PDA

Επιστροφή στο Forum : Willy's M38

HLIAS - E36
29-10-13, 18:43
Κατ'αρχην καλησπέρα στην BMWδοπαρέα...!:thumbsup:

Τις τελευταίες μέρες μου έχει μπει το μικρόβιο να πάρω ένα τζιπάκι από εκείνα του στρατού (πριν φέρουν τα Mercedes) που έχουν πλέον αποσυρθεί... Πρόκειται για τα Μ38 ή κοινώς τα willy's που λέγανε...:mpaks:

Ορίστε και μία φωτό για όσους δεν τα ξέρουν:

https://s15.postimg.org/4wemd2h97/2435442_5_b.jpg (https://postimage.org/)
how to take a screenshot on a pc (https://postimage.org/app.php)

Ο κινητήρας τους ήταν 2200cc, βενζίνη και απέδιδε περίπου στα 70 άλογα (πληροφοριακά)... Εχουν απίστευτες δυνατότητες και το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί ο θείος μου (απόστρατος τεθωρακισμένων) είχαν περάσει από τα χέρια του 6-7 τέτοια τζιπάκια τα οποία είχαν προβλήματα και κρίνονταν από την μονάδα ότι δεν αξίζει η επισκευή τους κι έτσι τα ξεφορτώνονταν... Ο θείος μου κατά καιρούς έπαιρνε τέτοια τζιπάκια, τα ανακατασκεύαζε και στη συνέχεια τα περισσότερα τα είχε πουλήσει...

Μ' έχουν ανάψει φωτιές τις τελευταίες μέρες και δεν ξέρω τι να κάνω... Ρώτησα τον θείο μου αν μπορούμε πλέον να βρούμε και μου είπε φυσικά, ειδικά στο Λιτόχωρο που ξέρει κιόλας έχει αρκετά... Και το μυαλό το δικό μου "απογειώθηκε"!!! Εκείνος μου λέει να αφήσω τις χαζομάρες όμως και να κοιτάξω να βάλω κανα ¤¤¤ στην άκρη αλλά εγώ είμαι της άποψης ότι τα λεφτά έρχονται για να φύγουν οπότε είτε στο τζιπάκι, είτε στην μπέμπα, είτε στην άλλη "μπέμπα"thumb δεν παίζει να κάνω οικονομία...:whistle:

Σε 1 μήνα θα είμαι στο σπίτι μου και τα έξοδά μου θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό γεγονός που μου δίνει δυνατότητες... Από τη μία έχω βάλει ένα πρόγραμμα στη BMW να ξεκινήσω βελτιώσεις γενικότερα σιγά σιγά για να ετοιμαστεί να δεχτεί τον κινητήρα Μ3 όταν έρθει η ώρα (πρώτα ο θεός)...:v: Από την άλλη σκέφτομαι ότι αν πάρω το τζιπάκι θα παρασυρθώ και δεν θα συμμαζεύομαι και θα δίνω λεφτά σε 2 αυτοκίνητα από εκεί που είχα 1 στόχο και μετά θα αρχίσω να στερούμαι άλλα πράγματα που εδώ και 2 χρόνια είχα στερηθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν θέλω (ποτά, μπουζούκια, κλπ)...:cheers:

Να σημειώσω ότι στο τζιπάκι δεν σκέφτομαι σε καμία περίπτωση να βγάλω πινακίδες αλλά και αν το κάνω θα είναι ή ιστορικές ή ΦΙΛΠΑ και άλλα τέτοια... Με λίγα λόγια θα το έχω μόνο για αποδράσεις και για προσωπική απόλαυση...:thumbsup:

Επίσης η δουλειά που θα πέσει στο τζιπάκι θα είναι περισσότερο προσωπική μια και θα έχω στον πλευρό μου και την εμπειρία του θείου για οτιδήποτε χρειαστώ...thumb

Για πείτε καμιά γνώμη... Λέτε να κάνω βλακεία και να φάω τα μούτρα μου???:drive: Αξίζει ή να κάτσω στ'αυγά μου και να μην ανοίγομαι???:thumbsdown:

Υ.Γ.: Η πιθανότητα να σταματήσουν τα σχέδια στην BMW και να την αφήσω όπως είναι δεν υπάρχει...:thumbsup:

:thanks:

Lambros46
29-10-13, 18:59
Κάτσε στα https://eofdreams.com/data_images/dreams/eggs/eggs-02.jpg σου

aristent
29-10-13, 19:13
Mη βιαζεσαι Λιακο,κατσε πρωτα να κανεις αυτα που εχεις στοχο στην BMW σου και μετα προχωρας σε plan B.thumb

dark knight
29-10-13, 20:28
ειχα μπει στο τρυπακι να παρω και εχει ενας συγγενης με πινακιδες ιστορικου ενα τελεια αναπαλαιομενο.οπου πηγαινε ειδικα καλοκαιρι γινοταν το προσωπο της ημερας χαχα.ολα εξαρτωνται απο τα λεφτα που θα δωσεις.ο συγγενης μου εκανα αμμοβολη,φορεσε σασμαν και μοτερ απο φορντ γκραναντα(καπως ετσι λεγοταν ,και το εκανε υποφερτο στην οδηγηση,καταναλωση,αλλαγες ταχυητητων,ευρεση ανταλλακτικων) και βρηκε σιγα-σιγα ολα τα αξεσουαρ απο τα πιο ευκολα οπως φτυαρια στο πλαι μεχρι ασυρματο,θηκη για χειροβομβιδες ,διχτυ παραλλαγης και αλλα...μεχρι πριν λιγα χρονια υπηρχαν μαστορες στον ασπροπυργο που στο εκαναν κυριολεκτικα του κουτιου.

HLIAS - E36
29-10-13, 20:33
Mη βιαζεσαι Λιακο,κατσε πρωτα να κανεις αυτα που εχεις στοχο στην BMW σου και μετα προχωρας σε plan B.thumb

Ο βασικότερος παράγοντας που με κρατάει είναι η BMW... Γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σταματήσω το project που ξεκινάω ουσιαστικά από αυτόν τον μήνα...

Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι μία τέτοια κίνηση δεν θα έχει τρομερά έξοδα και λίγο λίγο ως την άνοιξη που θα ανοίξει ο καιρός θα έχω την δυνατότητα να το κυκλοφορήσω χωρίς πολλά πολλά... Ειδικά κάτι τέτοιες εποχές όπως άνοιξη - καλοκαίρι είναι κ@υλα αυτά τα τζιπάκια...:thumbsup:

Μπορώ βέβαια και να περιμένω όπως είπες Άρη και αργότερα βλέπουμε... Απλά είναι το κολλημα μεγάλο!!!:mpaks:

HLIAS - E36
29-10-13, 20:44
ειχα μπει στο τρυπακι να παρω και εχει ενας συγγενης με πινακιδες ιστορικου ενα τελεια αναπαλαιομενο.οπου πηγαινε ειδικα καλοκαιρι γινοταν το προσωπο της ημερας χαχα.ολα εξαρτωνται απο τα λεφτα που θα δωσεις.ο συγγενης μου εκανα αμμοβολη,φορεσε σασμαν και μοτερ απο φορντ γκραναντα(καπως ετσι λεγοταν ,και το εκανε υποφερτο στην οδηγηση,καταναλωση,αλλαγες ταχυητητων,ευρεση ανταλλακτικων) και βρηκε σιγα-σιγα ολα τα αξεσουαρ απο τα πιο ευκολα οπως φτυαρια στο πλαι μεχρι ασυρματο,θηκη για χειροβομβιδες ,διχτυ παραλλαγης και αλλα...μεχρι πριν λιγα χρονια υπηρχαν μαστορες στον ασπροπυργο που στο εκαναν κυριολεκτικα του κουτιου.

Είναι τρομερή φάση αλλά επειδή έχω κάπως μεγάλα σχέδια για τη BMW δεν θέλω να μπει κάτι άλλο στη μέση και να με καθυστερήσει...

Το σκέφτομαι σαν κάτι απλό με πολλή προσωπική εργασία αποφεύγοντας συνεργεία, κλπ... Ακόμα και για βαφή θα το έκανα με τον θείο μου, υπάρχουν τα υλικά και οι προδιαγραφές για να εργαστούμε μόνοι μας... Τα μοναδικά έξοδα σκεφτόμουν να ήταν τα απαραίτητα ανταλλακτικα αλλά δεν ξέρω τι διάσταση μπορει να πάρει το θέμα...:shok:

Επιπλέον δεν θέλω να το πάρω και στην πορεία να τα παρατήσω για οποιοδήποτε λόγο γιατί μετά θα είναι ψυχοφθόρο...:thumbsdown:

aristent
29-10-13, 20:45
Που θελεις να το κυκλοφορεις Λιακο???.....χωρις πινακιδες μονο στα χωραφια(αμα εχεις)ή σε κανενα ορεινο χωριο για αναβασεις σε χωματοδρομους,αλλιως δεν βλεπω το λογο υπαρξης ενος τετοιου οχηματος.

...εκτος εαν βγαλεις πινακιδες(φιλπα νομιζω οτι βγαινουν) και το κυκλοφορεις νομιμα,αλλα τοτε αυξανεις τα εξοδα σου και "αφαιρεις" ή αναβαλεις βελτιωσεις απο την BMW σου.

....ασε που δεν εχεις να χασεις κατι αμα το αναβαλεις για κανενα χρονο ακομη,θα παλιωσει κι αλλο ε???...σιγα και τι θα παθει???:thumbsup:

BILL007
29-10-13, 20:55

Υπήρχε (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα) και ένας που φέρνει τέτοια οχήματα και κάνει ανακατασκευές. Είναι στην Ανω Γλυφάδα, επι της Βουλιαγμένης μεταξύ ενός Lidl και μιας αντιπροσωπείας BMW thumb

playmaker
29-10-13, 20:57
το χει ενας γνωστος μας βαμμενο κτλ σε κατασταση βιτρινας το κοστισε 20.000 το φτιάξιμο κιτρινο χρωμα

paganis
29-10-13, 21:03
καλυτερα να φτιαξεις το τζιπακι..παρα την μπεμπα.
στην μπεμπα τα λεφτα πανε στον κουβα..ενω στο τζιπακι , αποτελουν επενδυση.
το κοστος για μια τετοια ανακατασκευη...εξαρτωνται αμμεσα απο την αρχικη του κατασταση και τι ελλειψεις εχει.
αν βρεις ενα σχετικα καθαρο με ολα τα πραγματα επανω...ξεκινα το και οποτε το τελειωσεις.
ισως καποτε , παρω και ενα τζιπακι...αλλα θελω να τελειωσω με τις αλλες αναπαλαιωσεις.

KalpasM3
29-10-13, 21:04
Πριν πω και εγώ την γνώμη μου δες και αυτό www.siso.gr

BILL007
29-10-13, 21:04
καλυτερα να φτιαξεις το τζιπακι..παρα την μπεμπα.
στην μπεμπα τα λεφτα πανε στον κουβα..ενω στο τζιπακι , αποτελουν επενδυση.
το κοστος για μια τετοια ανακατασκευη...εξαρτωνται αμμεσα απο την αρχικη του κατασταση και τι ελλειψεις εχει.
αν βρεις ενα σχετικα καθαρο με ολα τα πραγματα επανω...ξεκινα το και οποτε το τελειωσεις.
ισως καποτε , παρω και ενα τζιπακι...αλλα θελω να τελειωσω με τις αλλες αναπαλαιωσεις.

+1 Συμφωνώ με τον Λευτέρη! thumb

dark knight
29-10-13, 21:16
αν θες να το κανεις σωστο και πληρες ,που καθως προχωραει θα το θες.ειδικα αν ερθεις σε επαφη με αλλους κατοχους που θα το εχουν σε αριστη κατασταση.σε τετοια ιστορικα αυτοκινητα την διαφορα την κανουν εκεινα που ειναι πληρη και οχι τα προχειροφτιαγμενα που απλως κινουνται.και η διαφορα ενος ημιτελους με ενα καλο προυποθετει εκτος απο χρημα,χρονο και υπομονη.εκτος των αλλων θα ειναι ενα οχημα ελευθερου χρονου κυριως το καλοκαιρι και για μικρες αποστασεις.με το ε36 θα περνας περισσοτερο χρονο και την καθε αναβαθμιση θα την εισπρατεις πιο αμεσα σαν οδηγικη ευχαριστηση.προσωπικα θα επελεγα την αναβαθμιση της ε36

Nino
29-10-13, 22:38
ειχαμε ενα τετοιο στο στρατο και καναμε μακακιες..
εχει τρεις ταχυτητες με την πρωτη στη θεση της δευτερας που εχουμε συνηθισει,εχει ασυγχρονιστο σασμαν, που σημαινει οτι αν δεν μαθεις τιο τροπο και βρισκεις με το αυτι τις στροφες,ταχυτητα δεν θα μπορεσεις να αλλαξεις ευκολα χαχαχαχα
το ποιο επικινδυνο ομως ειναι οτι για πλακα μπορει να τουμπαρει, απο φρενα σκετο δραμα και φυσικα τελικη βαρια τα 50 μαο!
Γενικα δεν κανει για τιποτα
θα χρειαστουν παρα πολλα χρηματα για να το κανεις αμαξι και το μονο που θα αξιζει ειναι οποια συλλεκτικη αξια εχει!!

playmaker
29-10-13, 22:52
αξιζει ο γνωστος μου που εχει ριξει πανω απο 20.000 ειναι πιο μουρατος και απο porshe
μιλαμε για σωστα πραγματα οχι καγκουριες οπως ειπε ο paganis συμφωνω μαζι του ορμα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
29-10-13, 23:44
Στη. Σισο κάνουν σοβαρή δουλεία με πολύ ψαγμένους ιδιόκτητες.το μονό που θα σου πω είναι το ότι αν δεν έχεις αλλοοχημα η έχει ελλείψεις να μην κανείς κίνησή να φτιάξεις το τζιπ.αλλά αγόρασε το αν είναι φτηνό ποτέ δεν ξέρεις.αυτά.
Υ.Γ..WILLYS ήταν ο προκάτοχος του.το έχει γείτονάς στο χωράφι μας χωρίς χαρτιά και σε κατάσταση σκραπ.αυτό αν ποτέ φτιαχτεί(ΠΟΤΕ) θα είναι πολύ ωραίο..

playmaker
30-10-13, 00:45
αντεχει ακμα >??

Andri
30-10-13, 07:07
Λιάκο, βάλε προτεραιότητες στο τι πραγματικά θέλεις να κάνεις....
Αν θέλεις να φτιάξεις το 36αρι Μ3 που μου έλεγες επικεντρώσου εκεί και άσε τα περιττά έξοδα σε κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσεις άμεσα.
Είναι άλλο θέμα να κοιτάς τι θα μπάξεις πρώτα στο 36αρι και άλλο να μου πας από το ένα όχημα στο άλλο.
Ακόμα και για το Μ3 εμένα η άποψη μου είναι άλλη και στο έχω πει, αν θέλεις Μ3 πάρε γνήσιο αλλά η απόφαση είναι καθαρά δική σου.

Ξέρεις ότι σου τα λέω όλα φιλικά αφού δεν θέλω να πεις θα κάνω 10 πράγματα και δεν κάνεις ούτε 2 στο τέλος αφού χρόνος και χρήμα δεν περισσεύουν σε κανέναν μας.

dafidack
30-10-13, 10:00
Λιακο,αν εχεις λεφτα για πεταμα εχω κατι ψιλοεκρεμμοτητες σε εφορια,δανεια κτλ. :whistle::whistle:

TSAF
30-10-13, 11:25
αμα θες 4x4 σωστο παρε Land Rover Defender 90 / 110. Δεν χαλανε και δεν σαπιζουν!!!! οπως τα ολα τα αλλα.

mark e92
30-10-13, 11:55
..εκτος εαν βγαλεις πινακιδες(φιλπα νομιζω οτι βγαινουν) και το κυκλοφορεις νομιμα:

ποιος το είπε αυτό;

BILL007
30-10-13, 11:56
Ναι θα βγάλει και θα το κυκλοφορεί μόνο σε event ιστορικών και για συντήρηση :p

TSAF
30-10-13, 11:58
οπως ειπα ψαξε για ενα επαγγελματικο LR ωστε να εχεις μονο τα 105 τον χρονο και θα εισαι μια χαρα. Αμα θες Αμερικανια παρε ενα Κ5 blazer. Μια χαρα θα εισαι.

Vasilis M3
30-10-13, 14:47
αξιζει ο γνωστος μου που εχει ριξει πανω απο 20.000 ειναι πιο μουρατος και απο porshe
μιλαμε για σωστα πραγματα οχι καγκουριες οπως ειπε ο paganis συμφωνω μαζι του ορμα

Ρε φίλε δεν παίζεσαι έχεις πρόβλημα με τα Porsche τελικά..:th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1:

playmaker
30-10-13, 16:18
Και ομωσ τα αγαπαω

tokiko
30-10-13, 17:44
οπως ειπα ψαξε για ενα επαγγελματικο LR ωστε να εχεις μονο τα 105 τον χρονο και θα εισαι μια χαρα. Αμα θες Αμερικανια παρε ενα Κ5 blazer. Μια χαρα θα εισαι.

thumb

paganis
30-10-13, 17:55

πριν δωσω τον 64αρι σκαραβαιο μου, οταν εβγαινα βολτα για να γραψει καποια χλμ...τα βλεμματα ηταν στραμμενα πανω του..
τωρα που θα βγαλω τον 59αρι στον δρομο..και θα ειναι στην πενα, ας ερθει το πορσε διπλα , να δουμε ποιο θα κοιτανε..

tokiko
30-10-13, 18:00
Είχε ένα πολύ καλό Κ5 στο car βενζίνη τρελό εργαλείο, να το πάρεις να βγάλεις γούστα and you can drive like a farmer :hystericalbs1:

HLIAS - E36
30-10-13, 21:50
Λιακο,αν εχεις λεφτα για πεταμα εχω κατι ψιλοεκρεμμοτητες σε εφορια,δανεια κτλ. :whistle::whistle:

Βασίλη όταν ξεμπερδέψω απ' όλα θα σου κάνω δώρο ένα μοτεράκι Μ5 αφου λεφτά υπάρχουν...!:thumbsup: Να βγάζει αφρούς ο Άρης!!!:th_Laie_67-1:

Λιάκο, βάλε προτεραιότητες στο τι πραγματικά θέλεις να κάνεις....
Αν θέλεις να φτιάξεις το 36αρι Μ3 που μου έλεγες επικεντρώσου εκεί και άσε τα περιττά έξοδα σε κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσεις άμεσα.
Είναι άλλο θέμα να κοιτάς τι θα μπάξεις πρώτα στο 36αρι και άλλο να μου πας από το ένα όχημα στο άλλο.
Ακόμα και για το Μ3 εμένα η άποψη μου είναι άλλη και στο έχω πει, αν θέλεις Μ3 πάρε γνήσιο αλλά η απόφαση είναι καθαρά δική σου.

Ξέρεις ότι σου τα λέω όλα φιλικά αφού δεν θέλω να πεις θα κάνω 10 πράγματα και δεν κάνεις ούτε 2 στο τέλος αφού χρόνος και χρήμα δεν περισσεύουν σε κανέναν μας.

Αντρίκο δίκιο έχεις, κι εγώ αυτό φοβάμαι και το σκέφτομαι να κάνω την κίνηση, μην πάει "πισω" το project να κάνω το 36άρι Μ3 γιατί μετά θα γίνουν όλα μαζί μπάχαλο και δεν θα καταφέρω να βγάλω τίποτα απο τα δύο σωστό όπως το θέλω...

Όσο για το 36άρι δεν παίρνω άλλο... Ξέρω ότι μπορεί να συμφέρει οικονομικά αλλά και πάλι είναι ρίσκο γιατί δεν ξέρω τι κομμάτι θα πάρω και απο 'κει που πάω για καλύτερα μπορεί να "ξηλωθώ" διορθώνοντας τα σπασμένα του προηγούμενου...:thumbsdown:

Τουλάχιστον τώρα έχω καλό εργαλείο στα χέρια μου και θα ξέρω σε κάθε βήμα της βελτίωσης τι θα υπάρχει πάνω και με πόση προσοχή και μεράκι θα γίνει...:thumbsup:

αν θες να το κανεις σωστο και πληρες ,που καθως προχωραει θα το θες.ειδικα αν ερθεις σε επαφη με αλλους κατοχους που θα το εχουν σε αριστη κατασταση.σε τετοια ιστορικα αυτοκινητα την διαφορα την κανουν εκεινα που ειναι πληρη και οχι τα προχειροφτιαγμενα που απλως κινουνται.και η διαφορα ενος ημιτελους με ενα καλο προυποθετει εκτος απο χρημα,χρονο και υπομονη.εκτος των αλλων θα ειναι ενα οχημα ελευθερου χρονου κυριως το καλοκαιρι και για μικρες αποστασεις.με το ε36 θα περνας περισσοτερο χρονο και την καθε αναβαθμιση θα την εισπρατεις πιο αμεσα σαν οδηγικη ευχαριστηση.προσωπικα θα επελεγα την αναβαθμιση της ε36

Κι εγώ όπως το βλέπω μάλλον θα αναβάλλω την τρέλα μου για το Μ38 προσωρινά για χάρη της μπέμπας γιατί δεν μπορώ να περιμένω άλλο, θέλω να την κάνω "κτήνος" και είναι μπόλικα αυτά που πρέπει να κάνω... Δεν πρέπει να υπάρχουν καθυστερήσεις, το έχω βάλει στόχο...thumb

Aν πάρω θα είναι αποκλειστικά και μόνο Μ38 γιατί έχω "φάει κόλλημα"...:thumbsup:

Και όπως προαναφέρθηκε συμφωνώ απολύτως ότι κατα 99% θα παρασυρθώ και θα θέλω να γίνει όλο και καλύτερο ειδικά βλέποντας άλλα παρόμοια σε καλύτερη κατάσταση και πιο προσεγμένα και μετά δεν θα συμμαζεύομαι... Και όπως είπε και ο aristent και αν καθυστερήσει και λίγο δεν έγινε και τίποτα ούτε θα χαθούν τα τζιπάκια...:thumbsup:

KalpasM3
30-10-13, 23:50
Βρήκα και κάτι άλλο https://www.armytrucks.gr

KalpasM3
31-10-13, 00:12
Βρήκα και κάτι άλλο https://www.armytrucks.gr

Αλλά και αυτό https://sdio.gr/Content.php?PageId=1&Language=el

dafidack
31-10-13, 18:47
Βασίλη όταν ξεμπερδέψω απ' όλα θα σου κάνω δώρο ένα μοτεράκι Μ5 αφου λεφτά υπάρχουν...!:thumbsup: Να βγάζει αφρούς ο Άρης!!!:th_Laie_67-1:

Αφρους βγαζει και τωρα οταν ακουει να γουργουριζουν και οι 6 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ μαζι!!!:D:tease:

HLIAS - E36
31-10-13, 20:25
Αφρους βγαζει και τωρα οταν ακουει να γουργουριζουν και οι 6 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ μαζι!!!:D:tease:

Φαντάσου τι έχει να γίνει με τους 10!!!!!:shok::thumbsup:

...και σε διάταξη V !!!:th_Laie_67-1: