PDA

Επιστροφή στο Forum : Δεν υπάρχει χαρτί για άδειες κυκλοφορίας!

Samaro
31-07-13, 16:34
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Δεν υπάρχει χαρτί για άδειες κυκλοφορίας!

Του ΦΩΤΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ

Το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από άδειες κυκλοφορίας! Ναι, είναι αλήθεια. Το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει επαρκή ποσότητα χαρτιού για να τυπώσει νέες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, με αποτέλεσμα να δίνει φωτοαντίγραφα μεγέθους Α4!
Το υπουργείο «έμεινε» από το γνωστό, ειδικών προδιαγραφών, πράσινο χαρτί που έχουν οι άδειες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα οι ποσότητες που έχουν απομείνει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τα φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Η έλλειψη χαρτιού, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, οφείλεται σε ολιγωρία και καθυστερήσεις της Διεύθυνσης Κρατικών Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό αποδεικνύει εσωτερικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών με την υπόδειξη «εξαιρετικά επείγον». Σε αυτό, αφού πρώτα αναφέρεται ότι «το απόθεμα των εντύπων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων είναι εξαιρετικά περιορισμένο και αναμένεται αυτό να εξαντληθεί εντός του άμεσου χρονικού διαστήματος», στη συνέχεια επισημαίνεται ότι «ώς σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια εντύπων, λόγω καθυστερημένης έγκρισης του Ενιαίου Προγράμματος Προμηθειών».

Οδηγίες

Οι οδηγίες που έλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι οι εξής:

1 Εντυπο άδειας κυκλοφορίας θα εκδίδεται μόνο για τη θέση σε κυκλοφορία:

α) Τουριστικών λεωφορείων δημοσίας χρήσης,

β) Φορτηγών δημοσίας χρήσης (ΦΔΧ) διεθνών μεταφορών και φορτηγών δημοσίας χρήσης εθνικών και διεθνών μεταφορών,

γ) Φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ), μόνο εφ' όσον χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων, στο πλαίσιο της λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες ανήκουν,

δ) Οχημάτων που χρησιμοποιούνται ως συνοδευτικά κατά τη διενέργεια διεθνών μεταφορών (π.χ. σε ειδικές μεταφορές ή μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων, εφ' όσον είναι απαραίτητη η χρήση αυτών).

2 Για τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων (είτε πρόκειται για οχήματα που τίθενται πρώτη φορά σε κυκλοφορία στην Ελλάδα είτε για ήδη κυκλοφορούντα οχήματα, στις περιπτώσεις που απαιτείται έκδοση νέας άδειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία) θα χορηγείται φωτοαντίγραφο του «Υπηρεσιακού αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας», το οποίο τυπώνεται από το μηχανογραφικό σύστημα κατά τη διαδικασία έκδοσης άδειας κυκλοφορίας και για την έκδοση του οποίου θα καταβάλλονται τα εκ του νόμου οριζόμενα τέλη.

https://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=31/07/2013&id=377785

ntinos
31-07-13, 16:37
Εδω και μερικα χρονια,,,

Ptboul
31-07-13, 16:38
Ποιος ακουει τον μανστα τωρα :hystericalbs1:

Leonidas_E39
31-07-13, 16:40
Αχρηστοι. :ranting2::ranting2: :ranting2::ranting2:

Stamatis
31-07-13, 16:41
Δεν ειχαν τι να φανε τα τρωκτικα και φαγανε το βαμβακοχαρτο;

nikos-Mpacket
31-07-13, 16:42
Και πριν απο εναμιση χρονο το ιδιο ειχε συμβει,οταν αγορασα το ταξι δεν μου δωσανε κανονικη αδεια αλλα ενα χαρτι μηχανογραφησης με ολα τα στοιχεια.

Βεβαια πριν απο ενα χρονο που αγορασα το σκουτερ μου εδωσαν κανονικη αδεια αλλα μαλλον δεν ειχαν προμηθευτει αρκετες.

Τι να πει κανεις "Ελλας το μεγαλειο σου".......

Samaro
31-07-13, 16:45
Εδω και μερικα χρονια,,,
Πριν ένα μήνα, πούλησα το αυτοκίνητό μου και αγόρασα άλλο.
Και στις δύο περιπτώσεις η άδεια εκδόθηκε κανονικά !

Φαίνεται συμβαίνει κατα καιρούς !

Giorgos 116i
31-07-13, 17:17
και εγω που το πείρα πέρσι μου δώσανε σαν Α4 αλλα πριν 2-3 μηνες μου ειπαν οτι πλέων εχουν χαρτια και να παω να την αλλαξω...

Kostas_1
31-07-13, 17:20
Ειναι μεχρι να γινει ο διαγωνισμος. Καθε φορα τα ιδια

send from my S4 mini

ankor
31-07-13, 17:35
Υπαρχει και το χαρτι υγειαs και οταν τελειωσει κι αυτο στο χερι στην παλαμη.

Ptboul
31-07-13, 17:54
Ειναι μεχρι να γινει ο διαγωνισμος. Καθε φορα τα ιδια

send from my S4 mini

Πως κ δεν κανουν απευθειας αναθεση;

katsaraios
31-07-13, 18:03
Βαλτε γκαζι να σας δωσουν καινουρια αδεια:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Kostas_1
31-07-13, 20:01
Νομιζετε ειναι πλακα? Ουτε χαρτι υγειας χωρις την εγκριση της τροικα

Stamatis
31-07-13, 21:53
εγω λέω πως ειναι επειδή ξύνουν τα @@ τους και δεν έχουν ιδέα απο προγραμματισμό υλικών.

z3 2.2
31-07-13, 23:07
ειναι απλα τα πραγματα κατα την γνωμη μου.
Οπως ειχε γινει και το 2003-2004 με τους τσιγκους για τις πινακιδες
απληρωτοι προμηθευτες υποθετω?
Εγω κυκλοφορουσα τοτε με το καινουριο μου ΧΤ 660 κανα εξαμηνο χωρις πινακιδα.
Και πριν απο δυο χρονια που πηρα το Opel χαρτι ελαβα για αδεια και χαρτι συνεχιζω να εχω και ουδεμια ορεξη εχω να ασχοληθω