Επιστροφή στο Forum : Σκεφτομαι να αποχωριστω τον ερωτα μου το ονειρο μου ...
καλησπερα σε ολους ... σκεφτομαι να πουλησω το ονειρο μου ... και θα ηθελα την γνωμη σας ... αξιζει να το δωσω η οχι? μηπως να το κρατησω για να μην το σκοτωσω? σκεφτομαι και την εναλλακτικη να το βάλω σε ακινησια για κανα χρονο μηπως και στρωσουν λιγο τα πραγματα ..... απλα το αμαξι πλεον μονο τα πάγια εξοδα του ειναι 1100 τελη + 1280 φορο πολυτελειας + 600 ασφαλεια το χρονο = 2900 ευρω .. χωρις να βαλω βενζινες και service ... απο την αλλη ειναι σε τελεια κατασταση και λυπαμαι να το δωσω.... θα ηθελα την γνωμη σας ... φοβαμαι μην το δωσω και μεετα χτυπαω το κεφαλι μου ...
Πόσες φορές τα έχουμε αναλύσει; Στο ίδιο καζάνι είμαστε όλοι μας.
Εγώ αποφάσισα να το κρατήσω, ο s&n δεν ξέρει τι να κάνει, ο ντίνος το έδωσε, κλπ, κλπ.
Ακρη δεν βγαίνει._
Βάλτα κάτω, ζύγισε τα, αν το κρατήσεις βρες εναλλακτικές λύσεις εξοικονόμησης. Είμαστε γμσε τα. Χαμένοι ότι και να κάνουμε.
E60_Arkadia
18-07-13, 12:36
Αν σου ειναι βαρος δωστο,αν εισαι ανετος αλλα αγχωμενος,ηρεμια ψυχραιμια και το κρατας,απλα τα πραγματα...
Σκεφτομαι να αποχωριστω τον ερωτα μου το ονειρο μου ...
Έτσι όπως το θέτεις....φυσικά και όχι! Καλύτερα σε ακινησία παρά να χάσεις "τον έρωτά σου - το όνειρό σου", κάτι που φαίνεται πολύ σημαντικό για σένα. Πούλα το μόνο εάν έχεις πραγματική ανάγκη τα 15 χιλιάρικα που θα πιάσει (εάν και όποτε πουληθεί...)thumb
Αν σου ειναι βαρος δωστο,αν εισαι ανετος αλλα αγχωμενος,ηρεμια ψυχραιμια και το κρατας,απλα τα πραγματα...
Mόνο εσύ ξέρεις τι σου είναι!!!
Αν αιμορραγείς οικονομικά να το δώσεις χωρίς σκέψεις, αν απλά δεν γουστάρεις να τα δίνεις στο κράτος, είναι κρίμα να το κάνεις δωράκι, βγάλε πινακίδες και άστο να το καμαρώνεις!!!
Αν αιμορραγείς οικονομικά να το δώσεις χωρίς σκέψεις, αν απλά δεν γουστάρεις να τα δίνεις στο κράτος, είναι κρίμα να το κάνεις δωράκι, βγάλε πινακίδες και άστο να το καμαρώνεις!!!
+1000
Ακινησία γιατι πλεον γινεται και συλλεκτικο μιας και αλλαζουν οι μπεμπες...
Και σε μια 2ετια ξανα πινακιδες κλπ και εισαι ετοιμος!!
Oπωs ειπε και ο φιλοs Arcadia πιο πανω,ψυχραιμια.Η γνωμη μου εαν μπορειs για φετοs εωs τελοs του χρονου κρατησε το,ετσι κι αλλιωs το 7μηνο μεχρι τωρα το χρεωθηκεs,μηπωs και αλλαξει τιποτα.
Ευχομαι να βρειs την καλυτερη λυση για εσενα,και επετρεψε μου να πω να ""πονεσειs""....οσο γινεται λιγοτερο.Ολοι ποναμε.... φιλε πιστεψε με.
Φιλικα Ανκορ
Ο καθενας μας αποτελει ιδιαιτερη περιπτωση. Κατα βαθος ξερεις τι πρεπει να κανεις. Το μονο που μπορω να σου πω μετα βεβαιοτητος ειναι οτι τα πραγματα δεν προκειται να στρωσουν σ' ενα χρονο. Απο δω και στο εξης τα αυτοκινητα μεγαλου κυβισμου θα κυκλοφορουν απο εχοντες και κατεχοντες η απο ανθρωπους με μερακι που θα ειναι διατεθειμενοι να πληρωνουν με αιμα, δακρυα και ιδρωτα που θα ελεγε κι ο τραγουδιστης.
περισσότερο ειναι αυτο που αναφερεις... δεν γουσταρω να το δωσω στο γαμη* το κρατος... !! μαλλον πιο πολυ σκεφτομαι να το βαλω ενα χρονο σε ακινησια να δω πως θα παει το πραγμα και βλεπουμε...πιο πολυ σε αυτη την εναλλακτικη 'γερνω' ...
καλησπερα σε ολους ... σκεφτομαι να πουλησω το ονειρο μου ... και θα ηθελα την γνωμη σας ... αξιζει να το δωσω η οχι? μηπως να το κρατησω για να μην το σκοτωσω? σκεφτομαι και την εναλλακτικη να το βάλω σε ακινησια για κανα χρονο μηπως και στρωσουν λιγο τα πραγματα ..... απλα το αμαξι πλεον μονο τα πάγια εξοδα του ειναι 1100 τελη + 1280 φορο πολυτελειας + 600 ασφαλεια το χρονο = 2900 ευρω .. χωρις να βαλω βενζινες και service ... απο την αλλη ειναι σε τελεια κατασταση και λυπαμαι να το δωσω.... θα ηθελα την γνωμη σας ... φοβαμαι μην το δωσω και μεετα χτυπαω το κεφαλι μου ...
Έρωτας, όνειρο ?
Μην το δώσεις !!!
Παραπάνω θα φας στους ψυχολόγους από τα 2380 που δίνεις στο κράτος.
Ασφάλεια είναι άλλο καπέλο, όπως και τα σέρβις, τα λάστιχα, οι βενζίνες !
Ασφάλεια, σέρβις, λάστιχα, βενζίνες, αν πάρεις άλλο μικρότερο, πάλι θα τα έχεις έστω και μειωμένα, επομένως σκέψου και αυτόν τον παράγοντα και βγάλε το υπόλοιπο που σου επιβαρύνει το μιτρίο.
τα 1280 του φόρου πως βγαίνουν?
Φόρος πολυτελείας μάλλον είναι 1414 ευρώ
2020 ή 1410 ή 1010..η καθόλου!
katsaraios
18-07-13, 15:37
Μετα το Μ3 ερχεται το τελος της ζωης???
Αν δεν μπορεις οικονομικα δωστο , εδω αλλοι χανουν ερωτες γυναικες περιουσιες συνανθρωπους μελη του σωματος τους και παλι το ξεπερνανε...
Ψυχρη λογικη ..
Ακόμη και στην περίπτωση που φανεί κάποια ανάκαμψη του χρόνου, αυτή θα είναι σε κάποιους οικονομικούς δείκτες που δε θα αντικατοπτρίζουν το τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία.
Δε χρειάζεται να περιγράψουμε τη ζοφερή πραγματικότητα των ταμείων, των τραπεζών, των ανέργων.
ΑΝ δοθούν ποτε φοροελαφρύνσεις, αυτές προφανώς δε θα αφορούν τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή τα ακίνητα αλλά όσους βρίσκονται σε ασθενείς κοινωνικές ομάδες. Εδώ έβαλαν αναδρομικά φόρο για το 2012, τι νόημα έχει να περιμένει κανείς να δει πως θα είναι τα πράγματα το 2014 με ένα χρηματοδοτικό κενό 10 δις για το οποίο όλοι κάνουν τουμπεκί?
Ένας moderator μου έλεγε πως το μεγαλύτερο λάθος που έχουμε κάνει σαν χώρα και σαν άτομα είναι η αναβλητικότητα.
Νίκο, αν έχεις την πολυτέλεια να το κρατήσεις, κράτα το. Αν όχι, δώσ' το. Το ζόρι μετά τις γερμανικές εκλογές αναμένεται μεγαλύτερο.
Παλιοτερα μου ειχαν δωσει 18.000 για να το δωσω.
Ειπα, μπα, μου αρεσει, λιγα χιλιομετρα κανω, αστο στο γκαραζ και οποτε κανεις κεφι βγαζε το καμμια βολτα.
Μετα μου εκαναν ανταλλαγη με ενα rav4 σε καλη τιμη.
Ειπα, μπα, αστο, μου αρεσει, κανω την πλακα μου, το βγαζω καμμια βολτα, ξεχαρμανιαζω.
Το κοντερ δεν ελεγε να ανεβει πανω απο τα 117.000 με τιποτα.
Αλλαζα λαδια χωρις να εχω κανει χιλιομετρα, πληρωνα ασφαλεια για να κοιμαται στο γκαραζ.
Ειπα να το πουλησω.
Πεσανε πανω μου, α, ου, κατεθεσε πινακιδες, τετοιο αμαξι, μα, μου σου ξου.
Κατεθεσα.
Κατεβαινα στο γκαραζ να φυγω το πρωι και , εβλεπα οτι εχω και ενα μπεμβε στο βαθος.
Η το,ειχα, η δεν το ειχα, ιδια γευση. Βολτα μπορουσα να το βγαλω; Οχι.
Πηρα τη μεγαλη αποφαση και το "σκοτωσα".
Την επομενη μερα, δεν μου ελειψε καθολου.
Καθε χρονια που θα περναει θα βαζω 3.000 στην ακρη, στην τραπεζα.
Σε 5 χρονια, ποιος θα ειναι ο "κερδισμενος" εγω η "το κρατος"
Δικη μου αποψη, δικη μου περιπτωση, δικο μου πορτοφολι.
Εσυ κανε οτι καταλαβαινεις.
Αλλα απο τη στιγμη που κατι κοστιζει 3.000 πρεπει να σου δινει ενα ισοδυναμο,για 3.000
Στο δινει; Αν ναι..... Οκ
Αν οχι..... Ξερεις τι πρπει να κανεις.
Τα εχουμε ξαναπει πολλακις. Η ακινησια σε ενα αυτοκινητο (που ο σκοπος υπαρξης του ειναι να κυκλοφορει και οχι να κανει το σαλονι στο σπιτι μας) ειναι οτι χειροτερο καθως το μονο που καταφερνει ειναι τα π.χ. 15 χιλιαρικα που θα μας αποφερει φετος να γινουν 12-13 του χρονου.
Πολλοι περιμενουν να στρωσουν τα πραγματα. Εγω αυτο που ειδα σαν πραγματικοτητα και φετος ειναι η αναδρομικη ψ@λια που φαγαμε ολοι εμεις που ειχαμε αυτοκινητα υψηλου κυβισμου.
Οποιος μπορει/αντεχει/τον παιρνει οικονομικα να το κυκλοφορει, το κραταει. Οποιος δεν μπορει/δεν θελει/δεν γουσταρει γ@μησιατικα, το δινει και παιρνει κατι αλλο που μπορει.
Ο καθενας βεβαια κανει τα κουμαντα του αλλα η ψυχρη λογικη θα πρεπει να επικρατει του συναισθηματος. Το να μην το δωσεις, το σκοτωνεις, ειναι κριμα, καντο κοτετσι,μπιμπελο κτλ. ειναι ενδιαφερουσες αποψεις αλλα το μονο που αποφερουν ειναι χασουρα στην τσεπη μας
Ασφάλεια, σέρβις, λάστιχα, βενζίνες, αν πάρεις άλλο μικρότερο, πάλι θα τα έχεις έστω και μειωμένα, επομένως σκέψου και αυτόν τον παράγοντα και βγάλε το υπόλοιπο που σου επιβαρύνει το μιτρίο.
σε αυτο εχεις δικιο...πρεπει να υπολογισω μονο την διαφορα...αν και το αμαξι ποτε δεν το ειχα για καθημερινο ..μονο εκδρομες..ταξιδια... οποτε δεν ειχα πολλα εξοδα συντηρησης...! :-)
Μενω μονο στο τονισμενο (bold)
Aποψη Α: Το ονειρο που πραγματοποιηθηκε, περασε (σαν ονειρο), μπορει να μην το χορτασες, αλλα πραγματοποιηθηκε, και παμε για αλλα ονειρα.
Το δινεις
Αποψη Β: Μπορεις να "αποταμειευεις"/καβατζωνεις 250 ευρω τον μηνα ?
Το κρατας.
Στην δικη μου περιπτωση, παρολο που μπορουσα να αποταμειευω/καβατζωνω 250 ευρω τον μηνα, (βασικα μου κοστιζε πολυ παραπανω απο τοσα ...) το εδωσα το δικο μου, μιας και προτιμησα να τρωω εγω τα 250 τον μηνα αντι να μου βαζει καποιος (μπουρδελοκρατος) το χερι του στην τσεπη
Να, εχτες πχ, εφαγα μια στηρα και μια κολοχτυπα στην υγεια του :thumbsup:
nikos-Mpacket
18-07-13, 17:17
Αν δεν αντεχεις οικονομικα να το εχεις,θεωρεις οτι σε κλεβει το κρατος(που σε κλεβει) ή γουσταρεις να φας αλλιως τα λεφτα σου δωστο,οπως και πολλα παιδια απο εδω ετσι και εγω αυτο εκανα.
Αν παλι δεν εχεις οικονομικο-βιοποριστικο προβλημα και δεν σε νοιαζει,κρατησε το,μπορεις να μειωσεις τα εξοδα σου με μερικη καταθεση πινακιδων οποτε δεν θα εισαι υποχρεωμενος να εχεις ολο τον χρονο ασφαλεια και νομιζω οτι δεν πληρωνεις και ολοκληρο φορο πολυτελειας,θα εχεις και μικροτερες φθορες για τα service.
Τα εχουμε ξαναπει πολλακις. Η ακινησια σε ενα αυτοκινητο (που ο σκοπος υπαρξης του ειναι να κυκλοφορει και οχι να κανει το σαλονι στο σπιτι μας) ειναι οτι χειροτερο καθως το μονο που καταφερνει ειναι τα π.χ. 15 χιλιαρικα που θα μας αποφερει φετος να γινουν 12-13 του χρονου.
Πολλοι περιμενουν να στρωσουν τα πραγματα. Εγω αυτο που ειδα σαν πραγματικοτητα και φετος ειναι η αναδρομικη ψ@λια που φαγαμε ολοι εμεις που ειχαμε αυτοκινητα υψηλου κυβισμου.
Οποιος μπορει/αντεχει/τον παιρνει οικονομικα να το κυκλοφορει, το κραταει. Οποιος δεν μπορει/δεν θελει/δεν γουσταρει γ@μησιατικα, το δινει και παιρνει κατι αλλο που μπορει.
Ο καθενας βεβαια κανει τα κουμαντα του αλλα η ψυχρη λογικη θα πρεπει να επικρατει του συναισθηματος. Το να μην το δωσεις, το σκοτωνεις, ειναι κριμα, καντο κοτετσι,μπιμπελο κτλ. ειναι ενδιαφερουσες αποψεις αλλα το μονο που αποφερουν ειναι χασουρα στην τσεπη μας
ποσες φορες βρε ανθρωπε πρεπει να τα γραψεις για να σε καταλαβουν επιτελους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HLIAS - E36
18-07-13, 21:25
Παράδωση πινακίδων και το κρατάς σε καλά προστατευμένο μέρος... Δεν πωλούνται αυτά τα αυτοκίνητα! Είναι κρίμα και ειδικά αν είναι και σε καλή κατάσταση όπως λες γιατί να το σκοτώσεις έτσι?
Για μένα ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ με κλειστα τα μάτια ακόμα κι αν δεν το κυκλοφορεις για κάποιο διάστημα εκτός κι αν υπάρχει άλλος λόγος που θέλεις να το δώσεις...
Vasilis M3
18-07-13, 21:29
Κρατησε το για εμένα!Κάποτε δεν θα βρίσκεις σε τέτοια κατάσταση για να ξαναπάρεις αν έχεις ακόμα την φλώγα να σε σιγοκαίει...thumb
Υ.Γ. Ρε φίλε βάλε μια φωτογραφία να χαζέψουμε εμείς οι τρελαμένοι!!!:tt1:
Nα δωσεις την αγαπησου επειδη τα ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΠΑΤΗΜΕΝΑ αποφασησαν να δουλεψουν εναν ολοκληρο λαο. [που απορω γιατι δεν ξεσηκωνομαστε]..Ε ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. Αν δεν εχεις αναγκη τα χρηματα καταθεσε πινακιδες και αστο.Η κατασταση μην περιμενεις να αλαξη με τα λαμογια που μας κυβερνανε,ειναι ολοι αχρηστοι.Εδω ρε μειωνουν και καλα το φπα στην εστιαση για να κινηθει η αγορα.Πως να κινηθει ρε ντενεκεδες ?Με τους ανεργους η με αυτους που παιρνουν 400.ΑΑΑΑΑ και κατι που δεν ηξερα και μου ειπε φιλος, μπορεις να το κυκλοφορεις 2 2ημερα τον μηνα.
ghost-rider
18-07-13, 22:23
2 2ημερα ειναι αληθεια?
Τα επαγγελματικα τουλαχιστον δικαιουνται Μ για δυο μερες μεσα στο μηνα.
Ειτε θα παρεις 2 φορες για μια μερα καθε φορα, ειτε μια φορα για δυο συνεχομενες μερες.
Πρεπει να κανεις κ ασφαλεια αντιστοιχων ημερων.
Τελος το Μ ισχυει για συγκεκριμενη διαδρομη που την αναφερεις στη αιτηση(την κανεις στη δου).
Εχουν αλλο καθεστως τα επιβατικα?
steliosm46
18-07-13, 22:41
Ολοι λιγο πολυ στο ιδιο καζανι σιγοβραζουμε φιλε Νικο!
Πεσαμε σε εποχη που τα γ@μησαν ολα αναποδα! τι να κανουμε!
Ολοι για τα γ@μησιατικα γκρινιαζουμε! Ετσι ειναι. Διοτι δεν μας ζητανε 100 ή 150 ευρω παραπανω, μας ζητανε να πληρωνουμε τα 2πλασια λεφτα για κατι το οποιο οταν αγορασαμε ξεραμε και υπολογιζαμε τα εξοδα μας.
Εγω ειπα να κανω υπομονη για κανα χρονο ακομη και βλεπουμε! Οχι οτι εβελπιστω να αλλαξει κατι σημαντικο αλλα τελος παντων.
Βαλτο μια αγγελία αν θελεις να υπαρχει
Στον τελος θα τα δινουμε απο αγανακτηση Νικο και οχι απο το οτι θα εχει περασει το μερακι μας και την αγαπη μας γιαυτο.
Δώστο και θα δεις ότι θα ξελαφρώσεις.
Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το οικονομικό.
Έχει να κάνει με τα μυαλά κάποιων λοβοτομημένων αλλά και διεστραμμένων ανθρωπίδιων που θεωρούν αδίκημα τη χρήση αυτοκινήτου υψηλού κυβισμού στη Κωλάδα. Πριν λίγα μόλις χρόνια πληρώναμε τέλη κυκλοφορίας για το Μ3 586 ευρώ. Αν θεωρείς λογικό να πληρώνεις το ποσό αυτό Χ 4, ώστε να συντηρείται το υπερτροφικό δημόσιο επειδή οι ίδιοι δεν θέλουν να κόψουν απ αλλού, δική σου η απόφαση αλλά και η τσέπη.
Τώρα αν σου δημιουργεί έστω και το ελάχιστο βάρος στα οικονομικά σου, το αμάξι πρέπει να φύγει χωρίς δεύτερη σκέψη το συντομότερο. Τη λύση με τη κατάθεση πινακίδων ξέχνα τη. Όλοι τη δοκιμάσαμε και όλοι χάσαμε χρήματα από τη τελικά μη έγκαιρη πώληση.
οπως τα λεει ο νιγκας ειναι.
για οσους ομως θελουν να κρατησουν το αμαξι τους υπαρχουν δυο λυσεις.
πληρωμη τελων κανονικα.
καταθετουμε πινακιδες καθε δευτερα και τις παιρνουμε καθε παρασκευη.
ετσι μαζευονται 12 μερες το μηνα.
ο νομος λεει οτι για λιγοτερες απο 15 ημερες το μηνα κατοχη δεν υπολογιζεται τεκμηριο.
αρα ουτε και εκτακτη εισφορα.
η δευτερη λυση ειναι πιο πολυπλοκη και αφορα οσους εχουν το αυτοκινητο σε εταιρικα στοιχεια.
δεν μπορω να πω περισσοτερα προς το παρον, την επεξεργαζομαι ακομα.
σε καθε περιπτωση πρεπει να σκεφτουμε τις συνθηκες που ζουμε.
η αγορα αυτοκινητου εχει γυρισει στο 1996, προσεχως μπορει να παει ακομα χαμηλοτερα.
ποιος ειχε τριλιτρο ή πενταλιτρο στα μεσα της δεκαετιας του '90?
νομιζω ελαχιστοι, ως κανενας με ελληνικες πινακιδες.
το σωστο ειναι να προσαρμοζομαστε καθε φορα στις καταστασεις.
οπως προσαρμοστηκαμε προς τα πανω ακολουθωντας την ανοδο, το ιδιο πρεπει να κανουμε και προς τα κατω.
ας σκεφτουμε τι αμαξι ειχαμε πριν 20 χρονια, ή τι αμαξι ειχε τοτε καποιος σαν εμας (επαγγελματικα, οικογενειακα κλπ).
το αντιστοιχο που βγαινει σημερα και θα καλυψει τις αναγκες μας ειναι νομιζω η πιο σιγουρη επιλογη.
STREETRACING
19-07-13, 00:05
Εγω το εδωσα πριν 2 μηνες κ πηρα ενα audi tfsi b7 20 fwd.
Μια χαρα στιβαρο ταξιδιαρικο,
Μισα εξοδα σε ολα.
Δεν μπορω να πω οτι μου ελειψε το Μ.
Εγω θα πω το εξεις πριν 8 μήνες κάποιος από Γερμανία μεριά μου προσέφερε ένα πολυ καλό πόσο για του δώσω το αμάξι το σκέφτηκα το ξανάσκεφτηκα ασε που η κοπελα μου πηγε να με βαρεσει και η γονεισ μου είπαν το ιδιο γιατι με πολυ κοπο χρονο και χρημα το εχω κανει οπωσ ειναι τωρα..τελικά το κράτησα ! Τώρα είμαι απλήρωτος από δουλειές (οπωσ και αλλη πολυ απο εδω μεσα ) εδώ και 6 μήνες και κανω υπομονή! ας είναι καλα που κανω και αλλά πράγματα και περνάω όσο το δυνατόν "καλα" . Την Μπουμπού μου την έβγαλα χθες μια βόλτα μετά από 3 εβδομάδες και ευχαριστηθηκα καθε δευτερολεπτο μαζι τησ θέλω να την παω πίστα γιατι μου έχει λήψει..κάθε ημέρα που την βλέπω στο γκαράζ οταν περνω το σκουτερ μου να παω δουλεια και στεναχωριεμαι γιατί δεν την χρησιμοποιώ όπως θα ήθελα γιατί no money no honey ελπίζω να πανε καλύτερα τα πράγματα γιατι εάν μου προκύψει ξανά ευκαιρία όπως τότε θα την δώσω χωρίς δεύτερη σκέψη και θα πάρω ένα αμάξι για την πίστα και μόνο να ξεκαυλωνω !! Καλό βράδυ σε όλους
η δευτερη λυση ειναι πιο πολυπλοκη και αφορα οσους εχουν το αυτοκινητο σε εταιρικα στοιχεια.
Μπορείς να μου δώσεις μια ιδέα για το τι σκέφτεσαι;
Έστω και με pm. thumb
Έρωτας, όνειρο ?
Μην το δώσεις !!!
Παραπάνω θα φας στους ψυχολόγους από τα 2380 που δίνεις στο κράτος.
Ασφάλεια είναι άλλο καπέλο, όπως και τα σέρβις, τα λάστιχα, οι βενζίνες !
όλες οι απόψεις που διάβασα είναι σωστές, η πιό σωστή απ όλες είναι αυτή που ταιριάζει προσωπικά στον καθένα μας. Είτε βαρυνουν περισσότερο οι οικονομικοί λόγοι, είτε οι ψυχολογικοί, η απόφαση είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός.
προσωπικά λοιπόν, προτιμώ την απάντηση του Βασίλη.
Δεν έχω υπάρξει ποτέ ερωτευμένος με κανένα από τα αυτοκίνητα που έχω αλλάξει ως τώρα. Είμαι εραστής της αυτοκίνησης και όχι των λαμαρίνων που το αποτελούν. Αρα μπορώ να βρω χαρά στην οδήγηση και χωρίς BMW.
Ετυχε να έχω BMW. Αν αποφάσιζα να το πουλήσω γιά κάτι οικονομικότερο, σήμερα η αγορά μου δίνει το 1/4 των χρημάτων που έχω πληρώσει για αυτό. Δηλαδή φραγκοδίφραγκα. Αν τα πάρω, δεν λύνω κανένα πρόβλημά μου. Αν το κρατήσω, χρειάζομαι περίπου 2 χιλιάρικα το χρόνο, μόνο γιά να το έχω σε κυκλοφορίσιμη κατάσταση. Αν του κάνω και 3.000 χλμ το χρόνο, χρειάζομαι ακόμα 1 χιλιάρικο (βενζίνη και συντήρηση), σύνολο τρία χιλιάρικα. Μπορώ να τα κόψω από αλλού αυτά τα λεφτά μέσα στο χρόνο ? Ετσι κι έτσι ... το έχω προσπαθήσει τα τελευταία 2 χρόνια και το έχω καταφέρει μερικώς.
Αυτή είναι η δική μου ανάλυση. Από τη μία η χαρά της οδήγησης της BmW μου, όποτε εγώ κρίνω ότι έχω κέφι να τη βγάλω βόλτα και από την άλλη τα 3χιλιάρικα. Οσο έχω τη δουλειά μου λοιπόν (πρωτα ο Θεός), θα την κρατήσω. Αν, ο μη γένοιτο, τη χάσω, το τελευταίο πράγμα που θα με κάνει να λυπηθώ, είναι το να αποχωριστώ αυτό το αμάξι.
οσον αφορά το αν με πειράζει να πληρώνω κερατιάτικα στο άχρηστο αυτό κράτος, το έχω απενοχοποιήσει μέσα μου το θέμα γιά να μην μου κάνει κακό αυτή η σκέψη. Οτι δεν μπορείς να αλλάξεις, πάρτο ως δεδομένο. Δεν ξέρω αν καπνίζει κάποιος, αλλά 2 πακέτα την ημέρα κοστίζουν 3 χιλιάρικα το χρόνο. Το έκοψε κανείς μήπως επειδή αυτά τα λεφτά πάνε σχεδόν όλα στο κράτος ? Δε νομίζω ...
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ. Σκέφτομαι ή μάλλον έχω αποφασίσει να το δώσω, έχω κι εγώ πάγια 880 τον χρόνο + 500 περίπου η ασφάλεια (φόρος πολυτελείας δεν με πιάνει, έχει περάσει τα 10 χρόνια) + τα service + βενζίνες τα έξοδα ανεβαίνουν. Το θέμα είναι το εξής όμως ... Δεν το παίρνει ΚΑΝΕΝΑΣ ...Αν και δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε ζητάω τρελλά χρήματα (και 5000 ευρώ να μου δώσουν το δίνω) δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας εδώ και 9 μήνες που το έχω στο car.gr.... ;
Όσο για έμπορους έστω και ανταλλαγή; Μόνο αν πάρω κάποιο μεγαλύτερο ίσως το πάρουν, οπότε μάλλον φίλε μου μην είσαι σίγουρος ότι θα το "ξεφορτωθείς" Πάντως καλή επιτυχία σε ότι κι αν αποφασίσεις !
ghost-rider
19-07-13, 08:16
To θεμα για μενα ειναι αλλο.
Εστω οτι σ αρεσει ενα συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Σου αρεσει η συμπεριφορα του, τα ετσι του, τα αλλιως του κλπ κλπ.
Ποσο αξιζει να πληρωνεις παραπανω για γκαζι και μονο?
Το χω σκεφτει κανα δυο φορες.
Εχω 320 και δινω οτι δινω. Σιγουρα μου φταιει το κρατος. Ελληνας ειμαι κ εγω.
Αν ειχα 316 θα εδινα λιγοτερα απο τα μισα.
Θα ειχα ακριβως το ιδιο αμαξι, με καλυτερη αισθηση στο τιμονι(τετρακυλινδρο γαρ) και λιγοτερο γκαζι.
Δλδ πληρωνω το γκαζι του 320 καμποσα κατοσταρικα το χρονο.
Τραβοντας το συλλογισμο... Δεν τελειωνουν ολα σε ενα Μ3.
Υπαρχει και το 330 που πληρωνει λιγοτερα.
Υπαρχει και το 325 που εχει ακομα λιγοτερα τεκμηρια.
Υπαρχει ακομα και το 316 που με ενα σωστο στησιμο, ενα καλο λαστιχακι και ενα μπλοκε, δεν εχει να ζηλεψει τιποτα στη συμπεριφορα απο ενα Μ3.
Απλα δεν εχει αλογα.
Ε, και? Ποσα να δωσεις για τ αλογα?
Αμα εχεις πληρωνεις, αμα δεν εχεις δεν χανεται ο κοσμος.
Ουτε ειναι λογικη να σκοτωσεις το Μ3 και να πας σε σκοντα οκταβια και να κλαις τη μοιρα σου γιατι σου φαινεται καρούτα.
Υπαρχει το ιδιο αμαξωμα με πιο μικρη μηχανη.
Και ακομα καλυτερα πλαισια-αμαξωματα(Ε92-f30).
Ενα ωραιο αυτοκινητο δε σημαινει απαραιτητα οτι μιλαμε για ενα καρο κυβικα και ενα σωρο αλογα.
Φιλε μου να μην το δωσεις!
Τετοια αυτοκινητα δεν ξανααγοραζονται σημερα.
Θα το μετανιωσεις την ιδια στιγμη που θα το δωσεις.
Ετσι την επαθα κι εγω.
Μονο για σοβαρο οικονομικο προβλημα θα το εδινα.
Κανενα αλλο BMW δεν ειναι Μ3 εκτος απο το Μ3.
Σταθη :
πληρωμη τελων κανονικα.
ο νομος λεει οτι για λιγοτερες απο 15 ημερες το μηνα κατοχη δεν υπολογιζεται τεκμηριο.
Δεν αμφισβητω τα γραφομενα σου επετρεψε μου ομωs να σε ξαναρωτησω ειναι σιγουρο αυτο? μηπωs υπαρχει κανα κρυφο παραθυρακι και καποια στιγμη ερθει κανονικη φορολογια?Ξερειs με τουs βλακεs στιs υπηρεσιεs πωs γινεται ο καθε ασχετοs ερμηνευει το νομο διαφορετικα.Εχω βαλει και τον λογιστη μου και το ψαχνει.Σε ευχαριστω πολυ.Αντωνηs.
Kαι οτι αλλο ξερει καποιοs αs το πει παιδια,οτι μπορουμε να γλυτωσουμε.
Ευχαριστω.
steliosm46
19-07-13, 11:30
Kαι ποιος μπορει ρε παιδια να την κανει αυτη την δουλεια?
ειναι δυνατον να πηγαινεις καθε δευτερα και παρασκευη στην εφορια για τις πινακδες?
ο s&N ! Θα του κάνουμε εξουσιοδότηση να πηγαίνει για όλους :hystericalbs1:
m_power_lunatic
19-07-13, 11:40
Ετσι την επαθα κι εγω.
Aνδρεα,κανενα αλλο BMW δεν ειναι Μ3 εκτος απο το Μ3....μαζι σου σε αυτο.
Αλλα δεν γεννηθηκε κανενας μας μεσα σε κουνια-Μ3.Εδω ειναι η BMW δεν φευγει στην οδο Σπυρου Λουη στο Μοναχο ειναι.Εδω ειμαστε να ξαναδουλεψουμε να ξαναπαρουμε ολοι μας (το εννοω).Οι περισσοτεροι εχουνε επιχειρησεις πισω τους,δουλειες,σπιτια,ΠΑΙΔΙ -ΣΠΟΥΔΕΣ....το Μ3 θα κατσουνε να σκεφτονται???
Να σου πω και το αλλο???Πουλαγα την Μ3 Ε46 μου πριν 2 χρονια...την εδωσα 26.500 ευρω (χειροκινητο του 2002).Τωρα λες να στεναχωριεμαι ή να χαιρομαι με αυτα που βλεπω στο car.gr???Λες να μου λειπει???Ειδα το αμαξι πριν λιγο καιρο στην Εθνικη και τον φιλο δικηγορο που το πηρε και μου ελεγε οτι παλευει να το κρατησει (συνεργατης σε μεγαλο δικηγορικο γραφειο στο Κολωνακι με ενα καρο σπουδες).Σε λιγο θα τα δινουνε για ανταλλακτικα (για εξαγωγη κιολας ουτε για εδω ποιος να τα παρει) οπως παει το θεμα.
ο s&N ! Θα του κάνουμε εξουσιοδότηση να πηγαίνει για όλους :hystericalbs1:
θα του βγούν και δρομολόγια με ενδιαφέρον επιτέλους !
Στις 8 το πρωί ΔΟΥ Μεγάρων, στις 12 το μεσημέρι ΔΟΥ Κιλκίς :th_Laie_67-1:
Θα ξακαπνίσει και το έπιπλο thumb
Στις 8 το πρωί ΔΟΥ Μεγάρων, στις 12 το μεσημέρι ΔΟΥ Κιλκίς :th_Laie_67-1:
:hystericalbs1: Στην Θεσ/νικη θα έχει και αντιπρόσωπο τον Θωμά να ξεμπερδεύει μπαμ μπαμ με δυο μπουκέτα :hystericalbs1:
ps: παίζουμε λίγο με τον πόνο μας, μη δίνετε σημασία :D
Πολλά αυτοκίνητα αυτή τη στιγμή δεν πωλούνται ούτε για ανταλλακτικά!
Δε νομίζω ότι κρατάμε τα αυτοκίνητα μας λόγω αξίας, ή γιατί θα πάρουν αξία σε λίγα χρόνια! Αυτό κανείς δεν το περιμένει!
Αν για να κρατήσεις το αυτοκίνητο πρέπει να κόψεις από βασικές σου ανάγκες, προς Θεού, μην το κρατήσεις.
Αν πάλι είναι χρήματα που δεν χρειάζεσαι (10.000-15000 ευρώ), και θέλεις το αυτοκίνητο να το κρατήσεις για πολλά χρόνια, τότε το κρατάς και πληρώνεις τα γαμησιάτικα, αλλά μπορείς να διασκεδάζεις, να ξεδίνεις όποια μέρα του χρόνου θέλεις.
Αν πάλι θα το κρατήσεις όπως και να έχει, αλλά δε θέλεις να πληρώσεις χαράτσια κλπ, το αφήνεις 2-3 χρόνια χωρίς πινακίδες και το ξαναβγάζεις τότε να το χαρείς.
Εγώ επέλεξα να το χαρώ σήμερα. Δεν το δίνω, όχι γιατί αργότερα θα έχει αξία, όχι γιατί χαίρομαι που πληρώνω το δημόσιο, αλλά γιατί απλά μου αρέσει να το οδηγώ, και για κάποιο καιρό ακόμα είμαι διατεθειμένος να πληρώνω για το γούστο μου.
Οικονομοτεχνικά κάνω βλακεία. :hystericalbs1:
Αλλά μία βλακεία κουβαλάω.... ας τη χαρώ..
ΥΓ: Δε θέλω να σε επηρεάσω, γιαυτό γράφω τι δίκη μου επιλογή. Καθένας κρίνει με τη δική του κατάσταση, με τη δική του τσέπη, με τη δική του διάθεση, ανάγκη, βλακεία κλπ κλπ.
ειναι δυνατον να πηγαινεις καθε δευτερα και παρασκευη στην εφορια για τις πινακδες?
20 Eυρω θελει το γραφειο (διαικπαιραιωσειs διπλωματα) καθε φορα που παει να καταθεσει,με εξουσιοδοτηση (ρωτησα πριν) συν οτι εγω προσωπικα το αυτοκινητο το κυκλοφορω μονο καλοκαιρι,λογω δουλειαs,οποτε για αυτο το σκεφτομαι.Θα δουμε.....
η λογικη λεει να το δωσεις.
η καρδια λεει οχι.
θα σου πω ομως ενα πραγμα εχοντας δωσει και γω το bmw μου.
ο ηχος του εξακυλινδρου με εχει στοιχιωσει πολυ ασχημα.
στην αρχη ελεγα οτι θα μου περασει.
μετα ελεγα οτι ειμαι ενας ηλιθιος υλιστης ρομαντικος κρυφο-νεοφοβικος.
στο τελος παλευα με σαλιγκαρια και εισαγωγες να βρω καποια ηδονη για τα ορφανα αυτια μου,ματαια ομως.φσσσσστ-ποιντ!
τωρα πια οποτε περναει bmw που υποπτευομαι οτι μπορει να εχει εξακυλινδρο κραταω την ανασα μου να ακουσω λιγο απο εκεινη την μελωδια που εκανε το μυαλο μου να γεμιζει ενδορφινες.
Υ.Γ. 1 Δωστο να παει στ αναθεμα,θα γνωρισεις και καινουρια στερητικα συνδρομα που αγνοουσες!
Υ.Γ. 2 Γνωστοι-αγνωστοι με straight-six οποτε ξαναβρεθουμε θελω να οδηγησω.....
Υ.Γ. 3 Να τα παλι τα στερητικα...ερχοναται τα νιωθω
Γιαννη σε αυτο για το οικονομικο το ανεφερα και συμφωνω!
Στο αλλο ομως που λες δεν συμφωνω καθως εγω σαν Ανδρεας δεν βλεπω το αμαξι
σαν επενδυση. Αν ηταν ετσι θα αγοραζα οικοπεδο.
Καταλαβαινεις πως το λεω ετσι? μη με παρεξηγησεις.
Φυσικα και δεν τελειωνουν ολα με την αποκτηση ή την πωληση ενος M3
αλλα φορουμ για αυτοκινητα ειμαστε οποτε πεφτει και συναισθημα! χαχαχα
m_power_lunatic
19-07-13, 12:47
Σιγα μη σε παρεξηγησω!!
Ειμαι και μπαμπας πλεον και δεν σκεφτομαι μονο τα χομπυ μου και την παρτυ μου και εχω επηρεαστει και απο αυτο ισως.
Παντως χαρα βρισκεις και εκτος BMW παιδια μην γελιομαστε.
Ειπαμε...στην ζωη υπαρχουνε και στιγμες που ''παμε πασο''.
Σιγα μη σε παρεξηγησω!!
Ειμαι και μπαμπας πλεον και δεν σκεφτομαι μονο τα χομπυ μου και την παρτυ μου και εχω επηρεαστει και απο αυτο ισως.
Παντως χαρα βρισκεις και εκτος BMW παιδια μην γελιομαστε.
Ειπαμε...στην ζωη υπαρχουνε και στιγμες που ''παμε πασο''.
you are so fucking right daddythumb
θα γουσταρα τρελα ομως μετα απο 15,5 χρονια να με ρωταει ξ κορη μου αν μπορει να παρει το zed για μια βολτα,ως επισης και να της λεω πανω στην στροφη "δωσε λιγο να στραμπολιξεις την ουρα"
you are so fucking right daddythumb
θα γουσταρα τρελα ομως μετα απο 15,5 χρονια να με ρωταει ξ κορη μου αν μπορει να παρει το zed για μια βολτα,ως επισης και να της λεω πανω στην στροφη "δωσε λιγο να στραμπολιξεις την ουρα"
Σε 15 χρονια θα μπορει να παρει ζεντ με τα ρεστα απο το κολατσιο της.
Get real ,
Κύριοι, το πράγμα,εν τέλη, είναι πολύ απλό! Καταρχάς πολλοί απο εμάς(και εγώ μέσα) βλέπουμε το αυτοκίνητο σαν μέσο διασκέδασης, σαν αγχολυτικό, είναι το χόμπι μας, η κ@υλα μας βρε αδερφέ..οπότε(και εδώ γίνεται απλό κατ'εμέ) αν δεν χρειάζεται να στερηθείς εσύ ή η οικογένειά σου το κρατάς, αν πρέπει έστω και κάτι να λείψει τότε το δίνεις με κλειστά μάτια..οι λαμαρίνες δεν έκαναν κανένα καλύτερο άνθρωπο...Βέβαια εξαρτάτε και κατά πόσο κάποιος ''θέλει'' να πληρώνει τα ''σπασμένα'' ώστε να χαίρεται ένα αυτοκίνητο..εγώ για παράδειγμα ''θέλω'' και θα το κάνω για όσο δεν στερείται κάτι η οικογένειά μου η τα παιδιά που θα κάνω. Και το κάνω αυτό διότι όπως είπα το βλέπω σαν χόμπι, είναι το μόνο που με ευχαριστεί(μαζί με τις μοτοσυκλέτες) δεν τζογάρω, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν ασχολούμαι με ποδόσφαιρα κλπ...έχω μόνο αυτό οπότε όσο μπορώ θα πληρώνω..
Βγάζω απ'έξω τα κακώς κείμενα του κράτους..σίγουρα όλοι συμφωνούμε οτι είναι παράλογο και αδικία αλλά...
konstantinaM3
19-07-13, 15:53
Ετσι την επαθα κι εγω.
κ εγω συμφωνω σε αυτο!
Αν δεν αντεχεις οικονομικα να το εχεις,θεωρεις οτι σε κλεβει το κρατος(που σε κλεβει) ή γουσταρεις να φας αλλιως τα λεφτα σου δωστο,οπως και πολλα παιδια απο εδω ετσι και εγω αυτο εκανα.
Αν παλι δεν εχεις οικονομικο-βιοποριστικο προβλημα και δεν σε νοιαζει,κρατησε το,μπορεις να μειωσεις τα εξοδα σου με μερικη καταθεση πινακιδων οποτε δεν θα εισαι υποχρεωμενος να εχεις ολο τον χρονο ασφαλεια και νομιζω οτι δεν πληρωνεις και ολοκληρο φορο πολυτελειας,θα εχεις και μικροτερες φθορες για τα service.
υπαρχει μερικη καταθεση πινακίδων??? αν ναι πως γινεται? οσο για φθορες ετσι και αλλιως δεν εχω θεμα γιατι το χρησιμοποιω μονο για ταξιδια εκδρομες και κανα σ.κ!! :original:
konstantinaM3
19-07-13, 16:15
οπως τα λεει ο νιγκας ειναι.
για οσους ομως θελουν να κρατησουν το αμαξι τους υπαρχουν δυο λυσεις.
πληρωμη τελων κανονικα.
σε καθε περιπτωση πρεπει να σκεφτουμε τις συνθηκες που ζουμε.
η αγορα αυτοκινητου εχει γυρισει στο 1996, προσεχως μπορει να παει ακομα χαμηλοτερα.
ποιος ειχε τριλιτρο ή πενταλιτρο στα μεσα της δεκαετιας του '90?
νομιζω ελαχιστοι, ως κανενας με ελληνικες πινακιδες.
το σωστο ειναι να προσαρμοζομαστε καθε φορα στις καταστασεις.
οπως προσαρμοστηκαμε προς τα πανω ακολουθωντας την ανοδο, το ιδιο πρεπει να κανουμε και προς τα κατω.
ας σκεφτουμε τι αμαξι ειχαμε πριν 20 χρονια, ή τι αμαξι ειχε τοτε καποιος σαν εμας (επαγγελματικα, οικογενειακα κλπ).
το αντιστοιχο που βγαινει σημερα και θα καλυψει τις αναγκες μας ειναι νομιζω η πιο σιγουρη επιλογη.
μηπως η μερικη καταθεση ειναι αυτο που λεει ο φιλος σταθης οτι τις δινεις την δευτερα κ τις περνεις την παρασκευη???
Ολοι για τα γ@μησιατικα γκρινιαζουμε! Ετσι ειναι. Διοτι δεν μας ζητανε 100 ή 150 ευρω παραπανω, μας ζητανε να πληρωνουμε τα 2πλασια λεφτα για κατι το οποιο οταν αγορασαμε ξεραμε και υπολογιζαμε τα εξοδα μας.
Εγω ειπα να κανω υπομονη για κανα χρονο ακομη και βλεπουμε! Οχι οτι εβελπιστω να αλλαξει κατι σημαντικο αλλα τελος παντων.
Στον τελος θα τα δινουμε απο αγανακτηση Νικο και οχι απο το οτι θα εχει περασει το μερακι μας και την αγαπη μας γιαυτο.
ετσι ακριβως νιωθω φιλε Στελιο!! για τα γ#μισιατικα ειναι ολο το θεμα! δεν εχω θεμα οικονομικο οχι ομως πως μου περισσευουν κιολας!! αλλιως τα υπολογισαμε ολοι και τωρα μας εχουν γ%μησει!! μπορει να το βαλω στο χαλαρο αγγελια...και βλεποντας και κανοντας... τι να πω ..ειμαι αρκετα μπερδευμενος! νιωθω πως αν το πουλησω οπως ανεφερε και ενας αλλος φιλος απο εδω μεσα την επομενη μερα θα το μετανιωσω! ασε που το αμαξι ειναι πιο καινουριο και επο ε92 και λυπαμαι να το δωσω...!!
+100000000000000 το μερακι μασ ποτε δεν θα περασει!!!
Κύριοι, το πράγμα,εν τέλη, είναι πολύ απλό! Καταρχάς πολλοί απο εμάς(και εγώ μέσα) βλέπουμε το αυτοκίνητο σαν μέσο διασκέδασης, σαν αγχολυτικό, είναι το χόμπι μας, η κ@υλα μας βρε αδερφέ..οπότε(και εδώ γίνεται απλό κατ'εμέ) αν δεν χρειάζεται να στερηθείς εσύ ή η οικογένειά σου το κρατάς, αν πρέπει έστω και κάτι να λείψει τότε το δίνεις με κλειστά μάτια..οι λαμαρίνες δεν έκαναν κανένα καλύτερο άνθρωπο...Βέβαια εξαρτάτε και κατά πόσο κάποιος ''θέλει'' να πληρώνει τα ''σπασμένα'' ώστε να χαίρεται ένα αυτοκίνητο..εγώ για παράδειγμα ''θέλω'' και θα το κάνω για όσο δεν στερείται κάτι η οικογένειά μου η τα παιδιά που θα κάνω. Και το κάνω αυτό διότι όπως είπα το βλέπω σαν χόμπι, είναι το μόνο που με ευχαριστεί(μαζί με τις μοτοσυκλέτες) δεν τζογάρω, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν ασχολούμαι με ποδόσφαιρα κλπ...έχω μόνο αυτό οπότε όσο μπορώ θα πληρώνω..
Βγάζω απ'έξω τα κακώς κείμενα του κράτους..σίγουρα όλοι συμφωνούμε οτι είναι παράλογο και αδικία αλλά...
+100000000
γιαυτο δυσκολευομαι πολυ στην αποφαση μου γιατι ειναι το μοναδικο μου χομπυ...ουτε κανπνιζω πινω τιποτα .....και μονο που ξερω οτι ειναι στο γκαραζ νιωθω ομορφα.... οποτε η αποφαση ειναι μεταξυ το μοναδικο μου χομπυ versus να μην πληρωνω τα γ#μησιατικα στο κρατος
ετσι ακριβως νιωθω φιλε Στελιο!! για τα γ#μισιατικα ειναι ολο το θεμα! δεν εχω θεμα οικονομικο οχι ομως πως μου περισσευουν κιολας!! αλλιως τα υπολογισαμε ολοι και τωρα μας εχουν γ%μησει!! μπορει να το βαλω στο χαλαρο αγγελια...και βλεποντας και κανοντας... τι να πω ..ειμαι αρκετα μπερδευμενος! νιωθω πως αν το πουλησω οπως ανεφερε και ενας αλλος φιλος απο εδω μεσα την επομενη μερα θα το μετανιωσω! ασε που το αμαξι ειναι πιο καινουριο και επο ε92 και λυπαμαι να το δωσω...!!
Δεν είσαι ακόμα έτοιμος να πουλήσεις, δυστυχώς. Και ενδιαφερόμενο να εβρισκες τώρα, θα χαλούσε στη τιμή. Been there, done that.
Έχεις δρόμο μπροστά σου μέχρι να γίνεις 'motivated seller' και δυστυχώς αυτή η καθυστέρηση θα λειτουργήσει εις βάρος σου (οικονομικά).
Καλή τύχη με ότι αποφασίσεις.
Bazil Van Sinner
19-07-13, 21:05
.....πφφφφφφ ειμαστε αρκετοι τελικα :sweatdrop:
Ως μπακαλης,θα μιλησω μπακαλιστικα απλα.
Βασικο ρολο παιζει η τιμη αποκτησης.Αν το πηρες του κουτιου,οποιο μοντελο και να ειναι εχει φαει τρελλη απαξιωση,αν το πηρες μεταχειρ. εισαι απο λιγο εως πολυ σε καλυτερη μοιρα.Και παμε στις πραξεις τωρα.
Ποσο κανταρια πιανει η πωληση μου ? Τοσα(1)
Ποσα χανω απο την μεταπωληση? Πακετο
Τι παιρνω με τα τοσα? Αυτο
Τι γλυτωνω σε καυσιμα/συντηρηση? Τοσα(2)
Οποτε Αυτο=Τοσα(1)-Τοσα(2)*οσο αντεξεις ....... και τι σου μενει ????
ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ !!!:facepalm:
STREETRACING
19-07-13, 22:38
Εγω παντα φτιαχνομουνα με οτι αμαξι ειχα.
Απο την εποχη που εβαζα μεσα στους πρωτους δεκα στην ελλαδα downpipe σε punto gt πριν 19 χρονια τοτε που ανοιγα στη βουτα με 300 ατομα πανω στη γεφυρα,με τα 278 στο κοντερ στο s3 μου πριν δεκα χρονια , Με παρα πολλα διαφοφετικα σε καθε αμαξι που ειχα.
Οχι δεν εχω δεθει με κανενα.απλα το καθενα ειχε τις στιγμες του.
Η αποφαση σου ειναι καθαρα δικο σου θεμα.
Εμεις ολοι εχουμε διαφορετικες εμπειριες θελω ζητω απο σενα.
Αυτα που λεμε ειναι γνωμες απο δικες μας επιθυμιες.
Οταν εισαι μεσα σου ετοιμος δεν θα διστασεις να το δωσεις.
Να το θυμασαι.
+1000000000000000000000000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!
nikos-Mpacket
20-07-13, 10:04
υπαρχει μερικη καταθεση πινακίδων??? αν ναι πως γινεται? οσο για φθορες ετσι και αλλιως δεν εχω θεμα γιατι το χρησιμοποιω μονο για ταξιδια εκδρομες και κανα σ.κ!! :original:
Με τον όρο μερική κατάθεση εννοώ ότι μπορείς να έχεις κατατεθημενες τις πινακίδες σου τον μισό χρόνο,οπότε θα έχεις το μισό τεκμήριο,το μισό φόρο πολυτελείας και την μισή ασφάλεια,σήμα θα πληρώσεις κανονικά όσο για την συντήρηση είναι δικό σου θέμα.
Είναι ένας τρόπος να μειώσεις τα έξοδα σου και να χαίρεσαι και το αμάξι σου,αν πάλι δεν μπορείς η δεν γουστάρεις να πληρώνεις ούτε αυτά τότε πουλά το,μπορεί στην αρχή να σε πειράξει λίγο αλλα θα σου περάσει.
Επειδή η αγορα του αυτοκινήτου έχει πατωσει,αν βρεις κάποιον να το πάρει σε τιμή που σου κάνει και συμβαδίζει με την εποχή δωστο,παράδειγμα που το έχω ζήσει τον τελευταίο χρονο με mazda 6 mps του 2008 αρχικής αξίας 45000,όταν το πουλαγε 15000 του είχαμε προτείνει 10000 και μου είχε αρνηθεί,όταν το έβαλε 10000 μου έστειλε μήνυμα μέσω ενός κοινού γνωστού μας και του είπα ότι δίνω 8000 πάλι αρνήθηκε,τελικά το έδωσε 5600 στην Γερμανία.
οταν γυριζω στο σπιτι το βραδυ με το αμαξι και μολις το κλειδωσω, γυριζω να το κοιταξω και σκαω ενα χαμογελο για αυτα που εχω περασει μαζι του πιο πριν..αυτο λεγεται ερωτας...και η αξια αυτου ειναι πραγματι κατι που δεν μπαινει σε ζυγαρια..ουτε σε κοστολογιο...ουτε σε τιποτα...αν κανεις αυτο το πραγμα ακομα..τοτε κατ εμε δεν αξιζει να το δωσεις.....αν οχι...τοτε ναι θα πρεπει να το αποχωριστεις....
πληρωμη τελων κανονικα.
καλα θα ηταν να ισχυε αυτο που γραφεις Σταθη, αλλα δυστυχως δεν.....
ο νομος ειναι ξεκαθαρος και αναφερει οτι πανω απο 15 ημερες τον μηνα, λογιζεται μηνας ολοκληρος!!!
αρα 12 μερες τον μηνα Χ12= 144 μερες / 4 μηνες τεκμηριο
στην δικη μας περιπτωση....., 4μηνες τεκμηριο 9753
10% φορος πολυτελειας 975,3
με τις υγειες μας.....:cheers:
Μην το πουλήσεις, από Σεπτέμβριο ίσως και κάτι να αλλάξει ως προς το καλύτερο για μας...
https://www.e-typos.com/Post.aspx?id=37349&title=%25CE%2591%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2584%25C F%2581%25CE%25BF%25CF%2580%25CE%25AD%25CF%2582%252 0%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B7%2520%25CF%2586%25C E%25BF%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25BF%25C E%25B3%25CE%25AF%25CE%25B1%2520%25CF%2584%25CF%258 9%25CE%25BD%2520%25CE%25B1%25CF%2585%25CF%2584%25C E%25BF%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25AE%25C F%2584%25CF%2589%25CE%25BD%2520-%2520%25CE%25A6%25CF%258C%25CF%2581%25CE%25BF%25CE %25B9%2520%25CE%25BC%25CE%25B5%2520%25CE%25B2%25CE %25AC%25CF%2583%25CE%25B7%2520%25CF%2584%25CE%25B7 %25CE%25BD%2520%25CE%25B1%25CE%25BE%25CE%25AF%25CE %25B1%2520%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9%2520%25CF %258C%25CF%2587%25CE%25B9%2520%25CF%2584%25CE%25B1 %2520%25CE%25BA%25CF%2585%25CE%25B2%25CE%25B9%25CE %25BA%25CE%25AC%250D%250A
Τα έχω ακούσει πολλάκις: Σιγά μην αλλάξει το σύστημα για να γίνει δικαιότερο, θα αλλάξει για να μας τα παίρνουνε περισσότερο, χρόνο με το χρόνο το να έχεις Μ3 θα γίνεται ένας όλο και πιο ανηφορικός γολγοθάς, κλπ κλπ κλπ... Προσωπικά, που δεν θέλω να αποχωρηστώ το αμάξι μου με τη βία, οφείλω να ελπίζω σε ένα πραγματικά δικαιότερο σύστημα που (θεμιτά) θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους αλλά αυτά τα έσοδα θα τα πληρώνουμε όλοι στο ποσό που αναλογεί στην πραγματική αξία του οχήματός μας. Λίγη αισιοδοξία, και από Σεπτέμβρη θα μπορούμε να δούμε τα πράγματα πιο καθαρά...thumb
Πρόσφατα πήρα διαζύγιο απο τη μπουμπού μου !
Για την ακρίβεια την σκότωσα, αλλά επειδή δεν θέλω να χαρακτηριστώ δολοφόνος , λέω πως την πάντρεψα με ένα καλό παιδί που θα την προσέχει.
Επι πλέον, μιάς και τώρα την γνώρισε, θα της κάνει τα γούστα, θα της αγοράζει δωράκια, και θα την έχει στα πούπουλα.
Εμένα τελευταία μου είχε γίνει στενός κορσές. Αισθανόμουν πως επειδή την αγαπούσα παράφορα , ζητούσε συνεχώς όλο και περισσότερα χρήματα ακόμη και αν δεν κυκλοφορούσε.
Ομως επειδή τελευταία μου είχε δημιουργηθεί ένα άγχος για την πώληση του αυτοκινήτου μου. Επειδή μέρα με τη μέρα αισθανόμουν εγκλωβισμένος σε αυτή τη σχέση , προτίμησα να την αποχωριστώ.
Τέλος !! Θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι αλλά δεν είναι ποτέ !
Δενόμαστε (δένομαι) συναισθηματικά με 5 λαμαρίνες και κάνουμε δύσκολη τη ζωή μας.
Πρέπει να πάρουμε απόφαση πως, απο τη στιγμή που διαλέξαμε για χόμπι το αυτοκίνητο, θα είμαστε έτσι και αλλιώς χαμένοι .
Τώρα συζώ με μια "μικρούλα νεαρά" και χαίρομαι την διαδικασία της γνωριμίας μας.
Κάθε τι έχει τη χάρη του ! Αρκεί να σε τραβήξει με την πρώτη ματιά. Να σου κάνει "κλίκ".
Σύντομα θα αρχίσεις να κάνεις συγκρίσεις και πίστεψέ με δεν θα κλάψεις και πολύ για το τελευταίο σου διαζύγιο.
Εστω και αν χώρισες απο την Μόνικα Μπελούτσι .
thumb
Επειδή η αγορα του αυτοκινήτου έχει πατωσει,αν βρεις κάποιον να το πάρει σε τιμή που σου κάνει και συμβαδίζει με την εποχή δωστο,παράδειγμα που το έχω ζήσει τον τελευταίο χρονο με mazda 6 mps του 2008 αρχικής αξίας 45000,όταν το πουλαγε 15000 του είχαμε προτείνει 10000 και μου είχε αρνηθεί,όταν το έβαλε 10000 μου έστειλε μήνυμα μέσω ενός κοινού γνωστού μας και του είπα ότι δίνω 8000 πάλι αρνήθηκε,τελικά το έδωσε 5600 στην Γερμανία.
Το κακό είναι οτι ΔΕΝ θα βρει να το δώσει οχι στην τιμή που θέλει αλλά γενικά γιατί όλοι το παίζουν "πονηροί" :thumbsdown:
Τελικά είναι από ποια οπτική γωνία το βλέπει ο καθένας. Εγώ για παράδειγμα μετά από την πώληση μιας e46 325ci που είχα, πήρα το golf v gti. Ηταν πιο γρήγορο, πιο λίγα κυβικά, πιο σύγχρονο, είχε περισσότερους χώρους πίσω (τετράπορτο γαρ), απροβλημάτιστο, πήρε και το κιτάκι της mtm, αλλά πάντα μου έλειπε η μπέμπα μου, πάντα κάτι με έτρωγε. Ετσι ενάμιση χρόνο μετά αφού το πούλησα (ενώ ήμουν πολύ ευχαριστημένος), βρέθηκα να φέρνω από Γερμανία μια e46 m3. Το πάθος μου δυστυχώς το πλήρωσα και ακόμα το πληρώνω και δεν μπορώ να ξεφύγω κιόλας . Κάνω προσπάθειες φιλότιμες όμως...
Ολα στο μυαλό μας είναι. Οπως σου είπαν και κάποια άλλα παιδιά πρέπει να ετοιμαστείς εσωτερικά πρώτα. Αν όχι όπως εγώ, τότε βοήθειά μας......
Μην το πουλήσεις, από Σεπτέμβριο ίσως και κάτι να αλλάξει ως προς το καλύτερο για μας...
https://www.e-typos.com/Post.aspx?id=37349&title=%25CE%2591%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2584%25C F%2581%25CE%25BF%25CF%2580%25CE%25AD%25CF%2582%252 0%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B7%2520%25CF%2586%25C E%25BF%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25BF%25C E%25B3%25CE%25AF%25CE%25B1%2520%25CF%2584%25CF%258 9%25CE%25BD%2520%25CE%25B1%25CF%2585%25CF%2584%25C E%25BF%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25AE%25C F%2584%25CF%2589%25CE%25BD%2520-%2520%25CE%25A6%25CF%258C%25CF%2581%25CE%25BF%25CE %25B9%2520%25CE%25BC%25CE%25B5%2520%25CE%25B2%25CE %25AC%25CF%2583%25CE%25B7%2520%25CF%2584%25CE%25B7 %25CE%25BD%2520%25CE%25B1%25CE%25BE%25CE%25AF%25CE %25B1%2520%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9%2520%25CF %258C%25CF%2587%25CE%25B9%2520%25CF%2584%25CE%25B1 %2520%25CE%25BA%25CF%2585%25CE%25B2%25CE%25B9%25CE %25BA%25CE%25AC%250D%250A
Τα έχω ακούσει πολλάκις: Σιγά μην αλλάξει το σύστημα για να γίνει δικαιότερο, θα αλλάξει για να μας τα παίρνουνε περισσότερο, χρόνο με το χρόνο το να έχεις Μ3 θα γίνεται ένας όλο και πιο ανηφορικός γολγοθάς, κλπ κλπ κλπ... Προσωπικά, που δεν θέλω να αποχωρηστώ το αμάξι μου με τη βία, οφείλω να ελπίζω σε ένα πραγματικά δικαιότερο σύστημα που (θεμιτά) θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους αλλά αυτά τα έσοδα θα τα πληρώνουμε όλοι στο ποσό που αναλογεί στην πραγματική αξία του οχήματός μας. Λίγη αισιοδοξία, και από Σεπτέμβρη θα μπορούμε να δούμε τα πράγματα πιο καθαρά...thumb
Μα αυτή την αισιοδοξία έχουμε ολοι μας και ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ το κράτος μας διαψεύδει.
Πάντως εχε γούστο να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να γίνει κανα σκηνικό και να μετράει η πραγματική αξία και να δεις τα Μ5 να πουλιούνται 50 και 60 χιλιάρικα την επομένη μέρα και ολα τα συναφή χιλιάδων κυβικών.
Θυμάστε το Δεκέμβριο τι εγινε με τις φήμες με την μείωση τεκμηρίων στα μεγάλα κυβικά ε; ΜΕ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ μόνο.
Υ.Γ. ναι ξέρω, μην αλλάξω πλευρό και πουντιασω....
οσο δεν υπαρχουν λεφτα στην αγορα και οσο τα καυσιμα ανεβαινουν τοσο θα πεφτουν οι τιμες των μεγαλων και λαιμαργων αυτοκινητων .και αυτο δυστυχως θα συνεχιστει για χρονια ακομα.......
Και να μηδενισουν τα τεκμηρια μα και τα τελη, ποιος τους εμπιστευεται πλεον οτι δεν ειναι το καροτακι για να κυκλοφορησουν ξανα τα παρκαρισμενα και μολις ξαναπαρει ο κοσμος πινακιδες, τσαααααααακ, φατε τον πετσο τον μεγαλοπρεπη;
Το κρατος αυτην την στιγμη επεξεργαζεται πιο συστημα θα τους αποφερει τα περισσοτερα εσοδα. Αυτο ΚΑΙ μονο αυτο τους ενδιαφερει. Τα περι δικαιοτερου κτλ ειναι προφανως για λαικη καταναλωση.
Μερικοι εχουν ξεχασει οτι την ιδια εποχη που ανακοινωνουν οτι και καλα ψαχνουν για δικαιοτερο συστημα φορολογησης των αυτοκινητων και των τεκμηριων που τους αναλογουν, εφαρμοζουν αναδρομικη φορολογηση που βασιζεται στον κυβισμο.
Τα πραγματα εχουν ως εξης :
Φετος θα φανε πικρα απο τα αυτοκινητα υψηλου κυβισμου οτι και να ψηφισουν, ο κοσμος δεν τους εμπιστευεται.
Η αναδρομικη φορολογιση των πολλων κυβικων εγινε για αυτο τον λογο, για την φετινη υστερηση εσοδων που θα εχουν απο αυτην την κατηγορια.
Το νεο συστημα που ερχεται (και που προφανως και αυτο θα ισχυσει αναδρομικα δηλ. για το ετος 2013 παρολο που ο νομος θα ψηφιστει προς το τελος τους ετους) θα πιασει πολλα περισσοτερα αυτοκινητα με ενα μικροτερο ποσο ωστε (αυτο που ελπιζουν δηλ.) οι περισσοτεροι να κρατησουν τα αυτοκινητα σε κυκλοφορια.
Τα Μ3, Μ5 κτλ με τιμες κτησης πανω απο 100Κ (και τον υπολογισμο με την "Ελληνικη" αδεια κυκλοφοριας, που μαλλον θα παραμεινει σε ισχυ) μην περιμενετε ιδιαιτερες φοροελαφρυνσεις. Καποια Grand Cherokee, ενα 330 μπορει να εχουν ενα ποσοστο μειωσης αλλα πιστευω οτι μονο ενα πολυ μικρο ποσοστο αυτοκινητων θα εχει μεγαλη μειωση.
Αυτα για φετος, και του χρονου που θα δουν πως θα παει το νεο συστημα, αν δεν μαζεψουν αυτα που θελουν, υπαρχει η αναδρομικοτητα, η επαναφορα της φορολογησης των κυβικων και ενα καρο αλλα πραγματα που μπορουν να σκαρφιστουν.
Αλλωστε, δεν το εχουν σε τιποτα να επαναφερουν οτι εχουν καταργησει. Το "μαζευω, δεν μαζευω αποδειξεις" εχει γινει τοσες φορες που μου θυμιζει το παιχνιδακι που επαιζαν τα μικρα κοριτσακια με την μαργαριτα "μ'αγαπα δεν μ'αγαπα". Τωρα βεβαια που το καλοσκεφτομαι μπορει και στο υπουργειο να εχουν μια μαργαριτα και να την χρησιμοποιουν για να δουν τι τελικα θα κανουμε με τις αποδειξεις.
Καραγκιοζηδες :ranting2:
Vasilis M3
21-07-13, 10:47
Εμένα ο θείος μου είχε φέρει απο Γερμανία ένα Touareg V6 3.2 με ελάχιστα χιλιόμετρα και φουλ έξτρα.Το είχε στέλεχος της VW.
Το αγόρασε 6Χ.ΧΧΧ¤ και το αμάξι σήμερα έχει κάπου 60.000χλμ και είναι ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
Το έχει τόσα χρόνια ποτέ δεν είχε καταθέσει πινακίδες και το τονίζω έδινε τόσα λεφτά και το αμάξι το κυκλοφορούσε ελάχιστα.
Φέτος πήγε να πληρώσει κανονηκά το σήμα όπως και έκανε και μετά απο 3-4 μέρες βάλανε αυτόν τον κωλο-φόρο.
Αποτέλεσμα?Έδωσε 1200¤ σήμα για 3-4 μέρες,κατέθεσε πάλι τις πινακίδες για να μην πληρώσει τα κέρατα του και πάλι όπως μου λέει γλύτωσε γιατί αν είχε τις πινακίδες θα είχε δώσει ακόμα πιο πολλά.
Σε νιώθω γιατί το Μ3 Ε46 είναι και για εμένα ένα όνειρο απο τότε που το είδα.Όπως ο Γιώργος (pilot) έτσι και για εμένα εφόσων δεν πίνω,δεν καπνίζω,δεν δεν δεν...ένα χόμπι μια ασχολία ,μια g@ύλα έχουμε και εμείς.Δεν λέω την πληρώνουμε ακριβά στο σκατοκράτος αλλά κι απ την άλλη και ένα μπουκαλάκι νερό που λέει ο λόγος να θες να πάρεις πάλι θα δώσεις κάτι και στο κράτος μέσω του ΦΠΑ.
Εγώ στην θέση σου θα το κράταγα στο γκαράζ μου χωρίς πινακίδες (αφού όπως λες δεν έχεις ακόμα οικονομικό πρόβλημα) και θα έπερνα το Μ όπως κάναμε και με την δικιά μας μπέμπα πριν βγάλουμε τα ιστορικά και θα είσαι και εσύ και η κούκλα σου μια χαρά αφού και εσύ θα πέρνεις την "δόση σου" και εκείνη θα βγάνει να ξεπιάνεται λιγάκιthumb
Αποτέλεσμα?Έδωσε 1200¤ σήμα για 3-4 μέρες,κατέθεσε πάλι τις πινακίδες για να μην πληρώσει τα κέρατα του και πάλι όπως μου λέει γλύτωσε γιατί αν είχε τις πινακίδες θα είχε δώσει ακόμα πιο πολλά.
Δυστυχως φιλε μου δεν την γλυτωσε καθως τα καθικια ψηφισαν αναδρομικα τον φορο πολυτελειας για την χρηση του ετους 2012, οποτε φετος παρολο που εχει καταθεσει πινακιδες, θα του σταλει ξεχωριστο μπιλιετακι (κατα τον Σεπτεμβρη) που θα αφορα φορο πολυτελους διαβιωσης για το ετος 2012
εγω θα φερω ενα παραδειγμα......και ας γινω λιγο κακος..
ο πατερας μου...καλος..χρυσος ανθρωπος...στα 70+ του...δεν ασχολειται με αμαξια...παντα του αρεσαν τα ομορφα και ακριβα ομως...και δη ειχε μια αδυναμια για την jaguar (που ευτυχως δεν μοιραζομαστε...!)...δεν τον ειδα ποτε να καταθεσει πινακιδες...ουτε να σκεφτει την βενζινη που θα βαλει στο αμαξι..ουτε γιατι εχει ακριβο σερβις...ουτε να σκεφτει αν θα το βγαλει βολτα το ακριβο του αμαξι..και ας καμια φορα γκρινιαζει για τα ληστρικα τελη που πληρωνει...γιατι???
γιατι πολυ απλα...ειναι σωστος!!!!!γιατι πολυ απλα ηξερε τι επαιρνε οταν το αγοραζε και εχει μια εμπειρια ζωης που λεει οτι τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους...δεν μπορεις να παιρνεις ενα αμαξι των 100+ χιλιαδων ευρω αρχικη τιμη και να σκεφτεσαι αν θα καψει...ή αν το κρατος θα κοιταξει να βγαλει χρηματα απο εσενα..αυτοματα ανηκεις στους εχοντες και κατεχοντες...και φυσικα εσενα θα γ@μησει πρωτα οπου μπορει..γιατι πολυ απλά εισαι στην εξαιρεση...
τωρα αν εμεις..πηγαμε και πηραμε m5 με 20χιλιαρικα..και περιμενουμε οτι με 1000ευρω το μηνα θα μπορουμε να βολταρουμε με αυτο καθε μερα...σορρυ αλλα δεν μας φταιει ουτε το κρατος...ουτε η κριση...ουτε κανεις...ας κοιταχτουμε λοιπον και λιγο στον καθρεφτη και ας αναλογιστουμε τις ευθυνες μας...
υγ..φυσικα και το παραδειγμα δεν παει στον ανθρωπο που σκεφτεται να αποχωριστει το μ3 του....αλλα σε ολους μας...και ιδιως σε αυτους που δεν κανουν "κουμαντο"....και μετα τους φταινε ολα τα υπολοιπα...
υγ2...να συνοψισω..η καψουρα και η τσιπουρα πληρωνονται!!!!!!!!!
ο πατερας μου...καλος..χρυσος ανθρωπος...στα 70+ του...δεν ασχολειται με αμαξια...παντα του αρεσαν τα ομορφα και ακριβα ομως...και δη ειχε μια αδυναμια για την jaguar (που ευτυχως δεν μοιραζομαστε...!)...δεν τον ειδα ποτε να καταθεσει πινακιδες...ουτε να σκεφτει την βενζινη που θα βαλει στο αμαξι..ουτε γιατι εχει ακριβο σερβις...ουτε να σκεφτει αν θα το βγαλει βολτα το ακριβο του αμαξι..και ας καμια φορα γκρινιαζει για τα ληστρικα τελη που πληρωνει...γιατι???
γιατι πολυ απλα...ειναι σωστος!!!!!γιατι πολυ απλα ηξερε τι επαιρνε οταν το αγοραζε και εχει μια εμπειρια ζωης που λεει οτι τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους...δεν μπορεις να παιρνεις ενα αμαξι των 100+ χιλιαδων ευρω αρχικη τιμη και να σκεφτεσαι αν θα καψει...ή αν το κρατος θα κοιταξει να βγαλει χρηματα απο εσενα..αυτοματα ανηκεις στους εχοντες και κατεχοντες...και φυσικα εσενα θα γ@μησει πρωτα οπου μπορει..γιατι πολυ απλά εισαι στην εξαιρεση...
τωρα αν εμεις..πηγαμε και πηραμε m5 με 20χιλιαρικα..και περιμενουμε οτι με 1000ευρω το μηνα θα μπορουμε να βολταρουμε με αυτο καθε μερα...σορρυ αλλα δεν μας φταιει ουτε το κρατος...ουτε η κριση...ουτε κανεις...ας κοιταχτουμε λοιπον και λιγο στον καθρεφτη και ας αναλογιστουμε τις ευθυνες μας...
υγ..φυσικα και το παραδειγμα δεν παει στον ανθρωπο που σκεφτεται να αποχωριστει το μ3 του....αλλα σε ολους μας...και ιδιως σε αυτους που δεν κανουν "κουμαντο"....και μετα τους φταινε ολα τα υπολοιπα...
wise you speak
Το αυτοκίνητο ειναι Ε46 Μ3 Competition Package; Παίζει ρόλο και τι αμάξι ειναι
Sent from my iPhone using Tapatalk
φιλε μου σε ενα βαθμο εχεις δικιο ....πιο συγκεκριμενα συμφωνω μαζι σου στο παρακατω σημειο:
α) ειτε το κρατος ειναι οργανωμενο/αξιοπιστο ειτε οχι παντα θα υπαρχουν οι ανθρωποι που δεν κανουν καλο κουμαντο. οπως υπαρχουν οι καλοι ετσι υπαρχουν και οι κακοι και ου το καθεξης για ολα τα πραγματα .... :original:
στο παρακατω σημειο διαφωνω:
οπως με τα αυτοκινητα (τα αυτοκινητα ειναι το λιγοτερο ασ πουμε σημαντικο) ετσι και με ολα τα αλλα επιχειρησεις εργοστασια..εταιριες... κανεις δεν μπορει να κανει κουμαντο σε αυτο το μπουρδε%κρατος ... ποσες επιχειρησεις εταιριεσ εκλεισαν η εφυγαν γιατι δεν υπαρχει σταθερο φορολογικο καθεστως... εδω και πολλα χρονια. πως να κανει κουμαντο ενασ επιχειρηματιασ ενασ που θελει να επενδυσει στην ελλαδα...πως θα υπαρξει αναπτυξη οταν δεν υπαρχει τιποτα σταθερο...οπως με τα φωτοβολταικα προσφατο παραδειγμα και πολλα αλλα!!! αυτο ειναι το βασικο προβλημα ...πως μπορει κανεις να κανει κουμαντο σε οτιδηποτε με αυτο το ασταθεσ και συνεχωσ μεταβαλομενο φορολογικο και οχι μονο καθεστως!!! ??
Το αυτοκίνητο ειναι Ε46 Μ3 Competition Package; Παίζει ρόλο και τι αμάξι ειναι
Sent from my iPhone using Tapatalk
σωστα ειναι το competition package ... !με την πρωτη ευκαιρια θα βαλω καμια φωτο... :original: το ζητησε και καποιος αλλος φιλος εδω μεσα....
ελπιδοφορο ....και δικαιοτερο ... !! :original:
Ε46 και έχει Φ. Π. ?
Φ.Π = φόρος πολυτελείας ?
Γιατί να μην έχει Μάρκο? Αν δεν έχει κλείσει 10ετία...
steliosm46
21-07-13, 17:37
τι να κλεισει ρε παιδια! εμενα 2003 ειναι και κοιτανε πρωτη αδεια στη Ελλαδα! (2007)
κοροιδευομαστε μεταξυ μας!
τι να κλεισει ρε παιδια! εμενα 2003 ειναι και κοιτανε πρωτη αδεια στη Ελλαδα! (2007)
κοροιδευομαστε μεταξυ μας!
Ήθελες εισαγόμενο man δεν σου έκαναν τα ντόπια!!!
Καλησπερα!!! Για ριχτε μια ματια εδω!!autobusiness.gr.Στης καταγγελιες σελιδα 3.
Το taxisnet δεχεται την πραγματικη ηλικια των ΙΧ !!!!!!!!!
Θα σας συστηθω το συντομοτερο μιας και ειμαι νεο μελος.
Ευχαριστω.
Γινεται αυτο??!! :think: (https://autobusiness.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=136:to-taxisnet-&catid=45:complaints&Itemid=94)
και αυτό ;
https://autobusiness.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=285:-1-&catid=44:questions&Itemid=93
steliosm46
21-07-13, 19:38
Ποια ντοπια ρε φιλε το 80% των αυτοκινητων ειναι εισαγωγής. Εγω μεταχειρησμενο αυτοκινητο πηρα απο ιδιωτη. Το οτι το εφερε αυτος απο Γερμανια και δεν ηταν απο ελληνικη αντιπροσωπια τι φταιω εγω!
η το οτι οι κυβερνοντες μας ειναι ΤΑ λαμογια και εφαρμοσαν το "πρωτη αδεια στην ελλαδα" φταιμε και εμεις σε αυτο!
προφανώς αστειεύεσαι έτσι?
στο παρακατω σημειο διαφωνω:
οπως με τα αυτοκινητα (τα αυτοκινητα ειναι το λιγοτερο ασ πουμε σημαντικο) ετσι και με ολα τα αλλα επιχειρησεις εργοστασια..εταιριες... κανεις δεν μπορει να κανει κουμαντο σε αυτο το μπουρδε%κρατος ... ποσες επιχειρησεις εταιριεσ εκλεισαν η εφυγαν γιατι δεν υπαρχει σταθερο φορολογικο καθεστως... εδω και πολλα χρονια. πως να κανει κουμαντο ενασ επιχειρηματιασ ενασ που θελει να επενδυσει στην ελλαδα...πως θα υπαρξει αναπτυξη οταν δεν υπαρχει τιποτα σταθερο...οπως με τα φωτοβολταικα προσφατο παραδειγμα και πολλα αλλα!!! αυτο ειναι το βασικο προβλημα ...πως μπορει κανεις να κανει κουμαντο σε οτιδηποτε με αυτο το ασταθεσ και συνεχωσ μεταβαλομενο φορολογικο και οχι μονο καθεστως!!! ??
νικολα...
τα "βαζω" με τους ανθρωπους..(και περιλαμβανω και τον εαυτο μου μεσα)....που εβγαλαν λιγα λεφτακια στην ζωη τους και απευθειας πηγαν να παρουν ενα μιτριο...ειχαν 50...δωσαν 50..και μετα τους ηρθε το μπουγιουρντι και τρεχουν και δεν φτανουν...και τα σκοτωσαν για πενταροδεκαρες...ή κατεθεσαν πινακιδες...ή ειπαν γιατι να καιει μεσα στην πολη 15λτ/100km..???
τα χω πει και θα τα ξαναπω...αν δεν εχεις βαθια τσεπη μην το παιρνεις..
απο κει και περα...οτι τιποτε δεν ειναι σταθερο..φυσικα και ειναι σε μια κατασταση του κοσμου ολοκληρου...που φτανει στα ορια του πολεμου..η ασταθεια ειναι προιον απο την μια επιτηδευμενο αλλα απο την αλλη φουλ πραγματικο...οποτε παλι το συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι αν δεν εισαι φουλ καλυμενος...μην προβεις σε τετοια αγορα...
και γω του συναισθηματος ειμαι...και ναι προτιμω να χω την καρμεν ηλεκτρα για 5 βραδυα παρα την μαρια απο το περιστερι για 5 χρονια...αλλα η καρμεν κοστιζει...("καλα παλι ζωγραφισα","μην μου πειτε οτι δεν γουσταρετε καρμεν....")....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
υγ...τα φωτοβολταικα...μια και ειμαι μηχανικος ηταν η λεγομενη μεγαλη φουσκα.....γιατι πολυ απλα..ολοι ξαφνικα μου βαζανε πανελα..στα χωραφια με την τιμη της μοναδος για το ρευμα που ηταν χαμηλα...και επιεικως θησαυριζαν...ελα ομως που εγινε το πιο λογικο απο ολα...οσο πιο πολλα εβαζαν τοσο ανεβαινε η τιμη της μοναδος και απο εκει και επειτα εμενε ενα καλο παραδακι απο την μεγαλη μπαζα που περιμεναν....αρα η αρπαχτη για αλλη μια φορα δεν επιασε....γιατι ο ελληνας μονο τετοιες θελει....για να μην μιλησω για τις επιχορηγησεις που ως λογικο το κρατος εκοψε μετα απο λιγο...οταν ειδε οτι ολοι αυτο εκαναν!!!!
^
Καλά ε, πάλι έγραψες !!!
Πολύ καλό αυτό με την κάρμεν και τη Μαρία απ΄το Περιστέρι.
Όπως και το προηγούμενο με τη τσιπούρα και τη καψούρα !
Απορώ με αυτά τα ποστς που δεν έχουν από κάτω 70 θενκς και πάνω
τα "βαζω" με τους ανθρωπους..(και περιλαμβανω και τον εαυτο μου μεσα)....που εβγαλαν λιγα λεφτακια στην ζωη τους και απευθειας πηγαν να παρουν ενα μιτριο...ειχαν 50...δωσαν 50..και μετα τους ηρθε το μπουγιουρντι και τρεχουν και δεν φτανουν...και τα σκοτωσαν για πενταροδεκαρες...ή κατεθεσαν πινακιδες...ή ειπαν γιατι να καιει μεσα στην πολη 15λτ/100km..???
τα χω πει και θα τα ξαναπω...αν δεν εχεις βαθια τσεπη μην το παιρνεις..
Νικόλα, σκέψου όμως πόσο διαφορετική έχει γίνει η φορολογική συντήρηση ενός Μ3. Πριν 4,5 χρόνια που πήρα το δικό μου είχε τέλη 560 ευρώ (αν θυμάμαι καλά) και μηδενικό τεκμήριο. Σήμερα έχει 1100 τέλη, 1410 φόρο πολυτελείας (ή 2020 για προ πενταετίας :th_Laie_67-1:) και 14,100 τεκμήριο. Δηλαδή οι φόροι που πρέπει ένας κάτοχος να πληρώνει ετησίως (άσε στην άκρη το τεκμήριο) είναι +1950 ευρώ ή περίπου +350%. Οπότε μην κατηγορούμε τους ανθρώπους που καταθέτουν πινακίδες ή σκοτώνουν τα αμάξια τους ότι αγόρασαν αμάξι πέρα από τις δυνάμεις τους, γιατί το +350% σε φόρους για το αμάξι θέλει πολύ ξεχείλωμα στον οικονομικό προγραμματισμό ενός ανθρώπου ώστε να καλυφθεί. Επίσης, μιας και μιλάμε για Μ3 Ε46, δε νομίζω πως πρόκειται για ένα μοντέλο για τύπους με βαθιά τσέπη, λεφτάδες ή κροίσους. Είναι ένα αυτοκίνητο επιδόσεων 10ετίας που και η κατανάλωσή του είναι λογική για τις επιδόσεις του και η συντήρησή του πολύ πιο οικονομική από τους ανταγωνιστές του (βλ. porsche, maserati κλπ). Δηλαδή, σαν χαρακτήρας αυτοκινήτου ταιριάζει απόλυτα στα μέτρα ενός απλά εύρωστου οικονομικά (όχι πλούσιου) petrolhead ο οποίος δυστυχώς πλέον φορολογείται σχεδόν το ίδιο με κάτοχο ιταλικού οκτακύλινδου supercar....αυτό είναι αδικία....
Δεν ειναι απαραιτητο να πουλας επειδη ειναι περα απο τις δυναμεις σου.
Μερικες φορες η ξενερα ειναι τοση που δεν θες να το βλεπεις.
Ειδικα αν πληρωνεις γαμησιατικα ενα "αχρωμο" αμαξι.
Το cs ειναι μια περιπτωση στις 100.
Ειναι εντελως διαφορετικο το να δινεις 1.300+2.300 για ενα σανγιονγκ ρεξτον πχ και αλλο για cs M3.
Ολα ειναι θεμα αποφασης.
Π.Χ αν το 46 που εσπρωξα ηταν alpina (που ηταν το δικο μου ονειρο) θα "εβρισκα" να το κρατησω.
Αλλα ποιος ο λογος να κρατας ενα ακομα ιδιο με τα αλλα δυομισαρι σενταν;
Νικόλα, σκέψου όμως πόσο διαφορετική έχει γίνει η φορολογική συντήρηση ενός Μ3. Πριν 4,5 χρόνια που πήρα το δικό μου είχε τέλη 560 ευρώ (αν θυμάμαι καλά) και μηδενικό τεκμήριο. Σήμερα έχει 1100 τέλη, 1410 φόρο πολυτελείας (ή 2020 για προ πενταετίας :th_Laie_67-1:) και 14,100 τεκμήριο. Δηλαδή οι φόροι που πρέπει ένας κάτοχος να πληρώνει ετησίως (άσε στην άκρη το τεκμήριο) είναι +1950 ευρώ ή περίπου +350%. Οπότε μην κατηγορούμε τους ανθρώπους που καταθέτουν πινακίδες ή σκοτώνουν τα αμάξια τους ότι αγόρασαν αμάξι πέρα από τις δυνάμεις τους, γιατί το +350% σε φόρους για το αμάξι θέλει πολύ ξεχείλωμα στον οικονομικό προγραμματισμό ενός ανθρώπου ώστε να καλυφθεί. Επίσης, μιας και μιλάμε για Μ3 Ε46, δε νομίζω πως πρόκειται για ένα μοντέλο για τύπους με βαθιά τσέπη, λεφτάδες ή κροίσους. Είναι ένα αυτοκίνητο επιδόσεων 10ετίας που και η κατανάλωσή του είναι λογική για τις επιδόσεις του και η συντήρησή του πολύ πιο οικονομική από τους ανταγωνιστές του (βλ. porsche, maserati κλπ). Δηλαδή, σαν χαρακτήρας αυτοκινήτου ταιριάζει απόλυτα στα μέτρα ενός απλά εύρωστου οικονομικά (όχι πλούσιου) petrolhead ο οποίος δυστυχώς πλέον φορολογείται σχεδόν το ίδιο με κάτοχο ιταλικού οκτακύλινδου supercar....αυτό είναι αδικία....
1o συμπερασμα....
αυτη η μαρια απο το περιστερι πουλαει τελικα....:shok::shok::thumbsup:
και να απαντησω στο φιλαρακι μου...
νασσο....ρε συ..αφου ξερεις οτι σε αυτη την χωρα...μια ζωη..τα κυβικα τα πεθαινουν...παντα ετσι ηταν..εγω προσωπικα ειχα αρχισει να ανησυχω οταν ειδα προ κρισης οτι μπορουσε γενικα ενας μεσος αστος-σχετικα να το συντηρησει..και λεω τωρα θα γινει το μπαμ (στους φορους)...οπως και εγινε..
δεν γινεται το 90..να μην μπορεις να εχεις 2λτ..και να φτανουμε το 2005 και να χουν ολοι porsche..κατι δεν παει καλα...δεν ευημερουν ετσι οι τοποι (αποδεδειγμενο ιστορικα..)...ποσο μαλλον δε η ελλαδαρα μας....
ειμαι λιγο σκληρος το ξερω...αλλα προτιμω απο το να πεταω στα συννεφα...οσο και αν ειμαι ρομαντικος..
υγ..παρε 30αρι..ακουσε με...:hystericalbs1::hystericalbs1:
Δεν ειναι απαραιτητο να πουλας επειδη ειναι περα απο τις δυναμεις σου.
Μερικες φορες η ξενερα ειναι τοση που δεν θες να το βλεπεις.
Ειδικα αν πληρωνεις γαμησιατικα ενα "αχρωμο" αμαξι.
Το cs ειναι μια περιπτωση στις 100.
Ειναι εντελως διαφορετικο το να δινεις 1.300+2.300 για ενα σανγιονγκ ρεξτον πχ και αλλο για cs M3.
Ολα ειναι θεμα αποφασης.
Π.Χ αν το 46 που εσπρωξα ηταν alpina (που ηταν το δικο μου ονειρο) θα "εβρισκα" να το κρατησω.
Αλλα ποιος ο λογος να κρατας ενα ακομα ιδιο με τα αλλα δυομισαρι σενταν;
Πολυ σωστο και αυτο..
steliosm46
22-07-13, 14:00
υγ...τα φωτοβολταικα...μια και ειμαι μηχανικος ηταν η λεγομενη μεγαλη φουσκα.....γιατι πολυ απλα..ολοι ξαφνικα μου βαζανε πανελα..στα χωραφια με την τιμη της μοναδος για το ρευμα που ηταν χαμηλα...και επιεικως θησαυριζαν...ελα ομως που εγινε το πιο λογικο απο ολα...οσο πιο πολλα εβαζαν τοσο ανεβαινε η τιμη της μοναδος και απο εκει και επειτα εμενε ενα καλο παραδακι απο την μεγαλη μπαζα που περιμεναν....αρα η αρπαχτη για αλλη μια φορα δεν επιασε....γιατι ο ελληνας μονο τετοιες θελει....για να μην μιλησω για τις επιχορηγησεις που ως λογικο το κρατος εκοψε μετα απο λιγο...οταν ειδε οτι ολοι αυτο εκαναν!!!!
Νικ σορρυ αλλα το διαβαζω και το ξαναδιαβαζω και δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις φίλε.
Η τιμη μοναδως ηταν υψηλη οταν ξεκινησαν οι αδειοδοτησεις. Οπως και παρα πολυ υψηλο κοστος εγκαταστασεις του παρκου.
όσο περνουσε ο καιρος η τιμη μοναδος αρχισε να πεφτει
Δεν ειναι ολοι του αρπαχτου να ξερεις. Υπαρχει κοσμος που θελει να επενδυσει στην χωρα του με την καλη εννοια. Να βγαζει ενα κερδος, να επενδυσει σε ενα αγαθο ( το ηλεκτρικο ρευμα) το οποιο ακομα παρολο τις πελατειακες επενδυσεις που εγιναν σε μεγαλο ποσοστο το παραγουμε με καρβουνο ακομα!
το οτι ηταν ετσι το συστημα που εφαρμοζε το κρατος, η ΔΕΗ , Ο ΔΕΔΔΗΕ η ΡΑΕ και δεν ξερω εγω ποιος αλλος συμφωνω μαζι σου 100%
Ρε συ νικ οταν πηγαινες στην ΔΕΗ να κανεις αιτηση, να καταθεσεις φακελο και ο αλλος εκανε 3-4 φακελους, πληρωνε 2 και 3 χιλιαρικα μονο στο να καταθεσει φακελους και επερνε την σειρα την δικια μου π.χ που θελω να κανω 1 αλλα θελω να το κανω.
Πηγαινε κοσμος με 4-5 χιλιαρικα στην τραπεζα και νομιζε θα κανει εργο αξιας 200 και 300 χιλιαδων ευρω.
Αντι να βγαλουν κατι σωστο δεν ηξεραν τι τους γινεται. Εγιναν οι αιτησεις χιλιαδες και τα εργα ενα μικρο ποσοστο αυτων!
Καταλαβες? Τα πραγματα θα ηταν ποιο απλα. Ελα εδω φιλε. θες να κανεις τετοια επενδυση? ελα δω. με ιδια κεφαλαια ή με δανειο. Αν ειναι με ιδια κεφαλαια οκ κανε την αιτηση σου.
Αν με δανειο ωραια φερε μας ενα χαρτι απο την τραπεζα σου που να λεει οτι θα σε χρηματοδοτησει και μετα μπορεις να κανεις αιτηση. Απλα πραγματα.
οχι εκανες φακελο και σου ζητουσε το προσπεκτ απ τα πανελα! και 1000-2 αλλα ΑΧΡΗΣΤΑ χαρτια! και στο τελος υπεγραφανε με τον ΔΕΣΜΗΕ τιμη και δεν ειχαν λεφτα να κανουν το εργο γιατι τελικα η τραπεζα δεν θα τους δωσει δανειο! χαχαχα τι καλα και ο αλλος που εκανε μια αιτηση ο νυκοκοιρης του πηρε την σειρα ο αλλος και δεν προλαβε να κανει τιποτα γιατι τελικα τα σταματησαν πλεον.
σορρυ για το οφ τοπικ. :original:
+ 10000000000 συμφωνω και στην παραμικρη λεπτομερεια σε ολα αυτα που αναφερεις !!! το +350% δεν νομιζω πως θα μπορουσε κανεις να το υπολογισει οσο καλο κουμαντο και να εχεις κανει... εξαλλου...δεν ειναι μονο αυτο το θεμα... το θεμα μου δεν ειναι τοσο το οικονομικο (θα μπορουσε να ειναι και αυτο) .... αλλα ειναι και θεμα ηθικο... (γιατι να δινω τοσα λεφτα στους αλητες???) ....
Μ' αρέσει το ότι κάποιοι διατηρούν ελπίδες και βλέπουν τα πράγματα αισιόδοξα!
Κι εγώ έτσι αισιόδοξα τα έβλεπα μέχρι πριν λίγο καιρό!
"Θα πάρω το μέλλον στα χέρια μου!", έλεγα.
"Δε θα περάσει κανενός η τρομοκρατία!"
"Θα γίνω πρωταγωνιστής στη ζωή μου!"
Μετά κοίταξα τον καθρέπτη και είδα πως ήμουν ο Ντι Κάπριο.
Και καλό τέλος να έχει αυτή η ταινία, το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ θα πεθάνω.
προφανώς αστειεύεσαι έτσι?
Εννοείται
Όπως μιλημένο ήταν και το 2009 το μειωμένο Τ.Τ. που έτρεξαν και πήραν μεγάλου κυβισμού ...
koita gia to an to kratiseis to cs einai apla ta pragmata , an to xoraei i tsepi sou ( mono esy xereis ta koumanta sou )kai an se dinei xamogela krata to allios efyge .
gia to thema pou syzititai akribos apo pano symfono apolyta me ton stelio oti eixe xefygei i katastasi kai o kathe koutsavakis epairne daneia kai ekane tin mostra tou ayti i katigoria anthropon einai outos i allos kammenoi ston egefalo kai den axizoun parapano anaforas.epeisis yparxoun kai athropoi pou den pairnoun kati parapano giati apla den theloun na xtypaei sto mati (prosopiki epilogi). yparxoun omos kai oi anthropoi pou me ta koumanta tous piran ena kalytero amaxi giati apla tous eperne , anebazontas tous forous se syndiasmo me tin meiomeni paragogi kai akoma pio meiomeni katanalosi zorizontai, menoun anergoi ktl ktl me apotelesma stin ousia na einai treis fores xamenoi me tin apaxiosi tis timis metapoliseis kai tous forous kai to meiomeno eisodima . pisteuo ena sobaro kratos den allazei aspro mauro apo tin mia mera emeis den eimaste sobaro kratos . exoume mia tromeri istoria pou oute kan tin blepoume gia na xabroume to ego mas .
alli
ola pigazoun apo ena animporo kai xrisopliromeno kratos pou min exontas ikanotita na kynigisei tin forodiafygi pradeigmatika , kynigaei eukoles lyseis me exontotikous forous se oti mporei na xarei kapoios me xrima genikos (anexartita katharo i bromiko) : amaxia , kotera ,biles ktl ktl
kai akoma kai trisekatomyriouxos na eimouna pali tha eimouna tsatismenos me tin elladitsa mas pou tha me anagaze na plirono toso foro giati den asxoleitai na piasei olous toul kleftes(kai kleftrades kai kleftronia )
Νικ σορρυ αλλα το διαβαζω και το ξαναδιαβαζω και δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις φίλε.
Η τιμη μοναδως ηταν υψηλη οταν ξεκινησαν οι αδειοδοτησεις. Οπως και παρα πολυ υψηλο κοστος εγκαταστασεις του παρκου.
όσο περνουσε ο καιρος η τιμη μοναδος αρχισε να πεφτει
Δεν ειναι ολοι του αρπαχτου να ξερεις. Υπαρχει κοσμος που θελει να επενδυσει στην χωρα του με την καλη εννοια. Να βγαζει ενα κερδος, να επενδυσει σε ενα αγαθο ( το ηλεκτρικο ρευμα) το οποιο ακομα παρολο τις πελατειακες επενδυσεις που εγιναν σε μεγαλο ποσοστο το παραγουμε με καρβουνο ακομα!
το οτι ηταν ετσι το συστημα που εφαρμοζε το κρατος, η ΔΕΗ , Ο ΔΕΔΔΗΕ η ΡΑΕ και δεν ξερω εγω ποιος αλλος συμφωνω μαζι σου 100%
Ρε συ νικ οταν πηγαινες στην ΔΕΗ να κανεις αιτηση, να καταθεσεις φακελο και ο αλλος εκανε 3-4 φακελους, πληρωνε 2 και 3 χιλιαρικα μονο στο να καταθεσει φακελους και επερνε την σειρα την δικια μου π.χ που θελω να κανω 1 αλλα θελω να το κανω.
Πηγαινε κοσμος με 4-5 χιλιαρικα στην τραπεζα και νομιζε θα κανει εργο αξιας 200 και 300 χιλιαδων ευρω.
Αντι να βγαλουν κατι σωστο δεν ηξεραν τι τους γινεται. Εγιναν οι αιτησεις χιλιαδες και τα εργα ενα μικρο ποσοστο αυτων!
Καταλαβες? Τα πραγματα θα ηταν ποιο απλα. Ελα εδω φιλε. θες να κανεις τετοια επενδυση? ελα δω. με ιδια κεφαλαια ή με δανειο. Αν ειναι με ιδια κεφαλαια οκ κανε την αιτηση σου.
Αν με δανειο ωραια φερε μας ενα χαρτι απο την τραπεζα σου που να λεει οτι θα σε χρηματοδοτησει και μετα μπορεις να κανεις αιτηση. Απλα πραγματα.
οχι εκανες φακελο και σου ζητουσε το προσπεκτ απ τα πανελα! και 1000-2 αλλα ΑΧΡΗΣΤΑ χαρτια! και στο τελος υπεγραφανε με τον ΔΕΣΜΗΕ τιμη και δεν ειχαν λεφτα να κανουν το εργο γιατι τελικα η τραπεζα δεν θα τους δωσει δανειο! χαχαχα τι καλα και ο αλλος που εκανε μια αιτηση ο νυκοκοιρης του πηρε την σειρα ο αλλος και δεν προλαβε να κανει τιποτα γιατι τελικα τα σταματησαν πλεον.
σορρυ για το οφ τοπικ. :original:
off topic...
επιγραμματικα....
η τιμη μοναδος ηταν αρχικα υψηλη...ομως υπηρχαν οι επιδοτησεις (οποτε να το πρωτο χρημα!!!)...με την παροδο του χρονου αρχισε να πεφτει η μοναδα...και μπηκαν ολοι...για την μεγαλη μπαζα (επιδοτησεις ακομα υπηρχαν)....γινεται το μπαμ...πανε οι επιδοτησεις...προχωραει ο καιρος...ανεβαινει και η μοναδα (λογω πλεον των υπαρχοντων..)...και ετσι επεσαν εξω καμποσες μεγαλες εταιριες..
τωρα οτι πολλοι πραγματι ηθελαν να κανουν κατι καλο και σοβαρο ισχυει...αλλα σε κατι τοσο ρευστο...γιατι ξανοιγεσαι??????????γιατι παιζανε ολα τους τα λεφτα...σε κατι που μολις λιγο στραβωνε...οχι θα εμπαιναν μεσα..θα χρωσταγαν και τα εγγονια τους...αρα δεν υπηρχε συνεση...και στο μεγαλυτερο ποσοστο ολοι εβαλαν πολλα για να παρουν περισσοτερα...και ξαφνικα..πηραν να μην πω τι....αρα γιαυτο μιλαω για "μπαζα" και "αρπαχτη"...
υγ..σορρυ για το off topic...
ειπα να ανεβασω μερικες φωτος απο την κουκλα μου!! χαχα ..σιγα σιγα με βλεπω να μπαινω στην λογικη να το πουλησω !!! :hystericalbs1:
Vasilis M3
23-07-13, 14:50
Aμα το πουλήσεις σε εμένα τότε σκέψου το καλά..!!!χαχαχ
ΠΕΝΑ!!!!!Φτου φτου :tt1::hyper::wub::salias:
περισσότερο ειναι αυτο που αναφερεις... δεν γουσταρω να το δωσω στο γαμη* το κρατος... !! μαλλον πιο πολυ σκεφτομαι να το βαλω ενα χρονο σε ακινησια να δω πως θα παει το πραγμα και βλεπουμε...πιο πολυ σε αυτη την εναλλακτικη 'γερνω' ...
εφόσον δεν είναι οικονομικό το θέμα το κρατάς και ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ.
Ούτε πινακίδες δεν είναι λύση για μένα . Αμάξι χωρίς πινακίδες δεν είναι αμάξι (δεν λέμε να είσαι συλλέκτης με 30 αυτοκίνητα).
Αν είναι να καταθέσεις πινακίδες πουλα το τώρα.
Νικο...αν ξεραμε τι λεφτα εχεις, τι υποχρεωσεις εχεις, και τι εισοδηματα εχεις, θα μπορουσαμε να σου πουμε τι να κανεις και το αν πρεπει να το κρατησεις η οχι.
Μεχρι τοτε, θα ακους το μακρυ και το κοντο του καθενος, πολυ απλα γιατι την οικονομικη σου θεση την ξερεις εσυ, η οικογενεια σου και κανενας αλλος.
Aμα το πουλήσεις σε εμένα τότε σκέψου το καλά..!!!χαχαχ
ΠΕΝΑ!!!!!Φτου φτου :tt1::hyper::wub::salias:
ευχαριστω να εισαι καλα .... η αληθεια ειναι πως ειναι σε super Κατασταση...μονο εκτος αθηνων κινειται το αμαξι !!! :original:
Christos 330
25-07-13, 16:40
Νικο τι λεφτα σκεφτεσαι να το πουλησεις ;
Νικο τι λεφτα σκεφτεσαι να το πουλησεις ;
κοιταξε επειδη δεν επειγει... απλα το σκεφτομαι ...δεν το πουλαω δηλαδη απο αναγκη .. απλα ειναι ηθικο το θεμα ....επειδη δεν μου αρεσει να πληρωνω κερατιατικα ... το σιγουρο ειναι πως δεν θα το ξεφτιλισω ...θα ζητησω αυτα που πιστευω πως αξιζει το αμαξι... δεδομενου πως εχει ολα τα original CSL look parts ειναι και το competition εχει και μονο 60χιλιαδεσ χιλιομετρα..οποτε το σιγουρο ειναι πως θα το δωσω με βαση την τιμη που εχει το αυτοτριτη για μοντελα 2006!!
αν δεν πουληθει σε αυτα που θελω τοτε απλα θα το κρατησω. και αν αλλαξει το καθεστωσ με το σημα ..δηλαδη να πληρωνουμε με βαση την χρηση/μηνα τοτε θα ειναι super!!
Christos 330
25-07-13, 16:57
Εχεις δικιο σε οτι λες . . .
Δεδομενου οτι εδω σε εμενα υπαρχει ενα cs γκρι του 2006 φουλ εξτρα με 100κ χλμ οπου πηγε
ρωτησε για αλλαγη με χ6 diesel και η διαφορα ρευστο την ιδια ωρα δεν ακουσε πανω απο 13-14 μερικοι
ουτε εκαναν ανταλλαγη . . .
Και το ειχε παρει το 2010 στα 52.500 . . .
Αυτος ελεγε κανενα 20++ρικο να επιανε αλλα δεν !!!
Εκει θελω να καταληξω μην μπεις στην διαδικασια του ξευτιλισματος ...
Βεβαια στις μερες μας μονο με χαμηλες τιμες μπορεις να πουλησεις οποτε μπρος γκρεμος
και πισω ρεμα !!!
Οτι αποφασισεις σου ευχομαι να ειναι η καλυτερη κινηση για εσενα !!!
κοιταξε επειδη δεν επειγει... απλα το σκεφτομαι ...δεν το πουλαω δηλαδη απο αναγκη .. απλα ειναι ηθικο το θεμα ....επειδη δεν μου αρεσει να πληρωνω κερατιατικα ... το σιγουρο ειναι πως δεν θα το ξεφτιλισω ...θα ζητησω αυτα που πιστευω πως αξιζει το αμαξι... δεδομενου πως εχει ολα τα original CSL look parts ειναι και το competition εχει και μονο 60χιλιαδεσ χιλιομετρα..οποτε το σιγουρο ειναι πως θα το δωσω με βαση την τιμη που εχει το αυτοτριτη για μοντελα 2006!!
αν δεν πουληθει σε αυτα που θελω τοτε απλα θα το κρατησω. και αν αλλαξει το καθεστωσ με το σημα ..δηλαδη να πληρωνουμε με βαση την χρηση/μηνα τοτε θα ειναι super!!
Αυτο το καθεστως... Ισχυει τελικα?
Γιατι μου το ελεγε ενας ξαδεφος μου και νομιζα οτι με δουλευει οποτε και τον εβριζα.
Θα ισχυσει? απο ποτε?
Εχεις δικιο σε οτι λες . . .
Δεδομενου οτι εδω σε εμενα υπαρχει ενα cs γκρι του 2006 φουλ εξτρα με 100κ χλμ οπου πηγε
ρωτησε για αλλαγη με χ6 diesel και η διαφορα ρευστο την ιδια ωρα δεν ακουσε πανω απο 13-14 μερικοι
ουτε εκαναν ανταλλαγη . . .
Και το ειχε παρει το 2010 στα 52.500 . . .
Αυτος ελεγε κανενα 20++ρικο να επιανε αλλα δεν !!!
Εκει θελω να καταληξω μην μπεις στην διαδικασια του ξευτιλισματος ...
Βεβαια στις μερες μας μονο με χαμηλες τιμες μπορεις να πουλησεις οποτε μπρος γκρεμος
και πισω ρεμα !!!
Οτι αποφασισεις σου ευχομαι να ειναι η καλυτερη κινηση για εσενα !!!
ευχαριστω να εισαι καλα... κριμα που αρκετοι για διαφορουσ λογουσ ξεφτιλισαν την τιμη ενος τοσο καλου αυτοκινητου .... !!
Αυτο το καθεστως... Ισχυει τελικα?
Γιατι μου το ελεγε ενας ξαδεφος μου και νομιζα οτι με δουλευει οποτε και τον εβριζα.
Θα ισχυσει? απο ποτε?
τα ρεπορταζ λενε πως το επεξεργαζεται η κυβερνηση..και θα φανει μεχρι τον οκτωβριο τι θα γινει τελικα.... θα δειξει...
Ειδικα τα ρημαδια τα Μ3 τα 46αρια, ειναι πλεον σαν τις γκομενες που εχει περασει η σαρα και η μαρα απο πανω τους.
Ειδικοτερα σημερα, στην καλυτερη βρισκεις αμαξι που να εχει αλλαξει τρια χερια μονο. Αυτο ισχυει για διαφορους λογους, κυριως για την χαμηλη του τιμη εναντι του μυθου που κουβαλα στην πλατη του ενα αμαξι που ονομαζεται ///Μ.
Ειναι μεγαλη παγιδα και πιστευω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο, ακομα και σημερα παρασερνεται βλεπωντας το target price που εχει οριστει στην αγορα.
Προσωπικα και ετσι οπως ειμαι σημερα, το αμαξι μου θα το εδινα μονο για να παρω κατι αλλο, να φρεσκαριστω-να ανανεωθω. Θα επρεπε να εχω σοβαρο βιοποριστικο προβλημα για να παω και να σκοτωσω ενα τετοιο αμαξι, το οποιο και δεν χρωσταω.
Ειδικα τα ρημαδια τα Μ3 τα 46αρια, ειναι πλεον σαν τις γκομενες που εχει περασει η σαρα και η μαρα απο πανω τους.
Ειδικοτερα σημερα, στην καλυτερη βρισκεις αμαξι που να εχει αλλαξει τρια χερια μονο. Αυτο ισχυει για διαφορους λογους, κυριως για την χαμηλη του τιμη εναντι του μυθου που κουβαλα στην πλατη του ενα αμαξι που ονομαζεται ///Μ.
Ειναι μεγαλη παγιδα και πιστευω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο, ακομα και σημερα παρασερνεται βλεπωντας το target price που εχει οριστει στην αγορα.
Προσωπικα και ετσι οπως ειμαι σημερα, το αμαξι μου θα το εδινα μονο για να παρω κατι αλλο, να φρεσκαριστω-να ανανεωθω. Θα επρεπε να εχω σοβαρο βιοποριστικο προβλημα για να παω και να σκοτωσω ενα τετοιο αμαξι, το οποιο και δεν χρωσταω.
+ 1000000000000 δεν αξιζει κανεις να σκοτωνει ενα τετοιο αμαξι !!!
ευχαριστω να εισαι καλα... κριμα που αρκετοι για διαφορουσ λογουσ ξεφτιλισαν την τιμη ενος τοσο καλου αυτοκινητου .... !!
Την τιμη δεν την ξεφτιλισαμε εμεις που πουλησαμε. Οπως το λες, ακουγεται σαν να φταινε οι δυσμοιροι πρωην κατοχοι των αυτοκινητων.
Λες ο καθενας να ηθελε να σκοτωσει το αυτοκινητο του?
Εχεις δει ποσο πανε τα Μ5? Τα Μ6? Τα 335? Τα πορσε 997? Και ενα καρο αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας?
Οπως καταλαβαινεις, οι περισσοτεροι αγορασαν ενα αυτοκινητο με τα δουλεμενα και νομιμα φορολογημενα λεφτα τους (βλ. ποθεν εσχες αγορας που παντα υπηρχε και καλως υπαρχει) και βρεθηκαν σε λιγα χρονια να πληρωνουν επιπλεον 3-4Κ για να κανουν 5-10Κ χιλιομετρα τον χρονο οποτε αποφασισαν να το δωσουν για να παρουν κατι που θα εχει λιγοτερα παγια εξοδα.
Σε μια αγορα με μηδενικο ποσοστο ζητησης των συγκεκριμενων αυτοκινητων την τιμη την διαμορφωνει η αγορα και οχι ο πωλητης. Αν βεβαια θελει να πουλησει και οχι να το εχει αγγελια για 2-3 χρονια οπως υπαρχουν αυτην την στιγμη καποια Μ3 Ε46 μεσα στο Car. Η λυση να κανει το σαλονι στο γκαραζ χωρις πινακιδες αποφερει και μια εξτρα στενοχωρια εκτος απο την σιγουρη απωλεια χρηματων χωρις να προσφερει καμια ειδους απολαυση καθως ειναι ακινητοποιημενο.
Τις λυσεις τις εχουμε αναλυσει πολλακις, να μην τα ξαναλεω και γινομαι κουραστικος.
Αλλα δεν μπορω να ακουω οτι εμεις, που με μεγαλη στενοχωρια, αποχωριστηκαμε το αυτοκινητο μας για ψιχουλα, φταιμε και απο πανω.
Την τιμη δεν την ξεφτιλισαμε εμεις που πουλησαμε. Οπως το λες, ακουγεται σαν να φταινε οι δυσμοιροι πρωην κατοχοι των αυτοκινητων.
Λες ο καθενας να ηθελε να σκοτωσει το αυτοκινητο του?
Εχεις δει ποσο πανε τα Μ5? Τα Μ6? Τα 335? Τα πορσε 997? Και ενα καρο αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας?
Οπως καταλαβαινεις, οι περισσοτεροι αγορασαν ενα αυτοκινητο με τα δουλεμενα και νομιμα φορολογημενα λεφτα τους (βλ. ποθεν εσχες αγορας που παντα υπηρχε και καλως υπαρχει) και βρεθηκαν σε λιγα χρονια να πληρωνουν επιπλεον 3-4Κ για να κανουν 5-10Κ χιλιομετρα τον χρονο οποτε αποφασισαν να το δωσουν για να παρουν κατι που θα εχει λιγοτερα παγια εξοδα.
Σε μια αγορα με μηδενικο ποσοστο ζητησης των συγκεκριμενων αυτοκινητων την τιμη την διαμορφωνει η αγορα και οχι ο πωλητης. Αν βεβαια θελει να πουλησει και οχι να το εχει αγγελια για 2-3 χρονια οπως υπαρχουν αυτην την στιγμη καποια Μ3 Ε46 μεσα στο Car. Η λυση να κανει το σαλονι στο γκαραζ χωρις πινακιδες αποφερει και μια εξτρα στενοχωρια εκτος απο την σιγουρη απωλεια χρηματων χωρις να προσφερει καμια ειδους απολαυση καθως ειναι ακινητοποιημενο.
Τις λυσεις τις εχουμε αναλυσει πολλακις, να μην τα ξαναλεω και γινομαι κουραστικος.
Αλλα δεν μπορω να ακουω οτι εμεις, που με μεγαλη στενοχωρια, αποχωριστηκαμε το αυτοκινητο μας για ψιχουλα, φταιμε και απο πανω.
δεν ειπα οτι φταιει κανεις!! διαβασε πιο προσεκτικα...ειπα κριμα που για διαφορουσ λογους... !! :original:
δεν ειπα οτι φταιει κανεις!! διαβασε πιο προσεκτικα...ειπα κριμα που για διαφορουσ λογους... !! :original:
Φυσικα και διαβασα προσεχτικα...
ειναι αλλο να γραφεις
"κριμα που για διαφορους λογους καποιοι αναγκαστηκαν να πουλησουν το αυτοκινητο τους σε τοσο ξεφτιλα τιμη"
και αλλο
"κριμα που αρκετοι για διαφορους λογους ξεφτιλισαν την τιμη ενος τοσο καλου αυτοκινητου"
Στην δευτερη περιπτωση ακουγεται σαν να φταινε οι ιδιοκτητες για αυτο.
Ελπιζω να καταλαβαινεις την διαφορα. Τωρα αν εννοεις το πρωτο, ολα καλα. Ο γραπτος λογος εχει μερικες φορες παρανοησεις στην ερμηνεια του thumb
Φυσικα και διαβασα προσεχτικα...
ειναι αλλο να γραφεις
"κριμα που για διαφορους λογους καποιοι αναγκαστηκαν να πουλησουν το αυτοκινητο τους σε τοσο ξεφτιλα τιμη"
και αλλο
"κριμα που αρκετοι για διαφορους λογους ξεφτιλισαν την τιμη ενος τοσο καλου αυτοκινητου"
Στην δευτερη περιπτωση ακουγεται σαν να φταινε οι ιδιοκτητες για αυτο.
Ελπιζω να καταλαβαινεις την διαφορα. Τωρα αν εννοεις το πρωτο, ολα καλα. Ο γραπτος λογος εχει μερικες φορες παρανοησεις στην ερμηνεια του thumb
προφανως το πρωτο εννουσα! :original:
Οκ. Ευχομαι καλη πωληση. Εχεις καταληξει σε καποιο συγκεκριμενο ποσο για το αυτοκινητο σου? Προφανως αν θελεις να πουλησεις θα πρεπει να το "σκοτωσεις" οπως λενε οι περισσοτεροι.
Αυτο βεβαια που αναφερουν ως σκοτωμα ομως, ειναι η νεα ταξη των πραγματων στον χωρο του αυτοκινητου και η διαμορφωμενη τιμη για τα αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας.
Φυσικα και ειναι δυσκολο να την αποδεχθει κανεις, αλλα ετσι ειναι, αν θελουμε να πουλησουμε, θα πρεπει να την αποδεχθουμε. Η αρνηση της πραγματικοτητας για τις διαμορφωμενες τιμες των αυτοκινητων δεν οδηγει πουθενα, παρα μονο στην καθυστερηση της πωλησης.
Καλη πωληση και παλι, αν τελικα το παρεις αποφαση να το δωσεις.
Οκ. Ευχομαι καλη πωληση. Εχεις καταληξει σε καποιο συγκεκριμενο ποσο για το αυτοκινητο σου? Προφανως αν θελεις να πουλησεις θα πρεπει να το "σκοτωσεις" οπως λενε οι περισσοτεροι.
Αυτο βεβαια που αναφερουν ως σκοτωμα ομως, ειναι η νεα ταξη των πραγματων στον χωρο του αυτοκινητου και η διαμορφωμενη τιμη για τα αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας.
Φυσικα και ειναι δυσκολο να την αποδεχθει κανεις, αλλα ετσι ειναι, αν θελουμε να πουλησουμε, θα πρεπει να την αποδεχθουμε. Η αρνηση της πραγματικοτητας για τις διαμορφωμενες τιμες των αυτοκινητων δεν οδηγει πουθενα, παρα μονο στην καθυστερηση της πωλησης.
Καλη πωληση και παλι, αν τελικα το παρεις αποφαση να το δωσεις.
ευχαριστω πολυ να εισαι καλα... θα το βαλω απο Σεπτεβριο ...χαλαρα...θα δειξει...εξαλλου δεν καιγομαι ..αν πιασω αυτα που θελω καλος αν οχι παλι καλος!! :original:
Ολοι ξερουμε ποιοι ειναι αυτοι που ξεκινησαν την κατρακυλα με τις τιμες. Σιγουρα δεν ειναι αυτοι που πουλανε τωρα, ουτε αυτοι που πουλουσαν ενα χρονο πριν. Η ζημια ξεκινησε απο το 2010, απο τυπους που χρωσταγανε ακομα και το σλιπακι τους.
Διαφωνώ.
Η κατρακύλα ξεκίνησε από το ιδιο το μπουρδελοκρατος με το τρελό άρμεγμα που λεγεται αυτοκίνητο και που συνεχίζει ακάθεκτο.
Από κανέναν άλλον.
Σίγουροι οι φούσκες θα έσκαγαν αργά ή γρήγορα αλλά εδώ μιλάμε ότι δεν έχουν σκάσει οι φούσκες αλλά ΟΛΗ η αγορα.
Και υπεύθυνος γι αυτό είναι ΕΝΑΣ.
η αληθεια οπως παντα ειναι καπου στην μεση....
ναι υπηρξαν πολλοι που τα πληρωσαν τα αμαξια αυτα μετρητο καινουργια στις καλες εποχες...και τα φερε η ζωη στραβα (λογω εποχης ή κακοδιαχειρισης) και αναγκαστηκαν να τα αποχωριστουν σε ξεφτιλα τιμη...ουδεν μεμπτον...
επισης σαφως και υπηρξαν και αλλοι που τα πηραν ελαφρως μεταχειρισμενα και παλι πληρωσαν πολυ χρημα..και ριξαν και χρημα πανω στο αμαξι....και οι οποιοι αρνουνται να τα δωσουν ..και καλα κανουν κατ εμε...
και η τελευταια κατηγορια του ελληναρα..ο οποιος επωφεληθηκε απο τις εποχες...και τα πηρε κοψοχρονια...και παλι..ενω τα πληρωσε τσαμπα..ειναι τοσο τουρκογυφτος που του κακοφαινεται...οτι θα πληρωσει 1100 ευρω για τελη ενω εδωσε 15000 να τα παρει....σιγα μην ριξει και χρημα στο αμαξι....
τωρα για το ποιος φταιει για την απαξιωση αυτων των αυτοκινητων....ξεκαθαρα οι εποχες...οταν το 2005 ειχε πλημυρισει ο τοπος απο δαυτα...και το 2010 ολοι χρωστανε γιατι ετσι αποφασισαν οι αρχοντες του κοσμου ετουτου ("οχι οι αμερικανοι παντως...ξεκαθαριζω") ...ηταν λογικο να μην τα παιρνει κανεις...και αρα εξ ορισμου...πωλουνται οπως ειναι επιπλωμενα...με χιλιαδες αναμνησεις ("μπουζουκιων"...) φορτωμενα....end of story....
επισης, ας μην μπερδευουμε την εξαιρεση...οπου καποιος ειχε αναγκη και το "σκοτωσε" για οποιονδηποτε λογο....με την ολη παρανοια της εποχης...γιατι πολυ απλα αν δεν ηταν τα φαινομενα των καιρων...θα υπηρχαν 3 αυτοκινητα στο car που θα πωλουνταν τσαμπα...και ολα τα υπολοιπα σε νορμαλ υψηλες τιμες....
και η τελευταια κατηγορια του ελληναρα..ο οποιος επωφεληθηκε απο τις εποχες...και τα πηρε κοψοχρονια...και παλι..ενω τα πληρωσε τσαμπα..ειναι τοσο τουρκογυφτος που του κακοφαινεται...οτι θα πληρωσει 1100 ευρω για τελη ενω εδωσε 15000 να τα παρει....σιγα μην ριξει και χρημα στο αμαξι....
εδώ έχεις φωτογραφία εμένα!!! :hystericalbs1::hystericalbs1:
Ακριβώς μιλάμε.... :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Δεν παρεξηγούμαστε..
επισης, ας μην μπερδευουμε την εξαιρεση...οπου καποιος ειχε αναγκη και το "σκοτωσε" για οποιονδηποτε λογο....με την ολη παρανοια της εποχης...γιατι πολυ απλα αν δεν ηταν τα φαινομενα των καιρων...θα υπηρχαν 3 αυτοκινητα στο car που θα πωλουνταν τσαμπα...και ολα τα υπολοιπα σε νορμαλ υψηλες τιμες....[/U]
Πραγματικά οι συνθήκες (κρίση, φόροι, τεκμήρια...) επηρέασαν πολύ την αγορά! Η δική μας αγορά διαστρεβλώθηκε πολλές φορές όμως!
Ακριβές τιμές αγοράς, ακριβά δάνεια, πολλοί φόροι κατοχής κάποτε, μετά ήρθαν τα φτηνά δάνεια, μειώθηκαν-καταργήθηκαν κάποιοι φόροι κλπ, έγινε δελεαστικός ο δανεισμός, ανέβηκε το οικονομικό επίπεδο, και άλλη μείωση στους φόρους για κυβικά, και μετά πάλι αύξηση φόρων, πάλι δύσκολος δανεισμός, πάλι ακριβές τιμές νέων αυτοκίνητων, ενώ πλέον το οικονομικό μας επίπεδο έπεσε στα τάρταρα.
Δεν παρατηρείται ότι συζητάμε συνεχώς για αυτοκίνητα μέχρι το 2009;;;
Γύρω μας τα νέα μοντέλα, είναι είτε ντίζελ, είτε μικρά.
Οι τιμές έχουν φτάσει χαμηλά... στα επίπεδα της Γερμανίας.... γίναμε Ευρώπη!
Κάνουμε εξαγωγές αυτοκινήτων!
Όλος ο κόσμος έχει δίκιο. Άλλιώς τα υπολόγισε όποιος το αγόρασε, όταν το αγόρασε. Σήμερα άλλαξαν άλλα. Τα περισσότερα δεν είναι στο χέρι μας.
Στο χέρι μας είναι η επιλογή να το κρατήσουμε ή όχι!
Ναι πληρώνουμε σπασμένα άλλων! Αλλά είμαστε σε μία χώρα που πολύς κόσμος δεν έχει να φάει, δεν έχει ρεύμα, δεν έχει δουλειά.... ε εμείς με τα iphone, και τα Μ3, μάλλον είμαστε ακόμα μπρούκληδες και αν διαμαρτυρηθούμε, σε σχέση με το κοινό αίσθημα... μάλλον δε θα βρούμε και το δίκιο μας!
Διαφωνώ.
Η κατρακύλα ξεκίνησε από το ιδιο το μπουρδελοκρατος με το τρελό άρμεγμα που λεγεται αυτοκίνητο και που συνεχίζει ακάθεκτο.
Από κανέναν άλλον.
Σίγουροι οι φούσκες θα έσκαγαν αργά ή γρήγορα αλλά εδώ μιλάμε ότι δεν έχουν σκάσει οι φούσκες αλλά ΟΛΗ η αγορα.
Και υπεύθυνος γι αυτό είναι ΕΝΑΣ.
η κατρακύλα ξεκίνησε μόλις οι τράεζες σταμάτησαν να χρηματοδοτούν τη σάρα και την μάρα, όπου σάρα και μάρα έβγαζε 10 και είχε υποχρεώσεις 15...
δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πήγαιναν και περνούσαν δόσεις δανείου με την κάρτα, ενώ όταν η κάρτα έφτανε στην ώρα για να πληρωθεί, ο έλληνας οικονομολόγος έβγαζε 3χίλιαρο δάνειο για να πληρώσει δόση κάρτας και τα υπόλοιπα λεφτά του 3χίλιαρου φάγωμα στην ντόλτσε βίτα. μέχρι το 2010, η μοναδική αύξηση που υπήρξε ήταν τα τέλη κυκλοφορίας και οι περικοπές στις συντάξεις. δεν δέχομαι ότι για 550 ευρώ επιπλέον το χρόνο κάποιος έφτανε στο σημείο να πουλήσει αμάξι των 40.000 στην προνομιακή τιμή των 15. κάτι δεν πάει καλά εδώ...
απλά σταμάτησαν οι τράπεζες να μοιράζουν, ενώ οι ανοιγμένοι βρέθηκαν μόνο με υποχρεώσεις αφού πλέον δεν είχαν πόρτες ανοιχτές για να ανακυκλώνουν το χρέος τους. τα 15αρια και 17άρια που φιγουράρανε στο καρ, ήταν ξεκάθαρο ότι ήτανε το υπόλοιπο του δανείου για την αγορά του αυτοκινήτου, ίσως και λιγότερο.
η πραγματική αναστάτωση στην αγορά και η πλήρης καταστροφή της, ήταν κατά τα τέλη του 11, όπου εκεί είχαμε το πλήρες φορολογικό μπάχαλο που έχουμε μέχρι σήμερα.
εμενα αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, φυσικα και δεν δίνω κανένα ελαφρυντικό στους αλήτες της βουλής, μιας και πρόκειτε για το χειρότερο είδος μικροαπατεώνα που υπάρχει στην χώρα μας. και λέω μικροαπατεώνα, γιατί μόνο ο μικροαπατεώνας στην φέρνει με ψέματα τα οποία γνωρίζεις και εσύ ο ίδιος ότι είναι ψέματα εκ των προτέρων.
ο σωστός απατεώνας θα σου φάει τα λεφτά χωρίς να καταλάβεις τπτ, ή ακόμα και αν καταλάβεις κάποτε, θα στα έχει φάει με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μπορεί να σου βγεί και απο πάνω...
τι χρονολογια ειναι φιλε το αμαξι σου?λογικα αμα ειναι μεχρι του 04 απο του χρονου δεν θα πληρωνεις φορο πολυτελειας αρα αμεσως αμεσως μειον 1200 ευρω....
πες μετα οτι δινεις 8οο ευρω τελη παραπανω απο ενα αλλο αμαξι απλο που θα μπορουσες να ειχες...αλλα θα εχεις ομως το μ3 σου..η ασφαλεια λιγο πολυ η ιδια θα ειναι...πες συν 200 ευρω
θα λες χοντρικα δινω 100 ευρω το μηνα(παραπανω απο κατι αλλο) αλλα έχω το ΑΜΑΞΙ μου...αυτο με το οποιο κανω το κεφι μου η απολαυση μου....μην το σκοτωσεις γιατι αντικειμενικα ειναι απιθανο να το δωσεις στα λεφτα που αξιζει
και αν ισχυσει το μετρο τελη κυκλοφοριας με το μηνα εισαι αρχοντας
αν και σε κατι αρθρα εχει γραφτει αυτο
"Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το dikaiologitika.gr τον Μάιο ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Μαυραγάνης είχε ζητήσει με έγγραφο του εάν είναι εφικτό τα τέλη κυκλοφορίας να υπολογίζονται βάσει του μήνες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μέσα στο έτος αλλά η Γενική Γραμματεία Εσόδων είχε απορρίψει το ενδεχόμενο αυτό λόγω της επιπρόσθετης γραφειοκρατίας που θα προκαλούσε το μέτρο αλλά και τα μειωμένα έσοδα που θα έφταναν τελικά στο δημόσιο ταμείο. Ακολουθεί η απάντηση της ΓΓΔΕ για το θέμα των τελών κυκλοφορίας : Με τις διατάξεις που ισχύουν ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων οχημάτων που ταξινομούνται στην Ελλάδα είναι ετήσια και αδιαίρετα και οφείλονται για ολόκληρο το έτος ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα κυκλοφορίας εντός του έτους. Ενδεχόμενη υιοθέτηση της πρότασης για χρέωση των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του κάθε οχήματος, θα είχε ως συνέπεια το σύστημα είσπραξης των τελών κυκλοφορίας να γίνει περίπλοκο και δαπανηρό, με τελικό αποτέλεσμα την επαναφορά χρονοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην είσπραξη των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου.
www.dikaiologitika.gr
"
με λιγα λογια "καλα τα πληρωνουν ετσι οπως τα πληρωνουν μην μας βαζετε να κανουμε αλλαγες...ποιος φτιαχνει τωρα νεους πινακες προγραμματα καταλογους,δημοσιο ειμαστε δεν μπορουμε τετοια ριζικη αλλαγη"
Το ενδεχόμενο να πουλάει κάποιος το αμάξι του γιατί είναι το ποιο άμεσα ρευστοποιησιμο μετά τα χρυσαφικά και το νεφρό του δεν παίζει; Αν θα πρέπει άμεσα να στηρίξει την δουλειά του με ρευστότητα σε μια εποχή που όλα κατέρρευσαν δεν παίζει; Το να μην είναι ρομαντικός με τα σίδερα και να βλέπει ότι η περιουσία του αν καθυστερήσει κι άλλο να το δώσει θα απαξιωθεί κι άλλο δεν παίζει; Το να μην θέλει άλλο να βλέπει το κράτος να τον σκιζει δεν παίζει; Κατάντησε η πώληση ενός αυτοκινήτου να χρειάζεται κοινωνιολογικη προσέγγιση και ανάλυση 100 σελίδων
Konstantinos E60
26-07-13, 08:26
Παρακαλαμε να μας το κλεψουν να ησυχάσουμε.
dionisisM3
26-07-13, 08:44
Τα Ε60 δεν τα κλέβουν, εγω το δικο μου το παρκαρα στον δρομο 6 μηνες μεχρι να το πουλησω και τιποτα χαχα . Και φαντασου τους το ειχα και με γεματο ρεζερβουαρ που ειναι δελεαρ αυτες τις μερες
τι χρονολογια ειναι φιλε το αμαξι σου?λογικα αμα ειναι μεχρι του 04 απο του χρονου δεν θα πληρωνεις φορο πολυτελειας αρα αμεσως αμεσως μειον 1200 ευρω....
πες μετα οτι δινεις 8οο ευρω τελη παραπανω απο ενα αλλο αμαξι απλο που θα μπορουσες να ειχες...αλλα θα εχεις ομως το μ3 σου..η ασφαλεια λιγο πολυ η ιδια θα ειναι...πες συν 200 ευρω
θα λες χοντρικα δινω 100 ευρω το μηνα(παραπανω απο κατι αλλο) αλλα έχω το ΑΜΑΞΙ μου...αυτο με το οποιο κανω το κεφι μου η απολαυση μου....μην το σκοτωσεις γιατι αντικειμενικα ειναι απιθανο να το δωσεις στα λεφτα που αξιζει
και αν ισχυσει το μετρο τελη κυκλοφοριας με το μηνα εισαι αρχοντας
το αμαξι ειναι 03/2006 ετος παραγωγης .... και αδεια πρωτης ταξινομησης 15/01/2007! :original: ... παντως δεν αγχωνομαι ..ουτε σκοπευω να το σκοτωσω οπως προανεφερα ... thumb
τυπε δεν εχεις πεσει στον ερωτα της μπεμπας σου εσυ ?
ποιος απο μενα θα σε παρει...
https://www.youtube.com/watch?v=r9LDVIELlxg
dionisisM3
26-07-13, 09:26
το αμαξι ειναι 03/2006 ετος παραγωγης .... και αδεια πρωτης ταξινομησης 15/01/2007! :original: ... παντως δεν αγχωνομαι ..ουτε σκοπευω να το σκοτωσω οπως προανεφερα ... thumb
Φερτο να σου δωσω ενα Μ3 του 2002 ταξινομιμενο το 2003 ελλαδα να γλυτωσεις τεκμηρια και φορους πολυτελειας και να σου δωσω και ρεστα:thumbsup:
Ναι πληρώνουμε σπασμένα άλλων! Αλλά είμαστε σε μία χώρα που πολύς κόσμος δεν έχει να φάει, δεν έχει ρεύμα, δεν έχει δουλειά.... ε εμείς με τα iphone, και τα Μ3, μάλλον είμαστε ακόμα μπρούκληδες και αν διαμαρτυρηθούμε, σε σχέση με το κοινό αίσθημα... μάλλον δε θα βρούμε και το δίκιο μας!
να κλαινε οι χηρες...να κλαινε και οι παντρεμενες..?????οπως λεει σοφα ο λαος μας....
περα απο την πλακα...το παραπανω σχολιο με καλυπτει απολυτα...
Konstantinos E60
26-07-13, 11:23
τυπε δεν εχεις πεσει στον ερωτα της μπεμπας σου εσυ ?
Ρε φίλε εγω καψούρα βαράω αλλα γνωρισε η κ@ριολα εναν τύπο με σακούλες
κατω απο τα μάτια ,Γιαννη νομιζω τον ελένε και πρέπει να τις δίνω πόδι γιατι ο τύπος πρέπει να το
κατέχει το οικονομικό και θα μας τα φαει όλα !
Ρε φίλε εγω καψούρα βαράω αλλα γνωρισε η κ@ριολα εναν τύπο με σακούλες
κατω απο τα μάτια ,Γιαννη νομιζω τον ελένε και πρέπει να τις δίνω πόδι γιατι ο τύπος πρέπει να το
κατέχει το οικονομικό και θα μας τα φαει όλα !
τυπε η ιστορια σηκωνει φονικο δεν παιζουν με αυτα τα πραγματα για μια τιμη και υποληψη ζουμε
[QUOTE=Nikos-M3 CS;420909]ειπα να ανεβασω μερικες φωτος απο την κουκλα μου!! χαχα ..σιγα σιγα με βλεπω να μπαινω στην λογικη να το πουλησω !!! :hystericalbs1:[/
πολύ όμορφη η κούκλα σου!!!
Άσχετο, ορεινή Αρκαδία οι φώτος?
[QUOTE=Nikos-M3 CS;420909]ειπα να ανεβασω μερικες φωτος απο την κουκλα μου!! χαχα ..σιγα σιγα με βλεπω να μπαινω στην λογικη να το πουλησω !!! :hystericalbs1:[/
πολύ όμορφη η κούκλα σου!!!
Άσχετο, ορεινή Αρκαδία οι φώτος?
σωστος ...πως το καταλαβες...ειναι ολες εκτος απο 1 ειναι ορεινη αρκαδια...βυτινα...στεμνιτσα ..δημητσανα... χααχα ειναι πολυ ομορφα...
η φωτο με τα ανηψια μου ειναι στην αρχαια ολυμπια...
[QUOTE=thoikos;421708]
σωστος ...πως το καταλαβες...ειναι ολες εκτος απο 1 ειναι ορεινη αρκαδια...βυτινα...στεμνιτσα ..δημητσανα... χααχα ειναι πολυ ομορφα...
η φωτο με τα ανηψια μου ειναι στην αρχαια ολυμπια...
Περνας και απο το χωριο μου
Ειναι μετα το Βασιλακηthumb
[QUOTE=Nikos-M3 CS;421711]
Περνας και απο το χωριο μου
Ειναι μετα το Βασιλακηthumb
ωραια τα μερη σας ...τελεια!! κανω συχνες αποδρασεις το χειμωνα...ορεινη αρκαδια..γιατι ειναι κοντα και ομορφα!!
Εχω σπιτι το παππουδοσπιτο δηλαδη 5 λεπτα απο Αρχαια Ολυμπια.
Και η μητερα μου ειναι απο Κυπαρισσια.
Οποτε ολα αυτα απο κει τα εχω λιωσει.
Μια χαρα ειναι.
Εχω σπιτι το παππουδοσπιτο δηλαδη 5 λεπτα απο Αρχαια Ολυμπια.
Και η μητερα μου ειναι απο Κυπαρισσια.
Οποτε ολα αυτα απο κει τα εχω λιωσει.
Μια χαρα ειναι.
και μενα η μητερα μου ειναι απο εκεινα τα μερη... ειναι πολυ ομορφα.. κομβιακο σημειο για πολλες εξορμησεις... φετος λεμε να παμε πολυλιμνιο...βοιδοκοιλια... περσι ειχαμε παει φοινικουντα κορωνη..μεθωνη.. πηλο... εχει πολλεσ επιλογες....σορρυ για το off topic ...:original:
Το ενδεχόμενο να πουλάει κάποιος το αμάξι του γιατί είναι το ποιο άμεσα ρευστοποιησιμο μετά τα χρυσαφικά και το νεφρό του δεν παίζει; Αν θα πρέπει άμεσα να στηρίξει την δουλειά του με ρευστότητα σε μια εποχή που όλα κατέρρευσαν δεν παίζει; Το να μην είναι ρομαντικός με τα σίδερα και να βλέπει ότι η περιουσία του αν καθυστερήσει κι άλλο να το δώσει θα απαξιωθεί κι άλλο δεν παίζει; Το να μην θέλει άλλο να βλέπει το κράτος να τον σκιζει δεν παίζει; Κατάντησε η πώληση ενός αυτοκινήτου να χρειάζεται κοινωνιολογικη προσέγγιση και ανάλυση 100 σελίδων
Σαφως και δεν ειναι ολοι το ιδιο ρεσυ αρη, αλλα η εξαιρεση δεν ειναι ο κανονας.
Μην ανοιξουμε κουβεντα τυπου δημοσιου τωρα. Ξες...αυτην που επειδη βριζουμε τα τρωκτικα, καποιοι καποιοι νομκζουν οτι βριζουμε καθε δυ, ακομα και αυτους που τιμανε το μισθο τους.