PDA

Επιστροφή στο Forum : Γνωμες για Ford Focus Rs mk1

nikos-Mpacket
05-08-13, 12:38
Τον τελευταιο καιρο εχω αρχισει να εχω ελλειψη απο καποιο μηχανοκινητο που να με ευχαριστει,ετσι μιας και ειμαι κλεισμενος στο σπιτι λογω της μεσης μου εκανα μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ για να βρω κατι που θα μπορω και την κ@υλ@ μου να κανω αλλα και να το εχω για τις οικογενειακες (3 ατομα) μετακινησεις μας.

Βεβαια ρολο παιζει και η γνωμη της κυριας μου,γιατι με το Ε60 και τα μπαξιματα του κοντεψαμε να ......,τελος παντων.Ετσι λοιπον τον τελευταιο μηνα της δειχνω αυτοκινητα τα οποια μου αρεσουν και μπορουν να εξυπηρετησουν ολη την οικογενεια.Το τι εχω ακουσει ........

Νομιζω οτι εχω καταληξει σε αυτο μιας και της αρεσει.
https://i843.photobucket.com/albums/zz357/Nikos-Mpacket/Ford_Focus_RS_front.jpg (https://s843.photobucket.com/user/Nikos-Mpacket/media/Ford_Focus_RS_front.jpg.html)
Μετα απο τον προλογο ας μπουμε στο θεμα μας,διαβασα διαφορα για προβληματα με το chargecooler,με την αυξημενη θερμοκρασια,με την ελλειψη δεικτη θερμοκρασιας αλλα νομιζω οτι με 2-3 μπαξιματα (ω,ρε παντοφλα) λυνονται συν οτι εχει σχετικα καλο tuning potential.
Με λιγα "πραγματα" ανεβαινει αρκετα η ιπποδυναμη του και νομιζω με σωστη συντηρηση οπως οι πιο πολλοι την εννοουμε εδω μεσα δεν θα βγαλει προβληματα.
Για τα υπολοιπα οπως φρενα,αναρτηση εχω διαβασει τα καλυτερα.

Οι τιμες που παιζουν ειναι 8-9 χιλιαρικα,βεβαια καποιοι επειδη το αμαξι ειναι συλλεκτικο ζητανε κατιτις παραπανω αλλα αναλογως παιζεις μπαλα,υπαρχουν 15 περιπου στο car.

Επειδη η παρεα μας εδω δεν εχει μονο γνωσεις για Bmw αλλα γενικοτερα το κατεχουμε το αθλημα της αυτοκινησης θα ηθελα αν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια ή γνωριζει κατι παραπανω να το γραψει.

*Ειναι και αλλα αυτοκινητα που εχω σκεφτει αλλα ειτε λογω μεγεθους ειτε λογω χαρατσιου και τεκμηριου ειτε λογω παλαιοτητας προς το παρον τα εχω απορριψει.

DIMITr|S
05-08-13, 14:24
https://s17.carcdn.gr/3909/3909997_5_b.jpg
οσο γρήγορο και να είναι...υπάρχει περίπτωση να σε ευχαριστεί να καθεσαι μεσα εδω....ερχομενος απο bmw?

S8N
05-08-13, 14:47
Ωραιο το Φλοκους και με αισθηση πραγματικου αυτοκινητου εν αντιθεσει με τα αποστειρωμενα κουβαγκ.

Στο S3 club σε καποια αλλη ζωη ο τοτε αντμιν εδωσε το S3 του για ενα τετοιο και το ερωτευτηκε. Του εβγαλε τα γνωστα προβληματα, βεντιλατερ και ραγισμενες τουρμπινοπολλαπλες, δε σταματησε ομως να το εκθειαζει.

Σε ενα συγκριτικο στο Drive (Canonball Run) μεταξυ του RS και του Κλεον Κοπρα θυμαμαι οτι ανεβασε θερμοκρασια και το αφησαν στην ακρη να συνελθει.

Ειμαι σιγουρος οτι ολα αυτα λυνονται. Ουτε το εσωτερικο με χαλαει. Προσωπικα δυο πραγματα θα με ανησυχουσαν: Δυσκολα βρισκεις καποιο που να ηταν ανεκαθεν στοκ, ενω ο ντουρατεκ κινητηρας ειναι ο ατμοσφαιρικος διλιτρος τροποποιημενος ωστε να δεχθει υπερτροφοδοτηση και οχι καποιος λινητηρας σχεδιασμενος εξ' αρχης για τετοια φορτια. Δεν ξερω, ισως να ειναι αλεξισφαιρος αλλα η ολη φαση μου θυμιζει μετατροπες της Darras Developments.

aristent
05-08-13, 15:00
το βοηθησες τωρα Αρουλη ή τον μπερδεψες περισσοτερο???

να το παρει ή οχι???:original:

Azurius
05-08-13, 15:10
Mε κάλυψες πληρέστατα Άρη. Επίσης βασικό θέμα που θα έχει να αντιμετωπίσει είναι η ανυπαρξία ανταλλακτικών στην Ελλάδα. Υπάρχουν, δε λέω, αλλά την πλειάδα τους την φέρνουν κατόπιν παραγγελίας απο Γερμανία. Για μεταχειρισμένα δεν το συζητάω καν. Στη Θεσσαλονίκη ξέρω μόνον ένα ο οποίος φέρνει αποκλειστικά και μόνο για RS.

Stamatis
05-08-13, 15:12
Οχι.
Αλαργα.
Αυτοκινητο του κομπλεξικου ιδιοκτητη.
Σπανε, χαλανε, αλλα πανε καλα.
Το προβλημα ειναι οτι οταν ηταν φρεσκο, 3 φιλοι ειχαν παρει τα ιδια.
Ειχαν απειρα, ΑΠΕΙΡΑ προβληματα, αλλα κανενας ΠΟΤΕ δεν παραδεχτηκε οτι υπηρχε εστω και τσικ.
Αυτο δεν μπορω να το καταλαβω σαν λογικη.
Μα ρε φιλε, εχθες μαζι ειμαστε και πεταξε τα κολαρα στον αερα. Πλακα μου κανεις;
Ναι τα πεταξε, αλλα φταιω εγω που του ανεβασα πιεση.
Μα σου εκαψε φλατζα πριν ενα μηνα.
Ναι την εκαψε, αλλα φταιω εγω που το καιω καθημερινα.
Ε, τι να λεμε, ενα απο αυτα τα τρια να σου κατσει..... Ψωνισες.

Ωραιο οδηγημα, καλο πατημα, διακοσια χρονια πισω το εσωτερικο του και για κλαμματα οι χωροι του.

Στην ανηφορα της Πεντελης, το βαζω στην τεταρτη θεση με πρωτο το Ε46, δευτερο το Ιμπρεζα, τριτο το S3
Στο γκαραζ μου θα εμπαινε μονο αν ειχε αριστη συμπιεση, δεν ειχε ανοιχτει ποτε το καπακι και αν τα λαστιχα ειχαν ιδια φθορα (συνηθως οταν τα πουλανε, γυρνανε τα μπρος πισω για να δειχνουν καλυτερα, τσεκαρε το ομως, τα τρωνε μονοπαντα)
Ενα καλο 1.8Τ σε Α4 quattro δεν το σκεφτεσαι;

S8N
05-08-13, 15:20
Αν ηταν να παρω παντως κατι ξεχωριστο σε αυτα τα χρηματα, θα εψαχνα για Fiat Coupe turbo plus. Το πεντακυλινδρο.

Stamatis
05-08-13, 15:25
Αυτο ειδικα αμα το βρεις.....
Σιγα μην υπαρχει αξιολογο.....

Nikos
05-08-13, 15:50
Αν ηταν να παρω παντως κατι ξεχωριστο σε αυτα τα χρηματα, θα εψαχνα για Fiat Coupe turbo plus. Το πεντακυλινδρο.

Και αυτο υπηρξε μεγαλο χτικιό με πολλα προβληματα

nikos-Mpacket
05-08-13, 16:08
οσο γρήγορο και να είναι...υπάρχει περίπτωση να σε ευχαριστεί να καθεσαι μεσα εδω....ερχομενος απο bmw?

Να σου πω την αληθεια μου δεν με χαλαει,δεν υπαρχει καμμια συγκριση με του Bmw αλλα δεν εχω προβλημα,αν τελικα το παρω θα το συνηθισω με τον καιρο.

Οχι.
Αλαργα.
Αυτοκινητο του κομπλεξικου ιδιοκτητη.
Σπανε, χαλανε, αλλα πανε καλα.
Το προβλημα ειναι οτι οταν ηταν φρεσκο, 3 φιλοι ειχαν παρει τα ιδια.
Ειχαν απειρα, ΑΠΕΙΡΑ προβληματα, αλλα κανενας ΠΟΤΕ δεν παραδεχτηκε οτι υπηρχε εστω και τσικ.
Αυτο δεν μπορω να το καταλαβω σαν λογικη.
Μα ρε φιλε, εχθες μαζι ειμαστε και πεταξε τα κολαρα στον αερα. Πλακα μου κανεις;
Ναι τα πεταξε, αλλα φταιω εγω που του ανεβασα πιεση.
Μα σου εκαψε φλατζα πριν ενα μηνα.
Ναι την εκαψε, αλλα φταιω εγω που το καιω καθημερινα.
Ε, τι να λεμε, ενα απο αυτα τα τρια να σου κατσει..... Ψωνισες.
...........

Ενα καλο 1.8Τ σε Α4 quattro δεν το σκεφτεσαι;

Σταματη το εχω σκεφτει αλλα η 1η σκεψη ειναι για κατι πιο μαζεμενο,οπως golf,astra,focus,leon κλπ.
Το focus και astra ειναι οι πρωτες επιλογες με τα αλλα 2 να μην μας πολυαρεσουν.
Το Focus το θεωρω σαν να μου ταιριαζει καλυτερα αλλα αν εχει τοσα προβληματα δεν θελω να μπλεξω,το Astra αρεσει και στην κυρια μου αρκετα αλλα δεν εχω βρει κατι που να μου κανει κλικ,νομιζω οτι το Opc
εχει και λιγοτερους χωρους απο το RS.
Αν ανεβουμε κατηγορια το Α4 και το Octavia Rs 2.0 ειναι οι επιλογες μου.

Για δωσε καμμια πληροφορια παραπανω απο τα Rs των φιλων σου και τα προβληματα τους να φτιαξουμε κεφαλι.

Stamatis
05-08-13, 16:52
Ολα μεινανε απο φλαντζα.
Δυο στα τρια απο τουρμπινα.
Ολα απο βασεις κινητηρα και σαζμαν (γεφυρα η κατι τετοιο)
Ενα εσκασε εντελως γιατι κολησε η βαλβιδα και τα πεταξε ολα εξω
Και ενα με τα πιο πολλα χιλιομετρα εκαψε οτι καλωδιο ειχε μεσα στον κινητηρα απο βραχυκυκλωμα.
Ολα τρωγανε παραξενα τα λαστιχα και ολα -ποτε δεν ειχαν προβλημα-
Αλλαχτηκαν τα δυο για Σουμπαρου wrx sti 2.5 και το ενα για honda S2000
(Αλλες μεγαλες επιτυχιες εκει)

S8N
05-08-13, 17:01
Ναι, αλλά δεν έμειναν από πολλαπλασιαστές όπως τα BMW! Ατσα!

PANOS-E60
05-08-13, 17:02
Νικόλα, διπορτο χατσμπακ, με χωρους για 4, στημενο για γούστα, με ηχο για απογείωση και αξιοπιστια ραπτομηχανής = Type R.

και αν δεν πιστευεις οτι σοβαρολογω, σου λεω πως ψαχνω εγω για τετοιο, ανταλλαγη με το (εντελως αχρηστο πλεον σε μενα) Ε60.

Stamatis
05-08-13, 17:22
Ναι, αλλά δεν έμειναν από πολλαπλασιαστές όπως τα BMW! Ατσα!

Δεν ξερω τι λες.
Δεν εχω μεινει ποτε απο πολλαπλασιαστες.

(Ναι καλα......)

turbodog
05-08-13, 17:46
Εχεις σκεφτει το Renault Clio RS? Το αυτοκινητο ειναι πολυ ομορφο, στο μεγεθος που ψαχνεις, ειναι σπανιο, με φοβερο στριψιμο και ατμοσφαιρικο κινητηρα που ειναι ακομα πιο ρυθμισιμος απο τους turbo ανταγωνιστες του. Στην ευθεια βεβαια η ελλειψη ροπης θα το κανει πιο αργο απο ολα τα διλιτρα opelovagοειδη αλλα αν το ζητουμενο ειναι οι στροφες και η οδηγικη απολαυση, πιστευω οτι ειναι καλυτερο.
Και λογω κυβικων, με αρκετα χαμηλες τιμες

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3761262/

και σε μπλε που ειναι το καλυτερο του χρωμα

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3910368/

stef
05-08-13, 17:56
Ωραιο το Φλοκους και με αισθηση πραγματικου αυτοκινητου εν αντιθεσει με τα αποστειρωμενα κουβαγκ.

Στο S3 club σε καποια αλλη ζωη ο τοτε αντμιν εδωσε το S3 του για ενα τετοιο και το ερωτευτηκε. Του εβγαλε τα γνωστα προβληματα, βεντιλατερ και ραγισμενες τουρμπινοπολλαπλες, δε σταματησε ομως να το εκθειαζει..

Δεν τα λες καλά!
Το S3 το κράτησε ο ένας admin & ο 2ος πήρε Focus RS

nikos-Mpacket
05-08-13, 18:04
Εχεις σκεφτει το Renault Clio RS? Το αυτοκινητο ειναι πολυ ομορφο, στο μεγεθος που ψαχνεις, ειναι σπανιο, με φοβερο στριψιμο και ατμοσφαιρικο κινητηρα που ειναι ακομα πιο ρυθμισιμος απο τους turbo ανταγωνιστες του. Στην ευθεια βεβαια η ελλειψη ροπης θα το κανει πιο αργο απο ολα τα διλιτρα opelovagοειδη αλλα αν το ζητουμενο ειναι οι στροφες και η οδηγικη απολαυση, πιστευω οτι ειναι καλυτερο.
Και λογω κυβικων, με αρκετα χαμηλες τιμες

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3761262/

και σε μπλε που ειναι το καλυτερο του χρωμα

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3910368/

Δημητρη ειναι πολυ ωραιο αλλα πιο μικρο απο ατα αλλα,το megane rs ειναι πιο κοντα στα μετρα μου.

aristent
05-08-13, 18:06
......
Βεβαια ρολο παιζει και η γνωμη της κυριας μου, ........

https://www.bmwfans.gr/forum/[/URL][/IMG]

εγω νομιζω οτι εχει βγει η αποφαση και ας διαλυεται το οχημα "εις τα εξ ων συνετεθει"!!!:thumbsup:

DIMITr|S
05-08-13, 18:38
κατι σαν αυτο το εχεις σκεφτεί?υπαρχουν και πιο φθηνα
https://s16.carcdn.gr/1727/1727265_0_b.jpg
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1727265/
ή ακομα καλυτερα το επομενο μοντέλο?

nikos-Mpacket
05-08-13, 20:17
εγω νομιζω οτι εχει βγει η αποφαση και ας διαλυεται το οχημα "εις τα εξ ων συνετεθει"!!!:thumbsup:

Δεν είναι ακριβώς έτσι Αρη,επειδή η γυναίκα μου έχει ψηθει απο τα μπαξιματα μου σε punto gt,a3 1.8t,Octavia rs και Ε60 ξέρει κάποια πραγματα και μπορεί να νιώσει.
Θα δείξει,ας μαζέψουμε πληροφορίες και βλέπουμε.

aristent
05-08-13, 20:23
πλακα κανω Νικολα!!!:thumbsup:

αλλα παντα ο πρωτος ανθρωπος που σε επηρεαζει σε μεγαλες αποφασεις, ειναι η συζυγος.thumb

vagmag
05-08-13, 20:25
πραγματικά... το σουμπαρού είναι καλή επιλογή... έχει άλλη .. αίγλη!

z3 2.2
05-08-13, 20:29
Nικολα,ψαξε για κατι αλλο.
ειναι σχεδον απιθανο να βρεις καλο και αμα το βρεις θα σου φανουν πολλα τα λεφτα που ζηταει ο ιδιοκτητης.
τα ανταλλακτικα του ειναι ενα θεμα και γενικως θελει υπομονη στην συντηριση του.

δεν θα στο προτεινα,
αν παρολα αυτα αποφασισεις κατι τετοιο ΠΡΙΝ το παρεις παρε με τηλεφωνο (στο στελω με pm) να το ελενξει ο εργοδηγος μου που εχει ενα τετοιο με 25Κ χλμ και ειναι ακραια σχολαστικος.
να φανταστεις βλεπει ατελειες σε καινουρια αυτοκινητα!
οτι με χρειαστεις στην διαθεση σου Νικ.

Bassakos
05-08-13, 20:41
τωρα να πω κατι αλλο....
τα βριζουμε ,τα ρανουμε, τα κανουμε τα vw
αλλα η ιδεα ενος καλοδιατηρημενου
μαμα Gti , δεν νομιζω οτι ειναι ασχημη

τα Gti γενικα ουδεμια σχεση εχουν με τα TSI κτλ
ασε που ειναι made in Germany
ενα Gti σε μαμα κατασταση με σωστη συντηρηση και χρηση
γενικα δεν βγαζει προβληματα

,επισης οπως αναφερθηκε και πριν θα κοιταγα και το megane RS
δεν γνωριζω τι θεματα εχει απο πλευρας ζημιων
αλλα το στριψιμο του και η αισθηση ειναι φοβερη

nikos-Mpacket
05-08-13, 22:34
πλακα κανω Νικολα!!!:thumbsup:

αλλα παντα ο πρωτος ανθρωπος που σε επηρεαζει σε μεγαλες αποφασεις, ειναι η συζυγος.thumb

Ναι βρε Αρη δεν υπαρχει θεμα παρεξηγησεως :th_Laie_67-1:

Nικολα,ψαξε για κατι αλλο.
ειναι σχεδον απιθανο να βρεις καλο και αμα το βρεις θα σου φανουν πολλα τα λεφτα που ζηταει ο ιδιοκτητης.
τα ανταλλακτικα του ειναι ενα θεμα και γενικως θελει υπομονη στην συντηριση του.

δεν θα στο προτεινα,
αν παρολα αυτα αποφασισεις κατι τετοιο ΠΡΙΝ το παρεις παρε με τηλεφωνο (στο στελω με pm) να το ελενξει ο εργοδηγος μου που εχει ενα τετοιο με 25Κ χλμ και ειναι ακραια σχολαστικος.
να φανταστεις βλεπει ατελειες σε καινουρια αυτοκινητα!
οτι με χρειαστεις στην διαθεση σου Νικ.

Δημητρη ευχαριστω,ελαβα το μηνυμα και οταν με το καλο σε χρειαστω θα σε καλεσω να το δουμε παρεα.

S8N
05-08-13, 22:41
Αν σου περασει απο το μυαλο κανα σουμπαρου, η πιο αξιοπιστη παρτιδα ειναι αυτη:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1273987/

Το γιατι ειναι κατι που δε θα αναλυσω, αλλα δεξου το απο καποιον που ξερει.

nikos-Mpacket
05-08-13, 22:53
Αν σου περασει απο το μυαλο κανα σουμπαρου, η πιο αξιοπιστη παρτιδα ειναι αυτη:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1273987/

Το γιατι ειναι κατι που δε θα αναλυσω, αλλα δεξου το απο καποιον που ξερει.

Αρη μου το εχουν πει και αλλοι,εχεις απολυτο δικιο,τα επομενα και τα 2.5 ειχαν διαφορα θεματα.

S8N
05-08-13, 23:06
Αυτη ειδικα η παρτιδα με τα φρυδακια στα πισω φτερα και τα χειριστηρια του κλιματισμου απο το επομενο μοντελο φορουσε τον καλυτερο διλιτρο.

spar@
05-08-13, 23:42
βασικα τσιγκλισμενο να μην ειναι και ολα καλα ειναι!
και τα 2.5 πλεον ειναι πολυ καλα!
ολοι οι 2λιτροι αυτου του μοντελου ηταν μια χαρα..

zografias
06-08-13, 00:39
Η αλήθεια είναι ότι τα EVO και τα Impreza είναι αυτοκίνητα για οικογενειάρχες...που δεν θέλουν να μεγαλώσουν!! ;)
Τα EVO είναι ακριβούτσικα, οπότε ας ασχοληθούμε με το Scooby που το ξέρω και καλύτερα...
Είναι προφανώς πιο "οικογενειακό" απ'τα προηγούμενα που αναφέρθηκαν και έχει άλλη αίγλη όπως είπε κι ο vagmag...
-Μέτρια ποιότητα και σχεδιασμός στο εσωτερικό (ειδικά απ'το 5αρι στο scooby έχει χάσμα...) ΓΙΑΤΙ έχει σχεδιαστεί για οδηγική απόλαυση κι όχι να ασχολείσαι με μπιχλιμπίδια...
-Θα βρεις διάφορα πράγματα που θα νομίζεις ότι πήρες ATOS
-Με σωστές κινήσεις κι όχι ιδιαίτερα ¤ κάνεις καλή δουλειά με το μοτερι!
-Συναρπαστικός ήχος (εμένα με τρελαίνει το γουργουρητό αυτό)
-Άμα δεν το κανιβαλίσεις δεν θα σε βασανίσει ιδιαίτερα...
-4 πόρτες, που σε βολεύει
-Άμα είναι και τετρακίνητο δεν θα θες να το αφήσεις...
-Θα πρότεινα όχι μπλε με χρυσή ζάντα, αν δεν θες να είναι too much

Υ.Γ. Σωστή η συμβουλή για το συγκεκριμένο μοντέλο...

gregE36
10-08-13, 10:40
1.μακρυα απο το ford
2.μακρυα και απο τα subaru αν δεν θες να σε πιασει γκομενο ο βενζινας σου.
3. το καλυτερο για εσενα ειναι το type r fn2 που δεν καιει, με 3 πραγματα περνας τα 240 αλογα ατμοσφαιρα. και με μια αναρτηση στριβει τελεια ,εχει καλο πορτπαγκαζ,και δεν ΣΠΑΕΙ

mark e92
10-08-13, 15:47
1.μακρυα απο το ford
2.μακρυα και απο τα subaru αν δεν θες να σε πιασει γκομενο ο βενζινας σου.
3. το καλυτερο για εσενα ειναι το type r fn2 που δεν καιει, με 3 πραγματα περνας τα 240 αλογα ατμοσφαιρα. και με μια αναρτηση στριβει τελεια ,εχει καλο πορτπαγκαζ,και δεν ΣΠΑΕΙ

Πολύ καλό το fn αλλά απο τιμή πάει στα 10-13... και είναι και 2πορτο.

mark e92
10-08-13, 15:49
Για κάτι τέτοιο τι λές?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3968656/

nikos-Mpacket
11-08-13, 01:02
Για κάτι τέτοιο τι λές?

Ωραίο αμάξι αλλα too much για μένα την συγκεκριμένη εποχή,προς το παρόν προτεραιότητα έχουν οι διακοπές,απο Σεπτέμβρη που θα μαζεύτουμε όλοι πίσω θα το ξανασυζητησουμε το θέμα.
Εκτός και αν βρω τίποτα ενδιαφέρον στη Κρήτη ή στη Ζάκυνθο που θα βρίσκομαι μέχρι αρχές Σεπτέμβρη.

gregE36
11-08-13, 08:11
Πολύ καλό το fn αλλά απο τιμή πάει στα 10-13... και είναι και 2πορτο.
οι τιμες πεφτουν συνεχως οσο για το διπορτο ε και???? απο πορτπαγκαζ παντως ειναι κορυφη σχεδον 500 λιτρα
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3909749/

GIANNHS M
11-08-13, 09:07
Για κάτι τέτοιο τι λές?

επισης πολυ καλο σε SAAB ειναι κ το προηγουμενο,ειτε το aero ειτε το απλο το 2.0λιτρο.το βρισκεις φθηνα,δεν βγαζει προβληματα και να το καις,εχει ωραια εικονα οικογενειακου,εχει χωρους κ γενικα ειναι πολυ καλο.το εχει ο ξαδερφος (2λιτρο) μου κ του φοραει μονο ενα προγραμμα απο γνωστο οικο που δεν θυμαμαι τωρα,το αμαξι πεταει με μονο 200 αλογα που ειναι κ μετα λυπης μου θα σας πω οτι οποτε το περνω κλαινε πολλα αυτοκινητα!!!!αν θες διατιθεται κ για test drive.ΑΑΑ!!!!!!κ υπερβολικα οικονομικο για αυτα που προσφερει.απιστευτο!!!!

mark e92
11-08-13, 09:42
οι τιμες πεφτουν συνεχως οσο για το διπορτο ε και???? απο πορτπαγκαζ παντως ειναι κορυφη σχεδον 500 λιτρα
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3909749/

Αυτό έχει και 120000!!!!! Υπάρχουν με 12000 με 35-40000 το πολύ!

STREETRACING
11-08-13, 11:13

Τερας
αμαξαρα
και σαν στοκ και μονο ξυριζει.

m_power_lunatic
12-08-13, 11:45
Νικολα να σου πω και εγω λιγα πραγματα μιας και ειναι απο τα αγαπημενα μου αυτοκινητα.

Ειναι πανεμορφο,φρεσκο ακομα και τωρα,ποιοτητα παρα πολυ καλη,ακαμπτο αισθητα (ακομα και το απλο focus στριβει καταπληκτικα,μου το εχουνε πει παρα πολλοι αυτο) και το συγκεκριμενο στριβει-φρεναρει φο-βε-ρα.

Τα προβληματακια του τα ξερεις,τα ανεφερες και ειναι γνωστα.

Βραζει και βαραει θερμοκρασιες ιδιαιτερα στο κλιμα μας.Νομιζω ομως οτι σαν νορμαλ και 1-2 οργανα εποπτιας και ισως font mount intercooler να εισαι παραπανω απο οκ.

Πρεπει να βρεις ομως απειρχτο εντελως (δυσκολο) και με σχετικα λιγα χλμ το οποιο ανεβαζει την τιμη.Δεν ξερω που θες να κινηθεις οικονομικα αλλα πολυ καθαρο κομματι θα βρεις γυρα στα 10 χιλιαρικα ισως λιγο παραπανω.

Εμενα μου ηρθε για ανταλλαγη ενα απο τα καλυτερα που εχουνε μεινει στην Ελλαδα (αυτο απο τον Βολο στο car.gr) οταν το ειχε ο προηγουμενος απο αυτο που το εχει τωρα (ο οποιος το ειχε αγορασει καινουργιο και τωρα το ξαναπηρε πισω).

Ειχα βρει και στην Μυτιληνη ενα πολυ καλο με ελαχιστα χλμ (γυρω στα 30.000χλμ) και στην Κηφισσια ενα με 20 κατι χιλιαδες χλμ και για πολλα χρονια σε γκαραζ διπλα στο γραφειο μου στην Αθηνα ειχε ενα με κατω απο 20 χιλιαδες χλμ ολοκαινουργιο.

Εμενα μου αρεσει παρα πολυ οπως και στη γυναικα μου αλλα αν πραγματικα δεν θες υπονοια προβληματων και επαφες με συνεργεια τοτε παρε ενα CIVIC TYPE-R FN2.Ιδιαιτερο και ομορφο εμαφισιακα (χανει λιγο πισω) αλλα ΠΟΙΟΤΗΤΑ ιαπωνιας.-

Δεν ειναι τοσο καλο οσο το EP3 αλλα ειναι πολυ καλη επιλογη.Βεβαια ειναι πιο καινουργιο απο το focus rs mk1 και εχει περισσοτερο τεκμηριο αλλα αυτα τα ξερεις τα προσωπικα σου εσυ καλυτερα.

Solorider
12-08-13, 17:48
Τον τελευταιο καιρο εχω αρχισει να εχω ελλειψη απο καποιο μηχανοκινητο που να με ευχαριστει,ετσι μιας και ειμαι κλεισμενος στο σπιτι λογω της μεσης μου εκανα μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ για να βρω κατι που θα μπορω και την κ@υλ@ μου να κανω αλλα και να το εχω για τις οικογενειακες (3 ατομα) μετακινησεις μας.

Βεβαια ρολο παιζει και η γνωμη της κυριας μου,γιατι με το Ε60 και τα μπαξιματα του κοντεψαμε να ......,τελος παντων.Ετσι λοιπον τον τελευταιο μηνα της δειχνω αυτοκινητα τα οποια μου αρεσουν και μπορουν να εξυπηρετησουν ολη την οικογενεια.Το τι εχω ακουσει ........

https://www.bmwfans.gr/forum/[/URL][/IMG]
Μετα απο τον προλογο ας μπουμε στο θεμα μας,διαβασα διαφορα για προβληματα με το chargecooler,με την αυξημενη θερμοκρασια,με την ελλειψη δεικτη θερμοκρασιας αλλα νομιζω οτι με 2-3 μπαξιματα (ω,ρε παντοφλα) λυνονται συν οτι εχει σχετικα καλο tuning potential.
Με λιγα "πραγματα" ανεβαινει αρκετα η ιπποδυναμη του και νομιζω με σωστη συντηρηση οπως οι πιο πολλοι την εννοουμε εδω μεσα δεν θα βγαλει προβληματα.
Για τα υπολοιπα οπως φρενα,αναρτηση εχω διαβασει τα καλυτερα.

Οι τιμες που παιζουν ειναι 8-9 χιλιαρικα,βεβαια καποιοι επειδη το αμαξι ειναι συλλεκτικο ζητανε κατιτις παραπανω αλλα αναλογως παιζεις μπαλα,υπαρχουν 15 περιπου στο car.

Επειδη η παρεα μας εδω δεν εχει μονο γνωσεις για Bmw αλλα γενικοτερα το κατεχουμε το αθλημα της αυτοκινησης θα ηθελα αν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια ή γνωριζει κατι παραπανω να το γραψει.

*Ειναι και αλλα αυτοκινητα που εχω σκεφτει αλλα ειτε λογω μεγεθους ειτε λογω χαρατσιου και τεκμηριου ειτε λογω παλαιοτητας προς το παρον τα εχω απορριψει.

Γιατι δεν σκεφτηκες το Abarth πολυ καλυτερη καταναλωση με πολυ καλυτερα ασυγκριτα γκαζια

m_power_lunatic
22-05-14, 07:44
Στην κατηγορια του γρηγορου οικογενειακου θα ξεχωριζα οπως αναφερθηκανε πιο πανω τα εξης

1)Focus RS MK1 (μου αρεσει παρα πολυ)
2)Τype-R FN2 χειροτερο οδηγικα απο το ΕP3 αλλα με ενα μπλοκε μεταμορφωνεται λενε ολοι,μου αρεσει εμφανισιακα-πολυ μπροστα σχεδιαστικα,εσωτερικο πολυ ανωτερο απο το προηγουμενο και χωρους πορτ-μπαγκαζ πολυ μεγαλους.
3)Fiat Coupe Turbo Plus 20v μεγαλη αμαξαρα,παιζουνε στα 6 χιλιαρικα τα limited edition (ενταξει δεν ειναι και τοσο οικογενειακο).
4)Saab 9.3T και 9.5T πολυ ομορφα και δυνατα.Ποιος θα μας πει 1-2 πραγματα για αξιοπιστικα και συντηρηση και service????Aπο μεταπωληση μηδεν βεβαια αλλα αν το παρεις σε τιμη χωμα δεν σε νοιαζει κιολας.

nikos-Mpacket
22-05-14, 09:39
Για το Saab ο Δημήτρης-z3 2.2,νομίζω ότι θα μπορούσε να μας πει την γνώμη του.

Βάλε στην σκέψη σου και το Opel Astra opc,απο το Σεπτέμβριο που το κυκλοφορω δεν μπορω να πω ότι έχω καποιο παράπονο,το μόνο που θέλει είναι λίγο προσοχή στο γκάζι μέσα στις στροφές.Ενα μπλόκε ίσως βελτιώνε την κατάσταση.
Απο χώρους έχει καλούς και οι πίσω λόγω του ότι τα καθίσματα είναι βαθειά κάθονται άνετα.Με 19αρες ζαντες κοπαναει αλλα δεν κουράζει.
Γενικα καλή ποιότητα κατασκευής,λογικά service και οποίος έχει όρεξη και λεφτα για μπαξιματα δεν θα μείνει παραπονεμενος.

Το Fiat πολυ ωραίο ακόμα και μετα απο τόσα χρόνια κυκλοφορίας,το Honda δεν με τρελανε ποτε αλλα δεν έχω ακούσει να βγάζει το παραμικρό πρόβλημα.

engelo
22-05-14, 11:16
Καλημέρα,

Θα σου πω και τη δική μου γνώμη μιας και μετά από το 335i πήγα σε Impreza WRX STi 02 Bugeye ...

Αν πας για το συγκεκριμένο όχημα προσοχή παίζει πολύ μπανάνα..

Κοίτα για κωδικό οχήματος JF1DG(B) το Β κάνει τη διαφορά και κωδικό moter EJ20(7)NW4

Τα παραπάνω διασφαλίζουν σασί γνήσιο STI και μοτέρ επίσης σφυρίλατο με σφυρίλατες μπιέλες.

Το αυτοκίνητο δε σπάει δε χαλάει και με 1,3 σταθερό και 1,6 Over κάνει (σχεδόν) τα πάντα. Σπουλάρει χαμηλά και το 6άρι σασμάν μεταφέρει τη δύναμη στο δρόμο απίστευτα.

Εγώ το πήρα 6,600¤ και έβαλα 2,000 για να το συμορφώσω γιατί είχε γκάζι πάνω και είχαν κλείσει εντελώς οι βαλβίδες.
Βέβαια έβαλα και seimslick μπουζί φίλτρα κλπ κλπ κλπ, Φίλτρο πρόγραμμα εξάτμιση από τουρμπίνα.

Μην προτιμήσεις 2,5 γιατί παρουσιάζουν προβληματάκια καθότι open deck... εκτός αν έχει ασχοληθεί ο προηγούμενος...

Οτι βοήθεια θες τα λέμε...

m_power_lunatic
22-05-14, 11:36
Για το STI δεν εγραψα τιποτα αλλα το συγκεκριμενο τυγχανει απο τα αγαπημενα μου,καλοριζικο και σε εσενα.Η τιμη ειναι κορυφη που το πηρες,εχεις ενα μηχανημα για τα παντα και 4-πορτο και χιονια,και στριψιμο και πιστα κτλ.

Πραγματικα πολυ καλο,ευχαριστω για το info για τους κωδικους.Ακομα το σκεφτομαστε με την συζυγο και συζηταμε διαφορα.

nikos1400
22-05-14, 11:48
....σασί γνήσιο STI και μοτέρ επίσης σφυρίλατο με σφυρίλατες μπιέλες.

Το αυτοκίνητο δε σπάει δε χαλάει και με 1,3 σταθερό και 1,6 Over κάνει (σχεδόν) τα πάντα. Σπουλάρει χαμηλά και το 6άρι σασμάν μεταφέρει τη δύναμη στο δρόμο απίστευτα.

Εγώ το πήρα 6,600¤ και έβαλα 2,000 για να το συμορφώσω γιατί είχε γκάζι πάνω και είχαν κλείσει εντελώς οι βαλβίδες.
Βέβαια έβαλα και seimslick μπουζί φίλτρα κλπ κλπ κλπ, Φίλτρο πρόγραμμα εξάτμιση από τουρμπίνα.
....

:shok:
τζαμπα πραμα για τετοιο εργαλειο !

:thumbsup:
καλοταξιδο !