PDA

Επιστροφή στο Forum : [E85] Προβλημα με το A/C.

fanisk
10-12-13, 16:45
Το τελευταιο καιρο διαπιστωσα πως υπαρχει προβλημα με το AC μου. Αν το βαλω στα "ποδια" βγαζει μισο στα ποδια και μισο στο παρμπριζ. Αν το βαλω στους αεραγωγους, παλι τα ιδια. Που και που δουλευει σωστα, πχ 100% ποδια, 100% τζαμι κλπ.

Τι φταιει?
Ειναι σαν να μη κλεινει σωστα το κλαπετο που οριζει που θα παει ο αερας, αυτο καταλαβαινω.

Δεν εχω προβλημα με το ποσο ζεστο ή κρυο θα βγαλει, ειναι μια χαρα. Με τη "διαδρομη" υπαρχει θεμα.

θανασης Φιλιππου
10-12-13, 17:29
Το τελευταιο καιρο διαπιστωσα πως υπαρχει προβλημα με το AC μου. Αν το βαλω στα "ποδια" βγαζει μισο στα ποδια και μισο στο παρμπριζ. Αν το βαλω στους αεραγωγους, παλι τα ιδια. Που και που δουλευει σωστα, πχ 100% ποδια, 100% τζαμι κλπ.

Τι φταιει?
Ειναι σαν να μη κλεινει σωστα το κλαπετο που οριζει που θα παει ο αερας, αυτο καταλαβαινω.

Δεν εχω προβλημα με το ποσο ζεστο ή κρυο θα βγαλει, ειναι μια χαρα. Με τη "διαδρομη" υπαρχει θεμα.
Καθε κλαπετο εχει απο ενα μοτερακι για να το ανοιγοκλεινει,μαλλον εχει προβλημα το μοτερ που ειναι για το παρμπριζ,αλλιως κοιτα το πανελ αν δινει σωστες εντολες με δοκιμη αλλου.

fanisk
10-12-13, 17:40
Καθε κλαπετο εχει απο ενα μοτερακι για να το ανοιγοκλεινει,μαλλον εχει προβλημα το μοτερ που ειναι για το παρμπριζ,αλλιως κοιτα το πανελ αν δινει σωστες εντολες με δοκιμη αλλου.

Μπραβο ρε Σακη κατι τετοιο σκεφτομουν. Ποιο ειναι περιπου το κοστος για τα κλαπετα και ποσο ευκολα αλλαζουν? Αν θελει ολο λυσιμο, μηπως να βρω τα πραγματα για clima που απεφευγα λογω λυσιματος? Για το πανελ θα δω αν εχει καποιος να δοκιμασω, αλλα οπου το γυρισω αλλαζει αμεσως, για μοτερ μου φαινεται..

θανασης Φιλιππου
10-12-13, 17:47
Μπραβο ρε Σακη κατι τετοιο σκεφτομουν. Ποιο ειναι περιπου το κοστος για τα κλαπετα και ποσο ευκολα αλλαζουν? Αν θελει ολο λυσιμο, μηπως να βρω τα πραγματα για clima που απεφευγα λογω λυσιματος? Για το πανελ θα δω αν εχει καποιος να δοκιμασω, αλλα οπου το γυρισω αλλαζει αμεσως, για μοτερ μου φαινεται..το μοτερακι δε ειναι ακριβο μτχ κανα 30αρι βαρια,για να αλλαχθει πρεπει να θελει λυσιμο απο μπροστα και η κονσολα αν θυμαμαι καλα,εχεις το πανελ με τις ροδελες;

kplc16
10-12-13, 17:49
Φανη ασε το προβλημα να γινει πιο εντονο. Καθηστερησε τα εξοδα οσο μπορεις.

fanisk
10-12-13, 20:02
το μοτερακι δε ειναι ακριβο μτχ κανα 30αρι βαρια,για να αλλαχθει πρεπει να θελει λυσιμο απο μπροστα και η κονσολα αν θυμαμαι καλα,εχεις το πανελ με τις ροδελες;

Σαν αυτο.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/KGrHqNqEFJOH4m9DBSboOZb8g60_12JPG-1.jpg

fanisk
10-12-13, 20:03

Κι ετσι οπως ειναι μια χαρα δουλευει, ζεστη/κρυο απο παντου. Με ενοχλει που δεν δουλευει σωστα ομως.

Nick bmwlover
10-12-13, 20:23

+10000.Το θεωρω παρα πολυ μικρη,εντελως ασημαντη λεπτομερεια για να ασχοληθεις-ξοδεψεις εστω κ 1 ευρω,προς το παρον...

Leonidas_E39
10-12-13, 20:51
Φίλος σε Q7 πάντως την προηγούμενη βδομάδα με το ίδιο πρόβλημα του βγήκε το κουστούμι 480 Ευρω με λύσιμο ταμπλώ , ήθελε αλλαγη το μοτεράκι του κλαπέτου του παρμπρίζ.

kplc16
10-12-13, 23:09
Κι ετσι οπως ειναι μια χαρα δουλευει, ζεστη/κρυο απο παντου. Με ενοχλει που δεν δουλευει σωστα ομως.

σκεψου κατι που δε σε ξενερωνει.

fanisk
11-12-13, 14:25
Σημερα το παλευα μιση ωρα στο δρομο, δουλευει σωστα. Μαλλον σε καμια λακουβα κατι "χανει" την επαφη?

Nick bmwlover
11-12-13, 14:41
Σημερα το παλευα μιση ωρα στο δρομο, δουλευει σωστα. Μαλλον σε καμια λακουβα κατι "χανει" την επαφη?

Μπορει απο κανενα τριξιμο να κομπλαρει...

fanisk
11-12-13, 14:47
Θα το αφησω να τα κλασει τελειως και θα δουμε τοτε. Θα ψαξω και ποσο βγαινουν τα κομματια για clima retrofit να δω αν αξιζει.

θανασης Φιλιππου
11-12-13, 18:16
Σημερα το παλευα μιση ωρα στο δρομο, δουλευει σωστα. Μαλλον σε καμια λακουβα κατι "χανει" την επαφη?Φανη οταν αποφασισεις να ασχοληθεις λυσε το πανελ και κοιταξε το μπριζακι πισω απο τον διακοπτη θεσης μπορει να εχει χαλαρωσει με εχει τυχει σε ε46!