PDA

Επιστροφή στο Forum : Τελωνείο Αμερικα

θανασης Φιλιππου
31-10-13, 22:09
Καλησπερα,δε ξερω αν εχει ξανασυζητηθει αλλα θελω να κανω μια αγορα απο αμερικη γυρω στα 300 ευρω.Ξερουμε πανω κατω τι τελωνειο παιζει ή αν γινεται καμια μαϊμουδια του στυλ δωρο; :whistle:

fanisk
31-10-13, 22:14
Αν περασει υπολογισε χοντρα-χοντρα 30% της συνολικης αξιας. Αν ερθει με USPS ισως δεν περασει. UPS/Fedex/κ.α περναει σιγουρα.

Nikos!
31-10-13, 22:32
Εμένα τα spacers πέρασαν κανονικα και ήρθαν με USPS.

Έχουν πονηρεψει και ζητάνε απόδειξη PayPal!

Sent from a mobile device

fanisk
31-10-13, 22:47
Εμένα τα spacers πέρασαν κανονικα και ήρθαν με USPS.

Έχουν πονηρεψει και ζητάνε απόδειξη PayPal!

Sent from a mobile device

Μια απλη φωτοτυπια ζητησαν? Και που? ΕΛΤΑ?

freddys
01-11-13, 02:22
Καλησπερα,δε ξερω αν εχει ξανασυζητηθει αλλα θελω να κανω μια αγορα απο αμερικη γυρω στα 300 ευρω.Ξερουμε πανω κατω τι τελωνειο παιζει ή αν γινεται καμια μαϊμουδια του στυλ δωρο; :whistle:

Μαιμουδια δωρο περναει αρκει να μην εχει μεσα το πακετο-δωρο τιμολογιο.(Θεωρειται οτι θα κανεις μεταπωληση,ακομα και αν ειναι για ιδιωτικη χρηση)
Αν παλι παρεις απο ebay πλεον στα χρεωνουν ηδη τα του τελωνιου οταν πας σε payout.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να επικοινωνησεις με τον πωλητη μεσω mail και να βρειτε λυση.
πχ Εγω οτι περνω το περναω μεσα απο 3 αποδειξεις.
1)Τιμολογιο σκαναρισμενο σε αρχειο pdf στο e-mail Μου.
2)Paypal-αποδειξη πληρωμης
3)Καρτα-αποδειξη πληρωμης

Ετσι ειμαι σιγουρος οτι ακομα και αν παραλαβω μετα απο 1 μηνα,εχω αποδεικτικο αγορας.
2-3)Αποδεικνυω οτι εχω πληρωσει.

Απο την αλλη αν ο πωλητης ειναι στραβος-δεν θελει να γραψει δωρο,πες του να σου κανει σκοντο ή ζητα του απλα το τιμολογιο να μην σου σταλθει με το πακετο.Ας το στειλει με αλλο τροπο λογο του οτι εσυ πχ βρισκεσαι Θεσσαλονικη,και η παραλαβη θα γινει απο το ταδε ατομο Αθηνα που δεν επιθυμεις να δει το ποσο πληρωσες!!!

Eleni
01-11-13, 04:11
Εχουν αλλαξει λιγο τα πραγματα εδω..... Παντα στελνουμε με κανονικο, απλο ταχυδρομειο, αν δεν θελουμε να περασει τελωνειο. Δεν βαζουμε ασφαλεια.....
Υπαρχουν δυο διαφορετικες φορμες που συμπληρωνεις αναλογα το βαρος του πακετου, αν αναγραφει το ποσο κλπ......
Οι περισσοτερες εταιρειες εδω δεν συμφωνουν να γραψουν "δωρο" γιατι υπαρχει ελεγχος και το προστιμο ειναι υπερβολικα μεγαλο.........

Nikos!
01-11-13, 07:22
Μια απλη φωτοτυπια ζητησαν? Και που? ΕΛΤΑ?

Όταν το δέμα έφτασε στο τελωνείο με πήραν τηλέφωνο και για να το εκτελωνίσουν ήθελαν εκτύπωση του email/απόδειξη από το paypal, με φαξ. :original:

friendgr
01-11-13, 08:17

300 ευρώ άρα χοντρικά 400 δολλάρια.

Αδιάφορο για τους εδώ αν γράψει δώρο ή όχι.

Αυτό που κοιτάνε εδώ είναι η αναγραφόμενη αξία.

Οπότε:

1) Μιλάς με τον πωλητή και του λες να το δηλώσει $30-40
2) Να το στείλει με USPS Priority Airmail ή αν το θες γρήγορα με EMS (express). Στην πρώτη περίπτωση (10 εργάσιμες ημέρες) θα σου έρθει ειδοποίηση από το ταχυδρομείο της γειτονιάς στην δεύτερη περίπτωση (5 εργάσιμες ημέρες) θα σου έρθει σπίτι με τις Ταχυμεταφορές. Και με τους δυό τρόπους υπάρχει tracking number.
3) Γνωρίζεις ότι αν χαθεί (πολύ χλωμό) δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα.

Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση με courier DHL/FEDEX/TNT/UPS κλπ . Η ταρίφα ξεκινάει από 75 ευρώ που είναι τα έξοδα φακέλου του εκτελωνισμού και όσο πάει μετά.....

friendgr
01-11-13, 08:19
Όταν το δέμα έφτασε στο τελωνείο με πήραν τηλέφωνο και για να το εκτελωνίσουν ήθελαν εκτύπωση του email/απόδειξη από το paypal, με φαξ. :original:

Παρόλο που είχε αναγραφόμενη τιμή επάνω από τον πωλητή σου ζήτησαν και την απόδειξη ή δεν είχε γράψει καθόλου τιμή;

Το καθόλου τιμή είναι λάθος πάντως.

fanisk
01-11-13, 12:05

Ερασιτεχνες, αλλαζεις τη τιμη για πλακα πριν το εκτυπωσεις..

ΔημήτρηςΜ3
01-11-13, 12:22

Τελικα εισαι μεγάλη μαφία μικρέ!!

fanisk
01-11-13, 12:50
Τελικα εισαι μεγάλη μαφία μικρέ!!

:tease:

Nikos!
01-11-13, 18:15
Παρόλο που είχε αναγραφόμενη τιμή επάνω από τον πωλητή σου ζήτησαν και την απόδειξη ή δεν είχε γράψει καθόλου τιμή;

Το καθόλου τιμή είναι λάθος πάντως.

Είχε τιμή $30 και για να το εκτελωνίσουν ζήτησαν το PayPal.

Στο Paypal email δε μπορείς να αλλάξεις τη τιμή επάνω στο μέιλ εκτός αν το βάλεις σε photoshop που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις γνώσεις, χρόνο κλπ... :thumbsup:

fanisk
01-11-13, 18:37
Είχε τιμή $30 και για να το εκτελωνίσουν ζήτησαν το PayPal.

Στο Paypal email δε μπορείς να αλλάξεις τη τιμή επάνω στο μέιλ εκτός αν το βάλεις σε photoshop που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις γνώσεις, χρόνο κλπ... :thumbsup:

Γιατι δεν μπορεις? Αν το ανοιξεις με outlook σιγουρα γινεται, μολις το δοκιμασα.
Ακομα και εκει μπακαληδες ειναι οι τυποι.

dionisisM3
01-11-13, 18:45
παραλαμβανω δεματα απο αμερικη (μικρα σε ογκο ) 2 -3 καθε μηνα με ενα αλλο hobby που εχω εκτος απο τα bmw , αποστολη με register mail , δηλωμενη αξια 30 usd. και το τιμολογιο μου το ταχυδρομει 3-4 μερες νωριτερα χωρια φυσικα απο το εμπορευμα . ποτε δεν μου εχει σταματησει δεμα στο τελωνειο .

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ειναι το δεμα να ειναι κατω απο 2 κιλα . το γνωριζω αυτο γιατι η γυναικα μου δουλευε στα ελτα και μεχρι 2 κιλα ταξιδευει ως αλληλογραφια και οχι ως δεμα.

θανασης Φιλιππου
01-11-13, 21:26
παραλαμβανω δεματα απο αμερικη (μικρα σε ογκο ) 2 -3 καθε μηνα με ενα αλλο hobby που εχω εκτος απο τα bmw , αποστολη με register mail , δηλωμενη αξια 30 usd. και το τιμολογιο μου το ταχυδρομει 3-4 μερες νωριτερα χωρια φυσικα απο το εμπορευμα . ποτε δεν μου εχει σταματησει δεμα στο τελωνειο .

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ειναι το δεμα να ειναι κατω απο 2 κιλα . το γνωριζω αυτο γιατι η γυναικα μου δουλευε στα ελτα και μεχρι 2 κιλα ταξιδευει ως αλληλογραφια και οχι ως δεμα.
Με αυτο τα στελνει USPS Priority Mail International Flat Rate EnvelopeTM,βαρος
ενα flash driver δυο μπριζες obd.τι εννοεις δηλωμενη αξια;:think:

Eleni
01-11-13, 22:18
οταν ταχυδρομεις πακετο απο εδω , ειναι υποχρεωτικο να γραφει αξια, ο υπαλληλος στο ταχυδρομειο περναει τα στοιχεια μεσα στο συστημα . Οποτε αν το αλλαξεις το χαρτι δεν εχει σημασια. Μπορουν να δουν ακριβως τι εχει το συστημα απο εδω, εχει κωδικο που μπορεις να το βρεις.....
Στελνω συχνα πραγματα στηνµΕλλαδα και μεχρι $300 -400, δεν μου εχουν σταματησει ποτε πακετο, ουτε εχω πληρωσει κατι για τελωνειο. Ειναι αναλογα το βαρος και οι φορμες που συμπληρωνεις απο εδω....μεχρι 4 pounds, σχεδον 2 κιλα, και αξια 400 δολλαρια δεν περναει απο πουθενα..... παιρνει αλλο κωδικο απο εδω. Καθε φορα το στελνω με απλο ταχυδρομειο.

fanisk
01-11-13, 23:03
οταν ταχυδρομεις πακετο απο εδω , ειναι υποχρεωτικο να γραφει αξια, ο υπαλληλος στο ταχυδρομειο περναει τα στοιχεια μεσα στο συστημα . Οποτε αν το αλλαξεις το χαρτι δεν εχει σημασια. Μπορουν να δουν ακριβως τι εχει το συστημα απο εδω, εχει κωδικο που μπορεις να το βρεις.....
Στελνω συχνα πραγματα στηνµΕλλαδα και μεχρι $300 -400, δεν μου εχουν σταματησει ποτε πακετο, ουτε εχω πληρωσει κατι για τελωνειο. Ειναι αναλογα το βαρος και οι φορμες που συμπληρωνεις απο εδω....μεχρι 4 pounds, σχεδον 2 κιλα, και αξια 400 δολλαρια δεν περναει απο πουθενα..... παιρνει αλλο κωδικο απο εδω. Καθε φορα το στελνω με απλο ταχυδρομειο.

Εκει ναι. Εδω δεν μπορουν για αυτο ζητησαν χαρτι paypal. Αν μπορουσαν (ή δεν βαριοντουσαν) θα χτυπαγαν τους κωδικους και θα τα εβρισκαν.

Eleni
02-11-13, 03:25
Εκει ναι. Εδω δεν μπορουν για αυτο ζητησαν χαρτι paypal. Αν μπορουσαν (ή δεν βαριοντουσαν) θα χτυπαγαν τους κωδικους και θα τα εβρισκαν.
επεσες σε τεμπελη, το χαρτι που συνοδευει το πακετο εχει κωδικους, που μπορεις να βρεις οτι θελεις.

dionisisM3
02-11-13, 07:00
Οταν ερχεται κουτι κατω απο 2 κιλα βαζουν απο αμερικα ενα πρασινο αυτοκολητο που κλικαρει ο υπαλληλος το ταχυδρομειου αν ειναι δωρο , εμπορικο προιον κτλ . Και τι αξια εχει . Βασικη προυποθεση ειναι να δεχθει και ο αποστολεας να το κανει αυτο . Δηλαδη κατα την παραδοση στο ταχυδρομείο του να δηλωσει μικρη αξια

Lambros46
07-02-14, 10:48
Λέτε να μπορούμε να φέρουμε "πράγμα" ελεύθερα https://www.capital.gr/News.asp?id=1954270 ??

wheelman
07-02-14, 11:41
Λέτε να μπορούμε να φέρουμε "πράγμα" ελεύθερα https://www.capital.gr/News.asp?id=1954270 ??

Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω...

friendgr
07-02-14, 12:11
too good to be true....

είναι πολλά τα λεφτά Αρη...

θα κλείσει όλη η ευρώπη. Μιλάμε για τρελές διαφορές π.χ. σε ηλεκτρονικά .

ΔημήτρηςΜ3
07-02-14, 15:48
Δε ξερω για εσάς εγω έφερα και απο Ιαπωνία και απο Us
Ακριβά carbon parts και δε πλήρωσα μια στο τελωνείο !!

wheelman
07-02-14, 16:33
Δε ξερω για εσάς εγω έφερα και απο Ιαπωνία και απο Us
Ακριβά carbon parts και δε πλήρωσα μια στο τελωνείο !!

Ωραία να σε έχω στα υπόψιν
Χαχαχαχαχαχα

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk

JimE36
07-02-14, 20:47
Λιγο να ασχολησε και να εισαι και λιγο τυχερος, δεν σταματας τελωνειο.Τον προηγουμενο μηνα εφερα 2 κινητα αξιας 520 Ευρω και ουτε γατα ουτε ζημια. thumb