Επιστροφή στο Forum : προβλημα με bbs rc010
τις πηρα απο γερμανια, τις εφερα εδω τις ισιωσα στο μπιλιρη με 200 ευρω,
και οταν τις κουμπωσαμε πανω ειδα οτι βρισκει πισω, το 36αρι ειναι χαμηλωμενο αρκετα, αναγκαστηκα να του αφησω τις παλιες μου γιατι το αμαξι δεν κουνιοταν ετσι, εφυγα απο περιστερι για πειραια τρωγωντας λαστιχο με μαξ 50 χλμ, στις λακουβες εγδερνα, τα φτερα πιασαν θερμοκρασια αφου λεω κοιτα να δεις που θα φουσκωσουν μονα τους.
τωρα ακουω λυσεις...
δεν θυμαμαι το οφσετ αλλα τωρα πια λιγο ρολο πρεπει να παιζει μιας και τις ζαντες τις ακριβοπληρωσα και θα τις κρατησω. το τιμονι ξεχασα να πω αλλαηε λιγο, πιο βαρυ και λιγοτερο αμεσο. οι ζαντες ειναι 8.5 ολες. πισω εχω 225-45-17 και μπροστα 215-40-17 πηγα σε εναν ζαντολαστιχα που δεν του εχω γενικα εμπιστοσυνη και μου την πεσαν 2 πακιστανοι του μαγαζιου και τσεκαραν τα καπακια :shok: παραλιγο να τους αρπαξω.. μιλαω με τον ανθρωπο μου λεει φαγωμα η ζαντα για να κατσει πιο μεσα του λεω ξεχνα το, μου λεει δεν γινεται ουτως η αλλως τελικα γιατι ειναι λεπτη η ζαντα.
αλλη λυση σκεφτομαι του λεω ειναι καμπερ, αλλα εχει ηδη καμπερ ( τρωει ηδη το λαστιχο απο μεσα πισω) αλλη λυση του λεω φουσκωμα φτερα, μου λεει θα μαμισεις το αμαξι θα σπασει η μπογια κλπ,
το πιο πολυ που με ανησυχησε ειναι μπροστα, οχι οτι ακουσα να γδερνει αλλα αν σε στροφη παρει κλιση με τριμενο τιμονι το φτερο θα γινει πολυμορφικο. ακουω συμβουλες!! βοηθεια ! :mpaks::drive:
Εγω εχω 18 αρες με 255 πισω και το μονο προβλημα που ειχα ειναι οτι μου εβρισκαν στα φρυδια.Πηγα στον μαστορα και με εστειλε σε εναν δικο του φανοποιο και μου διπλωσε τα φρυδακια πρως τα μεσα με ενα μηχανιμα και ολα κομπλε.
Bazil Van Sinner
15-11-13, 19:25
Κατι δεν μου καθεται ,σιγουρα εχεις θεμα με το προφιλ των ελαστικων παντως.
Tι όφσετ έχουν οι ζάντες σου?
et20 kata 80 tois ekato,
8.5 fardos
το οφφ σετ κ το φαρδος είναι λάθος για 36αρι πέταξε τις πριν καταστρέψεις το αμαξι (θόλους, ψαλίδια, άκρα, κρεμαγερα) και τ μέση σου ή ακόμα χειρότερα το βρουν σε κανένα χαντάκι
Αναρτηση τι φορας, ρυθμιζομενη?
Πιστευω οτι πρεπει να "ψηλωσεις" το αμαξι ΚΑΙ (ισως) να παιξεις και με στενοτερα λαστιχα..
Βαλε καμια φωτο..
et20 kata 80 tois ekato,
8.5 fardos
Aυτό ακριβώς είναι το προβλημά σου! Οι ζάντες αυτές κάνουν για 5άρα και Ε31 αλλά σε καμία περίπτωση για το αμάξι σου plug n'play! Το οφσετ είναι τελείως λάθος για Ε36! Δυστυχώς εγω σαν πιο προσιτές λύσεις βλέπω μόνο δυo: ή τόρνο ή πούλημα... :(
Γιατι αν παει σε ενα φανοποιο και του ανοιξει τα φτερα λιγο δεν φτιαχνει?
Πουλα τες οπως εισαι και την επομενη φορα ρωτα πριν αγορασεις. Μη βαλεις τορνο στη ζαντα.
Αναρτηση τι φορας, ρυθμιζομενη?
Πιστευω οτι πρεπει να "ψηλωσεις" το αμαξι ΚΑΙ (ισως) να παιξεις και με στενοτερα λαστιχα..
Βαλε καμια φωτο..
Ολα αυτα που ειπα+fender roll και βλεπεις..
Εχεις ρολλαρει φτερα?
Fender roll ..βαλε πιο στενα ελαστικα και μετα βλεπεις..
μια φωτο ισως βοηθουσε καλυτερα + οτι αναφερουν τα παιδια περι ελαστικων για αρχη.το ενδεχομενο να τορνιρεις τα κεντρα απο μεσα ετσι ωστε να τις φερεις πιο μεσα το σκεφτεσαι?(παντα υπαρχει ενα οριο φαγωματος αρκει να μη το ξεπερασεις μονο κ μονο για να τις βαλεις)
Christos 330
16-11-13, 15:27
Λοιπον φιλε αν θες να περπατας στον δρομο και να εχεις το κεφαλι σου καθαρο πρεπει να βαλεις ζαντες με το σωστο offset . . .
Σε καταλαβαινω οτι πληρωσες τις ζαντες ακριβα και θες να τις βαλεις αλλα εχεις σοβαρο
θεμα με το λαθος Offset . . .
Αντε και θα μπουνε αντε και δεν θα βρισκουν η διαφορα που θα εχει απο αξονα σε αξονα
βαση λανθασμενου Offset στον δρομο θα σου βgαλει διαφορα προβληματα !!!
Το να κοψεις μια ζαντα για λιγο πχ μισο χιλιοστο δεν εχει θεμα εδω μιλαμε για μεγαλη διαφορα !!!
Γνωμη μου ; ; ;
Τις πουλας και ψαχνεις ιδιες ζαντες με το σωστο offset !!!
https://img35.imageshack.us/img35/9532/mvl9.jpg
https://imageshack.us/photo/my-images/716/ozlc.jpg/
https://imageshack.us/photo/my-images/837/6a45.jpg/
https://imageshack.us/photo/my-images/819/s5cb.jpg/
https://imageshack.us/photo/my-images/823/4hr7.jpg/
Λοιπον φιλε αν θες να περπατας στον δρομο και να εχεις το κεφαλι σου καθαρο πρεπει να βαλεις ζαντες με το σωστο offset . . .
Σε καταλαβαινω οτι πληρωσες τις ζαντες ακριβα και θες να τις βαλεις αλλα εχεις σοβαρο
θεμα με το λαθος Offset . . .
Αντε και θα μπουνε αντε και δεν θα βρισκουν η διαφορα που θα εχει απο αξονα σε αξονα
βαση λανθασμενου Offset στον δρομο θα σου βgαλει διαφορα προβληματα !!!
Το να κοψεις μια ζαντα για λιγο πχ μισο χιλιοστο δεν εχει θεμα εδω μιλαμε για μεγαλη διαφορα !!!
Γνωμη μου ; ; ;
Τις πουλας και ψαχνεις ιδιες ζαντες με το σωστο offset !!!
Οτι είπε και ο Χρήστος εδώ που είναι και επαγγελματίας thumb
προσωπικα ειμαι κατα του τορναρισματος εδω δεν μηλαμε για μισο-ενα χιλιοστο, θελει τουλαχιστον 15
σε 8,5αρα ζαντα ποσο ποιο στενο λαστιχο να βαλει? 215? θα χτυπαει σε πεζοδρομιο τα στεφανια σε ΚΑΘΕ παρκαρισμα + το κοπανιμα απο το χαμηλο προφιλ
πουλα τις ζαντες τωρα που ουτε χτυπηματα εχουν , ουτε τιποτα
και τα λεφτα που θα εδινες για ανοιγμα φτερων-τορναρισμα κτλ
βαλτα και παρε τις ιδιες με σωστο οφσετ, εγινε το λαθος τωρα , παει
ουτε το αμαξι να χαλασεις με ανοιγμα φτερων, ουτε τις ζαντες με στενα λαστιχα και να τις κοπανας σε πεζοδρομια κτλ, και να κοπαναει το αυτοκινητο απο χαμηλο και "στρετσαρισμενο" προφιλ ελαστικου στην ζαντα
εδώ 8αρα με 225 υποφέρει δε μιλάμε για 8,5 + οι διαστάσεις των ελαστικών του είναι τελείως λάθος, τεσπα όπως πολύ σωστα είπαν πιο πάνω σ το ξαναλέω και γω (και δε σου τα λέω έτσι αλλά γιατί τα έπαθα και εμαθα) αν δεν έχεις ορέξη να πληρώνεις
ζημιές βρες άλλες ζαντες σωστές για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο
οι ζαντες ειναι 8αρες τελικα, λαθος δικο μου
8.5 δεν βγαινουν bbs rc 090 me offset 20.
εκανα μια ερευνα στο ebay δεν υπαρχει τιποτα σε οφφσετ ε36 και αν υπαρχει ειναι μια στις 100, και πανακριβες, οι ζαντες μου στην κατασταση που ειναι τωρα κοστολογουνται στα 1000-1500 ευρω, τις εχω σε αγγελια για 800 συζητισιμα οποιος ενδιαφερεται κανουν και σε ε36 και σε 5αρια, απλα για να τις βαλω πρεπει να κανω θυσιες, το αμαξι ειναι 6 ποντους κατω , πρεπει να το σηκωσω, να ρολαρω φτερα και παλι δεν μπορω να βαζω ατομα πολλα μεσα, σκεφτηκα να φαω λιγο απο μεσα αλλα δεν θελω να τις "χαλασω" τις ζαντες, επισεις επειδη το αμαξι θα παει πολλα αλογα στο αμεσο μελλον, θα χρειαστω λαστιχα φαρδια, με τις ζαντες αυτες και μαμα ρολαρισμενα φτερα μπορω να βαλω μαξ μεχρι 215 για να μην εχω τριψιμο, και παλι τα καλοκαιρια που παω στο εξωχικο δεν θα πηγαινει πουθενα,
από ebay ζαντες??? εκτός αν θες τις συγκεκριμενες τότε πάω πάσο
20αρι οφσετ δεν βάζεις ούτε σε μι-τρίο 46άρι...ειδικά μπροστά.
πούλημα οι ζάντες φίλε. λάθος αγορά...ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος είσαι. προκειμένου να γ@μήσεις το αμάξι και να πάθεις και καμμιά ζημιά, καλύτερα πούλα τες.
απο ebay τις πηρα και εψαξα και πολυ, το μονο που δεν εψαξα ειναι το οτι οσοι τις εχουν βαλει πανω περιοριζονται στα ελαστικα, εχουν ενα μονιμο προβλημα με τις λακουβες, και οι περισσοτεροι γραφουν στο stance works και τα 36αρια ειναι πλεον decked ...
ειχα το χαμηλωμα ηρθε και εδεσε το 20αρι οφφσετ, θα τις κραταγα εαν ημουν στους δρομους της γερμανιας, ή εαν το αυτοκινητο μου κατεβαινε σε φωτογραφησεις, κατα τα αλλα οι ζαντες ειναι τελειες, και ας μου πει καποιος ΑΝ μπορει που μορω να βρω bbs rs/rc 17 με πατουρα μπροστα μινιμουμ 7.5 και πισω μινιμουμ 8-8.5 με οφφσετ 35 και πανω... εψαξα αλλα ακρη δεν βρηκα,
Μπορεις να ψαξεις απο Αγγλια ρεπλικα BBS RC/RS που να ειναι καλυτερα τα οφσετ για 36αρι..