Επιστροφή στο Forum : Προβλημα στον κινητηρα ρεταρει
γεια σε ολους τους φιλους της αγαπημενης μας BMW....θα ηθελα την γνωμη σας γιατι εχω ενα παραξενο προβλημα...εχω το ΒΜW E46 320 2,2 170hp βαζω μπροστα τον κινητηρα ολα καλα μετα απο λιγη ωρα το αμαξι ρεταρει σαν να δουλευει 4 κυλινδρο 5κυλινδρο τι να πω...και οταν το σβηνω και το ξαναβαζω μπροστα ολα καλα αλλα μετα παλι τα ιδια....το εχω κανει σερβις μπουζια καινουργια 6 πολλαπλασιαστες καινουργιοι ολα πανω ειναι στην πενα γενικα εκτος απο αυτο το προβλημα....ενας μηχανικος μου ειπε οτι μπορει να ειναι ο μετρητης μαζας αερος δεν ξερω...παρακαλω βοηθεια....και κατι τελευταιο το αμαξι δινει κανονικα εχει τα (γκαζια του) οταν δεν κανει το ρεταρισμα....ελπιζω να μην σας ζαλισα....
Δεν το βαζετε στον ελεγχο να το δειτε καλυτερα?
Ναι μπορει να ειναι απο το πιο απλο (να παιρνει αερα απο κανενα σκισιμο σωληνα) μεχρι και μαφ....
katsaraios
01-12-13, 01:06
γεια σε ολους τους φιλους της αγαπημενης μας BMW....θα ηθελα την γνωμη σας γιατι εχω ενα παραξενο προβλημα...εχω το ΒΜW E46 320 2,2 170hp βαζω μπροστα τον κινητηρα ολα καλα μετα απο λιγη ωρα το αμαξι ρεταρει σαν να δουλευει 4 κυλινδρο 5κυλινδρο τι να πω...και οταν το σβηνω και το ξαναβαζω μπροστα ολα καλα αλλα μετα παλι τα ιδια....το εχω κανει σερβις μπουζια καινουργια 6 πολλαπλασιαστες καινουργιοι ολα πανω ειναι στην πενα γενικα εκτος απο αυτο το προβλημα....ενας μηχανικος μου ειπε οτι μπορει να ειναι ο μετρητης μαζας αερος δεν ξερω...παρακαλω βοηθεια....και κατι τελευταιο το αμαξι δινει κανονικα εχει τα (γκαζια του) οταν δεν κανει το ρεταρισμα....ελπιζω να μην σας ζαλισα....
Αν εχεις υψηλη καταναλωση (πραγμα που μπορεις να το εξακριβωσεις ο ιδιος χωρις διαγνωστικο) προφανως ρουφαει αερα οπως ειπε ο Σαρκυ...τι καταναλωση εχεις?
Δες το μαφ και τα σωληνακια καθως και την βαλβιδα του ρελαντι..
μαφ και τα σωληνακια καθως και την βαλβιδα του ρελαντι + απο καπου να παιρνει αερα.. εκτος που δεν πιστευω να εχεις βαλβιδα αναθυμιασεων.. ειχε το ιδιο προβλημα φιλος με audi tt
nikos valvetronic
01-12-13, 16:19
Επίσης ρετάρει και αν έχει πρόβλημα η DISA valve.
GEORGE BMW 316ci
02-12-13, 01:40
Μπορει να παιζει ρολο και η ποιοτητα της βενζινεις .Ειχα το ιδιο προβλημα δεν υπηρχε καποιο ηλεκτρινικο προβλημα και μολις εβαλα 2-3 φορες βενζινη (bp) σχεδον εξαφανιστηκε. Το αυτοκινητο ετριζε εντονα οταν περιμενα στο φαναρι (ακουγοντουσαν τα τζαμια να φαντασεις)
dark knight
02-12-13, 10:28
ιδιο μοτερ με το δικο σου.καποια εποχη ειχα ενα ανεπαισθητο κομπιασμα στην επιταγχυνση.αιτια.ενα τρυπιο σωληνακι με κοστος 5 ευρω