Επιστροφή στο Forum : Ε36 λαμπακια στο καντραν !
τις καλησπερες μου σε ολους !!! ας μπω στο θεμα.. μπηκα εχθες στο αυτοκινητο και μολις πατησα το κουμπι του αντισπιν δεν αναψε το πορτοκαλι λαμπακι στο καντραν... αμεσως σκεφτηκα οτι καποια ασφαλεια θα καηκε, ετσι και πηγα να τσεκαρω και ολα οκ !! μετα απο τις ασφαλειες ρωτησα τα παιδια στον σαββατιατικο καφε και κατεληξα οτι ειναι ολα πληρως λειτουργικα εκτος απο το λαμπακι στο καντραν.. υπαρχει λοιπον τροπος να το ανοιξω μονος μου και να αλλαξω το εν λογω λαμπακι η ειναι κατι επικινδυνο και καλητερα να προτιμησω εναν ηλεκτρολογο να το κανει ?? θα βοηθουσε πολυ καποιο DIY ως πληροφορια εαν φυσικα υπαρχει, για να δω τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω γιατι δεν εχω ιδεα πως βγαινει ενα καντραν!!! ευχαριστω εκ των προτερων !!!thumb
Βγάζεις τιμόνι, καντράν, το λείνεις και αλλάζεις όλα τα λαμπάκια. Εγώ δε το έκανα μόνος αλλά φάνηκε σχετικά εύκολο. Το θέμα είναι να βγάλεις το τιμόνι. Κυκλοφορεί και DIY. Αν το βρω στο στέλνω.
Βγάζεις τιμόνι, καντράν, το λείνεις και αλλάζεις όλα τα λαμπάκια. Εγώ δε το έκανα μόνος αλλά φάνηκε σχετικά εύκολο. Το θέμα είναι να βγάλεις το τιμόνι. Κυκλοφορεί και DIY. Αν το βρω στο στέλνω.
το καντραν ειναι μονο οι 2 βιδες που φαινονται η εχει και αλλες ?? τιμονι ε ?? και αυτο πως το βγαζω με ασφαλεια?και μετα θα ξαναμπει στο ιδιο σημειο? ευχαριστω παντως !!!
Νομιζω πως δεν χρειαζεται να αφαιρεσεις το τιμονι και χωραει να βγαλεις το καντραν.
Ξεβιδωνεις μονο τις 2 βιδες που εχει στο πανω μερος και το τραβας.
Αν επιχειρησεις να βγαλεις το τιμονι, 'κλειδωσε το' πρωτα.
βγάλε τους πόλους μπαταρίας για κάνενα 5λεπτο αν δε γίνει τπτ κάνε δοκιμή που ανάβουν όλα τα λαμπάκια στο καντράν ψάξε στο YouTube υπάρχουν πολλά βίντεο για να σιγουρευτείς πριν κάνεις οτιδήποτε
ξεβιδωνεις τις 2 βιδες στο πανω μερος του κατραν και μετα το τραβας εξω...
μολις πεταχτει το μισο εξω βγαζεις τις ασφαλειες απο πισω απο το κατραν που εχουν οι φισες (σιγα και προσεκτικα) και μολις βεβαιωθεις οτι δεν ειναι κατι συνδεδεμενο με το κατραν-κοιτας και τι βγαζεις απο που,μην ψαχνεσαι μετα,το τραβας πλαγια και βγαινει χωρις να πειραξεις τιμονι....
αμα το κανεις αλλαξε ολα τα λαμπακια να ηρεμησεις και μετα θα βλεπεις αλλο φωτισμο με τις καινουργιες λαμπες...thumb
Για να βγάλεις το τιμόνι βγάζεις πρώτα τον ένα πόλο της μπαταρίας κ περιμένεις τουλάχιστον 10 λεπτά πριν βγάλεις το τιμόνι. Αλλιώς μετά θα σου ανάβει λαμπάκι αερόσακου.
Εάν έχεις ρυθμιζόμενο καθ' ύψος τιμόνι μπορεί να βγει το καντράν κ χωρίς να βγει το τιμόνι.
εμενα παντως παιδες ετσι οπως περιγραφω μου το χαν βγαλει στο εξιδεικευμενο που παω πριν βαλω την κολωνα για ρυθμιση υψους του τιμονιου.
με ΜΗ ρυθμιζομενο τιμονι το εβγαλαν χωρις να πειραξουν τιμονι...thumb
εχω ρυθμιζομενο τιμονι !!! ουφ... παλι καλα!! δηλαδη μονο οι 2 βιδες ειναι ??? κομπλε τοτε παω να το ξυλωσω !!! ευχαριστω πολυ παιδια να ειστε ολοι καλα !!!
θανασης Φιλιππου
18-11-13, 09:10
ξεβιδωσε το οργανο τραβατο προς τα εξω ξεκουμπωσε τις δυο φισες και μετα προς τα αριστερα τραβα και συχρονος κουνα και το τιμονι λιγο προς τα αριστερα
ξεβιδωσε το οργανο τραβατο προς τα εξω ξεκουμπωσε τις δυο φισες και μετα προς τα αριστερα τραβα και συχρονος κουνα και το τιμονι λιγο προς τα αριστερα
ευχαριστω πολυ !!! καταλαβα πως θα βγει τωρα !! μια λιγο ακυρη ερωτηση.. τα λαμπακια ειναι κλασσικα και τα αγοραζω απο οπουδηποτε η πρεπει να παω στην bmw ?? πως τα ζηταω? δεν γνωριζω καν τι λαμπακια ειναι..
θανασης Φιλιππου
18-11-13, 09:31
ευχαριστω πολυ !!! καταλαβα πως θα βγει τωρα !! μια λιγο ακυρη ερωτηση.. τα λαμπακια ειναι κλασσικα και τα αγοραζω απο οπουδηποτε η πρεπει να παω στην bmw ?? πως τα ζηταω? δεν γνωριζω καν τι λαμπακια ειναι..
περνα να σε δωσω δεν ειναι τα κλασικα
Skyline_IS
18-11-13, 09:56
Δημητρη δεν ειναι τα κλασσικα λαμπακια, ειναι σαν αυτο εδω
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/T2eC16VHJHIE9nyseFynBQGy4W3w60_35JPG-1.jpg
και ειναι και πανάκριβα :thumbsdown:
τα λαμπακια αυτα υπαρχουν και στο εμποριο ειχα παρει 4αδα στα 3ευρω...
αμα πας στην bmw θα σου κοψουν το λοκο...
πανε απτο σακη παρτα που σου λεει καλυτερα...:original:
τα ιδια λαμπακια φοραει και το board computer να ξερεις..thumb
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE71&mospid=47426&btnr=62_0292&hg=62&fg=05
Από ποιό από τα 3 με αριθμό "3" είναι? Υποθέτω το 12V1,5W φωτίζει εντονότερα από το 12V1,2W
Δημητρη δεν ειναι τα κλασσικα λαμπακια, ειναι σαν αυτο εδω
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/T2eC16VHJHIE9nyseFynBQGy4W3w60_35JPG-1.jpg
και ειναι και πανάκριβα :thumbsdown:
ναι το καταλαβα... τα αλλαξα με αυτα που μου εδωσε ο σακης !! ευχαριστω !!!
τα λαμπακια αυτα υπαρχουν και στο εμποριο ειχα παρει 4αδα στα 3ευρω...
αμα πας στην bmw θα σου κοψουν το λοκο...
πανε απτο σακη παρτα που σου λεει καλυτερα...:original:
τα ιδια λαμπακια φοραει και το board computer να ξερεις..thumb
πηγα τα εβαλα και τα αλλαξα ολα !!! ενταξει εχει γινει γ@μ@το το καντραν τωρα που φωτιζει και ο δεικτης της βενζινης!!! δεν το ειχα δει ποτε μεχρι σημερα :hystericalbs1:
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE71&mospid=47426&btnr=62_0292&hg=62&fg=05
Από ποιό από τα 3 με αριθμό "3" είναι? Υποθέτω το 12V1,5W φωτίζει εντονότερα από το 12V1,2W
χρειαστηκα 2 απο τα μικρα που ποσταρε ο skyline και 2 απο τις ψειρες που ειναι αποσπωμενες που δειχνει στη σελιδα που ποσταρες εσυ !!!
περνα να σε δωσω δεν ειναι τα κλασικα
ευχαριστω πολυ για την εξυπηρετηση σακη !!!!!!!!!!
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: