PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με τα φωτα ομιχλης!

Dermatis
16-01-14, 20:12
Καλησπερα !
Εχω θεμα με τα προβολακια ομιχλης στο 46αρι μου! Δεν αναβουν!
Το φωτακι στο ταμπλο αναβει κανονικα με το πατημα του κουμπιου ουτε εχω καποιο σφαλμα στο καντραν!
Αμα ειχε καει ασφαλεια θα εβγαζε σφαλμα στο καντραν ? Μπορει να φταει ο ρελες τους ?
Τι μπορει να φταιει?:ranting2::ranting2:
Για πειτε καμια γνωμη!
:thanks::thanks:

Vassilis ///M
16-01-14, 20:15
1)Καμμένη λάμπα (δεν φαίνεται στο καντράν)

2)Έλεγχος στο φις για καλή επαφή

3)Βραχυκυκλωμένο φις

ghost-rider
16-01-14, 20:17
Για τα προβολακια ομιχλης παντως δεν βγαζει ενδειξη καμμενης λαμπας στο καντραν το 46αρι.

Dermatis
16-01-14, 20:22
Καταρχην Thanks γιατι δεν ηξερα οτι δεν βγαζουν σφαλμα!
Αποκλειω λαμπα και φισακια γιατι χτες δουλευαν και εντωμεταξυ δεν αναβουν τωρα και τα 2 οποτε λιγο απιθανο αλλα θα το τσεκαρω!
Ποια ειναι η ασφαλεια τους?

Dermatis
16-01-14, 20:37
Eκανα μια αναζητηση και βρηκα πως ειναι η ασφαλεια 38 15Α πηγα κατω και την τσεκαρα και ειναι οκ! Τι αλλο μπορει να ναι?
Παντως οταν πατω το κουμπι ακουω το κλακ του ρελε πισω απο το ντουλαπακι!

pilot
16-01-14, 20:39
τσέκαρε ΟΛΗ την καλωδίωση απο τα προβολάκια..thumb

nikos e46
16-01-14, 20:41
Θα σου πρότεινα να πας σε κάνα ηλεκτρολόγο να δεις τι γίνεται....Αυτό το κλακ που λες για βραχυκύκλωμα μου μοιάζει .

Dermatis
16-01-14, 20:44
τσέκαρε ΟΛΗ την καλωδίωση απο τα προβολάκια..thumb
Θα το κανω αυριο ......ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!

Ασχετο ! Αλλα κατι που παρατηρησα ειναι οτι οταν καιγεται το φως θεσης βγαζει σφαλμα στο καντραν και αυτοματα αναβει το φλας μονιμα στο φαναρι που καηκε το θεσηςthumb

Vassilis ///M
16-01-14, 21:50
Θα το κανω αυριο ......ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!

Ασχετο ! Αλλα κατι που παρατηρησα ειναι οτι οταν καιγεται το φως θεσης βγαζει σφαλμα στο καντραν και αυτοματα αναβει το φλας μονιμα στο φαναρι που καηκε το θεσηςthumb

Aκριβώς!!!! :thumbsup:

ghost-rider
16-01-14, 22:09
Απο χθες που δουλευαν, μεχρι τη στιγμη που δε δουλευαν, παρεμβληθηκε κατι?
Καποιο λυσιμο για μπαξιμο, καμια λακουβα με νερα που παιζει να προξενησε θεμα... Παει καπου το μυαλο σου?
Αν ναι εχεις απο καπου να ξεκινησεις.
Αλλιως υπομονη, πολυμετρο κ παιρνεις σβαρνα το κυκλωμα ξεκινωντας απο το διακοπτη κ πηγαινοντας προς εμπρος...

Dermatis
16-01-14, 22:18
Ναι η αληθεια ειναι πως παρεμβληθηκε μια εγχειρηση!
Εδω και καιρο ειχα βαλει τα angel αλλα με την καλωδιωση που εχει και εναν ρελε ωστε να παιζουν με τον εσωτερικο φωτισμο! Ομως ο ρελες εκανε φασαρια αφου οπλιζε και ξεοπλιζε συνεχως. Οποτε γεφυρωσα το πηνιο του με μια διοδο ωστε να μην εχω επιστροφη και δουλεψε μια χαρα! Αμεσως μετα παρατηρησα αυτο...βεβαια μπορει να προυπηρχε ! Μπορει να του προξενησα κατι?
Ααααα εβγαλα και ξαναεβαλα την μπαταρια! Βεβαια οπως πρεπει πρωτα τον αρνητικο μετα το θετικο και αντιστροφα!

ghost-rider
16-01-14, 22:54
Δεν καταλαβα τι εκανες. Πως παιζουν με τον εσωτερικο φωτισμο?
Παιζει να μπερδευτικε κατι?
Τα ομιχλης για να αναψουν πρεπει πρωτα να ειναι αναμμενα τα θεσεως(angel πλεον).
Μηπως κατι παιχτηκε εκει?

Dermatis
16-01-14, 23:03
Λοιπον αυτο που εκανα οπως πολοι ειναι το εξης:
Καταρχην δεν αφαιρεσα τις ψειρες στα φωτα θεσης !
Εκλεψα ρευμα απο την μια ωστε να αναψω τα angel που δουλευουν παραλληλα!
Ομως εγω ηθελα να αναβουν οταν ανοικλεινω το αμαξι οποτε εκλεψα ρευμα απο το footwell φωτακι που αναβει οταν ξεκλειδωνω και αργοσβηνει οταν κλειδωνω !
Αρα δυο πηγες τασης για τα angel! Οποτε πηρα ρευμα απο την μπαταρια το εδωσα στο ρελε και αυτος αναλογα με το αν εχω τα θεσης ανοιχτα ή τον εσωτερικο φωτισμο αναβει τα angel!
Τεσπα μπορει να γινε καμια στραβη κατα το μπαξιμο !
Αλλα δεν νομιζω να εχε καψει τιποτα περα απο την ασφαλει η τον ρελε ετσι δεν ειναι? :shok: Δεν υπαρχει περιπτωση να αρπαξε καμια μοναδα φωτων ετσι?

Εψαξα και βρηκα τον ρελε του https://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Genuine-BMW-Relay-light-green-61368373700-/121251507472?pt=Car_Audio_Video&hash=item1c3b272d10
αλλα γενικα δεν δινουν τα χαρακτηριστικα του. Μπορω να βαλω καποιον του εμποριου η παω για bmw?

θανασης Φιλιππου
17-01-14, 10:19
πανε στα παλια και παρε ενα ρελε,γιατι δε βγαζεις τη διοδο να δεις τι θα γινεται;

E60_Arkadia
17-01-14, 10:30
Εγώ έπαθα το ίδιο σε ένα πολακι! Έτσι ξαφνικά δεν άναβαν τα ομίχλης,τελικα είχαν καεί και οι δυο λάμπες παρέα!!

wheelman
17-01-14, 11:03
Από ότι θυμάμαι όταν έψαχνα το retrofit για τα περβολάκια,
δεν συνδέονται κάπως με τα φώτα θέσης

Όπως σου είπαν και πριν δοκίμασε να αποσυνδέσεις
το harness των Angel και μέτρα ξανά τις γραμμές κ τις λάμπες.

Τέλος ρίξε μια ματιά και στο pdf μήπως σε βοηθήσει

Dermatis
17-01-14, 13:14
Λοιπον Καταρχην ευχαριστω ολους ολους για το χρονο σας να ποσταρετε !

Λοιπον εβγαλα τον ρελε των angel και τιποτα!
Ελυσα ντουλαπακι και τσεκαρα αντισταση και ηταν οκ! Εβγαλα ρελε τον δοκιμασα και οπλιζε κανονικα !
Μετρησα τασεις στη θηκη του ρελε ολα καλα!
Και λεω ωχ παμε για πολλα!
Οποτε ειπα ας μετρησω και την ταση στα ακρα της λαμπας και ηταν και εκει κανονικα! :hystericalbs1::hystericalbs1:
Δεν περασε καν απο το μυαλο να καηκαν και οι δυο λαμπες μαζι χαχαχαχ:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Αλλα οντως καηκαν και οι δυο λαμπες μαζι! :hystericalbs1::hystericalbs1:

Οποτε ηθικο διδαγμα ξεκινηστε απο τα απλα και πατε στα δυσκολα! χαχαχα

Dermatis
17-01-14, 13:21
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα να κανω μια ερωτηση?
Επειδη θελω να φερω την μεγαλη σκαλα στο χρωματισμο των ξενον της μικρης ( λευκα) μπορω να βαλω καμια H7 smd led ? Θα εχω θεμα με το σινιαλο? Απο φωτισμο τι λενε αυτες?

wheelman
17-01-14, 13:58
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα να κανω μια ερωτηση?
Επειδη θελω να φερω την μεγαλη σκαλα στο χρωματισμο των ξενον της μικρης ( λευκα) μπορω να βαλω καμια H7 smd led ? Θα εχω θεμα με το σινιαλο? Απο φωτισμο τι λενε αυτες?

Όχι απο εμένα κατηγορηματικά.

Υπάρχουν led που μπορούν να δουλέψουν έτσι,
αλλά δεν έχω δει εφαρμογή της προκοπής ακόμα
σε αυτοκίνητο...

Δές εδώ (https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=354711&postcount=10)

Dermatis
17-01-14, 14:17
:thanks: Ηλια χρειαζομουν την επιβεβαιωση thumb
Μιας και εγω πιστευω πως δεν θα δουλεψουν καλα!
Μου την δινει ομως οταν ( αν και σπανια στη Αθηνα) αναβω την μεγαλη και βλεπω την χρωματικη διαφορα απο μεσα! Ενω απ΄εξω φαινεται μια χαρα μιας και ταιριαζει ωραια με τα προβολακια!
Θα χτυπησω απλα καμια night breaker μου φαινεται!
:thnx::thnx:

E60_Arkadia
17-01-14, 19:19
Εγώ έπαθα το ίδιο σε ένα πολακι! Έτσι ξαφνικά δεν άναβαν τα ομίχλης,τελικα είχαν καεί και οι δυο λάμπες παρέα!!

Ειδεεες;;thumb

Dermatis
18-01-14, 10:59
Ειδεεες;;thumb

Χαχαχαχα ναι .....! Ηταν ομως το τελευταιο τελευταιο που κοιταξα! Ξενερωσα ασχημα ! Ειχα λυσει ντουλαπακια κλπ :hystericalbs1::hystericalbs1:

nikos valvetronic
20-01-14, 09:13
Χαχαχαχαχα τώρα μου θύμισες παρόμοιο που έπαθα με ένα ibiza φίλου λύσαμε διακόπτη πενταλ φρένου, σπρει καθάρισμα κτλ. ρελέ καλωδιώσεις και τέλος ήταν και οι δυο λάμπες στοπ!! Από τότε όταν μου καίγεται μια λάμπα αλλάζω και το ζευγάρι της!

Dermatis
20-01-14, 15:34
Χαχαχα ισχυει και εγω τωρα επ ευκαιρια αλλαξα και τις λαμπες απο τα πισω φωτα ομιχλης !

HLIAS - E36
20-01-14, 16:38
Ωχ!:shok: Βρε λες...???:whistle: Και στο Vectra ξαφνικά κάηκαν τα stop, ψάξαμε τα πάντα (ασφάλειες, βαλβίδα στο πενταλ, κλπ) όμως δεν κοιτάξαμε λάμπες...:facepalm:

Πολύ παράξενο δεν είναι όμως να καούν και τα 3 φώτα stop ταυτοχρονα...?