Επιστροφή στο Forum : Ε36 Sedan Πρόβλημα στην πίσω πόρτα
Καλησπερίζω την παρέα και μπαίνω στο θέμα μου. Σε Ε36 sedan κάτι έσπασε στην πίσω αριστερή πόρτα και δεν ανοίγει από έξω. Θα μου πείτε "Άνοιξε την από μέσα και άνοιξε την ταπετσαρία να δεις τί συμβαίνει, απλό." Εδώ έρχεται το πρόβλημα. Έχω ενεργοποιημένη από το πλάι της πόρτας την ασφάλεια για τα παιδιά! Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ανοίξω την πόρτα;...
HLIAS - E36
27-01-14, 22:12
Καλησπερίζω την παρέα και μπαίνω στο θέμα μου. Σε Ε36 sedan κάτι έσπασε στην πίσω αριστερή πόρτα και δεν ανοίγει από έξω. Θα μου πείτε "Άνοιξε την από μέσα και άνοιξε την ταπετσαρία να δεις τί συμβαίνει, απλό." Εδώ έρχεται το πρόβλημα. Έχω ενεργοποιημένη από το πλάι της πόρτας την ασφάλεια για τα παιδιά! Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ανοίξω την πόρτα;...
Ωχ! Πως τα κατάφερες και σου έκατσαν έτσι???:shok: Που βρίσκεται η ασφάλεια για να μην ανοίγει από μέσα? Πρέπει να είναι ανοιχτη η πόρτα? Στο Maverick του θείου μου η ρύθμιση αυτή γίνονταν από το εσωτερικό χερούλι αν θυμάμαι καλά... Στο Vectra του πατέρα μου όμως ήταν εκεί που ασφαλίζει η πόρτα και έπρεπε να είναι ανοιχτή για να ρυθμιστεί αυτή η ασφάλεια για τα παιδιά...
το ιδιο και στο ε36 πρεπει να ειναι ανοιχτη
Εκεί που είναι και στο Vectra είναι στο Ε36...
HLIAS - E36
27-01-14, 22:26
Χμ......:think: Κατσαβίδια!!!!:shok: Πλάκα κάνω μην το καταστρέψεις... Αν δεν έχεις πάρει απάντηση ως αύριο από κάποιον που να ξέρει θα κάνω μια ερώτηση στον μηχνικό μου μήπως ξέρει κάτι και θα σου πω...thumb
nikos valvetronic
27-01-14, 22:28
Φίλε αυτήν μόνο ο τζακ νόρις την ανοίγει :th_Laie_67-1:
Νομίζω ότι πρέπει να πας σε λαμαρινά για να σου δώσει λύση,αλλιώς τι να πω?? Ίσως αν έχεις κάποιον φίλο με 36 σεντάν ή να βρεις μια πόρτα σε παλιατζή να ανοίξεις ταπετσαρία για να δεις που ενεργεί η παιδική ασφάλεια μήπως και την φτάνεις με κανα σύρμα από πάνω απ'το παράθυρο ή από μέσα αν βγάλεις το εσωτερικό χερούλι.
προσπαθησε να βγαλεις την ταπετσαρια...ισως χρειαστει να βγαλεις και το καθισμα(ευκολα θα βγαινει πιστευω) και με λιγο κοπο θα βγει και η ταπετσαρια
HLIAS - E36
27-01-14, 22:43
προσπαθησε να βγαλεις την ταπετσαρια...ισως χρειαστει να βγαλεις και το καθισμα(ευκολα θα βγαινει πιστευω) και με λιγο κοπο θα βγει και η ταπετσαρια
Κι εγώ σκέφτηκα να στο προτείνω όμως σαν δεύτερη λύση γιατί δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε κόπο αν υπάρχει πιο εύκολη λύση...thumb
Πάντως μπορείς να το δοκιμάσεις...
Θα ρίξω μια ματιά αύριο στην δεξιά να δω πώς είναι αν και νομίζω έχει κάποιες βίδες περιμετρικά της ταπετσαρίας. Το κάθισμα βγαίνει πολύ εύκολα. Ελπίζω πάντως να βιδώνει μόνο από το χερούλι όπως οι μπροστινές.:sad:
Σήμερα πέρασα από έναν κλειδαρά στην περιοχή μου και μου είπε οτι έχει σπάσει το χερούλι εσωτερικά, μάλιστα μου είπε οτι είναι σύνηθες στα Ε36 και οτι πρέπει να το σπάσει από έξω για να φτάσει κάποια ντίζα ώστε να ανοίξει η πόρτα αφού είναι ενεργοποιημένη η παιδική ασφάλεια... Ωστόσο μετά από μια ματιά που έριξα είδα οτι η ταπετσαρία έχει μόνο δύο βίδες στο σημείο του χερουλιού και η υπόλοιπη προφανώς είναι κουμπωτή, όπως και οι μπροστινές. Οπότε θα προσπαθήσω να την ανοίξω από μέσα και αν αποτύχω θα προχωρήσω απ'έξω...
Τελικά η ταπετσαρία αφαιρείται χωρίς να ανοίξει η πόρτα. Η συνέχεια είχε λίγο ζόρι. Με την βοήθεια ενός μικρού καθρέπτη και μιας ντίζας και αρκετής υπομονής και επιμονής κατάφερα να ανοίξω από μέσα την πόρτα. Τώρα σειρά έχει η αγορά του ανταλλακτικού και αντικατάστασης του παλιού...
βγαζεις πισω καθισμα (κουμπωτο ειναι) και αφου βγαλεις τις δυο βιδες τραβας την ταπετσαρια -προσοχη στην πανω πλευρα. Μετα φαινεται η σπασμενη πετουγια την οποια πλεον πρεπει να εχεις για να αλλαξεις
βγαζεις πισω καθισμα (κουμπωτο ειναι) και αφου βγαλεις τις δυο βιδες τραβας την ταπετσαρια -προσοχη στην πανω πλευρα. Μετα φαινεται η σπασμενη πετουγια την οποια πλεον πρεπει να εχεις για να αλλαξεις
Αυτή τη διαδικασία έκανα άλλα μου έχει σπάσει το έξω χερούλι το οποίο απ'ότι είδα τελικά πρέπει να αλλάζει απ'έξω... Τέλος πάντων, το πρώτο πρόβλημα το έλυσα δηλαδή να ανοίξω την πόρτα από μέσα με ενεργοποιημένη την ασφάλεια για τα παιδιά. Τώρα μου μένει να προμηθευτώ το ανταλλακτικό (μάλλον μεταχειρισμένο) και να το αντικαταστήσω...