, οι πιθανοτητες του να δεχθει αναβαθμισης η δικη σου μοναδα (εαν ειναι παλια) και να μην την πεταξει εκτος, ειναι 60-40%...thumb

alex ξερεις κανεναν που να το κατεχει με το θεμα της κωδικοποιησης

alexm
05-03-14, 16:01
alex ξερεις κανεναν που να το κατεχει με το θεμα της κωδικοποιησης

Δεν ειναι θεμα κωδικοποιησης, αναβαθμιση (update) θελει.
Δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, συνδεση στην obd και update.
Oλοι οι επισημοι επισκευαστες bmw μπορουν να κανουν αναβαθμιση, ισως να εχουν αυτη την δυνατοτητα και καποιοι εκτος επισημου δικτυου!!!
Πληροφοριακα να σου πω οτι στο δικο μου το ειχα το θεμα παγωματος της οθονης απο το 2007, σχεδον μια φορα τον μηνα.
Εβγαζα τον ενα πολο της μπαταριας για 2 λεπτα και για ενα μηνα ολα ΟΚ.
Το 2011 ομως χοντρυνε..... το προβλημα αφου το εκανε σχεδον καθε μερα, εκανα update και ΤΕΛΟΣ!!!
Φυσικα με την ψυχη στο στομα... μην μας πεταξει την ccc εκτος, αλλα ευτυχως την γλυτωσα...thumb
Στα Ε60 με την αναβαθμιση λυνεις πολλα θεματα!!!

E60_Arkadia
05-03-14, 16:39
Αλέξη εγώ που δεν έχω κάνει update ποτέ απ το 05 θα πρέπει να κανω;;

alexm
05-03-14, 17:03

Κωστα τι χρωμα φοντο εχει η οθονη, καφε η γκρι;
Mp3 cd παιζει;

bmwe60
05-03-14, 17:12
συγνωμη αν εκανα καποιο λαθος

E60_Arkadia
05-03-14, 17:17
Κωστα τι χρωμα φοντο εχει η οθονη, καφε η γκρι;
Mp3 cd παιζει;

Γκρι Αλέξη,δεν παίζει mp3.

PANOS-E60
05-03-14, 17:33

Κώστα, αν όλα δουλεύουν κανονικα, δεν ειναι απαραίτητο το update, νομίζω.
Εγω εχω κάνει προπερσι, εβαλα την 32 εκδοση, δεν νομιζω να υπαρχει νεωτερη, αλλά δεν είδα καμμία απολύτως διαφορά στις λειτουργίες του idrive.
Θεωρητικά ίσως έγιναν όλα λίγο ταχυτερα, αλλά δεν το πολυνιωθεις στην πραξη.

alexm
05-03-14, 17:48
Γκρι Αλέξη,δεν παίζει mp3.

Οτι δουλευει καλα και δεν μας ενοχλει δεν το πειραζουμε!!!
Εαν ομως μας ενοχλει που δεν παιζει mp3, κανουμε update για να παιξει...thumb

alexm
05-03-14, 17:51
Πανο παιζεις mp3;

PANOS-E60
05-03-14, 17:56
Πανο παιζεις mp3;

:th_Laie_67-1: δεν ξερω, δεν δοκιμασα ποτε ως τωρα :shok: :shok:

παιζει η σιντιερα καρντια μου :thumbsup:

alexm
05-03-14, 18:22
:th_Laie_67-1: δεν ξερω, δεν δοκιμασα ποτε ως τωρα :shok: :shok:

παιζει η σιντιερα καρντια μου :thumbsup:

:facepalm: αδερφε..... δεν ρωτησα εαν παιζεις εσυ mp3 :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Παιζει η δικη σου σιντιερα mp3;
Εισαι σιγουρος;

PANOS-E60
05-03-14, 18:27
:facepalm: αδερφε..... δεν ρωτησα εαν παιζεις εσυ mp3 :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Παιζει η δικη σου σιντιερα mp3;
Εισαι σιγουρος;

:facepalm: :facepalm: :facepalm: συνεννόηση κουκουρούκου ... :hyper:

δικο μου το λάθος, παμε πάλι από την αρχή :hystericalbs1: :hystericalbs1:

ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝ Η ΣΙΝΤΙΕΡΑ ΜΟΥ ΠΑΙΖΕΙ MP3 . :cheers:

alexm
05-03-14, 18:32
:facepalm: :facepalm: :facepalm: συνεννόηση κουκουρούκου ... :hyper:

δικο μου το λάθος, παμε πάλι από την αρχή :hystericalbs1: :hystericalbs1:

ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝ Η ΣΙΝΤΙΕΡΑ ΜΟΥ ΠΑΙΖΕΙ MP3 . :cheers:

Μην γραφεις με κεφαλαια γραμματα, ειναι σαν να φωναζεις :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Παμε σοβαρα τωρα, η κεντρικη μοναδα στην κονσολα μετα την αναβαθμιση, παιζει mp3;

PANOS-E60
05-03-14, 18:41
Μην γραφεις με κεφαλαια γραμματα, ειναι σαν να φωναζεις :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Παμε σοβαρα τωρα, η κεντρικη μοναδα στην κονσολα μετα την αναβαθμιση, παιζει mp3;

αλήθεια φίλε δεν ξερω, εχω μονιμα τους χαρτες του ναβι εκεί.

ξερω γιατί ρωτας, μηπως η αναβαθμιση που εκανα ήταν γ.τ.π.κ. :hystericalbs1:
θα βρω ενα cd με mp3 και θα δοκιμασω. thumb

deepBLUE
05-03-14, 18:44
Η σιντιέρα στο ντουλαπάκι δε παίζει mp3 η σιντιέρα στη κονσόλα παιζει .

alexm
05-03-14, 18:59
αλήθεια φίλε δεν ξερω, εχω μονιμα τους χαρτες του ναβι εκεί.

ξερω γιατί ρωτας, μηπως η αναβαθμιση που εκανα ήταν γ.τ.π.κ. :hystericalbs1:
θα βρω ενα cd με mp3 και θα δοκιμασω. thumb

Τι κακος που εισαι.....:original:
Δεν λεω για την αναβαθμιση, εχω την εντυπωση οτι οι μοναδες ccc του 03-04 και μετα την αναβαθμιση δεν παιζουν mp3.
Δεν ειμαι ομως σιγουρος και μπορει να θυμαμαι λαθος, γιαυτο σου ειπα να δεις το δικο σου....thumb

E60_Arkadia
05-03-14, 19:39
Δηλαδη αν κάνω αναβάθμιση θα παίζω mp3?? Μια χαρά δουλεύει τωρα,Πανοοο αυτο με τους χάρτες γτ το είπες???!! Ασε μας στον πόνο μας εμάς με τα φτωχά E60αρια....

alexm
05-03-14, 20:05
Δηλαδη αν κάνω αναβάθμιση θα παίζω mp3?? Μια χαρά δουλεύει τωρα,Πανοοο αυτο με τους χάρτες γτ το είπες???!! Ασε μας στον πόνο μας εμάς με τα φτωχά E60αρια....

Κωστα τι ημερομηνια παραγωγης εχει το Ε60;
Εαν δεν ξερεις, στειλε μου με π.μ τα 7 τελευταια του vin και θα σου πω.....thumb

E60_Arkadia
05-03-14, 23:02
Ελα Αλεξη είναι 12/04

alexm
05-03-14, 23:04
Ελα Αλεξη είναι 12/04
Αυριο Κωστα θα ξερω.

wheelman
05-03-14, 23:31
Για όποιον ενδιαφέρεται για εξοπλισμό και άλλα στοιχεία,
υπάρχει ακόμα αυτό το site (https://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html) που είναι εν λειτουργία...

ΥΓ
Μπρρρ ανατριχιάζω με αυτό το site γιατί σου δείχνει και φωτό
με το αυτοκίνητο στο χρώμα του και το εσωτερικό του...

alexm
05-03-14, 23:56
Για όποιον ενδιαφέρεται για εξοπλισμό και άλλα στοιχεία,
υπάρχει ακόμα αυτό το site (https://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html) που είναι εν λειτουργία...

ΥΓ
Μπρρρ ανατριχιάζω με αυτό το site γιατί σου δείχνει και φωτό
με το αυτοκίνητο στο χρώμα του και το εσωτερικό του...

Ασε ρε.... Ηλια, αυτοι δεν ξερουν τι τους γινεται, εβαλα το δικο μου και μου εβγαλε αυτο!!!

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=23883&d=1394060072

το δικο μου εχει αλλες πινακιδες...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

GEO
06-03-14, 07:09
το δικο μου παιζει mp3 και εχω καφε φοντο. το προβλημα ειναι το εξης πηγε να μου κανει αναβαθμιση ολου του αυτοκινητου και επειδη ειναι μεταχειρισμενο το ccc δεν τον αφηνει να το κανει

bmwe60
06-03-14, 13:24
παιδια θα ηθελα να ρωτησω κατι,επειδη πριν λιγο καιρο το πηρα το αυτοκινητο,πως θα μπορουσα να καταλαβω αν εχει γινει καποια αναβαθμιση στο idrive(απο αυτα που διαβασα
αλλαζει το χρωμα αν καταλαβα καλα στην οθονη, τι χρωμα εχει το αναβαθμισμενο μπλε
η γκρι)
ευχαριστω

BILL007
06-03-14, 14:16
Για δες εδώ https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=786027

bmwe60
06-03-14, 14:25
δηλαδη απο το secret menu που δειχνει το βιντεο βλεπεις ποια εκδοση ειναι
https://www.youtube.com/watch?v=EEuwpM49f70
σε ευχαριστω,ειχα δει το βιντεο αλλα δεν ηξερα που μπορει να χρησιμευσει

alexm
06-03-14, 14:30
Ελα Αλεξη είναι 12/04

Κωστα η bmw αναφερει οτι μετα το 2003 ολες οι κεντρικες μοναδες εχουν την δυνατοτητα να παιξουν mp3, καποιες ομως του 2003-04-05 μονο μετα απο επαναπρογραμματισμο.
Υπαρχουν ομως και μοναδες ccc του 2004, που μετα απο επαναπρογραμματισμο δεν μπορεσαν να διαβασουν mp3 cd!!!
Με τον αριθμο vin μπορεις να δεις αν μετα την αναβαθμιση θα διαβαζει mp3 cd ή οχι.

alexm
06-03-14, 14:34
το δικο μου παιζει mp3 και εχω καφε φοντο. το προβλημα ειναι το εξης πηγε να μου κανει αναβαθμιση ολου του αυτοκινητου και επειδη ειναι μεταχειρισμενο το ccc δεν τον αφηνει να το κανει

Δεν μπορεις να κανεις αναβαθμιση επειδη διαβαζει στην ccc αλλο αριθμο πλαισιου.
Εαν εχεις την παλια μοναδα, πας σε επισημο επισκευαστη και το ψαχνεις!!!

E60_Arkadia
06-03-14, 15:51
Κωστα η bmw αναφερει οτι μετα το 2003 ολες οι κεντρικες μοναδες εχουν την δυνατοτητα να παιξουν mp3, καποιες ομως του 2003-04-05 μονο μετα απο επαναπρογραμματισμο.
Υπαρχουν ομως και μοναδες ccc του 2004, που μετα απο επαναπρογραμματισμο δεν μπορεσαν να διαβασουν mp3 cd!!!
Με τον αριθμο vin μπορεις να δεις αν μετα την αναβαθμιση θα διαβαζει mp3 cd ή οχι.

Ωραια Αλεξη,συντομα θα παω για αλλαγη λαδιων,οποτε ζηταω και update και βλεπουμε

BMWNAOUSSA
06-03-14, 16:13
Η σιντιερα μέσα στο ντουλαπάκι στο δικό μου Ε60 δεν παίζει mp3 μόνο αρχεία ήχου wav το σλοτ του navigation εφόσον αφαιρέσεις το DVD και βάλεις άλλο με mp3 παίζει αλλά δεν έχεις πλοηγηση

Sent from my iPhone using Tapatalk