Επιστροφή στο Forum : [E46] εσωτερικός καθρέπτης
Καλησπερίζω την παρέα.
Επειδή ετοιμάζω ένα project με τον εσωτερικό καθρέπτη θα ήθελα να ρωτήσω την εξής απορία.
Υπήρξε καθρέπτης με το κόκκινο καρουμπαλάκι του συναγερμού που να μην είχε την αυτόματη σκίαση?
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/KGrHqFHJBUFJSilFmsBSsppQSS60_12JPG-1.jpg
giannis_compact
06-11-13, 23:35
Ναι, Βασίλη. Τα αυτοκίνητα που είχαν συναγερμό αλλά όχι αυτόματη σκίαση είχαν το καρουμπαλάκι αυτό πέρα από τη λειτουργία της λυχνίας του συναγερμού και για τη ρύθμιση του καθρέπτη για να μη σε τυφλώνουν τα φώτα των αυτοκινήτων που έρχονται από πίσω.
aha! ήμουν σίγουρος οτι θα υπήρχε... :thanks: Γιάννη.
Αλλα φαντάζομαι είναι αρκετά σπάνιο να βρεθεί σε πολιτισμένες χώρες :p μιας και εδώ βρίσκω μόνο καρουμπαλάκι και αυτόματη σκίαση και δεν τη θέλω την αυτόματη σκίαση (για πολλούς προσωπικούς λόγους).
Αν έχει κανείς συμφορουμίτης και θέλει να τον ανταλλάξει με αυτόματη σκίαση ας μου πει,για να μην ψάχνω τσάμπα, να αγοράσω ένα απο δω με αυτόματη σκίαση και να κάνουμε την τράμπα και τέλος...
:thanks:
giannis_compact
07-11-13, 02:26
aha! ήμουν σίγουρος οτι θα υπήρχε... :thanks: Γιάννη.
Αλλα φαντάζομαι είναι αρκετά σπάνιο να βρεθεί σε πολιτισμένες χώρες :p μιας και εδώ βρίσκω μόνο καρουμπαλάκι και αυτόματη σκίαση και δεν τη θέλω την αυτόματη σκίαση (για πολλούς προσωπικούς λόγους).
Αν έχει κανείς συμφορουμίτης και θέλει να τον ανταλλάξει με αυτόματη σκίαση ας μου πει,για να μην ψάχνω τσάμπα, να αγοράσω ένα απο δω με αυτόματη σκίαση και να κάνουμε την τράμπα και τέλος...
:thanks:
Σου έχω Βασίλη. Ψάχνει ο ξάδερφός μου με αυτόματη σκίαση και λαμπάκι συναγερμού και έχει αυτόν που ψάχνεις thumb
savvas bmwdakias
07-11-13, 11:09
Αν σε ενδιαφερει εχω και γω αυτον τον καθρεπτη για να κανουμε την τραμπα.
Και γιατί δε θέλεις να βάλεις με την αυτόματη σκιάση;
Γιατί έχω τέζα φιμέ και μπορεί να μην λειτουργεί ποτέ σωστά ακόμα και όταν το χρειάζομαι ;) Γι'αυτό το θέλω manual. Οι πολλοί αυτοματισμοί βλάπτουν, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις...
nikos valvetronic
07-11-13, 22:14
Μου γέννησες ιδέες τώρα Βασίλη.Να ρωτήσω κάτι εντός θέματος?:original: Εγώ έχω αυτόματη σκίαση και συναγερμό εμπορίου,όμως το λαμπάκι του είναι σφηνωμένο στο κολωνάκι το μπροστινό και μου τη δίνει.Μπορώ αν πάρω καθρέπτη με καρούμπαλο να συνδέσω το λαμπάκι μου εκεί ή έχει κανένα μυστήριο led και τίποτα κανμπας και τέτοια???
Μου γέννησες ιδέες τώρα Βασίλη.Να ρωτήσω κάτι εντός θέματος?:original: Εγώ έχω αυτόματη σκίαση και συναγερμό εμπορίου,όμως το λαμπάκι του είναι σφηνωμένο στο κολωνάκι το μπροστινό και μου τη δίνει.Μπορώ αν πάρω καθρέπτη με καρούμπαλο να συνδέσω το λαμπάκι μου εκεί ή έχει κανένα μυστήριο led και τίποτα κανμπας και τέτοια???
Νομιζω σαν πατεντα ειναι εφικτη! Απλα τραβα καλωδιο μεχρι τον καθρεπτη κρυμενο μεσα στον ουρανο και ειτε χρησιμοποιησε το ηδη υπαρχον λεντ ειτε βαλε αυτο που εχεις ο συναγερμος σου! Δεν εχει να κανει με το αυτοκινητο ωστε να εχεις θεματα κανμπας!
nikos valvetronic
07-11-13, 22:26
Αυτό σκέφτομαι Πάρη να πάω το καλώδιο μέχρι εκεί και να το συνδέσω στο λαμπάκι του καθρέπτη.Το έχει κάνει κανείς άραγε ??
Eεεε ολο και καποιος θα το χει κανει! Εγω παντως αν ειχα συναγερμο θα το επιχειρουσα....... (https://www.car.gr/parts/photos/4163495/) thumb
katsaraios
07-11-13, 22:52
Νομιζω σαν πατεντα ειναι εφικτη! Απλα τραβα καλωδιο μεχρι τον καθρεπτη κρυμενο μεσα στον ουρανο και ειτε χρησιμοποιησε το ηδη υπαρχον λεντ ειτε βαλε αυτο που εχεις ο συναγερμος σου! Δεν εχει να κανει με το αυτοκινητο ωστε να εχεις θεματα κανμπας!
Το λαμπακι του μαμα συναγερμου συνδεεται με το canbus και συνεργαζεται και με το μπουτον για το κλεισιμο-ανοιγμα του αυτοκινητου.
Εφοσον ομως τωρα δεν εχει οταν θα βαλει καθρεπτη με λαμπακι δεν θα υπαρχει η καλωδιωση για το λαμπακι ( ή και να εχει δεν θα τη χρησιμοποιησει) θα το χρησιμοποιησει ως ενα απλο λεντακι ......
Ο καθρεπτης να φτανταστω ανοιγει στα δυο δεν ειναι κολλημενος?
katsaraios
07-11-13, 23:07
Εφοσον ομως τωρα δεν εχει οταν θα βαλει καθρεπτη με λαμπακι δεν θα υπαρχει η καλωδιωση για το λαμπακι ( ή και να εχει δεν θα τη χρησιμοποιησει) θα το χρησιμοποιησει ως ενα απλο λεντακι ......
Ο καθρεπτης να φτανταστω ανοιγει στα δυο δεν ειναι κολλημενος?
Οχι δεν ανοιγει .
Το λαμπακι του μαμα συναγερμου παιρνει ρευμα απο ενα pin στην φισα που υπαρχει στην βαση του καθρεπτη πανω στο παρμπριζ.
Δεν ξερω αν θα μπορεσει να δουλεψει αντιστοιχα με καποιο ξενο καλωδιο.
Νικο ευκαιρια να χαλασεις κανα καθρεπτη ,προχωρα το DIY φιλε να δουμε :thumbsup:
Οχι δεν ανοιγει .
Το λαμπακι του μαμα συναγερμου παιρνει ρευμα απο ενα pin στην φισα που υπαρχει στην βαση του καθρεπτη πανω στο παρμπριζ.
Δεν ξερω αν θα μπορεσει να δουλεψει αντιστοιχα με καποιο ξενο καλωδιο.
Νικο ευκαιρια να χαλασεις κανα καθρεπτη ,προχωρα το DIY φιλε να δουμε :thumbsup:
Μακαρι να χα συναγερμο και θα το κανα τωρα!:warriorsmiley::warriorsmiley::drive::dri ve:
Αν ειναι μονο λαμπακι και δεν εχει καμια περιεργη πλακετα μεσα γινεται ανετα κοτσαροντας το καλωδιο στα φισακια!
Δεν ειναι αναγκη να χαλαστει καθρεπτης γινεται και δοκιμη χωρις να ξεκολησεις τον παλιο και αναλογα προχωρας
giannis_compact
08-11-13, 03:43
Γίνεται απλά να δώσεις ρεύμα στο λαμπάκι του συναγερμού και να ανάβει κανονικά και χωρίς να έχεις συναγερμό.