Επιστροφή στο Forum : Paul Walker R.I.P
νεκρος ο πρωταγωνιστης του fast and furious σε τροχαιο με την porsche του....
r.i.p
https://variety.com/2013/film/news/paul-walker-dead-1200904389/
Απλα κριμα να χανονται ετσι αδικα οι ζωες....!!!:bye::bye::bye::bye:
https://www.autoblog.gr/2013/12/01/fast-and-furious-star-paul-walker-reported-dead-in-car-crash/
Άνοιξα και εγω πιο πριν thread μάλιστα συνοδηγός
michaelp900
01-12-13, 07:45
Η ειδηση υπαρχει εδω και 11 ωρες στα μεσα ενημερωσης....πραγματικα κριμα για εναν καλο ηθοποιο.Τραγικη ειρωνεια να εισαι τοπ οδηγος σε ταινιες αλλα στην πραγματικοτητα να σε προδιδει....δυστυχως και οι δυο επιβατες πεθαναν.Ας τους αναπαυσει ο Κυριος.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4
Κρίμα το παλικάρι...
Θα μας μας μείνουν οι ταινίες να τον θυμόμαστε.
R.I.P.
Τι να πει κανεις κρίμα :ranting2:
Πραγματικά ήταν πολύ καλός ηθοποιός και πολλά υποσχόμενος...
Είδα πρόσφατα μία ταινία του και με συγκίνησε ...........:crying:
https://www.youtube.com/watch?v=WNoUaS5IHIo
https://www.buzzfeed.com/mackenziekruvant/paul-walker-dies-in-car-accident
https://www.protothema.gr/life-style/Hollywood/article/332984/nekros-se-trohaio-o-protagonistis-tou-fast-and-furious-paul-walker/#.UpsAHPQjbRo.facebook
"Ο 40χρονος ηθοποιός επέβαινε σε μια Porsche που οδηγούσε φιλικό του πρόσωπο - Για άγνωστους λόγους ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δέντρο - Το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες
Μία τραγωδία συγκλονίζει το Hollywood. Σε ηλικία 40 ετών ο πρωταγωνιστής του Fast and Furious, Paul Walker, σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο που επέβαινε εξερράγη μετά από τροχαίο στην Σάντα Κλάριτα της Καλιφόρνια το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο άτυχος ηθοποιός επέβαινε σε μια Porsche που οδηγούσε φιλικό του πρόσωπο, όταν ο αγνώστων στοιχείων οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει επάνω σε ένα δέντρο και να πάρει φωτιά. Και οι δύο επιβάτες πέθαναν ακαριαία.
«Με πραγματικά βαριά καρδιά επιβεβαιώνουμε ότι ο Paul Walker απεβίωσε σήμερα σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό ατύχημα, ενώ συμμετείχε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση» για την υποστήριξη των θυμάτων του τυφώνα στις Φιλιππίνες, έγραψε στο Facebook η επίσημη σελίδα του ηθοποιού.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Paul και ένας φίλος του δοκίμαζαν την Porsche GT, με την οποία συνέβη το μοιραίο.
Η είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε επίσημα και από το Twitter του ηθοποιού."
Ότι να ναι ε? Έτσι μπαμ μπαμ γίνονται αυτά... :(
RIP Paul Walker
konstantinaM3
01-12-13, 11:47
κριμα.........
kwstakhs_Z4
01-12-13, 12:56
R.I.P
κριμα! ηταν πολυ καλος ηθοποιος!
θα τον θυμομαστε απο τις ταινιες του. και παλι κριμα.
Bazil Van Sinner
01-12-13, 13:05
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/tumblr_livjr9Djtu1qgyco5o1_400-1.gif
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/tumblr_lz2a63wq4F1r4lmglo1_500-1.gif
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/tumblr_llzm4u4SQR1qgyco5o1_400-1.gif
https://31.media.tumblr.com/e993491bf8f010471aee337d9f82535c/tumblr_mt521gp0mT1sh8j8yo1_500.gif
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/tumblr_ly7kjwBkAE1qmzq91o1_500-1.gif
shocking...R.I.P brian...
Συνήθως όταν διαβάζεις τέτοια νέα, δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις και αυτόματα σκέφτεσαι ότι θα είναι μάλλον ένα ακόμα κακόγουστο αστείο των Αμερικάνων οι οποίοι μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια hoaxes.
Συνεχίζεις όμως να κοιτάς το newsfeed του facebook και βλέπεις ότι όλο και περισσότερα άρθρα έχουν ανέβει για το θέμα, ενώ εναγωνίως και τελικά μάταια ψάχνεις το άρθρο αυτό που θα γράφει ότι πρόκειται για hoax.
Τελικά είναι αλήθεια.
Πρώτα ο Τόμας μετά ο Paul Walker.
Πολύ κρίμα νέα παιδιά να σκοτώνονται έτσι. Πολύ κρίμα.
RIP! :crying:
:bye:
Bazil Van Sinner
01-12-13, 14:48
"καλα να παθει να μην ετρεχαν.....":facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
κυκλοφορουν αναμεσα μας!
https://img585.imageshack.us/img585/4471/2k3e.png
HLIAS - E36
01-12-13, 14:57
Δυστυχως συμβαινουν κι αυτα... Κριμα!
πολυ κριμα !!! R.I.P. Paul !!!
Vasilis M3
01-12-13, 21:31
Ας είναι έτσι... thumb
Καλό ταξίδι μεγάλε...
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=22851&d=1385929844
Δειτε και τι ειχε πει ο Jeremy για το συγκεκριμενο αμαξι οταν το τεσταρανε στο Top gear! Δεν συγχωρει στα πολλα απλα ΔΑΓΚΩΝΕΙ!
https://www.youtube.com/watch?v=vE_WqdKbTvY
Bazil Van Sinner
03-12-13, 14:02
τι στην ευχη εγινε?στις ειδησεις τωρα ειπαν οτι το αμαξι πηγαινε με 74χλμ/ωρα.....
oldcarskickass
03-12-13, 14:23
Εμένα αυτό που με παραξένεψε είναι γιατί πήρε φορά, αν πήγαινε όντως με τόσα λίγα χλμ.
για να ριξει 3 δεντρα και μια κολωνα(λεπτη βεβαια οχι σαν τις δικες μας) σιγουρα δεν πηγαινε με τοσα, δεν ξερω αν εσκασε με τοσα βεβαια!Εγω πιστευω οτι του διπλωσε στα πολλα και το χασε αλλα ολα εικασιες ειναι! Ο stig το παιδευε ολο το πρωι λεει για να καταφερει να το παει στα ορια χωρις να του διπλωσει για ενα γυρο, οποτε καταλαβαινουμε οτι(εγω δηλαδη) ειναι αμαξι σκοτωστρα και οχι γρηγορο!Σε αναλογους χρονους κινειται και η slr αλλα και συχγωρει και προειδοποιει.Κακως το βγαλανε στην παραγωγη και εφαγε ο κοσμακης το κεφαλι του!Εχει πληρωσει αρκετες αποζημιωσεις η πορσε με το συγκεκριμενο απο αναλογα τραγικα γεγονοτα.
τι στην ευχη εγινε?στις ειδησεις τωρα ειπαν οτι το αμαξι πηγαινε με 74χλμ/ωρα.....
μήπως μπερδεύτηκαν με το όριο ταχύτητας που ήταν 45mph ;
Εμένα αυτό που με παραξένεψε είναι γιατί πήρε φορά, αν πήγαινε όντως με τόσα λίγα χλμ.
αν δειτε στο google maps την στροφη πριν την συγκρουση ειναι οτι πρεπει για να μπαινουν τετοιου ειδους αυτοκινητα με τα οσα και λεγοντας αυτοπτες μαρτυρες οτι δεν υπηρχαν ιχνη απο ελαστικα που να εδειχναν ντονατς παρα μονο αυτα που γυρισε στο πλαι, λογικα πρεπει να του διπλωσε αριστερα οπως εβγαινε απο την στροφη και απλα να προλαβε να το γυρισει με την μερια οπου και εσκασε!Η μονη λογικη εξηγηση που βρισκω ειναι αυτη διοτι για μηχανικη βλαβη το κοβω λιγο δυσκολο!Βεβαια ειδα και υγρα πριν την συγκρουση σε κατι φωτο αλλα τι να πω. Πραγματικα εχω συγκλονιστει με το γεγονος:facepalm:
Πραγματικά κρίμα και για τους δύο επιβαίνοντες. Για να συνεχίσω λίγο όσα σωστά λέει παραπάνω ο Μιχάλης, ποτέ δεν κατάλαβα τη "θεοποίηση" κάποιων αυτοκινήτων, με τη λογική του "σου προσφέρει ανόθευτη οδηγική εμπειρία επειδή αν δεν προσέξεις σε στέλνει στα θυμαράκια". Οχι ρε φίλε, προτιμώ αν δεν προσέξω να μη διπλώσει σαν καλτσόνε κι ας έχει καλύτερο ήχο ή πιο ακριβές κιβώτιο ταχυτήτων απο το χ άλλο μοντέλο που στα ίδια χλμ δεν θα με γκρεμοτσακίσει. Δυστυχώς όμως, το marketing και ο "ειδικός-τρομάρα του- τύπος" πολλές φορές πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες...
δηλαδη μεγαλη ειρωνεια!!δειτε στο παρακατω βιντεο 5.30 σημειο τον Jeremy σε αλλο συγκριτικο με την slr τι λεει!the button of death!!:drive:
Πραγματικά κρίμα και για τους δύο επιβαίνοντες...
RIP και στους δυο
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=22890&d=1386082687
Vasilis M3
03-12-13, 20:11
Παιδιά δεν γίνεται έτσι το Porsche σε στούκο με 72χλμ...μην τρελαθούμε τελείως...:facepalm:
Bazil Van Sinner
03-12-13, 20:52
μήπως μπερδεύτηκαν με το όριο ταχύτητας που ήταν 45mph ;
oχι το αναφεραν και αυτο.
Παιδιά δεν γίνεται έτσι το Porsche σε στούκο με 72χλμ...μην τρελαθούμε τελείως...:facepalm:
ετσι ειπανε τα μηντια .
Σε καποιο βιντεο φαινεται μια λαμψη την στιγμη της συγκρουσης.
Σε τι περιπτωση εχουμε αναφλεξη?
Γιατι αμα πέσεις με 80 σε τοίχο πως θα γίνει το αμάξι δηλαδη ;;Δερεα βαρεσε
Επαγγελματίας οδηγός που βρισκόταν στη φιλανθρωπική εκδήλωση στη Santa Clarita ισχυρίζεται πως ο Paul Walker και ο Roger Rodas πήραν τη μοιραία Porsche προκειμένου να την ελέγξουν για ύποπτο μηχανικό πρόβλημα.
"Ενώ προσπαθούσαν να τοποθετήσουν την Porsche πίσω στο γκαράζ, παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Άκουσα κάποιον να λέει, νομίζω ήταν ο Roger, "γιατί κάνει έτσι; Ας το πάρουμε για μία βόλτα". Ο Paul είπε "άσε με να έρθω μαζί σου".
"Πήραν το αυτοκίνητο επειδή κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν υπεύθυνοι άνθρωποι. Διαπίστωσαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το αυτοκίνητο και ήθελαν να το ανακαλύψουν", σημείωσε μάρτυρας στο Hollywood Reporter.
https://www.nooz.gr/lifestyle/neo-vinteo--i-istati-stigmi-tou-paul-walker
Πίσω από το βίντεο μιλάνε ελληνικά, wtf...
oldcarskickass
03-12-13, 22:52
Καλά τα ελληνικά μίντια λένε για 74 χιλιόμετρα ανά ώρα ενώ μπορεί να είναι 74 μίλια ανά ώρα.
Αλλά και πάλι το ότι πήρε φωτιά εμένα με ανησυχεί ιδιαίτερα, είτε η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη είτε κάποιος μηχανισμός ασφαλείας δεν λειτούργησε σωστά.
Επίσης αυτό που λέει ο Κλάρκσον ότι είναι το αμάξι οχιά και ορισμένοι βγάλατε ένα αυτοκίνητο -που αν έχετε συνηδητοποιήσει κλείνει μια ολόκληρη εποχή- άχρηστο τι να πω.
Νιώστε λίγο το κέρατάκι μου μέσα :thumbsup: μιλάμε για 622 Α Τ Μ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ι Κ Α άλογα με χειροκίνητο σασμάν εν έτει 2000+
Πιθανότατα είναι το τελευταίο του είδους του με ατμοσφαιρικό χαρακτήρα. Το μόνο ίσως πόρκυ που είδε το τότε flagship της μισητής Ferrari στα μάτια (και ξαναλέω με χειροκίνητο σασμάν και ανοιχτή οροφή και ΟΧΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ, πάρτε κόσμε δηλαδή :th_Laie_67-1: )
Δηλαδή ένα marbella special είναι ασφαλέστερο ή συμπερφερεται καλύτερα στο όριο; Είναι πιο φιλικό; Δεν πέρνει κλίσεις; ΟΤΙ ΤΙ;
Ή αν έχετε κάποια καλύτερη άποψη για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένα τέτοιου είδους αυτοκίνητο στείλτε ένα invoice στην Porsche. Είμαι σίγουρος ότι θα σας γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι.:thnx:
Πίσω από το βίντεο μιλάνε ελληνικά, wtf...
Ο uploader του Nooz τραβηξε το βιντεο απο καποια οθονη, ενω παραδιπλα υπαρχει Ελληνικο καναλι ειδησεων.. η τηλεοραση του.
Και φωτια να επιασε, δεν γινεται το αμαξι ετσι ουτε με 100 χλμ. Πηγαιναν με παρα πολλα προφανως. Οκ RIP αλλα τοσοι και τοσοι σκοτωνονται στο δρομο, ντορος γινεται λογω των ταινιων του, ειρωνεια.
Καλά τα ελληνικά μίντια λένε για 74 χιλιόμετρα ανά ώρα ενώ μπορεί να είναι 74 μίλια ανά ώρα.
Αλλά και πάλι το ότι πήρε φωτιά εμένα με ανησυχεί ιδιαίτερα, είτε η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη είτε κάποιος μηχανισμός ασφαλείας δεν λειτούργησε σωστά.
Επίσης αυτό που λέει ο Κλάρκσον ότι είναι το αμάξι οχιά και ορισμένοι βγάλατε ένα αυτοκίνητο -που αν έχετε συνηδητοποιήσει κλείνει μια ολόκληρη εποχή- άχρηστο τι να πω.
Νιώστε λίγο το κέρατάκι μου μέσα :thumbsup: μιλάμε για 622 Α Τ Μ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ι Κ Α άλογα με χειροκίνητο σασμάν εν έτει 2000+
Πιθανότατα είναι το τελευταίο του είδους του με ατμοσφαιρικό χαρακτήρα. Το μόνο ίσως πόρκυ που είδε το τότε flagship της μισητής Ferrari στα μάτια (και ξαναλέω με χειροκίνητο σασμάν και ανοιχτή οροφή και ΟΧΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ, πάρτε κόσμε δηλαδή :th_Laie_67-1: )
Δηλαδή ένα marbella special είναι ασφαλέστερο ή συμπερφερεται καλύτερα στο όριο; Είναι πιο φιλικό; Δεν πέρνει κλίσεις; ΟΤΙ ΤΙ;
Ή αν έχετε κάποια καλύτερη άποψη για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένα τέτοιου είδους αυτοκίνητο στείλτε ένα invoice στην Porsche. Είμαι σίγουρος ότι θα σας γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι.:thnx:
ε ναι ρε πστ...thumb
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Porsche_Carrera_GT βαζω αυτο για να κλείσουμε με το αυτοκίνητο και να αναφερθούμε σε αυτο που εχει περισσότερη αξία τον άνθρωπο ...λένε θα βγει τελικα η ταινία...καλα πως ασχολούνται κι ολας με αυτο ; Ολα για το χρήμα ;
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Porsche_Carrera_GT βαζω αυτο για να κλείσουμε με το αυτοκίνητο και να αναφερθούμε σε αυτο που εχει περισσότερη αξία τον άνθρωπο ...λένε θα βγει τελικα η ταινία...καλα πως ασχολούνται κι ολας με αυτο ; Ολα για το χρήμα ;
Λες να σταματουσαν τη παραγωγη? :th_Laie_67-1: Προφανως και ειναι το χρημα..
Δεν το εβγαλα αχρηστο φιλε μου ουτε το συγκρινα με το μαρμπελα!Με την slr το συγκρινε ο κλαρκσον που εχει οδηγησει στα ορια οτι σουπερκαρ κυκλοφορει και δεν προσκυναει μαρκες και αλογα!Οταν η merc σου δινει ιδιων επιδοσεων αυτοκινητο με περισσοτερη και ελεγχομενη ασφαλεια εσυ για καθημερινη χρηση ποιο θα διαλεξεις δηλαδη;Και βεβαια αν τα διεθετα θα διαλεγα το μερκ για να μπαινω και στα πολλα χωρις να φοβαμαι!Οσο για τα 600 ατμοσφαιρικα απο 200000 κυβικα δεν το θεωρω επιτευγμα φιλε μου συγνωμη κι ολας!Επιτευγμα για μενα ειναι απο τα 2500 κυβικα ατμοσφαιρα 700 και 800 αλογα της F1 ή απο τον 3λιτρο ατμοσφαιρα τα ιδια αλογα λιγα χρονια πριν. Διαβασε λιγο την προιστορια του συγκεκριμενου και τι μυνησεις εχει φαει η πορσε οσο για το αν θα μας γραψει εκει που δεν πιανει μελανι.....4500000 δολλαρια αποζημιωση εδωσε στους προηγουμενους που σκοτωθηκαν. ππσσσσσ φοβερο αμαξι οντως!! :drive::drive::drive:
Vasilis M3
04-12-13, 09:47
Δεν το εβγαλα αχρηστο φιλε μου ουτε το συγκρινα με το μαρμπελα!Με την slr το συγκρινε ο κλαρκσον που εχει οδηγησει στα ορια οτι σουπερκαρ κυκλοφορει και δεν προσκυναει μαρκες και αλογα!Οταν η merc σου δινει ιδιων επιδοσεων αυτοκινητο με περισσοτερη και ελεγχομενη ασφαλεια εσυ για καθημερινη χρηση ποιο θα διαλεξεις δηλαδη;Και βεβαια αν τα διεθετα θα διαλεγα το μερκ για να μπαινω και στα πολλα χωρις να φοβαμαι!Οσο για τα 600 ατμοσφαιρικα απο 200000 κυβικα δεν το θεωρω επιτευγμα φιλε μου συγνωμη κι ολας!Επιτευγμα για μενα ειναι απο τα 2500 κυβικα ατμοσφαιρα 700 και 800 αλογα της F1 ή απο τον 3λιτρο ατμοσφαιρα τα ιδια αλογα λιγα χρονια πριν. Διαβασε λιγο την προιστορια του συγκεκριμενου και τι μυνησεις εχει φαει η πορσε οσο για το αν θα μας γραψει εκει που δεν πιανει μελανι.....4500000 δολλαρια αποζημιωση εδωσε στους προηγουμενους που σκοτωθηκαν. ππσσσσσ φοβερο αμαξι οντως!! :drive::drive::drive:
Το είπες ξεκάθαρα...η Mercedes!!! που κανένα της αμάξι δεν απενεργοποιούνται τελείως τα ηλεκτρονικά του και προφανώς και το ελέγχει και κάποιος σχετικά άπειρος οδηγός...
Το Porsche θέλει αυτά που δεν πιάνουν μελάνι για να το πας όριο και χέρια φυσικά...τώρα αν κάποια κουλοΜαρία πήγε και σκοτώθηκε επειδή την είδε οδηγάρα και το αμάξι θα τον πήγαινε μόνο του κακό του κεφαλιού του..θέλουν και αποζημιώσεις μετά...:ranting2::thumbsdown:
Δηλαδή στην Ferrari πόσες μηνύσεις έχουν κάνει?:whistle:
η κουλομαρια ΗΤΑΝ επαγγελματιας οδηγος αγωνων δεν ηταν το αμαξι του μπαμπα του..!!! Αυτα πληρωνεις στην μερκ αλλωστε...τα συστηματα και την ασφαλεια. Αν ηθελα πολεμικη μηχανη με ξεσπασματα και χαστουκια για να αισθανομαι ζωντανος αλλα να με κυνηγαει ο χαρος θα επαιρνα το πορσικο ΑΛΛΑ θα το εβαζα στην πιστα οπου δεν υπαρχουν δεντραthumb. Κανουν και οι εταιρειες λαθη παιδια δεν φταιει παντα ο οδηγος.
Vasilis M3
04-12-13, 10:20
Ναι δεν μίλησα για τον οδηγό του Paul μίλησα για τους άλλους που πήγαν και σκοτώθηκαν και μετά κάνανε μηνύσεις...Προσωπικα δεν θεωρώ το Carrera GT καθημερινό αυτοκίνητο..(ούτε το SLR)
Δυστύχως ή ευτυχώς αυτά τα αμάξια θέλουν @ρχίδι@ για να τα καβαλήσεις και να τα πας όπως πρέπει να πηγαίνουν...
Συμφωνώ απόλυτα για την πίσταthumb
Ο Κλάρκσον είναι ΓΝΩΣΤΟΣ αντιπορσάκιας πάντως... :thumbsdown:
Το θέλουν ******α δεν ισχύει παλι με πιθανότητες παίζεις ...ξέρεις τι θέλει ******α ; Να εισαι νομοταγής σε δημόσιο δρόμο και να πηγαίνεις με τα όρια αυτο θέλει και πι ποιο πολλοί δρν τα εχουν αυτά τα @@!να τρέξουν ολοι μπορούν καλημέρα
Stunt Mike
04-12-13, 10:32
4500000 δολλαρια αποζημιωση εδωσε στους προηγουμενους που σκοτωθηκαν. ππσσσσσ φοβερο αμαξι οντως!! :drive::drive::drive:
Καλο ειναι οταν λες κατι,να το τσεκαρεις κιολας φιλε μου...Δεν εγινε ετσι ακριβως οπως τα λες...
-Πριν 6-7 χρονια ενας ιδιοκτητης Carrera GT,ο Ben Keaton,πηγε σ'ενα τρακ ντει των Ferrari owner's..Καποια στιγμη πηρε συνοδηγο εναν αλλο υποψηφιο αγοραστη Carrera GT τον Corey Rudl.Πριν την εξοδο των πιτ,ο αλυταρχης κακως δινει αδεια σε μια φερραρι να βγει στην πιστα.Το φερραρι καθυστερει,ο αλυταρχης προσπαθει να την σταματησει και το Carrera GT πηγαινοντας με 145 μιλια(!!!) κανει ελιγμο αποφυγης και πεφτει πανω στον τοιχο,σκοτωνοντας και τους 2 επιβαινοντες...Η χηρα του συνοδηγου κανει μηνυση κατα παντος υπευθυνου και αποζημιωνεται με 4.500.000 δολλαρια ως εξης:49% απο τον οδηγο,41% στην πιστα για ελλειπη ασφαλεια,2% στον οδηγο της Φερραρι και 8% (360.000 δολλαρια)στην Porsche γιατι δεν ειχε PSM(traction control) η GT,παρολο που θεωρουνταν δυστροπη στη συμπεριφορα της.-
Ενα κατακλειδι,κουλομαριες υπαρχουν παντου,ειτε οδηγουν Ε36,ειτε Πορσε...Αλλα και πολυ καλοι οδηγοι,οπως και αγωνιζομενοι,κανουν λαθη μοιραια καμια φορα.Ανθρωποι ειμαστε.Οποιος φοβαται,πεφτει και κοιμαται λεμε στον κυκλο μας!Τ'αυτοκινητα δεν φταινε σχεδον ποτε,οπως δεν φταινε και τα οπλα οταν σκοτωνουν.Καποιος πατησε την σκανδαλη.Τωρα αν το δικαστηριο βγαλει κι ενα ποσοστο αποζημιωσης στον κατασκευαστη,επειδη ειναι πολυ ευαισθητη η σκανδαλη,τι να πουμε?Ειναι το ανθρωπινο προσωπο του νομου για να δικαιωσει αυτον που πονα.
Vasilis M3
04-12-13, 11:03
Το θέλουν ******α δεν ισχύει παλι με πιθανότητες παίζεις ...ξέρεις τι θέλει ******α ; Να εισαι νομοταγής σε δημόσιο δρόμο και να πηγαίνεις με τα όρια αυτο θέλει και πι ποιο πολλοί δρν τα εχουν αυτά τα @@!να τρέξουν ολοι μπορούν καλημέρα
Μάλιστα δηλαδή κατά τα δικά σου λεγόμενα προφανός κανένας μας δεν έχει @ρχίδια εδω μέσα...
Εσύ δηλαδή δεν έχεις υπερβεί ποτέ το όριο τον χιλιομέτρων που ορίζει ο Κ.Ο.Κ σε έναν δρόμο?
Ε μην μου πεις ρε φίλε τώρα ότι αν είχες αυτό το αμάξι δεν θα το πάταγες και θα πήγαινες με 50 στις κατοικημένες και με 130 στην Αττική Οδό γιατί θα πηδηχτώ απο το παράθυρο!!! :th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Εχω υπερβεί και κατα πολυ λυπαμαι γι αυτο μακάρι να χα τη δύναμη άλλων που ειναι οσο κοντα στο οριο μπορούν .και χαίρονται τα αμάξια τους στη πιστα
Vasilis M3
04-12-13, 11:07
Εδώ πέρα όσο δύναμη και να έχεις δεν έχεις πίστες....οπότε... :th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1:
oldcarskickass
04-12-13, 11:27
Όσο για την αποζημίωση απάντησε ο φίλος πιο κάτω. Επίσης τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός οποιουδήποτε οχήματος είναι αυτά που είναι. Καμία εταιρεία δε αναγκάζει κανέναν να αγοράσει το οποιοδήποτε αυτοκίνητο.
Αν τώρα ο οποιοσδήποτε που έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τέτοιο αμάξι δεν έχει και το μυαλό (το ταλέντο και τις ικανότητες) να το πάει δε φταίει η εταιρεία. Λίγο αν τραβήξεις την συλλογιστική σου έπρεπε να είχε βγει ένα αμάξι για όλους από την αρχή της αυτοκίνησης μέχρι το τέλος του πολιτισμού.
Η ταινία εννοείται και θα βγει, και άλλες φορές έχει γίνει (να σκοτωθεί δλδ ηθοποιός και μετά να βγει ταινία που έχει παίξει. Έχει γίνει και με την τραγουδίστρια την Αλάυα (δε ξέρω να το γράφω στα αγγλικά) καθώς και με τον μονομάχο με τον Ράσελ Κροου (εκεί μάλιστα ο πεθαμένος σταρ είχε ντουμπλαριστεί ηλεκτρονικά).
Ο κλάρσκσον είναι παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής δεν είναι οδηγός αγώνων. Η mercedes πάντα θα σου δίνει φέρετρα με μεγάλους κινητήρες. Έτσι και αλλιώς όλων εδώ πέρα η τελευταία βόλτα μας στην τελευταία μας κατοικία με mercedes θα γίνει, οπότε δεν βρίσκω ΚΑΝΕΝΑ λόγο να οδηγήσω ή να αγοράσω σε αυτή τη ζωή ΚΑΝΕΝΑ από τα μισητά αυτά οχήματα (τα σιχαίνομαι πραγματικά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, με ελάχιστες εξαιρέσεις). Επίσης οι κινητήρες της F1 Που λες έχεις κάποια ιδέα του πόσο κοστίζουν και πόσο αντέχουν;
Την ειδική απόδοση του συγκεκριμένου κινητήρα δεν την βγάζουν ούτε σύγχρονα μοτέρ. Το να βγάζει ο κάθε ΠΩΡΩΜΕΝΟΣ με την αυτοκίνηση αμάξια που οδηγούνται από όλους δεν είναι ηθικά σωστό. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο δεν θα γίνουμε ποτέ όλοι το ίδιο και δεν πρέπει να είμαστε όλοι ούτε ίδιοι ούτε ίσοι.
Και χρησιμοποιώντας τη νοοτροπία του twain αυτό που λες ότι δλδ δεν έπρεπε να είχε βγει το αμάξι είναι σα λες ότι απαγορεύεις την κατανάλωση μπριζόλας επείδη κάποια μωρά δεν μπορούν να την μασήσουν. Πρέπει να υπάρχουν δύσκολα αυτοκίνητα και δυστυχώς αυτά ολοένα και εκλίπουν, γράφουν καλύτερους χρόνους με λιγότερη δυσκολία απαιτούν λιγότερη συμμετοχή από τον οδηγό.
Προσωπικά θα προτιμούσα όταν πωρώνομαι να έχω ένα τέτοιο αμάξι (δύστροπο) παρά οτιδήποτε άλλο. Ένα αμάξι που το πας εσύ και δε σε φέρνουν στα ίσια 10 - 20 γραμμές κώδικα, αλλά η σκέψη και η προνοητικότητα του μηχανικού που το σχεδίασε και της ομάδας του.
Εννοείται φιλικά ρε συ. Και να ανέβουν λίγο οι τόνοι δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.
https://www.motori.gr/opinion/6544
Νίκος Μαρινόπουλος 2/12/2013
Οι «μοιραίες» Porsche και η «υπερβολική ταχύτητα»
Κάθε φορά τα ίδια. Απορώ πότε επιτέλους θα βάλουν μυαλό οι «συνάδελφοι» και οι υπεύθυνοι του τύπου στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Δύο διαφορετικά συμβάντα έγιναν το Σάββατο που μας πέρασε και πριν ακόμα προλάβουμε να μάθουμε με λεπτομέρειες τι έγινε το αίμα κύλισε για μια ακόμα φορά στα πληκτρολόγια και τους τίτλους.
«Η μοιραία Porsche», «η άσφαλτος βάφτηκε με αίμα», «η υπερβολική ταχύτητα σκότωσε...» και λοιποί τίτλοι που αρέσουν τόσο πολύ στους Έλληνες δημοσιογράφους της κακιάς ώρας είναι πέρα για πέρα μπούρδες. Θα κάνω μια προσπάθεια να εξηγήσω, αν και δεν νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητο σε όσους διαθέτουν κοινή λογική.
Ένα αυτοκίνητο δεν είναι μοιραίο, στην περίπτωσή μας η Porsche Carrera GT, όπως μοιραία δεν είναι και μια γυναίκα. Τόσο ο Rodas, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και φερόμενος ως οδηγός, όσο και ο Walker (αν αποδειχθεί ότι οδηγούσε εκείνος) είναι πεπειραμένοι οδηγοί αγώνων. Μπορεί σε εμάς τους κοινούς θνητούς να φαίνονται πολλοί οι 612 ίπποι της Carrera GT, ωστόσο για εκείνους είναι κάτι το συνηθισμένο. Γι’ αυτό και η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία από όλα τα μέσα ενημέρωσης που έχουν ως θέμα τους τα αυτοκίνητα και τους αγώνες (μεταξύ αυτών και το motori.gr). Επειδή ο ηθοποιός δεν παρίστανε απλά τον «πιλότο» στις ταινίες, αλλά ήταν και στην πραγματικότητα. Και το ταλέντο του το έδειχνε στους αγώνες, εκεί που μετράει δηλαδή.
Η δήλωση του τοπικού σερίφη, ότι «η ταχύτητα έπαιξε ρόλο στο ατύχημα», μεταφράστηκε από τους lifestyle δημοσιογράφους των ελληνικών και ξένων εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ως «η υπερβολική ταχύτητα σκότωσε τον Paul Walker». Βέβαια, όταν ένα αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, είναι δύσκολο (όχι όμως και απίθανο) να σκοτωθεί κάποιος. Οπότε η ταχύτητα παίζει ρόλο σε όλα τα ατυχήματα: η έλλειψη γνώσεων και διάθεσης διερεύνησης ενός συμβάντος είναι που την καθιστά κύρια υπεύθυνη σε όλα τα ατυχήματα. Όπως στο ανέκδοτο με το πτώμα που ήταν μισό στο δρόμο και μισό στο χαντάκι και δυσκόλευε την αναφορά του αστυνομικού... «στου χαντάκ’» λοιπόν όλα.
Λόγω του ρόλου του στις ταινίες «The Fast and the Furious», πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να θεωρήσουν ότι ο Walker ήταν ο οδηγός και βέβαια ότι οδηγούσε ακριβώς όπως στις ταινίες: δίχως αύριο δηλαδή. Το γεγονός ότι η αλήθεια ήταν διαφορετική ήταν κάτι που δεν εμπόδισε το «ρεπορτάζ».
Η έτερη Porsche, η 911 RSR των Λουκά Γιαννακούλη-Γιώργου Πετρόπουλου, επίσης χαρακτηρίστηκε μοιραία, αν και ήταν όσο καλύτερα προετοιμασμένη μπορούσε να είναι για να προστατεύσει τους επιβάτες της. Και αυτό το συμβάν, το οποίο συνέβη κατά τη διάρκεια αγώνα, είχε ως αποτέλεσμα τη λανθασμένη επίθεση κατά των αγώνων αυτοκινήτου. Η κάλυψή του είχε ωστόσο και ένα άλλο χαρακτηριστικό: αρκετοί ήταν αυτοί που «έμειναν» στο γεγονός ότι ο σοβαρά τραυματισμένος οδηγός είναι γαμπρός του Μπόμπολα! Λες και ενδιαφέρει κανέναν αυτό το γεγονός. Είμαι βέβαιος πώς ο Μπόμπολας γνωρίζει το γαμπρό του, δεν βρίσκω το λόγο γιατί να είναι αυτό ένα από τα πρώτα πράγματα που διαβάζω για τον τραυματισμένο οδηγό. Το πρώτο είναι να γίνει καλά ο άνθρωπος, να ερευνηθεί το συμβάν ώστε να δούμε αν μπορούμε να αποτρέψουμε κάτι παρόμοιο να ξανασυμβεί και όλα τα άλλα έπονται.
Καλή ανάρρωση Λουκά, καλή ανάρρωση Γιώργο, καλό ταξίδι Paul.
μαστα...μάπα το καρέρα γκε τε δλδ. χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
πραγματικά απορώ. εδώ πωλιούνται δίτροχα που ξεπερνάνε τα 200 άλογα και τρέχουν πάνω απο 300 χιλιόμετρα ανα ώρα, ενώ τα 100 τα πιάνουν σε ένα κλείσιμο του ματιού...παρόλαυτα, το καρέρα γκε τε είναι σκοτώστρα και δεν έπρεπε να είναι στην παραγωγή.
το οτι ο οδηγός ήταν επαγγελματίας οδηγός σημαίνει τι???ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει ποτέ λάθος, ή ότι σε μια σοβαρή βλάβη την ώρα που τρέχει έχει 100% πιθανότητα να ανατρέψει το ατύχημα?
όλα όσα γράφετε ορισμένοι ώρες ώρες, αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. αν αφήσουμε το οικονομικό κομμάτι και την αξία του αυτοκινήτου, πόσοι απο εμάς νομίζετε ότι έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν όπως πρέπει ένα τέτοιο αμάξι???ή μήπως δεν υπάρχουν άλλες κατασκευές τέτοιου είδους???αν θυμάμαι καλά εκθιάζαμε το κατεραμ 620 αρ. την απόλυτη σκοτώστρα πχ, ενώ ταυτόχρονα το ειδικής έκδοσης μακ λαρεν δεν ήταν στις προτιμήσεις μας, επειδή δεν δίνει αυτή την ωμή δύναμη του πρώτου...
οι τρείς λαλούν και οι 2 χορεύουν, με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω που λένε...αυτό είναι το σημερινό νετ...να αντιπαρατίθεσαι σε αυτοκινητιστικό φόρουμ με αυτοκινητιστικά άσχετους που βρέθηκαν κάπου απο τύχη, επειδή γενικώς οδηγάνε και σήμερα βγάζουν το καρέρα γκε τε μάπα και ότι δεν έπρεπε ποτέ να παραχθεί.
κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν και ελπίζω αν το ατύχημα προήλθε απο αστοχία του εργοστασίου να αποδοθεί δικαιοσύνη. όχι ότι θα φέρει πίσω τους νεκρούς, αλλά τόσο τραγικά λάθη πρέπει να πληρώνονται.
Μιχάλη, ο Clarkson όταν έχει μπροστά του ένα αμάξι UK (McLaren) και το συγκρίνει με κάποιο άλλο, δεν είναι αντικειμενικός. Και ο ίδιος το παραδέχεται και αυτοσαρκάζεται.
Ας δούμε λοιπόν κάτι πιο εύστοχο, που περιγράφει τι είναι ένα Carrera GT :
https://www.evo.co.uk/carreviews/cargrouptests/204726/porsche_carrera_gt.html
Porsche Carrera GT
It takes a lot of concentration to get the best from the electrifying GT from Stuttgart
By Richard Meaden
There’s nothing remotely soft-edged about the Carrera GT, as I well know, but it decides to remind me by snapping into evil turn-in oversteer three times during the first warm-up lap. On cold tyres the Porsche takes no prisoners.
Even when sufficient temperature is in the tyres, you don’t attack the lap, rather you methodically, meticulously zero yourself in on the Carrera GT’s limits like a marksman adjusts the sight on his rifle. Only by girding your skill and courage and nudging ever closer to the point where you feel your inputs harmonise with the chassis’ behaviour can you begin to extract the best from the GT, and even then it feels like you’re dancing on a knife edge.
The engine, gearbox and brakes are a sensational combination, the tortured V10 yowl interrupted only momentarily with every punchy up or downshift, the ceramic brakes soaking up the speed without once waking the ABS sensors.
Perhaps it’s the hairy warm-up lap. Perhaps it’s the low track temperature. Perhaps it’s the fact that the tyres, by owner Bailey’s own admission, are past their best. Perhaps I’m just not feeling as brave today. Whatever, the Carrera GT fails to match its previous best, managing a still impressive 1.20.20. The R500 can breathe again.
"Even when you begin to extract the best from the GT, it feels like you’re dancing on a knife edge "
oldcarskickass
04-12-13, 12:58
Αν ήταν το πολεμικό-καταδιωκτικό με το ειδικό chip tuning είμαι σίγουρος ότι θα έπαιρνε την στροφή με 740miles per hour.
Για να χαλαρώσουμε λίγο.
Και όσον αφορά την ταχύτητα να σας πληροφορήσω ότι ακόμα και όταν είμαστε «σταθεροί» σε σχέση με την Γη (σύστημα αναφοράς) ουσιαστικά περιστρεφόμαστε με ταχύτητα περίπου 1600km/hr (από ανατολάς προς δυσμάς) επίσης ταξιδεύουμε με κάμποσες χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα (ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ) σε σχέση με τον ήλιο και μαντέψτε
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ
Άρα η ταχύτητα δεν σκοτώνει, η ραγδαία επιβράδυνση σκοτώνει. Και το προηγούμενο είναι α δ ι α μ φ β ι σ β η τ η τ ο.
Πολλοί παράγοντες μπορεί να συντελέσουν στο να επέλθει ενα ατύχημα ή ενα δυστύχημα. Το ερώτημα είναι, αν ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο, όπως η συγκεκριμμένη Porsche, που ανήκει στα λεγόμενα υπεραυτοκίνητα, είναι πιο επικίνδυνη ή όχι απο ένα άλλο αντίστοιχο, όπως πχ η slr που προαναφέρθηκε. Δηλαδή, αν με τον ίδιο οδηγό, στον ίδιο δρόμο, με ίδια ταχύτητα και γενικά υπο ίδιες συνθήκες,το ένα θα διπλώσει ενω το άλλο οχι. Και έχει σημασία αν διπλώνει εύκολα ή όχι γιατί το "δίπλωμα" ενίοτε σκοτώνει, κανείς όμως δε σκοτώθηκε επειδή ο κινητήρας δεν μούγκριζε όσο θα ήθελε. Βέβαια, θα ήθελα να διαβάσω και την άποψη κάποιου απο εδώ που το έχει ενδεχομένως οδηγήσει, γιατί όλοι μας εκφέρουμε άποψη γι' αυτό βλέποντας παρουσιάσεις και δοκιμές οδηγών και δημοσιογράφων
Stunt Mike
04-12-13, 14:18
Νομιζω οτι ειναι εξαιρετικα απιθανο καποιος Ελληνας και συμφορουμιτης να'χει οδηγησει Carrera GT.Προσωπικα δεν εχω δει καν απο κοντα κανενα!!!Αλλα και παλι τι περιμενεις απο ενα πισωκινητο 600+ ιππων??Να μην διπλωνει στην αλλαγη σε 3η??Ή να το προλαβαινουν τα ηλεκτρονικα του πριν απο τον οδηγο??Ηδη οπως ειπαν πολλοι,δεν γουσταρουν να επεμβαινει αλλος να σωσει την δικη τους τιμονια.Μεταξυ αυτων κι εγω...Τα περιθωρια προσφυσης καθε αυτοκινητου ειναι διαφορετικα...ενα Ε30-36 400hp διπλωνει με 4ες,ενω ενα Ε92 οχι...Αλλη τεχνολογια,αλλες αναγκες.Ο οδηγος ομως καθοριζει τα ορια τα δικα του και του αυτοκινητου.Αυτος λοιπον που'χει Ε92 Μ3 και μπει σε Ε30-36 τουρμπατο και στουκαρει επειδη ειναι αποτομο,του φταιει τ'αμαξι??Δεν νομιζω....
Οι συγχωρεμενοι, σκοτωθηκαν απο το χτυπημα, η απο την φωτια αραγε ?
Μονο ενα εχω δει στη παραλιακη περσι, αποκλειεται να τον βρειτε σε φορουμ.
πραγματικά απορώ. εδώ πωλιούνται δίτροχα που ξεπερνάνε τα 200 άλογα και τρέχουν πάνω απο 300 χιλιόμετρα ανα ώρα, ενώ τα 100 τα πιάνουν σε ένα κλείσιμο του ματιού...παρόλαυτα, το καρέρα γκε τε είναι σκοτώστρα και δεν έπρεπε να είναι στην παραγωγή.
το οτι ο οδηγός ήταν επαγγελματίας οδηγός σημαίνει τι???ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει ποτέ λάθος, ή ότι σε μια σοβαρή βλάβη την ώρα που τρέχει έχει 100% πιθανότητα να ανατρέψει το ατύχημα?
όλα όσα γράφετε ορισμένοι ώρες ώρες, αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. αν αφήσουμε το οικονομικό κομμάτι και την αξία του αυτοκινήτου, πόσοι απο εμάς νομίζετε ότι έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν όπως πρέπει ένα τέτοιο αμάξι???ή μήπως δεν υπάρχουν άλλες κατασκευές τέτοιου είδους???αν θυμάμαι καλά εκθιάζαμε το κατεραμ 620 αρ. την απόλυτη σκοτώστρα πχ, ενώ ταυτόχρονα το ειδικής έκδοσης μακ λαρεν δεν ήταν στις προτιμήσεις μας, επειδή δεν δίνει αυτή την ωμή δύναμη του πρώτου...
οι τρείς λαλούν και οι 2 χορεύουν, με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω που λένε...αυτό είναι το σημερινό νετ...να αντιπαρατίθεσαι σε αυτοκινητιστικό φόρουμ με αυτοκινητιστικά άσχετους που βρέθηκαν κάπου απο τύχη, επειδή γενικώς οδηγάνε και σήμερα βγάζουν το καρέρα γκε τε μάπα και ότι δεν έπρεπε ποτέ να παραχθεί.
.
20 χρονια με το αθλημα ηρθε ο πουθενατζης να μας την μπει τωρα!Εχε χαρη που δεν θελω να χαλασω το κλιμα εδω μεσα αλλιως θα σουλεγα καμια βαρια κουβεντα!!Δεν με ξερεις κι απο χτες για να λες αυτα!!ΜΑΖΕΨΟΥ!Αν θες να δημιουργεις εντυπωσεις και να ανεβαινεις μειωνοντας τους αλλους καντο αλλα οχι μ εμενα!Ξαναδιαβασε τι εγραψα και ξαναπαρτο απ την αρχη!
michaelp900
04-12-13, 15:59
Νομιζω οτι ειναι εξαιρετικα απιθανο καποιος Ελληνας και συμφορουμιτης να'χει οδηγησει Carrera GT.Προσωπικα δεν εχω δει καν απο κοντα κανενα!!!Αλλα και παλι τι περιμενεις απο ενα πισωκινητο 600+ ιππων??Να μην διπλωνει στην αλλαγη σε 3η??Ή να το προλαβαινουν τα ηλεκτρονικα του πριν απο τον οδηγο??Ηδη οπως ειπαν πολλοι,δεν γουσταρουν να επεμβαινει αλλος να σωσει την δικη τους τιμονια.Μεταξυ αυτων κι εγω...Τα περιθωρια προσφυσης καθε αυτοκινητου ειναι διαφορετικα...ενα Ε30-36 400hp διπλωνει με 4ες,ενω ενα Ε92 οχι...Αλλη τεχνολογια,αλλες αναγκες.Ο οδηγος ομως καθοριζει τα ορια τα δικα του και του αυτοκινητου.Αυτος λοιπον που'χει Ε92 Μ3 και μπει σε Ε30-36 τουρμπατο και στουκαρει επειδη ειναι αποτομο,του φταιει τ'αμαξι??Δεν νομιζω....
Υπαρχει....εχω οδηγησει carrera gt μαυρη γνωστου μου η οποια μαζι με τις βελτιωσεις εφτασε τα 650.000.Στη Θεσ/νικη συγκεκριμενα υπαρχει αυτη και μια κοκκινη αυτου που εχει τα Autovision.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4
20 χρονια με το αθλημα ηρθε ο πουθενατζης να μας την μπει τωρα!Εχε χαρη που δεν θελω να χαλασω το κλιμα εδω μεσα αλλιως θα σουλεγα καμια βαρια κουβεντα!!Δεν με ξερεις κι απο χτες για να λες αυτα!!ΜΑΖΕΨΟΥ!Αν θες να δημιουργεις εντυπωσεις και να ανεβαινεις μειωνοντας τους αλλους καντο αλλα οχι μ εμενα!Ξαναδιαβασε τι εγραψα και ξαναπαρτο απ την αρχη!
Δεν είσαι ο μόνος φίλε μου που είναι 20 χρόνια στο άθλημα, ούτε και ο μόνος που τρέχει με τ'αμαξι του.
Ονόματα δεν κοιτάω όταν γράφω, σχολιάζω αυτά που γράφονται. Αν εσύ νιώθεις θιγμένος από αυτό που έγραψα, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ και να δεχτώ σχόλιο τύπου, το καρερα γκε τε είναι για τα μπάζα, η ότι το αμάξι βγήκε για να σκοτώνει τον κόσμο. Ειδικά από κάποιον που ασχολειτε 20 χρόνια με την αυτοκίνηση. Από την άλλη, γραφωντας να δω ξανά τι έχεις γράψει, μάλον δεν έχεις πει κάτι τέτοιο, άρα, δεν έχεις και λόγο για ν'αρπαζεσαι. Οπότε, τα πουθενατζης κτλ κρατά τα για τον εαυτό σου, γιατί παρόλο το ότι και εγώ δεν έχω πρόβλημα να βρίσω δεν έχω καμμια ορεξη.
Τα σχόλια μου πάνε σε όσους ισχυρίζονται ότι ένα αμάξι σαν το αναφερθεν είναι για τα μπάζα και κακώς είναι στην παραγωγή. Αν εσύ δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, ηρέμησε.
απορώ γιατί τότε πωλούνται bmw που βγαίνει και το esp...
Καλύτερα όλοι merc... που είναι πιο ασφαλή!
Μη σου πω και για volvo...
Θωμά εσύ αντί για 316... μου θέλεις και Μ3... που πας ρε καραμήτρο ;;;
Σκοτώστρα στην ελληνική άσφαλτο, στη βροχή κλπ...
Τα παραπάνω είναι γραμμένα με υπερβολή και χιούμορ.
Ηρεμήστε, αλλά μην τα ισοπεδώσουμε όλα. Η αυτοκίνηση έχει βγάλει κοσμήματα.
Θέλει χέρια, θέλει τύχη θέλει υπομονή κλπ...
Leonidas_E39
04-12-13, 16:32
Νεο Βιντεο
https://www.youtube.com/watch?v=l4B44E6dkSU
προσωπικά δεν έχω να πω τπτ άλλο, ότι είχα να πω το είπα. περιμένω την επόμεν φορά που θα ανέβει κάποιο πριόνι σε κάποιο θρεντ, τους εκθιασμούς περι driving pleasure, την συμμετοχή του οδηγού, το γενικότερο feeling του στυλ το αμάξι θυμίζει μια άλλη εποχή που τα πράγματα ήταν πιο απλά, μπλα μπλα μπλα...και μετά να διαβάζω αυτό το θρεντ, για αυτό το αμάξι και το πόσο καλύτερη είναι μια μερσεντες ή ένα άουδι, επειδή δεν αφήνει τον οδηγό να φύγει απ'τον δρόμο και να γελάω.
αν στεναχώρεσα κάποιους λυπάμαι, δεν το ήθελα.
κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν και ελπίζω αν το ατύχημα προήλθε απο αστοχία του εργοστασίου να αποδοθεί δικαιοσύνη. όχι ότι θα φέρει πίσω τους νεκρούς, αλλά τόσο τραγικά λάθη πρέπει να πληρώνονται.
φλαρακ σε ξαναρωταω, εχεις τιποτΙς με τσ μηχανοβιους να ουμ??
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Μιχαλη, για τον Κλαρκσον και το οτι οδηγαει στα ορια μην βαζεις και το χερι σου στην φωτια! :whistle:thumb
Ρωτηστε τον Τζιγκερ...αυτος ειχε μια
Γινόμαστε δικαστές ενός οδηγού, ενός αυτοκινήτου, ενός συμβάντος απο αυτα που ακούσαμε, που διαβάσαμε κλπ... Χωρίς να γνωρίζουμε πραγματικά τι συνέβη.
Έχω σκεφτεί οτι αν κάποια στιγμή πάθω κατι στο δρόμο ( που ειναι διόλου απίθανο με 60-70000 χιλιόμετρα ετησίως ), τα σχόλια και η κριτική που θα προκύψει θα ειναι βασισμένη , πρώτα στις εντυπώσεις που έχουν αφήσει τα γραπτά μου σε διάφορα φόρουμ, κάποια βιντεακια απο οδήγηση, σχόλια φίλων κ γνωστών , τα προηγούμενα αυτοκίνητα μου και τόσα ολα, που θα καταλήξουν σε σίγουρο κράξιμο κλπ, είτε το φταίξιμο θα ειναι δικό μου , είτε οχι.
Μπορει να φταιξει το αυτοκινητο, οι συνθήκες, ο οδηγός, η υπερβολή, ο απέναντι και τόσα αλλα ...
Μακάρι να μην συμβαίνουν.
φλαρακ σε ξαναρωταω, εχεις τιποτΙς με τσ μηχανοβιους να ουμ??
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
όχι ρε πούλεμ, just saying and wondering the same time. πως μπορεί να είναι οκ οι δίτροχες βολίδες οκ, ενώ μια κατασκευή τύπου καρέρα γκε τε δεν έπρεπε να βγεί στην παραγωγή.
Αν ήταν το πολεμικό-καταδιωκτικό με το ειδικό chip tuning είμαι σίγουρος ότι θα έπαιρνε την στροφή με 740miles per hour.
Για να χαλαρώσουμε λίγο.
Και όσον αφορά την ταχύτητα να σας πληροφορήσω ότι ακόμα και όταν είμαστε «σταθεροί» σε σχέση με την Γη (σύστημα αναφοράς) ουσιαστικά περιστρεφόμαστε με ταχύτητα περίπου 1600km/hr (από ανατολάς προς δυσμάς) επίσης ταξιδεύουμε με κάμποσες χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα (ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ) σε σχέση με τον ήλιο και μαντέψτε
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ
Άρα η ταχύτητα δεν σκοτώνει, η ραγδαία επιβράδυνση σκοτώνει. Και το προηγούμενο είναι α δ ι α μ φ β ι σ β η τ η τ ο.
ετσι ακριβως! thumb
οσο για την ταχυτητα της Γης αυτη ειναι περιπου 107200 χλμ/ωρα η 29,78 χλμ/δευτερολεπτο! :original:
όχι ρε πούλεμ, just saying and wondering the same time. πως μπορεί να είναι οκ οι δίτροχες βολίδες οκ, ενώ μια κατασκευή τύπου καρέρα γκε τε δεν έπρεπε να βγεί στην παραγωγή.
πλακα σΕ κανω ρε!
Άρα αν φας μια ροπαλια στο κεφάλι και ανοίξει σαν καρπούζι δεν θα φταει αυτός που στην έριξε αλλά η επιβράδυνσηthumb
ακριβως! το κρανιο ως κοκκαλο ειναι σκληρο και ετσι εχει πολυ μικρη εως μηδενικη ικανοτητα αποροφησης της κρουσης, οσον αφορα το κλειστο συστημα ροπαλο-κεφαλι ειναι το ιδιο αν για παραδειγμα το κεφαλι ''ετρεχε'' με την ταχυτητα του ροπαλου! θα επιβραδυνε τοσο αποτομα ωστε δεν θα μπορουσε να αποροφησει την κρουση αναπτυσωντας παραλληλα μεγαλο ποσο g!
Άρα αν φας μια ροπαλια στο κεφάλι και ανοίξει σαν καρπούζι δεν θα φταει αυτός που στην έριξε αλλά η επιβράδυνσηthumb
στην συγκεκριμένη περίπτωση η πορσε είναι ο ροπαλοφόρος, το καρέρα το ρόπαλο, και οι 2 νεκροί τα θύματα. σωστά?
Ρωτηστε τον Τζιγκερ...αυτος ειχε μια
Αφού δεν του μιλάω ρε, πως θα τον ρωτήσω?
στην συγκεκριμένη περίπτωση η πορσε είναι ο ροπαλοφόρος, το καρέρα το ρόπαλο, και οι 2 νεκροί τα θύματα. σωστά?
Λάθος, αναφέρομαι απλά και μόνο στο αν σκοτώνει η ταχύτητα ή η επιβράδυνση, κατά τη γνώμη μου δίχως να είμαι φυσικός για να έχεις επιβράδυνση προϋποτίθεται ότι έχεις ταχύτητα, n' est pas?
βασικα στην φυσικη δεν υπαρχει ''επιβραδυνση'', η επιβραδυνση ειναι ταχυτητα με αρνητικο προσιμο.
Η επιβράδυνση ειναι μεταβολή ταχύτητας!ο μεγάλος συντελεστής ειναι που σκοτώνει .αφου εχεις ήδη μια ταχύτητα...θέλει και τα 2!και ναι όσο λιγότερο τρέχει κάποιος τόσο πιο ασφαλής για το ζωη του .
Αφού δεν του μιλάω ρε, πως θα τον ρωτήσω?
Επειδη ειναι βαζελος ε;;
Vasilis M3
04-12-13, 19:08
Παιδιά έχετε καταλάβει τι συζητάμε εδώ και 5 σελίδες? :th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Bazil Van Sinner
04-12-13, 19:18
Η επιβράδυνση ειναι μεταβολή ταχύτητας!ο μεγάλος συντελεστής ειναι που σκοτώνει .αφου εχεις ήδη μια ταχύτητα...θέλει και τα 2!και ναι όσο λιγότερο τρέχει κάποιος τόσο πιο ασφαλής για το ζωη του .
Ελα ρε που γινατε και φυσικοι - μαθηματικοι ο Pilot εχει αλλες γνωσεις και
καλο θα ηταν να τον διαβαζετε μπας και μαθετε τιποτις.
Εχω παραδειγμα που σκοτωθηκε φιλος με 35χλμ ωρα.......
@vagmag με καλυψε πληρως,οπως και η τοποθετηση του Θωμα,με το καλυτερο
παραδειγμα τις μοτοσυκλετες.
Σε καμια περιπτωση δεν φταιει για μενα το αυτοκινητο,Οι χρηστες και η χρηση
του καθε εργαλειου,ειτε ειναι χαρτοκοπτης ειτε ειναι carrera gt,καθοριζουν το αποτελεσμα παντα,το εργαλειο ειναι ενα αψυχο πραγμα που εκτελει τις εντολες σου.
σωστα τα λεει ο playmaker, δεν το διατυπωσα εγω καλα. και η επιταχυνση και η επιβραδυνση ειναι μεταβολες της κινητικης καταστασης. Και το μεγεθος της ταχυτητας δεν λεει απο μονο του τιποτε, και τα 35χλμ/ωρα ειναι υπεραρκετα για να σκοτωθει ενας ανθρωπος.
Αν για παραδειγμα εχουμε 100χλμ/ωρα και προσκρουσουμε σε εναν ''τοιχο'' απο αφρολεξ παχους 50 μετρων δεν θα παθουμε τιποτε διοτι η μεταβολη της ταχυτητας μας θα εχει μικρο συντελεστη και θα διαρκεσει πολυ χρονο, οποτε ο ρυθμος της επιβραδυνσης θα ειναι μικρος οπως και το νουμερο των g που θα δεχθει το σωμα, ετσι η προσκρουση θα ειναι ανεκτη..
τελως παντων ολοι νομιζω καταλαβαινουμε τι συμβαινει..
προσωπικά δεν έχω να πω τπτ άλλο, ότι είχα να πω το είπα. περιμένω την επόμεν φορά που θα ανέβει κάποιο πριόνι σε κάποιο θρεντ, τους εκθιασμούς περι driving pleasure, την συμμετοχή του οδηγού, το γενικότερο feeling του στυλ το αμάξι θυμίζει μια άλλη εποχή που τα πράγματα ήταν πιο απλά, μπλα μπλα μπλα...και μετά να διαβάζω αυτό το θρεντ, για αυτό το αμάξι και το πόσο καλύτερη είναι μια μερσεντες ή ένα άουδι, επειδή δεν αφήνει τον οδηγό να φύγει απ'τον δρόμο και να γελάω.
αν στεναχώρεσα κάποιους λυπάμαι, δεν το ήθελα.
μερσεντες ?
άουδι ?
Ως γνωστόν, τα προφυλακτικά μειώνουν τον κίνδυνο, αλλά και την απόλαυση !
Καλο ειναι οταν λες κατι,να το τσεκαρεις κιολας φιλε μου...Δεν εγινε ετσι ακριβως οπως τα λες...
-Πριν 6-7 χρονια ενας ιδιοκτητης Carrera GT,ο Ben Keaton,πηγε σ'ενα τρακ ντει των Ferrari owner's..Καποια στιγμη πηρε συνοδηγο εναν αλλο υποψηφιο αγοραστη Carrera GT τον Corey Rudl.Πριν την εξοδο των πιτ,ο αλυταρχης κακως δινει αδεια σε μια φερραρι να βγει στην πιστα.Το φερραρι καθυστερει,ο αλυταρχης προσπαθει να την σταματησει και το Carrera GT πηγαινοντας με 145 μιλια(!!!) κανει ελιγμο αποφυγης και πεφτει πανω στον τοιχο,σκοτωνοντας και τους 2 επιβαινοντες...Η χηρα του συνοδηγου κανει μηνυση κατα παντος υπευθυνου και αποζημιωνεται με 4.500.000 δολλαρια ως εξης:49% απο τον οδηγο,41% στην πιστα για ελλειπη ασφαλεια,2% στον οδηγο της Φερραρι και 8% (360.000 δολλαρια)στην Porsche γιατι δεν ειχε PSM(traction control) η GT,παρολο που θεωρουνταν δυστροπη στη συμπεριφορα της.-
Ενα κατακλειδι,κουλομαριες υπαρχουν παντου,ειτε οδηγουν Ε36,ειτε Πορσε...Αλλα και πολυ καλοι οδηγοι,οπως και αγωνιζομενοι,κανουν λαθη μοιραια καμια φορα.Ανθρωποι ειμαστε.Οποιος φοβαται,πεφτει και κοιμαται λεμε στον κυκλο μας!Τ'αυτοκινητα δεν φταινε σχεδον ποτε,οπως δεν φταινε και τα οπλα οταν σκοτωνουν.Καποιος πατησε την σκανδαλη.Τωρα αν το δικαστηριο βγαλει κι ενα ποσοστο αποζημιωσης στον κατασκευαστη,επειδη ειναι πολυ ευαισθητη η σκανδαλη,τι να πουμε?Ειναι το ανθρωπινο προσωπο του νομου για να δικαιωσει αυτον που πονα.
επιτελους η πιο σωστη απαντηση που ακουσα εδω μεσα...μηνυσεις λεει κ μ@λ@κιες....αμαξι 600+ ηταν κ ηλεκτρονικα θποβοηθηματα να ειχε με 200++ που πηγαιναν οι αμοιροι τι θα κανουν τα ηλεκτρονικα??εχετε δει σε πολλα τετοια αμαξια παθητικη ασφαλεια??η μηπως τα πηγαινουν σε κρασ τεστ??ολη η ευθυνη ειναι στον οδηγο κ κυριως στο δεξι του ποδι...τωρα κ οδηγος αγωνων να ηταν αν στο σημειο που αρχισε να του φευγει ειχει λιγο υγρασια η μια μπανανοφλουδα η εταιρια δεν φταιει...κ αν γλιστρησει στο μπανιο κ πεσεισ μπορει να μεινεις....τι σημαινει οτι οι μπανιερες πρεπει να βγαινουν με μαξιλαρια γυρω γυρω???εχω φιλο που εχει βγαλει ολικη 5 καροτσες σπαζοντας στην 3 ενα χερι μονο....τι σημαινει οτι ειναι σουπερ οδηγαρα κ του φταινε τα αμαξια???απλα το καντηλι του εχει πολυ δυνατη φλογα...:thumbsdown:
Dr. Yamastura
04-12-13, 20:06
Παιδιά ανοίξτε άλλο θρεντ για τις συνθήκες της Γρηγορης οδήγησης-ασφαλείας-ικανοτήτων- καλων αυτοκινητων κλπ.
Εδώ γράφουμε σκέψεις και τιμούμε έναν δημοφιλή ηθοποιό-οδηγό και έναν φίλο του που χάθηκαν άδικα.
Το αν φταίει η πορσε, η ταχύτητα η ο οδηγός ποσως με ενδιαφέρει.
Μια συμβουλή μονο στους ξερολες και στους απολυτους:
Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να παει στραβά την κούφια ώρα για όλους μας.
Απλά όντας πιο συνετος μειωνεις τις πιθανότητες, ταυτόχρονα όμως και την απόλαυση.
δεν έμπαινα σε αυτό το θρεντ πέρα από την πρώτη μέρα γιατί μου φαινόταν αδιάφορο.
βλέπω τόσες σελίδες και λέω τί γίνεται...τόσες μέρες RIP γράφουν;
το εμβαθύνατε πολύ το θέμα. συνήθως ένα συμβάν οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό, είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. το ποσοστό που συμβάλλει ο κάθε παράγοντας δύσκολα υπολογίζεται.
εκτός όμως από περιπτώσεις αστοχίας υλικού, την κύρια ευθύνη φέρει ο ανθρώπινος παράγων. κι αυτό γιατί παίρνει αποφάσεις κατά βούληση σε αντίθεση με τα υλικά που απλώς έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. επιπλέον έχει επίγνωση των ορίων των υλικών.
πριν 12 χρόνια στην ευθεία της κατερίνης μετά τα διόδια των μαλγάρων στο ρεύμα προς αθήνα, έφυγα στις μπάρες με 230χλμ/ωρα. η αιτία ήταν συγκεκριμένη αλλά η ευθύνη όλη δική μου που δε συνυπολόγισα μικρές πιθανότητες.
το αυτοκίνητο ήταν Ε28 535 schnitzer. διαλύθηκε στην κυριολεξία μετά από συνεχείς προσκρούσεις σε μπάρες 200 μέτρων. ήμασταν τρεις μέσα. βγήκαμε από την καμπίνα δίχως γρατζουνιά.
το Ε28 είναι καλύτερο από την πόρσε τζι-τί; η απάντηση είναι ότι η επιβίωση χρειάζεται ΤΥΧΗ, δηλάδη όλες εκείνες τις μικρές χαοτικές λεπτομέρειες που 'αποφασίζουν' αν θα έχεις δεύτερη ευκαιρία.
Vasilis M3
04-12-13, 20:53
:popcorn::popcorn::popcorn:
Παιδιά είπαμε να σχολιάσουμε τον θάνατο ενός νέου aνθρώπου, ταλαντούχου ηθοποιού και πολύ καλού οδηγού.
Οι αντεεγκλίσεις όμως σε οξύ τόνο καλό είναι να λείπουν.
Προσωπκές διαμάχες μόνο με pm. :original:
Παιδιά είπαμε να σχολιάσουμε τον θάνατο ενός νέου aνθρώπου, ταλαντούχου ηθοποιού και πολύ καλού οδηγού.
Οι αντεεγκλίσεις όμως σε οξύ τόνο καλό είναι να λείπουν.
Προσωπκές διαμάχες μόνο με pm. :original:
Και να προσθέσω, οποιοδήποτε σχόλιο σε προσωπικό επίπεδο θα διαγράφετε άμεσα.
Μια παρέα είμαστε και μέσω του φόρουμ προσπαθούμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, ας μην έχουμε προσωπικές διαμάχες!
:thanks: :thanks: :thanks:
edit: Κύριοι κάτι είπαμε, έσβησα τα τελευταία ποστ.
Πάντως αν και εμένα μαρέσουν τα σπορ αυτοκινητα και δεν μαρεσει καθολου η νεα τεχνολογια αυτόματα κτλ μήπως το να μην υπάρχουν πλέον υποχρεωτικά ηλεκτρικά βοηθήματα ειναι σαν να μη θελουμε να βάλουμε ζώνη ;να θυμίσω πως πολυυυυυυυυυ παλιά κάποιοι λέγανε οτι η ζώνη στερεί απόλαυση
Μήπως ειδικά για αμάξια δρόμου θα πρεπει τα βοηθήματα να μην απενεργοποιούνται με τιποτα για το καλο του αλλού πχ ενα αμάξι στο αλλο ρεύμα που ουτε αδρεναλίνη θέλει ουτε τιποτα μονο να παει ήρεμα στη δουλεια του ...
Στη ταινία θα βάλουν σκηνές που πρόλαβε να κάνει ;θα έλεγα να γίνει νεα σειρά η να ειναι το τελευταίο για μένα δεν θα ναι ποτε ίδια η ταινία ...αμα εχει πλάνα του αντε να τη δω χωρις αυτόν δεν θα τη δω και νομίζω πολλοί θα κάνουν το ίδιο
καλο ειναι να υπαρχουν τα συστηματα διαθεσιμα και να απενεργοποιουνται για τους τολμηρους ή για συνθηκες πιστας οχι να μην υπαρχουν καθολου ειδικα σε τετοια υπεραυτοκινητα.Οποιος εχει παιδι ισως μπορει να μπει στο πνευμα μου.
m_power_lunatic
04-12-13, 23:17
Ο μακαριτης ειχε στο γκαραζ του αναμεσα στα αλλα 2 Μ3 Ε30 (χιχχι), 1 Μ3 Ε36 LTW, 1 2002 TOURING ALPINA, 1 850 CSI,και ενα απο τα ελαχιστα Μ1 στην Αμερικη με MOTORSPORT χρωματα.
καλο ειναι να υπαρχουν τα συστηματα διαθεσιμα και να απενεργοποιουνται για τους τολμηρους ή για συνθηκες πιστας οχι να μην υπαρχουν καθολου ειδικα σε τετοια υπεραυτοκινητα.Οποιος εχει παιδι ισως μπορει να μπει στο πνευμα μου.
Συμφωνώ εν μέρη, γιατί το αυτοκίνητο μπορεί να το αγοράσει ο κάθε άσχετος που έτυχε να έχει τα λεφτά. Still though, όταν η εταιρεία σε βάζει και υπογράφεις ειδικό disclaimer για το αυτοκίνητο και τους κινδύνους που διατρέχει ο αγοραστής στην ΜΗ ορθή χρήση, δεν τίθεται θέμα του ποιος φταιει.
Εσύ για παράδειγμα. Αν το είχες θα το έβγαζες στην βροχή, ή θα το ανέβαζες Πεντέλη με τις πόρτες Κυριακή μεσημέρι Μάιο μήνα? Για το εργοστάσιο δεν είναι κόπος το να βάλει ηλεκτρονικά, απλά το αμάξι είναι συγκεκριμένη φιλοσοφίας, για συγκεκριμενους οδηγους.
Συμφωνώ εν μέρη, γιατί το αυτοκίνητο μπορεί να το αγοράσει ο κάθε άσχετος που έτυχε να έχει τα λεφτά. Still though, όταν η εταιρεία σε βάζει και υπογράφεις ειδικό disclaimer για το αυτοκίνητο και τους κινδύνους που διατρέχει ο αγοραστής στην ΜΗ ορθή χρήση, δεν τίθεται θέμα του ποιος φταιει.
Εσύ για παράδειγμα. Αν το είχες θα το έβγαζες στην βροχή, ή θα το ανέβαζες Πεντέλη με τις πόρτες Κυριακή μεσημέρι Μάιο μήνα? Για το εργοστάσιο δεν είναι κόπος το να βάλει ηλεκτρονικά, απλά το αμάξι είναι συγκεκριμένη φιλοσοφίας, για συγκεκριμενους οδηγους.
Διαβασα το συγκεκριμενο disclaimer το οποιο αναφερεις αν αληθευει αυτο. Επισης αναφερει οτι ειναι ενα αγωνιστικο με ολα τα μειονεκτηματα ενος αγωνιστικου(που οι περισσοτεροι απο μας ισως τα γνωριζουμε). Απο την μια τιμα την εταιρεια που το δινει στον εκαστοτε 1ο αγοραστη του cgt απο την αλλη καπως ισως θα επρεπε να ''προστατευε'' τους αμυαλους,απειρους κλπ οδηγους βαζοντας και συστημα ευσταθειας και αντισπιν και ολα τα συναφη. Δεν νομιζω οτι θα εχανε κατι απο τον χαρακτηρα του ή την επιδοση του και απο την στιγμη που παιρνει αριθμο κυκλοφοριας, το βγαζουν σε δημοσιο δρομο και απευθυνεται στο ''ευρυ" κοινο. Σαφως και οταν καβαλας τετοιας φιλοσοφιας και ιπποδυναμης αυτοκινητα θα πρεπει να τα διαθετεις (@@) και να το σεβεσαι στην κυριολεξια.Προσωπικα δεν νομιζω οτι θα μπορουσα να δω τα ορια του συγκεκριμενου ουτε καν σε πιστα ποσο μαλλον στον δρομο. Θα ηταν αυτοκτονια αν εψαχνα τα ορια με τοσους ασταθμητους παραγοντες.
Μα τα disclaimer για αυτό τα γράφουν οι εταιρείες. Για να προστατευονται από τους αμυαλους. Συγκεκριμένα, ο κόσμος του αυτοκινήτου, ειδικά εκείνη την εποχή, τέτοιου είδους κατασκευές ήθελε. Συγκεκριμένα θυμάμαι τον κλαρκσον το 2003, έκανε παρατήρηση για το σι ες ελ, ότι δεν χρειαζόταν το σπορ κουμπί, έπρεπε να είναι στο σπορ συνέχεια, και το τρακσιον κοντρόλ, γιατί δεν ήταν μονίμως απενεργοποιημενο.
Αν θυμάμαι καλά, το εφ 40, θεωρείται το καλύτερο όλων, όσων αφορά χαρακτηρα.
Τα όρια αυτών των αυτοκινήτων, μπορεί να τα δει κανείς μέσα σε πιστα, όπου ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος είναι μικρός. Το να βγεις στον δρόμο και να πεις το'χω τώρα θα του γ@μησω τη μανα, είναι τραγική βλακεια και γι'αυτο η Πόρσε σε βάζει και υπογράφεις disclaimer. Αν υπογράψει πχ ότι συμφωνείς ότι το αμάξι δεν πρέπει να βγει έξω στην βροχή, δεν μπορεί να στουκαρεις σε βρεγμένο δρόμο και να ζητάς τα ρέστα. Μπορεί να είναι αμάξια, αλλά πληρούν κάποιες προϋποθέσεις όσων αφορά την κατοχή τους.
Η Πόρσε έβγαλε ένα αμάξι, όπου καλώς ή κακώς είναι αυτό που είναι. Αν δεν σου κάνει για 2-5-10 λόγους είναι δικαίωμα σου. Αν σου κάνει, υπογράφεις, το παίρνεις, και είσαι υπεύθυνος πλέον για το είδος της ζημιάς που θα παθεις.
Εμένα αυτή είναι η άποψη μου, αν και συμφωνώ ότι δεν θα γινόταν τπτ αν το αμάξι είχε κάνα 2 ηλεκτρονικά παραπανω.
Ισως να ειναι καπως επιπολαιο να καταδικαζουμε οδηγο, αυτοκινητο, εταιρια, δεδομενου οτι δεν ξερουμε τι συνεβει ακριβως....
Θυμαται κανεις ενα περιστατικο πριν καμια 15αρια-20 χρονια οπου ενα volvo 850 T5 βγηκε στα "καλα του καθουμενου" απο τον δρομο στην ευθεια της Τριπολης ?
Ο τυπος που το οδηγουσε την εψαξε παααααρα πολυ, και αυτο που ανακαλυφτηκε (μετα απο σχετικη ερευνα του Μετσοβιου εδω στην Αθηνα) πως το κραμα των μεταλλων της μπροστα αριστερης ζαντας ηταν προβληματικο, και εσπασε πριν το ατυχημα...
σύμφωνα με το ρεπόρτο της αστυνομίας, τα skid marks στο δρόμο ήταν ολόισια, άρα δεν είχε τον έλεγχο του τιμονιού ο οδηγός.
επίσης βρήκαν κάποια υγρά (το άρθρο κάνει λόγο για steering fluid) πριν τα σημάδια που μπορεί να υποδεινύουν ότι κάτι έσπασε και απελευθέρωσε υγρά πριν το ατύχημα. σε συνδιασμό με το παραπάνω θεωρούν πως μάλλον κατέρρευσε το steering του αμαξιού. πράγμα το οποίο αποδίδουν σε μηχανική βλάβη.
RIP.
https://www.businessinsider.com/mechanical-failure-might-have-caused-paul-walker-crash-2013-12
Παιδια μηχανές ειναι σιγουρα θ υπάρχουν και προβλήματα μη σας φαίνεται αδιανόητο και η Porsche κάνει λάθη
Και τι έκαναν οι οδηγοί όταν πριν από μόλις 15 χρόνια δεν υπήρχαν συστήματα ευστάθειας στα περισσότερα αυτοκίνητα ;;;
Δεν υπήρχαν αερόσακοι στα περισσότερα ΙΧ ;
Δεν υπήρχε καν ABS στο στάνταρ εξοπλισμό!!!
Και η Carrera gt είναι αυτοκίνητο εκείνης της εποχής.
Μάλιστα όπως είπατε και πιο πάνω αν κάποιο είχε υδραυλικό τότε τιμόνι λέγαμε ότι χαλούσε την απόλαυση, την επικοινωνία.
Η Λότους Elise είχε ανόθευτη συμπεριφορά, δεν είχε καθόλου ηλεκτρονικά, δεν είχε ABS, δεν είχαν υποβοήθηση ούτε τα φρένα ούτε το τιμόνι!!!! Αλλά ήταν Pure... :hystericalbs1:
Δε μιλάμε για το 1821, μιλάμε για το 2000 περίπου!
Όταν η Renault sport έβαλε esp, που δεν απενεργοποιείτε στα αυτοκίνητά της, την κατηγορήσαμε.
Α, τώρα που το λέμε... ακόμα κατηγορούμε την merc.. για αυτό!
Ας μη γινόμαστε υποκριτές!
https://www.zougla.gr/automoto/article/h-silogi-aftokiniton-tou-paul-walker
https://www.zougla.gr/automoto/article/h-silogi-aftokiniton-tou-paul-walker
Απιστευτη συλλογη..!!!! :shok:
Απιστευτη συλλογη..!!!! :shok:
Πολύ BMW!!!!! :shok::shok::shok:
M3 E30 X2
850CSI
M3 E36 LTW :shok:
Alpina 2002tii και Μ1!!!!!!! :hyper::hyper::hyper::hyper:
Bazil Van Sinner
13-12-13, 12:55
a re pousti ολα εδω μενουν ΟΛΑ !!!!:ranting2::ranting2::ranting2:
Nick bmwlover
13-12-13, 15:51
Παντως δεν ξερω αν το παρατηρησατε,τα επιθετα κ των δυο θανοντων,walker,rodas εχουν σχεση με τον δρομο...
Δεν ηταν το fast and furious μόνο είδα και έπαθα σοκ οτι πρωταγωνιστούσε και σε μια άλλη ταινία που ειχα δει ...το running scared σας τι πρωτεινω να τη δείτε πολυυυυ ωραια καμια σχέση με fast εχει σενάριο !!!!!
Leonidas_E39
17-12-13, 14:40
Οπως και το Hours τρομερη ερμηνεια.
ενδιαφερον και για τα δυο πορισματα!!νεκροψιας και πορσε!:facepalm:
σορρυ ξεχασα https://www.zougla.gr/kosmos/article/porisma-sok-gia-ton-8anato-tou-walker
oldcarskickass
04-01-14, 17:08
Καλά απλά η μετάφραση των εννοιών δεν υπάρχει, δίνει κάποιος οδηγίες για το τι ύψος εμποδίου μπορεί να περάσει το καρέρα χωρίς να ακουμπήσει και ο google translate λέει ότι θα καταστραφούν οι ανθρακικές ίνες των ελαστικών. ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ότι ναναι τρομολαγνεία από το μακράν χειρότερο τρομολαγνικό site όλων των εποχών.
Από δημοσιογραφία ο τριανταφυλλόπουλος και η παρέα του είναι γνωστό ότι απέχουν έτη φωτός αλλά τέτοια αμάθια αγγλικών με σκοπο να παραπληροφορησουν 2η φορά βλέπω.
Η πρώτη ήταν το «φρέσκο» δημοσίευμα του βαξεβάνη για την και καλά επαναλειτουργεία της NAMCO στην θεσσαλονίκη.
το ωραιότερο όλων είναι ότι αναρτημένο είναι έγγραφο απο το εργοστάσιο προς τοπικό αντιπρόσωπο για το πόσο δίστροπο και ιδιαίτερο αυτοκίνητο πρόκειτε να παραλάβουν, και ότι δεν μπορεί να το έχει υπο την επίβλεψη του τυχαίος πωλητής.
οι τρείς λαλούν και οι δυο χορεύουν.
New Lawsuit From Paul WalkerΆs Family Against PORSCHE! This Time Filed By His Father
https://www.musclecarszone.com/new-lawsuit-from-paul-walkers-family-against-porsche-this-time-filed-by-his-father/
Αποζημίωση 10,1 εκατομμύρια δολάρια για την κόρη του Πολ Γουόκερ !!!
Σε διακανονισμό της τάξεως του 10,1 εκατ. δολαρίων κατέληξε η κόρη του Πολ Γουόκερ, με τους εκπροσώπους της οικογένειας του ανθρώπου που οδηγούσε το αυτοκίνητο στο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του ιδίου, αλλά και του πατέρα της, το 2013.
Ο ηθοποιός ήταν συνοδηγός στην 2005 Porsche Carrera GT, την οποία οδηγούσε ο Ρότζερ Ρόντας, όταν το αυτοκίνητο, που κινούνταν εκείνη την ώρα με 129-150 χλμ./ώρα, βγήκε από τον δρόμο, στο Λος Αντζελες.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 17χρονος Μίντοου Γουόκερ, Τζεφ Μίλαν, η αποζημίωση θα πάει σε καταπίστευμα για την νεαρή κοπέλα. Ο διακανονισμός επετεύχθη το Νοέμβριο του 2014, αλλά είχε μείνει άγνωστος έως τώρα, όπως ανέφερε η ιστοσελιδα ΤΜΖ (https://www.tmz.com/2016/04/10/paul-walker-meadow-fast-furious-money/) που πρώτη δημοσίευσε την είδηση
Ο δικηγόρος δήλωσε ότι ο Ρόντας ήταν μόνο εν μέρει υπεύθυνος για το τροχαίο και ο διακανονισμός καλύπτει «ένα μικρό κομμάτι από τα όσα θα κέρδιζε ως πατέρας της, ως διεθνής κινηματογραφικός σταρ, αν δεν είχε κοπεί τραγικά το νήμα της ζωής του».
Η κόρη του Γουόκερ έχει κάνει μήνυση στην Porsche και «σκοπεύει να κατηγορήσει την εταιρεία για την παραγωγή ενός ελαττωματικού οχήματος, που προκάλεσε τον θάνατο του Πολ Γουόκερ», δήλωσε ο δικηγόρος.
Η Μίντοου Γουόκερ είναι το μοναχοπαίδι του ηθοποιού και μοναδική κληρονόμος του. Κατέθεσε μήνυση ενάντια στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατηγορώντας την ότι αμέλησε τις τεχνικές παραμέτρους που θα μπορούσαν να είχαν εμποδίσει το ατύχημα ή τουλάχιστον να τον είχαν κρατήσει στη ζωή.
Η Porsche από την πλευρά της επιμένει ότι ο ίδιος ο ηθοποιός ευθύνεται για τον θάνατό του. Μετά από τετράμηνη έρευνα, οι αρχές του Λος Αντζελες ανέφεραν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας και όχι μηχανικής βλάβης. Ο Μίλαμ τόνισε ότι ο Γουόκερ επέζησε της σύγκρουσης αλλά «κάηκε ζωντανός εξαιτίας του ελαττωματικού σχεδιασμού της Porsche». Παρόμοια μήνυση έχει κάνει και η οικογένεια του Ρόντας.
m_power_lunatic
11-04-16, 07:06
Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο με τα super cars,αν στην θεση της Porsche ητανε με αυτα τα χλμ ενα Ε60 ή μια σειρα 7, η καταληξη θα ητανε η ιδια? Δεν νομιζω τουλάχιστον ως προς την φωτια.
Οσα εχω δει ατυχηματα με παρομοια αυτοκίνητα καίγονται και κοβονται στην μεση και οχι παντα με αστρονομικα χλμ.
μ
Ναι οντως ισχυει αυτό.
Απο την αλλη όμως το να τρακαρεις με 150 χιλ. σε σταθερό εμπόδιο (δέντρο) είναι όντως αστρονομικα χιλιομετρα. Σκεφθειτε τα crash test που βλέπουμε που γίνονται μπίλιες τα οχήματα είναι με μόλις 55 χιλ. !
m_power_lunatic
11-04-16, 12:49
Πάντως αυτό με την φωτιά είναι θέμα....για το σταθερό εμπόδιο έχεις δίκιο,είδα και την lamborghini στην Ρωσια πριν λίγες ημέρες και ήτανε ένα θέμα,εκεί έπεσε σε κολώνα όχι αστεια,σε κολώνα του Πουτιν όχι του Φωτοπουλου..
Λογικο γιατι οι θερμοκρασιες ειναι πολυ υψηλες. Γι αυτο σε τετοια αυτοκινητα δεν υπαρχει τιποτα πλαστικο ή λαστιχενιο στο χωρο του κινητηρα, ολα ειναι μεταλλο. Αυτο δεν ειναι λογος για ζητανε εκατομμυρια και να τα ριχνουμε στα αυτοκινητα της πορσε που ειναι 100 χρονια μπροστα απο τα αμερικανικα τενεκεδια
ghost-rider
11-04-16, 20:10
Καλα... Οχι και αμερικανικα τενεκεδια.
Κατι corvette (zr1 πχ), κατι camaro (zl1 πχ), κατι shelby mustung, κατι viper...
Moνο τενεκεδια δεν τα λες...
Ας μονταρουν λιγο τα ευρωπαικα "σουπερκαρ" οι ευρωπαιοι γιατι ειναι κινουμενα φερετρα που ετσι και τρακαρουν αποσυντιθονται(vag-lampo εξαιρουμενων) και ας αφησουν ησυχους τους αμερικανους και τους ιαπωνες...
Κατι corvette (zr1 πχ), κατι camaro (zl1 πχ), κατι shelby mustung, κατι viper...
Ας μονταρουν λιγο τα ευρωπαικα "σουπερκαρ" οι ευρωπαιοι γιατι ειναι κινουμενα φερετρα που ετσι και τρακαρουν αποσυντιθονται(vag-lampo εξαιρουμενων) και ας αφησουν ησυχους τους αμερικανους και τους ιαπωνες...
Εδω και χρονια τωρα οι Αμερικανοι καταλαβαν οτι τα αυτοκινητα τους πρεπει να μοιαζουν με τα Ευρωπαικα αν θελουν να επεκταθουν στην ευρωπη και να επιβιωσουν οικονομικα. Δεν ειναι τυχαιο οτι οταν ξεσπασε η κριση στην Αμερικη, ολες σχεδον οι Αμερικανικες εταιρειες που πουλουσαν αυτοκινητα μονο στην Αμερικη εκλεισαν, αυτοματα.
Αυτοκινητιστικά εκτός τόπου και χρόνου αυτό που γράφεις.
Δεν υπάρχει αμερικάνικο (υποτίθεται γιατί πραγματικά δεν υπάρχει) supercar που να είναι καλύτερο σε οτιδήποτε από το αντίστοιχο ευρωπαικό.
Μπαρούφες αμερικανιές είναι όλα αυτά για να γλιτώσουν λεφτά οι ασφαλιστικές εταιρείες τους και να τα χρεώσουν στον κατασκευαστή...
H ιστορια του Boeing 787 και η επι μετρω αναθεωρηση της νομοθεσιας προκειμενου να μη χαθουν τα δις των παραγγελιων
https://www.youtube.com/watch?v=rvkEpstd9os"]https://www.youtube.com/watch?v=rvkEpstd9os
"Εαν πεθανω απο την ταχυτητα μην κλαψετε γιατι εκανα αυτο που αγαπουσα". Αυτα ηταν τα λογια του σε μια συνεντευξη. Μπορει να ακουσετε καλα ετσι αλλα δε παυει να πεθανε και ολοι αυτοι που τον αγαπουσαν θα ειναι στεναχωρημενοι για μια ζωη. Ασφαλεια παιδια, ασφαλεια πανω απο ολα.