PDA

Επιστροφή στο Forum : N42B20 SOS

nikpapas44
16-10-13, 20:53
Φίλοι γεια σας, επανέρχομαι ξανά με τα ατελείωτα προβλήματα του Ν42Β20. Λοιπόν φίλοι έχω ένα Ε46 μοντ. 2003 Ν42Β20, το αμάξι όταν πηγαίνω κάποια μεγάλη διαδρομή π.χ. 50 χλμ το σβήνω και όταν πάω μετά από μια ή δύο ώρες να βάλω μπροστά δεν παίρνει, (μίζα - μπαταρία είναι οκ ) με δεύτερη ή τρίτη προσπάθεια θα πάρει και όλα καλά. Αν το βάλω μπροστά την επόμενη μέρα θα πάρει κανονικά. Επίσης είναι στιγμές που δεν τραβάει καθόλου νομίζεις ότι έχεις 1000 κυβικά αυτοκίνητο και άλλες ώρες τραβάει τέλεια. Στην πορεία τελείως ξαφνικά μου άναψε το λαμπάκι της μηχανής, το κίτρινο, πήγα σε διαγνωστικό σε ειδικευμένο συνεργείο το έσβησαν και μου είπε ο μάστορας ότι έδειχνε αισθητήρα λ, αλλά το πρόβλημα είναι κάπου αλλού και δείχνει αισθητήρα λ. Στο μεταξύ μετά από δύο μέρες ξανάναψε και τότε εγώ έβγαλα την πεταλούδα γκαζιού και την καθάρισα με σπρέι, την βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων και αυτή την καθάρισα με σπρέι και τέλος το ΜΑΦ με σπρέι για ηλεκτρικές επαφές χωρίς λιπαντικό. Μετά από όλα αυτά το αυτοκίνητο παραμένει με μειωμένη απόδοση και ροπή αλλά δεν μου καίει παραπάνω καύσιμα η κατανάλωση είναι φυσιολογική. Επίσης φίλοι έχω αλλάξει φίλτρο αέρα, το μανήσιο φοράω, μπουζί, λάδια, αισθητήρα στροφάλου. Οι πολλαπλασιαστές είναι οκ.
Κάποιος καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει και το αμάξι είναι διστακτικό? Επίσης ξέχασα να σας πω ότι κάποιες φορές στην πορεία πάει να << αρπάξει >> όλη τη ροπή και ξανακόβει σαν να κάνει διακοπές λειτουργίας, ΔΕΝ είναι διακοπές όμως είναι αυτός ο δισταγμός που έρχεται για λίγο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :sweatdrop::sweatdrop::sweatdrop:

E461800
16-10-13, 21:37
Καλησπέρα φίλε μου , κοίτα μήπως απο κάπου ρουφάς αέρα , το φιλτρό κουτι κοίταξέ το μήν τυχόν και στο έχει τρυπήσει ή σκίσει το τρελό απο το λουρί και μέτρα και την πίεσει στην τρόμπα βενζίνης , υπάρχει και οι πιθανότητα
να έχουν χαλάσει και οι πολαπλασιαστές και όταν ζεστένονται να μήν έχουν καλή απόδοση ...
Αλλαξε και βενζινά !!

E461800
16-10-13, 21:41
Καλησπέρα φίλε μου , κοίτα μήπως απο κάπου ρουφάς αέρα , το φιλτρό κουτι κοίταξέ το μήν τυχόν και στο έχει τρυπήσει ή σκίσει το τρελό απο το λουρί και μέτρα και την πίεσει στην τρόμπα βενζίνης , υπάρχει και οι πιθανότητα
να έχουν χαλάσει και οι πολαπλασιαστές και όταν ζεστένονται να μήν έχουν καλή απόδοση ...
Αλλαξε και βενζινά !!

Κοιταξε και το κυκλωμα της βενζίνης μην τυχον ρουφάει και αυτο
αέρα ή έχει χαλάσει το φίλτρο βενζίνης , μιά βαλβίδα που έχει το φίλτρο
βενζίνης ενσωματωμένη !!

enatos
16-10-13, 21:59
Φίλοι γεια σας, επανέρχομαι ξανά με τα ατελείωτα προβλήματα του Ν42Β20. Λοιπόν φίλοι έχω ένα Ε46 μοντ. 2003 Ν42Β20, το αμάξι όταν πηγαίνω κάποια μεγάλη διαδρομή π.χ. 50 χλμ το σβήνω και όταν πάω μετά από μια ή δύο ώρες να βάλω μπροστά δεν παίρνει, (μίζα - μπαταρία είναι οκ ) με δεύτερη ή τρίτη προσπάθεια θα πάρει και όλα καλά. Αν το βάλω μπροστά την επόμενη μέρα θα πάρει κανονικά. Επίσης είναι στιγμές που δεν τραβάει καθόλου νομίζεις ότι έχεις 1000 κυβικά αυτοκίνητο και άλλες ώρες τραβάει τέλεια. Στην πορεία τελείως ξαφνικά μου άναψε το λαμπάκι της μηχανής, το κίτρινο, πήγα σε διαγνωστικό σε ειδικευμένο συνεργείο το έσβησαν και μου είπε ο μάστορας ότι έδειχνε αισθητήρα λ, αλλά το πρόβλημα είναι κάπου αλλού και δείχνει αισθητήρα λ. Στο μεταξύ μετά από δύο μέρες ξανάναψε και τότε εγώ έβγαλα την πεταλούδα γκαζιού και την καθάρισα με σπρέι, την βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων και αυτή την καθάρισα με σπρέι και τέλος το ΜΑΦ με σπρέι για ηλεκτρικές επαφές χωρίς λιπαντικό. Μετά από όλα αυτά το αυτοκίνητο παραμένει με μειωμένη απόδοση και ροπή αλλά δεν μου καίει παραπάνω καύσιμα η κατανάλωση είναι φυσιολογική. Επίσης φίλοι έχω αλλάξει φίλτρο αέρα, το μανήσιο φοράω, μπουζί, λάδια, αισθητήρα στροφάλου. Οι πολλαπλασιαστές είναι οκ.
Κάποιος καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει και το αμάξι είναι διστακτικό? Επίσης ξέχασα να σας πω ότι κάποιες φορές στην πορεία πάει να << αρπάξει >> όλη τη ροπή και ξανακόβει σαν να κάνει διακοπές λειτουργίας, ΔΕΝ είναι διακοπές όμως είναι αυτός ο δισταγμός που έρχεται για λίγο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :sweatdrop::sweatdrop::sweatdrop:

Καλησπέρα, όπως και να έχει η έννοια "δείχνει αισθητήρα λ" δεν είναι καθόλου επαγγελματική, από την μεριά του μάστορα, και επιβοηθητική προς εσένα...Αφετέρου ο maf εαν είναι παιγμένος ούτε σπρεϋ ειδικό για μαφ δεν τον σώνει (από προσωπική πείρα)....Δυστυχώς θα πρέπει να βρείς συνεργείο με γνησιο διαγνωστικό BMW ώστε να μιλάμε την ΊΔΙΑ γλώσσα αλλά το βασικότερο μάστορα-άνθρωπο με ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ πείρα στον Ν42Β20 και όχι του τύπου "το αλλάζουμε και βλέπουμε"... Δυστυχώς ο κινητήρας μας (Ν42Β20) τον ακούνε τα μαστόρια και κοβουν πέρα...και μιλάμε για 10+ετών ηλικίας μοτέρ...Πάντως αν βρείς καλό μάστορα-διαγνώστη και διαρροές στον αέρα θα πρέπει να καταλάβει και κακή λειτυργία maf κλπ..ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!!

tasos.kamv
16-10-13, 22:05
Φίλε μου Νίκο συμμερίζομαι απόλυτα τα λεγόμενά σου και τα τρελά κουσούρια του Ν42, αλλά ο κολλητός φίλος Γιώργος (Ε461800) δεν το δέχεται με τίποτα...

Πραγματικά το συγκεκριμένο μοτέρ σε τρελαίνει για πλάκα... σηκώνει άπειρη κουβέντα το θέμα σου..
Εάν είσαι Αθήνα μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε φιλικό πάντα κλίμα..

individual
16-10-13, 22:11
ακριβως ιδια περιπτωση,αλλα σε μερσεντες φιλου......μετα απο αλλαγες επι αλλαγων διαφορων ανταλλακτικων........ηταν τελικα ο αισθητηρας εκκεντρεφορου.
τσεκαρε το.....ποτε δεν ξερεις!!!!

E461800
16-10-13, 22:17
Φίλε μου Νίκο συμμερίζομαι απόλυτα τα λεγόμενά σου και τα τρελά κουσούρια του Ν42, αλλά ο κολλητός φίλος Γιώργος (Ε461800) δεν το δέχεται με τίποτα...

Πραγματικά το συγκεκριμένο μοτέρ σε τρελαίνει για πλάκα... σηκώνει άπειρη κουβέντα το θέμα σου..
Εάν είσαι Αθήνα μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε φιλικό πάντα κλίμα..

Φίλε μου Τάσο τα συγκεκριμένα αμάξια πουλήθηκαν πάρα πολλα ,
είναι λογικό να ακούς οτι βγάζουν και κάποιες αβαρίες και να μην ξεχνάμε ότι πάρα πολλαειναι δέυτερο χέρι , δέν ξέρεις πως το έχει δουλέψει ο προηγούμενος...:whistle::whistle:

tasos.kamv
16-10-13, 22:18
Nikpapas44 έχεις καθόλου εικόνα από τιμές των λ στα καυσαέρια??
Σε γνήσιο διαγνωστικό το έβαλες??
Reset στο valvetronic έχεις κάνει?

E461800
16-10-13, 22:20
Το θέμα μας τωρα !! Μου αρέσει η σκέψη του enatos ,ειναι πιο ολοκληρωμένη !!!!:thumbsup::thumbsup:

panose30
16-10-13, 22:49
Μοτερ του valvetronic δες

nikpapas44
17-10-13, 07:16
Φίλοι ξέχασα να σας πω ότι όταν έβγαλα το ΜΑΦ έλεγξα τα εξαρτήματα και ήταν όλα οκ, δεν ρουφάει αέρα από κάπου εκεί. Επί πλέον η Φούσκα με σιγαστήρα θορύβου, το με αριθμό 5 στο https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BV71&mospid=47611&btnr=13_0949&hg=13&fg=15&lang=el
μέσα είχε περίπου μισό λίτρο υγρό, το άδειασα και όταν του έβαλα φωτιά άρπαξε και πιθανολογώ ότι ήταν βενζίνη και νερό. Είναι λογικό να υπάρχει εκεί βενζίνη και νερό? Στον κινητήρα ΔΕΝ συμπληρώνω ούτε νερό ούτε λάδι είναι οκ.

tasos.kamv
17-10-13, 07:54
Δεν υπάρχει αυτό που λες!!!!
Βενζίνη στην αναρρόφηση..?? :shok:
Πάνω στον εύκαμπτο αναρρόφησης, (αριθμός #5 στο link) από το κάτω μέρος υπάρχει ένα ρουξούνι όπου μπαίνει ένα σωληνάκι υποπίεσης που έρχεται από το φίλτρο βενζίνης...
Για πήγαινε να σηκώσεις κάπου το αμάξι να δεις τί γίνεται με το σωληνάκι αυτό...
Δες photo, σου έχω βάλει ένα τοξάκι...

nikos valvetronic
17-10-13, 09:49
Αυτό για να γέμισε νερό μάλλον είναι τρύπιο.Πιθανό να σου τρύπησε από κακή τοποθέτηση,επειδή περνάει πολύ κοντά από τον ιμάντα.Το έχω πάθει εγώ και το αμάξι έπαιρνε μπρος και έσβηνε,επίσεις έσβηνε όταν ρολλάριζα με νεκρά.Το υγρό που βρήκες και ήταν εύφλεκτο μήπως ήταν το σπρεί το καθαριστικό που έριξες!!! Τραβηγμένο αλλά...Οπότε σιγουρέψου ότι το κουτί αυτό (Νο 5) δεν είναι τρύπιο.Όπως είπε και ο Τάσος δεν μπορεί να πήρε βενζίνη από αλλού!

nikpapas44
17-10-13, 11:12
Παιδιά όλα αυτά που λέτε, δηλαδή αν το κουτί αυτό είναι τρύπιο ή αν είναι το σπρέι καθαρισμού τα έλεγξα. Το παγουράκι αυτό δεν είναι τρύπιο και το ΜΑΦ το έβγαλα τελείως έξω μόνο του το καθάρισα και αφού στέγνωσε το τοποθέτησα ξανά. Αυτό το εύφλεκτο υγρό που βρήκα στο παγουράκι είμαι σίγουρος ότι είναι βενζίνη με νερό, καθότι στο επάγγελμα βενζινάς. Το σωληνάκι υποπίεσης το γνωρίζω που πηγαίνει στο φίλτρο. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το φίλτρο βενζίνης και να στέλνει βενζίνη από αυτό το σωληνάκι? Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε πιθανόν και όταν είναι ζεστό το αμάξι, μου κάνει αυτά τα κόλπα. Καθώς και να χάνει την πίεση το κύκλωμα της βενζίνης και να χάνω τη ροπή. Τι λέτε ισχύει? Αν νομίζεται ότι η σκέψη μου στέκι τότε λέω για αρχή να αλλάξω το φίλτρο βενζίνης και βλέπουμε. Βέβαια αν τα παραπάνω ισχύον τότε βρήκαμε πως εμφανίστηκε η βενζίνη στο παγουράκι, το νερό όμως πως εμφανίστηκε?
Παιδιά το mail μου είναι nikpapas44@yahoo.gr στείλτε κάποιο τηλ να σας πάρω να μιλήσουμε.

enatos
17-10-13, 15:42
Αλλο και τούτο...Βγάλε το σωληνάκι υποπίεσης από τον εύκαμπτο και έλεγξε την κατάσταση του άν έχει βενζίνη κλπ. Αλλος τρόπος να βρείς βενζίνη χωρις να πότισε κάποιος τον μαφ και να έφτασε εκεί δεν υπάρχει...

nikos valvetronic
20-10-13, 15:30
Φίλε έβγαλες άκρη,το φίλτρο ήταν τελικά??

nikpapas44
20-10-13, 19:25
Φίλοι γεια σας, ο μάστορας που το πήγα και φτιάχνει μόνο BMW και είναι και φιλαράκι μου είπε ότι φταίει αυτό:
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BV71&mospid=47611&btnr=13_0950&hg=13&fg=15&hl=1
στέκει τί λέτε? Δεν είχε να το αλλάξουμε και θα το παραγγείλει. Εν το μεταξύ πήρα το αμάξι από το συνεργείο και το αμάξι πετάει, φοβερή ροπή, στην αρχή είπα όλα καλά, το έβαλε και στο διαγνωστικό όπου έδειξε όλες τις βλάβες για αυτά που καθάρισα εγώ, και έσβησε το κίτρινο λαμπάκι του κινητήρα. Την επόμενη ημέρα πήγα μια διαδρομή εκατό χιλιόμετρα και το καταευχαριστήθηκα. Έσβησα τον κινητήρα και τον ξαναέβαλα εμπρός μετά από δύο ώρες, όλα καλά. Όταν προχώρησα περίπου ένα χιλιόμετρο με 120 χλμ ταχύτητα άναψε ξανά το λαμπάκι του κινητήρα χωρίς ο κινητήρας να αλλάξει συμπεριφορά σε τίποτα ούτε κατάλαβα τίποτα. Απλά επειδή ήταν νύχτα είδα το λαμπάκι την στιγμή ακριβώς που άναψε, αλλά το αμάξι λειτουργούσε κανονικά. Από εκείνη τι στιγμή και μετά έχω τα ίδια συμπτώματα, δηλαδή όταν είναι ζεστό δεν παίρνει εμπρός θέλει δεύτερη και τρίτη εκκίνηση. Αλλά από ροπή οκ.:sm-scared5::sm-scared5::gun_bandana::gun_bandana::ranting2:

tasos.kamv
20-10-13, 20:07
Νίκο, νομίζω ότι αν η βαλβίδα εξαερισμού του ρεζερβουάρ φράξει-χαλάσει, όταν πας να ανοίξεις την τάπα της βενζίνης κάνει ένα "φύσημα" και εκτονώνεται η πίεση που έχει το ντεπόζιτο..
Το γεγονός ότι το αμάξι σου δυσκολεύεται να πάρει εμπρός, το μυαλό πάει σε αισθητήρα στροφάλου...
Θυμάσαι μήπως τί βλάβες έδειχνε το διαγνωστικό??
Για να "πετάει" το αμάξι σου όπως ισχυρίζεσαι στα πρώτα km, πιθανότατα ο μάστορης σου έκανε διαγραφή προσαρμογών..

nikpapas44
20-10-13, 20:18
Ρε παλικάρια το νούμερο 16 τι ακριβώς κάνει? Ξέρει κάποιος?
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AY71&mospid=47632&btnr=11_3194&hg=11&fg=40

tasos.kamv
20-10-13, 20:33
Differential pressure sensor... --> Αισθητήρας διαφορικής πίεσης.
Με απλά λόγια μετράει την υποπίεση στην εισαγωγή αναρρόφησης πίσω από την πεταλούδα.
Πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό αισθητήριο για τη λειτουργία του κινητήρα!!!
Γιατί ρωτάς για το συγκεκριμένο εξάρτημα?

Vassilis ///M
20-10-13, 21:11
Ποιός είναι ο μάστορας???
Που το πήγες???

Είσαι Γιάννενα απ'ότι θυμάμαι....

enatos
20-10-13, 21:27
Δυστυχώς οι πληροφορίες που σου δίνει-μας λες είναι ελάχιστες για να σε βοηθήσουμε αποτελεσματικά.Πρέπει να μας πεις τις βλάβες του διαγνωστικού...Από ό,τι καταλαβαίνω μάλλον έχεις ξεφύγει σε προσαρμογές και γιάυτό "χρεώνει" τον διαχωριστή αναθυμιάσεων.Αλλά πιστεύω ότι είναι το τελευταίο που πρέπει κάποιος να ενοχοποιήσει (λόγω κλίματος της χώρας μας) το οποίο είναι πρώτο σε κόστος εργασίας...Και κατι τελευταίο δεν υπαρχει κωδικός βλάβης για αυτό το εξάρτημα...

nikpapas44
22-10-13, 08:45
Φίλοι δυστυχώς κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω με το θέμα του αυτοκινήτου γιατί θα βρίσκομαι σε νοσοκομείο. Όταν τελειώσει το πρόβλημά μου σε λίγες μέρες θα επανέλθω. Σας ευχαριστώ όλους να είστε καλά.

nikpapas44
01-11-13, 11:45
Φίλοι γεια σας, επανήλθα με στοιχεία για το πρόβλημά μου. Λοιπόν, πήγα στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της BMW και το διαγνωστικό του έγραψε μη κανονικό μίγμα στον πρώτο κύλινδρο. Έσβησε την βλάβη ο μάστορας και το αμάξι μετά το σβήσιμο της βλάβης έχει πολύ καλή ροπή. Μου έδωσε το πιεσόμετρο να μετρήσω την πίεση της βενζίνης στο κύκλωμα και την ροή καυσίμου. Την μέτρησα και βρήκα τα εξής: Όταν ανοίγω το διακόπτη στην θέση ON η πίεση φτάνει στα 60 psi, όταν βάζω τον κινητήρα σε λειτουργία η πίεση φτάνει στα 94 psi. Στραγγαλίζω την παροχή καυσίμου πριν από το όργανο ( δηλαδή βλέπω την μπεκιέρα και τα μπέκ) τότε η πίεση του καυσίμου πέφτει ομαλά μέχρι περίπου τα 40 psi, όπου ο κινητήρας αρχίζει και ρετάρει, απελευθερώνω την ροή του καυσίμου και ο κινητήρας επανέρχεται σε κανονική λειτουργία. Στραγγαλίζω μετά το πιεσόμετρο (βλέπω δηλαδή το υπόλοιπο κύκλωμα προς το ρεζερβουάρ), η πίεση μένει σταθερή στα 94 psi, δηλαδή ο μετρητής πίεσης του φίλτρου δουλεύει κανονικά. Σβήνω το αμάξι με στραγγαλισμένη την παροχή καυσίμου πριν από το όργανο ( δηλαδή βλέπω την μπεκιέρα και τα μπέκ) η πίεση παραμένει σταθερή στα περίπου 90 psi. (Δηλαδή τα μπέκ είναι οκ, π.χ. δεν κατουράνε). Ξαναβάζω μπροστά και μαζεύει ξανά πίεση και σβήνω τον κινητήρα με στραγγαλισμένη την παροχή καυσίμου μετά το όργανο (βλέπω δηλαδή το υπόλοιπο κύκλωμα προς το ρεζερβουάρ) η πίεση πέφτει απότομα στα 60 psi και συνεχίζει με αργό ρυθμό μέχρι το μηδέν (0). Αυτό μπορεί να διαρκέσει 15 έως 20 λεπτά για να φτάσει στο μηδέν. Μέχρι τότε το λαμπάκι του κινητήρα ήταν σβηστό. Την επόμενη ημέρα πήρα το αμάξι το πρωί να πάω στην δουλειά και αφού διένυσα περίπου επτά χιλιόμετρα το λαμπάκι άναψε χωρίς να κάνει καμία διακοπή ο κινητήρας ή να χάσει τη ροπή του. Τι λέτε? Θα μας τρελάνει ή να του βάλω φωτιά?
Ξεκίνησα και αλλάζω τα φτηνά κομμάτια πρώτα μήπως και πετύχω το πρόβλημα χωρίς μεγάλο κόστος, π.χ. πριν από λίγο καιρό άλλαξα τον αισθητήρα στροφάλου κόστος περίπου 35 Ευρώ αγορά και τον τοποθέτησα μόνο μου, αγόρασα τον με νούμερο 9 Αισθητήρας θερμοκρασίας νερό/λάδι στο παρακάτω:
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BV71&mospid=47611&btnr=11_3173&hg=11&fg=10&lang=el
με κόστος 12 Ευρώ και θα τον τοποθετήσω μόνος μου. Με αφορμή λοιπόν που θα βγάλω την πολλαπλή εισαγωγής, και επειδή το έχω ξανακάνει λέω να αλλάξω και το νούμερο 8 το οποίο κοστίζει 7.5 Ευρώ.
Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω και το νούμερο 6 και το νούμερο 12 (το οποίο δεν ξέρω τι είναι) για να λήξει η ιστορία με τα φτηνά και το ζόρι της πολλαπλής εισαγωγής. Τι γνώμη σας παιδιά.:notworthy:

Kostas_1
01-11-13, 11:56
Το αμαξι πάει καλά και μόνο το λαμπακι αναβει?

nikpapas44
01-11-13, 12:02
Φίλοι ξέχασα να σας πω ότι ενώ είχα το πιεσόμετρο συνδεμένο σε κάποια στιγμή ξαφνικά στον κινητήρα έπαιξαν οι στροφές του, (ρετάριζε για δύο δευτερόλεπτα περίπου μεταξύ 750 και 400 στροφές περίπου), τότε τελείως τυχαία είδα την βελόνα του πιεσόμετρου να παίζει πάνω κάτω μεταξύ 80 και 90 psi περίπου, υποψιάζομαι το ρελέ της αντλίας ή κάποιο άλλο ρελέ. Τι λέτε?
Φίλε sharky εσθάνομαι ότι έπεσαν οι στροφές του ρελαντί είναι περίπου στις 750, είναι καλά? Επίσης βγάζει έναν μικρό κραδασμό στο ρελαντί και νομίζω ότι ψιλορετάρει.

Kostas_1
01-11-13, 12:44
Να βαλεις το αμαξι σε διαγνωστικό και να κανετε μεθοδικά τον αναλυτικό έλεγχο που σε καθοδηγεί να κανεις διαδικασιες και να ελεγχει.
Οχι τον γρηγορο που βγαζει την γενική βλαβη.

nikpapas44
01-11-13, 12:51
Φίλε sharky αυτό κάναμε. Η διαδικασία κράτησε πάνω από μισή ώρα.

Kostas_1
01-11-13, 15:07
Και συνεχίζει και βγάζει "λ" ???

E461800
01-11-13, 17:42
Φίλοι γεια σας, επανήλθα με στοιχεία για το πρόβλημά μου. Λοιπόν, πήγα στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της BMW και το διαγνωστικό του έγραψε μη κανονικό μίγμα στον πρώτο κύλινδρο. Έσβησε την βλάβη ο μάστορας και το αμάξι μετά το σβήσιμο της βλάβης έχει πολύ καλή ροπή. Μου έδωσε το πιεσόμετρο να μετρήσω την πίεση της βενζίνης στο κύκλωμα και την ροή καυσίμου. Την μέτρησα και βρήκα τα εξής: Όταν ανοίγω το διακόπτη στην θέση ON η πίεση φτάνει στα 60 psi, όταν βάζω τον κινητήρα σε λειτουργία η πίεση φτάνει στα 94 psi. Στραγγαλίζω την παροχή καυσίμου πριν από το όργανο ( δηλαδή βλέπω την μπεκιέρα και τα μπέκ) τότε η πίεση του καυσίμου πέφτει ομαλά μέχρι περίπου τα 40 psi, όπου ο κινητήρας αρχίζει και ρετάρει, απελευθερώνω την ροή του καυσίμου και ο κινητήρας επανέρχεται σε κανονική λειτουργία. Στραγγαλίζω μετά το πιεσόμετρο (βλέπω δηλαδή το υπόλοιπο κύκλωμα προς το ρεζερβουάρ), η πίεση μένει σταθερή στα 94 psi, δηλαδή ο μετρητής πίεσης του φίλτρου δουλεύει κανονικά. Σβήνω το αμάξι με στραγγαλισμένη την παροχή καυσίμου πριν από το όργανο ( δηλαδή βλέπω την μπεκιέρα και τα μπέκ) η πίεση παραμένει σταθερή στα περίπου 90 psi. (Δηλαδή τα μπέκ είναι οκ, π.χ. δεν κατουράνε). Ξαναβάζω μπροστά και μαζεύει ξανά πίεση και σβήνω τον κινητήρα με στραγγαλισμένη την παροχή καυσίμου μετά το όργανο (βλέπω δηλαδή το υπόλοιπο κύκλωμα προς το ρεζερβουάρ) η πίεση πέφτει απότομα στα 60 psi και συνεχίζει με αργό ρυθμό μέχρι το μηδέν (0). Αυτό μπορεί να διαρκέσει 15 έως 20 λεπτά για να φτάσει στο μηδέν. Μέχρι τότε το λαμπάκι του κινητήρα ήταν σβηστό. Την επόμενη ημέρα πήρα το αμάξι το πρωί να πάω στην δουλειά και αφού διένυσα περίπου επτά χιλιόμετρα το λαμπάκι άναψε χωρίς να κάνει καμία διακοπή ο κινητήρας ή να χάσει τη ροπή του. Τι λέτε? Θα μας τρελάνει ή να του βάλω φωτιά?
Ξεκίνησα και αλλάζω τα φτηνά κομμάτια πρώτα μήπως και πετύχω το πρόβλημα χωρίς μεγάλο κόστος, π.χ. πριν από λίγο καιρό άλλαξα τον αισθητήρα στροφάλου κόστος περίπου 35 Ευρώ αγορά και τον τοποθέτησα μόνο μου, αγόρασα τον με νούμερο 9 Αισθητήρας θερμοκρασίας νερό/λάδι στο παρακάτω:
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BV71&mospid=47611&btnr=11_3173&hg=11&fg=10&lang=el
με κόστος 12 Ευρώ και θα τον τοποθετήσω μόνος μου. Με αφορμή λοιπόν που θα βγάλω την πολλαπλή εισαγωγής, και επειδή το έχω ξανακάνει λέω να αλλάξω και το νούμερο 8 το οποίο κοστίζει 7.5 Ευρώ.
Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω και το νούμερο 6 και το νούμερο 12 (το οποίο δεν ξέρω τι είναι) για να λήξει η ιστορία με τα φτηνά και το ζόρι της πολλαπλής εισαγωγής. Τι γνώμη σας παιδιά.:notworthy:

Πώς το κατάλαβες ότι κάποιο μπέκ δέν κατουράει ??????
Εάν το ΄διαγνωστικό της BMW σας λέει γιά Λ γιάποιο λόγο δέν τον αλλάζεις ??Μάς τα λές λίγι μπερδεμένα >>!! ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ

Α) Οχι κανονικό μιγμα στον πρώτο κύλινδρο .
Β) Προβλημα στον Λ

Ο Λ διαβάζει μείγματα long trims and Short trims εάν εσει έχεις πρόβλημα στο μπέκ Ν1 καλώς διαβάζει ο Λ φτωχά μείγματα !!!
Οπότε μήπως πρέπει να κοιτάξεις την μπεκέρα σου ???!!!!!!!!!!!!!!!

Με τα λεγόμενά ςσου εγώ αυτό καταλαβαίνω !!!!:whistle::whistle:

enatos
01-11-13, 19:43

Καταρχήν δεν υπάρχει βλάβη "μη κανονικό μίγμα στον πρώτο κύλινδρο" ή τελος πάντων σε συγκεκριμένο κυλινδρο...Αυτό που υπάρχει είναι να έχουν εξαντληθεί τα όρια προσαρμογών μειγμάτων (πλούσια ή φτωχά) σε ρελαντί ή υπο φορτίο σε ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ (ΟΜΑΔΑ) ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ. Για τον Ν42 έχουμε 2 ομάδες bank1 και 2.Το άλλο που υπάρχει είναι η ανομοιόμορφη λειτουργία κάποιου πιστονιου σε συγκεκριμένο κύλινδρο, αλλά το ψιλο αποκλείω γιατί τόσα χρόνια εκτιμώ ότι τα μαστόρια το έχουν μάθει τι να βλέπουν και θα σου άλλαζαν πολλαπλασιαστή με το καλησπέρα...Αυτό που δεν έχω καταλάβει και θέλω μια διευκρίνιση είναι το "Μου έδωσε το πιεσόμετρο να μετρήσω την πίεση της βενζίνης στο κύκλωμα και την ροή καυσίμου".Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που αναγράφεται στο TIS αφού μιλάμε για εξουσιοδοτημένο συνεργείο σχετικά με τον έλεγχο της πίεσης στο κύκλωμα τροφοδοσίας βενζίνης...Οι τιμές πίεσης είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ και ανάλογα φταίει το φίλτρο ή η τρόμπα κλπ.Πριν βγάλεις πολλαπλή διευκρίνισε τα παραπάνω...

nikpapas44
01-11-13, 20:54
Η βλάβη που έβγαλε το διαγνωστικό σήμερα το απόγευμα, όπως και τις προηγούμενες φορές έχει κωδικό 272Α. Τα μαστόρια πλέον μιλάνε ξεκάθαρα για MAF.

BILL007
01-11-13, 21:04
Μερικά καλά λινκ για τα codes https://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=432282

https://www.endtuning.com/bmwcodes.html

και εδώ κάτι παρόμοιο μάλλον...Για διάβασε το και εσύ μπας και πάρεις κάποια παραπάνω ιδέα...
https://www.bimmerforums.co.uk/forum/f18/2002-e46-318i-se-fault-codes-diagnostic-t83852/

θανασης Φιλιππου
01-11-13, 21:09
Η βλάβη που έβγαλε το διαγνωστικό σήμερα το απόγευμα, όπως και τις προηγούμενες φορές έχει κωδικό 272Α. Τα μαστόρια πλέον μιλάνε ξεκάθαρα για MAF.Αν δε χανεις απο καπου υποπιεση τοτε ας δουν με το τεστερ live data για το μαφ τις τιμες για να ειναι σιγουροι.

BILL007
01-11-13, 21:11
Αν δε χανεις απο καπου υποπιεση

Σωστός Σάκη! thumb Το ίδιο λέγανε και στο λινκ που πόσταρα! Ότι παίζει να χάνει απο κάπου...

enatos
01-11-13, 21:32
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Κάνεις ένα διάβασμα αφού πιάσει τελική θερμοκρασία ο κινητήρας στις τιμές maf, map, προσαρμογών λ και αν είσαι σχετικός με το άθλημα της διάγνωσης πρέπει να βγάλεις άκρη τι τρέχει...Όσο για την πίεση στο σύστημα τροφοδοσίας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από πλεύράς BMW, τα μαστόρια δεν ξέρω τι καταλαβαίνουν και άμα διαβάζουν βέβαια...Εν τέλει σου είπαν ότι είσαι φτωχός στα μίγματα και μάλιστα υπό φορτίο??

nikpapas44
01-11-13, 23:44
Ρε παλικάρια σας βλέπω ότι είστε μέσα στα πράγματα. Εγώ δεν είμαι γνώστης. Όλα αυτά που σας έγραψα είναι όλα τα γεγονότα που μου συνέβησαν. Αν ήξερα θα το έφτιαχνα, την γνώμη σας θέλω γιατί εγώ δεν έχω διαγνωστικό και κάθε φορά που πηγαίνω πληρώνω, λοιπόν αυτό που προσπαθώ να καταφέρω είναι μέσα από την εμπειρία και τις γνώσεις σας καταφέρω να φτιάξουμε το κολ@@μαξο γιατί θα το κάψω. Γ@μο τους κινητήρες Ν.
Έχει κάποιος καμιά συγκεκριμένη απάντηση στο τι μπορεί να φταίει? Θα το αλλάξω ότι μου πει γιατί και τα μαστόρια το παίζουν!!!!!!!!!!!!
Εσείς στη θέση μου χωρίς διαγνωστικό τι θα κοιτάγατε?

katsaraios
01-11-13, 23:52
Ρε παλικάρια σας βλέπω ότι είστε μέσα στα πράγματα. Εγώ δεν είμαι γνώστης. Όλα αυτά που σας έγραψα είναι όλα τα γεγονότα που μου συνέβησαν. Αν ήξερα θα το έφτιαχνα, την γνώμη σας θέλω γιατί εγώ δεν έχω διαγνωστικό και κάθε φορά που πηγαίνω πληρώνω, λοιπόν αυτό που προσπαθώ να καταφέρω είναι μέσα από την εμπειρία και τις γνώσεις σας καταφέρω να φτιάξουμε το κολ@@μαξο γιατί θα το κάψω. Γ@μο τους κινητήρες Ν.

Αν σου παιρνει λεφτα για τις διαγνωσεις και λες οτι ειναι και φιλος τοτε συγνωμη αλλα φταις εσυ.
Δηλαδη πειραματισμοι και υποθεσεις για βλαβες δεν χωρανε ,εκτος αν εχεις σκοπο να εισαι παντα με το χερι στην τσεπη για οτι υποθετει ο μαστορας τεχνικος γνωστης φιλος σου οπως μας τα εχεις πει.
Πηγαινε σε ενα συνεργειο της προκοπης ,δεν φταινε οι μηχανες παντα

enatos
02-11-13, 09:19
Για να τα βάζεις σε μια σειρά τα πράγματα, δες τι γράφει η BMW στο TIS όσο αφορά την πίεση στο σύστημα τροφοδοσίας και σύγκρινε με τις τιμές που μέτρησες...
22422

22423

E461800
02-11-13, 21:09
Η βλάβη που έβγαλε το διαγνωστικό σήμερα το απόγευμα, όπως και τις προηγούμενες φορές έχει κωδικό 272Α. Τα μαστόρια πλέον μιλάνε ξεκάθαρα για MAF.

Κάλα βρέ παληκάρι μου .

Α) Τήν μιά σου βγάζει μή κανονικό μείγμα στο πρώτο κύλινδρο
Β) Τήν άλλη Λ

καί τώρα maf sensor !!!

Έάν έχου το σωστό διαγνωστικό BMW DIS και μόνο !!! Θά πρέπει αφόυ
το αμάξι έχει φτάσει τους 90 με 95 βαθμούς να έχεται 7,5 με 8,2 mbar στο ρελαντί !!΄΄Οταν πατάτε το γκάζι να επανέρχεται σε αυτές τις μετρήσεις !!

Ολα αυτα μόνο με το DIS ΔΙΑΓΝΩΤΙΚΌ ΤΗΣ BMW

Kαι θα πρέπει να βρείς μάστορα με Α@@### ΔΙΑ και όχι Α@@### ΙΔΙΑ
μάστορα που να ξέρει να διαβάζει τη του λέει το αμάξι !!!!!!!!!!
Δέν φταίει το αμάξι !! Εάν αυτό έχει μιά τεχνολογια Χ !!!

Δέκαχρονών αμάξι είναι !!!!

Αντε να δούμε τι θα γίνει σε λίγο καιρό με την Νεα σειρα της bmw !!!:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1::t h_Laie_67-1:

E461800
02-11-13, 21:34

Επειδί έχεις μπλέξει και είσαι και απο τα Γιάννενα η βλαβη που σου βγάζει
το άμηρο το αμάξι είναι αυτή !!!!!!

272A Multiplicative Adaptation Bank 1- Control Limit Reached

Τι λέει εδω ρε γαμώτοοοοοοοοο !!!!!!!!!!!!!!!! ΜΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

μάφ να γίνει ο Μ :ranting2::ranting2:

Ξέρει τη είναι αυτόοοοοοοοοοοοοοο Ο ΜΑΣΤΟΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΟΥ
Φτωχια διαβάζει το άμηρο στον μπανκ 1 ==== Το μπανκ 1 εάν δέν κάνω
λάθος διαβάζει τον 1 και τον 3 κύλινδρο ή !!! Η 1 και 3 μπέκ που ψεκάζουν στον 1και τον 3 κυλινροοοοοοοοοο !!!!!!!!!!!!!:ranting2::ranting2:

ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΝΩΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εάν κάνω κάποιο λάθος να με διορθώσει κάποιο παληκάρι !!!!!!!!

Τα χάπια μου ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε :ranting2::ranting2::hyper::hyper:

E461800
02-11-13, 21:49
Επειδί έχεις μπλέξει και είσαι και απο τα Γιάννενα η βλαβη που σου βγάζει
το άμηρο το αμάξι είναι αυτή !!!!!!

272A Multiplicative Adaptation Bank 1- Control Limit Reached

Τι λέει εδω ρε γαμώτοοοοοοοοο !!!!!!!!!!!!!!!! ΜΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

μάφ να γίνει ο Μ :ranting2::ranting2:

Ξέρει τη είναι αυτόοοοοοοοοοοοοοο Ο ΜΑΣΤΟΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΟΥ
λάθος διαβάζει τον 1 και τον 3 κύλινδρο ή !!! Η 1 και 3 μπέκ που ψεκάζουν στον 1και τον 3 κυλινροοοοοοοοοο !!!!!!!!!!!!!:ranting2::ranting2:

Τα χάπια μου ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε :ranting2::ranting2::hyper::hyper:

Με λίγα λόγια δές τα μειγματά σου εάν είναι πλουσια η φτωχά στο μπάνκ 1
δίοτι είναι στο Limit = οριο !!!
Συγκρινέτα με το μπανκ 2 να είναι περιπου στα ιδια ....:sweatdrop::wacko:

Vassilis ///M
02-11-13, 22:34
Ποιός είναι ο μάστορας???
Που το πήγες???

Είσαι Γιάννενα απ'ότι θυμάμαι....

Ακόμη περιμένω απάντηση κι εγώ!!!!!!!!

enatos
03-11-13, 12:26

Μια μικρή διόρθωση στον φίλο Γιώργο bank1 = 1ος και 4ος κύλινδρος.

E461800
03-11-13, 12:59
Μια μικρή διόρθωση στον φίλο Γιώργο bank1 = 1ος και 4ος κύλινδρος.

thumbthumb

:thanks::thanks:

nikpapas44
05-11-13, 20:05
Μη σφάζεστε ρεεεεεεε!!!!!!!!!!!!. Λοιπόν φίλοι γειά σας και πάλι. Λόγω δουλειάς δεν μπορώ να συμμετέχω συχνά στην παρέα. Το πρώτο λάθος - βλάβη - μ@λ@κια (και ελπίζω να είναι το τελευταίο) βρέθηκε τυχαία από εμένα ενώ περιεργαζόμουνα το αμάξι. Στο ρελαντί το σωληνάκι υποπίεσης του φίλτρου έφερνε βενζίνη, και μπόλικη μάλιστα στο Νο 5 στο παρακάτω:
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BV71&mospid=47611&btnr=13_0949&hg=13&fg=15&lang=el
Γι' αυτό ούρλιαζα ότι από εκεί έβγαλα βενζίνη. Το γ@μιμΕνο έβγαλε μετά από αρκετή ώρα στο ρελαντί, περίπου 10 λεπτά. Από αυτό φίλοι θεωρώ ότι το αμάξι όταν ξεκινούσα, όπως είχα γράψει, μετά από λίγη ώρα άναβε το λαμπάκι της μηχανής και η βλάβη όπως μου είχαν πει τα μαστόρια , αν τη θυμάμαι καλά, ήταν λανθασμένο μίγμα στον κύλινδρο ένα. Πιθανολογώ ότι πέραν του ψεκασμού ο κινητήρας ρούφαγε και επιπλέον βενζίνη από τον αέρα εισαγωγής, και για περίπου μισή ώρα που δούλεψε δεν ξαναάναψε το ριμαδολαμπάκι. Έβαλα ένα παλαιό φίλτρο βενζίνης, που είχα, να δοκιμάσω και όλα οκ. ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΕΒΓΑΛΕ ΒΕΝΖΙΝΗ και ένας μικρός κραδασμός στο αυτοκίνητο έπαψε να υπάρχει.
Νεότερα θα έχω όταν αλλάξω το παγούρι γιατί και αυτό το γ@μιμένο έσπασε ξαφνικά και ενώ δούλευε στο ρελαντί. Παρήγγειλα αυτό:
https://loykas.car.gr/parts/view/3252859/
μαζί με καινούρια τάπα και αισθητήρα στάθμης. Κόστος όλα μαζί 60Ευρώ. Αύριο θα τα αλλάξω και θα δω τι παίζει. Πέστε μου την άποψή σας για τα παραπάνω ανταλλακτικά. Επίσης τι να βάλω αντιψυκτικό ή παραφλού και ποιό?
Αν υπάρχει κάποια οδηγία για την εξαέρωση ή κάτι να προσέξω ιδιαίτερα στην διαδικασία καλοδεχούμενο.:ranting2::ranting2::ra nting2:

nikpapas44
05-11-13, 20:12
Υπάρχει περίπτωση να πλυθεί το κύκλωμα νερού? και πως? Ή είναι περιττό?:think::think::think:

E461800
05-11-13, 22:51
Κοιταξε και το κυκλωμα της βενζίνης μην τυχον ρουφάει και αυτο
αέρα ή έχει χαλάσει το φίλτρο βενζίνης , μιά βαλβίδα που έχει το φίλτρο
βενζίνης ενσωματωμένη !!

Aυτά φίλε μου στα έχουμε πεί στα αρχικά ποστ , ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΦΑΧΤΟΎΜΕ !!
Με τα μαστόρια τα βάζουμε !!Αλλά μου φαίνεται πολυ περίεργο να σου έβγαζε αυτές τοις βλάβες το διαγνωστικό !
Απο το φίλτρο ..:whistle::whistle:
Τελος καλό όλλα καλά λοιπόν !!!:cheers:

nikpapas44
05-11-13, 23:27
??????????????????????????????????????? ΦΙΛΕ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...............

nikpapas44
06-11-13, 23:00
Φίλοι, δεύτερη μ@λακία, βουλωμένα σωληνάκια αναθυμιάσεων και βαλβίδα σε κακό χάλι. Τα καθάρισα και συνεχίζω. Καμιά ιδέα?:cheers::cheers::cheers::cheers:

enatos
06-11-13, 23:29
Αυτό εξηγεί και τις προσαρμογές που είχες...Κάνε διαγραφη βλαβών και δες πως πάει πλεον και αν βγάλει νέα βλάβη...

nikpapas44
07-11-13, 23:04
Φίλοι γεια σας. Άλλαξα το παγούρι επιτυχώς έκανα εξαέρωση όλα καλά μέχρι που κοίταξα το δείκτη της θερμοκρασίας. Άλλαξα τον αισθητήρα θερμοκρασίας, νούμερο 9 στο παρακάτω: https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BV71&mospid=47611&btnr=17_0214&hg=17&fg=05
Το όργανο στο ταμπλό ήταν στο κόκκινο αλλά ο κινητήρας ακόμη δεν είχε ξεκινήσει να λειτουργεί. Επίσης διαπίστωσα όταν ξεκίνησα τον κινητήρα ότι και η αντλία νούμερο 1 στο παρακάτω δεν λειτουργεί:
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BV71&mospid=47611&btnr=11_3198&hg=11&fg=50
Ο δείκτης θερμοκρασίας ξέρει κάποιος πως λειτουργεί? Από που παίρνει ρεύμα και πως γειώνει? Άλλη καμιά ιδέα?

nikpapas44
07-11-13, 23:47
Ξέχασα να σας πώ ότι με την ευκαιρία άλλαξα και το νούμερο 9 στο παρακάτω:
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BV71&mospid=47611&btnr=11_3173&hg=11&fg=10&hl=20
Παίζει ρόλο αυτό στο όργανο θερμοκρασίας?

enatos
08-11-13, 16:19
Tους αισθητήρες γιατί τους άλλαξες??Είχες πριν θέμα με τον δείκτη θερμοκρασίας??Αν όχι βάλε τον παλιό γιατι βλέπω να τυρρανιέσαι ΑΔΙΚΑ!!!

nikpapas44
08-11-13, 20:54
Φίλε enatos με αυτά που γράφεις κατάλαβα ότι είσαι από τους λίγους που πραγματικά γνωρίζουν καλά τον Ν42, δεν είχα κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες, απλά αφού θα έβγαζα την πολλαπλή εισαγωγής να καθαρίσω την βαλβίδα αναθυμιάσεων και να συμμορφώσω τα σωληνάκια που ήταν σε κακό χάλι, θεώρησα καλό να αλλάξω ότι υπάρχει εκεί κάτω. Φίλε πραγματικά με τον νέο αισθητήρα το όργανο της θερμοκρασίας έδειχνε τέρμα στο κόκκινο. Αναγκάστηκα να το πάω συνεργείο όπου όταν έφτασα, μια απόσταση περίπου 15 χιλιόμετρα, το έσβησα και το αμάξι δεν ξαναπήρε μπροστά παρά της επανειλημμένες προσπάθειες του μάστορα που όπως σας έχω πει είναι εξαίρετος.
Μετά από πολύ ώρα, ο μάστορας έβγαλε ένα μπουζί και είδαμε ότι τα μπουζί τα λιγότερα χιλιόμετρα που ενδεχομένως να έχουν στην πλάτη τους ήταν τουλάχιστον 100.000 χιλιόμετρα, παρότι εγώ τα πλήρωσα σε φίλο μου, σε άλλη πόλη όχι στα Ιωάννινα όπου βρίσκομε, πριν από 5.000 χιλιόμετρα, που είχε κάνει service στο αμάξι μου προκειμένου και εγώ να τον στηρίξω στο συνεργείο του. :ranting2::ranting2::ranting2::ranting2::ranting2: :ranting2::ranting2:
Εν ολίγης φίλε πρώτα από όλα φταίω εγώ που δεν έκατσα πάνω από το κεφάλι του, αλλά τώρα θα τον σκίσω το μ@λάκα, που για λίγα Ευρώ με έκανε και ξόδεψα πολύ περισσότερα, αλλά και ταλαιπωρούμε τόσο καιρό.
Πιστεύω ότι την δευτέρα θα έχουμε καλά αποτελέσματα γιατί με την αλλαγή που έγινε στα μπουζί το αμάξι αναστήθηκε, δούλευε ρολόι, απλά ήταν πού αργά σήμερα το απόγευμα και ντράπηκα να κρατήσω τον άνθρωπο παραπάνω.
Όπως μου είπε η μηχανή είναι οκ και θα κοιτάξει το καντράν, πιθανόν αυτό να πειραχτικέ από την αλλαγή της βαλβίδας θερμοκρασίας, παρόλο που τοποθετήσαμε την παλαιά πάλι το ίδιο έκανε.
Φίλε αν δεν σου κάνει κόπο και δεν ενοχλώ, πέσμου την γνώμη σου και στείλε ένα mail σου προκειμένου σε ρωτάω σε οτιδήποτε θέλω να πειράξω στο αμάξι.:thanks::thanks::thanks::thanks::thanks :

enatos
09-11-13, 11:49
Πολύ θα ήθελα να είμαι γκουρου στο Ν42 αλλά ούτε είμαι, αλλά το βασικότερο διάγνωση μεσω η/υ είναι πολύ δύσκολο αν δεν βλέπεις live feedback του αυτοκινήτου...Πάντως βάλτο σε διαγνωστικό να δεις τώρα τι γίνεται από βλάβες κλπ. Αμα θες ανέβασε καμια φωτό από τα μπουζι για αξιολόγηση..

nikpapas44
09-11-13, 19:20
Φίλε enatos όταν δεις φοτο από τα μπουζί θα καταλάβεις. Όταν μπορέσω θα ανεβάσω. Περίπου στα μέσα της εβδομάδος.

tasos.kamv
09-11-13, 19:38
Nikpapas44, άρα πάει καλά πλέον το 46-άρι σου, σωστά..??

nikpapas44
10-11-13, 08:26
Φίλε tasos. Kamv το έχω στο συνεργείο. Αλλά όταν άλλαξαν τα μπουζί εδειχνε όλα οκ. Θα δούμε.

tasos.kamv
10-11-13, 08:50
Νίκο ελπίζω σύντομα να πάρει τέλος η ταλαιπωρία σου! thumb
Διαβάζοντας πάλι από την αρχή το thread, σου είχαμε αναφέρει σχεδόν όλα τα επίμαχα σημεία που έπρεπε να ελέγξεις...
Δώσε feedback μόλις βγει από το συνεργείο να βοηθηθούν όσοι έχουν Ν42/Ν46 μοτόρια...

nikpapas44
13-11-13, 00:44
Φίλοι γεια σας και πάλι. Πήρα το αμάξι από το συνεργείο και μου κάνει ακριβός αυτό που φαίνεται στα παρακάτω, χωρίς να μου ανάψει λαμπάκι κινητήρα. Τί λέτε?

https://www.youtube.com/watch?v=15TRrCpMbRw

https://www.youtube.com/watch?v=E39PBkKTqbo

enatos
13-11-13, 12:33
Εν τέλει τι έχεις κάνει με τους αισθητήρες θερμοκρασίας???

nikpapas44
13-11-13, 14:05
Θερμοκρασία οκ. Έφτεγε η φίσα της βαλβίδας. Αλλάχτησε η φίσα και όλα οκ. Κόστος 0.:thumbsup:

nikpapas44
13-11-13, 14:07
Διάγνωση αντιπρωσοπίας για το ρετάρισμα = λ και οι δύο. Τί λέτε?

E461800
13-11-13, 16:41
Διάγνωση αντιπρωσοπίας για το ρετάρισμα = λ και οι δύο. Τί λέτε?

Το έβαλαν σε διαγνωστικό και έβγαλε πρόβλημα στους Λ.
Ας του αλλάξουν με δικιά τους ευθύν
η και εάν στρώσει τότε τα πλυρώνεις !
Αλλά κάτι μου λέει ότι είναι αισθυτήρας θερμοκρασίας , διότι στο κάνει στο ξεκίνημα και μετα στρώνει .
Ετσι δέν είναι ????!!
Εάν ήτανε χαλασμένη η ΛΑΜΔΑ θα εβγαζε σφάλμα .Αλλα μπορούνε να τους μετρήσουνε με ένα πολύμετρο και ένα καμινέτο !!

nikpapas44
13-11-13, 19:10
Φίλε Ε46 1800 τοποθέτησε ο μάστορας στην αντιπροσωπεία καινούργιους και δοκίμασε. Το αμάξι έστρωσε και διορθώθηκαν και οι εκπομπές καυσαερίων σε κανονικά όρια, γιατί είχα καυσαέρια (δεν γνωρίζω τιμές). Ρώτησα με τον ΜΑΦ τι παίζει αν είναι καλά και με βεβαίωσε ότι είναι εντάξει. Τώρα το κόστος για την αλλαγή τους είναι 400 Ευρώ μαζί με τοποθέτηση. Επειδή τώρα δεν υπάρχουν το αφήνω. Επίσης τον ρώτησα αν τελικά δεν φταίνε οι λ και πληρώσω το τετρακοσάρι και το πρόβλημα δεν λυθεί τι γίνεται? Με διαβεβαίωσε ότι αν σε ένα μήνα από την αλλαγή ξανακάνει το ίδιο πρόβλημα τότε δεν θα το χρεωθώ εγώ. Επειδή το τετρακοσάρι το θεωρώ υπέρογκο ποσό για τους λ γνωρίζει κάποιος ποιους λ φοράω? Καμιά τιμή? Κανένα κατάστημα?:nitro::sm-scared5::gun_bandana:

E461800
13-11-13, 23:03
Φίλε Ε46 1800 τοποθέτησε ο μάστορας στην αντιπροσωπεία καινούργιους και δοκίμασε. Το αμάξι έστρωσε και διορθώθηκαν και οι εκπομπές καυσαερίων σε κανονικά όρια, γιατί είχα καυσαέρια (δεν γνωρίζω τιμές). Ρώτησα με τον ΜΑΦ τι παίζει αν είναι καλά και με βεβαίωσε ότι είναι εντάξει. Τώρα το κόστος για την αλλαγή τους είναι 400 Ευρώ μαζί με τοποθέτηση. Επειδή τώρα δεν υπάρχουν το αφήνω. Επίσης τον ρώτησα αν τελικά δεν φταίνε οι λ και πληρώσω το τετρακοσάρι και το πρόβλημα δεν λυθεί τι γίνεται? Με διαβεβαίωσε ότι αν σε ένα μήνα από την αλλαγή ξανακάνει το ίδιο πρόβλημα τότε δεν θα το χρεωθώ εγώ. Επειδή το τετρακοσάρι το θεωρώ υπέρογκο ποσό για τους λ γνωρίζει κάποιος ποιους λ φοράω? Καμιά τιμή? Κανένα κατάστημα?:nitro::sm-scared5::gun_bandana:

Λοιπόν αφού είναι τόσο σίγουροι προχώρα στην αλλαγή ..

https://bmwfans.info/parts-catalog

Στην παραπάνω σελίδα βάλε το VIN απο το αμάξι σου και θα δείς τι ακριβώς
φοράει ..thumbthumb:thumbsup:

oldcarskickass
14-11-13, 00:00
Άσχετο αλλά από την στιγμή που η αντλία πρεσάρει μέχρι τα 94 psi λογικά είναι οκ.

Την αντλία κενού την έχεις μετρήσει;

Δλδ με σταθερό φορτίο (στροφές) έχεις σταθερή υποπίεση;

nikpapas44
14-11-13, 11:14
Φίλε oldcarskickass σε σταθερές στροφές στο ρελαντί είναι περίπου 94 psi περίπου σταθερή η πίεση. Η αντλία βενζίμης. Την αντλία κενού? Ποιά είναι? Αν εννοής για το σεβρό ναι την κοίταξα δεν χάνει πίεση.

nikpapas44
14-11-13, 11:20
Φίλοι επειδή η προηγουμένη μηχανή που είχα έκαιγε λάδια, (στα 10.000 χλμ περίπου 3 λίτρα λάδι )σκέπτομαι μήπως ο καταλύτης μπούκωσε και ίσος να είναι ο λόγος που μου χάλασε τον λ . Ισχύει? Το λέω αυτό επειδή από τον καυαλύτη και μπροστά το αμάξι εκπέμπει πολύ ζέστη ενώ από τον καταλύτη και πίσω είναι ποιο κρύο. Αν χρειαστώ καταλύτη τι προτείνεται?

nikpapas44
14-11-13, 20:01
Ο καταλύτης είναι οκ. Τσεκαρίστηκε απο εξατμισά. Τον έβγαλε και τον έλεγσε και τον επανατοποθέτησε. Συνεχίζουμεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεε................ Παλικάρια καμιά ιδέα?

tasos.kamv
14-11-13, 21:07
ερώτηση κρίσεως...
τον καταλύτη πώς τον έλεγξες ότι είναι ok..??? :shok:

E461800
14-11-13, 22:11
Φίλοι επειδή η προηγουμένη μηχανή που είχα έκαιγε λάδια, (στα 10.000 χλμ περίπου 3 λίτρα λάδι )σκέπτομαι μήπως ο καταλύτης μπούκωσε και ίσος να είναι ο λόγος που μου χάλασε τον λ . Ισχύει? Το λέω αυτό επειδή από τον καυαλύτη και μπροστά το αμάξι εκπέμπει πολύ ζέστη ενώ από τον καταλύτη και πίσω είναι ποιο κρύο. Αν χρειαστώ καταλύτη τι προτείνεται?

Βρε παληκάρι μου όλο ένα ένα μας τα βγάζεις τι γίνεται !!!Άλλαξες μοτερ και δέν το έχεις αναφέρει ....:thumbsdown::thumbsdown:

katsaraios
14-11-13, 23:43
Εγω λεω να το κανεις μετατροπη 330 να ησυχασεις μια και καλη:tt1:
Για δες τις αγγελιες πουλαει μελος πραγματα σε καλη τιμη.
Πετα τον βλαβοτρονικ δεν σε παει...

nikpapas44
15-11-13, 18:36
Φίλε E461800 ποιά η διαφορά με την αλλαγή του μοτέρ? Το μοτέρ είναι ένα χρόνο πάνω και δούλευε οκ. Τώρα διμιουργήθηκε το πρόβλημα.
Φίλε katsaraios το 330 καλό αλλά όχι για εμένα, εγώ φίλε μου έχω παιδάκια να μεγαλώσω, και το 330 δεν μου ταιριάζει. Φίλε tasos.kamv τον καταλύτη τον έβγαλε και τον έλεγσε και τον επανατοποθέτησε. Καμιά ιδέα από τα μαστόρια του forum υπάρχει για το τι μπωρεί να φταίει? Διαφορετικά αυτό που μου μένει είναι να αρχείσω να αλλάζω κομμάτια, πρώτα maf μετά λ και βλέπω.

θανασης Φιλιππου
15-11-13, 19:31
Φίλε E461800 ποιά η διαφορά με την αλλαγή του μοτέρ? Το μοτέρ είναι ένα χρόνο πάνω και δούλευε οκ. Τώρα διμιουργήθηκε το πρόβλημα.
Φίλε katsaraios το 330 καλό αλλά όχι για εμένα, εγώ φίλε μου έχω παιδάκια να μεγαλώσω, και το 330 δεν μου ταιριάζει. Φίλε tasos.kamv τον καταλύτη τον έβγαλε και τον έλεγσε και τον επανατοποθέτησε. Καμιά ιδέα από τα μαστόρια του forum υπάρχει για το τι μπωρεί να φταίει? Διαφορετικά αυτό που μου μένει είναι να αρχείσω να αλλάζω κομμάτια, πρώτα maf μετά λ και βλέπω.
Ερωτηση οι λαμδα στο gt1 σε live δε μετρανε σωστα;τι βλεπει και που ο μαστορας σου;Τον maf αλλα και τους λαμδα αφου το πας σε σοβαρο συνεργειο με εναν παλμογραμο μπορουν να μετρηθουν και να τελειωσει η ιστορια και ο καταλυτης μπορει να μετρηθει αν ειναι βουλωμενος περνοντας την πιεση των καυσαεριων.Οι λαμδα αν πας να τους παρεις ο ιδιος και σου κανουνε την εκπτωση συνεργειων ειναι πολυ πιο λιγα απο 400 φραγκα.

oldcarskickass
16-11-13, 11:34
Φίλε oldcarskickass σε σταθερές στροφές στο ρελαντί είναι περίπου 94 psi περίπου σταθερή η πίεση. Η αντλία βενζίμης. Την αντλία κενού? Ποιά είναι? Αν εννοής για το σεβρό ναι την κοίταξα δεν χάνει πίεση.

https://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AY71&mospid=47632&btnr=11_3178&hg=11&fg=15 το 2

nikpapas44
26-11-13, 20:03
Φίλοι για σας και πάλι. Λόγω δουλειάς δεν έκανα τίποτα το ιδιαίτερο με το αμάξι. Θα ήθελα να μάθω κανονικές τιμές στο ρελαντί για MAF και αισθητήρα λ, προκειμένου συγκρίνω με τιμές διαγνωστικού. Γνωρίζει κανένας κανονικές τιμές? Αγόρασα το εμφανιζόμενο εδώ: https://obd-2.gr/el/map/191--obdlink-usb.html
και το μόνο που μου μένει είναι να το μάθω και να γνωρίζω και τιμές.
Τιμή για MAF στο ρελαντί: Ποσότητα εισερχόμενου αέρα = 2.25 g/sec.
Με κάθε επιφύλαξη γιατί ακόμα δεν γνωρίζω το μηχάνημα.:whistle::thanks:

tasos.kamv
26-11-13, 21:01
Φίλοι για σας και πάλι. Λόγω δουλειάς δεν έκανα τίποτα το ιδιαίτερο με το αμάξι. Θα ήθελα να μάθω κανονικές τιμές στο ρελαντί για MAF και αισθητήρα λ, προκειμένου συγκρίνω με τιμές διαγνωστικού. Γνωρίζει κανένας κανονικές τιμές? Αγόρασα το εμφανιζόμενο εδώ: https://obd-2.gr/el/map/191--obdlink-usb.html
και το μόνο που μου μένει είναι να το μάθω και να γνωρίζω και τιμές.
Τιμή για MAF στο ρελαντί: Ποσότητα εισερχόμενου αέρα = 2.25 g/sec.
Με κάθε επιφύλαξη γιατί ακόμα δεν γνωρίζω το μηχάνημα.:whistle::thanks:

Μια χαρά είναι η τιμή του maf σου στο ρελαντί!
2.25g/sec (γραμμάρια ανά δευτερόλεπτο) --> 8.1kg/h (κιλά την ώρα)
Γιατί δεν πήρες το επίσημο διαγνωστικό???
Για να ελέγξεις τα καυσαέρια, θα κοιτάξεις στις προσαρμογές των λ, δηλ τα adaptations
Εκεί θα δεις δύο bank και θα μας γράψεις σε τι τιμές παίζει το μοτόρι σου σε αθροιστική (additive) & πολλαπλασιαστική (multiplicative) προσαρμογή.
Γράψε μας τί τιμές σου δίνει....
Ιδανικά (όταν κάνεις reset) το additive παίρνει την τιμή 0 και το multiplicative την τιμή 1.....
Όσο πιο κοντά στις άνω τιμές είσαι, τόσο καλύτερη καύση επιτυγχάνεται.

E461800
26-11-13, 21:34
Μόνο που το διαγνωστικό αυτό θα σου έχει long fuel trims and short fuel trims .Μην ψάξεις να βρείς multaplicative and additive !!Αυτά είναι στο γνήσιο διαγνωστικό DIS
Aυτό εδώ https://www.ebay.com/itm/BMW-USB-OBD-Diagnostic-cable-INPA-Ediabas-Ncs-Expert-DIS-v57-SSS-v32-GT1-Progman-/271182362979?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item3f23ba7963&vxp=mtr thumb

Panos 316T
26-11-13, 22:28
ξεφτερια σας εχει κανει ο n42

nikpapas44
26-11-13, 23:46
Φίλε E461800 από όσα έγραψες δεν κατάλαβα τίποτα. Μήπως νομίζεις ότι μιλάς σε εξειδικευμένο τεχνικό? Φίλε αν θέλεις κάνε μετάφραση.

nikpapas44
26-11-13, 23:50
Φίλε tasos.kamv ποιό είναι το επίσημο διαγνωστικό? Και σε τι χρήμα παίζει?

tasos.kamv
27-11-13, 07:42
Μόνο που το διαγνωστικό αυτό θα σου έχει long fuel trims and short fuel trims .Μην ψάξεις να βρείς multaplicative and additive !!Αυτά είναι στο γνήσιο διαγνωστικό DIS
Aυτό εδώ https://www.ebay.com/itm/BMW-USB-OBD-Diagnostic-cable-INPA-Ediabas-Ncs-Expert-DIS-v57-SSS-v32-GT1-Progman-/271182362979?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item3f23ba7963&vxp=mtr thumb

ξεφτερια σας εχει κανει ο n42

Τόλμα φίλε Πάνο να πάρεις Ν42 να καταλάβεις τί εστί "βερίκοκο".... :hystericalbs1:

Φίλε tasos.kamv ποιό είναι το επίσημο διαγνωστικό? Και σε τι χρήμα παίζει?

Σου έχει απαντήσει επακριβώς στις ερωτήσεις σου ο πολύ καλός φίλος Γιώργος (E461800) στο πρώτο post που σου παραθέτω πιο πάνω...

E461800
27-11-13, 08:36
Φίλε E461800 από όσα έγραψες δεν κατάλαβα τίποτα. Μήπως νομίζεις ότι μιλάς σε εξειδικευμένο τεχνικό? Φίλε αν θέλεις κάνε μετάφραση.

Σου έχω στείλει το Λινκ για το πόσο έχει το γνήσιο διαγνωστικό , όπως ΄σου
είπε και ο Τκαμβ , αλλά πρώτου ασχοληθείς με διαγνωστικά πρέπει, έχεις αρχίσει και μπαίνεις σε βαθιά νερά , στα οποία πρέπει να ξέρεις κολύμπι οπότε θέλει διάβασμα ...........
Ειδικά στο γνήσιο θέλει ώρες και ξενύχτια ! Μόνο και μόνο να το περάσεις στο λάπτοπ σου .....

wheelman
27-11-13, 10:40

Σου έχω στείλει το Λινκ για το πόσο έχει το γνήσιο διαγνωστικό , όπως ΄σου
είπε και ο Τκαμβ , αλλά πρώτου ασχοληθείς με διαγνωστικά πρέπει, έχεις αρχίσει και μπαίνεις σε βαθιά νερά , στα οποία πρέπει να ξέρεις κολύμπι οπότε θέλει διάβασμα ...........
Ειδικά στο γνήσιο θέλει ώρες και ξενύχτια ! Μόνο και μόνο να το περάσεις στο λάπτοπ σου .....

Όπως είπε και ο Γιώργος θέλει διάβασμα....
δές εδώ (https://www.bmwfans.gr/forum/www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=22801&stc=1&d=1385545110) και εδώ (https://wiki.bavariantechnic.com/index.php?title=Engine_Mixture_Adaptations)

enatos
27-11-13, 14:24
Ο όρος "διάβασμα" χωρίς το ΠΟΛΥ μπροστά είναι σουσαμάκι από κουλούρι για τον Ν42..

E461800
27-11-13, 22:43
Ο όρος "διάβασμα" χωρίς το ΠΟΛΥ μπροστά είναι σουσαμάκι από κουλούρι για τον Ν42..

Το σουσαμάκι ?? Από το 2009 -2010 έχω τα διαγνωστικά και ακόμα μαθαίνω !
Νομίζω ότι είμαι στην αρχή .. ::original:

Prevezanos
28-11-13, 13:24
ακριβως ιδια περιπτωση,αλλα σε μερσεντες φιλου......μετα απο αλλαγες επι αλλαγων διαφορων ανταλλακτικων........ηταν τελικα ο αισθητηρας εκκεντρεφορου.
τσεκαρε το.....ποτε δεν ξερεις!!!!

Φίλε, ειδικός δεν είμαι, αλλά έχω και γω ένα 2λιτρο Ε46 12/2003, ελληνικό από τον Σπανό, έχω κάνει 120.000km και δεν μου έχει παρουσιάσει τίποτε.
Ομως, όταν το πήρα με 19.000km, γνώριζα κάποιον, που δούλευε σε άλλη αντιπροσωπεία της BMW και όλη την ημέρα ήταν πάνω από 46αρια. Τον παρακάλεσα να το δει και να μου πει τι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξω για παν ενδεχόμενο, αφού ταξίδευα συνεχώς.
Το είδε και μου πρότεινε να αλλάξω προαιρετικά τους 4 πολλαπλασιαστές με άλλους της Boch.
Επίσης είδε ότι σε ένα αισθητήρα πάνω στην καπάκι της μηχανής(βγάζοντας τα πλαστικά), είχε αρχίσει να αλλοιώνεται η πλαστική στρογγυλή ροδέλα που μονώνει το στέλεχος του αισθητήρα που εισέρχεται στον κινητήρα. Πάνω στο καπάκι της μηχανής δεν νομίζω να υπάρχει άλλος αισθητήρας που προεξέχει.
Μου είπε, αν θυμάμαι καλά, ότι είναι αισθητήρας εκκεντροφόρων αλλά δεν και είμαι σίγουρος. Μου είπε ότι όταν θα φθαρεί και άλλο η ροδέλα, θα μου δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του κινητήρα και θα με "αφήσει" στο δρόμο κάποια στιγμή.
Ο μάστορας που το κάνω service, παρόλο που τα δουλεύει συνέχεια τα 46αρια, φάνηκε ότι δεν το γνώριζε και αναγκάστηκε να μπει στο manual του αυτοκινήτου για να διαπιστώσει τι δουλειά κάνει αυτό και να το παραγγείλει. Κόστος αυτού €5,00.
Βλέποντας το σχόλιο του Individual το θυμήθηκα. Αν δεν το έχεις τσεκάρει καλό είναι να το δεις. Μακάρι να βοήθησα.
Εγώ πάντως με το δικό μου το 46αρι δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό μηχανικό πρόβλημα.

tasos.kamv
28-11-13, 14:00
Εγώ πάντως με το δικό μου το 46αρι δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό μηχανικό πρόβλημα.

φίλε Πρεβεζάνε, δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά έχεις λίγα km ακόμα... :facepalm:
Όταν αρχίσει τα περίεργα ο κινητήρας αυτός, δύσκολα βγάζεις άκρη... και το χειρότερο σε όποιο συνεργείο και να το πας τα μαστόρια θα δουλέψουν πάνω στο αμάξι σου με τη μέθοδο της "δοκιμής"... :ranting2:
Μην ξεχνάμε ότι ο Ν42 είναι ο πρώτης γενιάς valvetronic κινητήρας, συνεπώς έχει όλες τις "παιδικές" ασθένειες...

Prevezanos
28-11-13, 15:24
φίλε Πρεβεζάνε, δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά έχεις λίγα km ακόμα...

Συγνώμη Τάσο, αλλά μετά από πόσα km αρχίζουν τα προβλήματα;
Διότι από τα λίγα που γνωρίζω, ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο έχει ωφέλιμη ζωή περί τα 200.000km με την προϋπόθεση ότι το δουλεύεις και το συντηρείς ορθά.
Και όπως είναι προφανές, μέχρι να μου βγάλει κάποιο πρόβλημα, δεν μπορώ παρά να λέω ότι μέχρι σήμερα(120.000km) δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό.
Από κει και πέρα, μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο, για κινητήρα του 2003, να μην υπάρχει στη Γερμανία και στις σοβαρές αντιπροσωπείες, το επαρκές feedback για τα περισσότερα "τρελλά" που μπορεί να έχει βγάλει ένας κινητήρας που τρέχει μία 10ετία.
Παιδικές αρρώστιες σίγουρα θα βγάλει το F30, μπορεί και να βγάλει και το Ε90. Αλλά το Ε46 μόνο γεροντοαρρώστιες μπορεί να βγάλει και να το χαιρετίσεις μία και καλή.
Θέλω και να επισημάνω και μία άλλη παράμετρο. Ολοι οι μηχανικοί δεν είναι το ίδιο επαρκής. Και την ίδια μάρκα να δουλεύουν, πάλι ισάξιοι δεν είναι. Επίσης δεν το ψάχνουν όλοι το ίδιο. Ακόμη και οι περισσότερες αντιπροσωπίες έχουν αρκετούς ανεπαρκής μηχανικούς. Και επειδή είμαι και γω μηχανικός(πολιτικός, όχι αυτοκινήτων), αυτό το ζω κάθε μέρα στο πετσί μου και έχω δει ανθρώπους να παιδεύονται άδικα και να ζημιώνονται από ανεπαρκής συναδέλφους μου, που όμως στην πιάτσα θεωρούνται..."γάτες"!!!
Για αυτό σε ότι αφορά τον μάστορα και τα service, κρατάω πάντα μικρό καλάθι...

tasos.kamv
28-11-13, 20:18
Φίλε Πρεβεζάνε δεν υπάρχει περιορισμός στα km για το πότε θα εμφανιστούν τα "περίεργα".... μακάρι να μην εμφανιστούν ποτέ!!
Υπάρχουν πολλά αμάξια φίλων με Ν42 μοτέρ από το forum που έχουν αρκετά km στην πλάτη και δουλεύουν ρολόι.. είναι θέμα τύχης, δεν ξέρω...
Τυγχάνω μηχανολόγος σε κτιριακά, όχι σε αυτοκίνητα, και με τις στοιχειώδεις γνώσεις που έχω και το αρκετό διάβασμα που έχω κάνει για τον Ν42, οι απόψεις των περισσότερων μαστόρων πάνω σε βλάβη - διάγνωση δεν με ικανοποιεί... σταματάω εδώ την αναφορά περί συνεργείων & μαστόρων...
Όσον αφορά τις παιδικές ασθένειες του Ν42, πρέπει καταρχήν να συμφωνήσεις ότι είναι ο πρώτος κινητήρας bmw που βγήκε σε γραμμή παραγωγής με σύστημα valvetronic. Ο διάδοχός του, Ν46, που φορέθηκε στα τελευταία Ε46 και στα πρώτα Ε90 δεν έχει καμία σχέση από πλευράς αξιοπιστίας και ομαλής λειτουργίας. Ειδικά στα Ε90 οι Ν46 έχουν πολύ λιγότερα "κουσούρια" ακόμα και σε σχέση με τα Ν43 που φορέθηκαν τελευταία... Να είσαι σίγουρος ότι κάθε καινούριο με τεχνολογίας αιχμής, πάντα εμφανίζει στην πράξη σχεδιαστικά λάθη που από τα r & d τμήματα δεν μελετήθηκαν ορθά, όπως το πρώτο σύστημα valvetronic της εποχής εκείνης . Τότε που βγήκε ο Ν42 μπορεί το λογισμικό του (ή οτιδήποτε άλλο) να μην είναι σε θέση να καλύψει όλες τις συνθήκες λειτουργίας του κινητήρα. Δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια τα σχεδιαστικά του λάθη. Πλέον στους πιο σύγχρονους κινητήρες με valvetronic (Ν46, Ν52, Ν55 κτλ) έχουν λυθεί τα "ιδιότροπα" προβλήματα πάνω στη λειτουργία του.
Σε φιλικό πάντα κλίμα,

Τάσος

Prevezanos
28-11-13, 22:28
Φίλε Τάσο από την μικρή έρευνα που έκανα πριν αγοράσω το αυτοκίνητο, διαπίστωσα ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι από του κορυφαίους ατμοσφαιρικούς της κατηγορίας του και σε απόδοση και σε ομαλή λειτουργία και σε κατανάλωση. Πηγαίνω Θεσσαλονίκη και γυρίζω με σταθερή ταχύτα 150-170km/h και με 58lt (370+370=740km).
Μου είπαν όμως ότι αυτός ο κινητήρας είναι ανέγγιχτος.
Δηλαδή, δεν τον βελτιώνεις, δεν τον πουσάρεις, δεν τον αλλάζεις, δεν τον εκσυγχρονίζεις, δεν τον ακουμπάς. Ούτε αέριο του βάζεις. "Αυτός είναι και αν σου αρέσει" μου είπαν.
Επίσης, πρέπει να αλλάζω λάδια "LL τάδε" ανά 10.000km και όχι ότι λάδι θέλω ανά 20.000km περίπου, που λέει ο Η/Υ του αυτοκινήτου. Ο μάστορας που κάνω service μου είπε ότι έχει δει εσωτερικό κινητήρων που έβαζαν λάδι "LLτάδε" και άλλους που έβαζαν καλό λάδι άλλης σήμανσης. Κατά ένα παράξενο τρόπο αυτά με το "LL τάδε" ήταν τζάμι ενώ οι άλλοι ήταν γερασμένοι. Υπ' όψιν τα λάδια τα αγοράζω εγώ από δική μου οικονομική πηγή.
Το βέβαιο, όμως, είναι ότι όλοι οι κινητήρες βγάζουν βλάβες ακόμη και οι πιο "καλοί". Απλά εμένα μου φαίνεται τραβηγμένο να μην υπάρχει μετά από 10 χρόνια το επαρκές feedback για τον συγκεκριμένο κινητήρα.
Επειδή, όμως, παίζει μεγάλο ρόλο η χρήση και η συντήρηση, πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας και σίγουρα κάθε μοντέλο έχει τα "κουμπία" του.
Εγώ απλώς, επειδή είχα την εμπειρία με το αισθητήρα που ανέφερα προηγουμένως, το έγραψα μήπως και βοηθήσω καθώς πολλές φορές φταίει κάτι απλό και ασήμαντο.
Τέλος, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτός ο κινητήρας είναι "ζημιάρης", καθώς όσους γνωστούς έχω, είτε με τον 1.600αρι είτε με τον 2.000ρο, όσο τον δουλεύουν και τον συντηρούν σωστά, δεν αντιμετώπισαν ποτέ πρόβλημα.
Λες τώρα που τον παίνεψα τόσο να μου τα σκάσει από δω και πέρα και να αρχίσει να μου κάνει διάφορα τρελλά;

nikpapas44
03-12-13, 19:26
Φίλοι γεια σας και πάλι. Σήμερα άλλαξα τον αισθητήρα λ πριν τον καταλύτη και το αμάξι αναστήθηκε. Η ροπή που είχε όταν ήταν στα καλά του επανήλθε και η κατανάλωση επίσης. Πιστεύω ότι όλα είναι οκ. Θα δείξει σε λίγες μέρες, αν με δείτε να ξανασκούζω να καταλάβετε ότι δεν είναι όλα οκ. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις τους και αν δεν τα ξαναπούμε πριν τις γιορτές εύχομαι ολόψυχα σε όλους ΚΑΛΕΣ ΓΙΩΡΤΕΣ.:thumbsup::thanks::thanks::thanks:: thanks::thanks:

tasos.kamv
03-12-13, 21:08
Φίλε nikpapas44 μας μπερδεύεις λίγο...
Οι λ ΠΡΙΝ τους προκαταλύτες είναι "υπεύθυνοι" για την ρύθμιση των μειγμάτων...
Ο λ πριν τον κεντρικό καταλύτη είναι ο παρακολούθησης και ελέγχει τη λειτουργία των προκαταλυτών....
Μπορεί ωστόσο το δικό σου 46-άρι να μην έχει προκαταλύτες, οπότε ο λ πριν τον κεντρικό καταλύτη είναι ο υπεύθυνος για τα μείγματα..
Αν το αμάξι σου έχει 4 λάμδα, είναι λίγο δύσκολο να άλλαξε συμπεριφορά με τον λ που άλλαξες... αν έχεις 2 λάμδα, τότε ναι αυτός παίζει σημαντικότατο ρόλο.

Ας ελπίσουμε να είναι αυτό και επιτέλους να ηρεμήσεις από τις απανωτές αναποδιές...

nikos valvetronic
03-12-13, 22:07
Τάσο δεν παλεύεσαι φίλε!! :shok: Εμένα δεν έχει προ πάντως! :thumbsup:
πρεβεζανε λίγο σκάλισμα σηκώνει ο n42,έχω κάνει 60.000χλμ με το πρόγραμμα και όλα καλά από λειτουργία.

nikpapas44
05-12-13, 17:33
Φίλε tasos.kamv δύο λ έχω.