PDA

Επιστροφή στο Forum : (Ε46) Περίεργο φαινόμενο με τα φλας

niko
05-01-14, 18:08
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Εδώ και μία εβδομάδα μου συμβαίνει το εξής παράξενο: Ανάβοντας το αριστερό φλάς κάποιες φορές (όχι πάντα) αναβοσβύνει με γρήγορα ρυθμό σαν να έχει καμμένη λάμπα. Μετά από 5-6 τέτοια γρήγορα αναβοσβυσίματα, λειτουργεί κανονικά. Κάποια στιγμή πρόσεξα ότι κατά την διάρκεια αυτού του φαινομένου, το εμπρός αριστερο φλάς δεν άναβε. Το πήγα σε ηλεκτρολόγο όπου άλλαξε προληπτικά την λάμπα και καθάρισε τις επαφές. Το φαινόμενο όμως συνεχίζεται.
Το αυτοκίνητο είναι Ε46 1,9 μοντ 2001
Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει;

Kostas_1
05-01-14, 19:18
Συνηθως ειναι η επαφη - δεν παταει καλα η λαμπα στα λαμακια της φισας της.

Dathanaso
05-01-14, 21:41
ειναι θεμα επαφης ή κακης γειωσης...

wheelman
05-01-14, 22:29
Ψάξε όλες τις λάμπες σου!!!

Το έπαθα και εγώ, μου έβγαζε σφάλμα μπροστά αριστερά και άναβε μόνιμα το δεξί μπροστά φλας κάνοντας το γρήγορο φλασαρισμα στο εσωτερικό.

Τελικά είχε φύγει μια αντίσταση από το led στο δεξί φως θέσης :eek:

Αντικατεστησα το ledακί και όλα οκ

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk

niko
05-01-14, 23:37
Το περίεργο είναι ότι δεν το κάνει συνέχεια αλλά κάποιες φορές. Επίσης με σταματημένο το αυτοκίνητο σε φανάρι μόλις ανάψω αριστερό φλάς κανει 4-5 γρήγορα φλασαρίσματα και μετά συνεχίζει κανονικά. Αν ήταν θέμα επαφής νομίζω θα έπρεπε να έφτιαχνε (ή να χαλούσε) μετά από κάποιο τράνταγμα του αυτοκινήτου.
Το θέμα της γείωσης το είδε ηλεκτρολόγος και είναι οκ. Θα κοιτάξω πάντως τις λάμπες

deepBLUE
06-01-14, 08:47
Το πιο πιθανό είναι να θες άλλη Φύσσα .
Πήγαινε σε ένα ηλεκτρολόγο να τη βγαλει και να τη τσεκαρει

RallyArt
06-01-14, 09:12
Το περίεργο είναι ότι δεν το κάνει συνέχεια αλλά κάποιες φορές. Επίσης με σταματημένο το αυτοκίνητο σε φανάρι μόλις ανάψω αριστερό φλάς κανει 4-5 γρήγορα φλασαρίσματα και μετά συνεχίζει κανονικά. Αν ήταν θέμα επαφής νομίζω θα έπρεπε να έφτιαχνε (ή να χαλούσε) μετά από κάποιο τράνταγμα του αυτοκινήτου.
Το θέμα της γείωσης το είδε ηλεκτρολόγος και είναι οκ. Θα κοιτάξω πάντως τις λάμπες

To ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα και εγώ άλλαξε τη λάμπα που προβληματίζετε και όλα οκ.thumb

nikos bob
06-01-14, 09:58
Το φως θεσης ειναι .

kostas_ke35
06-01-14, 19:14
και εγω το ιδιο προβλημα ειχα και το προβλημα ειναι στην πισω πλακετα του αριστερου φαναριου ,το προβλημα ειναι στην φυσα αν κοιταξης την φισα στης επαφες καπου εχει η μια επαφη αρπαξει σαν να εχει λιοσει γιγο το πλαστικο της φυσας με ενα καλοδιακι φτιαζει αλλα πρεπει να το δει ενας ηλεκτρολογος

aris
06-01-14, 19:47
Αν ειναι το εμπρος αριστερο μπορει απλα να ειναι η λαμπα! Πολλες φορες οταν ειναι στα τελευταια της, απο κραδασμους κυριος, μια κανει μια δεν κανει επαφη το συρματακι μεσα της!

niko
08-01-14, 17:30
Άνοιξα το πίσω αριστερό φανάρι για να ελέγξω τη λάμπα. Την έβγαλα και την ξανάβαλα αφού όλα δείχνανε οκ. Από τότε όλα δουλεύουν σωστά

Kostas_1
08-01-14, 19:01
οπως σου ειπα. η επαφη ηταν

niko
09-01-14, 10:36
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον

makis1
15-01-14, 15:23
φίλε νίκο ότι έχει να κάνει με την διαχείριση εγκεφάλου όλα παίζουν στην λεπτομέρια έτσι κε στον εγκέφαλο τον φώτων άρα δύο πράγματα κοιτάμε 1( της επαφές της φήσας ) 2( τα βαττ της λάμπας ) γιατί ο εγκέφαλος διαβάζη ομηκή αντίσταση φορτίο ακόμη και αν μια λάμπα είναι φθαρμένη τότε αυτό συμβενη...