PDA

Επιστροφή στο Forum : Καθαρισμός κλιματισμού

Koyotte
05-12-13, 13:21
Έχει κάποιος απολυμάνει τον κλιματισμό χρησιμοποιώντας αυτό το μπουκαλάκι που το αφήνεις μέσα στο αυτοκίνητο, ενω λειτουργεί ο κινητήρας και ο κλιματισμός είναι στην θέση της ανακύκλωσης? Σκέφτομαι να το κάνω και ήθελα να ξέρω αν είναι αποτελεσματικό.

Kostas_1
05-12-13, 13:23
Οκ καλουτσικο, Δεν τρελλαθηκα κι ολας.... ασε που μυριζε βδομαδες μετα...

Koyotte
05-12-13, 13:29
Μύριζε σαν άρωματικο ή σαν φάρμακο?

playmaker
05-12-13, 13:35
Που πουλάνε ;δρν εχω κάνει ποτε στα αμάξια μ δρν εχω και κάποια μυρωδιά κακή ...ποιος ο λόγος

Koyotte
05-12-13, 13:54
Που πουλάνε ;δρν εχω κάνει ποτε στα αμάξια μ δρν εχω και κάποια μυρωδιά κακή ...ποιος ο λόγος
Για να σκοτώσεις τυχόν μήκυτες και ενδεχομένως να καθαρίσεις το σύστημα, τώρα σε ποιό βαθμό επιτυγχάνεται αυτό με το μπουκαλάκι που λέω δεν ξέρω

playmaker
05-12-13, 13:58
Σιγα τους μύκητες που θα χει :P αφου αλλάζουμε φιλτρο !

Koyotte
05-12-13, 14:05
Σιγα τους μύκητες που θα χει :P αφου αλλάζουμε φιλτρο !

Οκ, αλλά τους αεραγωγούς μέσα δεν τους αλλάζεις, κι αυτοί χρειάζονται καθάρισμα

Bitz
05-12-13, 14:14
Τα περισσοτερα απο αυτα εχουν και αρωμα μεσα....μυριζουν αρκετα καλα μπορω να πω,και θεωρητικα σκοτωνουν μυκητεςκαι βακτηριδια που κατοικοεδευουν μεσα στις σωληνωσεις του κλιματισμου.
Καλα θα ηταν να το συνδιασεις μαζι με αλλαγη φιλτρου καμπινας

22899

fanisk
05-12-13, 15:04
Έχει κάποιος απολυμάνει τον κλιματισμό χρησιμοποιώντας αυτό το μπουκαλάκι που το αφήνεις μέσα στο αυτοκίνητο, ενω λειτουργεί ο κινητήρας και ο κλιματισμός είναι στην θέση της ανακύκλωσης? Σκέφτομαι να το κάνω και ήθελα να ξέρω αν είναι αποτελεσματικό.

Πριν το καλοκαιρι πηρα ενα τετοιο σε πλυντηριο μια φιλης, φιλης μου, 15¤. Δεν θυμαμαι μαρκα. Το εβαλε ο πατερας της με το κλιματισμο, μια χαρα. Ξεβρωμισε το αμαξι απο τα παντα, κυριως απο τη τσιγαριλα. Εβγαζε ενα ελαχιστο αρωμα, οχι να σου σπαει τη μυτη σαν τα αρωματικα του Praktiker.

Τωρα αρχισε παλι να μυριζει, θα το ξαναβαλω. Αρα με 2 τετοια το χρονο εισαι μια χαρα.

kplc16
05-12-13, 15:10
Μια φορα το χρονο τουλαχιστον. Υπεραποτελεσματικο.

playmaker
05-12-13, 15:51
Τα εισπνέουμε αυτά και για να σκοτώνουν μικροβια δεν μοιάζουν Άθωα

fanisk
05-12-13, 15:58
Τα εισπνέουμε αυτά και για να σκοτώνουν μικροβια δεν μοιάζουν Άθωα

Και την αιθαλομιχλη εισπνεεις, και τα καυσαερια, και το τσιγαρο, και ενα σωρο αλλα.

playmaker
05-12-13, 16:12
Ποτε δεν ήμουν της λογικής επειδή κατι γίνεται παρα τη θέληση σου ωχ μωρε αδερφέ παρε και αυτο.με την ίδια λογική σου λεω άρχισε το Τσιγάρο ., οσο ειναι στο χέρι μας ας προστατεύσουμε.και ειναι στο χέρι σου πχ να μειώσεις ακομα και το τσιγάρο άλλων που εισπνεις,τα καυσαέρια (μη κανεις ποδήλατο πολυ ώρα σε δρόμους με καυσαέρια πολλα η φορα μάσκα) παντου υπάρχουν επιλογές πιο σωστές για την υγεία μας !μπορεις να αλλάζεις φιλτρο πιο συχνά πχ αντί γι αυτο ...απόψεις ειναι αυτά δεν ξέρω αν εχει αποδειχτεί οτι η μύκητες στο αμάξι μας ειναι πλήγμα για την υγεία μας η το κάνουμε για τη μυρωδιά

Koyotte
05-12-13, 16:30
Ποτε δεν ήμουν της λογικής επειδή κατι γίνεται παρα τη θέληση σου ωχ μωρε αδερφέ παρε και αυτο.με την ίδια λογική σου λεω άρχισε το Τσιγάρο ., οσο ειναι στο χέρι μας ας προστατεύσουμε.και ειναι στο χέρι σου πχ να μειώσεις ακομα και το τσιγάρο άλλων που εισπνεις,τα καυσαέρια (μη κανεις ποδήλατο πολυ ώρα σε δρόμους με καυσαέρια πολλα η φορα μάσκα) παντου υπάρχουν επιλογές πιο σωστές για την υγεία μας !μπορεις να αλλάζεις φιλτρο πιο συχνά πχ αντί γι αυτο ...απόψεις ειναι αυτά δεν ξέρω αν εχει αποδειχτεί οτι η μύκητες στο αμάξι μας ειναι πλήγμα για την υγεία μας η το κάνουμε για τη μυρωδιάΟι μύκητες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο αναπνευστικό, άλλωστε γι' αυτό καθαρίζεις με απολυμαντικό και το aircondition στο σπίτι, στο γραφείο κλπ. Νομίζω όμως οτι αυτά για το αυτοκίνητο είναι πιστοποιημένα με ISO και δεν περιέχουν επιβλαβείς ουσίες για τον άνθρωπο (ή τουλάχιστον έτσι λένε).Στο κάτω-κάτω πόσο πιο επιβλαβές να γίνει απο τους ρύπους και τους μύκητες που ήδη υπάρχουν στις σωληνώσεις του κλιματισμού (όλο και κάτι θα περνάει απο το φίλτρο,ακόμα και απο τα ανοιχτά παράθυρα)

mark e92
05-12-13, 16:32
Πριν το καλοκαιρι πηρα ενα τετοιο σε πλυντηριο μια φιλης, φιλης μου, 15¤. Δεν θυμαμαι μαρκα. Το εβαλε ο πατερας της με το κλιματισμο, μια χαρα. Ξεβρωμισε το αμαξι απο τα παντα, κυριως απο τη τσιγαριλα. Εβγαζε ενα ελαχιστο αρωμα, οχι να σου σπαει τη μυτη σαν τα αρωματικα του Praktiker.

Τωρα αρχισε παλι να μυριζει, θα το ξαναβαλω. Αρα με 2 τετοια το χρονο εισαι μια χαρα.

Δηλαδή που μπαίνει αυτό Φάνη;

playmaker
05-12-13, 17:13
Το ψεκαζεις στ αεραγωγούς και μετα δουλεύεις με ανακύκλωση αέρα εχουν και οδηγίες πάνω

Koyotte
05-12-13, 18:17
Live: το δοκιμάζω τώρα, θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα( κλειστά παράθυρα,ανακύκλωση, τοποθετήθηκε πίσω από τη θέση του οδηγού και πατώντας το μια φορά ψεκαζει με σταθερή ροή μόνο του μέχρι να τελειώσει)

Bitz
05-12-13, 18:20
Λαθος και οι δυο....εχουν οδηγιες χρησης διαβαστε τι λενε.:original:

Koyotte
05-12-13, 18:33
Λαθος και οι δυο....εχουν οδηγιες χρησης διαβαστε τι λενε.:original:
Δε νομίζω ότι κάνω λάθος, στο δικό μου μπουκαλάκι οι οδηγίες αυτό γράφουν

θανασης Φιλιππου
05-12-13, 18:45
Τα μ΄πουκαλια αυτα ειναι οι λεγομενες( χειροβομβιδες)!Κανουν δουλεια,για καλυτερο αποτελεσμα ψαξτε να βρειτε μαγαζι που εχει συσκευη καθαρισμου με οζον οτι καλυτερο. Τοσο δυνατο που παιρνει και τη μυρωδια απο τα δερματινα!
Θελω να την παρω αλλα το κοστος της ειναι λιγο αλμυρο!

Koyotte
05-12-13, 18:51
Τα μ΄πουκαλια αυτα ειναι οι λεγομενες( χειροβομβιδες)!Κανουν δουλεια,για καλυτερο αποτελεσμα ψαξτε να βρειτε μαγαζι που εχει συσκευη καθαρισμου με οζον οτι καλυτερο. Τοσο δυνατο που παιρνει και τη μυρωδια απο τα δερματινα!
Θελω να την παρω αλλα το κοστος της ειναι λιγο αλμυρο!Σωστός, αυτό που πήρα γράφει "cleaner bomb"

fanisk
05-12-13, 19:03
Δηλαδή που μπαίνει αυτό Φάνη;

Οπου θες, μοιαζει με ΜΑΤ δακρυγονο. Το πατας μια φορα και ψεκαζει μεχρι να τελειωσει. Εγω το ειχα στο πατακι του συνοδηγου ορθιο.

Bitz
05-12-13, 19:16
Θελω να την παρω αλλα το κοστος της ειναι λιγο αλμυρο!

Συσκευη η οποια λειτουργει με τη μεθοδο της αντιθετης οσμωσης θελεις να πεις....αυτη ειναι για να φυγουν μονο οι δυσαρεστες οσμες απο την καμπινα.
Το σπρευ που λενε τα παιδια ειναι για απολυμανση των αεραγωγων του κλιματισμου.

Λοιπον ο σωστος τροπος εγαρμογης...

-Κλειστα ολα τα παραθυρα
-Ανοιχτοι ολοι οι αεραγωγοι στο ταμλο
-Ρυθμιση απο τα χειριστηρια ωστε να πηγαινει αερας σε ολους
-Ανοιχτος ο κλιματισμος στη χαμηλωτερη ρυθμιση
-Ανοιχτη η ανακυκλωση
-Στερεωνετε το μπουκαλακι κοντα στην εισοδο της ανακυκλωσης(ειναι κατω χαμηλα στο αριστερο ποδι του συνοδηγου) ωστε η μουρη του να κοιταει στις τρυπες
-Πατατε δυνατα την βαλβιδα μεχρι να αρχισει να ψεκαζει
-Κλειστε τις πορτες

Αυτο θα ψεκαψει περιπου 3-5 λεπτα,οταν τελειωσει περιμενετε ακομα 5 λεπτα και ανοιγετε πορτες

-Κλεινετε τον κλιματισμο
-κλεινεται ανακυκλωση
-Ανοιχτοι ολοι οι αεραγωγοι
-Ρυθμιση αερα να ερχετε απ'εξω
-Ανεμηστηρας στο φουλ κανενα πενταλεπτο για να καθαρισουν οι αεραγωγοι απο το υλικο.......τελος.

θανασης Φιλιππου
05-12-13, 19:53
Συσκευη η οποια λειτουργει με τη μεθοδο της αντιθετης οσμωσης θελεις να πεις....αυτη ειναι για να φυγουν μονο οι δυσαρεστες οσμες απο την καμπινα.
Το σπρευ που λενε τα παιδια ειναι για απολυμανση των αεραγωγων του κλιματισμου.
Εμενα μου ειπαν οτι λειτουργει με οζον,και κανει και απολυμανση.παπας ειναι δηλαδη;

trifonas
05-12-13, 21:54
Υπαρχει κανενα λινκ για το προιον αυτο.
Τα φιλτρα του αιρκοντισιον που βρισκονται και ποσο συχνα αλλαζουν
Σημερα που ανοιξα το ζεστο ψιλομυριζε...

m-power_01
06-12-13, 01:43
.

ειλικρινά αυτό πού το άκουσες???
μάλλον φίλτρο καθαρισμού νερού σου πουλούσαν ...

Bitz
06-12-13, 08:10
Εμενα μου ειπαν οτι λειτουργει με οζον,και κανει και απολυμανση.παπας ειναι δηλαδη;

Κατι σαν αυτο λες....κατι κανει αλλα μονο για στην καμπινα,δεν καθαριζει-απολυμαινει αεραγωγους.
Ειχα ενα παρομοιο και δεν ημουνα ευχαριστημενος,το δανεισα σε συναδελφο και ουτε που ενδιαφερθηκα να το παρω πισω.

22900

Bitz
06-12-13, 08:14
ειλικρινά αυτό πού το άκουσες???
μάλλον φίλτρο καθαρισμού νερού σου πουλούσαν ...

Ελα ρε μπερδευτηκα με την λεξη οζον που εγραψαν και πηγε ο νους μου στο νερο.

Bitz
06-12-13, 08:19

Ενα ειναι και ειναι εδω δες την φωτο.

22901

Koyotte
06-12-13, 08:56

Αν εννοείς το cleaner bomb που έβαλα εγω, υπάρχουν διάφορα προϊόντα, γκουγκλάρισε σπρέϊ καθαρισμού κλιματισμού αυτοκινήτου και θα σου βγάλει σχετικά αποτελέσματα. Προσωπικά το αγόρασα απο ενα κατάστημα με είδη αυτοκινήτου. Εχθές που ολοκλήρωσα τη διαδικασία υπήρχε μια αίσθηση φρεσκάδας στην καμπίνα και ενα πολύ διακριτικό άρωμα εσπεριδοειδών (το έγραφε και στα συστατικάτης συσκευασίας οτι περιέχει έλαια εσπεριδοειδών). Σήμερα δεν μπήκα στο αυτοκίνητο για να δω πως είναι. Θα επανέλθω όταν κάνω καμιά βόλτα με τον κλιματισμό σε λειτουργία για να σας πω εντυπώσεις. Το φίλτρο σου έδειξε και ο Μιχάλης πιο πάνω που βρίσκεται, για μένα καλό είναι να αλλάζεται μια φορά το χρόνο.

HLIAS - E36
04-01-17, 12:05
Μετά την απολύμανση των σωληνώσεων και αεραγωγών του κλιματισμού απαιτείται αλλαγή και του φίλτρου καμπίνας?

Να σημειωθεί ότι το φίλτρο είναι ενός έτους και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα δυσοσμίας κλπ μια και τον χρησιμοποιώ ελάχιστα τον κλιματισμό...