Επιστροφή στο Forum : Ρελαντι Ε36
Παιδια τα φωτα σας!!
Στο Ε36 (Μ44) δεν κραταει ρελαντι.
Το κανει οταν ειμαι για ωρα στην εθνικη.
πχ. ξεκιναω απο Αθηνα και μεχρι την Κορινθο ειναι οκ. Μετα το πιανει... περιοδος!! :ranting2:
Αμα το σβησω και το αφησω κανα 10λεπτο, στρωνει.
Εβγαλα και καθαρισα την βαλβιδα του ρελαντι, αλλα δεν εγινε κατι.
Να προχωρησω σε αλλαγη ή δεν ειναι εκει το προβλημα??
Μπορεί να ρουφάς αέρα από κάπου;
Το maf είναι ΟΚ;
Το μαφ ειναι οκ.
Μια εικασια ενος μαστορα που ρωτησα ειναι το σωληνακι αναθυμιασεων και η βαλβιδα εκτονωσεως.
Δεν εχω ορεξη για πειραματισμους μαστορων, ουτε 'παραγω' χρυσα αυγα απο την οπισθια οδο!!
(φαση: αλλαζουμε αυτο και εισαι οκ.
Ωχ, τελικα δεν εφταιγε αυτο, αλλα τα διπλα ματζαφλαρι.
Ωχ, τελικα δεν εφταιγε αυτο, αλλα τα παραδιπλα....)
Έχω την εντύπωση πως για τη βαλβίδα εκτονώσεως ή το σωληνάκι αναθυμιάσεων, μπορείς να κάνεις ένα πολύ απλό τεστ.
Με το μοτέρ σε λειτουργία βγάζεις την τάπα λαδιού από το καπάκι. Κανονικά πρέπει να αλλάξει η λειτουργία του μοτέρ λίγο, να αλλάξουν οι στροφές του ρελαντί. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύει σωστά το ένα από τα 2 που αναφέρεις.
Καλό θα ήταν να επιβεβαιώσει κάποιος γνώστης.
Γενικά για αρρυθμίες στο ρελαντί έχω διαβάσει άπειρα και είναι λίγο χάος η υπόθεση.
Πάντως πιστεύω πρέπει να δεις και μήπως ρουφάς αέρα από κανά σωληνάκι, μήπως υπάρχει κανά σκίσιμο κάπου.
Γενικά έχω ακούσει και για λάμδα, αισθητήρα εκκεντροφόρου (πιο απίθανο νομίζω), μπεκ, πολλαπλασιαστές...
Πάντως πιστεύω πρέπει να δεις και μήπως ρουφάς αέρα από κανά σωληνάκι, μήπως υπάρχει κανά σκίσιμο κάπου.
Γενικά έχω ακούσει και για λάμδα, αισθητήρα εκκεντροφόρου (πιο απίθανο νομίζω), μπεκ, πολλαπλασιαστές...
Για λαμδα καπου το ακουσα κι εγω και μου φαινεται περιεργο.
Το να ρουφαει αερα απο καπου, να το δεχτω... ΑΛΛΑ μονο υστερα απο διαδρομη σε εθνικη?? Δεν θα επρεπε να ειναι συνεχως το προβλημα και οχι επιλεκτικα?
Βγαζοντας την ταπα λαδιου παντως, αλλαζει το δουλεμα.
Επανερχομαι...
Αλλαξα σωληνακι αναθυμιασεων και βαλβιδα εκτονωσεως και θα το τσεκαρω αν λυθηκε το θεμα! Αν οχι, σειρα εχει η βαλβιδα ρελαντι.
Τζιφος, παω για βαλβιδα ρελαντι! :ranting2:
tasos.kamv
20-08-13, 20:41
Το μαφ ειναι οκ.
Μια εικασια ενος μαστορα που ρωτησα ειναι το σωληνακι αναθυμιασεων και η βαλβιδα εκτονωσεως.
Δεν εχω ορεξη για πειραματισμους μαστορων, ουτε 'παραγω' χρυσα αυγα απο την οπισθια οδο!!
(φαση: αλλαζουμε αυτο και εισαι οκ.
Ωχ, τελικα δεν εφταιγε αυτο, αλλα τα διπλα ματζαφλαρι.
Ωχ, τελικα δεν εφταιγε αυτο, αλλα τα παραδιπλα....)
Είναι τραγικό σε μοτέρ 20-ετίας τα μαστόρια να πηγαίνουν με τη μέθοδο της δοκιμής... :thumbsdown:
Καλά ξεμπερδέματα!
:up:
Οι εργασιες-πειραματισμοι που εγιναν ηταν οι εξης:
1. καθαρισμα βαλβιδας ρελαντι
2. ξεμπριζωμα λ
3. μετρηση πιεσης βενζινης οταν παρουσιαζεται το προβλημα (κομπλε ηταν)
4. ξεμπριζωμα βεντιλατερ (!!!!) (στην απογνωση..)
5. ανοιγμα εγκεφαλου μηπως εχει παρει υγρασια (δεν βρεθηκε αλλος μτχ για να ελεγξουμε)
Η μηχανη εξακολουθουσε να σβηνει υστερα απο πορεια 10-15 χλμ.
Το καθενα γινοταν ξεχωριστα και μετα το φερναμε στην φυσιολογικη του μορφη.
Τελος, ειπαμε να ελεγξουμε τον αισθητηρα στροφαλου...
Τον εβγαλε ο μαστορας, τον ετριψε, τον καθαρισε και μετα απο μια ευχη ενος παπα που ηταν εκει, τον τοποθετησε παλι.
Εκανα μια βολτα... δεν εσβησε! Θα το διαπιστωσω καλυτερα σε ταξιδι αν πραγματι λυθηκε.
Παιδια τα φωτα σας!!
Στο Ε36 (Μ44) δεν κραταει ρελαντι.
Το κανει οταν ειμαι για ωρα στην εθνικη.
πχ. ξεκιναω απο Αθηνα και μεχρι την Κορινθο ειναι οκ. Μετα το πιανει... περιοδος!! :ranting2:
Αμα το σβησω και το αφησω κανα 10λεπτο, στρωνει.
Εβγαλα και καθαρισα την βαλβιδα του ρελαντι, αλλα δεν εγινε κατι.
Να προχωρησω σε αλλαγη ή δεν ειναι εκει το προβλημα??
ετσι οπως το λες σβηστο κανα 10λεπτο (κρυωνη) και μετα ΟΚ, μεχρι να ζεσταθη και βαλε μυριζωμε ισως και ανεπαρκεια σε καυσιμο απο κολπα που κανη η αντλια βενζινης ενοω μπορει να μετρησης την πιεση καυσιμου και να ειναι ΟΚ, αλλα μετα απο ωρα η αντλια κανη κολπα
Σε ευχαριστω για τη βοηθεια, αλλα οπως ανεφερα και παραπανω δεν εδειξε να εχει θεμα τροφοδοσιας (σε αυτο το κομματι τουλαχιστον).
Εχω μια αντλια, θα την αλλαξω να δω αν κανει τιποτα. Δεν χανω κατι, μονο χρονο...
Σε ευχαριστω για τη βοηθεια, αλλα οπως ανεφερα και παραπανω δεν εδειξε να εχει θεμα τροφοδοσιας (σε αυτο το κομματι τουλαχιστον).
Εχω μια αντλια, θα την αλλαξω να δω αν κανει τιποτα. Δεν χανω κατι, μονο χρονο...
αν ειναι ετσι ασ'το,,,,,,,,, αυτος ο αισθητηρας στροφαλου οταν βγηκε και τον καθαρισε ο μαστορας ειχε μηπως καπιο γδαρσιματακι στο σημειο που μαγνητιζη τα δοντακια του στροφαλου? σου ειναι ευκολο εχεις κανα γνωστο ηλκ/γο να τον βαλη πανω σε τεστ?
Καλημερα, θελω να ρωτησω κ εγω κατι σχετικα με το "μοτερακι του ρελαντι" αν μου το ειπαν σωστα..
Ειναι το ιδιο / Ταιριαζει , απο Ε36 318is σε Ε36 316?
Αλλιως φανταζομαι πως σιγουρα κανει απο 316 Μ40 σε Μ43. Ε? :think:
Καλημερα, θελω να ρωτησω κ εγω κατι σχετικα με το "μοτερακι του ρελαντι" αν μου το ειπαν σωστα..
Ειναι το ιδιο / Ταιριαζει , απο Ε36 318is σε Ε36 316?
Αλλιως φανταζομαι πως σιγουρα κανει απο 316 Μ40 σε Μ43. Ε? :think:
Απο Μ44 σιγουρα δεν ειναι ιδιο. Το καλυτερο ειναι να κοιταξεις part number απο realoem. thumb
Εδω ειμαι παλι...
Απο την τελευταια φορα που ελεγχθηκαν τα εξαρτηματα, εφυγα απο Πατρα για Αθηνα και μετα απο 30 χλμ, δυστυχως παλι εσβηνε! :thumbsdown:
Να συμπληρωσω οτι οταν συνεχιζω να το δουλευω ενω δεν κραταει ρελαντι, το επομενο βημα της 'ασθενειας' ειναι να νεκρωνει απο τις 2000 στροφες και κατω και να πεταει ακαυτες (ντουφεκια).
Ενα μηνα τωρα, το ειχα αφησει το αυτοκινητο και κυκλοφορουσα με τη μηχανη.
Με τις βροχες ομως δεν ειναι και τοσο ευκολο (ποσω μαλλον στην Πατρα που ξεχναει να σταματησει... :ranting2: ), οποτε κατεβηκα με το αμαξι χτες.
Με εξεπληξε το ατιμο... Δεν εσβησε πουθενα!! Μονο σε 2 στιγμες νεκρωσε για 2-3 δευτερολεπτα στην πορεια. Μια στις 2000 στροφες και μια στις 3500. Πεταξε και ακαυτη.
Φανταζομαι λοιπον οτι σχετιζεται με την εξωτερικη θερμοκρασια το ολο θεμα.
Παιζει να ειναι εγκεφαλος?
Εχει κανεις καμια ιδεα?
Tελος στην ταλαιπωρια!! :thumbsup:
Το καλωδιο του αισθητηρα εκκεντροφορου ηταν φαγωμενο σε ενα σημειο και δεν φαινοταν. Αλλαχτηκε και ολα δουλευουν ρολοι!!
Panagiotis 318is
18-11-13, 17:58
Κανένα maf απο is παίζει πουθενά???? Λογική τιμή.