Επιστροφή στο Forum : WIND VDSL
Σκέφτομαι εδώ και καιρό να βάλω VDSL. Έχει μόνο 10 ευρώ παραπάνω κ επειδή παίζω παιχνίδια Online κ κατεβάζω με ενδιαφέρει η καλή ταχύτητα.
Έχω 4 χρόνια Wind, αδιάφορο έως κ κακό ίντερνετ αλλά χωρίς να με πετάει. Πιάνω απ τα 24 που πληρώνω τα 4-5 (δλδ κατεβάζω με 400 για όσους γνωρίζουν).
Η ερώτηση: Ξέρω οτι ο ΟΤΕ με VDSL (δλδ 50αρα) πιάνει στην περιοχή μου μέχρι κ 49. Έχει γνωστός μου. Να βάλω wind vdsl? Θα πιάνει τίποτα ή θα δω απο τα 4 να πάει στα 10 το πολύ? Ξέρει κανείς πόσο πιάνει στην περιοχή μου? (Αγ Δημήτριος - Άλιμος)????
Για όσους θέλουν να πουν "οκ άλλαξε σε ΟΤΕ", ΔΕΝ θα το ήθελα γιατι έχω ωραίο πακέτο με 3 κινητά μέσα, σταθερό κ ίντερνετ κ έχω ωραία έκπτωση σε σύνολο.
Ευχαριστώ παίδες!!!!!!! :D :D thumb
Μεγάλο ρόλο παίζει η απόσταση που έχεις από το dslam, αν μένεις πάνω από 500 μέτρα μπορείς να ξεχάσεις τα 50mbs ενώ πάνω από χιλιόμετρο ξεχνάς και τα 35.
Νομιζω στο adsl.gr έχει όλα τα dslam και μπορείς μέσω Google Maps να υπολογίσεις την θεωρητική απόσταση από αυτό (πρακτικά είναι μεγαλύτερη λόγω του μήκους του χαλκού).
Από αυτήν την περιοχή πάντως έχω κακή εμπειρία καθώς φίλος δεν κούμπωσε ποτέ πάνω 4mbps χωρίς προβλήματα γιατί νομίζω πως υπάρχει ένα dslam για Άλιμο, Καλαμάκι, Αγ . Δημήτριο και Ηλιουπολη
Sent from my M9 pro using Tapatalk 4
Σωστος ο απο πανω.....αν θες τσεκαρε το κι απο το site του ΟΤΕ
Νόμιζα πως δεν υπάρχει πρόβλημα απόστασης. Πώς κόμβος γίνεται το καφάο του ΟΤΕ που είναι στο τετράγωνό μου. Οπότε εκεί που μέτραγε η απόσταση Σπίτι μου - Κόμβος πλέον θα μετράει η απόσταση Καφάο - Σπίτι μου που δε νομίζω να είναι μεγαλύτερο απο 50 μέτρα
oldcarskickass
22-09-13, 14:38
Αυτό που ενδιαφέρει στα παιχνίδια είναι το χαμηλό ping. Όχι τόσο η ταχύτητα πάντως
Μεγάλο ρόλο παίζει η απόσταση που έχεις από το dslam, αν μένεις πάνω από 500 μέτρα μπορείς να ξεχάσεις τα 50mbs ενώ πάνω από χιλιόμετρο ξεχνάς και τα 35.
Νομιζω στο adsl.gr έχει όλα τα dslam και μπορείς μέσω Google Maps να υπολογίσεις την θεωρητική απόσταση από αυτό (πρακτικά είναι μεγαλύτερη λόγω του μήκους του χαλκού).
Από αυτήν την περιοχή πάντως έχω κακή εμπειρία καθώς φίλος δεν κούμπωσε ποτέ πάνω 4mbps χωρίς προβλήματα γιατί νομίζω πως υπάρχει ένα dslam για Άλιμο, Καλαμάκι, Αγ . Δημήτριο και Ηλιουπολη
Ηλια στη VDSL δεν παιζει ρολο το καφαο?
Φανη εμενα το καφαο ειναι στην γωνία του οικοδομικού τετραγώνου και απόσταση απο την ρεκλετα μου στο dslam 347m.
Παρολα αυτα κουμπωνω στα 30 down & 3 up
Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Φανη εμενα το καφαο ειναι στην γωνία του οικοδομικού τετραγώνου και απόσταση απο την ρεκλετα μου στο dslam 347m.
Παρολα αυτα κουμπωνω στα 30 down & 3 up
Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Τα καφάο έχουν μέσα μόνο ρεγκλέτες με συνδρομητικά καλώδια. Τα dslam βρίσκονται στους κεντρικούς κατανεμητές των τηλεφ. κέντρων.
Τα καφάο έχουν μέσα μόνο ρεγκλέτες με συνδρομητικά καλώδια. Τα dslam βρίσκονται στους κεντρικούς κατανεμητές των τηλεφ. κέντρων.
Σωστά,
Χοντρικά ομως η οικιακή γραμμή ξεκινάει από την ρεκλετα του σπιτιού μας, πάει καφαο και από εκεί καταλήγει στη κάρτα του παροχου μας στο dslam.
Συνεπώς όλη αυτή η απόσταση χαλκού επηρεάζει τον θόρυβο και κατ επέκταση την ταχύτητα.
Ναι, αυτό ακριβός θέλω να πω... ΟΛΑ αυτά τα προβλήματα δεν εξαλείφονται με το VDSL?
Απόσταση, noise κλπ κλπ?
Ναι, αυτό ακριβός θέλω να πω... ΟΛΑ αυτά τα προβλήματα δεν εξαλείφονται με το VDSL?
Απόσταση, noise κλπ κλπ?
Οχι ακριβως φιλε μου.Τα περιοριζει αρκετα, αλλα μεχρι εκει.
Απλος ειναι διαφορετικο πρωτοκολο απο το ADSL.Ικανο για μεγαλυτερες ταχυτητες.
Αλλα οσο βασιζομαστε σε καλωδια, και δη περασμενα το '70-'80 κτλ μην περιμενετε και πολλα πραγματα.
Μονο οταν δεησουν και περασουμε,εστω ομοαξωνικα, θα δουμε πραγματικα γρηγορο ιντερνετ.
Σωστά,
Χοντρικά ομως η οικιακή γραμμή ξεκινάει από την ρεκλετα του σπιτιού μας, πάει καφαο και από εκεί καταλήγει στη κάρτα του παροχου μας στο dslam.
Συνεπώς όλη αυτή η απόσταση χαλκού επηρεάζει τον θόρυβο και κατ επέκταση την ταχύτητα.
Χα, χα, σε εμένα το λές Ηλία? (αυτή ήταν και η δουλειά μου, ψηφιακά αστ. κέντρα),
3 χλμ είμαι απ το κέντρο του οτε και όσα ζευγάρια κι αν έψαξαν οι πρώην συνάδελφοι του δικτύου, ένα καθαρό δεν μπόρεσαν να βρουν.
Η λύση ήταν να με βάλουν dslam των 8mb, για να μη μπλοκάρει απ λάθη το 24αρι και θέλει συνεχώς reset.
Τουλάχιστον άρχισε σιγά σιγά να μπαίνει οπτική ίνα μέχρι τα καφαου, αλλά αν δεν φτάσει μέχρι τον συνδρομητή, σωστό vdsl, δεν βλέπουμε.
Χα, χα, σε εμένα το λές Ηλία? (αυτή ήταν και η δουλειά μου, ψηφιακά αστ. κέντρα),
3 χλμ είμαι απ το κέντρο του οτε και όσα ζευγάρια κι αν έψαξαν οι πρώην συνάδελφοι του δικτύου, ένα καθαρό δεν μπόρεσαν να βρουν.
Η λύση ήταν να με βάλουν dslam των 8mb, για να μη μπλοκάρει απ λάθη το 24αρι και θέλει συνεχώς reset.
Τουλάχιστον άρχισε σιγά σιγά να μπαίνει οπτική ίνα μέχρι τα καφαου, αλλά αν δεν φτάσει μέχρι τον συνδρομητή, σωστό vdsl, δεν βλέπουμε.
Αυτό ειναι το πρόβλημα μας κε Γιώργο,
αυτο που προσφέρεται τωρα απο τις εταιρείες είναι vdsl2 που βασίζεται στο FTTN
και προφανώς είναι η μεταβατική περίοδος μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες του FTTH.
Μπορεί να έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση των υποδομών απο τον ΠΟΤΕ με αλλαγή των καλωδιώσεων ως τα καφάο,
αλλα δέν είναι μόνο αυτό, πρέπει να αναβαθμιστούν και τα καφάο και οι γραμμές απο αυτά ως τον καταναλωτή,
κάτι που δεν νομίζω ότι έχει γίνει.
Βεβαια εδώ παεί αλλου η κουβέντα μιας και η αδικιά που έχει υποστεί είναι κατάφορη.
Κακα τα ψεματα ολές οι υποδομές κατασκευάζονται και συντηρούνται
απο αυτον, αλλα τις χρησιμοποιουν και οι υπολοιποι πάροχοι
με αποτέλεσμα να προσφέρουν φτηνότερες υπηρεσίες.
Λοιπόν, επειδή άνοιξα το θέμα, θέλω να σας ενημερώσω με τα αποτελέσματα, αφού ευχαριστήσω όσους ασχολήθηκαν κ μου απάντησαν :thumbsup:
Έβαλα τελικά wind VDSL. Για τους γνώστες κ αυτούς που ενδιαφέρονται να βάλουν στη περιοχή μου (Αγ. Δημήτριος) δείτε stats:
Rate (Up/Down) 4997/49998 kbps
Noise Margin (Up/Down) 28.5/11.2 dB
Line Attenuation (Up/Down) 8.3/13.4 dB
Output Power (Up/Down) 8/14.4 dBm
Max Rate(Up/Down) 31058/66328 kbps
Βάζω μια φώτο από speedtest. Εντάξει, άκουγα πολλούς που λένε πως θα έχω τουλάχιστον 45mbps αλλά κ τα 30 δε με χαλάνε. Καλύτερα απ'τα 4 που έπιανα πριν. :ranting2: Έχω δει σε utorrent ακόμα κ 3.5 Μbps download
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/10/3023491538-1.png (https://www.speedtest.net/my-result/3023491538)