Επιστροφή στο Forum : Τροχόσπιτα...
Επειδή πότε δεν ξέρεις τί γίνεται με τις τράπεζες και τα δάνεια των κατοικιών μας (όσοι έχουμε τέτοια) καλού κακού ας εξετάσουμε "εναλλακτικές"...
Προς το παρόν ας τις σκεφτούμε ως εναλλακτικούς τρόπους ολιγοήμερων αποδράσεων ή και διακοπών.
Ξεκινώ με μια εικόνα απο τα αμερικάνικα -all times classic- AIRSTREAM.
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=22097&stc=1&d=1381936696
Επειδή η εταιρία είναι θρύλος στην κατηγορία -τουλάχιστον στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού- σας παραθ[ετω και το site της για "όνειρα γλυκά" !
https://www.airstream.com/travel-trailers/
Stunt Mike
16-10-13, 19:22
Eγω εχω ηδη ενα Hobby 460UFE Deluxe του 2004!Μ'αυτο κανω διακοπες τα τελευταια 2 χρονια! ;)
Ω ρε φιλε να ξερες ποσο αποθημενο το εχω.
Η γυναικα μου ουτε να ακούσει δεν θελει......φοβατε και την σκια της.
Ω ρε φιλε να ξερες ποσο αποθημενο το εχω.
Η γυναικα μου ουτε να ακούσει δεν θελει...
Παρομοίως ...
Μια απ'τα ίδια Θάνο !
Panos 316T
16-10-13, 20:22
ειμαστε τρεις! :D
Stunt Mike
16-10-13, 20:43
Γιατι ρε παιδια τοσος φοβος?Εγω παω και με 2 μωρα παιδια αλλα παντα σε φουλ οργανωμενα,εξοπλισμενα και υπερπροσεγμενα camping....Ειναι αλλη φαση διακοπων το τροχοσπιτο,αλλα ειμαι καλομαθημενος!Θελω ολα τα comforts για να'χω το κεφαλι μου ησυχο ;) Εστιατορια,barbeque,μαγειρεια, λυντηρια,playgrounds,θαλασσα στα ποδια μου,καθαριοτητα παντου και παντα,σκια και φυσικα πανω απ'ολα κλιματισμο στο τροχοσπιτο.....Εισαι ομως παντοτε μερος της φυσης κι οχι κλεισμενος σε 4 τοιχους....
Γιατι ρε παιδια τοσος φοβος?Εγω παω και με 2 μωρα παιδια αλλα παντα σε φουλ οργανωμενα,εξοπλισμενα και υπερπροσεγμενα camping....Ειναι αλλη φαση διακοπων το τροχοσπιτο,αλλα ειμαι καλομαθημενος!Θελω ολα τα comforts για να'χω το κεφαλι μου ησυχο ;) Εστιατορια,barbeque,μαγειρεια, λυντηρια,playgrounds,θαλασσα στα ποδια μου,καθαριοτητα παντου και παντα,σκια και φυσικα πανω απ'ολα κλιματισμο στο τροχοσπιτο.....Εισαι ομως παντοτε μερος της φυσης κι οχι κλεισμενος σε 4 τοιχους....
έεετσι !
thumb
Vassilis ///M
16-10-13, 20:55
Μία απο τα ίδια κι εγώ...
Να ρωτήσω αυτά φορολογούνται με βάση το μήκος????
Βλέπω κάτι 8μετρα στο car.gr σε τιμή ξεφτίλα....
Επειδή πότε δεν ξέρεις τί γίνεται με τις τράπεζες και τα δάνεια των κατοικιών μας (όσοι έχουμε τέτοια) καλού κακού ας εξετάσουμε "εναλλακτικές"...
Προς το παρόν ας τις σκεφτούμε ως εναλλακτικούς τρόπους ολιγοήμερων αποδράσεων ή και διακοπών.
Ξεκινώ με μια εικόνα απο τα αμερικάνικα -all times classic- AIRSTREAM.
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=22097&stc=1&d=1381936696
Επειδή η εταιρία είναι θρύλος στην κατηγορία -τουλάχιστον στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού- σας παραθ[ετω και το site της για "όνειρα γλυκά" !
https://www.airstream.com/travel-trailers/
Αυτό για να ρυμουλκηθεί Grand Pajero V12 biturbo φτάνει ? ή χρειάζεται κάτι πιο δυνατό ?
εδω και καιρο σκεφτομαι να αγορασω ενα τροχοσπιτο και να το εγκαταστησω σε καποια κτηματα που εχω .
εχω κανει μια μικρη ερευνα και η αληθεια ειναι , πως καποια μπορουν να ικανοποιησουν και την πιο δυσκολη συντροφο. Ανετα θα εμενα σε καποιο τετοιο και για μεγαλα διαστηματα.
απο τιμες...υπαρχουν για ολα τα βαλαντια. Εμενα με ενδιαφερει, ενα καθαρο 6-7μετρο και καλο θα ηταν να ειχε και πληρες συστημα φωτοβολταικων .
Stunt Mike
16-10-13, 22:23
Μία απο τα ίδια κι εγώ...
Να ρωτήσω αυτά φορολογούνται με βάση το μήκος????
Βλέπω κάτι 8μετρα στο car.gr σε τιμή ξεφτίλα....
εδω και καιρο σκεφτομαι να αγορασω ενα τροχοσπιτο και να το εγκαταστησω σε καποια κτηματα που εχω .
εχω κανει μια μικρη ερευνα και η αληθεια ειναι , πως καποια μπορουν να ικανοποιησουν και την πιο δυσκολη συντροφο. Ανετα θα εμενα σε καποιο τετοιο και για μεγαλα διαστηματα.
απο τιμες...υπαρχουν για ολα τα βαλαντια. Εμενα με ενδιαφερει, ενα καθαρο 6-7μετρο και καλο θα ηταν να ειχε και πληρες συστημα φωτοβολταικων .
Δεν εχει καποια φορολογια,παρα μονο τελη κυκλοφοριας(128 ευρω) για οποιον αποφασισει να βγαλει αδεια ελξης και να το κινει απο μερος σε μερος,οπως εγω...Μεχρι 6-7 μετρα συνολο,μετακινειται σχετικα ευκολα(μανουβρες,παρκαρισμ α,στενα πολης κτλ)...Απο κει και πανω πας σε ποιο ''στατικα'' τροχοσπιτα...Αν το προοριζεις για οργανωμενα camping,δεν χρειαζεσαι φωτοβολταικα καθως σου παρεχουν νερο και ρευμα.
Προσοχη σε τροχοσπιτα που εχουν περασει την 15ετια,κοντα στη θαλασσα καθως παρουσιαζουν σαπισματα και οξειδωσεις στα αλουμινενια μερη του που δυσκολα επισκευαζονται.....Ελεγχος καλος σε ολα τα υδραυλικα του και στην στεγανοτητα των παραθυρων του γιατι κοστιζουν αρκετα οι επισκευες αυτες.
Τα Fendt και τα Hobby ειναι συνηθως τα πιο πολυτελη και προσεγμενα,υπαρχουν ομως πολλα αξιολογα Knaus,Adria,LMC,Burstner κ.α αλλα δεν βρισκεις για ολα ανταλλακτικα στην Ελλαδα....
Stunt Mike
16-10-13, 22:49
Να και το δικο μου:4.93 μηκος-2.30 πλατος καθαρο,συνολικο μηκος 6+μετρα
1 μονιμη κρεβατοκαμαρα κι ενα σαλονι που γινεται κρεβατι διπλο και φυσικα κουζινα,μπανιο,νιπτηρα και full extra απο εξοπλισμο thumb
Να και το δικο μου:4.93 μηκος-2.30 πλατος καθαρο,συνολικο μηκος 6+μετρα
1 μονιμη κρεβατοκαμαρα κι ενα σαλονι που γινεται κρεβατι διπλο και φυσικα κουζινα,μπανιο,νιπτηρα και full extra απο εξοπλισμο thumb
εχεις ελευθερη κουνιαδα;
σε ποιο camping αραζεις;
κοστος για ολοκληρη τη σεζον;
Stunt Mike
16-10-13, 23:06
εχεις ελευθερη κουνιαδα;
σε ποιο camping αραζεις;
κοστος για ολοκληρη τη σεζον;
χαχαχαχαχαχαχα!!! :th_Laie_67-1: Δυστυχως Νικο την παντρεψαμε και την κουνιαδα!Περυσι ειχα παει στα Ισθμια και στην Πλακα,Δρεπανο Αργολιδας ενω φετος πηγα 15 μερες παλι στο Δρεπανο Αργολιδας(οπου και οι φωτο) καθως θεωρειται μεσα στα 10 καλυτερα της Ελλαδας.Του χρονου ελπιζω να καταφερω να παω καπου μακρυτερα αν και ειναι πολυ μικρα τα παιδια ακομη.25 ευρω την ημερα πληρωνω εκει για τροχοσπιτο-2 ατομα-αυτοκινητο.Εγω δεν τ'αφηνω εκει αλλα το γυριζω Αθηνα μετα τις διακοπες.Το συγκεκριμενο καμπινγκ προσφερει και παρκινγκ με αντιτιμο 1 ευρω/μερα ή 300Ε το χρονο σε ιδιοκτητο φυλασσομενο χωρο.Κι οποτε πας τους παιρνεις τηλεφωνο και στο βαζουν σε μια θεση που επιλεγεις εκεινη τη στιγμη....Εγω το αφησα εκει ολο τον Ιουλιο-Αυγουστο και πηγαινα ΣΚ αλλα και 15 μερες ολοκληρες των διακοπων...
Ενα Edie Bauer παρακαλώ αλήθεια πόση ροπή θες γι αυτο ;diesel must 3.0lt +;
To κάμπινγκ είναι το τρίτον;;
Ανέκαθεν γούσταρα τροχόσπιτα, αλλά πάντα σε σκηνή την έβγαζα. Με το που παντρεύτηκα μόλις φέτος πήγα κάμπινγκ με φίλους στο βουνό. Μόλις μεγαλώσει ο μικρός θα πηγαίνουμε οι 2 μας.
Κατα καιρούς τα χαζεύω στο car. Hobby, hymer, knaus, adria είναι οι μάρκες που γνωρίζω και θα επέλεγα.
Stunt Mike
17-10-13, 21:59
Ναι,το Τριτων2 ειναι..Αν παντως επελεγα να πηγαινω μονιμα σ'ενα καμπινγκ ή ειχα οικοπεδο παραθαλασσιο,θα επελεγα κατι σαφως μεγαλυτερο 9-10 μετρα....Ομως προς το παρον εχουμε επιλεξει καθε καλοκαιρι να γυριζουμε σε διαφορετικο μερος τα παιδακια μας...
Ναι,το Τριτων2 ειναι..Αν παντως επελεγα να πηγαινω μονιμα σ'ενα καμπινγκ ή ειχα οικοπεδο παραθαλασσιο,θα επελεγα κατι σαφως μεγαλυτερο 9-10 μετρα....Ομως προς το παρον εχουμε επιλεξει καθε καλοκαιρι να γυριζουμε σε διαφορετικο μερος τα παιδακια μας...
Ωραίος, πολύ ωραίος !!!
thumb
καθως εμπλεξα με το σπιτι στη Χαλκιδικη και αποχωριστηκα των γονιων μου : καμπινγκ τελος. Ευτυχως φετος μπορεσα κι απεγκλοβιστηκα απο τη Χαλκιδικη 7 μερουλες.
Μιας και πλέον η αγορά ενός εξοχικού πέρα του ότι σε δεσμεύει να είσαι πάντα εκεί και έχει πολλά πάγια έξοδα πιστεύω αυτό είναι το καλύτερο...