Επιστροφή στο Forum : Φορτηγό και μεταβολή του τονάζ
Καλή χρονιά σε όλα τα μέλη του forum. Όπως λέει και ο τίτλος θέλω να μου πει κάποιος που γνωρίζει εάν μπορεί να μεταβληθεί νόμιμα το μεικτό βάρος ενός φορτηγού και κατά ποιο ποσοστό (όπως για παράδειγμα στα κυβικά με το 25%).
Ευχαριστώ
Το μικτό βάρος ;;;
Τι θέλεις να αλλάξεις ;
Αν βάλεις έναν ακόμα άξονα πχ σε τριαξονικό, αλλάζει τόσο το καθαρό όσο και το ωφέλιμο.
Αν έχεις πχ υδραυλική πόρτα και την αφαιρέσεις, επίσης αλλάζουν.
ας πουμε οτι θελουμε ...ενα φορτηγο που εχει ωφελιμο 1500kg, να το κανουμε 1300kg..γινεται??
ας πουμε οτι θελουμε ...ενα φορτηγο που εχει ωφελιμο 1500kg, να το κανουμε 1300kg..γινεται??
δεν έχω μπει στο νόημα.
Θέλουμε για παράδειγμα ένα φορτηγό που έχει μικτό βάρος 11000kg να το κάνουμε 12000kg - 13000kg. Γίνεται να αλλάξει το μικτό βάρος προς τα πάνω?
ghost-rider
09-01-14, 15:22
Oχι.
Αμα ελαφρυνεις με καποιο τροπο την κατασκευη(πιο ελαφρυα καροτσα η κατι τετοιο. Να μειωσεις αποβαρο δλδ) μπορεις να αυξησεις το ωφελιμο.
Το μικτο(αθροισμα αποβαρου κ ωφελιμου) ειναι συγκεκριμενο για καθε φορτηγο.
Θέλουμε για παράδειγμα ένα φορτηγό που έχει μικτό βάρος 11000kg να το κάνουμε 12000kg - 13000kg. Γίνεται να αλλάξει το μικτό βάρος προς τα πάνω?
(Φανταζομαι) πως το μεικτο αρα και το οφελιμο καθοριζοναται απο μια σειρα παραμετρων οπως μεγεθος, βαρος (νετο), δυναμη κινητηρα, αριθμός αξονων, κλπ
Λογικα σκεπτομενος τα παραπανω...
Τωρα τι γινεται στην πραξη, ή στην "πραξη" δεν εχω ιδεα...
Oχι.
Αμα ελαφρυνεις με καποιο τροπο την κατασκευη(πιο ελαφρυα καροτσα η κατι τετοιο. Να μειωσεις αποβαρο δλδ) μπορεις να αυξησεις το ωφελιμο.
Το μικτο(αθροισμα αποβαρου κ ωφελιμου) ειναι συγκεκριμενο για καθε φορτηγο.
Το ξέρω αν ελαφρύνω την κατασκευή πως θα κερδίσω σε ωφέλιμο ρωτάω αν μεταβάλεται το μικτό
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
09-01-14, 17:31
τι φορτηγο ειναι?π.χ. μουσαμας κοφα?
katsaraios
09-01-14, 17:33
Καταρχην μιλας για ΙΧΦ η για ΔΧΦ?
Στα ΔΧΦ υπαρχει παραθυρο αυξησης του Μικτου βαρους.
Το φορτηγό είναι μουσαμάς. Το φορτηγό στο οποίο θέλω να δούμε εαν αλλάζει το μικτό βάρος είναι εκπαιδευτικό φορτηγό. Για 1000kg θα πρέπει να πάρω καινούριο. Είναι ΙΧΦ. Ρωτάω μήπως κάποιος από εμάς ξέρει εαν μπορώ να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα
Το καθε φορτηγο εχει απο εργοστασιο στα χαρτια του συγκεκριμμενο μικτο βαρος δεν μπορεις να το αλλαξεις.Συνηθως ειναι κτυπημμενο και σε καρτελακι στο πλαισιο του
Bazil Van Sinner
10-01-14, 17:58
Θα πρεπει να απευθηνθεις στο υπουργειο @kellis .
Προσφατα συνεργατης μου περασε abs και κατι αλλο σε ενα merc φορτηγο παλιο για να μπορεσει να το κυκλοφορησει νομιμα,οποτε κατι μπορει να παιζει και για σενα.