PDA

Επιστροφή στο Forum : ολα ειναι δρομος ...



Nino
02-11-13, 08:50
ολα δρομος και ανεφοδφιασμος μετα 100 χρονια :shok::shok:

Thorium-Fueled Automobile Engine Needs Refueling Once a Century


https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/eqWJs-1.jpg




https://www.industrytap.com/thorium-fueled-automobile-engine-needs-refueling-once-a-century/15649

A8hnaios
02-11-13, 11:08
Καντιλακ ειναι..?? μια στα 100??? :shok:

fanisk
02-11-13, 11:43
Σιγα μην αφησουν οι πετρελαιαδες να βγουν τετοια αμαξια στην αγορα.

A8hnaios
02-11-13, 12:00
Σήμερα οι 250 εμπειρογνώμονες από την επιστήμη, την πολιτική και την οικονομία δεν συζητούν πια αν έχει έρθει το σημείο κορύφωσης παραγωγής πετρελαίου, αλλά αν και πως οι επιπτώσεις από την έλλειψη είναι διαχειρίσιμες. Και οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο οικονομικές, όπως επισημαίνει ο Μίχαελ Κλάρε, αμερικανός ερευνητής κρίσεων και διενέξεων. «Πρέπει να αποδεσμευτούμε από τα πετρέλαιο, όχι μόνο για περιβαλλοντικούς λόγους αλλά για πολιτικούς και στρατιωτικούς», υποστηρίζει. «Γιατί φοβάμαι ότι η τελευταία μάχη για το πετρέλαιο θα είναι εξαιρετικά βίαιη».

Πηγή: https://www.skai.gr/

https://www.skai.gr/files/temp//6EA1E6B8E41D4665469D3E60390BAE3E.jpg


Η έρευνα κατέληξε ότι αν τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου ανέρχονται σε 1,332 τρισ. βαρέλια, όπως εκτιμάτο το 2008, και η κατανάλωση πετρελαίου ήταν στα 85,22 εκατ. βαρέλια την ημέρα με τάση ετήσιας αύξησης 1,3%, το πετρέλαιο θα στέρευε μέχρι το 2041. Ο συνυπολογισμός, όμως, των σημερινών τιμών των μετοχών στην εξίσωση επέτρεψε στην καθηγήτρια Ντέμπι Νιμάγερ να υπολογίσει ότι μία αξιόπιστη εναλλακτική πηγή ενέργειας δεν θα επικρατήσει μέχρι τα μέσα του ερχόμενου αιώνα. Οι υπολογισμοί της ερευνητικής ομάδας έδειξαν ότι εναλλακτική πηγή ενέργειας δεν πρόκειται να επικρατήσει πριν το 2140, που σημαίνει την ύπαρξη μεταβατικής περιόδου 90 ετών, από το 2050 μέχρι και το 2140, κατά την οποία η εύρεση καυσίμων θα είναι δύσκολη.

nikos1400
02-11-13, 13:37
https://www.bmwfans.gr/forum/

the crisis of civilization, sto youtube.
thumb

HLIAS - E36
07-11-13, 00:21
Πόσο ακόμα θα ξεφύγουν?????????? Αν είναι δυνατόν...:thumbsdown:

oldcarskickass
07-11-13, 21:20
To πετρέλαιο δεν θα τελειώσει ποτέ των ποτών.

Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και με την πετρελαϊκή κρίση του 70 τα ίδια και πιο πριν τα ίδια και παλιότερα.

Είναι η νέα θρησκεία της εποχής, όπως και οι παπάδες κάθε λογής θρησκείας προσπαθούν να μας πείσουν για την ύπαρξη του μεταφυσικού έτσι και διάφορα δημοσιεύματα προσπαθούν να πουλήσουν τον φόβο της μή ύπαρξης ή της εξάντλησης των αποθεμάτων.

Προσωπικά πιστεύω ότι πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, πιθανώς να υπήρχαν και πριν το big bank, και προσπαθήστε να με βγάλετε λάθοςζ:whistle: