PDA

Επιστροφή στο Forum : BC σε e46 sedan f/l

isou
20-11-13, 22:45
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Έχω ένα e46 316 sedan f/l με μοτέρ N45B16A.
22704
To αυτοκίνητο δεν έχει bc,εννοώντας πως το λεβιεδάκι των φλας είναι σκέτο,χωρίς κουμπάκι.
22705.
Οπότε σαν καλό παιδί και εγώ πήρα από το ebay ένα μεταχειρισμένο με κουμπάκι.Αφού (εν συντομία) έχω διαβάσει διάφορα θέματα και καταλήγοντας ότι μου κάνει και θα δουλέψει.:original:
Φωτό δεν έχω,κάπου έχει παραπέσει,σε κανένα άσχετο φάκελο.
Βέβαια,σύμφωνα με τα προηγούμενα που έχω διαβάσει,κατέληξα πως αν δεν δουλέψει,θέλει προγραμματισμό.Οπότε (πάλι από ebay) πήρα και ένα μπλε καλώδιο με κάτι cd με προγράμματα.thumb
22706
Νομίζοντας ότι όντως θα κάνω δουλειά.Μπορεί βέβαια να είναι και άσχετο το ένα με το άλλο.
Λοιπόν,μπήκε το λεβιεδάκι,δεν δουλεύει το κουμπάκι.Τα υπόλοιπα οκ.:ranting2:
Ωραία λέω ήρθε η ώρα του υπολογιστή.Άλλη ιστορία εκεί.Ενώ έλεγε η αγγελία οτι δουλεύουν σε win7 εγώ δεν κατάφερα να τα εγκαταστήσω.Σε xp,vista όλα μια χαρά.Τελικά τα έβαλα σε vista σε ένα laptop.Εκεί έχω Θέματα.Το DIS μου το αναγνωρίζει το αυτοκίνητο,το Progman όχι,άρα πάλι δεν μπορώ να κάνω κάτι.Κατέβασα μέχρι και προηγούμενη έκδοση του DIS v44 που προγραμμάτιζε αλλά τζίφος.:facepalm:
22707
22708
Μιλάμε για διάβασμα-οδηγίες φουλ.Και τρελαίνομαι που δεν μπορώ να βγάλω άκρη,για θεωρητικά όχι κάτι τόσο σοβαρό.Βέβαια είναι και κάτι το οποίο δεν επείγει και ασχολούμαστε και λίγο.
Αλλά χρόνος δεν υπάρχει,οπότε πέφτω στα χέρια σας.:cheers:
Δεν δουλεύει το κουμπάκι,έχω μόνο ένδειξη ώρας στην οθόνη.Λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα,αν υπάρχουν φυσικά.
Σας κούρασα λιγάκι,αλλά φανταστείτε να είχα και όρεξη και να τα έγραφα αναλυτικότατα.(απειλή για την απόμενη φορά):whistle:

BILL007
20-11-13, 22:49
Δοκίμασε σε windows XP ;) Ακόμα και τα Vista έχουν θέμα με αυτό το ματζαφλάρι... ;)

katsaraios
20-11-13, 22:52
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Έχω ένα e46 316 sedan f/l με μοτέρ N45B16A.
22704
To αυτοκίνητο δεν έχει bc,εννοώντας πως το λεβιεδάκι των φλας είναι σκέτο,χωρίς κουμπάκι.
22705.
Οπότε σαν καλό παιδί και εγώ πήρα από το ebay ένα μεταχειρισμένο με κουμπάκι.Αφού (εν συντομία) έχω διαβάσει διάφορα θέματα και καταλήγοντας ότι μου κάνει και θα δουλέψει.:original:
Φωτό δεν έχω,κάπου έχει παραπέσει,σε κανένα άσχετο φάκελο.
Βέβαια,σύμφωνα με τα προηγούμενα που έχω διαβάσει,κατέληξα πως αν δεν δουλέψει,θέλει προγραμματισμό.Οπότε (πάλι από ebay) πήρα και ένα μπλε καλώδιο με κάτι cd με προγράμματα.thumb
22706
Νομίζοντας ότι όντως θα κάνω δουλειά.Μπορεί βέβαια να είναι και άσχετο το ένα με το άλλο.
Λοιπόν,μπήκε το λεβιεδάκι,δεν δουλεύει το κουμπάκι.Τα υπόλοιπα οκ.:ranting2:
Ωραία λέω ήρθε η ώρα του υπολογιστή.Άλλη ιστορία εκεί.Ενώ έλεγε η αγγελία οτι δουλεύουν σε win7 εγώ δεν κατάφερα να τα εγκαταστήσω.Σε xp,vista όλα μια χαρά.Τελικά τα έβαλα σε vista σε ένα laptop.Εκεί έχω Θέματα.Το DIS μου το αναγνωρίζει το αυτοκίνητο,το Progman όχι,άρα πάλι δεν μπορώ να κάνω κάτι.Κατέβασα μέχρι και προηγούμενη έκδοση του DIS v44 που προγραμμάτιζε αλλά τζίφος.:facepalm:
22707
22708
Μιλάμε για διάβασμα-οδηγίες φουλ.Και τρελαίνομαι που δεν μπορώ να βγάλω άκρη,για θεωρητικά όχι κάτι τόσο σοβαρό.Βέβαια είναι και κάτι το οποίο δεν επείγει και ασχολούμαστε και λίγο.
Αλλά χρόνος δεν υπάρχει,οπότε πέφτω στα χέρια σας.:cheers:
Δεν δουλεύει το κουμπάκι,έχω μόνο ένδειξη ώρας στην οθόνη.Λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα,αν υπάρχουν φυσικά.
Σας κούρασα λιγάκι,αλλά φανταστείτε να είχα και όρεξη και να τα έγραφα αναλυτικότατα.(απειλή για την απόμενη φορά):whistle:
Πεμπτη η Παρασκευη απογευμα καφεδακι να σε βοηθησω...
Μαζι θα τα χαλασουμε :hyper::hyper:

isou
20-11-13, 23:01
Δοκίμασε σε windows XP ;) Ακόμα και τα Vista έχουν θέμα με αυτό το ματζαφλάρι... ;)

Δεν είμαι 100% σίγουρος αν ισχύει το ίδιο και στα xp,γιατί έχουν περάσει κάποιοι μήνες και έχω κάνει ουκ ολίγες δοκιμές και φορμάτ στο λαπιτόπι.Απλά τώρα τελευταία δεν έχω πολύ χρόνο για κάνω πάλι τα ίδια.Ευχαριστώ θα το έχω στα υπόψην.

isou
20-11-13, 23:03
Πεμπτη η Παρασκευη απογευμα καφεδακι να σε βοηθησω...
Μαζι θα τα χαλασουμε :hyper::hyper:

Μέσα.Να πάρω και άδεια από την δουλειά,μήπως και δεν έχω αμάξι τελικά;:th_Laie_67-1:

Lambros46
20-11-13, 23:26
Μέσα.Να πάρω και άδεια από την δουλειά,μήπως και δεν έχω αμάξι τελικά;:th_Laie_67-1:

Μην αγχωθείς αρχικά.Όταν ο κατς πιάσει το τροχό στα χέρια του τότε είναι η στιγμή να αγχωθείς :hystericalbs1:

katsaraios
20-11-13, 23:29
Καλου κακου εχε μαζι σου και δευτερο λαπτοπ:warriorsmiley:

tasos.kamv
21-11-13, 07:03
Κατς,
άμα βρείτε τα δύσκολα με τον isou, εδώ είμαι εγώ.. thumb
Φίλε isou και σε wnidows 7 δουλεύει το πρόγραμμα...
Μίλα με Γιώργο και τα λέμε και από κοντά μαζί,αν χρειαστεί! :original:

isou
21-11-13, 08:02
Κατς,
άμα βρείτε τα δύσκολα με τον isou, εδώ είμαι εγώ.. thumb
Φίλε isou και σε wnidows 7 δουλεύει το πρόγραμμα...
Μίλα με Γιώργο και τα λέμε και από κοντά μαζί,αν χρειαστεί! :original:

Οκ.Οπότε κάτι δεν κάνω σωστά αλλά τι;Θα το δούμε,ευχαριστώ.

wheelman
21-11-13, 08:09
Παιζει άλλά εγώ το κατάφερα μόνο σε 32bit, οσο και αν προσπάθησα σε 64 δεν....

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk

Bitz
21-11-13, 08:23
Eλατε απο εδω...λογικα θα βρεχει και δεν θα εχω δουλεια.

Bitz
21-11-13, 09:05
Μου αρεσει να βλεπω επεμβασεις σε αυτοκινητα...αρκει να μην ειναι το δικο μου
:th_Laie_67-1:

wheelman
21-11-13, 10:12
Μου αρεσει να βλεπω επεμβασεις σε αυτοκινητα...αρκει να μην ειναι το δικο μου
:th_Laie_67-1:
^
θα σου ΄ρθει και σένα η γνώση....
:hystericalbs1::th_Laie_67-1::hystericalbs1:

@Ηλία
Aν θές πάρε backup το lptp και άν έχεις πέρνα win7 32bit,
πρίν ξεκινήσεις την διαδικασία εγκατάστασης απενεργοποίησε το uac και το
firewall των win ( δέν περνάς κανένα άλλο antivirous ή firewall ) και μετά ξεκίνα...

Dermatis
21-11-13, 10:21
Σοβαρολογειτε? Χθες παρηγγειλα αντιστοιχο μαραφετι και το λαπιτοπι μου ειναι win7 64bit ..... δεν παιζει με καμια παναγια και μοντα?:ranting2:

tasos.kamv
21-11-13, 10:42
Στο ebay, εκεί που το παρήγγειλες, κάτω κάτω στην περιγραφή λέει με ποια λειτουργικά είναι συμβατά τα καλώδια αυτά...
99% το καλώδιο που θα πάρεις θα δουλέψει με win7 64bit..

Σου παραθέτω απόσπασμα από έναν τυχαίο dealer που βρήκα από το ebay..

"Compatable with 64bit systems and Windows 8 - 64 bit operating systems are the future. Our product works on both 32bit and 64bit windows platforms. Other sellers will claim that TIS or NCSexpert are 32bit only. On ours we have developed a version which works in both 32bit and 64bit environments. This works on Windows XP, Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 (both 32bit & 64bit )"

Dermatis
21-11-13, 11:12
Στο ebay, εκεί που το παρήγγειλες, κάτω κάτω στην περιγραφή λέει με ποια λειτουργικά είναι συμβατά τα καλώδια αυτά...

"Compatable with 64bit systems and Windows 8 - 64 bit operating systems are the future. Our product works on both 32bit and 64bit windows platforms. Other sellers will claim that TIS or NCSexpert are 32bit only. On ours we have developed a version which works in both 32bit and 64bit environments. This works on Windows XP, Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 (both 32bit & 64bit )"

Παω να τσεκαρω τι λεει ο τυπος! Κοιταξα οτι ειναι για 7 αλλα το 64 το υπεθεσα:whistle::th_Laie_67-1:

Dermatis
21-11-13, 11:14
Support different kinds of devices to use this scan tool: Android system phones, Symbian system phones, Windows XP and WIN7 32bite computers.

Πρωτη πατατια.....fuck ! :ranting2:

wheelman
21-11-13, 11:38

Και έμενα έτσι έλεγε, άλλα οταν ήρθε είχε μέσα χαρτι που έγραφε οτι δεν παρέχουν υποστυριξη για το s/w

isou
21-11-13, 21:54
Να ευχαριστήσω πολύ τα παιδιά που ασχολήθηκαν με το θέμα μου.(τον Kats τον έτρεχα μέχρι αργά το βράδυ,το αμάξι πάντως είναι ένα κομμάτι και λειτουργεί ακόμα).Τελικά δεν καταφέραμε κάτι σήμερα.Φυσικά έχει και συνέχεια αύριο.(μετά μου τελειώνει η άδεια).

isou
21-11-13, 21:56
^
θα σου ΄ρθει και σένα η γνώση....
:hystericalbs1::th_Laie_67-1::hystericalbs1:

@Ηλία
Aν θές πάρε backup το lptp και άν έχεις πέρνα win7 32bit,
πρίν ξεκινήσεις την διαδικασία εγκατάστασης απενεργοποίησε το uac και το
firewall των win ( δέν περνάς κανένα άλλο antivirous ή firewall ) και μετά ξεκίνα...

ευχαριστώ Ηλία,μόλις βρω χρόνο μάλλον θα το δοκιμάσω.

isou
21-11-13, 22:00
Και έμενα έτσι έλεγε, άλλα οταν ήρθε είχε μέσα χαρτι που έγραφε οτι δεν παρέχουν υποστυριξη για το s/w

Και μένα τα ίδια έλεγε,αλλά δεν κατάφερα να το κάνω εγκατάσταση σε win7 ούτε στα 32 ούτε στα 64.

wheelman
21-11-13, 22:14
Να ευχαριστήσω πολύ τα παιδιά που ασχολήθηκαν με το θέμα μου.(τον Kats τον έτρεχα μέχρι αργά το βράδυ,το αμάξι πάντως είναι ένα κομμάτι και λειτουργεί ακόμα).Τελικά δεν καταφέραμε κάτι σήμερα.Φυσικά έχει και συνέχεια αύριο.(μετά μου τελειώνει η άδεια).
Εγώ ευχαριστώ για την παρέα!!!
Μαίκ :thnx: για τα καφεδάκια

ευχαριστώ Ηλία,μόλις βρω χρόνο μάλλον θα το δοκιμάσω.
Φίλε δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει ειλικρινά, και δέν ξέρω αν αλλαξει κάτι με το να περάσεις άλλο s/w στο lptp!!!

Εγκυκλοπεδικά:
με το δικό μου lptp (win7 32bit) και καλώδιο το progman δέν δουλευει στο δικό μου pre f/l όταν το συνδέω στην εσωτερική obd,
αλλα δουλευει όταν το συνδεσω στην στρογγυλή φύσσα στο engine bay, επίσης δουλεψε στην μπροστά και στου kats.

Με το lptp του Ηλία ( Vista ) δούλεψε επίσης στου kats με την στρογγυλή.

Ενώ είτε με το δικό lptp μου είτε με του Ηλία στο δικό του f/l
που έχει μόνο εσωτερικά στο αμάξι obd δέν δούλεψε. :think: :think: :think:

katsaraios
21-11-13, 22:30
Δεν υπαρχει περιπτωση κατι εχει γινει λαθος στα προγραμματα,δοκιμασαμε με 4 διαφορετικα λαπτοπ και δεν διαβαζει κανενα του isou.
Υπηρξε ενδεχομενο να μην εχει σωστη ταση και συνδεθηκε φορτιστης στην μπαταρια αλλα παλι δεν ανοιξε το progman..
Ηλια οπως και να εχει αυριο θα κωδικοποιηθει η μοναδα στον γνωστο με το GT 1 ,τωρα πως γινεται να διαβαζουν κανονικα μονο τις obd τις στρογγυλες και οχι τις εσωτερικες ειναι προβλημα που θα πρεπει να ψαχτει αναλυτικοτερα με ησυχια και χρονο.

wheelman
21-11-13, 22:37
Δεν υπαρχει περιπτωση κατι εχει γινει λαθος στα προγραμματα,δοκιμασαμε με 4 διαφορετικα λαπτοπ και δεν διαβαζει κανενα του isou.
Υπηρξε ενδεχομενο να μην εχει σωστη ταση και συνδεθηκε φορτιστης στην μπαταρια αλλα παλι δεν ανοιξε το progman..
Ηλια οπως και να εχει αυριο θα κωδικοποιηθει η μοναδα στον γνωστο με το GT 1 ,τωρα πως γινεται να διαβαζουν κανονικα μονο τις obd τις στρογγυλες και οχι τις εσωτερικες ειναι προβλημα που θα πρεπει να ψαχτει αναλυτικοτερα με ησυχια και χρονο.

Συμφωνώ,
απλά με παραξενευει ιδιάιτερα το γεγονός ότι έχουμε δει εγκαταστάσεις
με τις ίδιες version που δούλεψαν κανονικα σε f/l αυτοκίνητα

katsaraios
21-11-13, 22:43
Συμφωνώ,
απλά με παραξενευει ιδιάιτερα το γεγονός ότι έχουμε δει εγκαταστάσεις
με τις ίδιες version που δούλεψαν κανονικα σε f/l αυτοκίνητα

Και το δικο μου το νετμπουκ δουλεψε σε φεισλιφτ τωρα γιατι σε μερικα δεν πιανει δεν καταλαβαινω , δοκιμασαμε και μεσω του dis-coding εκει εβγαζε τρια πιθανα σφαλματα(διακοπτη,τασης,μο αδα φωτων)...
gt 1 μονοδρομος υπολογιστε το μεριδιο σας και προχωραμε σε αγορα:mpaks:

isou
22-11-13, 13:56
Εχω νέα.Επιτέλους δούλεψε!!!!!!Νεότερα σε λίγο,ξαναφεύγω.

isou
22-11-13, 21:20
Λοιπόν στο DIS και Progman με την κεφαλή τα ίδια ακριβώς.Οπότε τα παιδιά από εκεί με έστειλαν αλλού.Εκεί με κεφαλή και το ISTA διάβασε κάποια στοιχεία αλλά πάλι δεν καταφέρε να το προγραμματίσει,δεν τον άφηνε να προχωρήσει.Ώσπου βγήκε το μαγικό κουτάκι με το όνομα autologic ,αν το είδα σωστά, όπου με τρία κλικ τελείωσε η διαδικασία!Οπότε πλέον και δουλεύει το κουμπάκι και δείχνει κιόλας τις ενδείξεις!Ευχαριστώ και πάλι τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με το μικρό μου θέμα και έδωσαν με τον τρόπο τους λύση ,από το μαγαζί και τον καφέ μέχρι και την υπομονή τους μαζί μου και την επιμονή τους για τη λύση.(Πάλι πολλά έγραψα ,θα μπορούσα και ποιο αναλυτικά αλλά θα ξημερώσουμε.Πληροφορίες και ονόματα επαγγελματιών δεν ξέρω αν μπορώ να αναφέρω).
Α και που'σαι (που λέει και η διαφήμιση) επειδή μετά την επίλυση του θέματος με έτρωγε αν τελικά διορθώθηκαν όλα,κατέβηκα πριν από λίγο και σύνδεσα το laptop με τα Vista, με το καλώδιο μου.Όλα οκ,το διάβασε κατευθείαν!
22739
22740
22741

katsaraios
23-11-13, 08:27
Κεφαλη = μονοδρομος !!!

isou
23-11-13, 13:06
Κεφαλη = μονοδρομος !!!

Τι κεφαλή όμως;

Leonidas_E39
23-11-13, 13:36
Απο Gt1

θανασης Φιλιππου
23-11-13, 14:07
Τι κεφαλή όμως;Για προγραμματισμους καλυτερα
ops

BILL007
29-11-13, 16:16
.Πληροφορίες και ονόματα επαγγελματιών δεν ξέρω αν μπορώ να αναφέρω).

Στο φόρουμ μας επιτρέπεται η διαφήμιση κάποιου όταν προέρχεται απο προσωπική εμπειρία μέλους!thumb

(https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=61301&postcount=15 (https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=61301&postcount=15) , https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=56185&postcount=2 (https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=56185&postcount=2) , ...)

Οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!thumb

Υ.Γ Το αντίθετο απαγορεύεται (δυσφήμιση) χωρίς πρώτα να έχει ενημερωθεί η διαχειριστική ομάδα.

thumbthumbthumbthumbthumb