Επιστροφή στο Forum : μπαταρια σε E92 320
asteris777
20-10-13, 19:18
θα ηθελα βοηθεια σχετικα με την επιλογη μπαταριας σε ε92 320 με start stop
πρωτα απο ολα περνουν αλλες μπαταριες τα αυτοκινητα με σταρτ στοπ η οχι?
κατι διαβασα οτι μετα θελει να κανεις προγραμματισμο της μπαταριας για να μην κανει overcharging ισχυει κατι τετοιο?
μεχρι ποσο μεγαλυτερη απο αυτη που φοραει μπορω να βαλω?
ευχαριστω εκ των πρωτερων
Ελπιζω να απαντησουν οι πιο ειδικοι,ομως ξερω σιγουρα οτι οταν αλλαζεις μπαταρια αυτο πρεπει να "δηλωνετε" μεσο OBD για τη σωστη λειτουργια φορτισης της και οχι μονο.thumb
Οι κάτοχοι E92 που έχετε αλλάξει μπαταρία μιλήστε!! Έχει μπει ήδη στη λίστα "παρακολουθείτε" το θέμα .... Άντε και θα έρθει και η σειρά μου κάποια στιγμή :th_Laie_67-1:
θανασης Φιλιππου
20-10-13, 21:00
Τα αυτοκινητα με start-stop παιρνουν αλλου τυπου μπαταριες AGM λεγονται.
Διαστασεις ειναι ιδιες με τις απλες η τιμη τους ομως ξεφευγει σχεδον η διπλασια τιμη για ιδια αμπερορια.ΑΝ δε αλλαχτουν τα ah δε χρειαζεται απαραιτητα να δηλωθει,αλλιως χρειαζεται για να μπορεσει το δυναμο να την φορτιζει.
asteris777
20-10-13, 21:25
Σακη εισουν κατατοπιστικοτατος φιλε
να 'σαι καλα!
κατι διαβασα οτι μετα θελει να κανεις προγραμματισμο της μπαταριας για να μην κανει overcharging ισχυει κατι τετοιο?
Πρεπει να βαλεις την ιδια μπαταρια η αν βαλεις μεγαλυτερη δηλωνεις τα αμπερ αλλα αλλαγη μπαταριας πρεπει να δηλωσεις και στις δυο περιπτωσεις.
BMW = VARTA.
Βάλτε απλά μια varta, είτε την μπλε (blue) σειρά είτε την silver.
Σε αυτοκίνητα με start-stop την ανάλογη start-stop της varta.
Όπως είπαν και οι παραπάνω, αν βάλετε μεγαλύτερη να τη δηλώσετε.
asteris777
21-10-13, 10:22
παντως τωρα η μαμα που φοραει ειναι banner
θανασης Φιλιππου
21-10-13, 10:26
παντως τωρα η μαμα που φοραει ειναι bannerΕδω και καιρο η bmw βαζει banner καλη μπαταρια.
Πάντως παίδες, ανεξαρτήτως προδιαγραφών, όλες οι μπαταρίες είναι κινέζικες πλην της exide (https://www.exide-evolution.com/gr/menu.html) που είναι Γερμανικές και enersys (https://www.enersys.com/) που είναι Σουηδικές.
Προσωπικά μία από τις δύο θα βάλω όταν χρειαστώ.
Να πας σε εξουσιοδοτημένο/εξειδικευμένο BMW συνεργειο, βλέπουνε αριθμό πλαισίου και ανάλογα τον εξοπλισμό του καθ' ενός βάζουνε τη μπαταρία που πρέπει. Επίσης τροφοδοτουν το αυτοκίνητο με ρεύμα την ώρα της αλλαγής, και έτσι δεν χάνεται τίποτα. Μετά προγ/σμό και φυγες. Μεγαλύτερη μη βάλεις.
θανασης Φιλιππου
21-10-13, 13:48
Πάντως παίδες, ανεξαρτήτως προδιαγραφών, όλες οι μπαταρίες είναι κινέζικες πλην της exide (https://www.exide-evolution.com/gr/menu.html) που είναι Γερμανικές και enersys (https://www.enersys.com/) που είναι Σουηδικές.
Προσωπικά μία από τις δύο θα βάλω όταν χρειαστώ.
Και η banner ειναι αυστριακη φιλε.
Σωστά και αυτές πολύ καλές.
Και η banner ειναι αυστριακη φιλε.
Kαι η Varta είναι Γερμανική
Η Varta Ηλία κατά 90% είναι made in China, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία όλων των επώνυμων και μη εταιρειών. Για αυτό κάνω ιδιαίτερη μνεία σε αυτές τις 2 που αναφέρω!
παντως τωρα η μαμα που φοραει ειναι banner
Πως το ξέρεις αυτό? Γράψε περισσότερες λεπτομέρειες Αστέρι :original:
asteris777
21-10-13, 14:18
Πως το ξέρεις αυτό? Γράψε περισσότερες λεπτομέρειες Αστέρι :original:
σε αυτη που φοραει τωρα το ε92 γραφει bmw Και το part number
και απο κατω λεει banner
Η Varta Ηλία κατά 90% είναι made in China, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία όλων των επώνυμων και μη εταιρειών. Για αυτό κάνω ιδιαίτερη μνεία σε αυτές τις 2 που αναφέρω!
Πάνο, η δική μου που -τυχαίνει να αγόρασα σήμερα το πρωί- είναι Made in Germany.
thumb
Είδατε σε μπαταρία αυτοκινήτου varta να είναι made in china? παρακαλώ δείξτε μου μια φωτογραφία από μπαταρία αυτοκινητου varta made in china.
:original:
Kαι να μη μου δείξετε δεν πειράζει βέβαια! :original:
Πάνο μου!!
Κάτσε ρε, ψάχνω:hystericalbs1:
Κάτσε ρε, ψάχνω:hystericalbs1:
:th_Laie_67-1:
Nα σε βοηθησω... νομίζω....αυτές που γράφουν "johnson controls" ή κάτι τέτοιο είναι από το εργοστάσιο στην κίνα
varta johnson controls china plants στο google :)
en.wikipedia.org/wiki/Johnson_Controls
:th_Laie_67-1:Στη Βιλαρίμπα ακόμα τρίβουν και ο Πάνος ακόμα ψάχνει στο google.....
καλά χ3σ3με, τι china plants, λες και καταλαβαίνω. :hystericalbs1:
Δες τα visitor msgs.
Παρακαλείται ο συνήθης ύποπτος να σταματήσει τα visitor messages με γράμματα και να αρχίσει τα visitor messages με φωτογραφίες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
asteris777
21-10-13, 15:07
λεω να παραγγειλω μια Bosch S6013 AGM 95ah θα δουλεψει η θα γινει το καντραν σαν χριστουγεννιατικο δεντρο?
λεω να παραγγειλω μια Bosch S6013 AGM 95ah θα δουλεψει η θα γινει το καντραν σαν χριστουγεννιατικο δεντρο?
οτι και να βαλεις θα δουλεψει και δε θα εχεις προβλημα. Το θεμα ειναι να βαλεις την σωστη!
asteris777
21-10-13, 15:35
ε αυτο λεω θα δουλευει σωστα με το σταρτ στοπ?
Επειδη αλλαξα περσι μπαταρια τα πραγματα ειναι απλα αν τοποθετήσουμε μπαταρια ακριβος ιδιον χαρακτηριστικον ειναι ολα οκ δεν χρειαζεται προγραμματισμο.
αν βαλουμε αλλου τυπου μπαταρια τοτε θα χρειαστοθμε προγραμματισμο εκ νέου,
διοτι δεν θα την φορτώνει κανονικα οι θα εχετε προβληματα διαφορα οπος ειχα εγω που μου ειχανε βαλει δευτερου κατασκευστει και δεν φορτώνει ποτε πληρες την μπαταρια και ειχα διαφορους ηχους απο τα ηχεια !!!
Για αυτο προσοχει εχουνε σκασει μπαταριες απο υπερβολικη φορτισει.
Εγω εβαλα την μαμα και ολα οκ.
asteris777
06-11-13, 07:01
η μπαταρια αντικατασταθικε με baner 92ah agm
το αυτοκινητο δουλευει εδω και μια βδομαδα απροβληματιστα
ευχαριστω τα παιδια απο εδω που με βοήθησαν και ιδιαιτερα τον φιλο sakis4paok και τον αδερφο του
Για να πώ την αλήθεια, έχω βάλει VARTA στη ΜΟΤΟ και η μπαταρία λέει επάνω
Made in Germany.