PDA

Επιστροφή στο Forum : Περί Ε93

bimmer-corfu
28-09-13, 15:31
Κυρίες και κύριοι καλησπέρα,
έτσι σκοτωμένες που είναι οι τιμές μου περνάει απο το μυαλό να πουλήσω το
Ε92 320 και να πάρω ένα μεταχειρισμένο Ε93 335 ή Ε92 335

Τα τεχνικά και φορολογικά τα έχω διαβάσει πολύ καλά και δεν έχω κάτι να ρωτήσω.
Αυτό που δεν ξέρω όμως είναι πόσο πιο θορυβωδες είναι ένα Ε93 απο ένα Ε92 δεδομένης της οροφής. Κάνω πολλά ταξίδια εξωτερικό και δεν θα ήθελα σε αυτοκινητόδρομο να φοράω ωτοασπίδες...

Επίσης, το πορτ παγκάζ στα Ε93 φυσικά και δεν είναι αρκετό και θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να βάλει κανείς μπαγαζιέρα οροφής σε Ε93. Μη γελάσετε παρακαλώ, ξέρω ότι ρωτάω βλακείες, απλά θέλω να σπαταλήσω και τη παραμικρή ελπίδα που έχω...

PapajimG
28-09-13, 16:18
Καλησπέρα...από προσωπική εμπειρία (πέρασμα από Ε92 σε Ε93), δεν παρατήρησα κάποια ιδιαίτερη διαφορά στους θορύβους,πόσο μάλλον ενοχλητική.
Μπαγκαζιέρα σε ένα κομμάτι αξίας περίπου 8-10.000 δε θα στο συνιστούσα...αμφιβάλλω και αν είναι εφικτό, καθώς το βάρος τις μπαγκαζιέρας, των αποσκευών και όλες οι αεροδυναμικές αντιστάσεις θα "πέσουν" πάνω στους βραχίονες και στους πείρους της οροφής

BILL007
28-09-13, 17:29
Μπαγκαζιέρα σε ένα κομμάτι αξίας περίπου 8-10.000 δε θα στο συνιστούσα...αμφιβάλλω και αν είναι εφικτό, καθώς το βάρος της μπαγκαζιέρας, των αποσκευών και όλες οι αεροδυναμικές αντιστάσεις θα "πέσουν" πάνω στους βραχίονες και στους πείρους της οροφής

Ακριβώς Πέτρο όπως το λέει ο PapajimG! Παρά το γεγονός ότι είναι μεταλλική οροφή, αυτό δεν αναιρεί τα υπόλοιπα thumb

aristent
28-09-13, 19:42
..... να πουλήσω το
Ε92 320 και να πάρω ένα μεταχειρισμένο Ε93 335 ή Ε92 335...

:shok: και μονο στην ιδεα οτι θα διπλασιασεις (σχεδον)τα διαθεσιμα αλογα στο δεξι σου ποδι,φτανει για να προχωρησεις σ'αυτην την αλλαγη!!!:thumbsup:

μια και κανεις ταξιδια στο εξωτερικο,σιγουρα θα απολαυσεις με μεγαλη διαφορα τις διαδρομες σε δρομους χωρις ορια ταχυτητας(autostrata,autobahn κλπ.)αλλα και γενικα θα πηγαινεις πολυ πιο χαλαρα και οικονομικοτερα!!!!
....αφου η ιδια ταχυτητα πορειας επιταχυνεται με λιγοτερη πιεση στο πενταλ!!!thumb

ασε που οι προσπερασεις θα ειναι πιο ασφαλεις και γενικα θα εχεις δυναμη οταν την χρειαζεσαι.

Οσο για Ε93 ή Ε92??? η επιλογη Ε93 ειναι η καλυτερη!!!...αφου εχει τη χαρη του κουπε(δυσκολα διακρινεις την σπαστη μεταλλικη οροφη)με λιγο(ελαχιστη)απωλεια στην ηχομονωση,αλλα και οταν(εστω και σπανια)χρειαστει απολαμβανεις την χαρα του καμπριο!!!!:thumbsup:

Οσο για τις αποσκευες,επαναλαμβανω κατι που ειχε πει σε συνεντευξη ο Προεδρος του Πορσε Κλαμπ Ελλας:
Οπου εχω ταξιδεψει,ακομη και με φουλ οικογενεια συζυγο
+ 2ανηλικα παιδια, παω παντα με την 911!!!!....μπορεις να κανεις συμβιβασμους και να παρεις μαζι σου οτι πραγματικα χρειαζεται και οχι να κανεις "μετακομιση"!!!

αντε να πουμε με 'γεια να χαρουμε και εμεις με τη χαρα σου!!!:thumbsup:

dark knight
28-09-13, 22:14
Το πιο τεκμηριωμενο ποστ για καμπριο ,που εχω διαβασει! Και ιοσχυει απολυτα

bimmer-corfu
29-09-13, 09:23
Η αληθεια ειναι οτι με φτιαξατε, στη γυναικα μου πως το λεμε ομως; Χαχαχα

aristent
29-09-13, 09:26
Η αληθεια ειναι οτι με φτιαξατε, στη γυναικα μου πως το λεμε ομως; Χαχαχα

Απλα:
"ελα γυναικα να σε παω βολτα με το καινουργιο μας οχημα!!!"

:thumbsup:

Samaro
29-09-13, 10:04
Απλα:
"ελα γυναικα να σε παω βολτα με το καινουργιο μας οχημα!!!"

:thumbsup:
Φρόντισε να είναι βράδι, με άστρα, φεγγάρι και ανοικτή την οροφή ! thumb

ssaliaris
29-09-13, 11:37
Αφού προηγουμένως έχεις περάσει απο κάνα γνωστό κοσμηματοπωλείο κια το κάτι τις....

TAN
29-09-13, 14:40
Φιλε μου επέλεξε E93 αν μπορείς....

bimmer-corfu
29-09-13, 17:59
βρε εδώ δεν μπορώ να ανοίξω την ηλεκτρική οροφή στο Ε92 τον Αύγουστο (χωρίς υπερβολή)

bimmer-corfu
29-09-13, 18:37
παντως δε περίμενα να είστε όλοι υπέρ του Ε93 και να μην υπάρχει αντίλογος

bimmer-corfu
29-09-13, 18:54
κάτι άλλα σα μικρές μπαγκαζιέρες που πάνε πάνω στο πορτπαγκάζ παίζουν?
Έχω δει Ζ3 με τέτοια

PapajimG
29-09-13, 19:08
κάτι άλλα σα μικρές μπαγκαζιέρες που πάνε πάνω στο πορτπαγκάζ παίζουν?
Έχω δει Ζ3 με τέτοια

Η BMW δε προτείνει/συστήνει κάτι ούτε για το πορτπαγκάζ...για τον ίδιο λόγο της οροφής φαντάζομαι.Είναι αρκετά πολύπλοκος/ευαίσθητος και αυτός ο μηχανισμός για να επιβαρυνθεί με βάρος.

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω, βρήκα οτι έδινε σχάρα πορτπαγκαζ για το Ζ3 και την 1η Ζ4...
για τη 2η γενιά Ζ4 όχι, όπως στο Ε93, μάλλον μεταλλικής πλεόν οροφής και διαφορετικού μηχανισμού γενικότερα

bimmer-corfu
29-09-13, 19:16
κατάλαβα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Nino
29-09-13, 19:20

Πετραν εγω ειμαι υπερ του E92 παρτο και με ηλιοροφη και εισαι οκ!!
το 335 σε 92αρι ειναι κουκλα

aristent
29-09-13, 21:25
βρε εδώ δεν μπορώ να ανοίξω την ηλεκτρική οροφή στο Ε92 τον Αύγουστο (χωρίς υπερβολή)

Εχω το ιδιο θεμα και εγω με τη δικη μου ηλιοροφη!!!...χαλαει το μαλλι,φοβος μην τυχον μπουν ζουζουνια εντος κλπ......

ομως εχω ανεβει σε καμπριο,καμμια σχεση με την ηλιοροφη!!!!μιλαμε για αλλη αισθηση topless!!!:thumbsup:

οταν υπαρξει η σωστη στιγμη-διαδρομη,πχ. σουρουπο σε παραλιακο δρομο, ή σε ορεινη διαδρομη και παντα με χαμηλη ταχυτητα,ειναι ιδανικα για ανοιγμα!!!!...φυσικα οχι μεσα σε πολη ή με νταλα ηλιο στο καταμεσημερο!!!

τα καπελα τυπου τζοκεϋ,ειναι μια λυση,αλλα οχι σε πολυ ζεστες μερες.

για τους πισω επιβατες δεν υπαρχουν ιδιαιτερα πλεονεκτηματα,καθως αυτοι ειναι πιο εκτεθειμενοι στον αερα,αλλα ταυτοχρονα ειναι στο πιο ευαερο σημειο μεσα στο οχημα!!!...οταν υπαρχουν λοιπον πισω επιβατες(παιδια πχ.) η ταχυτητα θα πρεπει να ειναι ακομη πιο συγκρατημενη.

Αυτη εν ολιγης ,νομιζω ειναι η σωστη χρηση του καμπριο.:original:

Να σου πω,στα μειον ειναι οτι θα σου το ζητανε για γαμους!!!!:thumbsup:

ολοι με καμπριο θελουν να πανε στην εκκλησια!!!:thumbsup:

Τι αντιλογο να πουμε???....κατ'αρχην η εποχη εχει ευκαιριες και μαλιστα σε απιστευτες τιμες!!!
.....και αφου μας "εξασφαλισες" οτι φορολογικα δεν εχεις θεμα για 335,γιατι να μην παρεις το καλυτερο???
.....εννοω οτι ειδικα στο Ε92 σε σχεση με το Ε93 η εξωτερικες διαφορες ειναι ελαχιστες(εαν μιλαμε μονο για την εμφανιση) και το μονο μειον ειναι το παραπανω βαρος,αλλα οταν μιλαμε για 306αλογα,σιγα το πραμα!!!
(εντιτ:φυσικα μειον ειναι και ο μειωμενος χωρος αποσκευων,αλλα ειπαμε οτι με συμβιβασμους λυνετε και αυτο το θεμα)

αρα τι μας μενει?
(εντιτ:"ζυγιζεις" τα + και τα - και προχωρας αναλογα.....)
....εαν ομως, πραγματικα νομιζεις οτι δεν θα το χρησιμοποιησεις ΠΟΤΕ ως καμπριο,ξεχνα το και παρε κουπε.....

antoniskrg
29-09-13, 22:44
Πάντως και εμένα όσο και αν μου αρέσει το κάμπριο σαν ιδέα, δεν θα το επέλεγα αν επρόκειτο για αυτοκίνητο που κυρίως κάνει ταξίδια. Κακά τα ψέματα για 4 μήνες που θα το έχεις ανοιχτό και μάλιστα για λίγες ώρες (κυρίως στην πόλη) να χάνεις ένα σημαντικό στοιχείο του αυτοκινήτου που εκμεταλλεύεσαι ως επί το πλείστων στα ταξίδια: το ΧΩΡΟ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ !!!!! Έτσι και θα έχεις ένα μεγάλο αυτοκίνητο μέσα την πόλη που θα σε δυσκολεύει (πχ παρκινγκ) και δε θα έχεις ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των μεγάλων αυτοκινήτων έναντι των μικρών.(δηλ. το μεγάλο πορτμπαγκάζ ).

Driver M
29-09-13, 22:44
Εγω με κλειστα τα ματια θα επελεγα Ε92.
Παροτι και το Ε93 εχει μεταλλικη οροφη, εμφανισιακα υπαρχουν διαφορες στο πισω και πανω μερος του αμαξωματος, με αποτελεσμα το κουπε να δειχνει πιο ομοιογενες και κομψο.
Επισης, με το Ε92 εχεις λιγοτερο βαρος και τη σιγουρια οτι ποτε δεν θα μπαζει νερα η οροφη (θυμαμαι κατοχο που πουλησε Ε93 γιατι εμπαζε νερα και δεν φτιαχτηκε ποτε οπου και να το πηγε, οχι οτι ολα μπαζουν αλλα παντα θα υπαρχει καποιο κικρο ρισκο).
Τελος, εχεις και μεγαλυτερο χωρο αποσκευων.

Προσωπικα, σε καμπριο θα πηγαινα μονο αν επροκειτο για roadster και γενικα διθεσιο αμαξι.
Σε αυτοκινητα τυπου 3αρας το κουπε το θεωρω πολυ πιο ομορφο και σπορτιφ απ'το καμπριο.

bimmer-corfu
30-09-13, 16:26
Πάντως και εμένα όσο και αν μου αρέσει το κάμπριο σαν ιδέα, δεν θα το επέλεγα αν επρόκειτο για αυτοκίνητο που κυρίως κάνει ταξίδια. Κακά τα ψέματα για 4 μήνες που θα το έχεις ανοιχτό και μάλιστα για λίγες ώρες (κυρίως στην πόλη) να χάνεις ένα σημαντικό στοιχείο του αυτοκινήτου που εκμεταλλεύεσαι ως επί το πλείστων στα ταξίδια: το ΧΩΡΟ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ !!!!! Έτσι και θα έχεις ένα μεγάλο αυτοκίνητο μέσα την πόλη που θα σε δυσκολεύει (πχ παρκινγκ) και δε θα έχεις ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των μεγάλων αυτοκινήτων έναντι των μικρών.(δηλ. το μεγάλο πορτμπαγκάζ ).

Πόσο? το καλοκαίρι πολύ δύσκολα να αφήσω το σκουτερ και δουλεύω και κάθε μέρα μέχρι τις 1 το βράδυ, λιγότερο απο 4 μήνες θα το έχω ανοιχτό:thumbsdown:

dark knight
30-09-13, 16:49
μενεις και σε ενα απο τα ωραιοτερα νησια της Ελλαδος.εχω ερθει κερκυρα με το καμπριο.ειναι αλλη αισθηση η βολτα σε νησι με φοντο τη θαλασσα και ανοιχτη την οροφη!πολλοι απο τους κατοχους καμπριο,οπως και εγω αλλωστε τα ανοιγουμε σε κυριακατικη ημερησια βολτα με ηλιο το χειμωνα και συγκρατημενη ταχυτητα.εφοσον εισαι καλα ντυμενος (δεν εννοω βαρια) δεν εχεις κανενα προβλημα.αν κρυωνεις ανοιγεις θερμανση ή τα θερμαινομενα και απολαμβανεις τη βολτα!

bill_m3
30-09-13, 17:46
Πέτρο αν η γυναίκα σου δεν θέλει καμπριο, μην το σκέφτεσαι καθόλου!!

Πάρε κάμπριο !!! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Η ε93 είναι κούκλα!!!!!

bimmer-corfu
01-10-13, 12:35
Πέτρο αν η γυναίκα σου δεν θέλει καμπριο, μην το σκέφτεσαι καθόλου!!

Πάρε κάμπριο !!! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Η ε93 είναι κούκλα!!!!!
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Ptboul
01-10-13, 12:56
Από ότι είδα μόνο αυτό υπάρχει σαν λύση για το Ε93 ως προς τους αποθηκευτικούς χώρους:

Luggage set, specially designed for the BMW 3 Series Convertible (E93), includes two trolley cases and two attaché cases

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/10/e93_luggage_set-1.jpg

gant
01-10-13, 13:13
Από ότι είδα μόνο αυτό υπάρχει σαν λύση για το Ε93 ως προς τους αποθηκευτικούς χώρους:

Luggage set, specially designed for the BMW 3 Series Convertible (E93), includes two trolley cases and two attaché cases

Πανέμορφα και φυσικά άριστη ποιότητα, αρνητικό το ότι οι πίσω θέσεις πάνε περίπατο.

BILL007
01-10-13, 13:46
Πανέμορφα και φυσικά άριστη ποιότητα, αρνητικό το ότι οι πίσω θέσεις πάνε περίπατο.

Ε μην τα θέλουμε και ολα δικά μας :D:D:D

Ptboul
01-10-13, 13:58

εεε, υποτίθεται ότι είσαι εσύ και το μωρό και όλα τα άλλα τα αφήνεις πίσω.

ntinos
01-10-13, 14:16
Σχεδιαστικα, μου αρεσει περισσοτερο η Ε92

Βρισκω πως το "τελειωμα" μεταξυ πορτμπαγκαζ - πισω μερους της οροφης δεν ειναι αρμονικο, σε σχεση με τις υπολοιπες καμπυλες (Μπουλης τι λεει?) του αμαξωματος.

Βεβαια, οταν ειναι ανοιχτο ειναι πανεμορφο

dark knight
01-10-13, 16:02
sorry για το :offtopic: αλλα μηπως να μας περιεγραφες κανενα απο τα ταξιδια σου οπως εχεις κανει στο παρελθον.εκτος απο τις πληροφοριες που μας εδινες νιωθαμε σαν να ταξιδευαμε και εμεις μαζι σου.

PANOS-E60
01-10-13, 17:41
sorry για το :offtopic: αλλα μηπως να μας περιεγραφες κανενα απο τα ταξιδια σου οπως εχεις κανει στο παρελθον.εκτος απο τις πληροφοριες που μας εδινες νιωθαμε σαν να ταξιδευαμε και εμεις μαζι σου.

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=6008

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=1250

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=6882

dark knight
01-10-13, 18:10
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=6008

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=1250

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=6882

Ειναι παλια αυτα.τα εχω τιμησει 3-4 φορες διαβασμα το καθενα

bimmer-corfu
02-10-13, 15:58
κάνω συνέχεια αλλά είναι φασαρία το γράψιμο, μόλις χειμωνιάσει θα γράψω και άλλα, ευχαριστώ για τα σχόλια

Τώρα έχω στραβώσει λίγο και μάλλον θα αναβληθεί η αγορά γιατί τα Ε92/93 του 2008 που θέλω (λόγο budget και 5ετίας) έχουν το 'παλιό' idrive, αυτό με το μόνο ένα κουμπί δίπλα στο διακόπτη, ενώ τα μοντέλα απο 2009 και μετά έχουν αυτό με τα πολλά κουμπιά και είναι πολύ πιο εύκολη η χρήση του.
Βασικά καμία σχέση, άσε που απο ότι ξέρω και η οθόνη απέκτησε καλύτερη ανάλυση απο 2009 και μετά + φωνητικές λειτουργίεςμ κτλ

Μπορεί να είναι αστείο αυτό για πολλούς αλλά δε ξέρω... εγώ στράβωσα

bimmer-corfu
02-10-13, 16:04
Ειναι παλια αυτα.τα εχω τιμησει 3-4 φορες διαβασμα το καθενα

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=11706
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=1558
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=11103