Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μικρό πόλης.Προτάσεις...

merbeind
08-11-13, 17:32
Μιάς που από το νέο έτος αποφάσισα να καταθέσω πινακίδες θα ήθελα προτάσεις για αμάξι καθαρά και μόνο για μέσα στην πόλη.Οι επιλογές σκέφτομαι είναι smart diesel 451 ή fiat 500 diesel.
Για να ακούσω την άποψη σας η ακόμα ακόμα καλύτερα εμπειρία σας.

mosby
08-11-13, 17:34
panda 1.3 diesel. τα κανει ολα και συμφαίρει

Leonidas_E39
08-11-13, 17:38
Εχω ενα Chevrolet Spark 1.2 LT δεν καιει τιποτα, η καταναλωση του εντος πολης ειναι στα 4 - 4,2 λιτρα/100 χιλιομετρα . Εχει 47.000 χιλιομετρα και δεν εχει βγαλει τιποτα , δεν τριζει και ειναι αρκετα φωρτομενο απο εξοπλισμο. Το μονο μειον του οτι αμα βγεις εκτος σε στριφτερα κομματια ειναι για το αναθεμα.

mark e92
08-11-13, 17:40
Eχω ενα micra εδω και 1 μήνα και είναι γαμάτο κατανάλωση 5,3 μικτό !!!

DaywalkeR
08-11-13, 17:53
Panda ή Punto Diesel και αν θες ακόμα πιο μικρό Τoyota IQ

ALPINAKIAS
08-11-13, 18:21
Skoda fabia 1.2 diesel.δεν πληρωνει τελη κυκλοφοριας και με ενα φουλαρισμα με παει 1000+ χιλιομετρα.Καλο σταθερο και σχετικα ευρυχωρο στην κατηγορια του.

deepBLUE
08-11-13, 19:20
Citroen ds3 diesel !!!!
Απίθανο αμαξι !!!

ΥΓ. Νομίζω υπαρχει αντίστοιχο thread

Panos 316T
08-11-13, 19:29
μαλλον θα χασει την μπαλα ο ανθρωπος με τοσες προτασεις.

τουλαχιστον βαλε κανα δυο κριτηρια να γινει ξεσκαρταρισμα.

για να καταλαβω θα παρεις αλλο αμαξι και θα κανεις αποσβεση σε σχεση με το αλλο που θα ειναι ακινητοποιημενο ;

E34Rd
08-11-13, 22:26
FIAT 500 δαγκωτό! Έχει ενας φίλος μου και από ότι μου έχει πει είναι πολύ ευχαριστιμενος! Και εχτος αυτου έχει ενα στηλ!

kapamaru1
08-11-13, 23:19
Καλές επιλογές όταν τα έψαχνα ήταν από βενζίνη Aygo, 106, C1, ξέρεις αυτά που είναι τα ίδια.
Το καλύτερο ντιζελ αμάξι σε χαμηλά κυβικά για μέσα στη πόλη είναι το Opel Corsa. Στα κυβικά του (τουλάχιστον όταν τα είχα κοιτάξει πριν κανένα χρόνο) ήταν το πιο γρήγορο κ κατανάλωση....ντιζελ :P

Bazil Van Sinner
09-11-13, 07:31
Moλις πριν λιγες μερες ηρθαν δυο παλικαρια της ιδιας εταιριας με διαφορετικα
αυτοκινητα ο καθενας,στο μαγαζι μου.Τυπικοι πωλητες,με το πουκαμισακι και
την δερματινη την τσαντα.
Απο τα αυτοκινητα δεν ηξεραν ποσα κυβικα ειναι αυτα που εχουν,τους τσιγγλαω και γω μια,για το οτι ο ενας ειναι πιο γρηγορος απο τον αλλο και οι "κοντρα" μολις ειχε αρχισει!Μετα απο αρκετα γηπεδικα σχολια και εκφρασεις καταληξανε να τα τεσταρω και τα δυο και να βγαλω εγω το συμπερασμα:original:
https://imageshack.us/a/img856/9681/xpap.jpg

https://imageshack.us/a/img853/7484/bm33.jpg

https://imageshack.us/a/img201/7081/vblw.jpg

https://imageshack.us/a/img585/7599/7xe6.jpg
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Ford Fiesta 1.4 TDCi Diesel
Κυβισμός : 1399cc
Ισχύς : 70ps/4000rpm
Ροπή : 16.3kg.m/1750rpm
Βάρος : 1025kg
Εκπομπές CO2 : 107gr/km
Επιτάχυνση 0-100km : 14.8sec
Τελική Ταχύτητα : 162km/h
Κατανάλωση (μέση) : 4.1lt/100km
Διαστάσεις : 3950x1722x1481mm

Ομορφο,με μεγαλους χωρους και ωραιο πατημα στο δρομο.
Βαρυα η αισθηση του ομως,το νιωθεις οτι κουβαλαει πιο βαρυ κινητηρα,επισης δεν
ειχε την παραμικρη ορεξη για γρηγορη οδηγηση.
Καλυτερη ποιοτητα πλαστικων απο το Fiat.

....

nikos1400
09-11-13, 07:41
Εχω ενα Chevrolet Spark 1.2 LT δεν καιει τιποτα, η καταναλωση του εντος πολης ειναι στα 4 - 4,2 λιτρα/100 χιλιομετρα . Εχει 47.000 χιλιομετρα και δεν εχει βγαλει τιποτα , δεν τριζει και ειναι αρκετα φωρτομενο απο εξοπλισμο. Το μονο μειον του οτι αμα βγεις εκτος σε στριφτερα κομματια ειναι για το αναθεμα.

Λεωνιδα, στην πραξη μετρημενη η καταναλωση ή απο το board computer (εχει?) ??

Bazil Van Sinner
09-11-13, 07:47
https://imageshack.us/a/img189/3718/94ta.jpg

https://imageshack.us/a/img201/7585/8mcj.jpg

https://imageshack.us/a/img5/2633/od36.jpg

https://imageshack.us/a/img823/2333/ozkm.jpg

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1.248 cc
Ισχύς: 75 PS / 4.000 rpm
Ροπή: 19,4 kgm / 1.500 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 σχ.
Τελική ταχύτητα: 168 km/h
Επιτάχυνση 0-100km: 12,8 sec
Μικτή κατανάλωση (/100km): 3,9 lt
Εκπομπές CO2: 104 g/km
Βάρος: 1.035 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 6.653/1.643/1.551 mm
Χώρος αποσκευών: 225-270 lt
Τέλη Κυκλοφορίας: 93,60 ¤
Τιμη: 13.600 ¤

Ομορφο μικρο,με τη θεση οδηγησης ψηλα οπως και τον επιλογεα.
Αν και η ποιοτητα των πλαστικων του φαινονται μια σκαλα κατω απο του Fiesta,
παρ'ολα αυτα εχουν καλη συναρμογη και πολυ ωραιο design !
O multijet ζωηρος και θορυβωδης!Ανεβηκε πιο γρηγορα απο το Φορντ και μου
δωσε και το θαρος να το στριψω.Στα συν του Panda και η αισθηση των φρενων.

Για αυτοκινητο πολης,λοιπον,θα διαλεγα το Panda,εχει και καλυτερη οπτικη γωνια
καθως καθεσαι ψηλοτερα,αν το οδηγαει και γυναικα εκτος απο σενα,να εισαι σιγουρος πως θα της αρεσει περισσοτερο.

Για αυτοκινητο που θα κανει χιλιομετρα σε αυτοκινητοδρομο θα διαλεγα το Φορντ
καθως ειχε πιο "βαρια" αισθηση αυτοκινητου.

Leonidas_E39
09-11-13, 07:50
Στην αντλια Νικο και το περιεργο ειναι οτι αυτο που βγαζει το board ειναι λιγοτερα απο αυτα που βγάζει στην πραγμαατικοτητα. Φυσικα οι καταναλωσεις ειναι με ηπια οδηγηση και σεβασμο στο γκαζι (γυναικα μου) αλλιως υπολογιζεις 1,5 λιτρο επανω(εγω) :D:D:D:D:D:D:D .

merbeind
09-11-13, 07:53
Βασικά έχω εμπειρία από aygo είναι όντως σκυλιά και δεν καίνε τίποτα.Εχουμε ήδη ένα στην οικογένεια που δεν θα μπορώ να το χρησιμοποιώ βέβαια για προσωπικό μου αλλά όπως και να έχει και δεύτερο ίδιο αμάξι δεν θέλω.

Τα opel καλά,χρυσά απλά προσωπικά τα απεχθάνομαι.
Citroen είχαμε πολλά χρόνια δεν έχω και τις καλύτερες εμπειρίες από Γαλλικα.
To panda έχει το ίδιο μοτερ με το 500ρακι που λέω και όπως και να έχει δεν είναι τόσο όμορφο.
Βασικά οι δύο επιλογές που κατέληξα είναι αυτές επειδή μου αρέσουν κιόλας προσωπικά.Το αμάξι θα το χρειαστώ καθαρά και μόνο για πόλη και θα μεταφέρει το πολύ δύο άτομα.Ξέρω το smart είναι το ιδανικό απλά αυτοί οι κινητήρες έχουν τα θεματάκια τους και άλλο ένα μειονέκτημα είναι οτι σε ένα χρόνο βγαίνει το καινούργιο μοντέλο.
Το 500ρακι πιο όμορφο ,σίγουρα πιο αμάξι αλλά σίγουρα πρέπει να καταναλώνει και παραπάνω απο το smart.Το 500ρακι απο θέμα ανταλλακτικά και κόστος πως πάει;Ρωτάω επειδη τα smart είναι πραγματικά φαρμάκι.

Bazil Van Sinner
09-11-13, 07:57
Τοτε το 500ακι ειναι το αμαξι σου.

nikos1400
09-11-13, 08:04
Βασικά έχω εμπειρία από aygo είναι όντως σκυλιά και δεν καίνε τίποτα.Εχουμε ήδη ένα στην οικογένεια που δεν θα μπορώ να το χρησιμοποιώ βέβαια για προσωπικό μου αλλά όπως και να έχει και δεύτερο ίδιο αμάξι δεν θέλω.

Τα opel καλά,χρυσά απλά προσωπικά τα απεχθάνομαι.
Citroen είχαμε πολλά χρόνια δεν έχω και τις καλύτερες εμπειρίες από Γαλλικα.
To panda έχει το ίδιο μοτερ με το 500ρακι που λέω και όπως και να έχει δεν είναι τόσο όμορφο.
Βασικά οι δύο επιλογές που κατέληξα είναι αυτές επειδή μου αρέσουν κιόλας προσωπικά.Το αμάξι θα το χρειαστώ καθαρά και μόνο για πόλη και θα μεταφέρει το πολύ δύο άτομα.Ξέρω το smart είναι το ιδανικό απλά αυτοί οι κινητήρες έχουν τα θεματάκια τους και άλλο ένα μειονέκτημα είναι οτι σε ένα χρόνο βγαίνει το καινούργιο μοντέλο.
Το 500ρακι πιο όμορφο ,σίγουρα πιο αμάξι αλλά σίγουρα πρέπει να καταναλώνει και παραπάνω απο το smart.Το 500ρακι απο θέμα ανταλλακτικά και κόστος πως πάει;Ρωτάω επειδη τα smart είναι πραγματικά φαρμάκι.

το Σμαρτακι ΝΤΙΖΕΛ νομιζω ΔΕΝ εχει θεματα μηχανικα. το μοτερ ειναι στην ουσια ιδιο ακριβως με την παλια σειρα Σμαρτ αλλά με αλλο προγραμμα.
δεν εχει τα "θεματα" που ειχαν τα 600αρακια τα παλια Σμαρτ και κυκλοφορησε η φημη.

zizu
09-11-13, 09:55
Μιάς που από το νέο έτος αποφάσισα να καταθέσω πινακίδες θα ήθελα προτάσεις για αμάξι καθαρά και μόνο για μέσα στην πόλη.Οι επιλογές σκέφτομαι είναι smart diesel 451 ή fiat 500 diesel.
Για να ακούσω την άποψη σας η ακόμα ακόμα καλύτερα εμπειρία σας.

Φίλε merbeind, κι εγώ το ίδιο δίλημμα είχα την άνοιξη: επέλεξα σμαρτ λόγω μεγαλύτερης ευελιξίας και αυτόματου κιβωτίου. (πάντως από φίλο που οδηγεί 2 χρόνια ένα 500 ντίζελ -95 hp- έχω ακούσει ότι έχει σχεδόν την ίδια κατανάλωση με το smart).

Αν επιλέξεις τελικά smart, κάνε μια πολύ καλή ασφάλεια και βάλε καλό συναγερμό (εμένα μου το 'φάγανε' 5 μηνών από κεντρικότατο σημείο στην Αθήνα). Να ξέρεις ότι η παραγωγή τους σταμάτησε τον Σεπτέμβριο 2013 οπότε θα επιλέξεις από το υπάρχων στοκ -κάνουν και εκπτώσεις περίπου 2500 Ευρώ.

Καλή επιλογή!

ΥΓ και η φίατ έχει αυτή την εποχή σε στοκ 500 ντίζελ και τα δίνει με εκπτώσεις

strof
09-11-13, 10:30
Επίσης να κοιτάξεις στην ΚΙΑ. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με το παρελθόν! Έχουν και 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

merbeind
09-11-13, 16:39
To smart αν καταλήξω εκεί θα αγοραστεί μεταχειρισμένο καθώς καινουργιο δεν αξίζει μιας που θα αλλάξει το μοντέλο.Με το μοτέρ θέμα μπορεί να μην είχαν αλλά απο τουρμπίνες και τέτοια πάσχουν.
Το 500αρακι απο την άλλη θα γίνει αγορά καινούργιο καθώς εκτός του οτι δεν υπάρχουν αρκετά στην ελληνική αγορα για να επιλέξω,υπάρχει όντως μια εκπτωση που αξίζει η αγορα καινούργιου.
Το kia είναι πλέον στα επίπεδο golf πραγματικα αλλά το picanto δεν μου αρέσει και το rio είναι μεγάλο και ξεφεύγω απο αμάξι πόλης.

vasilis e46
09-11-13, 17:04
Ακριβως στην ιδια αναζητηση βρισκομαι και εγω και σκεφτομαι αναμεσα σε βενζινη βλεπε Nissan Micra και ντιζελ Ηyundai i20 1,1 crdi, Fiat 500 MTJ με τη ζυγαρια να γερνει προς τα ντιζελ.Διαβαζοντας λοιπον στο autotriti για κραδασμους απο το μοτερ της Fiat με προβληματισε λιγο και θεωρω το i20 πιο ολοκληρωμενο.Οσον αφορα το Μicra εχω την εντυπωση οτι το νεο κατασκευαζεται στην Ινδια και δεν γνωριζω πως ειναι απο ποιοτητα.Μark e92 εσυ το Acenta εχεις παρει; Εκτος απο εντος πολης σε ανοιχτο δρομο πως το βλεπεις ειναι σταθερο γιατι η αναρτηση του εχει μαλακη ρυθμιση, δεν μιλαω για μακρινα ταξιδια αλλα για αποστασεις λιγο πιο εξω απο τα προαστια..Οποιοσδηποτε γνωριζει ή εχει ενα απο τα παραπανω θα με βοηθουσε πολυ η γνωμη του.

mark e92
09-11-13, 17:56
Ακριβως στην ιδια αναζητηση βρισκομαι και εγω και σκεφτομαι αναμεσα σε βενζινη βλεπε Nissan Micra και ντιζελ Ηyundai i20 1,1 crdi, Fiat 500 MTJ με τη ζυγαρια να γερνει προς τα ντιζελ.Διαβαζοντας λοιπον στο autotriti για κραδασμους απο το μοτερ της Fiat με προβληματισε λιγο και θεωρω το i20 πιο ολοκληρωμενο.Οσον αφορα το Μicra εχω την εντυπωση οτι το νεο κατασκευαζεται στην Ινδια και δεν γνωριζω πως ειναι απο ποιοτητα.Μark e92 εσυ το Acenta εχεις παρει; Εκτος απο εντος πολης σε ανοιχτο δρομο πως το βλεπεις ειναι σταθερο γιατι η αναρτηση του εχει μαλακη ρυθμιση, δεν μιλαω για μακρινα ταξιδια αλλα για αποστασεις λιγο πιο εξω απο τα προαστια..Οποιοσδηποτε γνωριζει ή εχει ενα απο τα παραπανω θα με βοηθουσε πολυ η γνωμη του.

Δεν το πήρα ενοικιο είναι ...
μοντέλο 2011 με 34000 το πήρα εχω κάνει 3500 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ χλμ!!!
Τα καλά είναι οτι δεν καίει αλλα μεχρι εκεί , Αθηνα Πατρα πχ μέχρι 150 θέλει 18 ευρώ μετρημένο , Σαν το 335 δηλ.:th_Laie_67-1:
το αμάξι μεχρι εκεί πατάει μετά :thumbsdown: πάει μέχρι 165 ...
Για 2 είναι καλό . Ειναι ιαπωνας δηλ δεν σπάει δεν χαλάει
Τωρα για 500 θα έλεγα twinair δεν καίει τιποτα εχει και δύναμη .
Ειχα και i20 αστο καλύτερα...
Το mikra το προτιμώ και απο το i20 . Μονο απο το 500ακι δεν ξέρω αν χάνει σε κράτημα το είχα πολύ παλια 1,4 (100hp) και δεν θυμάμαι.

Θα σου έλεγα να πάς να ενοικιάσεις και τα 3 να δείς πιο σου κάνει (10-15ε την ημέρα)