PDA

Επιστροφή στο Forum : 330 σε E36 ???

teo21
26-09-13, 13:42
E ρε να μην έχω ένα 320 Ε46 !!!

Γίνεται να μπει 330 σε καρότσα E36?

TSAF
26-09-13, 14:15
και σε 36αρι μια χαρα ειναι το 330

teo21
26-09-13, 22:35
και σε 36αρι μια χαρα ειναι το 330

Μια χαρά είναι αλλά υπάρχουν 2 σοβαρά προβλήματα. Πρώτον, δε δηλώνεται και, δεύτερον, δε ξέρω ηλεκτρολόγο που να αναλαμβάνει τη μετατροπή και να δουλεύουν τα πάντα όπως πρέπει.

TSAF
27-09-13, 10:25
Για το πρωτο sorry αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω. Για το 2ο NO PROBLEM ειναι πανευκολο

JimE36
27-09-13, 15:45
Φυσικα και δηλωνεται.Αν υπαρχουν ολα τα απαραιτητα εγγραφα ολα γινονται.

paganis
27-09-13, 16:26
Φυσικα και δηλωνεται.Αν υπαρχουν ολα τα απαραιτητα εγγραφα ολα γινονται.

το μοτερακι αυτο ..δεν φορθηκε σε ε36, συνεπως δεν μπορει να δηλωθει...τουλαχιστον με νομοτυπες διαδικασιες.

stefm5
27-09-13, 17:17
δε δηλώνεται ούτε με νομότυπες ούτε με παράτυπες διαδικασίες. πιστέψτε με έχω αρκετή εμπειρία στο θέμα. απλά στο Ε36 υπήρξε τρίλιτρο μοτέρ οπότε θα μπορούσες να δηλώσεις εκείνον τον τύπο.

paganis
27-09-13, 22:07
φυσικα μπορεις ,με πλαγιο τροπο να δηλωσεις οτιδηποτε.
αλλα το συγκεκριμενο μοτερ στην δεδομενη καροτσα οχι...τουλαχιστον νομοτυπα.

teo21
27-09-13, 23:00
Για το πρωτο sorry αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω. Για το 2ο NO PROBLEM ειναι πανευκολο

Εάν είναι τόσο εύκολο είναι το καλύτερο νεότερο και πιο αξιόπιστο μοτέρ για Ε36... Αυτά που με προβληματίζουν είναι το καντραν, ο εγκέφαλος και ο κλιματισμός. Αν είχα και το μεγάλο obc νομίζω θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα... Το έχεις κάνει?

BILL007
28-09-13, 00:11
Μια χαρά γίνεται να παίξουν όλα! Η executive motors service είναι παράδειγμα ενός συνεργείου που το έχει κάνει και μάλιστα με S54 SMG ;) https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.495820533803785.138871.132475166804992&type=1

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/524765_495821607137011_145239608_n.jpg

dark knight
28-09-13, 00:26
Μπαινει και το εχω δει σε ε36 στο συνεργειοπου παω το δικο μου.

paggeor
28-09-13, 01:05
μπαινει αλλά μάλλον πιο πολύ θα σου στοιχίσει η μετατροπή παρα να αγορασεις ενα 46αρι 330 οριτζιναλ

Χρίστος
28-09-13, 01:26
Δε συμφωνω τοσο και αυτο γιατι το 36ρι ειναι ηδη ενα μοντελο πατημενης 15ετοιας-20ετοιας.

Οι συζητησεις που καναμε παλια για 7 και 10k για μια μετατροπη σε 28ρι ειναι πλεον μακρινο παρελθον.

Το 3λιτρο και ειδικα το M54B30 που συζηταμε, ειναι ενα bulletproof και πολυφορεμενο μοτερ που πολλοι ξερουμε και εχει αψογες εφαρμογες απο Ε30, Ζ3, Ε36, Ε34, Ε39, Ε46.

Αυτο για μενα λεει οτι αν η δουλεια ανατεθει σε σωστο μηχανικο θα εχει αρκετες μεταμοσχευσεις του μοτερ στο ενεργητικο του και θα γνωριζει οτι τυχον μπορει να προκειψει.

Και εδω που τα λεμε το μονο που θα χρειαστει ειναι ενα δεσιμο του μοτερ αφου πατεντες χρειαζονται ελαχιστες και το μονο που ξερω οτι θελει προσοχη ειναι ενας καλος ηλεκτρολογος γιατι εκει θα χρειαστουν πατεντες (βλ. καντραν).

Προσφατα ειδα και καμπριο 36 μαυρο με Μ54 και smg1 απο ε46 μαλλον.

deepBLUE
28-09-13, 04:00
Υπάρχει και μέλος μας που εχει κανει αυτη τη μετατροπη .
Όσο για Ηλεκτρολογο υπαρχει καποιος που αναλαμβάνει τέτοιου είδους καταστάσεις στα νότια προάστια .

Kostas Maras
28-09-13, 08:24
Και βεβαια γινετε η μετατροπη αυτη.......παραδειγμα στο δικο μου εδω και 6 χρονια δουλευει αψογα........ο ηλεκτρολογος πρεπει να ξερει καλα την δουλεια του. Οσο αφορα τον κινητηρα εγω τον δηλωσα κανονικα για να μην εχω τρεχαματα!

stefm5
28-09-13, 08:45
Και βεβαια γινετε η μετατροπη αυτη.......παραδειγμα στο δικο μου εδω και 6 χρονια δουλευει αψογα........ο ηλεκτρολογος πρεπει να ξερει καλα την δουλεια του. Οσο αφορα τον κινητηρα εγω τον δηλωσα κανονικα για να μην εχω τρεχαματα!

τον δήλωσες κανονικά πριν 6 χρόνια.
στην περίοδο που διανύουμε επειδή έγινε κακός χαμός με τις αλλαγές κινητήρων στο υπουργείο (υπάλληλοι εναντίον υπαλλήλων), δε δηλώνεται κανένας κινητήρας με απόκλιση >25% κυβισμό από τον εργοστασιακό χωρίς την έγγραφη βεβαίωση της bmw hellas. Η bmw hellas δε δίνει βεβαίωση ούτε για εργοστασιακές εφαρμογές πλέον, πόσο μάλλον για Μ54 σε Ε36. Επίσης έχει ειδοποιηθεί και η bmw γερμανίας ώστε να μη χορηγεί βεβαίωση για την ελλάδα.

όλα αυτά δεν είναι αστικός μύθος, τα έζησα στο πετσί μου, τσακώθηκα έβρισα αμέτρητες φορές και κατέληξα με ανάκληση αδείας παρακαλώ για περίπου 7 μήνες.

ghost-rider
28-09-13, 09:17
Αν το 36αρι ειναι δυομισαρι μπορει να τη δηλωσει τη μηχανη με το 25%.
Ειναι μοτερ bmw, εχει το ιδιο καυσιμο και ειναι πιο συγχρονο με λιγοτερους ρυπους.
Στην περιπτωση αυτη δε χρειαζεται βεβαιωση απο καμια αντιπροσωπεια.

Αν το 36αρι ειναι μικροτερο(το 2λιτρο πχ μεχρι 2,5 μπορει να παει. Δεν δηλωνεται 3λιτρο Μ54) και δεν το πιανει το 25% η μηχανη δε δηλωνεται.
Βεβαιωση δεν μπορει να παρει ετσι κ αλλιως γιατι ο Μ54 δεν φορεθηκε στα Ε36.
Σε αυτη την περιπτωση κοιτας για τον 28αρι Μ52, να κανεις και το κεφι σου και να εισαι και νομιμος.

Δεν ξερω τι γινεται αληθεια αν αλλαξεις μια φορα μοτερ(το πας απο 1,6 σε 2,5 Μ52 με βεβαιωση) και μετα απο λιγο καιρο πας ξανα για αλλαγη(απο 2,5 σε 3λιτρο Μ54 με το 25% πλεον).
Βλεπουν τι φορουσε αρχικα το αυτοκινητο?
Ισως ετσι να εχουν συμβει πολλα απο τα περιεργα που βλεπουμε.
Λεω, δεν ξερω..

stefm5
28-09-13, 09:34
Ειναι μοτερ bmw, εχει το ιδιο καυσιμο και ειναι πιο συγχρονο με λιγοτερους ρυπους.

Αν το 36αρι ειναι μικροτερο(το 2λιτρο πχ μεχρι 2,5 μπορει να παει. Δεν δηλωνεται 3λιτρο Μ54) και δεν το πιανει το 25% η μηχανη δε δηλωνεται.
Σε αυτη την περιπτωση κοιτας για τον 28αρι Μ52, να κανεις και το κεφι σου και να εισαι και νομιμος.

Δεν ξερω τι γινεται αληθεια αν αλλαξεις μια φορα μοτερ(το πας απο 1,6 σε 2,5 Μ52 με βεβαιωση) και μετα απο λιγο καιρο πας ξανα για αλλαγη(απο 2,5 σε 3λιτρο Μ54 με το 25% πλεον).
Λεω, δεν ξερω..

ναι είπα για το όριο του 25%

επίσης βεβαίωση δεν παίζει σε καμία περίπτωση για κανένα κινητήρα εκτός αν κάνει τη μετατροπή η ίδια η bmw

το τελευταίο που είπες, για διαδοχικές δηλώσεις, γίνεται. μου το πρότειναν αλλά αποφάσισα να μην έχω καμία άλλη τριβή με τους αχρείους. αλλά μόνο στα πλαίσια του 25% κάθε φορά.

aristent
28-09-13, 09:43
.....Δεν ξερω τι γινεται αληθεια αν αλλαξεις μια φορα μοτερ(το πας απο 1,6 σε 2,5 Μ52 με βεβαιωση) και μετα απο λιγο καιρο πας ξανα για αλλαγη(απο 2,5 σε 3λιτρο Μ54 με το 25% πλεον).
Λεω, δεν ξερω..

πχ.εγω για να το δηλωσω //Μ5 5,000cc(με το +25% καθε φορα) θα πρεπει να αλλαξω 4 μοτερ!!!:D

1.995cc...>2.493cc...>3.117cc...>3.896cc...>4.870cc....και παλι δεν φτανει τα 4.999cc.του Μ5....εκτος εαν βαρεθουν να με βλεπουν να "αλλαζω" μοτερ και πουν, παει στα διαλα, γραφτο εκει να τελειωνουμε!!!:th_Laie_67-1: :thumbsup:

ghost-rider
28-09-13, 09:57
επίσης βεβαίωση δεν παίζει σε καμία περίπτωση για κανένα κινητήρα εκτός αν κάνει τη μετατροπή η ίδια η bmw
Η ιδια η bmw φανταζομαι εννοεις το εξουσιοδοτημενο συνεργειο καποιου ντιλερ. Δεν λεω το αντιθετο!
Δεν ξερω τι πολιτικη ακολουθουσε η bmw τα προηγουμενα χρονια αλλα αλλες εταιρειες το εφαρμοζουν χρονια τωρα αυτο.

το τελευταίο που είπες, για διαδοχικές δηλώσεις, γίνεται. μου το πρότειναν αλλά αποφάσισα να μην έχω καμία άλλη τριβή με τους αχρείους. αλλά μόνο στα πλαίσια του 25% κάθε φορά.

:thanks:

330Ci STEPTRONIC
28-09-13, 10:53
τον δήλωσες κανονικά πριν 6 χρόνια.
στην περίοδο που διανύουμε επειδή έγινε κακός χαμός με τις αλλαγές κινητήρων στο υπουργείο (υπάλληλοι εναντίον υπαλλήλων), δε δηλώνεται κανένας κινητήρας με απόκλιση >25% κυβισμό από τον εργοστασιακό χωρίς την έγγραφη βεβαίωση της bmw hellas. Η bmw hellas δε δίνει βεβαίωση ούτε για εργοστασιακές εφαρμογές πλέον, πόσο μάλλον για Μ54 σε Ε36. Επίσης έχει ειδοποιηθεί και η bmw γερμανίας ώστε να μη χορηγεί βεβαίωση για την ελλάδα.

όλα αυτά δεν είναι αστικός μύθος, τα έζησα στο πετσί μου, τσακώθηκα έβρισα αμέτρητες φορές και κατέληξα με ανάκληση αδείας παρακαλώ για περίπου 7 μήνες.

"ταλε κουαλε" και εγω με το ιδιο πραγμα...οπως το περιγραφεις ακριβως..
για πανω απο 25% δεν υπαρχει περιπτωση να δοσουν "επισιμο χαρτι"

330Ci STEPTRONIC
28-09-13, 10:56

Λεω, δεν ξερω..

το εχω ακουσει αυτο που λες για αρχη 25% και μετα παλι 25% αλλα δεν ξερω αν υσχιει οντως...αν μπορει καπιος να μας απαντησει εστω και με π.μ

BILL007
28-09-13, 11:26
Έτσι ήταν πάντα ο νόμος για το 25%.Δεν άλλαξε κάτι τα τελευταία χρόνια...Ιδιος είναι!

Με διαδοχικές αλλαγές δηλώνονται όλα, π.χ απο Μ43 1800 μπορείς να βάλεις 330 ;) Έχει γίνει απο πάρα πολλούς με μετατροπές.

Αμα βρείτε ένα καλό διεκπεραιωτή ολα γίνονται νόμιμα και ωραία. Μετά περνάτε απο τον γκισέ της εφορίας για σήματα και "έκτακτες" εισφορές :D :th_Laie_67-1:

stefm5
28-09-13, 12:16
πχ.εγω για να το δηλωσω //Μ5 5,000cc(με το +25% καθε φορα) θα πρεπει να αλλαξω 4 μοτερ!!!:D

1.995cc...>2.493cc...>3.117cc...>3.896cc...>4.870cc....και παλι δεν φτανει τα 4.999cc.του Μ5....εκτος εαν βαρεθουν να με βλεπουν να "αλλαζω" μοτερ και πουν, παει στα διαλα, γραφτο εκει να τελειωνουμε!!!:th_Laie_67-1: :thumbsup:

το εχω ακουσει αυτο που λες για αρχη 25% και μετα παλι 25% αλλα δεν ξερω αν υσχιει οντως...αν μπορει καπιος να μας απαντησει εστω και με π.μ

ισχύει όπως έγραψα πιο πάνω.

stefm5
28-09-13, 12:19
Έτσι ήταν πάντα ο νόμος για το 25%.Δεν άλλαξε κάτι τα τελευταία χρόνια...Ιδιος είναι!

Με διαδοχικές αλλαγές δηλώνονται όλα, π.χ απο Μ43 1800 μπορείς να βάλεις 330 ;) Έχει γίνει απο πάρα πολλούς με μετατροπές.

Αμα βρείτε ένα καλό διεκπεραιωτή ολα γίνονται νόμιμα και ωραία. Μετά περνάτε απο τον γκισέ της εφορίας για σήματα και "έκτακτες" εισφορές :D :th_Laie_67-1:

είσαι κακός :ranting2:

δεν άλλαξε ο νόμος φυσικά, απλά άλλαξαν οι 'συνθήκες'.

BILL007
28-09-13, 12:22
είσαι κακός :ranting2:

Πάντα :D:D:D:D:D

Περιμένω να δω πότε η βλ@κεία σε αυτό το κράτος με τις μετατροπές θα βρει το δρόμο της και θα γίνει όπως στην Αγγλία και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου που μπορείς να κάνεις ελεύθερα transplants.Μάλιστα το να βάλεις πιο καινούργια μηχανή που ρυπαίνει και λιγότερο είναι το ζητούμενο...

Στη δική μας περίπτωση τα μόνα ζητούμενα είναι πως θα ταλαιπωρούνται οι πολίτες και πως θα προωθείται η αρπαχτή και η ζούλα...

Ας ελπίσουμε ότι μια μέρα θα αλλάξει αυτό...

Χρίστος
28-09-13, 14:41
Με καταλληλα χαρτονομισματα στις καταλληλες τσεπες εχεις και νομιμο 36ρι με κινητηρα απο supra (καποιοι καταλαβαν) ή και ls2 απο κορβετ και καμαρο.

Δε μιλαω για υποθεσεις, αλλα για υπαρκτα οχηματα με χαρτια.

Πως, τι και γιατι δεν ειναι ο χωρος και ο τροπος για να συζητηθει.
Ουτε εγω γνωριζω πως απο τρελη ιδεα καταληγεις με κρατικη σφραγιδα. Καποιοι εμαθαν και επραξαν.

Το σωστοτερο ειναι ο σκοπος του νηματος να ειναι μηχανικα/ηλεκτρολογικα/χωροταξικα κλπ αν ευσταθουν τετοιου ειδους κινησεις για να ενοιμερωθουν τυχον ενδιαφερομενοι.

Τα νομικα ειναι αααλλη ιστορια.....

stefm5
28-09-13, 14:50
Με καταλληλα χαρτονομισματα στις καταλληλες τσεπες εχεις και νομιμο 36ρι με κινητηρα απο supra (καποιοι καταλαβαν) ή και ls2 απο κορβετ και καμαρο.

Δε μιλαω για υποθεσεις, αλλα για υπαρκτα οχηματα με χαρτια.

Πως, τι και γιατι δεν ειναι ο χωρος και ο τροπος για να συζητηθει.
Ουτε εγω γνωριζω πως απο τρελη ιδεα καταληγεις με κρατικη σφραγιδα. Καποιοι εμαθαν και επραξαν.

Το σωστοτερο ειναι ο σκοπος του νηματος να ειναι μηχανικα/ηλεκτρολογικα/χωροταξικα κλπ αν ευσταθουν τετοιου ειδους κινησεις για να ενοιμερωθουν τυχον ενδιαφερομενοι.

Τα νομικα ειναι αααλλη ιστορια.....

στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει τα πάντα. πχ τζιπ 5000 χιλιάδων κυβικών δηλωμένα 1800.
το ζήτημα είναι το τώρα και τώρα δεν περνάνε ούτε λάδια καλαμών, ούτε δολλάρια, ούτε χρυσές λίρες. για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο που δε μπορώ να πω δημοσίως.
επί επτά μήνες έψαχνα κάθε δυνατή λύση.

ΔημήτρηςΜ3
28-09-13, 15:48
Εμείς θελουμε να είμαστε νόμιμη για να μη μας πάρουν
Τα αμάξια !!!
Δλδ σε μπορω να καταλάβω γιατι έκλεισαν το
ΚΤΕΟ ελληνικού καλα το λεω;;
Δλδ ενας που θέλει να βάλει μεγαλύτερο μοτέρ σε λογικα πλαίσια εργοστασίου
Και να ειναι νόμιμος!!
Πραγματικά δε μπορω να το κατάλαβω
Το ίδιο το σύστημα σε στέλνει στην παρανομία !!

Leonidas_E39
28-09-13, 17:57
Μια χαρά γίνεται να παίξουν όλα! Η executive motors service είναι παράδειγμα ενός συνεργείου που το έχει κάνει και μάλιστα με S54 SMG ;) https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.495820533803785.138871.132475166804992&type=1

https://www.bmwfans.gr/forum/

To συγκεκριμενο εκανε κανα - δυο χρονια να βγει απο το συνεργειο δεν ειναι καν αξιο συζητησης Βασιλη , υπάρχουν αλλοι στην θεσσαλονικη οι οποιοι καναν την μετατροπη αυτη και δουλεψε σε 5 μερες μεσα με ακομα ποιο ΟΕΜ πραγματα στα ηλεκτρολογικά και οχι κοψε ράψε όπως το παραπάνω.

https://www.youtube.com/watch?v=xvQ_hrakd1w

To επιπλο μου ποιο γρήγορα ανεβάζει :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1 ::th_Laie_67-1:

Leonidas_E39
28-09-13, 17:58

To συγκεκριμενο εκανε κανα - δυο χρονια να βγει απο το συνεργειο δεν ειναι καν αξιο συζητησης Βασιλη , υπάρχουν αλλοι στην θεσσαλονικη οι οποιοι καναν την μετατροπη αυτη και δουλεψε σε 5 μερες μεσα με ακομα ποιο ΟΕΜ πραγματα στα ηλεκτρολογικά και οχι κοψε ράψε όπως το παραπάνω.

https://www.youtube.com/watch?v=xvQ_hrakd1w

To επιπλο μου ποιο γρήγορα ανεβάζει :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

BILL007
28-09-13, 18:06

Κοίταξε Λεωνίδα δεν τους ξέρω τους ανθρώπους και φυσικά ούτε τι και πως έκαναν και πόσο χρόνο τους πήρε. Απλά είναι ίσως οι μόνοι που για τα ελληνικά δεδομένα, διαφήμισαν την δουλειά τους στο internet, μιας και έτσι τους βρήκα και εγω. Είμαι σίγουρος ότι όπως τα λες είναι...

Ωστόσο καλό θα ήταν αυτοί που κάνουν τέτοιες δουλειές να τις διαφημίζουν και λιγάκι. Ο κόσμος πλέον ψάχνει το internet και όχι τα τηλέφωνα και τους γνωστούς απο στόμα σε στόμα thumb Η τεχνολογία προχωράει και τα πράγματα αλλάζουν, πρέπει να το συνειδητοποιήσουν thumb

Leonidas_E39
28-09-13, 18:08
Παντως για S54 σε καρότσα 36αρα ειναι ΤΑΦΟΣ το αμαξι.

Εχεις δικιο κατα τα αλλα Βασίλη :thumbsup::thumbsup:

Υ.Σ Προσωπικά σε αυτο το συνεργείο με αυτα που εχω δει και ακουσει ουτε για αερα στα λάστιχα δεν προκειται να πατήσω

TSAF
30-09-13, 11:23

ωραιο αλλα με οργανα απο Ε46 που για τα δικα μου δεδομενα ειναι λιγο foul.
Αυτο που φτιαξαμε εμεις δεν ειναι smg αλλα δουλευουν τα παντα στα δικα του οργανα.
Αυτο εδω: https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=17600 δεν εχει το παραμικρο θεμα και ειναι ΤΕΡΑΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ. Μαλιστα το ειχα το σκ για να παω Πορταρια. Απλα ενα τελειο Μ3 with a twist

JimE36
07-10-13, 23:33
https://www.yme.gov.gr/?getwhat=1&oid=340&id=&tid=340 thumb

Καπου ειχα διαβασει πιο παλια οτι επιτρεπεται να δηλωσεις οποιονδηποτε κινητηρα της ιδιας μαρκας.Π.χ. αμα το μοτερ ειναι απο Ε46 να μπορεις να το δηλωσεις σε Ε36. Ισχυει?