PDA

Επιστροφή στο Forum : Καθαρισμός Χώρου Αποσκευών

antoniskrg
01-09-13, 16:48
Μόλις χύθηκε ένας ολόκληρος Φρέντο καπουτσίνο στο πορτμπαγκάζ....:ranting2: Το καθάρισα όσο μπορούσα με λίγο νερό αλλά φοβάμαι η μυρωδιά του γάλακτος δε λέει να φύγει.....Καμιά ιδέα για να το καθαρίσω και να μη μυρίζει?? Σκέφτηκα να αγοράσω αυτό το τοπικό που βάζουν πάνω στους λεκέδες. (τον γνωστό διαβολάκο!!) Λέτε να κάνει δουλειά???

PANOS-E60
01-09-13, 16:59
αν σου χυθηκε πανω στη μοκετα που καλύπτει το χωρο της ρεζερβας, βγαλτην και πλύντην με πολύ νερό και σαπουναδα. Αν εχει παει και πιο μεσα ο καφές, βγάλε τα παντα και καθαρισε τα ένα - ενα. Ο χωρος της ρεζερβας ειναι μεταλλικός, μαλλον ευκολη δουλειά ειναι.

το παλιο μου αμαξι, ειχε χυθεί ενα ολοκληρο μπουκαλι χλωρινη πανω στη μοκετα (ελαττωματικη συσκευασια του S/M). Τα καταφερα μονος μου και το ξεμυρισα το αυτοκινητο. Μην πελαγωνεις. thumb

antoniskrg
01-09-13, 17:05
Ναι πάνω στη μοκέτα και όχι σε όλη. Στη μισή. Διαφορά έντονη δε φαίνεται. Για την μυρωδιά ανησυχώ..... Δεν ήξερα ότι βγαίνει.....Απλά ανασηκώνεται. Το Ε92 έχω που δεν έχει ρεζέρβα. Ισχύει δηλαδή και σε αυτό?? Άραγε βιολογικό μόνο στο πορτμπαγκάζ κάνουν ή όχι??

spar@
01-09-13, 17:05
ο καπουτσινο ηταν γλυκος ή μετριος?

antoniskrg
01-09-13, 17:07
Γλυκός και με πάαααρα πολύ γάλα!!! Όπως καταλαβαίνεις δεν τον έριξα εγώ.......:ranting2:

spar@
01-09-13, 17:10
Γλυκός και με πάαααρα πολύ γάλα!!! Όπως καταλαβαίνεις δεν τον έριξα εγώ.......:ranting2:

χαλαρα....
δεν ειναι τιποτα κανενα ενα τοπικο καθαρισμα και τελος!

PANOS-E60
01-09-13, 17:10
Ναι πάνω στη μοκέτα και όχι σε όλη. Στη μισή. Διαφορά έντονη δε φαίνεται. Για την μυρωδιά ανησυχώ..... Δεν ήξερα ότι βγαίνει.....Απλά ανασηκώνεται. Το Ε92 έχω που δεν έχει ρεζέρβα. Ισχύει δηλαδή και σε αυτό?? Άραγε βιολογικό μόνο στο πορτμπαγκάζ κάνουν ή όχι??

στα Ε46 και Ε60 αφαιρειται κανονικοτατα, στο Ε92 δεν ξερω.

Bitz
01-09-13, 17:12

Εαν δεν μπορεις μονος σου...πηγαινε σε ενα πλυντηριο να την βγαλουν να την ψεκασουν με λιγο καθαριστικο και να την πλυνουν με το πιεστικο.

antoniskrg
01-09-13, 17:15
χαλαρα....
δεν ειναι τιποτα κανενα ενα τοπικο καθαρισμα και τελος!

Η πλάκα είναι ότι εγώ επέμενα να πάρει καφέ για τον δρόμο αφού σταμάτησα για μένα. Αυτή δεν πολύ ήθελε..... Τελικά την έπεισα και τί κατάλαβα???????:hystericalbs1::ranting2:

Bitz
01-09-13, 17:18
Ο καφες στο πορτ-μπακζαζ πως βρεθηκε;;;

antoniskrg
01-09-13, 17:21
Είπε να βοηθήσει να ξεφορτώσουμε τα πράγματα...... Πρώτη φορά!!!!! Φυσικά σε όλο το δρόμο είχε πιεί κανά 2 γουλιές όλες κι όλες.... Μάλλον θα σκέφτηκε μη πάει χαμένος ο καφές......

spar@
01-09-13, 17:21
Η πλάκα είναι ότι εγώ επέμενα να πάρει καφέ για τον δρόμο αφού σταμάτησα για μένα. Αυτή δεν πολύ ήθελε..... Τελικά την έπεισα και τί κατάλαβα???????:hystericalbs1::ranting2:

αυτα γινονται!!!
κρατησες την στιγμη της βολτας για παντα... οταν θα ανοιγεις το πορτ παγκαζ που θα ερχεται η μυρωδια ξινιλας θα θυμασαι αυτην την Κυριακατικη βολτα!

Bazil Van Sinner
01-09-13, 17:22

αμαν ρε φιλε ερωτησεις!!!!

τον ακουμπας κατω για να βγαλεις κατι απο την τσαντα:hystericalbs1::hystericalbs1: ειδικα αν δεν ειναι δικο σου το αμαξι:th_Laie_67-1:

Αντωνη μην μασας,αν βγαινειοπως στα 46αρια ριξτο μεσα στην μπανιερα και λιγο υγρο απορυπαντικο ,επλυνες,ξεβγαλες,στεγνωσε� �,ετοιμοςthumb

Sp@r@ η απορια !!!

spar@
01-09-13, 17:23

εγω παντα στο πορτ παγκαζ τον βαζω για να οδηγαω με γραμμες και να μην στριβω ατσαλα...
αν χυθει την ξανακανω την διαδρομη πισω επιτοπου!

Bazil Van Sinner
01-09-13, 17:25
εγω παντα στο πορτ παγκαζ τον βαζω για να οδηγαω με γραμμες και να μην στριβω ατσαλα...
αν χυθει την ξανακανω την διαδρομη πισω επιτοπου!

φιλε δοκιμασε με τοφου ,
μετα παιζει να γινεις και ντριφτ-κινγκ:hystericalbs1:

antoniskrg
01-09-13, 18:48
αν σου χυθηκε πανω στη μοκετα που καλύπτει το χωρο της ρεζερβας, βγαλτην και πλύντην με πολύ νερό και σαπουναδα. Αν εχει παει και πιο μεσα ο καφές, βγάλε τα παντα και καθαρισε τα ένα - ενα. Ο χωρος της ρεζερβας ειναι μεταλλικός, μαλλον ευκολη δουλειά ειναι.

το παλιο μου αμαξι, ειχε χυθεί ενα ολοκληρο μπουκαλι χλωρινη πανω στη μοκετα (ελαττωματικη συσκευασια του S/M). Τα καταφερα μονος μου και το ξεμυρισα το αυτοκινητο. Μην πελαγωνεις. thumb

Τελικά έχεις δίκιο. Και σε μένα βγαίνει ολόκληρη. Θα την βγάλω και θα προσπαθήσω να καθαρίσει με καρπέξ. Ίδωμεν.....

PANOS-E60
01-09-13, 18:59
Τελικά έχεις δίκιο. Και σε μένα βγαίνει ολόκληρη. Θα την βγάλω και θα προσπαθήσω να καθαρίσει με καρπέξ. Ίδωμεν.....

οτι κι αν κάνεις (καρπεξ ή μπουγαδα), καντο συντομα, αν στεγνωσει καλά το φραπογαλο, δυσκολα θα ξελεκιασει.

mark e92
01-09-13, 19:06
H μοκέτα βγαίνει πανεύκολα . σήκωσε την από το πλαστικό χερούλι με άδειο το πορτ μπαγκάζ και τράβηξε την ΔΕΝ έχει ούτε κλίπς ούτε τίποτα!

Ε91
01-09-13, 19:42
Μην βρέξεις τη μοκετα.
Αν δεν είναι απλή λεπτή μοκετα,αλλά έχει σκληρό υπόστρωμα,λογικά θα είναι κολλημένη σε κάποιο χαρτόνι ή συμπιεσμένο ξύλο,οπότε εάν βραχεί αφενός θα σκεβρώσει το υπόστρωμα της μοκετας,αφετέρου δεν θα ξεμυρίσει,γιατί θα κρατήσει υγρασία και ίσως μουχλιασει.
Χρησιμοποίησε Sonax Καθαριστικό εσωτερικών χώρων. Το βρίσκεις ευκολά στο super market (γύρω στα 8 ευρώ). Ψεκάζεις τοπικά και τρίβεις. Εξαφανίζει τη στάμπα και τη μυρωδιά.
Υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα προϊόντα (www.swell.gr), αλλά πιστεύω ότι και το Sonax θα σε καλύψει απόλυτα.
Υ.Γ. Η BMW,για την προστασία της μοκετας από υγρά κλπ. βγάζει πλαστικό πατάκι-σκαφάκι,στις ακριβείς διαστάσεις του χώρου αποσκευών.

dafidack
01-09-13, 20:30
Παιδια για τις δυσωδιες δοκιμασμενο,σοδα φαγητου και νερο.Βαζετε σε ενα ποτηρι μια-δυο κουταλιες σοδα φαγητου και γεμιζεις μεχρι τη μεση με νερο.Και αφηνετε ενα ολοκληρο βραδυ μεσα στο χωρο.Την επομενη μερα θα εχει εξαφανιστει καθε δυσαρεστη μυρωδια.Ιδανικο για οσους καπνιζουν μεσα στο αμαξι.Το εκανα στο δικο μου και η τσιγαριλα εξαφανιστηκε!!!thumb

Bassakos
01-09-13, 23:28
παιδια μοκετα πορτ-μπαγκαζ ειναι
ουτε χαρτονια εχει μεσα ουτε τιποτα, δλδ εαν βραχει με κατι, ειτε νερο, ειτε κρασι, ειτε φραπε γλυκο γαλα, την "χανεις" μετα?
μην μας πιανει πανικος!

φιλε βγαζεις την μοκετα απο το αμαξι ,την βαζεις στην μπανιερα με καποιο ηπιο απορρυπαντικο soflan ή σαμπουαν πχ , καθαριζεις, ξεβγαζεις , "απλωνεις" στεγνωνει τελος!

και δεν παθαινει ΤΙΠΟΤΑ ουτε θα μουχλιασει, ουτε θα σκεβρωσει ουτε τιποτα
8 στα 10 αμαξια εχουν μοκετα με εσωτερικα καποιου ειδους σκληρο υλικο (καουτσουκ ισως?) για να μην σακουλιαζει πανω απο την ρεζερβα ή οταν δεν εχουμε την ρεζερβα στο αμαξι να μην κανει η μοκετα κοιλια

δεν εχω ακουσει κανεναν να λερωσε την μοκετα πορτ μπαγκαζ να την επλυνε και να βγηκε αχρηστη μετα , δεν ειναι αναλωσιμη , ισα - ισα που οι κατασκευαστες γνωριζοντας οτι στον χωρο αποσκευων θα μπουν τα παντα (και τα κοαλα) τις μοκετες τους τις φτιαχνουν απο υλικο οχι φιλικο στο νερο και με πλαστικη επενδυση απο κατω ωστε να μην περνα ευκολα η καθε ειδους υγρασια (οπως τα πατακια πχ) και να ερχετε σε επαφη με το σασι

wheelman
02-09-13, 07:37
Εμένα πάντως στο 46άρι είναι μοκέτα από την μία πλευρά και λάστιχο από την άλλη.
Και μάλιστα εάν θέλω να μεταφέρω κάτι την γυρνάω από την λαστιχένια πλευρά και είμαι καλυμμένος, θα έλεγα πλύνε άφοβα. :)

Sent from my M9 pro using Tapatalk 4

mark e92
02-09-13, 09:23
παιδια μοκετα πορτ-μπαγκαζ ειναι
ουτε χαρτονια εχει μεσα ουτε τιποτα, δλδ εαν βραχει με κατι, ειτε νερο, ειτε κρασι, ειτε φραπε γλυκο γαλα, την "χανεις" μετα?
μην μας πιανει πανικος!

φιλε βγαζεις την μοκετα απο το αμαξι ,την βαζεις στην μπανιερα με καποιο ηπιο απορρυπαντικο soflan ή σαμπουαν πχ , καθαριζεις, ξεβγαζεις , "απλωνεις" στεγνωνει τελος!

και δεν παθαινει ΤΙΠΟΤΑ ουτε θα μουχλιασει, ουτε θα σκεβρωσει ουτε τιποτα
8 στα 10 αμαξια εχουν μοκετα με εσωτερικα καποιου ειδους σκληρο υλικο (καουτσουκ ισως?) για να μην σακουλιαζει πανω απο την ρεζερβα ή οταν δεν εχουμε την ρεζερβα στο αμαξι να μην κανει η μοκετα κοιλια

δεν εχω ακουσει κανεναν να λερωσε την μοκετα πορτ μπαγκαζ να την επλυνε και να βγηκε αχρηστη μετα , δεν ειναι αναλωσιμη , ισα - ισα που οι κατασκευαστες γνωριζοντας οτι στον χωρο αποσκευων θα μπουν τα παντα (και τα κοαλα) τις μοκετες τους τις φτιαχνουν απο υλικο οχι φιλικο στο νερο και με πλαστικη επενδυση απο κατω ωστε να μην περνα ευκολα η καθε ειδους υγρασια (οπως τα πατακια πχ) και να ερχετε σε επαφη με το σασι

Δεν είναι ΜΟΝΟ μοκέτα στα 92αρια ... εχει χαρτονι την πλένεις με λιγη προσοχή (ΟΧΙ ΣΕ ΜΠΑΝΙΕΡΑ) και την βάζεις όρθια να στεγνώσει...thumb

graphe36
02-09-13, 14:06
Αν εχει χαρτόνι απο κατω, τοτε μπορείς να κανεις αποδοτικό τοπικο καθαρισμό. Πολύ κάλο και φθηνό προϊών, το οποιο το βρίσκεις παντού ειναι το Vanish Power Foam. Καθαρίζει πολυ καλα και αφήνει πολυ ωραία μυρωδιά. Εχει και ενσωματωμένη βούρτσα για τρίψιμο.