PDA

Επιστροφή στο Forum : Bmw e46 Pillars Restoration

Dermatis
11-12-13, 11:23
Μετα απο ενα σωρο μπαξιματα τωρα τελευταια ....ειπα να κανω ενα τελευταιαο ( και καλα τωρα...) :whistle::whistle:
Λοιπον πριν καιρο ειχαν ξεφτυσει τα μπροστα κολωνακια και τα εφτιαξα δεν θυμαμαι ποσο εδωσα :ranting2::ranting2:
Τωρα ξεφτυσαν και τα πισω αλλα και τα μεσαια ειναι λιγο ταλαιπωρημενα απο την ζωνη!
Οποτε λεω να τολμησω να τα φτιαξω μονος μου! :warriorsmiley::warriorsmiley:

1. Ερωτηση πρωτη: Το ολο εσωτερικο εχει το γκρι υφασμα .....να τολμησω να κανω τα κολονακια μαυρα και να αφησω ουρανο γκρι ή θα ναι σκ@τ@ ?

2. Ερωτηση δευτερη: Να χρησιμοποιησω κολλα σε σπρευ .....? Χρειαζεται κατι αλλο?
:thanks::thanks:

Dermatis
11-12-13, 11:49
Κανει αυτη?
https://www.hartorama.gr/displayITM2.asp?ITMID=49830

ssaliaris
11-12-13, 13:06
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το ύφασμα που καλύπτει τον αερόσακο στην εμπρός αριστερή κολώνα. Εάν βρεις λύση θα χαρώ ιδιαιτέρως μιας ξαο δεν αχω καταφέρει ακόμη να το επισκευάσω σωστά.

Sent from my Stealth mobile

Dermatis
11-12-13, 13:30
Σε οποιονδηποτε ταπετσερη να πας θα στο φτιαξει δεν ειναι κατι δυσκολο!
Επισης αν πιανουν τα χερια σου .....τα βγαζεις τα καθαριζεις απο κολλες και βαζεις αγνο παρθενο και φρεσκο υφασματακι και και τα ξαναβαζεις!

zaharias
11-12-13, 13:49
Η παρεα απο Θεσσαλονικη μου ειχε πει οτι καποιος απο εκει τα ντυνει ολα με 250 ευρω αν θυμαμαι καλα.. ουρανο-κολωνακια..
Θα το κανεις DIY..??

Dermatis
11-12-13, 13:52
Ναι δεν ειναι κατι δυσκολο εχω ξαναασχοληθει με βενζινοκολα και κλπ σε υφασμα οποτε δεν θα εχω θεμα.
Και το ξεφτισμα αυτο γινεται γιατι το μαμα υφασμα δεν εχει γυρισμα απο μεσα ειναι τσιμα τσιμα :ranting2::ranting2:

Ζαχαρια τι λες να παιξω διχρωμία?

Lambros46
11-12-13, 15:19
Αν παίξεις "μαύρη μαυρίλα πλάκωσε" ενημέρωσέ μας και εμάς πώς το έκανες!

Dermatis
11-12-13, 15:26
Οταν λες μαυρη μαυριλα .....εννοεις και ουρανο?

Dermatis
11-12-13, 16:24
Τρωγομουν ολη μερα και εψαχνα diy και για ουρανο αλλα τελικα ουρανος δεν θα παιχτει παρολου που δεν ειναι δυσκολο αφου μετα θα θελω και τα σκιαδια και τις χειρολαβες σε μαυρα για να μην ειναι γυφτικο! :hystericalbs1::hystericalbs1:
Οποτε θα παρω το ιδιο χρωματακι υφασμα να τα φτιαξω και μεχρι εκει!

Ξερει κανεις κανα μαγαζι αθηνα με υφασματα αυτοκινητων?

Nick bmwlover
11-12-13, 16:30
Τρωγομουν ολη μερα και εψαχνα diy και για ουρανο αλλα τελικα ουρανος δεν θα παιχτει παρολου που δεν ειναι δυσκολο αφου μετα θα θελω και τα σκιαδια και τις χειρολαβες σε μαυρα για να μην ειναι γυφτικο! :hystericalbs1::hystericalbs1:
Οποτε θα παρω το ιδιο χρωματακι υφασμα να τα φτιαξω και μεχρι εκει!

Ξερει κανεις κανα μαγαζι αθηνα με υφασματα αυτοκινητων?

Σου εστειλα π.μ

mark e92
11-12-13, 16:31
Να προτιμήσεις βενζινόκολλα σε σπρέι στρώνει καλύτερα .
Αν τον ντύσεις με μαυρο θα χρειαστείς και ένα σπρει για πλαστικά μαύρο για τα χερούλια κλπ...

Lambros46
11-12-13, 16:38
Οταν λες μαυρη μαυριλα .....εννοεις και ουρανο?

Ναι :)

Sent from my GT-I8260 using Tapatalk

Dermatis
11-12-13, 18:45
Παιδια τελικα θα κατσω στα αυγα μου και θα φτιαξω μονο τα κολωνακια στο ηδη υπαρχων χρωμα μιας και ο ουρανος σε τελεια κατασταση!

Θα παρω αυριο κανα τηλ να βρω υφασμα και πιστευω να βρω το ιδιο!
Κολλα εχω και σπρευ και χυμα οποτε θα χρησιμοποιησω σπρευ!thumb

alex1
11-12-13, 19:19
Μιας και αντιμετωπίζω φυσικά κι εγώ το ίδιο πρόβλημα στα κολωνάκια Ξεκουμπώνουν εύκολα αυτά ώστε να τα κολλήσω ????? η είναι δύσκολο???? καθώς επίσης κινδυνεύω να κάνω ζημιά μιας και έχει τους αερόσακους στα κολωνάκια ????

Dermatis
11-12-13, 19:22
Μιας και αντιμετωπίζω φυσικά κι εγώ το ίδιο πρόβλημα στα κολωνάκια Ξεκουμπώνουν εύκολα αυτά ώστε να τα κολλήσω ????? η είναι δύσκολο???? καθώς επίσης κινδυνεύω να κάνω ζημιά μιας και έχει τους αερόσακους στα κολωνάκια ????

Απο οτι καταλαβα μιλας για τα μπροστινα! Pillar A
Ειναι αρκετα ευκολο και ακινδυνο να βγουν!
Θα δεις πανω εχουν μια μικρη ραγα που γραφει επανω και airbag. Βαζεις ενα κατσαβιδακι ή μια φαλτσετουλα πλαστικη και ξεκουμπωνεις την ραγα αυτη. Απο κατω υπαρχουν 3 torx βιδες τις βγαζεις και thats it.
Και μετα με την αντιθετη φορα τα βαζεις πισω!

mark e92
11-12-13, 19:33

Βγαίνουν πολύ εύκολα ειναι όλα κουμπωτά!

nikos valvetronic
11-12-13, 19:54
Όχι mark ο Πάρης τα είπε σωστά για τα μπροστινά.Τα πίσω είναι όντως κουμπωτά αλλά πρέπει να τραβήξεις το λάστιχο του πλαισίου πρώτα και για τα μεσαία δεν ξέρω.

ghost-rider
11-12-13, 20:17
Πισω κουμπωτα. Πις οφ κεικ!

Εμπρος με βιδες πισω απο το φιλετακι που γραφει airbag. Τορκσακια να υπαρχουν...

Μεσαια(για κουπε θα πω που ξερω)... Πικραμμενη ιστορια.
1ος τροπος. Βγαζεις το πισω καθισμα(κατω μερος), κλεινεις το ανω στο κομματι που σε ενδιαφερει και αφερεις την πλαινη στηριξη του καθισματος, ωστε να εχεις χερι και να λυσεις το πισω πλαινο πανελ, αφου ξεκουμπωσεις οτι περιφερειακα χρειαζονται.
Αυτο εφαρμοσα οταν αλλαξα το μεσαιο δεξι κολονακι.
Με την ευκαιρια εχε και κλιπσακια, δεν κοστιζουν τιποτα, ξεκουμπωνεις που ξεκουμπωνεις καλο ειναι να μην ξανακουμπωσει με τα ιδια, θα πατα λακουβα και θα κανει σα κουδουνιστρα.

2ος τροπος.
Ξεβιδωνεις απλως το πλαινο πανελ και το τραβας να ξεκουμπωσουν δυο τρια κλιπς στην περιοχη που ενωνεται με το κολονακι.
Απομακρυνεται λιγο το πανελ και γινεται η μοντα.
Δυστυχως ετσι(η μεθοδος που εφηρμοσα για την αλλαγη του αριστερου αφου την ακουσα με το δεξι) δεν μπορεις να αλλαξεις ολα τα κλιπς που ξεκουμπωνουν.

Το κολονακι εχει δυο κλιπς στην κατω μερια πισω απο το πανελ. Επανω συρταρωνει.

Στο παρελθον μου ειχαν ξεκολλησει και τα ειχα μονταρει με βενζινοκολλα.
Καλα ηταν αλλα πλεον ειχαν χασει το χρωμα τους.

Το κοστος τους απο την αντιπροσωπεια ειναι τετοιο που θεωρω οτι δεν αξιζει να τα πας για ντυσιμο.

Dermatis
13-12-13, 13:27
Καλησπερα
Εκανα μια γυρα σημερα σε ταπετσεριδες αλλα δεν βρηκα υφασμα να ταιριαζει με το μαμα ωστε να ειναι ιδιο με το ουρανο!
Μονο σε εναν βρηκα και αυτος δεν μου εδινε ουτε ρεταλια! :ranting2::ranting2:
Γνωριζω πως στην Αθηνα μοναστηρακι νομιζω εχει καταστηματα που ειναι τιγκα στα υφασματα οποτε υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να βρω.
Ξερει κανεις που ακριβως βρισκονται αυτα τα μαγαζια?
Ή καποιο αλλο που θα βρω το υφασμα το γκρι της bmw?

Dermatis
14-12-13, 10:07
Το diy ξεκινησεεεεεε..... live
https://imageshack.com/a/img844/2352/14pt.jpg
https://imageshack.com/a/img845/8030/3k8n.jpg
https://imageshack.com/a/img577/6541/v4cq.jpg

Dermatis
14-12-13, 19:46
Το diy μολις τελειωσε με την τοποθετηση να γινεται με φακο και μου εβγαλε την παναγια!
Το αποτελεσμα ειναι για ολους τους υπολοιπους τελειο ενω για μενα τον ψυχαναγκαστικο υπαρχει μια πολυ μικρη διαφορα χρωματικη με τον ουρανο υπο το φως ενω κανονικα δε φαινεται τιποτα ....θα ανεβασω φωτο.

Συμβουλες - tips: Χρησιμοποιησα κολλα σε σπρευ για το κολλημα και με πινελο για τα γυρισματα
Τα πισω κολωνακια στα σενταν ειναι κουμπωτα χωρις βιδες
Τα μπροστα με 3 βιδες
Τα μεσαια θελουν @ρχιδι@ για να τα βγαλεις αφου πρεπει να ξηλωθει και η πιο κατω κολονα η μαυρη που για να βγει θελει τραβηγμα αλλα με πολυ προσοχη .....
Αυτα τα ωραια ....α ααα και να χεσω την bmw και τα κλιπσακια της χαχα:D

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

BILL007
14-12-13, 19:50
Το ύφασμα απο που το πήρες τελικά?

Dermatis
14-12-13, 22:08
Το υφασμα το πηρα απο εδω (https://www.4umarket.gr/st-4190/tapetsaries-autokiniton-athina/panagiotis-tsamis-kai-ampampampampamp-uios-epe-ulika-tapetsarias-autokiniton-skafon-epiplon-profil.html)

Εχει πολυ μεγαλη γκαμα χρωματων .....!

BILL007
14-12-13, 22:31
Το υφασμα το πηρα απο εδω (https://www.4umarket.gr/st-4190/tapetsaries-autokiniton-athina/panagiotis-tsamis-kai-ampampampampamp-uios-epe-ulika-tapetsarias-autokiniton-skafon-epiplon-profil.html)

Εχει πολυ μεγαλη γκαμα χρωματων .....!

:thnx::thnx::thnx::thnx::thnx::thnx::thnx:

ssaliaris
29-03-14, 20:03
Κάμποσο καιρό πρίν άρχισε να ξεκολλάει το ύφασμα που καλύπτει τον αερόσακο στην εμπρός αριστερή κολώνα. Σήμερα που βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο είπα να κάνω την επισκευή του. Δείτε παρακάτω τα καλά και τα ανάποδα της επισκευής. :D:D
24165

Αφού μονώθηκε το σημείο
24166

Το πέρασα ένα ελαφρύ γυαλοχαρτάρισμα για να φυγουν τα υπολείμματα παλιάς κόλας
24167

Έπειτα το πέρασα με σπρέι βενζινόκολας (και τα δυο μέρη) και το άφησα να τραβήξει λίγα λεπτά.
24168

Η συγκόλληση ήταν απόλυτα επιτυχείς!
24169
Χαχαχα, ας γελάσουμε:D:D:D:D

Εκτός του ότι ξεκόλλησε το πάνω κομμάτι, το οποίο επισκευάστηκε εν συνεχεία, το ξεκολλημένο ύφασμα αλλοιώθηκε από την βενζινόκολα και ξεχείλωσε.
2417024171

Με την βοήθεια ενός xActo αφαιρέθηκε το περίσευμα και αυτό ειναι το τελικό αποτέλεσμα.
24172

Sent from my Stealth mobile

Dermatis
30-03-14, 11:36
Με το που ειδα οτι το κανες πανω στο αμαξι ανγχωθηκα...:shok::shok:
Αλλα νταξει αφου σου πετυχε Μπραβο! Γλιτωσες κοποthumb