PDA

Επιστροφή στο Forum : Μεταχειρισμενα ζαντολαστιχα!

Dermatis
08-08-13, 13:00
Απο Σεπτεμβρη παω για αλλαγη ελαστικων!
Το αμαξι ειναι bmw e46 316i 1.8
Τωρα φοραει ( κακως κατ΄εμε) 225/55/16 Pirreli με ζαντα style 43 Bmw!

(Εχω τις εξης επιλογές : Μενω στην ιδια ζαντα και παω σε ελαστικο 205 ή ανεβαίνω σε 17αρα με ελαστικο 225/45/17!
Σιγουρα η 16αρα με το 205 θα μειωσει καταναλωση και θα αυξησει επιταχυνση αντιθετα με την 17αρα δεν θα δω διαφορα εκτο της εμαφανισης!
Τι λετε?
Σαν θεμα εχει συζητηθει πολυ και εχω διαβασει πολλα και ξερω την γνωμη των περισσοτερων εδω.....)

Αν παω σε 225 45 17 θα ειναι μεταχειρισμενα .......εχω δει αρκετα σετ το car απο επωνυμα μαγαζια κυριως στον πειραια! Τι γνωμη εχετε για τα μεταχειρισμενα ? Αξιζει ή ειναι μεγαλο ρισκο? Κυριως για το ελαστικο γιατι η ζαντα μπορει να την ελενξεις ( νομιζω)!
:thanks::thanks:

ghost-rider
08-08-13, 14:38
Aν το βρεις σετ ζαντες λαστιχα σε τιμη καλη... Παρτο.
Δλδ αν θεωρεις οτι αυτα που δινεις θα τα εδινες και μονο για τις ζαντες.
Θα βολευτεις για λιγο καιρο(κανα δυο μηνες) μεχρι να μπουν καινουρια.
Μονο και μονο για να μην γινει το εξοδο ολο μαζι.

Το θεμα ειναι οτι μιλας για Σεπτεμβρη, μια περιοδο που πρεπει να εισαι σιγουρος για τα λαστιχα σου.

Τες πα. Κατ εμε το μτχ λαστιχο δεν αξιζει να το πληρωσεις οσο φρεσκο και να δειχνει.

Οπως και να χει, αν σκοπευεις να βγαλεις φθινοπωρο με μτχ λαστιχο, κοιτα τις ημερομηνιες τους γιατι μπορει να ειναι τιποτα λαστιχα 5ετιας και στην πρωτη βροχη να σου αρχισει τα τσαλιμακια.

120ie87
08-08-13, 14:40
1. Η μτχ ζάντα θέλει έλεγχο για το αν ειναι στραβή - επίσης προτίμησε εργοστασιακη για να ταιριαζει απολυτα και σφιχτά στο wheel hub (στο τελευταιο εχουν προβλημα καποιες ιμιτασιον οπότε θα χρειαστεις ειδικό μαγαζί που επιδιορθωνει ζαντες για να σου φτιαξει ειδικο "χειλάκι"-πατούρα -> το καταλαβαινεις αυτο το προβλημα οταν υπαρχει τρέμουλο πάνω από τα 170-180χλμ/ωρα, τρέμουλο που δεν υπήρχε πριν βαλεις τις ζαντες).

2. χρυσή τομή είναι τα ελαστικά σε διάσταση 215/45/17. Κανένα πρόβλημα, καλύτερες λίγο ρεπρίζ και αμεσότητα στο στρίψιμο και λιγότερο aquaplanning σε σχέση με 225/45/17. Μεωμένη λιγάκι άνεση λόγω πιο λεπτού πλαϊνού.

3. Μτχ ελαστικά όχι

Dermatis
08-08-13, 16:58
To Μεταχειρο λαστιχο θα κατσει πανω στο αμαξι λογικα μεχρι και το επομενο καλοκαιρι μιας και δεν προβλεπονται ταξιδια! Και εγω ειμαι κατα αλλα επειδη θελω να αλλαξω ζαντα και δεν μπορω να τα κανω και ταδυο ταυτοχρονως λογω χρηματων .....ειπα να ρωτησω για μετχειρισμενο!

Οσον αφορα την ζαντα .....θα ναι καποια 17 αρα της BMW και οχι ρεπλικα!

mark e92
09-08-13, 11:17
Αν βάλεις κάτι καινούργιο και φτηνό πχ petlas ή hankook???

Samaro
09-08-13, 11:29
Το αμαξι ειναι bmw e46 316i 1.8
Τωρα φοραει ( κακως κατ΄εμε) 225/55/16 Pirreli με ζαντα style 43 Bmw!

(Εχω τις εξης επιλογές : Μενω στην ιδια ζαντα και παω σε ελαστικο 205 ή ανεβαίνω σε 17αρα με ελαστικο 225/45/17!
Σιγουρα η 16αρα με το 205 θα μειωσει καταναλωση και θα αυξησει επιταχυνση αντιθετα με την 17αρα δεν θα δω διαφορα εκτο της εμαφανισης!
Τι λετε?
Με την 17' θα δείς διαφορές !
Η 17" σαν μεγαλύτερη, έχει και μεγαλύτερο βάρος. Αρα θα σου αυξήσει την κατανάλωση και θα σου μειώσει τις επιδώσεις.
Θα σου δώσει καλύτερο κράτημα στο στεγνό όχι όμως και στο βρεγμένο η στο χιόνι.

Η άποψή μου είναι να μείνεις στις 16' βάζοντας ένα σέτ καλά λάστιχα 205/55/16 άμεσα.

Αν παρά ταύτα σου αρέσει το οπτικό αποτέλεσμα με τις 17" (που σίγουρα είναι ομορφότερο :original: ) βάλε μια και καλή και καινούργια λάστιχα.
Μην μπλέκεις με τα μεταχ/να γιατί είναι θέμα ασφάλειας.

Θυμίζω πάντως, πως η BMW συστήνει τις 16" μέχρι και για την 325. thumb

Dermatis
09-08-13, 11:41
Με την 17' θα δείς διαφορές !
Η 17" σαν μεγαλύτερη, έχει και μεγαλύτερο βάρος. Αρα θα σου αυξήσει την κατανάλωση και θα σου μειώσει τις επιδώσεις.
Θα σου δώσει καλύτερο κράτημα στο στεγνό όχι όμως και στο βρεγμένο η στο χιόνι.

Η άποψή μου είναι να μείνεις στις 16' βάζοντας ένα σέτ καλά λάστιχα 205/55/16 άμεσα.

Αν παρά ταύτα σου αρέσει το οπτικό αποτέλεσμα με τις 17" (που σίγουρα είναι ομορφότερο :original: ) βάλε μια και καλή και καινούργια λάστιχα.
Μην μπλέκεις με τα μεταχ/να γιατί είναι θέμα ασφάλειας.

Θυμίζω πάντως, πως η BMW συστήνει τις 16" μέχρι και για την 325.
thumb

Αυτο ηθελα να ακουσω τελικα ......:cheers:
Και μαλλον αυτο θα πραξω γιατι χτες εκανα μια βολτα σε δυο μαγαζια των οποιων ειδα αγγελιες στο καρ και μορω να πω οι φωτο δεν ειχαν καμι σχεση με την πραγματικη κατασταση τουλαχιστον των ζαντων ( γρατζουνιες κλπ κλπ)
Ελαστικο ειτε ειναι για για 17αρα ειτε για 16αρα ειχα στο μυαλο μου το Continental conti sport 5.......τι λετε?

Ευχαριστω για τις συμβουλες ολους!

BabisStinson
10-08-13, 10:19
Αυτο ηθελα να ακουσω τελικα ......:cheers:
Και μαλλον αυτο θα πραξω γιατι χτες εκανα μια βολτα σε δυο μαγαζια των οποιων ειδα αγγελιες στο καρ και μορω να πω οι φωτο δεν ειχαν καμι σχεση με την πραγματικη κατασταση τουλαχιστον των ζαντων ( γρατζουνιες κλπ κλπ)
Ελαστικο ειτε ειναι για για 17αρα ειτε για 16αρα ειχα στο μυαλο μου το Continental conti sport 5.......τι λετε?

Ευχαριστω για τις συμβουλες ολους!

Μείνε στις 16αρες σου και βάλε νέα ελαστικά!
ContiSport 5 δεν βγαίνει σε 16", μόνο 17" και πάνω.
Για τα 16" έχει τα ContiSport 2 που φοράω κι εγώ, τα έχω αλλάξει 2 φορές ήδη, υπερ-ευχαριστημένος.
Το μόνο που σκέφτομαι είναι στην επόμενη αλλαγή να δοκίμαζα τα Michelin Pilot Sport 3 ή τα Potenza RE 002.

Dermatis
10-08-13, 10:38
Μείνε στις 16αρες σου και βάλε νέα ελαστικά!
ContiSport 5 δεν βγαίνει σε 16", μόνο 17" και πάνω.
Για τα 16" έχει τα ContiSport 2 που φοράω κι εγώ, τα έχω αλλάξει 2 φορές ήδη, υπερ-ευχαριστημένος.
Το μόνο που σκέφτομαι είναι στην επόμενη αλλαγή να δοκίμαζα τα Michelin Pilot Sport 3 ή τα Potenza RE 002.
:thanks:
Απο θορυβο τι λενε? Ξερεις τι κλιμακα τα δινει η εταιρια?
Στα pirelli που εχω τωρα απο νωρις ειχα θεμα με την φθορα των πλαινων!

BabisStinson
10-08-13, 11:48
Με έβαλες στην πρίζα και μπήκα στο site της Continental να δω για το επίπεδο θορύβου που λες, το CS2 δεν υπάρχει πουθενά..

Σε άλλο site πάντως αναφέρει 71dB:
https://www.elastika-online.gr/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=87577597.137.23225&typ=D-113738&Breite=205&Quer=55&Felge=16&Speed=V&dsco=137&sowigan=So&station_search=1&Monart=#mpSearch

Dermatis
10-08-13, 12:06
https://www.michelin.gr/tyres/car-tyres#type=type_2&brand=bmw&range=σειρά 3&model=sedan (e46)&engine=316i (1.8 l 115)&year=1998 - 2005&selectedFitment=205-55-16-91-H&retainFitment=205-55-16-91-H&fronthighwaypressure=2.2&frontnormalpressure=2&selectedIndexOption=2&rearhighwaypressure=2.7&rearnormalpressure=2.2&selectedFilter=summer

Και το Michellen στα ιδια πλαισια κυμαινεται!

andreas-d
14-08-13, 15:48
Σημερα έβαλα λάστιχα continental 205-55-16 στην BMW μου 350¤.
Παρασκευή αναχώρηση για Γερμανία οπότε υποχρεωτικά μιας και τα dunlop που είχα ήταν είδη 8ετων.
Καλα λάστιχα αλλα πολυ μαλακό προφίλ? για Ελλάδα δεν θα τα έβαζαν με τίποτα.

giannis_compact
14-08-13, 15:54
Continental Conti Premium Contact 5 εβαλα τη Δευτερα στο Mercedes σε 205/55/16.

Dermatis
14-08-13, 16:12
Αν μπορεις πες μας εντυπωσεις απο ποιοτητα κυλισης και απο θορυβο πως πανε?

giannis_compact
14-08-13, 16:34
Πηγα στην Ξανθη απο το χωριο και πισω, γυρω στα 60 χιλιομετρα στο συνολο και δεν εχουν καμια σχεση με τα Michelin Primacy hp που ειχε πριν, πολυ καλυτερη ποιοτητα κυλισης και πιο αθορυβα. Ακομα ειναι καινουρια, ομως, οι πρωτες εντυπωσεις ειναι παρα πολυ θετικες.

Dermatis
14-08-13, 17:04
:thanks::thanks:
Και εγω σε αυτα κλινω ..... ή στα conti sport 2

andreas-d
14-08-13, 18:00
Continental Conti Premium Contact 5 έβαλα και απο μια μικρη βόλτα που το έκανα έμεινα άφωνος λες και αλλαξα αυτοκίνητο, δεν ακούω τίποτα. Βέβαια ειμουνα αναμεσα σε αυτα και στα Yokohama τώρα αν επραξα καλα που έβαλα conti δεν ξέρω με φοβίζει το πολυ μαλακό προφίλ, επειδη το οδηγεί και η γυναίκα μου, και στην Γερμανία καβαλαμε συνέχεια πεζοδρόμια βέβαια δεν είναι ψηλά αλλα τη φοβάμαι λίγο.
Πάντως στην Γερμανία έχουν λιγότερο αλλα δεν με έπαιρνε να ταξιδεψω με αυτα που είχα γιατι όταν ερχομουν Ελβετία πέτυχα βροχή και λόγο του ότι ήμουν φορτωμένος το αμάξι δεν το ελενχα, και γιαυτο τα αλλαξα εδω.

Dermatis
21-09-13, 13:41
Ποσταρω εδω για να μην ανοιγω εξτρα θεμα !

Στο χωριο εχουμε αναλαβει παρεα να ζωντανεψουμε ενα SWIFT GT πρεπει να το εχω ξανα αναφερει καπου !
Το προηγουμενο σ/κ ειμουν εκει λογω δουλειας με κατι λαστιχα απο τις ελιες με τον πατερα μου και ηταν ευκαιρια να βγει μια βολτα το εργαλειο να ξεσκασει!
Χαλαρη βολτα αλλα το εργαλειο με 4 χρονων λαστιχα σε ακινησια δεν πατουσε για κανενα λογω κατω!
Βρηκαμε μια καλη ευκαιρια σε μεταχειρα ελαστικα ( με καμια δυναμη δεν βαζω καινουρια αφου μονο για παιχνιδι το εχουμε ). Τι πρεπει να κοιταξω πριν τα αγορασω dot klp klp ? Λεει οτι ειναι του 2012 εμφανησιακα φαινονται σε πολυ καλη κατασταση!

Dermatis
21-09-13, 22:27
Ποσταρω εδω για να μην ανοιγω εξτρα θεμα !

Στο χωριο εχουμε αναλαβει παρεα να ζωντανεψουμε ενα SWIFT GT πρεπει να το εχω ξανα αναφερει καπου !
Το προηγουμενο σ/κ ειμουν εκει λογω δουλειας με κατι λαστιχα απο τις ελιες με τον πατερα μου και ηταν ευκαιρια να βγει μια βολτα το εργαλειο να ξεσκασει!
Χαλαρη βολτα αλλα το εργαλειο με 4 χρονων λαστιχα σε ακινησια δεν πατουσε για κανενα λογω κατω!
Βρηκαμε μια καλη ευκαιρια σε μεταχειρα ελαστικα ( με καμια δυναμη δεν βαζω καινουρια αφου μονο για παιχνιδι το εχουμε ). Τι πρεπει να κοιταξω πριν τα αγορασω dot klp klp ? Λεει οτι ειναι του 2012 εμφανησιακα φαινονται σε πολυ καλη κατασταση!

Κανεις?:whistle:

playmaker
21-09-13, 22:35
PS3 νομίζω το καλύτερο για 16 άρα !

BILL007
21-09-13, 22:42
Κανεις?:whistle:

Κοίταξε φίλε μου. Το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ δύσκολο που ρωτάς.

Ενδεικτικά θα σου παραθέσω αυτό και σκέψου το

Τα μεταχειρισμένα λάστιχα είναι γουρούνι στο σακί, εκτός και αν ξέρεις το αυτοκίνητο που βγήκανε. Εγώ πχ τα προηγούμενα Pirelli τα πέταξα στα (αν θυμάμαι καλά είχανε 30κ) από τακούνι ούτε χιλιοστό δεν είχανε χάσει. Από πλαϊνά σούπερ! Ούτε ραγάδες ούτε τίποτα. Dot 30 μηνών αν θυμάμαι καλά. Από κράτημα όμως πατινάζ..... Γιάυτό και τα πέταξα και είδα την υγειά μου. Εσύ πιστεύεις ότι ο λαστιχάς τέτοια λάστιχα τα έδωσε στην ανακύκλωση; Εγώ πιστεύω ότι εκεί που μπορεί να πλήρωνε για να τα πάρουνε τα έδωσε σε κανέναν άλλο "να κάνει την δουλειά του".

https://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=54456

Dermatis
21-09-13, 23:19
Συμφωνω και επαυξανω! Διαβασα πολλα για αυτο το θεμα και πλεον αλλαξα αποψη! Αλλα........ Μιλαμε για ενα αμαξι φαντασμα χωρις νουμερα χωρις τιποτα που βγαινει γιορτες - αργιες και οποτε βρισκομαι χωριο εννοειται μονο σε χωματοδρομους και αλανες καθαρα για παιχνιδο - οδηγηση! Ποτε σε δρομο για ευνοητους λογους και ασφαλεια! Οποτε νομιζω δεν νομιζω να αξιζει να δωσω χρηματα για καινουρια μιας και πληρωνουμε ρεφενε οποιαδηποτε εξοδα!

skaros
23-09-13, 18:49
Για τη χρηση που το θες, κοιτα να ειναι σε καλη εμφανισιακη κατασταση (οχι σκισιματα, οχι πολυ ξεραμενα και να εχει οσο περισσοτερο πελμα) και το βασικοτερο να μην εχει 'καρουμπαλα'.

Ξαναλεω!! Αυτο, για χρηση κ@υλαντας!
Θα ξερεις οτι δεν ειναι καινουργια, αρα δεν θα εχουν και τα αντιστοιχα κρατηματα...

Dermatis
29-09-13, 14:36
Για τη χρηση που το θες, κοιτα να ειναι σε καλη εμφανισιακη κατασταση (οχι σκισιματα, οχι πολυ ξεραμενα και να εχει οσο περισσοτερο πελμα) και το βασικοτερο να μην εχει 'καρουμπαλα'.

Ξαναλεω!! Αυτο, για χρηση κ@υλαντας!
Θα ξερεις οτι δεν ειναι καινουργια, αρα δεν θα εχουν και τα αντιστοιχα κρατηματα...

Παντα ......:thanks::thanks: Το ψωνισα το σετακι.....στην επομενη εξορμηση στο χωριο θα φορεθουν και θα μεταφερω εντυπωσεις .......θα το απολαυσουμε σιγουρα αφου πηρα και σετ συνεμπλοκ μπροστα να αλλαξω τα ξεραμενα ωστε το τιμονι να να μην ειναι σαν τρακτερ με μιση στροφη κενα :hystericalbs1::hystericalbs1:

le-pa
15-10-13, 19:04
Παίδες

Μήπως ενθυμήται κανείς τα στοιχεία μίας αγγέλιας που είχε αναρτηθεί σχετικά με ελαστικά μεταχείρο. Νομίζω, πως ο Τυπάς ήταν από Κόρινθο και κάποιος είχε ανεβασει ένα link από car.gr.

Εάν δε θυμάται κανείς ΄τότε θα με εξυπηρετούσε εαν υπάρχει κάποιο κατάστημα που να έχει το ελαστικό, μεταχείρο, που γράφει ο τίτλος (σε Κανελλόπουλο εχω τηλ. και δεν υπάρχει διαθέσιμο)

Ευχαριστώ:thanks:

BILL007
15-10-13, 19:20
Αυτόν εδώ λές? https://www.car.gr/parts/view/3488085/

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=19596

le-pa
15-10-13, 19:29
Αυτόν ακρίβως, ευχαριστώ πολυ BILL007

BILL007
15-10-13, 19:48
Σκέφτεσαι να πάρεις απο εκεί?
Αν ναι θέλω να ποστάρεις εντυπώσεις ;) (είτε εδώ, είτε στο άλλο thread που είχα κάνει)

Vassilis ///M
15-10-13, 21:00
Μίλα με Κανελλόπουλο για λάστιχα...

Φέρνει απο Γερμανία σχεδόν καινούρια με λίγα χιλιόμετρα...
Έχω πάρει δυο ζευγάρια απο αυτόν...

Εντυπώσεις άριστες και απο θέμα εξυπηρέτησης αλλά και ποιοτικά με βάση την κατάσταση των ελαστικών....

https://www.car.gr/parts/view/3652263/

https://www.car.gr/parts/view/3820914/

le-pa
16-10-13, 15:53
Σκέφτεσαι να πάρεις απο εκεί?
Αν ναι θέλω να ποστάρεις εντυπώσεις ;) (είτε εδώ, είτε στο άλλο thread που είχα κάνει)

Πήρα τηλέφωνο, απάντησε ένας Δημήτρης, όπως έλεγε η αγγελία, εξυπηρετικός πολύ και μάλιστα διαθέσιμος να σου εξηγήσει και να σου πεί σχεικά με οτι απορία έχεις. Ο τυπάς είναι στο Λουτράκι (οχι κόρινθο).

Ο ίδιος δεν είχε το λάστιχο που ήθελα, αλλα το έψαξε ο ίδιος και μου βρήκε από αλλου. Είχε δύο επιλογές:

α) μέτριας κατάστασης λάστιχο 80 ευρώ
β) καλής κατάστασης (από αλλαγή ζαντών) 150

Με διαβεβαίωσε πως τα ελαστικά δεν έχουν "βυζία" τα "α" είναι για κανά χρόνο τα "β" για 2-3.

Οπότε είμαι σε σκέψη του τι να κάνω. Εάν τελικά κανω την αγορά θα ξαναγράψω εντυπώσεις από το προιόν

le-pa
16-10-13, 16:22
Μίλα με Κανελλόπουλο για λάστιχα...

Φέρνει απο Γερμανία σχεδόν καινούρια με λίγα χιλιόμετρα...
Έχω πάρει δυο ζευγάρια απο αυτόν...

Εντυπώσεις άριστες και απο θέμα εξυπηρέτησης αλλά και ποιοτικά με βάση την κατάσταση των ελαστικών....

https://www.car.gr/parts/view/3652263/

https://www.car.gr/parts/view/3820914/

Όπως έγραψα και παραπάνω, επικοινώνησα με Κανελλόπουλο, εξυπηρετικός και αυτός, αλλα δε είχε:ranting2: το λάστιχο και τη διάσταση που ήθελα.