PDA

Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτητα προβληματισμοι 7/13

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5

S8N
10-07-13, 15:01
https://www.zougla.gr/politiki/article/epistoli-polidora-ston-kapsi

Ελεος πια με τον ηλιθιο βαψομαλλια. Ποιοι τους ψηφιζουν ρε πστ μου.

spar@
10-07-13, 15:02

εγω και ο σκυλος....

S8N
10-07-13, 15:04
Ετσι εξηγειται.

Ptboul
10-07-13, 15:04

Οι γειτονες του στους Θρακό λογικά.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/polidoras3-1.jpg

vagmag
10-07-13, 15:07
Συνεχιζει να ειναι.
Με 11 δις καταθεσεις ειναι πανισχυρο.
Για αυτο και ολοι εχουν πεσει επανω του.

από κάποια πλευρά είναι όντως πανίσχυρο..

Από την άλλη, αν έδινε 4% στις καταθέσεις (μπακάλικοι είναι οι υπολογισμοί), χρειάζεται, * (διαβάστε παρακάτω σχετικά με το αστεράκι), περίπου μισό δίς μόνο για αυτά τα έξοδα, βάλε και έξοδα λειτουργίας... Δε συμφέρει σου λέω, μην επενδύσεις... είναι πολυέξοδο το μαγαζί!:hystericalbs1:

* στο σημείο που έβαλα το αστεράκι, πήρα μπροστά μου ένα κομπιουτεράκι για να υπολογίσω το 4% των 11 δις..... συνειδητοποίησα ** ότι τα 11 δις έχουν πολλά μηδενικά... είναι τεράστιο νούμερο... είναι πολλά λεφτά! Έγραψα και έσβησα τον αριθμό 3 φορές... ζαλίστηκα.:hyper:

** το δεύτερο αστεράκι είναι γιατί σε εκείνο το σημείο συνειδητοποίησα ότι δεν ξέρω να γράψω σωστά τη λέξη συνειδητοποίησα... (να είναι καλά το google). :thumbsdown:

wheelman
10-07-13, 15:07
Οταν και αν γινει εκκαθαριση, ισως βγει κατι για τους μετοχους.
Αν "τοτε" δεν την ειχαν σπασει σε μια νυχτα, ισως με τη ρευστοποιηση να εδινε περιπου 3 ευρω το κομματι.
Αλλα εγιναν ολοι οι πιθανοι λαθος χειρισμοι, οποτε, μαλλον ταπετσαρια.
Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω...

Πως θα γίνει η εκκαθάριση της "bad bank" του ΤΤ (https://www.capital.gr/Articles.asp?id=1709156)

Sent from my electric chair using a lame P4

S8N
10-07-13, 15:11
Ελεος με τον μλκ. Να ανοιξουμε το 3ο προγραμμα για να εχει ο Πολυδωρας βοηθημα γραφης κι αναγνωσης. Ε, ν' ανοιξουμε και τον Jeronimo Groovy τοτε για να εω κι εγω βοηθημα αυτοϊκανοποιησης.

Ptboul
10-07-13, 15:15
Είχε πει:

https://bp1.blogger.com/_5G0woDERUD0/RnW2kKe6THI/AAAAAAAAAOM/zCX1RQbOgeE/s320/polidoras2.jpg

https://bp2.blogger.com/_5G0woDERUD0/RnW2uae6TJI/AAAAAAAAAOc/j_gBjZ4Bejo/s320/polidoras4.jpg

άσχετο: καλά δεν θυμάμαι; κάπου εκεί κοντα σε εσένα δεν μένει;

Stamatis
10-07-13, 15:15
Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω...

Πως θα γίνει η εκκαθάριση της "bad bank" του ΤΤ (https://www.capital.gr/Articles.asp?id=1709156)

Sent from my electric chair using a lame P4
Ειπαμε, ταπετσαρια

spar@
10-07-13, 15:27
Ελεος με τον μλκ. Να ανοιξουμε το 3ο προγραμμα για να εχει ο Πολυδωρας βοηθημα γραφης κι αναγνωσης. Ε, ν' ανοιξουμε και τον Jeronimo Groovy τοτε για να εω κι εγω βοηθημα αυτοϊκανοποιησης.

https://www.youtube.com/watch?v=o__O0R_xnbg

spar@
10-07-13, 16:03
https://www.youtube.com/watch?v=j03LKhZa8UE

Thomelef
10-07-13, 19:55
και συνεχίζει ακάθεκτη η κυβέρνηση με ελέγχους τύπου IRS αμερικής σε 8.500.000 έλληνες.

θα κληθούν να δηλώσουν...

εισόδημα, καταθέσεις, ακίνητα, κοσμήματα, σκάφη, μηχανές, πισίνες, αυτοκίνητα, λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ...

Έχουμε και λέμε.
εισόδημα. κάτι μου λέει, άσχετα απο αυτό τον έλεγχο, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων θα δηλώσουν το μίνιμουμ που μπορούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. ειδικά στα ενοίκια, έχουμε να δούμε κάτι συμβόλαιο με μισθώματα των 100 και 50 ευρο για πλάκα...

καταθέσεις. εύγε, άλλη μια ωραία ιδέα για να στεγνώσουν και άλλο οι τράπεζες, μαζί με τα τελευταία ωραία που ακούστηκαν περί κουρέματος καταθέσεων.

ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, μηχανές, λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλασικό αιώνιο ελληνικό δημόσιο. δεν μπορούν ούτε αυτό να διασταυρώσουν...τόση αχρηστίλα πλέον.

κοσμήματα. ας γελάσω :hystericalbs1:

α και που'στε, όποιος αρνηθεί να το συμπληρώσει, θα έχει πρόστιμο απο 1000 εως και 50000 ευρα.

χαχαχαχαχαχα...ρε αυτοί οι μλκς τα έχουν χάσει τελείως και μάλον τους έχει πιάσει υστερία.

ρε βλάκες ακόμα δεν καταλάβατε ότι βάλατε τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη του έλληνα, που πλέον αρχίζετε και του πιάνετε το @@ του!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
10-07-13, 20:13
https://www.aniwthoi.net/2013/07/2013-o.html
Αυτή. Η γυναίκα μου αρέσει πολύ

nikos1400
10-07-13, 20:18
αν ειναι και τα υπολοιπα "τυπου ΗΠΑ", ας ειναι ο ελεγχος "τυπου IRS".

κοσμηματα ??!!

:th_Laie_67-1:

αχαχαχαχα!!

δωστε μου παιδια αυτο τον αριθμο της τραπεζας...ποιος ητανε ??
ξερετε, για την "ενισχυση της αποπληρωμης εθνικου χρεους" ??? πως το λεγανε ??

:hystericalbs1:

S8N
10-07-13, 20:25
Αυτο με τα κοσμηματα ισως να εχει νοημα για καποιες κυριες της υψηλης κοινωνιας και τον Mr T. Εγω ενα βαπτιστικο σταυρο εχω και ενα ατσαλινο GMT Master 20 ετων, δωρο οταν μπηκα στο Πολυτεχνειο.

Thomelef
10-07-13, 20:34
τρύπα μαίου στα έσοδα, 550 εκ...
τρύπα ιουνίου στα έσοδα, 1,6 δις...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!τ δεν καταλαβαίνεις. τι δεν καταλαβαίνεις. κάτσε να δείς την τρυπάρα του ιουλίου που έχει και τον ΦΠΑ.

έτσι, βεντούζα βεντούζα...θέλω λοιπόν να δώ, σε λίγο καιρό πως θα καταβάλονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όταν το μοναδικό πράγμα που θα υπάρχει για έσοδα θα είναι οι τεράστιες τρυπάρες.

στα ασφαληστικά ταμεία δε, γίνεται της μουρλής...πλάκα έχει η φάση πλέον.

nikos1400
10-07-13, 21:06
ρε ειπαμε Success Story !!
SuckSex Story....

Stamatis
10-07-13, 21:10
Αυτο με τα κοσμηματα ισως να εχει νοημα για καποιες κυριες της υψηλης κοινωνιας και τον Mr T. Εγω ενα βαπτιστικο σταυρο εχω και ενα ατσαλινο GMT Master 20 ετων, δωρο οταν μπηκα στο Πολυτεχνειο.

Οταν σου δειξω εμβασμα στην Καρτιε Γαλλιας 3.000.000 ευρω, θα αλλαξεις γνωμη για το τι σημαινει φοροδιαφυγη.

Thomelef
10-07-13, 21:11
το τηλ θα το σηκώσεις ποτέ ρε μλκ???

Stamatis
10-07-13, 21:15
Οχι. Ειχα καυγα και εγινα μυλος.

A8hnaios
10-07-13, 23:27
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1011960_597062963649516_1449518850_n.jpg

:facepalm: :facepalm:

Bazil Van Sinner
11-07-13, 07:34
Κύκλωμα εικονικών επιχειρήσεων, ακάλυπτων επιταγών και μαϊμού προϊόντων

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα που εξαπάτησε δεκάδες εμπόρους και εταιρείες ιδρύοντας εικονικές επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Βέροια και Αθήνα. Συνελήφθη στην Ημαθία 52χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, μέλος της οργάνωσης
Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απάτης σε βάρος τουλάχιστον 38 εμπόρων και εταιριών, μέσω ίδρυσης εικονικών επιχειρήσεων.

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 23 ατόμων (22 άνδρες και 1 γυναίκα), για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, νόμου περί επιταγών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι 11 από τους παραπάνω, από το Μάιο του 2012 έως τον Μάιο του τρέχοντος έτος, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ιδρύοντας τέσσερις εικονικές ατομικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων έχει παύσει.
Σκοπός της οργάνωσης ήταν το παράνομο περιουσιακό όφελος, έχοντας την άμεση συνέργεια των λοιπών 12 κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, πέντε εκ των μελών της οργάνωσης ίδρυσαν τέσσερις εικονικές ατομικές επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Βέροια και Αθήνα, με «τυπικούς» ιδιοκτήτες τέσσερις συνεργούς-μέλη της, ενώ αφανείς διευθύνοντες των επιχειρήσεων ήταν οι πέντε προαναφερόμενοι. Επιπλέον, ενοικίαζαν γραφεία, αποθήκες, προσελάμβαναν υπαλλήλους, διαμορφώνοντας όλη την υποδομή για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους.

Αρχικώς, προκειμένου να πείσουν για την φερεγγυότητα – αξιοπιστία των εν λόγω εικονικών επιχειρήσεων και να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των εμπόρων, προέβησαν σε αγορές μικρών ποσοτήτων προϊόντων, για τις οποίες κατέβαλαν άμεσα το αντίτιμο. Επίσης, για το σκοπό αυτό υπέβαλλαν ψευδείς φορολογικές δηλώσεις υψηλών εισοδημάτων λαμβάνοντας αντίστοιχες βεβαιώσεις.

Στη συνέχεια, προέβαιναν σε παραγγελία και απόκτηση επιπλέον αγαθών από τους παθόντες, με χρήση μεταχρονολογημένων επιταγών, οι οποίες αποδεικνύονταν ακάλυπτες.

Σημειώνεται πως καθ΄όλη τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης, τα μέλη της οργάνωσης εξέδωσαν 168 ακάλυπτες επιταγές, αποκομίζοντας προϊόντα συνολικής αξίας 2.080.953,16 ευρώ ενώ από την εξαπάτηση των 38 παθόντων προσπορίστηκαν χρηματικό όφελος ύψους 848.985,32 ευρώ.

Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι τα προϊόντα που αγόραζαν οι αφανείς διευθύνοντες, τα διακινούσαν νομιμοφανώς μεταξύ των εικονικών επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία» και εμφάνιζαν με τον τρόπο αυτό αυξημένη εμπορική δραστηριότητα. Η πλειοψηφικά των εμπορευμάτων κατέληγαν σε επιχειρήσεις – υπερ αγορές τροφίμων, ιδιοκτησίας 52χρονου, μέλους της οργάνωσης και τα οποία διατίθονταν στο καταναλωτικό κοινό σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Χθες στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, κλιμάκιο της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, μετέβη σε περιοχή της Ημαθίας, όπου εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 52χρονος, διότι χρησιμοποιούσε αποθήκη εντός της οποίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13.146 φιάλες απομιμητικού προϊόντος υγρού απορρυπαντικού.
Σύμφωνα με πραγματογνώμονα εταιρίας παραγωγής του συγκεκριμένου απορρυπαντικού, η ζημία από την πώλησή τους εκτιμήθηκε στις 23.500 ευρώ.
Επιπροσθέτως, όπως προέκυψε από τιμολόγιο, ο εν λόγω ιδιοκτήτης φέρεται να αγόρασε τις συγκεκριμένες φιάλες από μία εκ των τεσσάρων εικονικών επιχειρήσεων, η οποία όμως είχε παύσει την δραστηριότητά της.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και για τον εντοπισμό και άλλων παθόντων.

....oνοματα ΔΕΝ λεμε.. ποτε ! (https://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=142277#.Ud46IAcdu6Z.facebook)

...αλλα κατι μου λεει πως οι ταμπελες του ειναι κιτρινες:ranting2:

Ολα τα ειχαμε αυτο μας ελειπε,αυτο το κανονι θα σηκωσει κυμα ισα με τσουναμι.

1)απορω γιατι δεν δημοσιοποιουν το ονομα ΑΜΕΣΩΣ!Ποιον προσπαθουν να προφυλαξουν και απο τι?

2)@Dafi του εδινες πραγματα και συ ?????

3)Ευχομαι να μην τον λυπηθουν τον ****** και να το τα ξηλωσουν ΟΛΑ ΤΩΡΑ!!!!!

4)Μολις μαθευετι το ονομα,εχω να σας πω κι αλλα.....

Κριμα για τις μικρες οικογενειακες επιχειρησεις που μπηκαν στον τυφωνα,κριμα....

Stamatis
11-07-13, 08:20
Ο νομος λεει πως μεχρι την καταδικη, ο υποπτος ειναι -φερομενος ως δραστης- οποτε και το ονομα του δεν ανακοινωνεται.
Εχει μια λογικη.
Υποθετουμε οτι σε καταγγελω εγω κακοβουλα, πως εισαι παιδεραστης. (Και δεν εισαι)
Αν το ονομα σου διαρρευσει, και τελικα το δικαστηριο σε αθωωσει, ποιος θα επαναφερει τη ζημια που εχεις παθει;

Ακομα και σε ξεκαθαρες περιπτωσεις, αυτο ειναι σωστο καθως, μπορει π.χ να ευθυνεται το αφεντικο, αλλα να παρει η μπαλα και τους υπαλληλους.

Bazil Van Sinner
11-07-13, 10:12
Ο νομος λεει πως μεχρι την καταδικη, ο υποπτος ειναι -φερομενος ως δραστης- οποτε και το ονομα του δεν ανακοινωνεται.
Εχει μια λογικη.
Υποθετουμε οτι σε καταγγελω εγω κακοβουλα, πως εισαι παιδεραστης. (Και δεν εισαι)
Αν το ονομα σου διαρρευσει, και τελικα το δικαστηριο σε αθωωσει, ποιος θα επαναφερει τη ζημια που εχεις παθει;

Ακομα και σε ξεκαθαρες περιπτωσεις, αυτο ειναι σωστο καθως, μπορει π.χ να ευθυνεται το αφεντικο, αλλα να παρει η μπαλα και τους υπαλληλους.

Προεδρε ειδες την συνεντευξη του Στρως Καν στο σι εν εν ????

Δεν λεω δικιο εχεις!θα θελα πολυ ομως να μπορουν να απαντησουν και οι υπαλληλοι που ειναι απληρωτοι καθως και οι 168 δικαιουχοι με τις σκασμενες επιταγες στα χερια τους!!!

Αν δεν ειναι καταδικη τοσες σκασμενες επιταγες τοτε τι ειναι??? thumb

Stamatis
11-07-13, 11:47
Dura lex, sed lex.

Monsta
11-07-13, 12:33
Έξω οι δαπάνες από το αγαπημένο ταμείο του Χαντέ από του χρόνου. Γιατί όχι ; Μήπως το τεβε είναι έξοδο ; Μπααα όχι βέβαια. :facepalm:

Bazil Van Sinner
11-07-13, 13:07
Nulla lex commoda omnibus est.

Ptboul
11-07-13, 13:10
Lex posterior derogat priori.

S8N
11-07-13, 13:31
Να υποθέσω πως όλοι βλέπατε τη δεκαετία του '80 μια σειρά στην ΕΡΤ "Όλα για το πτυχίο"?

Edit: The Paper Chase ο αυθεντικός τίτλος, με τον John Houseman. Τρελό blast from the past.

Stamatis
11-07-13, 13:33
Mentula tam magna est, tantus tibi, Papyle, nasus
ut possis, quotiens arrigis, olfacere.

S8N
11-07-13, 13:43
"γκντουπ".

hades7
11-07-13, 13:52
:hystericalbs1:που ναι ο σταθης να βανει κανα Λιαντινη να ρθουμε στην ευθεια μας να καταλαβουμε τι παιζει

spar@
11-07-13, 14:04
:hystericalbs1:που ναι ο σταθης να βανει κανα Λιαντινη να ρθουμε στην ευθεια μας να καταλαβουμε τι παιζει

τυπε ψηνεις να κανουμε κανα group bye bye, εχω βρει τυπο στο ιμπει απο Κουβα με πουρα ρομπουστος 10 πουρα 100ευρα.
-Σεπτεμβρη εχουμε απεργιακες κινητοποιησεις για τις τιμες στα στουντιο... θα κανουμε καταληψεις στουντιο οριενταλ για πτωση τιμης στα 20 ευρο.
-Αυγουστο συμβολικη καταληψη, στο γραφειο του μισελ, να κατεβασει την ταριφα στις βιζιτες για Σ,Κ θελουμε να παρουμε 2 μερες βιζιτα στη μυκονο να πουλησουμε μουρη στο σουπερ παρανταις και μας γδερνει...
-- Σεπτεμβρη θα μαζευτουμε απ εξω απ το Υπουργειο Μεταφορων στην μεσογειων για να κατεβασουν τα τελη κυκλοφοριας μονο στα καγεν σε ηλικιες κατω των 27... φοιτητες ειμαστε γ@μω την τυχη μου που θα τα βρουμε?

θα συμμετεχεις?

hades7
11-07-13, 14:06
τυπε ναι τι θα κανω τον αυτοφωρακια?

spar@
11-07-13, 14:10
ΟΧΙ 23% Φ.Π.Α ΣΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ...
ειναι ειδη πρωτης αναγκης...ΕΛΕΟΣ....

spar@
11-07-13, 14:10
τυπε ναι τι θα κανω τον αυτοφωρακια?

Τυπε θελω να κρατας την ντουντουκα και να δινεις συνθηματα στον αγωνα....

hades7
11-07-13, 14:13
Τυπε θελω να κρατας την ντουντουκα και να δινεις συνθηματα στον αγωνα....

τυπε ψωνησες απο σβερκο εγω κανω ορθογραφικα λαθη και στον προφορικο λογο....

Konstantinos E60
11-07-13, 14:15
τυπε ψωνησες απο σβερκο εγω κανω ορθογραφικα λαθη και στον προφορικο λογο....

Δεν υπαρχεις :hystericalbs1:

Bazil Van Sinner
11-07-13, 14:15
Mentula tam magna est, tantus tibi, Papyle, nasus
ut possis, quotiens arrigis, olfacere.

https://media.brainz.org/uploads/2010/04/utf8-verse/utf8-verse-3.jpg

"γκντουπ' και γω προ :hystericalbs1:

Stathis
11-07-13, 14:20

Έλληνας θα πει δύο και δύο τέσσερα στη γη. Όχι δύο και δύο είκοσι δύο στον ουρανό.
Έλληνας θα πει να τελείς στους νεκρούς τις χοές της Ηλέκτρας. Όχι κεριά στους νεκρόλακκους και δηνάρια στο σακούλι του τουρκόπαπα.

Έλληνας θα πει να προσκυνάς τακτικά στους Δελφούς το γνώθι σαυτόν. Όχι να κάνεις εξομολόγηση στους αγράμματους πνευματικούς και στους μαύρους ψυχοσώστες.
Έλληνας θα πει να σταθείς μπροστά στη στήλη του Κεραμικού και να διαβάσεις το επιτύμβιο:
“στάθι και οίκτιρον”
Σταμάτα και δάκρυσε, γιατί δεν ζω πια. Και όχι να σκαλίζεις πάνω σε σταυρούς κορακίστικα λόγια και νοήματα: “προσδοκώ ανάσταση νεκρών”.

Έλληνας θα πει το πρωί να γελάς σαν παιδί. Το μεσημέρι να κουβεντιάζεις φρόνιμα. Και το δείλι να δακρύζεις περήφανα. Και όχι το πρωί να κάνεις μετάνοιες στα τούβλα. Το μεσημέρι να γίνεσαι φοροφυγάς στο κράτος και επίτροπος στην ενορία σου. Και το βράδυ να κρύβεσαι στην κόχη του φόβου σου, και να ολολύζεις σαν βερέμης.

λιαντινης, γκεμμα.

Bitz
11-07-13, 14:51
Ναι τωρα θα τρεχουμε να κανουμε μεταφραση...αντε ρε.:th_Laie_67-1:

Bitz
11-07-13, 14:58
Ναι τωρα θα τρεχουμε να κανουμε μεταφραση...αντε ρε.:th_Laie_67-1:

Αυτο ηταν για αυτους που γραφουν σε αλλες γλωσσες.:original:

Εγω εχω τελειωσει το ιδιο σχολειο με το μελος χαντες.

pilot
11-07-13, 15:06
Έλληνας θα πει δύο και δύο τέσσερα στη γη. Όχι δύο και δύο είκοσι δύο στον ουρανό.
Έλληνας θα πει να τελείς στους νεκρούς τις χοές της Ηλέκτρας. Όχι κεριά στους νεκρόλακκους και δηνάρια στο σακούλι του τουρκόπαπα.

Έλληνας θα πει να προσκυνάς τακτικά στους Δελφούς το γνώθι σαυτόν. Όχι να κάνεις εξομολόγηση στους αγράμματους πνευματικούς και στους μαύρους ψυχοσώστες.
Έλληνας θα πει να σταθείς μπροστά στη στήλη του Κεραμικού και να διαβάσεις το επιτύμβιο:
“στάθι και οίκτιρον”
Σταμάτα και δάκρυσε, γιατί δεν ζω πια. Και όχι να σκαλίζεις πάνω σε σταυρούς κορακίστικα λόγια και νοήματα: “προσδοκώ ανάσταση νεκρών”.

Έλληνας θα πει το πρωί να γελάς σαν παιδί. Το μεσημέρι να κουβεντιάζεις φρόνιμα. Και το δείλι να δακρύζεις περήφανα. Και όχι το πρωί να κάνεις μετάνοιες στα τούβλα. Το μεσημέρι να γίνεσαι φοροφυγάς στο κράτος και επίτροπος στην ενορία σου. Και το βράδυ να κρύβεσαι στην κόχη του φόβου σου, και να ολολύζεις σαν βερέμης.

λιαντινης, γκεμμα.

..καταπληκτικο...

και οπως ειπε και καποιος αλλος..''Απο το νους υγειης..το μωλον λαβε, το η ταν η επι τας, φτασαμε στο κυριε ελεησον..''

nikos1400
11-07-13, 15:14
να και το τελευταιο...

Sed domi maneas paresque nobis novem continuas fututiones.

Monsta
11-07-13, 15:50
Έλα Αρη σ ενδιαφέρει...

Για πολλοστή φορά....σαν ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ δεν μπορώ ν ασκώ εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, διότι πρέπει να εγγραφώ και στο ΤΕΒΕ.

Μπορώ όμως να ασκώ δραστηριότητα στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Εκανα λοιπόν κάτι πολύ απλό, εγγράφηκα σε ασφάλεια στο Βέλγιο (ιδιωτική εννοείται), που ισχύει και στην Ελλάδα με το 1/3 των εισφορών.

Με τα δικά μου χρήματα ο Τσίπρας δεν θ αγοράζει ψηφοφόρους.

Εν τω μεταξύ....Μέρκελ τράβα τη πρίζα ΤΩΡΑ.

thumb

S8N
11-07-13, 15:59
Αφού μπορεί να πληρώσει το ΤΣΜΕΔΕ, μπράβο του. Αν τον δω θα του σφίξω το χέρι.

Bitz
11-07-13, 16:03
Προς χαντε....εχουμε φπα και οαεε αυτον τον μηνα μην ξεχνιωμαστε.:th_Laie_67-1:

hades7
11-07-13, 16:08
Προς χαντε....εχουμε φπα και οαεε αυτον τον μηνα μην ξεχνιωμαστε.:th_Laie_67-1:

τωρα που μιλαμε ειμαι διασολυνομενος ειμαι ετοιμος να πουλησω νεφρο για 1.5 δοση τεβε χωρις τοκους υπερημεριας :hystericalbs1:

deepBLUE
11-07-13, 16:20
«ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΑΝΝΑ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ» ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ…

Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ώσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απΆ την τσέπη του. Ήταν ένα σημείωμα:
«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της».
Ο άνθρωπος που μου λέει την ιστορία την διηγείται σαν κάτι συνηθισμένο.
Ο Στ. Σιφνιός είναι υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS. «Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την
Εισαγγελία», λέει. «Και ο εισαγγελέας έστειλε το παιδί σΆ εμάς».
Ολα αυτά δεν έγιναν σε κάποιο βιβλίο του Ντίκενς. Εγιναν σε μια συνοικία της Αθήνας. Η μαμά της Αννας δεν είναι τρελή. Είναι μια κοπέλα που έχασε τη δουλειά της και πανικοβλήθηκε. Σαν την ιστορία της, υπάρχουν τουλάχιστον πεντακόσιες ακόμη ιστορίες.
Σήμερα στην Ελλάδα πεντακόσιοι γονείς είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση, που ζήτησαν στα Παιδικά Χωριά SOS να αφήσουν εκεί το παιδί τους. «Μέχρι πριν από δύο χρόνια, το 95% των αιτημάτων είχε να κάνει με κακοποίηση. Αποφάσιζε ο εισαγγελέας πως κινδυνεύει το παιδί», λέει στην «Κ» η κοινωνική λειτουργός των Χωριών SOS, Π. Βασταρούχα. «Τώρα τα μισά αιτήματα είναι από γονείς σε απόλυτη φτώχεια. Οκτώ στις δέκα φορές είναι Ελληνες, τις πιο πολλές φορές μονογονεϊκές οικογένειες, συνήθως χωρίς άλλους συγγενείς». Η κυρία Μαρίνα εδώ και 19 χρόνια είναι μητέρα στα Χωριά SOS.
Εκείνη ζει την ιστορία από την άλλη πλευρά.
«Το καινούργιο παιδάκι το φέρνει στο σπίτι μας η μαμά του», λέει. «Του δείχνει το κρεβάτι του, του δείχνει το δωμάτιό του, του δείχνει εμένα. Και μετά, «σΆ αγαπάω» λέει, και φεύγει. Και το παιδάκι μένει στην πόρτα». Το ακούω στη φωνή της. Στέκονται και κοιτάζουν Η κυρία Μαρίνα κάνει προσπάθεια για να συνεχίσει. «Κανένα τους δεν φωνάζει», λέει. «Στέκονται στην πόρτα και κοιτάζουν μέχρι να χαθεί η μαμά τους. Αν είναι αδελφάκια, δύο ή πιο πολλά, εκείνο το βράδυ δεν μπορείς να τα χωρίσεις. Τα βάζεις το καθένα στο κρεβάτι του και δέκα λεπτά μετά γίνονται ένα κουβάρι, μαζεύονται όλα μαζί ξανά, να αγγίζουν το ένα το άλλο».
Κανονικά, τα Χωριά SOS δεν δέχονται παιδιά που η οικογένειά τους είναι απλώς φτωχή. ΓιΆ αυτές τις οικογένειες υπάρχει πρόγραμμα στήριξης στο σπίτι. Αλλά η απόλυτη φτώχεια δεν πάει σχεδόν ποτέ μόνη της.
«Ηρθε ένα κοριτσάκι εδώ και νόμιζα πως έχει πρόβλημα. Τριών χρόνων, δεν ήξερε ούτε 15 λέξεις», λέει η κοινωνική λειτουργός. «Το είδαν οι γιατροί και είπαν πως η υγεία του είναι μια χαρά. Ο μπαμπάς του στις λαϊκές, η μαμά του τυφλή, το είχαν εγκαταλείψει το παιδί. Όταν δεν σου μιλάει κανείς, πώς να μάθεις λέξεις;». Η φτώχεια οδηγεί στην παραμέληση, ακόμα και στην κακοποίηση. Κάποιοι άνθρωποι, πριν φτάσει το παιδί τους εκεί, διαλέγουν την άλλη λύση. Όσο ακραία κι αν φαίνεται σΆ εμάς.
«Εβγαινα απΆ το Χωριό να πάρω γάλα για τα δικά μου τα παιδιά», λέει η κυρία Μαρίνα. Στην κεντρική πύλη ήταν μια γυναίκα μΆ ένα κοριτσάκι. Δεν ήξερε ότι εγώ είμαι μητέρα SOS, δεν με είδε καν. Κρατούσε το παιδί της όρθια και του μιλούσε. «Μη νομίζεις πως η μαμά δεν σΆ αγαπάει. Σε λατρεύει η μαμά, αλλά δεν έχει να σου δώσει φαγητό. Αυτοί οι καλοί άνθρωποι εδώ…». Νόμιζε πως θα μπει μέσα, θα βρει κάποιον να αφήσει το παιδάκι και θα φύγει. Η κυρία Μαρίνα κρατάει με το χέρι της το μέτωπό της. Όσα χρόνια κι αν είσαι εδώ, μερικά πράγματα δεν τα συνηθίζεις ποτέ.
«Το κρατούσε απΆ το χέρι», λέει. «Κι αυτό δεν μιλούσε. Μόνο είχε σηκώσει το κεφαλάκι του και την κοίταζε. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Εφυγα. Είχα να πάρω γάλα στα δικά μου τα παιδιά».

https://troktikoblog.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5895.html?m=1

Πόσο λυπάμαι για τη κατάντια που έχει φτάσει το Ελληνικό κράτος τα ίδια του τα τέκνα :(
Παιδάκια που ήρθαν στο κόσμο με μοναδική προοπτική να γνωρίσουν τη σκληρή και άδικη πλευρά της ζωής !!!
Κρίμα .
Θεέ μου αν ακούς βοήθα ...

Stathis
11-07-13, 16:23
μην τα κανεις αυτα τα ποστ ρε φιλε. μην τα κανεις.

Skyline_IS
11-07-13, 16:26
«ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΑΝΝΑ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ» ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ…

Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ώσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απΆ την τσέπη του. Ήταν ένα σημείωμα:
«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της».
Ο άνθρωπος που μου λέει την ιστορία την διηγείται σαν κάτι συνηθισμένο.
Ο Στ. Σιφνιός είναι υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS. «Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την
Εισαγγελία», λέει. «Και ο εισαγγελέας έστειλε το παιδί σΆ εμάς».
Ολα αυτά δεν έγιναν σε κάποιο βιβλίο του Ντίκενς. Εγιναν σε μια συνοικία της Αθήνας. Η μαμά της Αννας δεν είναι τρελή. Είναι μια κοπέλα που έχασε τη δουλειά της και πανικοβλήθηκε. Σαν την ιστορία της, υπάρχουν τουλάχιστον πεντακόσιες ακόμη ιστορίες.
Σήμερα στην Ελλάδα πεντακόσιοι γονείς είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση, που ζήτησαν στα Παιδικά Χωριά SOS να αφήσουν εκεί το παιδί τους. «Μέχρι πριν από δύο χρόνια, το 95% των αιτημάτων είχε να κάνει με κακοποίηση. Αποφάσιζε ο εισαγγελέας πως κινδυνεύει το παιδί», λέει στην «Κ» η κοινωνική λειτουργός των Χωριών SOS, Π. Βασταρούχα. «Τώρα τα μισά αιτήματα είναι από γονείς σε απόλυτη φτώχεια. Οκτώ στις δέκα φορές είναι Ελληνες, τις πιο πολλές φορές μονογονεϊκές οικογένειες, συνήθως χωρίς άλλους συγγενείς». Η κυρία Μαρίνα εδώ και 19 χρόνια είναι μητέρα στα Χωριά SOS.
Εκείνη ζει την ιστορία από την άλλη πλευρά.
«Το καινούργιο παιδάκι το φέρνει στο σπίτι μας η μαμά του», λέει. «Του δείχνει το κρεβάτι του, του δείχνει το δωμάτιό του, του δείχνει εμένα. Και μετά, «σΆ αγαπάω» λέει, και φεύγει. Και το παιδάκι μένει στην πόρτα». Το ακούω στη φωνή της. Στέκονται και κοιτάζουν Η κυρία Μαρίνα κάνει προσπάθεια για να συνεχίσει. «Κανένα τους δεν φωνάζει», λέει. «Στέκονται στην πόρτα και κοιτάζουν μέχρι να χαθεί η μαμά τους. Αν είναι αδελφάκια, δύο ή πιο πολλά, εκείνο το βράδυ δεν μπορείς να τα χωρίσεις. Τα βάζεις το καθένα στο κρεβάτι του και δέκα λεπτά μετά γίνονται ένα κουβάρι, μαζεύονται όλα μαζί ξανά, να αγγίζουν το ένα το άλλο».
Κανονικά, τα Χωριά SOS δεν δέχονται παιδιά που η οικογένειά τους είναι απλώς φτωχή. ΓιΆ αυτές τις οικογένειες υπάρχει πρόγραμμα στήριξης στο σπίτι. Αλλά η απόλυτη φτώχεια δεν πάει σχεδόν ποτέ μόνη της.
«Ηρθε ένα κοριτσάκι εδώ και νόμιζα πως έχει πρόβλημα. Τριών χρόνων, δεν ήξερε ούτε 15 λέξεις», λέει η κοινωνική λειτουργός. «Το είδαν οι γιατροί και είπαν πως η υγεία του είναι μια χαρά. Ο μπαμπάς του στις λαϊκές, η μαμά του τυφλή, το είχαν εγκαταλείψει το παιδί. Όταν δεν σου μιλάει κανείς, πώς να μάθεις λέξεις;». Η φτώχεια οδηγεί στην παραμέληση, ακόμα και στην κακοποίηση. Κάποιοι άνθρωποι, πριν φτάσει το παιδί τους εκεί, διαλέγουν την άλλη λύση. Όσο ακραία κι αν φαίνεται σΆ εμάς.
«Εβγαινα απΆ το Χωριό να πάρω γάλα για τα δικά μου τα παιδιά», λέει η κυρία Μαρίνα. Στην κεντρική πύλη ήταν μια γυναίκα μΆ ένα κοριτσάκι. Δεν ήξερε ότι εγώ είμαι μητέρα SOS, δεν με είδε καν. Κρατούσε το παιδί της όρθια και του μιλούσε. «Μη νομίζεις πως η μαμά δεν σΆ αγαπάει. Σε λατρεύει η μαμά, αλλά δεν έχει να σου δώσει φαγητό. Αυτοί οι καλοί άνθρωποι εδώ…». Νόμιζε πως θα μπει μέσα, θα βρει κάποιον να αφήσει το παιδάκι και θα φύγει. Η κυρία Μαρίνα κρατάει με το χέρι της το μέτωπό της. Όσα χρόνια κι αν είσαι εδώ, μερικά πράγματα δεν τα συνηθίζεις ποτέ.
«Το κρατούσε απΆ το χέρι», λέει. «Κι αυτό δεν μιλούσε. Μόνο είχε σηκώσει το κεφαλάκι του και την κοίταζε. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Εφυγα. Είχα να πάρω γάλα στα δικά μου τα παιδιά».

https://troktikoblog.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5895.html?m=1

Πόσο λυπάμαι για τη κατάντια που έχει φτάσει το Ελληνικό κράτος τα ίδια του τα τέκνα :(
Παιδάκια που ήρθαν στο κόσμο με μοναδική προοπτική να γνωρίσουν τη σκληρή και άδικη πλευρά της ζωής !!!
Κρίμα .
Θεέ μου αν ακούς βοήθα ...

Μπροστα σε κατι τετοιες ιστοριες ποιος τα γμαει και τα 3λιτρα και γιατι στο beachbar εχει τον καφε 5 ευρω...

deepBLUE
11-07-13, 16:32
Από την ώρα που το διαβασα νιώθω ρακος διαλυμενος .
Τιποτα αλλο δεν εχει μεγαλύτερη σημασία απο τις παιδικές ψυχές .
Εκει πρεπει να επικεντρωθούμε κύριοι ολα το αλλα ειναι κουραφεξαλα.
Μια βόλτα σε ένα παιδικό χωριό θα αλλαξει όλη μας θεωρία .

Thomelef
11-07-13, 17:47
λύγισα εντελώς...σχεδόν δάκρυσα.

ο θεός να βάλει το χέρι του ν'αλλάξει κάτι και να στρώσουν οι ζωές όλων μας. δυστηχώς φτάσαμε σε σημείο τα αυτονόητα, κάποιοι να τα θεωρούν υπέρτατη πολυτέλεια.

Monsta
11-07-13, 18:09
"Αν είσαι μικρομεσαίος που χάνει χρήματα από την εργασία του, όπως το 85% των μικρομεσαίων πλέον μετά την απώλεια του 45% της ιδιωτικής οικονομίας στην Ελλάδα της κρίσης (το δημόσιο κομμάτι συρρικνώθηκε ελάχιστα), οδεύεις με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα στην κρεατομηχανή του ελληνικού δημοσίου! Μεταξύ φορολόγησης αυθαίρετων αντισυνταγματικών τεκμηρίων για περιουσιακά στοιχεία που απέκτησες από φορολογημένα εισοδήματα προηγούμενων χρόνων, χαράτσια δραστηριότητας, μηνιαίο χαράτσι για δήθεν σύνταξη που δεν θα εισπράξεις ποτέ, και υπηρεσίες υγείας που ακόμα και αν πλήρωνες 20 χρόνια χωρίς να τις χρησιμοποιήσεις, τώρα που ίσως τις χρειάζεται δεν τις έχεις, παρ΄ όλο που δημιουργείται βεβαιωμένη οφειλή για αυτές τις υπηρεσίες ανεξάρτητα αν δεν τις δικαιούσουν, και σου απαγορευόταν η πρόσβαση σε αυτές από το ταμείο του ΟΑΕΕ, που μόνο σκοπό έχει την απασχόληση πολιτικών πελατών και όχι την εξυπηρέτησή σου! Αρνί!"

Κρεατομηχανή για μικρομεσαίους

Το να είσαι μικρομεσαίος στην Ελλάδα του 2013 αποτελεί αδίκημα. Σε περίπτωση όμως που είσαι μικρομεσαίος, που χάνει χρήματα από τη δραστηριότητά του, όπως το 85% των ελληνικών επιχειρήσεων, τότε δεν είναι απλό αδίκημα αλλά κακούργημα, ποινικά κολάσιμο! Τιμωρείται με ατελείωτες ώρες απλήρωτης εργασίας σε απίστευτα σκληρές συνθήκες, με συχνότατο αποτέλεσμα το έσοδο από την ουσιαστικά απλήρωτη εργασία σου να υπολείπεται των αυθαίρετων απαιτήσεων που ορθώνει το κράτος απέναντί σου. Με τελική κατάληξη την ποινική σου καταδίκη. Αρνί!

Αν είσαι μικρομεσαίος που χάνει χρήματα από την εργασία του, όπως το 85% των μικρομεσαίων πλέον μετά την απώλεια του 45% της ιδιωτικής οικονομίας στην Ελλάδα της κρίσης (το δημόσιο κομμάτι συρρικνώθηκε ελάχιστα), οδεύεις με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα στην κρεατομηχανή του ελληνικού δημοσίου! Μεταξύ φορολόγησης αυθαίρετων αντισυνταγματικών τεκμηρίων για περιουσιακά στοιχεία που απέκτησες από φορολογημένα εισοδήματα προηγούμενων χρόνων, χαράτσια δραστηριότητας, μηνιαίο χαράτσι για δήθεν σύνταξη που δεν θα εισπράξεις ποτέ, και υπηρεσίες υγείας που ακόμα και αν πλήρωνες 20 χρόνια χωρίς να τις χρησιμοποιήσεις, τώρα που ίσως τις χρειάζεται δεν τις έχεις, παρ΄ όλο που δημιουργείται βεβαιωμένη οφειλή για αυτές τις υπηρεσίες ανεξάρτητα αν δεν τις δικαιούσουν, και σου απαγορευόταν η πρόσβαση σε αυτές από το ταμείο του ΟΑΕΕ, που μόνο σκοπό έχει την απασχόληση πολιτικών πελατών και όχι την εξυπηρέτησή σου! Αρνί!

Για κάθε έναν που το κράτος πληρώνει χωρίς να εργάζεται, κάποιος άλλος εργάζεται χωρίς να πληρώνεται! Δεν υπάρχει δημόσιο χρήμα -μόνο χρήμα φορολογούμενων! ΓιΆ αυτό και η υπερφορολόγηση έχει ουσιαστικά βάλει στην κρεατομηχανή τους μικρομεσαίους αδιακρίτως.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όποιοι μικρομεσαίοι λειτουργούν με τους κανόνες δραστηριοποίησης που ισχύουν στην ελληνική επικράτεια, είναι καταδικασμένοι από το παρόν νομικό καθεστώς να περάσουν από την κρεατομηχανή της βεβαίωσης οφειλών προς το δημόσιο, μεγαλύτερων από αυτές που είναι σε θέση να πληρώσουν. Αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει η δήμευση της όποιας εναπομείνουσας περιουσίας συνεχίζουν να έχουν, προς σίτιση ενός τερατώδους και αντιπαραγωγικού δημοσίου, με επίπεδο διαφθοράς που αυξήθηκε ακόμη και από τον περσινό χρόνο σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2013, και μέγεθος δημοσίου αμείωτο, για φορολόγηση επιπέδου άνω της Σουηδίας (βλ. "Φόροι 71% στους ελεύθερους επαγγελματίες των 2.000 ευρώ") ενώ τους προσφέρονται υπηρεσίες κατώτερες αυτών της υποσαχάρειας Αφρικής, δηλαδή μηδενικές υπηρεσίες υγείας, όπως καθορίζει η αδυναμία ενημερότητας σε αυθαίρετα υψηλές και αντισυνταγματικές ασφαλιστικές εισφορές.

Ενώ σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου αναγνωρίζεται ότι το 95% των νέων θέσεων εργασίας δημιουργούνται από τους μικρομεσαίους, και τους διαφυλάττουν ως κόρην οφθαλμού, δίδοντάς τους π.χ. καθεστώς μη χρέωσης ΦΠΑ όπως στην Αγγλία για ποσά ως 100.000 λίρες στερλίνες ετησίως, στην Ελλάδα οι μικρομεσαίοι είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Επαναλαμβάνω: Για κάθε έναν που το κράτος πληρώνει χωρίς να εργάζεται, κάποιος άλλος εργάζεται χωρίς να πληρώνεται! Το πιο ακραίο παράδειγμα αυτού του είδους, στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι οι σημερινοί μικρομεσαίοι πιασμένοι στην κρεατομηχανή του ελληνικού δημοσίου!

Αυτοί που υποτίθεται ότι είναι τα “αφεντικά”, εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ, και το βράδυ δεν κοιμούνται από το βάρος των συνθηκών της τοξικής πλέον για αυτούς αγοράς, αυτοί είναι που τελικά θα πάνε και φυλακή και οι περιουσίες που τυχόν τους έχουν απομείνει μετά από δεκάδες χρόνια δουλειάς, θα δημευθούν!

Αυτοί που πλήρωναν τόσα χρόνια τα ταμεία, τα δικά τους και των υπαλλήλων τους, που έδιναν τους φόρους των ιδίων και των εργαζομένων τους στο κράτος (ενώ ο εργαζόμενος έβλεπε μόνο “τα καθαρά” του), αυτοί που δημιουργούσαν τις θέσεις εργασίας, τον πρόσθετο πλούτο και την υπεραξία της παραγωγικής οικονομίας που πληρώνει για όλους, αυτοί που υφίσταντο το κόστος της διαφθοράς και της τερατώδους και αμείωτης ακόμα και σήμερα γραφειοκρατίας της ελληνικής δημόσιας κρεατομηχανής, αυτοί θα θυσιαστούν ως αρνιά για τη συνέχιση του πάρτι για λίγους ακόμα μήνες στους δήμους, τις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο, και την αναδιανομή σε συνταξιούχους ηλικίας γάμου και άγαμες θυγατέρες. Αυτοί οι άμοιροι, οι γελοίοι, τα θύματα της ίδιας τους της απραξίας σε συλλογικό επίπεδο, τα αρνιά!

Οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες διαθέτουν συλλογικά όργανα εκπροσώπησης, με στεντόρεια φωνή ειδικότερα εκείνων που λαμβάνουν εξοργιστικά προνόμια εις βάρος των άλλων ως αποδεικνύει η αποτελεσματικότητά τους στην διατήρηση των προνομίων τους εν μέσω της μεγαλύτερης σε διάρκεια και βάθος οικονομικής ύφεσης της δυτικής ιστορίας.

Για παράδειγμα, το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι, επιδοτούν με τους φόρους τους κατά 16,700 ευρώ ετησίως καθέναν από τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, με λιγότερο από 5.000 ευρώ ετησίως καθέναν από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ οι πρώην μικρομεσαίοι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ επιδοτούνται λιγότερο από τους φόρους που οι ίδιοι οι συνταξιούχοι πληρώνουν, δηλαδή λιγότερο από 2.300 ευρώ ετησίως. Δώρο των συλλογικών οργάνων των μικρομεσαίων!

Οι μικρομεσαίοι έχουν και εκείνοι συλλογικά όργανα (πχ το επιεικώς ανύπαρκτο ΕΒΕΑ που μόνο για την είσπραξη των ετήσιων τελών ενδιαφέρεται, και τη μηχανή του ΓΕΜΗ που έστησε για να ταλαιπωρεί τους μικρομεσαίους προσθέτοντας μια παραπάνω διαδικασίες στην ταλαιπωρία τους), που όμως δεν υποστηρίζουν πραγματικά τα συμφέροντά τους, με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίοι σήμερα να βρίσκονται στην κρεατομηχανή των τεκμηρίων, των υποχρεωτικών εισφορών για σύνταξη που δεν θα λάβουν, για υπηρεσίες υγείας που δεν έχουν πρόσβαση, και σωρεία άλλων “τεκμαρτών” φόρων αυθαίρετης φορολόγησης.

Το ΕΒΕΑ και τα αντίστοιχα ΕΕΑ και ΒΕΑ θα έπρεπε να έχουν ξεσηκώσει το σύμπαν για την άνιση και εξοντωτική υπερφορολόγηση που υπόκεινται οι μικρομεσαίοι προς σίτιση των κομματικών στρατών! Τι έκαναν; “Τουμπεκί” φυσικά! Μόκο!

Υπάρχει λόγος που οι μικρομεσαίοι είναι σήμερα μέσα στην κρεατομηχανή: για παράδειγμα από τα 80.000 μέλη του ΕΒΕΑ, όπου κάθε ΑΕ έχει 3 ψήφους, κάθε ΕΠΕ έχει 2 ψήφους, και κάθε μικρότερη επιχείρηση έχει μια ψήφο, την ηγεσία του ΕΒΕΑ βγάζουν 7.000 ψήφοι. Στις ψηφοφορίες αυτού του επιμελητηρίου δηλαδή, από τις πιθανόν πάνω από 100.000 ψήφους, για την εκλογή της ηγεσίας του ΕΒΕΑ αποφασίζει λιγότερο από 7% των μελών του. Μάλιστα, ενώ η πληρωμή της συνδρομής είναι υποχρεωτική για να διατηρήσει κάποιος εταιρία ή δραστηριότητα στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είναι ταμειακά ενήμεροι, που θα είχε έννοια μόνο εφόσον η συνδρομή ήταν μη-υποχρεωτική, και άρα δυνητικά μη πληρωτέα. Το κοντινότερο παράλληλο που θα μπορούσα να σκεφτώ θα ήταν να μην έχει πολιτικά δικαιώματα κάποιος που οφείλει φόρους.

Ενώ λοιπόν τα επιμελητήρια των μικρομεσαίων θα έπρεπε να διεκδικούσαν την δίκαιη αντιμετώπισή τους από το παμφάγο ελληνικό κράτος, να κάνουν συλλαλητήρια για τη δίκαια και ίση αντιμετώπισή των μικρομεσαίων, να αντισταθούν στην αποβιομηχάνιση και την αποβιοτεχνοποίηση της χώρας, να κάνουν προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και το ΣτΕ για την ίση μεταχείριση των Ελλήνων μικρομεσαίων, σιωπούν! Σιωπούν!

Πώς να σταθεί στα πόδια του ο μικρομεσαίος, όταν για τις μονομερώς οριζόμενες συνταξιοδοτικές εισφορές για τον ίδιο τον εαυτό του, και για τα παράνομα και αντισυνταγματικά τεκμήρια σε περιουσία ήδη φορολογημένη, δεν έχουν ξεσηκώσει το σύμπαν οι συλλογικοί φορείς τους;

Είναι βολικό οι συλλογικοί φορείς να σιγούν, για να μην στεναχωρούν τις πολιτικές ηγεσίες που τους έβγαλαν. Θυσιάζοντας τους μικρομεσαίους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, χρησιμοποιούν την ηγεσία των συλλογικών φορέων για αυτοπροβολή και εφαλτήριο στην πολιτική.

Με τη δικαιολογία της σιωπηρής αποδοχής του μύθου της “δήθεν φοροδιαφυγής των μικρομεσαίων” επιτρέπουν την οριζόντια κατακρεούργησή τους στην κρεατομηχανή, λιώνοντας τους νόμιμους και τους δίκαιους με οριζόντια μέτρα, και αφήνοντας τα “λαμόγια” που εικάζουν ότι υπάρχουν, ανενόχλητα.

Λες και αν ήταν τόσο μεγάλη η φοροδιαφυγή δεν θα μπορούσαν να την πιάσουν!

Μια φενάκη, ένα ψέμα που οι συλλογικοί φορείς αποδέχονται σιωπηρά, για την προσωπική ανέλιξη των ηγεσιών τους, και την όψη της ολόισιας χωρίστρας τους στο γυαλί, θυσιάζοντας σύσσωμη την αδαή τάξη των μικρομεσαίων.

Καλό κιμά!
Αρνίσιο κιμά...

Αγησίλαος Βερούτης
Πηγή:www.capital.gr

Monsta
11-07-13, 18:52
Ιδού τι προτείνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατάργηση όλων των ειδικών δυνάμεων στον Στρατό και την Αστυνομία, απαγόρευση παρουσίας της αστυνομίας σε όλους τους χώρους και καθολικό άσυλο σε πανεπιστήμια και χώρους εργασίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς θα αποφυλακιστούν εγκληματίες, μεταξύ αυτών και τα "μπουμπούκια" κάποιων πολιτικών.

Επίσης, θα φέρει τον συνδικαλισμό στο στράτευμα, ο οποίος θα αφορά τους φαντάρους και το κατώτερο προσωπικό (από τον φαντάρο και τον λοχία έως τον λοχαγό)...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ... ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΄ΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ...

Γελάει ο κόσμος ρε μπούφοι.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/imagesqtbnANd9GcQCvBiTaiyqKJGuIsb0_kas6N-1.jpg

Monsta
11-07-13, 18:52
Τα ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ...

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

1. Κώστας Ασκούνης (πρόεδρος δημάρχων)
2. Λούκα Κατσέλη (πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αρχιτέκτων του "λεφτά υπάρχουν")
3. Παναγιώτης Καλφαγιάννης (πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ, πρώην στελεχος ΠΑΣΟΚ βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους κατηγορούμενος για σωρεία κακουργημάτων)
4. Νίκος Φωτόπουλος (πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, πρώην στέλεχος ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους κατηγορούμενος για σωρεία κακουργημάτων).
5. Δημήτρης Τρίμης (πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, άλλοτε βασικός συντακτης της στήλης "Ιός" της Ελευθεροτυπίας, το επίσημο δημοσιογραφικό βήμα κουκουλοφόρων και τρομοκρατών)
6. Γιάννης Μυλόπουλος (πρύτανης του Α.Π.Θ., διαθέτων 30.000 ευρώ για την προσωπική του χέστρα).
7. Αντώνης Κοτσακάς (πρώην στελεχος του προεδρικού Πασοκ, δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου).
8. Θέμης Μπαλασόπουλος (πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, διορισμένος με μέσο τη δεκαετία του 80 από δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, έχει κατονομαστεί από τους Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη ως ηθικός αυτουργός σωρείας βιαιοπραγιών εναντίον δημάρχων).
9. Δημήτρης Μητρόπουλος (πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ελεγχόμενο για φοροδιαφυγή ύψους 1.000.000 ευρώ).
10. Γιώργος Ραφτόπουλος (πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ επί Ανδρέα Παπανδρέου και σημαίνον στελεχος του κόμματος τη δεκαετία του 80).
11. Σοφία Σακοράφα (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2010)
12. Παναγιώτης Κουρουμπλής (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2011).
13. Δημήτρης Τσουκαλάς (σημαίνον στέλεχος του συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ, οι φωτογραφίες του με τον ΓΑΠ υπάρχουν ακόμα στο προφίλ του στο facebook).
14. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου).
15. Βαγγέλης Χωραφάς (πρώην στελεχος ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου).
Μόνο ο Άκης έλλειπε! Ατιμο δικαστικό σύστημα με τις πλάνες σου! Αγαπάμε ελληνική Αριστερά....

Monsta
11-07-13, 18:55
.....

Συνοψίζω το οικονομικό πρόγραμμα του Συριζα, όπως προκύπτει από την ομιλία Τσίπρα:

- Παρέμβαση στο πτωχευτικό δίκαιο. (Δεν διευκρίνισε, μάλλον εννοεί ότι οι επιχειρήσεις δεν θα πτωχεύουν).

- Κατάργηση της απελευθέρωσης απολύσεων. (Επομένως οι επιχειρήσεις δεν θα επιτρέπεται να απολύουν)

- Τόνωση της ζήτησης των λαϊκών τάξεων. (προφανώς θα επιβληθούν αυξήσεις μισθών σε όσους δουλεύουν και επιδόματα σε όσους είναι άνεργοι)

- Ολόπλευρη ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας (προφανώς λεφτά θα υπάρχουν)

- Σεισάχθια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (προφανώς δεν θα υπάρχει επίπτωση στο τραπεζικό σύστημα)

- Φορολογική ελάφρυνση για τους μη έχοντες (Το μόνο λογικό απολύτως σημείο)

- Προγράμματα "σπίτι για όλους" και "τροφή για όλους" ( επίσης λογικό, αλλά και κοντά στην σημερινή πραγματικότητα)

- Εγγυημένη πρόσβαση στα βασικά αγαθά ενέργειας, νερού, τηλεπικοινωνίας, φάρμακα, μετακίνησης (το εγγυημένη προφανώς σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να το πληρώνεις, θα φροντίζει το κράτος του Συριζα).

- Λεπτομερής περιγραφή του τι ΔΕΝ είναι ανάπτυξη. (Χωρίς κάτι θετικό, για το τι ΕΙΝΑΙ ανάπτυξη...)

Είναι προφανώς ένα απολύτως ρεαλιστικό πρόγραμμα. Θα φαινόταν ιδιαίτερα περισσότερο ρεαλιστικό αν είχε εξαγγελθεί το 1917, σε ένα κοινό αμόρφωτων μουζίκων.

Οι δύο πρώτοι άξονες οδηγούν μαθηματικά στον επιδιωκόμενο στόχο, της εθνικοποίησης όσων επιχειρήσεων δεν κλείσουν. Τα υπόλοιπα είναι στοιχεία μιας διευθυνόμενης κεντρικά οικονομίας σοβιετικού τύπου.

Βασικό πρόβλημα όλης της συλλογιστικής Συριζα: Δεν αντιμετωπίζει το ερώτημα της σπανιότητας των διαθέσιμων πόρων. Στην λογική Τσίπρα, "λεφτά υπάρχουν", άφθονα.

Θα μου πείτε, ο πρώτος είναι η, ο τελευταίος, που λαϊκίζει ασύστολα;

Ο μεγάλος φόβος με τον Τσίπρα είναι, ότι, σε αντίθεση με τους προηγούμενους κήνσορες που υπόσχονταν "λαγούς με πετραχήλια", αυτός μάλλον αυτά που λέει τα πιστεύει...

Το συμπέρασμα μου: Για να είναι αυτός ο "εν αναμονή πρωθυπουργός" και για να μπορεί να λέει αυτά που λέει χωρίς να σηκώνονται οι πέτρες από χάμω και να τον πλακώνουν, δύο είναι οι κυρίως υπεύθυνοι: 1) Οι αντίπαλοι του, με την ανεπάρκεια και την αποτυχία τους, 2) Το εκπαιδευτικό μας σύστημα, που μας άφησε, εν πολλοίς, στο σκότος...

Από την άλλη, αν μας μέλλεται να χαθούμε, είναι ο "χρήσιμος ηλίθιος", που όταν έλθει η ώρα, θα χρησιμεύσει σαν αποδιοπομπαίος τράγος. Θα είναι ίσως "ο αίρων τις αμαρτίες του κόσμου".

Την συμπάθεια μου...

S8N
11-07-13, 19:01
https://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=27892

distress κορακια κανουν βολτα στην Αθηνα...

PANOS-E60
11-07-13, 19:04
https://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=27892

distress κορακια κανουν βολτα στην Αθηνα...

η απαντηση https://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1833299

Monsta
11-07-13, 19:21
Το αιώνιο μπάχαλο που θέλει να ανήκει και στη Ευρώπη. :th_Laie_67-1:

Ελληνικό Δημόσιο: ένα ΦΡΙΚΙΟ

Τρεις μέρες να παιδεύεσαι για μια φορολογική ενημερότητα από τη μια εφορία στην άλλη, επειδή άλλαξες σπίτι.

Και ενώ έχεις εξοφλήσει τα πάντα, την τρίτη μέρα σου λένε ότι δεν σου τη δίνουν, διότι είναι καταχωρημένος ο παλιός αριθμός της αστυνομικής σου ταυτότητας και παρότι τους πας την καινούρια, απαντούν ότι δεν μπορούν να τον αλλάξουν αυτοί αλλά η εφορία που πήρες το ΑΦΜ, χωρίς να είναι και σίγουροι αν πρέπει να πας εκεί ή στη νέα εφορία που υπάγεσαι.

Αυτό φίλοι μου δεν λέγεται δημόσια υπηρεσία, λέγεται Λερναία Ύδρα ή οποιοδήποτε φρικιαστικό τέρας, προτιμάτε.

Όλα αυτά, από μία υπάλληλο που είχε ανοίξει κουτσομπολιό με κάποια φίλη της και της ψιθύρισε «δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε», εννοώντας ότι την «ενοχλεί» ο φορολογούμενος που περιμένει να εξυπηρετηθεί.

Κι όταν της λες, «μα καλά, δεν έχει μηχανογραφηθεί το φορολογικό σύστημα; Δεν μπορώ απΆ όπου βρίσκομαι να αλλάξω ένα στοιχείο; Αν βρισκόμουνα δηλαδή στον Έβρο και ήθελα φορολογική ενημερότητα τι θα ΅κανα;», να σου απαντάει «δεν ξέρω, αυτό το σύστημα υπάρχει τώρα».

Και έπεται τέταρτη μέρα περιπέτειας κι ίσως και πέμπτη.

Ε, όχι, ρε λεβέντες, πρωθυπουργοί, υπουργοί, γραμματείς και Φαρισαίοι, αφού δεν σας έχουν πάρει ακόμη με τις πέτρες, ποτέ να μην πάρετε τη δόση, ποτέ μη σώσει και σωθούμε όλοι μαζί, γιατί το να σπαταλάς τη μισή ζωή σου στους διαδρόμους και στις ουρές των δημόσιων υπηρεσιών αυτού του μπουρδέλου που λέγεται Ελληνικό κράτος, είναι πολύ χειρότερο από όποια πτώχευση.

Εκείνη την παίρνεις απόφαση, σαν κάτι αναπόφευκτο. Πώς όμως παίρνεις απόφαση εκεί που νομίζεις ότι ζεις σΆ ένα Ευρωπαϊκό κράτος, πως πρέπει να νιώθεις τριτοκοσμικός δουλοπάροικος λαθρομετανάστης, χωρίς δικαιώματα, χωρίς καν την ασφάλεια της νομιμότητας;

Εσείς βρε, θα μεταρρυθμίσετε το κράτος; Εσείς θα κάνετε ανάπτυξη; Πώς; Με πολίτες αιχμαλώτους της ανικανότητάς σας ή ακόμη χειρότερο, της σκοπιμότητάς σας; Με πολίτες πνιγμένους στο δίχτυ της γραφειοκρατίας;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απορυθμίσετε παντελώς τους ανθρώπους, θα τους στείλετε σε ψυχιατρεία, αν δεν έχουν αυτομολήσει στον Άδη πριν, όπως έκαναν σωρηδόν χιλιάδες τη τελευταία τριετία, προτιμώντας μια οποιαδήποτε άλλη κόλαση από τη δική σας.

Και να ΅σασταν μόνο εσείς που κυβερνήσατε και κυβερνάτε; Αυτοί που περιμένουν στη σειρά να κυβερνήσουν, είναι ακόμη χειρότεροι. Ή δεν πήραν καν χαμπάρι τι μας έφερε ως εδώ, τι έγινε σΆ αυτή τη χώρα ή το πήραν, αλλά θέλουν να «τσαλαβουτήσουν» σΆ ό,τι απέμεινε. Αντιγράφουν μια παλιά ρητορική και στυλώνουν τα πόδια, νομίζοντας ότι κάνουν αντίσταση ή καλύτερα κοροϊδεύοντας ότι κάνουν αντίσταση, κρυμμένοι πίσω από ένα «όχι» κι ένα «αντί».

Μακάριοι στο κόσμο τους οι περιούσιοι, αναμασάνε την υποχρέωση των ξένων να μας ταΐζουν, για να μη σηκωθούν από τον καλοθρεμμένο «πάτο» τους και διώξουν καμιά «μύγα» από αυτές που ήπιαν το αίμα των καταδικασμένων υπολοίπων. Σηκώνονται μόνο αγριεμένοι, όταν τους πουν να μετακινηθούν, για να αεριστεί ο τόπος.

Αλλά σας πήραν όλους χαμπάρι αυτοί που σας μεταγγίζουν ευρώ κι αν συνεχίσετε να εξουθενώνετε όσους χάνουν «αίμα» ανυπεράσπιστοι έξω στην αγορά από τη μέγγενη του κράτους σας και τα χαράτσια σας, για να θρέψετε τους κηφήνες και το σύστημά σας, αν δεν βάλετε «χέρι» στην «τερατογέννησή» σας, την επόμενη δόση θα την πάρετε σε είδος, αλλά δεν ξέρω ποιο θα είναι των Ευρωπαίων και ποιο του Ελληνικού λαού.

Πηγή: eyedoll

Thomelef
11-07-13, 19:24
ότι και να κάνουν οι τράπεζες, πάλι μια τρύπα στο νερό θα κάνουν...μαζί με τους πολιτικούς, κάνουν το ίδιο λάθος. δεν λαμβάνουν υπόψιν τους ότι δεν παίζουν φράγκα για να βάλουν μπρος τις ρυθμίσεις που νομίζουν ότι θα κάνουν, ενώ στο μεγαλύτερο ποσοστό των δανείων, ακόμα και με κατασχέσεις, οι τράπεζες πάλι είναι τραγικά χαμένες.

πρώτα γιατί τα χρωστούμενα είναι πολλά περισσότερα σε σχέση με τις προσημειώσεις, ενώ παράλληλα έχουν να ανταγωνιστούν το κράτος, το οποίο τουλάχιστον μπορεί να απειλήσει με φυλάκιση και να πάρει έστω και κάτι.

οι τράπεζες τις ελλάδος είναι παρελθόν, θα πάνε ακόμα χειρότερα ότι και να κάνουν.

σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, άκουσα ότι πλέον τραβιούνται λεφτά αυτόματα απο τον λογαρισμό του οφειλέτη, αν υπάρχουν. οπότε, όπως καταλαβαίνετε, μάλον θα συνεχίση η εκροή χρήματος απο τα καταστήματα.

ενώ στην αγορά και στον κόσμο γενικότερα θα κυκλοφορεί έστω και λίγο χρήμα, στις τράπεζες και στο δημόσιο, δεν θα πέφτει σάλιο.

τα νούμερα του ιουνίου είναι πολύ μεγάλο σημάδι για το τι φέρνει το μέλον για τα ταμεία τραπεζών και κράτους, καθώς μιλάμε για τριπλασιασμό οφειλών σε σχέση με τον μάιο.

σκεφτείτε τον μήνα που διανύουμε που περιμένουν και είσπραξη ΦΠΑ τι πρόκειτε να γίνει.

τα υπόλοιπα όλα, είναι απλά για να γράφουν οι φυλλάδες και να λένε ότι κάτι κάνουν οι διοικούντες τραπεζών και βουλής με όλες αυτές τις αποφάσεις, εφόσων δεν έχουν ουδεμία σχέση με το πραγματικό αποτέλεσμα...

Bazil Van Sinner
12-07-13, 07:31
Καλημερα κυριοι,πινω καφεδακι και 'απολαμβανω' την ανακοινωση του υπουργου 'αναπτυξης'(ποιας??????) να μου βαζει χερι ΚΑΙ στις Κυριακες μου......:facepalm::facepalm:

Monsta
12-07-13, 09:46
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάζεται μόνο αν προηγουμένως έχετε χαπακωθεί με μπόλικα λεξοτανίλ.

(Μέχρι το 7 κατάφερα να φτάσω)

Θέσεις

Το αναγκαίο επαναστατικό, σοσιαλιστικό πρόγραμμα για τον ΣΥΡΙΖΑ :
10 δέσμες μέτρων(μέρος 2/2)

7. Κρατικό μονοπώλιο στο εξωτερικό εμπόριο
Η επιδείνωση της κατάστασης του ελληνικού καπιταλισμού αντανακλάται στο γεγονός ότι ενώ το 1980 η χώρα είχε εμπορικό έλλειμμα μόλις 5,2 δις, τώρα αυτό προσεγγίζει τα 30 δις ευρώ και έχει μετατραπεί σε μια χώρα που εισάγει τα πάντα, ακόμα και αυτά που κατέχει σε αφθονία, όπως το ελαιόλαδο ή τα εσπεριδοειδή.
Η Ελλάδα παρόλα αυτά, διαθέτει σημαντικό φυσικό και ορυκτό πλούτο και έχει έναν υψηλό δείκτη μόρφωσης και εξειδίκευσης, σε σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομίας. Στο πλαίσιο μιας κοινωνικοποιημένης, σχεδιασμένης οικονομίας, θα μπορούσε να αναπτύξει με σχετικά γοργούς ρυθμούς τη γεωργία και τη βιομηχανία, καρπωνόμενη σημαντικά οικονομικά ποσά που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις στην παραγωγή και την ανάπτυξη της παραγωγικότητας της εργασίας και ταυτόχρονα, να τροφοδοτήσουν προγράμματα κοινωνικής πολιτικής.
Για να γίνουν τα αναγκαία βήματα σε αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να κοινωνικοποιήσει τις μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις και να επιβάλει το κρατικό μονοπώλιο στο εξωτερικό εμπόριο . Το κρατικό μονοπώλιο στο εξωτερικό εμπόριο είναι ένα μέτρο ζωτικής σημασίας για την διασφάλιση της σχεδιασμένης οικονομίας απέναντι στην απειλή της διείσδυσης και της κυριαρχίας του ξένου κεφαλαίου. Η απαλλαγή από τα καπιταλιστικά υπερκέρδη και η σταδιακή αύξηση της παραγωγικότητας σαν αποτέλεσμα των ανώτερων μεθόδων της σχεδιασμένης οικονομίας, θα μπορέσει να κάνει τα ελληνικά προϊόντα φθηνότερα και πιο ανταγωνιστικά στην παγκόσμια αγορά.

8. Άμεση εξοικονόμηση πόρων από τις σπατάλες του καπιταλισμού και μέτρα ανόρθωσης του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων
Η κατάργηση των μέτρων των Μνημονίων και η βαριά φορολογία στο κεφάλαιο και τον πλούτο, δεν μπορούν από μόνα τους να οδηγήσουν στην αποφασιστική βελτίωση του επιπέδου ζωής των εργατικών μαζών. Η εξεύρεση των αναγκαίων εσόδων και πόρων για να εφαρμοστούν μέτρα που θα αλλάξουν ριζικά την κατάσταση αυξανόμενης εξαθλίωσης των μαζών μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την πραγματοποίηση του προαναφερόμενου σχεδίου εγκαθίδρυσης μιας κοινωνικοποιημένης, σχεδιασμένη οικονομίας. Όμως η απόκτηση από τις κοινωνικοποιήσεις των ικανών πόρων που θα εξασφαλίσουν μια αποφασιστική βελτίωση στο βιοτικό επίπεδο των μαζών, θα απαιτήσει έναν ορισμένο χρόνο. Χρειάζεται λοιπόν ταυτόχρονα, να εφαρμοστεί μια δέσμη μέτρων άμεσης απόδοσης, για να χρηματοδοτηθεί η ανόρθωση του τσακισμένου βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτά πρέπει να είναι:

Μείωση των αποδοχών όλων των διοικητικών στελεχών του κράτους συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και των δικαστών, των μελών της κυβέρνησης, του Προέδρου της Δημοκρατίας, των βουλευτών και των Δημάρχων στα επίπεδα του μισθού ενός ειδικευμένου εργάτη. Εξάλειψη των «εξόδων παραστάσεως», των ειδικών αποζημιώσεων, των «μυστικών κονδυλίων» και όλων των άλλων κρυφών κρατικών προνομίων των υψηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων και στελεχών.
Αναστολή μέχρι να ξαναμπεί η οικονομία σε ανάπτυξη, κάθε δαπάνης για τον στρατό, πλην των νέων μειωμένων δαπανών για μισθοδοσία προσωπικού και των δαπανών που θα κρίνει απόλυτα απαραίτητες μια εκλεγμένη επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της κυβέρνησης, εκπροσώπους των φαντάρων και των κατώτερων αξιωματικών και της Πανελλαδικής Επιτροπής Εργατικού Ελέγχου.
Πλήρης δήμευση των περιουσιακών στοιχείων όσων ευθύνονται για σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του κρατικού χρήματος. Χρειάζεται να απαλλοτριωθεί και να αξιοποιηθεί για τις κοινωνικές ανάγκες ολόκληρη η εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία. Τα έσοδα από αυτό το μέτρο μπορούν να διοχετεύονται άμεσα στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση.
Να γίνει πλήρης χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, να επιβληθεί η από-δημοσιουπαλληλοποίηση των κληρικών και η ένταξή τους, μέχρι να μπορούν να συντηρούνται από τις εισφορές των πιστών ή από άλλο επάγγελμα, σε κοινωνικά προγράμματα στήριξης με αντιπαροχή κοινωνικά χρήσιμης εργασίας.
Η σταδιακή εισροή πόρων από τις κοινωνικοποιήσεις, σε συνδυασμό με τα μέτρα εξοικονόμησης δαπανών από τις καπιταλιστικές σπατάλες, τη διαγραφή του χρέους και τις φορολογικές αλλαγές που αναλύσαμε πιο πριν, μπορούν να χρηματοδοτήσουν με επάρκεια την ανόρθωση του σημερινού καταβαραθρωμένου επιπέδου ζωής της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και να κάνουν πραγματικότητα τα ακόλουθα μέτρα:

α) Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Δουλειά με πλήρη δικαιώματα και ενιαίο ωράριο για όλους τους εργαζόμενους, γηγενείς και μετανάστες, που θα καθορίζει η Πανελλαδική Επιτροπή Εργατικού Ελέγχου.

β) Δημιουργία Ενιαίου Ασφαλιστικού Ταμείου Μισθωτών που θα εγγυάται την παροχή αξιοπρεπούς σύνταξης και πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους τους εργαζόμενους. Η χρηματοδότησή του πρέπει να είναι διμερής, με εισφορές μόνο από κράτος και εργοδοσία. Διοίκηση του νέου ταμείου από εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων.

ε) Κατάργηση της ιδιωτικής Παιδείας, Υγείας και Ασφάλισης. Η άθλια κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων που απειλεί τη ζωή χιλιάδων φτωχών ανθρώπων κάνει επιβεβλημένη την εξεύρεση δραστικών λύσεων. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ανάγκη την άμεση απαλλοτρίωση των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών Υγείας.

ζ) Οι μισθοί στο κράτος και τον ιδιωτικό τομέα, οι συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα πρέπει σε πρώτη φάση να αυξηθούν όσο απαιτείται για να περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι, οι απόμαχοι της δουλειάς και όλοι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη την στήριξη των κρατικών επιδομάτων εντός των ορίων μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως θα τα προσδιορίσει η Πανελλαδική Επιτροπή Εργατικού Ελέγχου.

η) Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή στους νέους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα. Αυτό σημαίνει ότι το ύψος τους πρέπει να αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την αύξηση των τιμών στα είδη βασικής κατανάλωσης για μια εργατική οικογένεια, που θα καθορίζει η Πανελλαδική Επιτροπή Εργατικού Ελέγχου.

θ) Άμεση κάλυψη των πιο επειγόντων κενών χρηματοδότησης στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση κατόπιν συγκεκριμένης τεκμηριωμένης και κοστολογημένης εκτίμησης που θα κάνουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζόμενων σε αυτές τις κρατικές υπηρεσίες. Κατάρτιση ενός συγκεκριμένου οικονομικού πλάνου για τον ταχύτερο δυνατό διπλασιασμό των δαπανών για Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια - Κοινωνική ασφάλιση - Εργατική Κατοικία και τη γενναία χρηματοδότηση της Πολιτιστικής δημιουργίας και προγραμμάτων μαζικού λαϊκού Αθλητισμού.

9. Για ένα νέο, σοσιαλιστικό Σύνταγμα – για μια νέα εξουσία!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να προσεγγίζει το κράτος σα να είναι μια ουδέτερη κοινωνικά δύναμη, ένας «δημόσιος τομέας», μια «δημόσια διοίκηση». Πρέπει να το προσεγγίζει σύμφωνα με τις ιστορικά επιβεβαιωμένες αντιλήψεις και αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού.
Το κράτος είναι ένα όργανο καταπίεσης της εργατικής τάξης και του λαού στα χέρια της άρχουσας τάξης. Η σημερινή μορφή πολιτεύματος, η σημερινή «δημοκρατία», είναι η αστική δημοκρατία, που αποτελεί τον καλύτερο δυνατό τρόπο διακυβέρνησης και κυριαρχίας για την αστική τάξη στους δοσμένους ταξικούς συσχετισμούς. Ο εργαζόμενος λαός δεν μπορεί να κατακτήσει μια δημοκρατία που θα προωθεί και θα προασπίζει τα δικά του συμφέροντα, χωρίς να αντικαταστήσει την σημερινή καπιταλιστική δημοκρατία με την σοσιαλιστική δημοκρατία των εργαζομένων.
Η επαναστατική, σοσιαλιστική κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει τον αστικό κρατικό μηχανισμό και να επανιδρύσει τη νέα εξουσία των εργαζόμενων. Για να θεμελιώσει αυτή τη νέα εξουσία, πρέπει να πάρει τα ακόλουθα βασικά μέτρα:

α) Να υποστηρίξει και να προτείνει προς ψήφιση στον λαό ένα νέο Σύνταγμα που θα κατοχυρώνει:
σαν οικονομικό καθεστώς την κοινωνικοποιημένη, δημοκρατικά σχεδιασμένη οικονομία
σαν πολίτευμα την εργατική, σοσιαλιστική δημοκρατία
την υποχρέωση των λαϊκών αντιπροσώπων να δίνουν τακτικό απολογισμό στους εκλογείς και το δικαίωμα ανάκλησής τους από το εκλογικό τους σώμα ανά πάσα στιγμή
τη συγχώνευση νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας σε ένα εκλεγμένο και ανακλητό ανώτερο συμβούλιο του εργαζόμενου λαού, που θα ψηφίζει νόμους και θα εργάζεται για την εφαρμογή τους
εκλογή αυτού του σώματος σε διετή θητεία, στη βάση του καθολικού εκλογικού δικαιώματος και του πολυκομματισμού, με ένα εκλογικό σύστημα που θα προβλέπει αυξημένη εκπροσώπηση για περιφέρειες με εργατική σύνθεση και θα συμπεριλαμβάνει εκλεγμένους και ανακλητούς εκπροσώπους των εργατών από όλους τους βασικούς βιομηχανικούς κλάδους
πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από το πέρασμα της εξουσίας των δημοτικών αρχών στα ανά διετία εκλεγμένα με βάση το καθολικό εκλογικό δικαίωμα λαϊκά συμβούλια, που θα τα συναποτελούν εκπρόσωποι των συνοικιών και των εργαζόμενων από τις κατά τόπους παραγωγικές και οικονομικές μονάδες.

β) Τη συνολική αναμόρφωση του στρατού με τα ακόλουθα μέτρα:
Πλήρη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους στρατιώτες και τους κατώτερους αξιωματικούς.
Οι εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα.
Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες. Μέτρα βελτίωσης της ζωής στις μονάδες (υγιεινή, διατροφή, επαρκείς άδειες) και αύξηση του μισθού του φαντάρου στο ύψος του επιδόματος ανεργίας.
Επαρκής εκπαίδευση στα όπλα καθΆ όλη τη διάρκεια της θητείας.
Όχι στον επαγγελματικό στρατό. Θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του.

Αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη.
Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους.

γ) Τη ριζική αναμόρφωση των σωμάτων ασφαλείας:
Κατάργηση όλων των ειδικών δυνάμεων καταστολής και αστυνόμευσης των αγώνων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Απαγόρευση παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας στους χώρους στους οποίους διεξάγεται πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και επέκταση του ασύλου σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εργασιακούς χώρους.
Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπή συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας. Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις.

δ) Ριζικές αλλαγές στη δικαστική εξουσία:
Κατάργηση των προνομίων και των σημερινών αμοιβών των δικαστών, αμοιβές στο ύψος ενός ειδικευμένου εργάτη.
Εκλογή των δικαστών απευθείας από το λαό.
Εφαρμογή ενός προγράμματος μαζικής λαϊκής επιμόρφωσης πάνω σε ένα αναμορφωμένο και εκσυγχρονισμένο Δίκαιο σύμφωνο με τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.

ε) Δομικές αλλαγές στη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών και οργανισμών:
Σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες και οργανισμούς διοίκηση από εκλεγμένα και ανακλητά όργανα που θα αποτελούνται από εκπροσώπους των μαζικών συνδικαλιστικών οργανώσεων της εργατικής τάξης, της εκλεγμένης κυβέρνησης και των ίδιων των υπαλλήλων αυτών των υπηρεσιών και οργανισμών.
Ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων να είναι συνδεδεμένος με το μισθό του βιομηχανικού εργάτη.

10. Όχι «εξωτερική», αλλά διεθνιστική πολιτική – Για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!

Η επαναστατική, σοσιαλιστική κυβέρνηση πρέπει να πολιτευθεί στο διεθνές πεδίο ριζικά διαφορετικά από τις ως σήμερα συντηρητικές, αστικές ελληνικές κυβερνήσεις. Η αρχή της νέας «εξωτερικής» πολιτικής της χώρας πρέπει να είναι η αντίληψη ότι ο πιο πιστός σύμμαχος της επαναστατικής Ελλάδας είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι παγκόσμια, ανεξάρτητα από χώρα και φυλή.
Στην πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να αντανακλάται η δραστήρια επιδίωξη να επεκταθεί το επαναστατικό σοσιαλιστικό παράδειγμα της Ελλάδας και να κερδίσει έδαφος μέσα από την πάλη των εργαζόμενων στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα στέλνουν ένα επαναστατικό μήνυμα διεθνιστικού αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και αντίστασης στον ιμπεριαλισμό σε διεθνές επίπεδο.
Τα άμεσα μέτρα και οι άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για μια τέτοια διεθνιστική πολιτική πρέπει να είναι τα ακόλουθα:

α) Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων από τη χώρα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι απλά ένας στρατιωτικός μηχανισμός. Είναι η στρατιωτική έκφραση του καπιταλισμού της εποχής των μονοπωλίων, δηλαδή του ιμπεριαλισμού. Είναι ένα σύμπλεγμα διοικητικών και πολιτικών θεσμών, που δεμένοι με χιλιάδες νήματα με τους ντόπιους μηχανισμούς της αστικής τάξης, σκοπό έχουν τη συντριβή του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς και την υπεράσπιση του καπιταλισμού. Η έξοδος από το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο ζήτημα αρχής. Είναι ζήτημα που έχει να κάνει με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζόμενων και της επαναστατικής της πορείας. Παραμονή στο ΝΑΤΟ σημαίνει παροχή χρόνου και «χώρου» από την κυβέρνηση για την προετοιμασία αντεπαναστατικών, υπονομευτικών ενεργειών και πραξικοπημάτων εναντίον της.

β) Η εφαρμογή του προγράμματος ανατροπής του καπιταλισμού συνεπάγεται αυτονόητα τη σύγκρουση με την καπιταλιστική ΕΕ και τους θεσμούς της και αναπόφευκτα, την έξοδο από αυτή. Η αστική κλίκα που διοικεί την ΕΕ σύμφωνα με τα συμφέροντα των μεγάλων τραπεζών και των ευρωπαϊκών πολυεθνικών δεν μπορεί να ανεχθεί έστω και την υπόνοια εφαρμογής ενός σχεδίου εγκαθίδρυσης κοινωνικοποιημένης, σχεδιασμένης οικονομίας στην Ελλάδα. Από τη φύση της η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος έρχεται σε σύγκρουση με το οικοδόμημα της ΕΕ, που είναι φτιαγμένο σύμφωνα με τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου. Βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και το γράμμα των ιδρυτικών πράξεων, των Συνθηκών, των κανόνων και των επίσημων συμφωνιών της ΕΕ που προασπίζουν τον καπιταλισμό και «την ελεύθερη αγορά».
Σε κάθε της βήμα η επαναστατική, σοσιαλιστική κυβέρνηση πρέπει να βροντοφωνάζει στους λαούς ότι στόχος της δεν είναι η αντιδραστική εθνική απομόνωση. Η «οικοδόμηση του σοσιαλισμού μόνο μέσα στα όρια της Ελλάδας» είναι μια αντιδραστική ουτοπία. Ο σοσιαλισμός είναι ένα σύστημα κοινωνικής και οικονομικής αρμονίας και ευημερίας. Σε συνθήκες πλήρους κυριαρχίας της παγκόσμιας αγοράς, όπου έχει δημιουργηθεί αντικειμενικά ένας ανεπτυγμένος διεθνής καταμερισμός εργασίας, ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να οικοδομηθεί επαρκώς με τις παραγωγικές δυνάμεις μιας μόνης χώρας. Για τη στέρεη και πλήρη οικοδόμησή του σοσιαλισμού απαιτείται η συνένωση των παραγωγικών δυνάμεων πολλών μαζί αναπτυγμένων χωρών.
Αυτό που αποδεικνύει η παρούσα βαθειά κρίση στην Ευρωζώνη, είναι ότι ο καπιταλισμός εξαιτίας των αντιφάσεων και των τρομερών ανταγωνισμών που αναπτύσσονται στους κόλπους του, είναι οργανικά ανίκανος να φέρει σε πέρας την ιστορικά προοδευτική διαδικασία ενοποίησης της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η μόνη δύναμη που μπορεί να επιτελέσει αυτό το καθήκον είναι η ευρωπαϊκή εργατική τάξη, κάτω από τη σημαία του σοσιαλισμού.
Η επαναστατική, σοσιαλιστική κυβέρνηση θα πρέπει υπομονετικά και δραστήρια να υπερασπίσει και να προωθήσει την υπόθεση της Ευρώπης των εργαζόμενων και στου σοσιαλισμού! Μιας αδελφωμένης Ευρώπης, που πρέπει να θεσμοθετήσει νέες Συνθήκες, ικανές να εγγυώνται όχι απλά μια ένωση διακίνησης εμπορευμάτων και ένα κοινό νόμισμα, αλλά έναν κοινό σχεδιασμό των παραγωγικών δυνάμεων για το αμοιβαίο όφελος των ευρωπαϊκών λαών. Να παλέψει και να εργαστεί διεθνώς για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!
Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διοργανώσει διεθνή συνέδρια για τον συντονισμό του κοινού αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό στα Βαλκάνια και την Ευρώπη και να λάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ίδρυση από τις μαζικές εργατικές οργανώσεις και κόμματα ολόκληρου του κόσμου, μιας νέας μαζικής εργατικής Διεθνούς!

Stathis
12-07-13, 09:57
το αφησα εκει που λεει οτι επειδη τα δημοσια νοσοκομεια ειναι αθλια, θα απαλοτριωσει τα ιδιωτικα!
ετσι θα βελτιωσει την υγεια... :th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1: :th_Laie_67-1:

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Stamatis
12-07-13, 10:02
Απαγόρευση παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας στους χώρους στους οποίους διεξάγεται πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και επέκταση του ασύλου σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εργασιακούς χώρους.
Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπή συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας. Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις.

Αστυνομια εκει;
Ναι
Ελατε γρηγορα, ενας Πακιστανος γαμαει τη μανα μου
Δικαιωμα του κυριε, τι ειστε δηλαδη; Φασιστας;

PANOS-E60
12-07-13, 10:17
ούτε λίγη φαντασία δεν έχουν ... όλο το κείμενο είναι copy paste το κόκκινο βιβλίο του Μάο. :thumbsdown:

aristent
12-07-13, 10:23
ούτε λίγη φαντασία δεν έχουν ... όλο το κείμενο είναι copy paste το κόκκινο βιβλίο του Μάο. :thumbsdown:

....:whistle: τι???...μεχρι και Μαο εχεις διαβασει????:thumbsup:

Stamatis
12-07-13, 10:24
Μεχρι τα 15 του αγκαλια με την Πανσπουδαστικη ητανε

Stamatis
12-07-13, 16:26
Επίσης, οι πληροφορίες θέλουν την διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Αναστασία Σακελλαρίου, να εισηγείται ακύρωση του διαγωνισμού, επικαλούμενη νομικά κενά στη διαδικασία. Και ότι το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει διάταξη για την απαλλαγή των στελεχών του ΤΧΣ από νομικές ευθύνες, αργεί να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, τα πράγματα περιπλέκονται.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πληροφορίες ήθελαν την κα Σακελλαρίου να εισηγείται την ακύρωση του διαγωνισμού για το ΤΤ την περασμένη Τετάρτη, λίγες μόλις ώρες πριν τη λήξη του, εγείροντας ερωτήματα για τη διαδικασία.

Ως εκ τούτου, τα σπουδαία για το ΤΤ δεν αναμένονται σήμερα, με μια μικρή επιφύλαξη ακόμα και να ζητηθεί παράταση καθώς η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται την Τετάρτη.

Δηλαδη ρωταω ο βλαξ, η αποφαση της αυτη, μπορει να την οδηγησει σε δικη και ζηταει να μην δικαστει;

Αποψη κανενας;

PANOS-E60
12-07-13, 16:56
Δηλαδη ρωταω ο βλαξ, η αποφαση της αυτη, μπορει να την οδηγησει σε δικη και ζηταει να μην δικαστει;

Αποψη κανενας;

Σου κάνει εντύπωση ?
Αν δεν απαλλαγεί με νομο η δοίκηση του ΤΧΣ από κάθε πιθανη νομική ευθύνη, δεν υπογραφει τη διαδικασία και το αποτελεσμα. Σαν το νομο περί ευθύνης υπουργών, ένα πραγμα.

Stamatis
12-07-13, 17:21
Αρθρο 4 του Συνταγματος

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Λαϊκιζω παλι;

PANOS-E60
12-07-13, 17:28
Αρθρο 4 του Συνταγματος

Λαϊκιζω παλι;

κατα συρροήν και κατ' εξακολούθησιν :thumbsup:

Konstantinos E60
12-07-13, 18:31
Αν εχετε πάρει στο ψιλό εναν τόσο σημαντικό φορέα,θεωρητικα, σε αυτην την δυσκολη στιγμή για την χώρα ,εσεις που είστε γνώστες των πραγματων καταλαβαινουμε και εμεις οι υπόλοιποι πόσο κωμικοτραγικά είναι αυτά που ζούμε !

deepBLUE
12-07-13, 23:35
«Πᾶρε μας μανούλα μας στὸ σπίτι κι ἐμεῖς δὲν θὰ πεινᾶμε…»

Βρέθηκα σήμερα σε ένα νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα όπου φιλοξενεί παιδιά, που αδυνατούν οι γονείς να τους προσφέρουν ακόμη και την απαραίτητη διατροφή!!!
Εκεί λοιπόν εκτυλίχθηκε το εξής περιστατικό.

Μια μητέρα επισκέφθηκε τα παιδιά της για να μείνει λίγο μαζί τους, πέρασε η ώρα με αγκαλιές χαρές και παιχνίδια.
Ήρθε η ώρα όμως που έπρεπε να φύγει.
Κλάματα, τα μικρά κρατούσαν την μανούλα με τα χεράκια τους τόσο σφιχτά, που την πονούσαν, ενώ εκείνη το μόνο που μπορούσε να δώσει ήταν υποσχέσεις ότι θα ξανάρθει την επομένη ημέρα…
Τότε ήταν που το μεγαλύτερο, με ποτάμι τα δάκρυα άρχισε να την παρακαλάει με δυνατή φωνή να τα πάρει στο σπίτι…
Δεν μπορώ καρδούλα μου, δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι ούτε να φάμε…
Το πρόσωπο της μικρής σοβάρεψε, σκέφτηκε λίγο και έδωσε την ποιο συγκλονιστική λύση στο πρόβλημα
που έχω ακούσει στην ζωή μου…
( Πάρε μας μανούλα μου στο σπίτι και εμείς δεν θα πεινάμε ποτέ……)
Αυτά μια μέρα θα πληρωθούν κύριε Λιθαρά, σύντομα μάλιστα…. Καλημέρα…
Ἀγγελόπουλος Περικλῆς

https://www.triklopodia.gr/2013/07/blog-post_2315.html

Τα χω χαμένα ισως και να μπορω ολα να τ´αντεξω αλλά σε οτι αφορά μικρά παιδιά ματώνει η ψυχή μου .

Ξυπνάτε ζώα της πολιτικής ... μπορει να μην ειναι τα δικα σας παιδια αλλα δε παύει να ειναι αθώες μικρές,παιδικές ψυχές που δε χρωστούν τιποτα και σε κανένα .
Δε ζητούν τιποτα παραπάνω απο την αγάπη και τη στοργη των γονέων τους !!!

turbodog
13-07-13, 11:43
Σιγα ρε Βαγγελη μην ενδιαφερει τα Λ@μογια για την πεινα των μικρων παιδιων. Οπως δεν τους ενδιαφερει και για την εξαθλιωση των συνταξιουχων, ανθρωπων που δουλεψαν σκληρα και τιμια και πληρωσαν το μαρμαρο και τωρα τωρα ζητιανευουν.
Οπως τα καραγκιοζιλικια που βλεπουμε στα καναλια καθημερινα για το ποσο πολυ πονανε για αυτα που συμβαινουν σε τουτο τον τοπο.

Να σου δωσω ενα ευκολο παραδειγμα

300 (βολεμενοι) X 3000 (μειωση μισθου) Χ 12 (μηνες)

μας κανει αμεσως 10.800.000 τον χρονο
Ειμαι σιγουρος οτι αλλα τοσα και περισσοτερα θα μπορουσαν να αποκομισουν και απο τα τσιρακια τους που τους περιτριγυριζουν. Οπως και απο τα 'περιφερειακα' τους εξοδα που υπερβαινουν κατα πολυ τους μηνιαιους μισθους τους.
Αμ δε
Παρε εσυ τωρα μ@λ@κα ελληνα και πληρωνε μια αναδρομικη εφαρμογη του φορου πολυτελειας επειδη εχουμε τρυπα στα εσοδα, για το καλο του τοπου βεβαιως βεβαιως...

Bitz
13-07-13, 12:44
Δεν εχω κανει λαθος.
Εδω θελω να αναρτηθει.

https://www.youtube.com/watch?v=J65MycJKwgw

Nino
13-07-13, 14:42
ΣΚΑΝΔΑΛΟ: 500.000 ευρώ κόστισε το λογότυπο της ΕΔΤ (https://www.deite-to.com/σκανδαλο-500-000-ευρώ-κόστισε-το-λογότυπο-τη/2832)

ntinos
13-07-13, 15:25
Προσωπικως, δεν το πιστευω

BILL007
13-07-13, 15:37
Προσωπικως, δεν το πιστευω

Ούτε και εγω...Έχει παραγίνει το κακό με το internet και την παραπληροφόρηση...:ranting2:

Stamatis
13-07-13, 15:43
Πολανγκ- πολ(ιτικη) αν(οιξη) γκ(ρις)
Το αρθρο ειναι κουκουρουκου

BILL007
13-07-13, 15:49
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/KarfiI-1.jpg

Stamatis
13-07-13, 16:33
Το σιντι του τσαλικη καλο;

BILL007
13-07-13, 20:06

:shok::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

strof
13-07-13, 20:44
Στην Eurobank το Τ.Τ.

Του Κωνσταντίνου Ρομποτή

Στον έλεγχο της Eurobank πέρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως αποφάσισε το γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε το Σάββατο στις 19.00.

Με την απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με την απόκτηση και της Proton Bank που αποφασίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής από το ΤΧΣ, η Eurobank, η οποία αποτελεί τον τέταρτο συστημικό τραπεζικό πυλώνα, ενισχύεται ενόψει και της προσπάθειας για ιδιωτικοποίηση της το προσεχές φθινόπωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΧΣ έχει ως εξής:

«H Eurobank προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΝΤΤ)

Σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank.

Το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.

Στη διαγωνιστική διαδικασία, έλαβαν μέρος τέσσερις (4) ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και ο όμιλος Πειραιώς.

Η Goldman Sachs ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή».

Πρόεδρα αυτό είναι καλό για εσάς; Τέλος στην ταλαιπωρία σας;

Stamatis
13-07-13, 21:57
Πρόεδρα αυτό είναι καλό για εσάς; Τέλος στην ταλαιπωρία σας;

Ελα ντε;
Το πλανο τους ειναι αγνωστο.
Θα δουμε απο δευτερα τι θα ξημερωσει.

Stamatis
14-07-13, 02:42
Ας μην αφήσουμε λοιπόν, χωρίς ορισμό το θέμα, τι ονομάζουμε παιδεία.
Τώρα δηλαδή κατακρίνοντας και επαινώντας την ανατροφή του καθενός λέμε ότι ένας από μας είναι μορφωμένος.
Ο άλλος ότι είναι αμόρφωτος κάποτε και στο εμπόριο και στη ναυτιλία και λέμε τα ίδια για πολλούς όμοιους ανθρώπους που είναι πολύ καλά μορφωμένοι.
Γιατί, έχω τη γνώμη, ότι ο λόγος μας δεν έχει καμιά σχέση μ' εκείνους που θεωρούν τα παραπάνω εκπαίδευση.
Παιδεία είναι εκείνη που γυμνάζει τον άνθρωπο από την παιδική ηλικία στην αρετή και του εμπνέει σφοδρή επιθυμία να την αγαπήσει και να γίνει τέλειος πολίτης, που να ξέρει να κυβερνά και να υπακούει στους νόμους σύμφωνα με το πνεύμα της δικαιοσύνης.
Αυτό το είδος της ανατροφής καθορίζει, όπως μου φαίνεται, ο λόγος μας και τώρα μονάχα αυτήν θέλει να ονομάσει παιδεία.
Εκείνην που βάζει στόχο της τα χρώματα ή εκείνην που αποβλέπει στην απόκτηση πολιτικής δυνάμεως ή κανένα άλλο είδος σοφίας, χωρίς σύνεση και δικαιοσύνη, τη θεωρεί βάναυση και ανελεύθερη και τελείως ανάξια να ονομάζεται παιδεία.
Εμείς όμως ας μη διαφωνούμε μεταξύ μας για τις λέξεις, αλλά ας μείνουμε σταθεροί στο λόγο που παραδεχόμαστε, ότι δηλαδή εκείνοι που έχουν πάρει σωστή μόρφωση γίνονται σχεδόν ενάρετοι και ότι δεν πρέπει να περιφρονούμε καθόλου την παιδεία γιατί έρχεται πρώτη στους τελειότερους ανθρώπους από όλα τα αγαθά.
Κι αν κάποτε μας ξεφεύγει, είναι δυνατό να την επαναφέρουμε στη θέση της, κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να κάνει πάντοτε κάθε άνθρωπος όσο μπορεί σ' όλη του τη ζωή.

konstantinaM3
14-07-13, 02:44
https://www.youtube.com/watch?v=HGMN25usmlA

PANOS-E60
14-07-13, 08:24
Πλάτωνος, Πολιτεία ?

Stamatis
14-07-13, 10:14
Πλάτωνος, Πολιτεία ?

Βερτης, Προτασεις. thumb

BILL007
14-07-13, 15:05
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/AggelioforosI-1.jpg

Κωνσταντίνος
14-07-13, 15:07
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/KarfiI-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/AggelioforosI-1.jpg

H τσιγγάνα καλή ;
:D

fanisk
14-07-13, 20:37
Νεα ασφαλτος στη παραλιακη σε αρκετα σημεια. Νεα ασφαλτος στον περιφερειακο Δραπετσωνας. Ανοιγουν 4 σταθμοι μετρο στις 26 Ιουλιου. Αλιμος Ηλιουπολη Αργυρουπολη Ελληνικο. Θα αδειασει λιγο η Λ.Βουλιαγμενης.

Πολυ χαιρομαι που βλεπω αυτα τα εργα, μακαρι να ακολουθησουν κι αλλα thumb

stef
14-07-13, 21:57
Ανοιγουν 4 σταθμοι μετρο στις 26 Ιουλιου. Αλιμος Ηλιουπολη Αργυρουπολη Ελληνικο. Θα αδειασει λιγο η Λ.Βουλιαγμενης.

Περίμενε να δεις τι θα γίνει απο κίνηση στο Ελληνικό από Σεπτέμβριο...

Monsta
14-07-13, 22:24
Tο «ταμπού» του πελατειακού κράτους

Του Χρήστου Γιανναρά

Εχει καταστραφεί (στην κυριολεξία) η ζωή της συντριπτικής πλειονότητας οικογενειών και ατόμων. Σε κάθε γωνιά της χώρας και σε κάθε παραμικρή πτυχή της καθημερινότητας αναπαράγεται ο πανικός της στέρησης, της ανασφάλειας. H απελπισία έχει παραλύσει τον ψυχισμό των ανθρώπων, είναι καθολική και αρράγιστη η βεβαιότητα για την αναξιοπιστία, την πολλαπλά πιστοποιημένη ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού να διαχειριστεί τη συμφορά που το ίδιο προκάλεσε.

Eξόφθαλμα τα εφιαλτικά δεδομένα, όμως τα κόμματα στο θλιβερό Eλλαδιστάν συνεχίζουν τις απίστευτες, σε μωρολογία και μικρόνοια, αντιμαχίες για το κάθε τι. Ωσάν να μην βλέπουν, να μην ακουν, να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους. Σε ένα μόνο θέμα συμπίπτουν και συμφωνούν, δίνουν κοινό αγώνα όλα τα κόμματα, σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, με φανατισμό και πείσμα: Nα μην απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι.

H πρωτοφανής σύμπνοια και ανυποχώρητη εμμονή όλων των κομμάτων στο συγκεκριμένο θέμα έχει προφανέστατη λογική βάση: Aπόλυση δημοσίων υπαλλήλων θα σήμαινε κατάλυση του πελατειακού κράτους. Kαι αν το πελατειακό κράτος καταλυθεί, το κόμματα στην Eλλάδα δεν έχουν λόγο υπάρξεως. Δεν ξέρουν να κάνουν άλλη δουλειά, να λειτουργήσουν για άλλο σκοπό, με άλλους στόχους. Δεν διανοούνται ότι θα υπήρχε περίπτωση να υπηρετήσουν ανάγκες κοινωνικές, προτεραιότητες εκσυγχρονισμού, προόδου, ιστορικής ευθύνης και πολιτισμού των Eλλήνων.

Eχουν φτιάξει το κράτος και το συντηρούν για να εξασφαλίζει διά βίου σίτιση («βρέξει-χιονίσει») στους πελάτες - ψηφοφόρους των κομμάτων. ΓιΆ αυτό και «εργαζόμενοι» είναι μόνο η κομματική πελατεία και έχει απεριόριστα δικαιώματα – ο γιατρός που χειρουργεί ανοιχτές καρδιές και ανοιχτά κρανία, με δεκάωρη ορθοστασία, δεν λογαριάζεται «εργαζόμενος» ούτε ο βιοπαλαιστής, που η πελατεία των κομμάτων τού καίει κάθε τρεις και λίγο το μαγαζί. Tο κράτος ανήκει στα κόμματα και στους πελάτες τους τούς διορισμένους με ρουσφέτι στο Δημόσιο.

Oσες «διοικητικές μεταρρυθμίσεις» κι αν αποφασιστούν, με οποιεσδήποτε τυμπανοκρουσίες, η γραφειοκρατία στην Eλλάδα αποκλείεται να θιγεί. Διότι, αν απλουστευθούν και συντομευθούν οι σχέσεις του πολίτη με το κράτος, θα αποκαλυφθούν οι υπάλληλοι που είναι περιττοί, αργόσχολοι και, κατά λογική ακολουθία, θα πρέπει να απολυθούν. Oι δαιδαλώδεις και αργόσυρτες διαδικασίες εμφανίζουν σήμερα «αναγκαίους» για τη λειτουργία του κράτους αναρίθμητους φυγόπονους, ευθυνόφοβους, ράθυμους, οκνηρούς, ανίκανους, ολιγοφρενείς, που «άραξαν» στο Δημόσιο με κομματικό «σημείωμα». Eίναι η κομματική πελατεία που δεν πρόκειται να θιγεί, από καμία δύναμη, όσο υπάρχει το σημερινό πολιτικό σύστημα, το σημερινό Σύνταγμα, η σημερινή συνδικαλιστική απολυταρχία. Δεν υπάρχει περίπτωση να αυτοκτονήσει η κομματοκρατία, να αυτοκαταργηθεί.

Tο έγκλημα του εξωφρενικού υπερδανεισμού της χώρας (με συγκεκριμένους, επώνυμους φυσικούς αυτουργούς) διόγκωσε τερατωδώς το πελατειακό κράτος, αλλά και αποκάλυψε τις πραγματικές του διαστάσεις: κοινωνικής λοιμικής. Kάθε πολίτης, απροκατάληπτος και διανοητικά επαρκής, μπορεί τώρα να έχει τεκμηριωμένη τη βεβαιότητα ότι στην εφιαλτική καταστροφή μάς οδήγησαν τα κόμματα μόνο για χάρη του πελατειακού κράτους, αυτού του Mινώταυρου. Eξ ορισμού αυτονομημένο από την κοινωνία, άδικο, αντίπαλο του πολίτη, το πελατειακό κράτος είναι ο θανάσιμος επίβουλος της ζωής, της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς μας.

Oμως, δύο χρόνια τώρα, τα κόμματα (όλα) έχουν κατορθώσει να εμφανίζουν τη ζωτική ανάγκη κατάλυσης του πελατειακού κράτους σαν εκβιαστική αξίωση και απάνθρωπη αναλγησία της τρόικας των δανειστών μας. H τρόικα ζητάει δραστικό περιορισμό του υπερτροφικού κράτους, μείωση, κατά πολλές δεκάδες χιλιάδων ατόμων, της δημοσιοϋπαλληλίας. Aν ζητούσε να απολυθούν οι ρουσφετολογικά διορισμένοι, να λειτουργήσουν θεσμοί αξιοκρατικού ελέγχου, εξ υπαρχής σχεδιασμός της λειτουργίας υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών με επαναξιολόγηση της καταλληλότητας και επάρκειας του προσωπικού, θα σφετεριζόταν σαφώς ρόλο πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας. Tο να ανταποκριθεί η Eλλάδα στην αξίωση των δανειστών της για περιορισμό του κράτους, όχι προσφέροντας απρόσωπες απολύσεις («κούρεμα» της δημοσιοϋπαλληλίας) αλλά τολμώντας σχεδιασμό αναδόμησης των υπηρεσιών, με αμερόληπτη αξιολόγηση του προσωπικού και απομάκρυνση των ανίκανων και ράθυμων, είναι στο χέρι των πολιτικών μας «δυνάμεων». Kαι αυτές, το ξέρουμε καλά, θυσιάζουν τον λαό και το μέλλον του για χάρη της κομματικής τους πελατείας.

Mε αποτέλεσμα: παρά τον καταιγισμό των απειλών για επικρεμάμενες απολύσεις, η δημοσιοϋπαλληλία απτόητη συνεχίζει τους ρυθμούς και τα προκλητικότατα «χούγια» της, απολύτως σίγουρη ότι τίποτα δεν μπορεί να την αγγίξει. Θρασύτατη αντικοινωνική συμπεριφορά, σαδιστικός βασανισμός του αδύναμου (κυρίως) πολίτη, «αέρας» κατεστημένης, ατράνταχτης εξουσίας, χαβαλές, χασκόγελα, αραχτή τεμπελιά, ιδιωτικά τηλεφωνήματα ατελείωτα και κάθε μέρα, από κάθε γραφείο, κάποιοι να λείπουν «νομίμως». Yπάρχουν εξαιρέσεις ανθρώπινης ποιότητας, αλλά η κυρίαρχη εικόνα είναι αυτή.

H αντικοινωνική νοοτροπία της διορισμένης στο Δημόσιο κομματικής πελατείας έχει τη μεταδοτικότητα επιδημίας: αλώνει προοδευτικά και τον ιδιωτικό τομέα. Tράπεζες, νοσηλευτικές επιχειρήσεις, πολυκαταστήματα, επιμελητήρια και Tαμεία, όλο και συχνότερα εμφανίζουν υπαλληλικές συμπεριφορές δημοσιοϋπαλληλίας. ΓιΆ αυτό και η (επώδυνη οπωσδήποτε) μετάβαση σε δομές και λειτουργίες κοινωνικού κράτους, κατάλυσης του πελατειακού μοντέλου, είναι όρος επιβίωσης της ελλαδικής μας συλλογικότητας.

Mετά την κραυγαλέα αποτυχία και γελοιοποίηση του ιστορικο-υλιστικού Mαρξισμού, ζούμε, μονόδρομο, την απροσχημάτιστη απανθρωπία του ιστορικο-υλιστικού Kαπιταλισμού, της «ελευθερίας» των Aγορών. Mοναδική δυνατότητα θεσμικής αντίδρασης και σε αυτόν τον εφιάλτη είναι το κράτος. Oχι το κομματικό, πελατειακό κράτος, αλλά το κράτος δικαίου, το κράτος πρόνοιας, το κοινωνικό κράτος. Tα κόμματα, με ετικέτα «Aριστεράς», πρωτοπορούν στη μαχητική υπεράσπιση του πελατειακού κράτους, του κηφηναριού της παρασιτικής δημοσιοϋπαλληλίας, γιΆ αυτό και συγκυβερνούν με τα ασπόνδυλα υποχείρια των Aγορών. Tο αίτημα του κοινωνικού, δίκαιου, θεσμικά λειτουργικού κράτους, αίτημα καινούργιου Συντάγματος, το καταλαβαίνουν μόνο οι κομματικά απροσκύνητοι. Πρέπει να είναι πολλοί. Aλλά προσώρας αμήχανοι.

Πηγή: Kathimerini

No hope. Confirmed.

vagmag
15-07-13, 11:20
Σύνταξη από τα 50 για 450.000 εργαζομένους στο Δημόσιο

https://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/suntaksh_apo_ta_50_gia_450_000_ergazomenoys_sto_dh mosio.2333419.html?utm_source=ContraWidget&utm_medium=ContraFooter&utm_content=Homepage&utm_campaign=24mediaWidget

Δεν ξέρω να το ανεβάσω όλο, αλλά επιτέλους σωθήκαμε!!!!
Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας, και εμείς βγάζουμε χαραμοφάηδες...

Δε φταίνε οι άνθρωποι, δε λέω, αλλά όχι και σύνταξη από τα 50....

Stathis
15-07-13, 11:44
λιγοτερα θα μας κοστιζουν ετσι τα συγκεκριμενα τρωκτικα.
σαν συνταξη θα παιρνουν μερος του μισθου, χωρια που θα μπορει να τις κουρεψει κι αλλο ριχνοντας το κοστος.
οπως εχουμε ξαναπει οι ανθρωποι δεν ειναι αριθμοι, ο αξιοπρεπης μισθος και η συνταξη ειναι δικαιωμα το οποιο πηγαζει απο την υπαρξη του ατομου και μονο.
ασχετα τι προσφερει ή τι προσπαθεια κανει.
απο μια χωρα δημοσιων υπαλληλων, θα παμε σε μια χωρα συνταξιουχων...
μια χαρα...

Monsta
15-07-13, 12:59
Το διάβασα το πρωί και μου σηκώθηκε κυριολεκτικά η τρίχα κάγκελο.

Ποιοι αποτελούν το ελληνικό Σόβιετ

https://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1835203

Δεν μπορώ για κάποιο λόγο να κοπιάρω το σώμα του άρθρου από το τηλ. Αν δε βαριέται κάποιος, ας το κάνει έδιτ κι ας το ενσωματώσει.

Nino
15-07-13, 13:00
Σύνταξη από τα 50 για 450.000 εργαζομένους στο Δημόσιο

https://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/suntaksh_apo_ta_50_gia_450_000_ergazomenoys_sto_dh mosio.2333419.html?utm_source=ContraWidget&utm_medium=ContraFooter&utm_content=Homepage&utm_campaign=24mediaWidget

Δεν ξέρω να το ανεβάσω όλο, αλλά επιτέλους σωθήκαμε!!!!
Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας, και εμείς βγάζουμε χαραμοφάηδες...

Δε φταίνε οι άνθρωποι, δε λέω, αλλά όχι και σύνταξη από τα 50....

οχι οτι παιζει καποιο ρολο... αλλα εχει πολλα λαθη το αρθρο δεν ειναι ετσι οπως τα λεει.
οι εικοσαετιες εικοσιπενταετιες με ανηλικα κλπ αφορουν μειωμενες συνταξεις.
Ακριβως τα ιδια ισχυουν και σε εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα 25 ετια και 50 χρονων στις γυναικες
Για οποιον θελει να το ψαξει...
https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST

υγ. υπαρχουν και καποιοι που ενω ο νομος τους δινει το δικαιωμα της συνταξιοδοτησης, δεν το θεωρουν ηθικο να ειναι συνταξιουχοι απο τα πενηντα και ποιο πριν χρονια τους και δεν κανουν χρηση των ευεργετηματων της νομοθεσιας...
και πριν μιλησει κανεις για το αντιθετο!!!
μιλαω για τον εαυτο μου!!!
τριτεκνος γαρ

120ie87
15-07-13, 13:06
Το διάβασα το πρωί και μου σηκώθηκε κυριολεκτικά η τρίχα κάγκελο.

Δεν μπορώ για κάποιο λόγο να κοπιάρω το σώμα του άρθρου από το τηλ. Αν δε βαριέται κάποιος, ας το κάνει έδιτ κι ας το ενσωματώσει.

Ποιοι αποτελούν το Ελληνικό Σοβιέτ;

Του Γιώργου Καισάριου

Το κρατικοδίαιτο κομμάτι του Ελληνικού Σοβιέτ (ήτοι η ελληνική γραφειοκρατική αριστεροσύνη) χορεύει αυτή την εποχή το τελευταίο ταγκό. Σωστά ακούσατε. Κάνουν μια ύστατη προσπάθεια να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, τους μισθούς και τους τίτλους τους. Η τελευταία αυτή προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στο να βρεθεί αρκετό χρήμα προκειμένου να μην χάσουν τα “κεκτημένα”.

Έτσι λοιπόν, πιστεύοντας ότι στην ελληνική οικονομία "λεφτά υπάρχουν", έχουν αμολήσει χρηματοκυνηγητό με σκοπό να βρουν και το τελευταίο ευρώ, για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν τόσα χρόνια, που δεν είναι άλλο από το να απομυζούν τον Ελληνικό λαό.

Προφανώς κανείς τους δεν πιστεύει στο ρητό της στήλης, Φόροι που δεν μπορεί να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν, αλλά και "Βεβαιωμένοι" φόροι που δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν θα πληρωθούν. Προφανώς κάνεις τους δεν γνωρίζει την θεωρία του Laffer, σύμφωνα με την οποία όσο μεγαλύτερη η φορολογία, τόσο λιγότεροι οι φόροι. Το Ελληνικό Σοβιέτ όχι μόνο παραγνωρίζει τους κανόνες των μαθηματικών, αλλά έχει έννομο συμφέρον να κάνει το αντίθετο.

Αδιαφορεί τι λένε οι κλασικοί φιλελεύθεροι οικονομολόγοι, η πρακτική εμπειρία των δυτικών οικονομιών των τελευταίων 100 ετών και αδιαφορεί για το ότι παντού ο υπαρκτός σοσιαλισμός έχει αποτύχει. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να φορολογεί, είτε αυτά τα λεφτά υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν. Βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου... του δικού της θανάτου.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ποιος νομίζετε ότι γράφει ένα νομοσχέδιο 200 σελίδων; Ο κάθε υπουργός, ή κάποια κομματικά στελέχη (που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα); Νομίζετε ότι η βουλή έχει καμία ανάμιξη στα όποια νομοσχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης; Ή νομίζετε ότι στελέχη της κυβέρνησης διαβάζουν ένα νομοσχέδιο 200 σελίδων; Ή μήπως ο πρωθυπουργός; Αυτοί που γράφουν τα διάφορα (παλαβά) νομοσχέδια είναι τα γραφειοκρατικά στελέχη των υπουργείων, που κάνουν αυτή τη δουλειά χρόνια τώρα;

Αυτοί που γράφουν όλους αυτούς τους άχρηστους νόμους (και τις διευκρινιστικές διατάξεις), είναι οι ίδιοι που, ανεξάρτητα του ποιος είναι κυβέρνηση, ουσιαστικά κάνουν το κουμάντο. Είναι η γραφειοκρατική ελίτ των “ειδικών” μέσα στα υπουργεία, που το πρωθυπουργοκεντρικό σοσιαλιστικό μοντέλο κεντρικής διοίκησης (ΑΚΑ σοβιέτ), τους έχει δώσει το δικαίωμα να κάνουν το κουμάντο. Διότι υπουργοί και πολιτικοί προϊστάμενοι έρχονται και φεύγουν, αυτοί όμως μένουν.

Ναι μεν όλοι αυτοί παίρνουν στίγμα και κατεύθυνση από την πολιτική ηγεσία, αλλά ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες που το πολιτικό προσωπικό πολλές φορές δεν ξέρει καν ότι υπάρχουν. Ποιος άλλωστε είχε την φανταστική ιδέα νομίζετε να αυξηθεί η προκαταβολή φόρου νομικών προσώπων στο 90%;; Κάποιος στην κυβέρνηση;

Αυτό το κρατικοδίαιτο κομμάτι της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας θα πρέπει να εξαλειφτεί. Είναι η ίδια κάστα γραφειοκρατών που απαρτίζουν και την ΕΡΤ και είναι οι ίδιοι που εμποδίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια προόδου, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση θέλει πράγματι να αλλάξουν τα πράγματα (που δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός το πιστεύω λιγότερο).

Άρα το Ελληνικό Σοβιέτ έχει όνομα και διεύθυνση και δεν είναι άλλο από τα γραφειοκρατικά γρανάζια αυτού του κράτους. Άρα όποιος πολιτικός ή κυβερνητικό στέλεχος θέλει να κάνει πραγματικές αλλαγές σε αυτή τη χώρα, θα πρέπει να ξεριζώσει το 100% όλων αυτών που είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για πολλές από τις λεπτομέρειες σε πολλά νομοσχέδια, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα θιγούν τα κεκτημένα τους.

george.kesarios@capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

Monsta
15-07-13, 13:07
Τρία άτομα στο δικό μου κύκλο (δυστυχώς) δεν σκέφτονται έτσι. Και παίρνουν σύνταξη και δουλεύουν μαύρα. Το είχα ξαναγράψει.

vagmag
15-07-13, 13:13
Ποτέ δεν είπαμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα είναι ίδιοι.
Δε χρειάζεται να παίρνουμε προσωπικά κάποια πράγματα.

Τώρα για τα ευεργετήματα αυτά που ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα.... ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

Δε λέω ποια είναι τα σωστά, αλλά είμαστε για γέλια αν συγκρίνουμε το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα:hystericalbs1:

Κάποιοι θα πάρουν μειωμένη σύνταξη 500 ευρώ για να κάθονται από τα 50 τους (ή και να εργάζονται "μαύρα"), και κάποιοι θα παρακαλάνε στον ιδιωτικό τομέα να βρουν εργασία για 500 ευρώ... (οι πρώτοι θα δικαιούνται φυσικά ιατρική περίθαλψη - έστω πετσοκομμένη- οι δεύτεροι είναι κάτι πλέον διαπραγματευσίμο... μιας και ο ανταγωνισμός και η ανάγκη είναι μεγάλη)

Έχω φίλο κολλητό, καθηγητή πανεπιστημίου ο οποίος είναι 55 ετών, και δεν επέλεξε να βγει στη σύνταξη. Ο μισθός είναι 3000+ ευρώ, (μόνο ο μισθός), και αν είχε βγει στη σύνταξη, σήμερα θα έπαιρνε 2000 ευρώ. Γιατί να βγει...

hades7
15-07-13, 13:29
Μια ιδιαίτερης βαρύτητας απόφαση πήρε πρόσφατα το Ειρηνοδικείο Καβάλας, το οποίο προχώρησε στο ολικό «κούρεμα» χρέους ενός ζευγαριού δανειοληπτών–μελών του συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος διασώζοντας πλήρως την πρώτη κατοικία του.

Πρόκειται ίσως από τις μοναδικές δικαστικές αποφάσεις για ολική διαγραφή χρέους τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει χρέος για αγορά πρώτης κατοικίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το δικαστήριο αποφάσισε την ολική διαγραφή χρέους ύψους 120.000 ευρώ (για στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες), εξαίρεση της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση, δηλαδή τον πλειστηριασμό, που μπορούσε να διαταχθεί από το δικαστήριο και, παράλληλα, την εξαίρεση των δανειοληπτών από την πρόσθετη υποχρέωση να καταβάλει μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου τους.

«Πρόκειται ίσως από τις μοναδικές αποφάσεις, αν όχι η μοναδική απόφαση σε όλη την Ελλάδα, κατά την οποία το δικαστήριο απαλλάσσει τους δανειολήπτες από τις οφειλές τους και θέτει σε εφαρμογή την πρόβλεψη του νομοθέτη να εξαιρεί από την υποχρέωση καταβολής μέχρι το 85% της εμπορικής της αξίας του ακινήτου τους όταν τίθεται ζήτημα επιβίωσης τους», δήλωσε κατά την πρωινή ενημέρωση του radio1d.gr ο δικηγόρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χρήστος Γάκης.

Όπως διευκρίνισε ο κ Γάκης, το ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης δεδομένου ότι ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος ενώ οι απολαβές της συζύγου δεν ξεπερνούν τα 400 με 420 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 9 του Ν. 3869/2010 «Ο οφειλέτης μπορεί να υποβάλει στο δικαστήριο πρόταση εκκαθάρισης ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση βεβαρημένο ή μη με εμπράγματη ασφάλεια ακίνητο, που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του, εφόσον τούτο δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά πενήντα τοις εκατό. Στην περίπτωση αυτή το δικαστήριο ρυθμίζει την ικανοποίηση απαιτήσεων των πιστωτών μέχρι συνολικό ποσό που ανέρχεται στο ογδόντα πέντε τοις εκατό της εμπορικής αξίας του ακινήτου της κύριας κατοικίας, όπως αυτή αποτιμάται από το δικαστήριο».

Η διάταξη αυτή εισάγει ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ του οφειλέτη, αφού του παρέχει τη δυνατότητα εξαίρεσης της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση, δηλαδή τον πλειστηριασμό, που μπορούσε να διαταχθεί από το δικαστήριο σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του ίδιου άρθρου, δοθέντος ότι αποτελεί ρευστοποιήσιμο περιουσιακό στοιχείο, πλην όμως του επιβάλλει, προκειμένου να πετύχει την εξαίρεση, την πρόσθετη υποχρέωση να καταβάλει μέχρι το 85% της εμπορικής της αξίας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα και με την εισηγητική έκθεση του Ν. 3869/2010, δίνεται μεν η δυνατότητα στον οφειλέτη να απαλλαγεί από τα χρέη του, εφόσον όμως δεν υφίστανται περιουσιακά στοιχεία για την ικανοποίηση των πιστωτών. Ειδικά επί της διάσωσης της κατοικίας από τη ρευστοποίηση, η δυνατότητα αυτή παρέχεται στον οφειλέτη υπό τους όρους και διαδικασίες που δε θα θίγουν τα συμφέροντα των πιστωτών. Εφόσον ο οφειλέτης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πρόσθετη αυτή υποχρέωση, εναπόκειται στη βούλησή του η εξαίρεση ή μη της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση, αφού το δικαστήριο μπορεί να τη διατάξει μόνο μετά από αίτημά του και όχι αυτεπάγγελτα.

Με βάση λοιπόν τη ρύθμιση του αρθ, 9 παρ. 2 εφόσον μεν τα υπόλοιπα των χρεών του οφειλέτη μετά τις καταβολές της ρύθμισης του αρθ. 8 παρ. 2 υπερβαίνουν το ποσό του 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας του, το δικαστήριο θα προβεί σε ρύθμιση επιβάλλοντάς του πρόσθετο χρέος για την εξόφληση των οφειλών του αυτών ίσο με το ποσό αυτό του 85%, απαλλασσομένου του υπολοίπου των χρεών με την τήρηση της ρύθμισης. Εφόσον δε τα υπόλοιπα των χρεών του είναι μικρότερα του 85% θα υποχρεωθεί σε καταβολές μέχρι την εξάντληση του ποσού αυτού.

Πηγή: newsbeast.gr

Nino
15-07-13, 13:37
Ποτέ δεν είπαμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα είναι ίδιοι.
Δε χρειάζεται να παίρνουμε προσωπικά κάποια πράγματα.

Τώρα για τα ευεργετήματα αυτά που ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα.... ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

Δε λέω ποια είναι τα σωστά, αλλά είμαστε για γέλια αν συγκρίνουμε το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα:hystericalbs1:

Κάποιοι θα πάρουν μειωμένη σύνταξη 500 ευρώ για να κάθονται από τα 50 τους (ή και να εργάζονται "μαύρα"), και κάποιοι θα παρακαλάνε στον ιδιωτικό τομέα να βρουν εργασία για 500 ευρώ... (οι πρώτοι θα δικαιούνται φυσικά ιατρική περίθαλψη - έστω πετσοκομμένη- οι δεύτεροι είναι κάτι πλέον διαπραγματευσίμο... μιας και ο ανταγωνισμός και η ανάγκη είναι μεγάλη)

Έχω φίλο κολλητό, καθηγητή πανεπιστημίου ο οποίος είναι 55 ετών, και δεν επέλεξε να βγει στη σύνταξη. Ο μισθός είναι 3000+ ευρώ, (μόνο ο μισθός), και αν είχε βγει στη σύνταξη, σήμερα θα έπαιρνε 2000 ευρώ. Γιατί να βγει...

γιατι αγαπητε μεχρι το μνημονιο 2 οσοι εβγαιναν σε συνταξη ανεξαρτητως του φορεα ασφαλισης τους μπορει και να επαιρναν περισσοτερα απο οσα επαιρναν οταν δουλευαν (τα επικουρικα ταμεια)
Οι καθηγητες πανεπιστημιου δεν ειναι εργαζομενοι που περιμενουν με λαχταρα την ημερα συνταξιοδοτησης των και αυτο νομιζω δεν χρειαζεται να το εξηγησουμε.
Ομως να ξερετε ενα πραγμα
αν την ημερα που συμπληρωσει καποιος 35ετια ειναι μικροτερος απο 60 ετων μπορει να παραμεινει στην εργασια του μεχρι τα 65-67.
Αν ειναι πανω απο 60 και συμπληρωσει 35ετια τοτε λυνεται αυτοδικαια η εργασιακη του συμβαση και απολυεται για συνταξιοδοτηση.

λοιπον μια θεια της γυναικας μου δουλεψε για εικοσι χρονια σε μεγαλη πολυεθνικη πασιγνωστη εταιρεια αναψυκτικου.
πηρε συνταξη σε ηλικια 50 χρονων με ανηλικο παιδι (σημειωση το παιδι ηταν μερικους μηνες πριν την ενηλικιωση, οχι οτι εχει διαφορα αλλα ετσι...)
Με τα ενσημα και τα επικουρικα η συνταξη της ηταν μεγαλυτερη απο οσα επαιρνε.
Ξερεις και κατι!! μπορει να σου φανει παραξενο αλλα τα επικουρικα στον ιδιωτικο τομεα εβγαζαν μεγαλυτερο ποσο απο το δημοσιο σε συγκρινομενα ιδια μεγεθη (χρονια /συνταξη)

Τελος να πουμε και οτι πλεον δεν ισχυουν αυτα τα περισσοτερα και οποιος εχει διοριστει απο το 1993 και μετα, συνταξη κατω απο τα 65 δεν βλεπει.
Ετσι πρεπει!!!!

Konstantinos E60
15-07-13, 13:57
Στα 65 μου (αν ζώ ) θα έχω συμπληρώσει 46 εργασιμα. Αραγε ακόμα πέτσους θα βρέχει ??

Stathis
15-07-13, 14:03
μιλαω για τον εαυτο μου!!!
μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια, ετσι λεει ο προεδρας...thumb

vagmag
15-07-13, 14:40
Η διαφορά ιδιωτικού με δημόσιο τομέα, πέραν των μισθών, των συντάξεων, των παροχών σε υγεία , των επιδομάτων κλπ είναι και στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο ένας σίγουρα μέχρι τη μέρα της συνταξιοδότησής του θα εργάζεται , θα έχει ένσημα και περίθαλψη ενώ ο άλλος μπορεί εκτός από το να πεινάσει χωρίς μισθό, να πεθάνει μιας και δε θα δικαιούται περίθαλψη και να παρακαλάει δεξιά-αριστερά για τα τελευταία του ένσημα...

Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης.
Είπαμε άλλωστε, αν είναι καλύτερα στον ιδιωτικό τομέα, οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα, να έρθει ο κάθε δημόσιος να απολαύσει τις χαρές του ιδιωτικού τομέα!

Monsta
15-07-13, 22:15
https://www.protothema.gr/greece/article/294727/se-kloio-dimotikon-astunomikon-ta-grafeia-tis-nd/

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

όσοι διορίστηκαν με ΑΣΕΠ δεν θα απολυθούν, ενώ όσοι δεν διορίστηκαν[ με ΑΣΕΠ θα απορροφηθούν.

Καμία ελπίδα ρε παιδιά, μα καμία.

Το προχθεσινό άρθρο της Καθημερινής "τα ταμπού του πελατειακού κράτους" δεν αφήνει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ περιθώριο αμφισβήτησης. Πέρα λοιπόν από τους πρωτόγνωρους φόρους, το Τρωκτιστάν δε πρόκειται ν αλλάξει στο παραμικρό. Άντε βίβα. :thumbsup:

hades7
15-07-13, 22:30
Πρώτη μέρα των εκπτώσεων και τα κοπροσκυλα νεκρωσαν την αγορά στο κέντρο ,αύριο τα αλλα τα κοπροσκυλα θα νεκρωσουν πάλι τα πέριξ .τραβα την πρίζα μερκελ κατέβασε την ασφάλεια κανε βραχυκύκλωμα κανε κάτι τέλος πάντων......

Monsta
15-07-13, 22:51
Λοιπόν, η παρακάτω λίστα θα φανεί χρήσιμη το φθινόπωρο που θα συζητάμε πως το suckσες στόρι πήγε άκλαφτο.

Του Κ. Παπαδόπουλου.

ΙΟΥΛΙΟΣ

1. 1η δόση ΕΕΤΗΔΕ
2. 1η δόση ΦΑΠ 2011-2012 (για ιδιοκτήτες άνω των 200κ)

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

3. 2η δόση ΦΑΠ 2011-2012
4. 1η δόση φόρου εισοδήματος 2012
5. 1η δόση φόρου πολυτελείας (άγνωστος αριθμός δόσεων)

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

6. 3η δόση ΦΑΠ 2011-2012
7. 2η δόση ΕΕΤΗΔΕ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

8. 4η δόση ΦΑΠ 2011-2012
9. 2η δόση φόρου εισοδήματος '12
10. 1η δόση ΦΑΠ 2013

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

11. 5η δόση ΦΑΠ 2011-2012
12. 3η δόση ΕΕΤΗΔΕ
13. 2η δόση ΦΑΠ 2013

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

14. 6η δόση ΦΑΠ 2011-2012
15. 3η δόση φόρου εισοδήματος 2012
16. 3η δόση ΦΑΠ 2013
17. Τέλη κυκλοφορίας 2014

Υπόλοιπες δόσεις φόρου πολυτελείας;;

Χαντέ, εκτύπωσέ το να το βλέπεις. :hystericalbs1:

hades7
15-07-13, 23:03
Ναι θα το βάλω και σε καρδο απο πάνω μου κι οποίος με ρωτάει τι ειναι θα του λέω το ζε λα μσι

Thomelef
15-07-13, 23:04
Χαχαχα...κατσε και θα δεις τι θα εισπραξουν.

Εδω θα'μαστε, κατσε να δεις την τρυπα του ιουλιου και αυγουστου. Παλια θυμαστε που τραγουδουσαμε...το μπ@@ρδελο καιγεται???κατσε και θα δεις τι θα εισπραξουν. Ουτε καν για τα σηματα θα προλαβουμε να σχολιασουμε με αυτο που εχει να γινει μεχρι το σεπτεμβρη.

Κατσε και να βγει και το αλλο το φλεγμα στην εξουσια, εκει να δεις τι ωραια που θα ειναι και τοτε να δουμε τι θα γινει.

A8hnaios
15-07-13, 23:04
https://fbcdn-photos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/993306_599334916755654_1531726148_n.jpg
:hystericalbs1: :hystericalbs1:

Stamatis
15-07-13, 23:27
ΣΚΑΪ

  Live
  Live
Marfin: Την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων εισηγήθηκε η εισαγγελέας
ΕΛΛΑΔΑ15/07/2013 | 19:09

Την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων - διευθύντρια και υποδιευθύντρια του υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας και ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου - , που από τον περασμένο Απρίλιο κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας εισηγήθηκε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας.

Με βάση το αποδεικτικό υλικό η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της η εισαγγελέας παρέθεσε όλα εκείνα τα στοιχεία που την οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δια παραλείψεως τέλεσαν όσα τους αποδίδονται επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός πως το εν λόγω κτίριο είχε γίνει κατ΄ επανάληψη στόχος αγνώστων δραστών, εν τούτοις « λειτουργούσε γυμνό και απροστάτευτο από μέτρα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας».

Νωρίτερα, απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι δεν αποδέχθηκαν την πράξη που τους αποδίδεται, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.
Διχως σχολια.

Konstantinos E60
16-07-13, 07:18
Μιας και δεν κάηκες πήγαινε στην φυλακή.

Nino
16-07-13, 10:12
χαντε πες κατι βρε!
το τσιγαρο το ΄χεις ακομα κομμενο?

hades7
16-07-13, 10:15
χαντε πες κατι βρε!
το τσιγαρο το ΄χεις ακομα κομμενο?

φανταζομαι η ερωτηση εχει αλληγορικη σημασια αλλα ναι το εχω ακομα κομμενο

Nino
16-07-13, 10:21
φανταζομαι η ερωτηση εχει αλληγορικη σημασια αλλα ναι το εχω ακομα κομμενο

:original:
χαχαχα
και εγω που το εχω κομμενο εχω κατι θεματακια...

εσυ ομως βλεπω αρχισες να μιλας με την μερκελ

τραβα την πρίζα μερκελ κατέβασε την ασφάλεια κανε βραχυκύκλωμα κανε κάτι τέλος πάντων....

:hystericalbs1::hystericalbs1:

χιουμορακι!!!

hades7
16-07-13, 10:25
εχω αρχισει κι ακουω φωνες, νομιζω οτι μιλαω και με το θεο,το κακο βεβαια ειναι οτι τον ακουω να μου απανταει κιολας.....

A8hnaios
16-07-13, 11:02
Πάρε κάνα μήνα διακοπές να έρθεις στα ίσια σου βρεε. Α ρουλη!!!!

Bitz
16-07-13, 11:29
εχω αρχισει κι ακουω φωνες, νομιζω οτι μιλαω και με το θεο,το κακο βεβαια ειναι οτι τον ακουω να μου απανταει κιολας.....

Ααα..δεν μου τα ειπες αυτα εχθες.

Nino
16-07-13, 11:39
Με τον Θεο αν μιλας! το λενε προσευχη! μη σε νοιαζει!!!
με την εξοχοτατη παλι ως ενα σημειο δικαιολογειται απο το κομμενο τσιγαρο
αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι αν σου απαντανε...

skylos
16-07-13, 11:43

εγω ημουνα που γαυγιζα στη γατα κατω απ το μπαλκονι.

hades7
16-07-13, 11:44
Ααα..δεν μου τα ειπες αυτα εχθες.

χθες μαικ δεν ειχα καταφερει να του μιλησω δεν μπορουσα να πιασω γραμμη

Stathis
16-07-13, 11:46
χθες μαικ δεν ειχα καταφερει να του μιλησω δεν μπορουσα να πιασω γραμμη

θα σου εχει φαει τα καλωδια κανενα τρωκτικο. χαχααχχαχαχαχα

jkourkoulis
16-07-13, 12:13

Αντώνη εσύ;

https://www.youtube.com/watch?v=wXFBw6oS0tA

:th_Laie_67-1:

Monsta
16-07-13, 16:55
Ε ρε κάτι ξεφτιλισμένα ανδρείκελα.

https://www.youtube.com/watch?v=rCF8B2MpoyE&sns=em

Sent from my iPhone

Monsta
16-07-13, 17:45
Σε συνέντευξη ο επικεφαλής της Eurostat ερωτάται:

Οι ποινικές διώξεις που διεξάγονται έναντι του νυν διευθυντή της ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, δεν είναι ανησυχητικές για τη φερεγγυότητα της χώρας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον παράξενο γεγονός. Και δύσκολο να το κατανοήσουμε οι εκτός Ελλάδας. Για πρώτη φορά υπάρχει γενικός δ/ντής της στατιστικής υπηρεσίας που κάνει τη δουλειά του με μία απλώς τεχνητή προσέγγιση - όχι πολιτική και ο οποίος δεν συνδέεται με κανένα κόμμα. Ο αυτός ο πρώτος ανεξάρτητος υπεύθυνος κατηγορείται τώρα ότι υπερέβαλε σε ότι αφορά τους αριθμούς.

Ενώ οι προκάτοχοί του, οι οποίοι επί χρόνια παρέδιδαν λανθασμένα στοιχεία δεν ενοχλούνται διόλου. Αυτό μοιάζει με τη κόλαση του Δάντη.

Από την aisxri-efimerida https://www.iefimerida.gr/news/115066/επικεφαλής-eurostat-ετσι-μας-κοροΐδευαν-την-περίοδο-2004-2009-οι-ελληνες-με-το-χρέος

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Monsta
16-07-13, 18:43
Ζούμε ιστορικές στιγμές.

https://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/614778/Rachil-Tha-sas-kremasoyme-Tzamtzis-Tha-mas-kl-seis-ta-arch.aspx

Σάλος από τους διαλόγους στη Βουλή

Σάλο έχει προκαλέσει ο διάλογος που αναρτήθηκε στα parapolitika.gr με τον τσακωμό της Ραχήλ Μακρή με τον Δάνη Τζαμτζή. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως το σκηνικό ξεκίνησε όταν μιλούσε ο εισηγητής της ΝΔ για την αντισυνταγματικότητα και εκεί πετάχτηκε η Ραχήλ Μακρή και είπε: "Θα σας κρεμάσουμε" . Με αυτή την έκφραση τα πήρε στο... κρανίο ο Τζαμτζής και απάντησε "Θα μας κλ@σεις τα αρχ.... Κάτσε κάτω διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ" . Στην συνέχεια ακολούθησε ο "διάλογος" περί ηλιθίων και ...προδοτών...

Monsta
16-07-13, 19:19
Κατατέθηκε λέει, ειδική ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο για να προστατεύσει τους δημοτικούς αστυνομικούς, με 67% αναπηρία.

Πως προσελήφθησαν ανάπηροι ως αστυνομικοί;;; Θεσ να μασ τρελάνεισ υποτιτλιστή μου;;;

#eternal_facepalm#

Thomelef
16-07-13, 19:44
Κατατέθηκε λέει, ειδική ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο για να προστατεύσει τους δημοτικούς αστυνομικούς, με 67% αναπηρία.

Πως προσελήφθησαν ανάπηροι ως αστυνομικοί;;; Θεσ να μασ τρελάνεισ υποτιτλιστή μου;;;

#eternal_facepalm#

πλάκα κάνεις ρε μλκ, δε μπορεί...:shok::shok:

Azurius
16-07-13, 19:58
πλάκα κάνεις ρε μλκ, δε μπορεί...:shok::shok:

Εδώ ρε ψηλέ στον ΟΑΣΘ υπάρχουν διορισμένοι με 67% αναπηρία χαρακτηρισμένοι "τυφλοί" στη γραμμή του Φοίνικα και του Αεροδρομίου. Όπως δλδ και ο οδηγός απορριματοφόρου (αν θυμάμαι καλά) στον Δήμο Περιστερίου. Ειδήσεις δε βλέπεις; Εγώ σταμάτησα να βλέπω Nickelodeon και ξανάρχισα να βλέπω. Πολύ γέλιο μιλάμε. Μας κοροϊδεύουν μες στη μάπα!!!

Monsta
16-07-13, 20:43
....... Πολύ γέλιο μιλάμε. Μας κοροϊδεύουν μες στη μάπα!!!

Όπως ακριβώς το λέει ο Στέλιος, Τομ. Μόνο που δεν είναι καθόλου για γέλια. Δεκαετίες ολόκληρες ρονανάνε τα δημόσια ταμεία με τον ίδιο χυδαίο τρόπο. Και τώρα που βγήκαν όλα στη φόρα και διαμαρτύρεται ο κόΖμος, γινόμαστε εμείς οι κακοί κατάλαβες;;

Λοβοτομίσανε ένα ολόκληρο λαό και δε τολμά να βγει κανείς να τους πλακώσει στις μάπες όλους μαζί. Και τους δίνουν και βήμα όπου βρουν ευκαιρία τα άλλα τα τρωκτικά για να τους βλέπουν οι διανοητικά ανάπηροι να τσακώνονται μεταξύ τους.

Τ ακούς μεταφραστή μου;;;

hades7
16-07-13, 21:11
Απεργία για την ταλαιπωρία του αλλου, εγκλωβισμένος στην αμαλιας ψωφο τρωκτικά και γρηγορα

S8N
16-07-13, 21:37
Περυσι ηρθε ενας να τακτοποιησει το αυθαιρετο του. Παρκαρει το Accent του στο parking, ανοιγει την πορτα, βγαινει απο το αυτοκινητο ευκολοτερα απ' οτι βγαινω εγω, κλειδωνει, ανεβαινει τις σκαλες, σπρωχνει την πορτα, μπαινει, καθεται, αναβει τσιγαρακι, μου λεει τι θελει, του βαζω ενα ποτακι γιατι ηταν και χειμωνας, κατεβαζει δυο τελικα, μου ζητα να του πω ποσο βγαινει το προστιμο, το βαζω στο συστημα του ΤΕΕ, του λεω 15 χιλιαρικα και κατι ψιλα, και μου απαντα "Α, ξεχασα να σου πω, εχω και 80% αναπηρια". Μου βγαζει ενα χαρτι απο το ΙΚΑ, το κοιταζα καλα καλα, θελω προσφατο του απαντω, με διαβεβαιωνει πως θα το φερει την επομενη ημερα.. Πραγματι το εφερε. Ηταν 75 χρονων. Τελικα πληρωσε 2 χιλιαδες. Μου θυμισε μια ταινια του Ψαλτη, εκανε τον τυφλο ζητιανο κι ελεγε "ματια εχω και κοσμο δε βλεπω, ματια εχω τι κωλο που βλεπω... (μολις ειχε περασει απο μπροστα ενας κομματος).

Monsta
16-07-13, 21:51
Τελικά πέρασε των Δημάρχων (σύγχρονων Μπέιδων).

Αυτοτέλεια στη διαχείρηση του δημόσιου χρήματος και ΕΞΑΡΤΗΣΗ από το κράτος για να παίρνουν το παραδάκι και να το λεηλατούν.

Μεταξύ άλλων πήραν και χρήματα για ν αποψιλώσουν τα ξερόχορτα το καλοκαίρι, αλλά θα τα χρησιμοποιήσουν μαζί με πολύ άλλο Δημόσιο παραδάκι για <<καλλιτεχνικές>> εκδηλώσεις και ταρατατζούμ. Πως θα βγάλουν θερινό μεροκάματο οι τραγουδοποιοί με κλειστά τα μπουζουκάδικα;

Από τα δικά σου λεφτά λακαμά νεοέλληνα. Που τα διαχειρίζονται οι Μπέηδες-Δήμαρχοι. Με τα χατήρια των Κοτζαμπάσηδων πολιτικών που κοροϊδεύουν ψιλό γαζί τους ευρωπαίους φορολογούμενους.

Ασχολίαστο μεταφραστή μου. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Stathis
16-07-13, 22:10
Ποιος ειναι ο μεταφραστης ρε, μας επρηξες.

Nino
16-07-13, 22:18
οσα δεν φερνει ο χρονος τα φερνει η στιγμη..

υπαρχουν διαφορες καταστασεις που μπορουν να αλλαξουν σε μια στιγμη τη ζωη ενος ανθρωπου..
μια νοσος, ενα ατυχημα.
ΑΜΕΑ μπορουν να γινουν και ηδη διορισμενοι υπαλληλοι οργανισμων του δημοσιου (αιμοκαθαιρουμενοι, υστερα απο τροχαιο κλπ).
Ευτυχως που στο δημοσιο υπαρχει χωρος και για αυτους σε οποια υπηρεσια και αν ανηκουν.
Ο καθενας απο εμας αν βαλει το μυαλο του να δουλεψει θα βρει δεκαδες θεσεις εργασιας για ΑΜΕΑ και στην δημοτικη αστυνομια αλλα και παντου.
Εκτος απο αυτες βεβαια υπαρχει και η αναλογη νομοθεσια που δινει (ευτυχως) προσβαση σε ΑΜΕΑ σε ολο το δημοσιο μιας και ο ιδιωτικος τομεας ειναι λιγο ποιο "δυσπροσιτος"

Σκοπός του Νόμου είναι να προάγει τις ευκαιρίες απασχόλησης των ατόμων με αναπηρίες, αντισταθμίζοντας τις μειωμένες ευκαιρίες που έχουν λόγω της αναπηρίας τους, ακολουθώντας, όπως πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις κατευθυντήριες γραμμές διεθνών συμβάσεων του κοινοτικού αλλά και του κυπριακού δικαίου για τη λήψη θετικών μέτρων για την ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην απασχόληση.
Νόμο, Ν. 146(Ι)/2009

https://www.rhodes.aegean.gr/employability/kanones.OHE.htm

https://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dsid/dsid.nsf/dsipd28_gr/dsipd28_gr?OpenDocument

fanisk
16-07-13, 22:21
Πολυ ομορφες οι μηχανοκινητες πορειες των Δημοτικων Αστυνομικων. Ζηλευω. Να κλεινεις δημοσιο δρομο, με δημοσιο οχημα, γεμισμενο με δημοσια βενζινη. Αι στο διαολο δημοσιοι της σφαλιαρας, μια ζωη αραζατε με γυαλισμενο αρβυλο και γυαλι rayban, δεν κοψατε ποτε προστιμο σε οποιον κλεινει ραμπες και πεζοδρομια, σε αυτον που βγαζει το σκυλι του βολτα και αφηνει τα σκατα στο δρομο. Μακαρι να πεινασουν. Δημοσιο χρημα στη διαθεση του δημοσιου τεμπελη.

hades7
16-07-13, 22:51
Ε δεν μπορείς να πεις παταξαν το παράνομο εμπόριο στην Ερμού ..

Monsta
16-07-13, 22:58
Πάνω από όλα ο άνθρωπος. Αγαπάμε Δημόσιο.

«Πανικός» στην Βόρεια Κορέα για τον Κιμ Γιονγκ-ουν

Άνθρωποι της προσωπικής του ασφάλειας έδωσαν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τον κρατήσουν από το πλήθος που ζητωκραύγαζε

https://www.protothema.gr/world/article/295246/panikos-stin-voreia-korea-gia-ton-kim-giong-oun/

Monsta
16-07-13, 23:41
Με αυτόφωρο κινδυνεύουν όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες!

Η Ελλάδα βιώνει από το 2009 μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, η οποία εν μέσω τριών μνημονίων και αλλεπάλληλων πολιτικών λιτότητας έχει εκμηδενίσει ουσιαστικά το εισόδημα του μεγαλύτερου μέρους των Ελλήνων επιχειρηματιών (και φυσικών προσώπων) οι οποίοι πλέον ζουν για να πληρώνουν την εφορία και τα "χαράτσια" που επιβάλλει κάθε νέα κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι επόμενο πολλοί επιχειρηματίες να δημιουργούν χρέη προς το Δημόσιο τα οποία φυσικά δεν πληρώνουν, όχι γιατί δεν θέλουν (προσοχή, δεν λείπουν και αυτοί εκμεταλλεύονται την κατάσταση) αλλά γιατί πραγματικά δεν μπορούν, μέσα σε ένα περιβάλλον έλλειψης ρευστότητας από τράπεζες, εταιρικούς πελάτες και τελικούς καταναλωτές.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θα περίμενε κανείς η τεχνοκρατική μάλιστα κυβέρνηση που έκλεισε ήδη έναν χρόνο "ζωής" να διευκολύνει και να βοηθάει τους Έλληνες επιχειρηματίες (οι οποίοι θα πρέπει να υπενθυμιστεί κατά 99% είναι μικρομεσαίοι), ώστε να διευκολυνθούν να αποπληρώσουν αυτά που με ελεγχόμενη νομιμότητα και συνταγματικότητα τους φορτώνουν υπουργοί και τρόικα.

Και όμως. Η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη "βήμα" στην ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας σε μία εποχή που όλοι έχουν συμφωνήσει την ανάγκη να καταργηθούν τέτοιου είδους "δεσμά" και να απελευθερωθεί το πνεύμα επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και καινοτομίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με ασφαλείς πληροφορίες του EMEAgr, η κυβέρνηση έχει λάβει απόφαση για την εφαρμογή άμεσων διαδικασιών αυτοφώρου για όσους Έλληνες επιχειρηματίες χρωστάνε στο Δημόσιο.

Αυτό προωθείται μέσα από την αλλαγή των διαδικασιών θεώρησης της υπογραφής ενός προσώπου στα αστυνομικά τμήματα. Δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος επισκεφθεί ένα αστυνομικό τμήμα ακόμα και για την πιο απλή πράξη όπως μία εξουσιοδότηση, κινδυνεύει να συλληφθεί άμεσα εάν έχει χρέη στο Δημόσιο. Σύμφωνα με την νέα διαδικασία, ο αξιωματικός υπηρεσίας παραλαμβάνει την ταυτότητα του κάθε πολίτη, τα στοιχεία του οποίου στην συνέχεια ταυτοποιούνται ώστε να διασταυρωθεί εάν εκκρεμεί εναντίον του ποινική δίωξη για χρέη και αν όντως διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τότε θα συλλαμβάνεται επιτόπου.

Άντε Υποτιτλιστή μου, πέρασε η ώρα κι ακόμα να τελειώσεις τη δουλειά που σου έβαλα. Πάντως δεν έχει 'περίεργα' επιδόματα ούτε υπερωρίες, να το ξέρεις.

zizu
17-07-13, 08:09
Αυτή την Αθήνα θέλουμε να δούνε οι τουρίστες?

οι φωτό είναι από χθες, αργά το απόγευμα, Σύνταγμα και Κολωνάκι.
Μπόνους :original: οι 2 τελευταίες: μια χοντρή στην κλειστή πισίνα του Χίλτον και η θέα από τον 11ο όροφο -μποτιλιαρισμένη Βασ.Σοφίας & Acropolis

hades7
17-07-13, 08:36
Να βάλω καμία σημερινή ; Εγκλωβισμένος πάλι ψωφο τρωκτικά ξανά να το εμπεδωσετε

Thomelef
17-07-13, 08:44
οσα δεν φερνει ο χρονος τα φερνει η στιγμη..

υπαρχουν διαφορες καταστασεις που μπορουν να αλλαξουν σε μια στιγμη τη ζωη ενος ανθρωπου..
μια νοσος, ενα ατυχημα.
ΑΜΕΑ μπορουν να γινουν και ηδη διορισμενοι υπαλληλοι οργανισμων του δημοσιου (αιμοκαθαιρουμενοι, υστερα απο τροχαιο κλπ).
Ευτυχως που στο δημοσιο υπαρχει χωρος και για αυτους σε οποια υπηρεσια και αν ανηκουν.
Ο καθενας απο εμας αν βαλει το μυαλο του να δουλεψει θα βρει δεκαδες θεσεις εργασιας για ΑΜΕΑ και στην δημοτικη αστυνομια αλλα και παντου.
Εκτος απο αυτες βεβαια υπαρχει και η αναλογη νομοθεσια που δινει (ευτυχως) προσβαση σε ΑΜΕΑ σε ολο το δημοσιο μιας και ο ιδιωτικος τομεας ειναι λιγο ποιο "δυσπροσιτος"

Νόμο, Ν. 146(Ι)/2009

https://www.rhodes.aegean.gr/employability/kanones.OHE.htm

https://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dsid/dsid.nsf/dsipd28_gr/dsipd28_gr?OpenDocument

δεν ξέρω αν κατάλαβες, αλλά δεν μιλάμε καν για τις θέσεις εργασίας που προσφέρει το δημόσιο σε πραγματικούς αναπήρους, αλλά το ότι πάνω απο το 60% των θέσεων αυτών είναι μοιρασμένο σε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα...

να το χέσω τέτοιο κοινωνικό κράτος και τις παροχές του αν είναι να τις μοιράζει εκεί που δεν πρέπει, οικιοθελώς, σε κάποιους που έτυχε να έχουν έναν συγγενή ή έναν γνωστό, αφαιρώντας φάρμακα, εισοδημα και λοιπές παροχές απο αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

viva la public service, viva la ρεβολουθιον.

Stathis
17-07-13, 09:25
δεν ξέρω αν κατάλαβες, αλλά δεν μιλάμε καν για τις θέσεις εργασίας που προσφέρει το δημόσιο σε πραγματικούς αναπήρους, αλλά το ότι πάνω απο το 60% των θέσεων αυτών είναι μοιρασμένο σε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα...

το καταλαβε και το παρακαταλαβε ο γιαννης.
αλλου ειναι το θεμα.

όσοι προσελήφθησαν με πελατειακά κριτήρια στο δημόσιο, συνέργησαν σε παρανομία των πολιτικών σε βάρος της κοινωνίας και εκτός από το να απολυθούν πρέπει να επιστρέψουν και πίσω και τις απολαβές τους από αυτή την παράνομη πράξη.
thumb

skylos
17-07-13, 09:33
Να βάλω καμία σημερινή ; Εγκλωβισμένος πάλι ψωφο τρωκτικά ξανά να το εμπεδωσετε

βαλε τις γατες να τα φανε.

hades7
17-07-13, 09:47
ε ναι να γμησουμε το συμπαν τον διπλανο μας τα μαγαζια τα νευρα ολονων που ειναι εγκλωβισμενοι στην κινηση για ωρες αλλα να μην πειραχτουν οι ζωες μας ασταδιαλα ρε θρεφταρια ε θρεφταρια σας βλεπουνε οι γατες και κανουν πισω

hades7
17-07-13, 10:51
https://www.zougla.gr/greece/article/poria-tis-poe-ota-stin-platia-klaf8monos πρεπει να βαλω και σχολιο για το λινκ? κανα μπινελικι κανει?

Monsta
17-07-13, 10:56
Χώσε. Εγώ μόλις τα χωσα στο Μεταφραστή που ρθε γραφείο στις 11:50. Σειρά έχει ο Ηχολήπτης & ο Υποτιτλιστής...

Nino
17-07-13, 13:14
αντε βρε ο Αντουαν εδωσε μαχη και νικησε!!

https://news.in.gr/economy/article/?aid=1231257847

Ptboul
17-07-13, 13:17

Δηλ. τώρα η ΜΠριτΖόλα δεν θα έχει 7 ευρώ; Θα έχει 6,09; Θα το δούμε αυτό φέτος στα μαγαζιά; Έρχεται η ανάπτυξη; Να φορέσω τα σανδάλια μου και να βγω έξω;

Bitz
17-07-13, 13:23

Στα περισσοτερα οτι πληρωνες θα πληρωνεις.
Τσεκαρισετο και θα το δεις.

Nino
17-07-13, 13:23
Δηλ. τώρα η ΜΠριτΖόλα δεν θα έχει 7 ευρώ; Θα έχει 6,09; Θα το δούμε αυτό φέτος στα μαγαζιά; Έρχεται η ανάπτυξη; Να φορέσω τα σανδάλια μου και να βγω έξω;

που βρηκες βρε 7 μπριτζολα?

ναι ναι!!
ειδικα στην εστιαση την τουριστικη περιοδο θα αλλαξουν τις τιμες
ας γελασω σαν τον 850 ουχαχαχαχαχιχιχαχχιχιχιαχ αχιιιχχχι
δεν θα προλαβαινουν οι ταμειακες να κοβουν αποδειξεις
αχ βρε Αντωνη...

Ptboul
17-07-13, 13:26
Χοιρινή από κόντρα πλακέ την έχω βρει και 6,90!

m_power_lunatic
17-07-13, 13:28
Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Σαρδαμ του Σαμαρα στον αερα,ακουστε τί λεει στο τελος!!!!!!

ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΜΑΛΑΚΑ!!!!!!!!!!!!!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.zougla.gr/greece/article/omadiki-gafa-ston-aera

Konstantinos E60
17-07-13, 13:29
Ωραίος πρόλογος για να μας φερμαρει την έκτακτη στα αυτοκίνητα ! Πονηρός ο Αντωνακης !

hades7
17-07-13, 13:38
τυπε εχω ξαπλωσει καταχαμα κατακαλοκαιρο σε καροτσα σταγιερ με 40 βαθμους υπο σκιαν με αγκαλια κατεψυγμενο απροσδιοριστου χρονολογιας σφαγης γουρουνοαμνοερηφιο και μου ζητησε 50 δρχ την ωρα με χαμηλο φπα.χρονος μεταφορας απο στρατοπεδο ανεφοδιασμου τροφιμων σε στρατοπεδο δικο μας 1.5 ωρες.χαλαλι ομως το δαμαλι μου προσεφερε με 75 φραγκα αληθινο γκιερλφριεντ εξπιριενς..... :hystericalbs1:

Ptboul
17-07-13, 13:40
:hystericalbs1: πήγες μιάμιση ώρα δρόμο με αγκαλιά το σφαχτό;; :hystericalbs1:

hades7
17-07-13, 13:40
στο λογο μου

gnx
17-07-13, 13:50

ΝΑΙ!

Φωτο από τα σανδάλια παρακαλώ!

Stathis
17-07-13, 13:51
ε βεβαια νικησε, πιο σωστα νικησαν παλι τα τρωκτικα.
ηττημενοι ολοι εμεις που θα πληρωσουμε αναδρομικα φορο για περσι που δεν ισχυε.
αυτο ηταν το ισοδυναμο.

friendgr
17-07-13, 13:53
πάντως πολλές επιχειρήσεις είχαν απορροφήσει την αύξηση από το 13 στο 23 και δεν είχαν κάνει αυξήσεις.

Εννοείται μην περιμένουμε να δούμε πτώση τιμών 10%

καροτακι είναι αυτά. αφού είμαστε καλά παιδιά και κάνουμε ότι μας λένε, μας πετανε και κανα κόκκαλο που σαφώς είναι δεμένο με σπαγγο και θα μας το τραβήξουν πάλι...

ntinos
17-07-13, 13:54
Η λογιστρια μου ειπε οτι φετος θα πληρωσω λιγοτερα.

Εχω ηδη παραγγειλει μια στηρα να παω να τo γιορτασω σημερα το βραδυ στα Λεγραινα
(οσο προλαβαινω δλδ πριν βγει λαθος η λογιστρια :D )

Ptboul
17-07-13, 14:08
Τι την θες την λογίστρια ρε βλάχο; Ένα Ε1 έχεις και ένα Ε9, άντε και Ε2. Φέρε την στείρα να στα φτιάξω εγώ.

ntinos
17-07-13, 14:16
Τι την θες την λογίστρια ρε βλάχο; Ένα Ε1 έχεις και ένα Ε9, άντε και Ε2. Φέρε την στείρα να στα φτιάξω εγώ.

25 στρεματα στο χαλασμενο βουνο, 7,5 στο σφακεϊκο, 4 στο πισωλακωμα, 4 στο κολοχωραφο, 2 στο μπορτολιο, και 3 στο ανεμοδουρι.
Ακινητα, πισινες σκαφη, αυτοκινητα, αεροστατα, και 2 ρολογια. :th_Laie_67-1:

Βαριεμαι κυριως :p

Εδιτ: Βλαχο δεν εχω φαει, εχω ακουσει πως ειναι καλο

Stamatis
17-07-13, 14:18
25 στρεματα στο χαλσμενο βουνο, 7,5 στο σφακεϊκο, 4 στο πισωλακωμα, 4 στο κολοχωραφο, 2 στο μπορτολιο, και 3 στο ανεμοδουρι.

Ακινητα, πισινες σκαφη, αυτοκινητα, αεροστατα, και 2 ρολογια.

Το ανεμοδουρι καντο Υπερακτια Εκμεταλλευσης. Θα εχει πολυ μπανικο ονομα.
windbeat ltd.

Stamatis
17-07-13, 14:19
Και το πισωλακωμα βεβαια, backhole ltd μπορει να ειναι πιασαρικο στην Αγγλια.

Ptboul
17-07-13, 14:55
Φέρε την στείρα να στα φτιάξω εγώ.

25 στρεματα στο χαλασμενο βουνο, 7,5 στο σφακεϊκο, 4 στο πισωλακωμα, 4 στο κολοχωραφο, 2 στο μπορτολιο, και 3 στο ανεμοδουρι.
Ακινητα, πισινες σκαφη, αυτοκινητα, αεροστατα, και 2 ρολογια. :th_Laie_67-1:

Άλλαξα γνώμη, φέρε την ξαδέρφη να την παντρευτώ.

Monsta
17-07-13, 15:14
Η δήλωση του πρωθυπουργού

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Παρά τις δυσκολίες, αυτή τη στιγμή συμβαίνουν σημαντικά - και σημαδιακά - πράγματα για τη Χώρα μας. Τα προβλήματα ασφαλώς δεν λύθηκαν. Αλλά για πρώτη φορά πετύχαμε δύο πράγματα:
Πρώτον, αποτρέψαμε και δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για να εφαρμοστούν το 2014.

Έτσι, δεν θα γίνει νέα μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών. Όπως δεν θα εφαρμοστεί και επιβολή πρόσθετου φόρου 2 τοις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων. Αυτά τα πετύχαμε, γιατί; Γιατί, αντίθετα απΆ ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι, έχουμε πετύχει τους στόχους και έχουμε σημειώσει αληθινή πρόοδο. :hystericalbs1:

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι αυτό που σας ανακοινώνω σήμερα: Ότι μειώνεται αμέσως ο ΦΠΑ στην Εστίαση. Από 1η Αυγούστου! Για πρώτη φορά, όχι απλά αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές. :hystericalbs1:

Είναι μήνες τώρα, που πήρα επάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων στην Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο. Αλλά είπα στην Τρόικα ότι με τη μείωση από το 23 στο 13% θα αυξηθεί ο τζίρος, θα αυξηθούν αντί να μειωθούν τα έσοδα του κράτους και θα περιοριστεί και η φοροδιαφυγή. Δεν το πιστεύουν ακόμα. Λέω την αλήθεια. Δέχθηκαν, όμως, να δοκιμάσουν για πρώτη φορά μείωση φορολογίας. Το είχα υποσχεθεί πριν ένα χρόνο. Και σήμερα το πραγματοποιεί αυτή η Κυβέρνηση. :hystericalbs1:

Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο. Αλλά ξέραμε ότι μπορούσε να γίνει κι έπρεπε να γίνει. Και το κάναμε…
Βασίστηκα πάνω στα όσα οι επιχειρηματικές οργανώσεις, τα Επιμελητήρια και χιλιάδες μαγαζάτορες μας έχουν διαβεβαιώσει με ένα στόμα: Με τη μείωση στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν, και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, και περισσότερα έσοδα θα πάρει το κράτος! Αυτό πιστεύω κι εγώ. :hystericalbs1:

Τα φορολογικά έσοδα αμέσως μπορούν να αυξηθούν. Όμως, τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις.

Προσέξτε: Μου αρέσει πάντα να σας λέω την αλήθεια καταπρόσωπο: Εάν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σαν να μη συνέβη τίποτα, τότε αυτό θα φταίει που το ΦΠΑ θα αυξηθεί αναγκαστικά και πάλι στο 23%...:hystericalbs1:

Αντίθετα, αν αυτό το πείραμα πετύχει, θα ακολουθήσουν, είμαι βέβαιος, κι άλλες μειώσεις δυσβάστακτων φόρων. Και πάντα -βεβαίως πάντα- υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε και τους δημοσιονομικούς μας στόχους, όπως κάναμε την τελευταία χρονιά! Όλους τους στόχους. :hystericalbs1:

Πάνω απΆ όλα όμως, για αυτή την απόφαση βασίστηκα σε σας. Βασίστηκα στο φιλότιμο του Έλληνα. ΓιΆ αυτό και επέμεινα. Στο χέρι μας είναι να το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Και να αρχίσει επιτέλους η μεγάλη αποκλιμάκωση, μείωση, των φόρων στην Ελλάδα, που ήταν και πάντα το όνειρό μου:
Χαμηλότεροι φόροι, αλλά όλοι να πληρώνουν, για να μη ξαναμπούμε στην περιπέτεια με τα ελλείμματα. :hystericalbs1:

Και κάτι τελευταίο: Απευθύνομαι κυρίως σε εκείνους που ασχολούνται καθημερινά με την Πολιτική. Είτε είναι οι ίδιοι πολιτικοί, είτε διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Τους θυμίζω ότι μόνον ένα χρόνο βρισκόμαστε στην Κυβέρνηση. Ένα χρόνο!

Το πώς έβλεπαν ένα χρόνο πριν την Ελλάδα στο εξωτερικό, από την Ευρώπη και την Αμερική μέχρι την Κίνα, από τις διεθνείς αγορές μέχρι τους Έλληνες και τους ξένους επενδυτές, το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά. Και ξέρουν πόσο διαφορετικά βλέπει όλος ο κόσμος την Ελλάδα σήμερα.
Γνωρίζουν ακόμα ότι η προσπάθεια μεταμόρφωσης της Πατρίδας μας, από χώρα χρεοκοπημένη σε χώρα δίχως προβλήματα, είναι από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα που υπήρξαν ποτέ. Σε όλον τον κόσμο. :hystericalbs1:

Και μάλιστα σε συνθήκες πλήρους Δημοκρατίας μέσα στη Χώρα και πρωτόγνωρης αποσταθεροποίησης γύρω από τη Χώρα. Σε τέτοιο περιβάλλον δούλεψε η Κυβέρνηση επί ένα χρόνο. Σε τέτοιο περιβάλλον δουλεύει και σήμερα…Δεν χαλαρώνουμε, λοιπόν. Την ανηφόρα θα την ανεβούμε και θα φτάσουμε ως το τέλος, που δεν είναι μακριά. Και θα έλθουν καλύτερες μέρες για το Λαό μας.

Δεν θα μας εμποδίσουν φωνές ή σκοπιμότητες γαντζωμένες στο χθες που έχουν συμφέρον να παραμείνει και η Χώρα κολλημένη στο χθες. :hystericalbs1:

Ας γνωρίζουν, ότι "κόψαμε τα παλαμάρια", ότι το πλοίο έχει φύγει πια και πίσω δεν κάνουμε. Γιατί αυτό που αναλάβαμε είναι μεγαλύτερο, σπουδαιότερο και πιο αναγκαίο για τον τόπο, από μικρότητες, μικροπολιτικές και μικρά ή μεγάλα συμφέροντα που για χρόνια βάλτωναν την Ελλάδα.
Δύναμή μας ότι η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα που φτιάχνουμε χωρά όλους. Ακόμα και τους αντιπάλους μας… :hystericalbs1:

Ενώ το χθες που αφήνουμε πίσω μας, δεν χωρά πια κανένα. Ούτε εκείνους που το υπερασπίζονται.
Σήμερα έχουμε τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα ότι την κερδίζουμε αυτή τη μάχη. Πετύχαμε την πρώτη σημαντική βελτίωση. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Δεν πανηγυρίζουμε, δεν χαλαρώνουμε, αλλά ξέρουμε πια ότι πατάμε γερά στο έδαφος. Και πίσω δεν υπάρχει…».:hystericalbs1:

Χαχαχα πρέπει να μαστε η μοναδική χώρα που ο πρωθυπουργός σε επίσημο διάγγελμά του λέει ότι ..."οι καταστηματάρχες πρέπει να εκδίδουν κανονικά αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις ταμειακές μηχανές". Αυτό θα πει προχώ μέθοδος εκπαίδευσης για φορολογική συνείδηση. Way to go Antoine!! :hystericalbs1: thumb

Και το άλλο, το επικό...."χαμηλότεροι φόροι αλλά ολοι να πληρώνουν για να μη ξαναμπούμε στη περιπέτεια με τα ελλείμματα".

Δηλαδή Antoine για να καταλάβω, τα 10 δις του ΟΣΕ προέκυψαν γιατί δεν πληρώνουμε φόρους; Γελάει ο κόσμος ρε τσαρλατάνε. Συναγωνίζεσαι πλέον τον Αλέκση στη γελοιότητα και τη λοβοτομή. Άξιος.

Monsta
17-07-13, 21:17
Καίγεται η Πάρνηθα - Γενικός συναγερμός στην Πυροσβεστική

Πηγή: Καίγεται η Πάρνηθα - Γενικός συναγερμός στην Πυροσβεστική | iefimerida.gr https://www.iefimerida.gr/node/115257#ixzz2ZKdSMu8R

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/parnh8a_0-1.png

.....

Monsta
17-07-13, 21:42
Διαβάζω ότι από σήμερα ισχύει η ποινή φυλάκισης για όσους ελεύθερους επαγγελματίες χρωστούν στον ΟΑΕΕ πάνω από 5.000e.

Μάλιστα.

friendgr
17-07-13, 22:41
Κόψουν δεν κόψουν αποδείξεις από 1-1-2014 το ξαναβλέπω στο 23% λόγω της μαύρης τρύπας του σύμπαντος που υπάρχει....

Η δικαιολογία βέβαια θα είναι ότι δεν κόβανε αποδείξεις. Εξαλλου ποιος μπορεί να το αποδείξει;

Stamatis
17-07-13, 23:39
.....καιγεται η Παρνηθα

Να καρβουνιασουν τα παιδια τους μπροστα στα ματια τους οποιανων τη βαλανε.

Κωνσταντίνος
18-07-13, 12:23
Διαβάζω ότι από σήμερα ισχύει η ποινή φυλάκισης για όσους ελεύθερους επαγγελματίες χρωστούν στον ΟΑΕΕ πάνω από 5.000e.

Μάλιστα.

Mε τόσους χιλιάδες που χρωστούν πάνω από 5 χιλιάρικα θα πρέπει να χτίσουν ολόκληρες πόλεις-φυλακές για να τους βάλουν.

Thomelef
18-07-13, 14:52
Εχει τοσο αγανακτισμενο κοσμο που οτι και να κανουν, μια τρυπα στο νερο θα κανουν...

Αντε και τους εβαλαν φυλακη. Και τι κερδισαν οι μαλακες που κυβερνανε???παλια εκοβε ο αλλος τον κωλο του και εβρισκε απο'δω και απο'κει λεφτα οταν ερχοντουσαν τα δυσκολα και κατι γινοταν. Σημερα που δεν εχει κανεις λεφτα, δε νομιζω οτι η λυση ειναι αυτη...αλλα τι λεω, εκαναν και τπτ σωστο οι κυβερνησεις ολα αυτα τα χρονια για να κανουν τωρα???

Ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος ρε βληματα. Ακομα δεν το καταλαβατε???

Σημερα πληροφορηθβκα οτι καποιος απ'τον κλαδο μου εγινε δολοφονος. Τον ηξερα και προσωπικα, ειλικρινα σοκαριστηκα. Που μπορει να φτασει ο ανθρωπος...

nikos1400
18-07-13, 16:41
Τσακαλια της Πληροφορικης, που'στε ??

<!DOCTYPE html>
<html lang="en-us">
<head>
<!--
_
. - ` : ` '.' `` . - '` ` .
' ,gi$@$q pggq pggq . ' pggq
+ j@@@P*\7 @@@@ @@@@ _ : @@@@ ! ._ , . _ - .
. . @@@K @@@@ ; -` `_,_ ` . @@@@ ;/ ` _,,_ `
; pgg@@@@gggq @@@@ @@@@ .' ,iS@@@@@Si @@@@ .6@@@P' !!!! j!!!!7 ;
@@@@@@@@@@@ @@@@ @@@@ ` j@@@P*"*+Y7 @@@@ .6@@@P !!!!47*"*+;
`_ @@@@ @@@@ @@@@ .@@@7 . ` @@@@.6@@@P ` !!!!; . '
. @@@@ ' @@@@ @@@@ :@@@! !: @@@@7@@@K `; !!!! ' ` '
@@@@ . @@@@ @@@@ `%@@@. . @@@@`7@@@b . !!!! :
! @@@@ @@@@ @@@@ \@@@$+,,+4b @@@@ `7@@@b !!!!
@@@@ : @@@@ @@@@ `7%S@@hX!P' @@@@ `7@@@b !!!! .
: """" """" """" :. `^"^` """" `""""" ''''
` - . . _._ ` _._ _ . -
, ` ,glllllllllg, `-: ' .~ . . . ~. `
,jlllllllllllllllp, .!' .+. . . . . . .+. `.
` jllllllllllllllllllll ` +. . . . . . . . .+ .
. jllllllllllllllllllllll . . . . . . . . . . .
.l@@@@@@@lllllllllllllll. j. . . . . . . :::::::l `
; ;@@@@@@@@@@@@@@@@@@@lllll :. . :::::::::::::::::: ;
:l@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@l; ::::::::::::::::::::::;
` Y@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@P ::::::::::::::::::::: '
- Y@@@@@@@@@@@@@@@@@@@P . ::::::::::::::::::: .
`*@@@@@@@@@@@@@@@*` ` ` `:::::::::::::::`
`. `*%@@@@@@@%*` . ` `+:::::::::+` '
. ``` _ ' - . ``` -
` ' ` ' `

You're reading. We're hiring.
https://flickr.com/jobs/
-->
<

μολις επεσα πανω σε αυτο πατωντας view source σε μια φωτο.

thumb

hades7
18-07-13, 17:11
δευτερα τριτη τεταρτη πρωτες μερες εκπτωσεων που πρεπει να κινηθει η αγορα το κεντρο κλειστο σημερα αποκλεισμενο ακομα και για τους πεζους!!!!!! αυριο δεν ξερω ποιοι αλλοι θα κλεισουν .Μερκελ και το δαχτυλο στην πριζα να βαλεις ρευμα πλεον δεν θα βρεις...

fanisk
18-07-13, 17:12
Αλλη μια μερα με το κεντρο κλειστο. 2 ωρες γυρω-γυρω την Αθηνα για να μπω απο ο,τι πρεζοστενο υπαρχει με το Z4. Στα STOP κοιταζα μη τυχον περιμενουν αλα pit stop να ξεβρακωσουν το αμαξι. Ξεκινησαν και οι εκπτωσεις ε? Τις καταρες μου, με ολη μου τη ψυχη, να εχουν αυτοι που γαμανε την αλλη μιση Αθηνα που προσπαθει να δουλεψει. :ranting2:

Monsta
18-07-13, 20:44
Δώστε σημασία ΜΟΝΟ σε ότι λέει.

https://www.youtube.com/watch?v=zD3pupHWK7Q&sns=em

Sent from my iPhone

Thomelef
18-07-13, 20:56
Το εβλεπα εχθες και δακρυζα απο τα νευρα μου.

Και πειτε μου τωρα που να βρεις το δικιο σου σε τουτο το μπουρδελο, που πρεπει να ειμαστε και περηφανοι που κατοικουμε.

S8N
18-07-13, 21:02
Ειπαμε. Στο τουνελ τους λουλουδια.

Monsta
18-07-13, 21:52
Διαβάζω δήλωση Οικονομέα για την άρνηση του Τζαμτζή να υπερψηφίσει τα 80 εκ για τις αποζημιώσεις των ΕΡΤαρζήδων:

Φτωχαίνετε το λαό για να απολύετε στο όνομα της φτώχιας του τους υπαλλήλους της ΕΡΤ.

Επιχείρημα με @@ όχι αστεία.

Όσο λοιπόν κυκλοφορούν τέτοια σκουπίδια ανάμεσά μας και δε τους φορτώνουμε να τους πάμε σε κάποιο άλλο πλανήτη, μην έχετε τη παραμικρή ελπίδα.

Monsta
18-07-13, 22:38
Ας θυμηθούμε τώρα τους ανάλγητους ευρωπαίους που υποχρέωσαν το φούρναρη της γειτονιάς να πάει τη τυρόπιτα στο 1 ευρώ από τις 100 δρχ τη μέρα που μπήκαμε στο ευρώ. Ο δε κουλουράς στο Σύνταγμα, πράκτωρ της Μπίλντελμπεργκ, πήγε το κουλούρι από τις 50 δρχ στα 50 λεπτά, βάσει κρυφού σχεδίου της Τρόικας.

Α και σύντροφοι, μην ακούτε τα εμετικά ΜΜΕ. Η χώρα ΔΕΝ χρωστά σε κανέναν. Επανάσταση και μονομερής διαγραφή. Του 150%. Να μας χρωστάνε κιόλας.

Και μετά ανάπτυξη. Όχι όμως επιχειρηματικότητα και κουραφέξαλα όπως λαϊκίζουν και προπαγανδίζουν ορισμένοι. Ανάπτυξη είναι η τόνωση της γραφειοκρατίας και η πρόσληψη άλλων 2 εκατ στο Δημόσιο για να κινηθεί το χρήμα.

thumb

fanisk
19-07-13, 00:41
Καποιος το εβαλε στο FB, ωραιος τυπος !

https://www.youtube.com/watch?v=TWLH6yjQWTA

https://www.awakengr.com/2013/07/blog-post_2042.html

Monsta
19-07-13, 01:19
Είχα καιρό να βάλω και μου λειψε....:facepalm: :facepalm:

S8N
19-07-13, 15:39
https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=222062&catid=13

Δεν εχουν ερθει ακομα τα δυσκολα για την Ελλαδα, λεει ο Υπουργος Οικονομικων των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

Ατενιζω με αισιοδοξια το μελλον μετα τη δηλωση αυτη.

Κατι λεγαμε περι βελτιωσης της καταστασης του χρονου;

Monsta
19-07-13, 16:40
Όχι ρε, κάποιο λάθος κάνει ο Λιου. Αφού ο Αντουάν προχθές είπε πως "έχουμε πετύχει τους στόχους μας και έχουμε σημειώσει αληθινή πρόοδο" κιόλας.

Είμαστε ήδη στο δρόμο της ανάπτηκσης, απλά δεν το χουμε καταλάβει...

Πριν λίγο διάβαζα για τα στοιχεία του ΟΑΕΕ που προσκόμισε στη Βουλή ο υπουργός εργασίας: σε σύνολο 774.000 ασφαλισμένων, οι 380.000 ενεργοί ασφαλισμένοι ΔΕΝ εχουν πληρώσει εισφορές και οι οφειλές έχουν ανέλθει στα 5.9 δις εούρω. Κάτι για ποινικό αδίκημα they said, κάτι για φυλακές they said, κάτι για συλλήψεις σε Α/Τ αν πας για γνήσιο υπογραφής they said. :hystericalbs1:

Thomelef
19-07-13, 17:24
Φιλου μου που μου αρεσε

Κανείς δεν θέλει ούτε να μας αφανήσει ούτε να μας εξοντώσει. Αυτή η άποψη δυστυχώς ήταν το αποκούμπι του έλληνα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ από ίδρυσης του κράτους και κατέφευγε σε αυτήν κάθε φορά που έφτανε ο κόμπος στο χτένι.

"Ατυχής πόλεμος" του 1897? Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος 1898-1908 (κάθε ομοιότητα με το σημερινό ΔΝΤ δεν είναι και ακριβώς τυχαία υποθέτω)? Μικρασιατική Καταστροφή? Εμφύλιος? Χούντα? ΠΑΝΤΑ φταίνε "οι κακοί ξένοι που προωθούν τα συμφέροντα των αντιπάλων μας, φτου σας κακοί ξένοι που δεν μας συμπαθείτε και μας ζηλεύετε επειδή είμαστε ψηλοί όμορφοι και έχουμε ήλιο και πίνουμε ποτάρες ως τις 8 το πρωί".

Απλά ο έλληνας αρνείται να παραδεχθεί πως ο μόνος που φταίει για αυτήν την κατάσταση είναι ο εαυτούλης του, ο εγωισμός του, και η μαλάκυνση που έχει συσσωρεύσει στον εγκέφαλο ανά τους αιώνες. Οι γερμανοί μας ανάγκασαν να ψηφίσουμε πασόκ το 81, το οποίο έβαλε τη μισή χώρα στο δημόσιο και τριπλασίασε το δημόσιο χρέος? Οι γερμανοί είπαν στον Παυλόπουλο το 2004 να προσλάβει 500.000 δημόσιους υπαλλήλους? Όταν αυτά γίνονταν εμείς βρίζαμε τους γερμανούς ή τρύβαμε τα χεράκια μας επειδή "νταξ τουλάχιστον εγώ βολεύτηκα!"?

Άσχετα με το ποιόν του Σόιμπλε και του κάθε Σόιμπλε, αυτοί τα λεφτά τους θέλουν να βγάλουν. Το ζήτημα είναι να καταλάβουμε εμείς κάποια πράματα, μπας και βγούμε καλύτεροι άνθρωποι από αυτήν την ιστορία τουλάχιστον.

Αλλά δε βαριέσαι, ας βρίσουμε λίγο τον Σαμαρά και την Μέρκελ στο ΦουΜπου...ψηφίζουμε μετά και τον νέο Ανδρέα Παπανδρέου που έρχεται για να υπερασπιστεί τους δημοσίους υπαλλήλους, και όλα καλά.

Monsta
19-07-13, 21:33
Άλλο ένα ΕΠΙΚΟ άρθρο του Γεωργελέ.

Άραγε πόσο καμένος και brainwashed πρέπει να είναι κάποιος για να μη καταλαβαίνει τα αυτονόητα; ;)

Αλλά φυσικά ΔΕΝ είναι εκεί το πρόβλημα. ΟΛΟΙ πλέον καταλαβαίνουν και συμφωνούν με τα παρακάτω, απλά δε δέχονται να θιχτούν τα ....κεκτημένα τους. :original:

Greece, such a sad basket case. :facepalm: Προβλέπω να τους τραβάτε μαζί σας στο πάτο...

Σκηνή από διαδήλωση. Λέει ένας απεργός: Εγώ προσελήφθην με το ΑΣΕΠ, γιατί ξεκινάνε από μένα; Λέει μια διαδηλώτρια: Να με αξιολογήσουν, να με κρίνουν όσο αυστηρά θέλουν και αν δεν κάνω να με απολύσουν, αλλά έτσι οριζόντια, δεν το δέχομαι. Νομίζω ότι περίπου κάπου εδώ, κάπου τώρα, έφτασε η ώρα που αρχίζει και γίνεται καθαρό σε όλους τους συμπολίτες μας τι συνέβη αυτά τα 4 χρόνια. Αρχίζει να αποκαλύπτεται η μεγάλη απάτη, τελειώνουν τα ψέματα. Αυτό που προσπάθησαν όλοι να μας κάνουν να ξεχάσουμε είναι ότι το 2009 ήταν το κράτος που χρεοκόπησε. Η δικιά μας φούσκα δεν ήταν η Lehman Brothers και οι τράπεζες, δεν ήταν το real estate, δεν ήταν οι τουριστικές κατοικίες. Ήταν το κράτος που ξόδευε 24 δις το χρόνο παραπάνω απΆ όσα είχε.

ΣΆ αυτά τα χρόνια άλλαξαν τα πάντα στην ελληνική κοινωνία, αλλά το κράτος, η αιτία του προβλήματος, έμεινε σχεδόν ανέπαφο. Ο ιδιωτικός τομέας συρρικνώθηκε σχεδόν 45%, αλλά το δημόσιο ελάχιστα. Όχι απλώς δεν μειώθηκε ριζικά το κόστος του, αλλά κυρίως δεν άλλαξαν οι δομές και η λειτουργία του. Δεν άλλαξε ο γραφειοκρατικός, πελατειακός, παρασιτικός χαρακτήρας του. Με αποτέλεσμα, τόσα χρόνια μετά, να συζητάμε για τα πράγματα που είχαμε δεσμευθεί ότι θα κάνουμε το 2010. Η απάτη του αντιευρωπαϊκού, αντιμνημονιακού μετώπου είχε στόχο ακριβώς αυτό, να κρύψει την υπεράσπιση του πελατειακού κράτους και να μεταφέρει τα βάρη στην υπόλοιπη κοινωνία.

Ανακοινώνουν σήμερα ότι τους λείπουν 39.000 συντάξεις-φαντάσματα, χωρίς ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Τρία χρόνια κάνουν απογραφές συνταξιούχων, ακόμα δεν μπορούν να δώσουν ένα νούμερο οριστικό, πόσες είναι πλαστές, πόσες είναι νεκρών, πόσα ψεύτικα επιδόματα τυφλών και αναπήρων μοιράζει στους πελάτες του το πολιτικό σύστημα. Γιατί αν το κάνουν, πρέπει να αποκαλύψουν και τα κυκλώματα που λεηλατούσαν τη δημόσια περιουσία. Ανακοινώνουν σήμερα απογραφή σε 252 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Ακόμα μετράνε, είχαν καταγραφεί 1.612 άχρηστοι οργανισμοί, ούτε ξέρουν καλά καλά πόσοι φορείς, οργανισμοί, ιδρύματα υπάγονται στο δημόσιο και πόσο στοιχίζουν. Από τους χιλιάδες καταργούν δήθεν μερικούς μετρημένους στα δάχτυλα και στΆ αλήθεια τους συγχωνεύουν διασώζοντάς τους με νέα ονόματα.

Η εφευρετικότητά τους είναι απαράμιλλη, εφεδρεία, κινητικότητα, διαθεσιμότητα, εναλλάσσονται από χρόνο σε χρόνο ώστε να μην αγγίζουν τίποτα. Έτσι, αναγκαστικά, φτάνουμε στις οριζόντιες απολύσεις. Γιατί δεν πάει άλλο, γιατί αυτή η δόση που παίρνουμε είναι η προτελευταία, γιατί η φοροεισπρακτική επιδρομή δεν έχει πια αποτέλεσμα. Λεφτά δεν υπάρχουν. Φτάσαμε εκεί που ξέραμε ότι θα φτάσουμε από την αρχή. Η κοινωνία δεν μπορούσε να συντηρήσει αυτό το κράτος. Αργά ή γρήγορα, μόλις τελείωναν οι δόσεις, θα έπρεπε να πάρουμε τις αποφάσεις. Για να διατηρηθεί το πάρτι λίγα χρόνια, λίγους μήνες ακόμα, εξόντωσαν τον κόσμο. Για να διατηρήσουν οργανισμούς χωρίς έργο, για να συνεχιστεί η λεηλασία στους δήμους, για συντάξεις σε 50άρηδες και σε άγαμες κορασίδες.

Λέει ο προηγούμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Να καταλάβει η τρόικα ότι αναδιοργάνωση του δημοσίου δεν γίνεται με τυφλές απολύσεις». Σωστό. Και ποιος ήταν υπεύθυνος ώστε να γίνουν οι σωστές απολύσεις; Ένας υπάλληλος του δήμου που συνελήφθη χρηματιζόμενος επΆ αυτοφώρω έχει πάρει 9 αναβολές, λέει ο δήμαρχος της Αθήνας. Τους έστειλα 2.200 επίορκους και μάλιστα με ποινικά κατηγορητήρια, ακόμα ψάχνουν να τους βρουν, λέει ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Ο οποίος σε κάθε του έκθεση αποκαλύπτει οδοιπορικά εκατομμυρίων, αυθαίρετα 6ωρα ωράρια, υπερωρίες 10άδων χιλιάδων σε οδηγούς, ποινές παύσης 6 μηνών σε εκπαιδευτικούς που ασελγούσαν σε μαθήτριες 12 ετών. Δηλαδή δύο αριστεροί υπουργοί, δύο εξαίρετοι νομομαθείς, ένα χρόνο δεν βρήκαν τον τρόπο να λειτουργήσουν τα πειθαρχικά; Να μην πληρώνονται για καμιά δεκαριά χρόνια ακόμα υπάλληλοι των οποίων έχει λήξει η σύμβαση;

Η αναδιοργάνωση ενός γραφειοκρατικού οργανισμού είναι αλήθεια ότι παίρνει χρόνο. Αλλά ας σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Πριν τα οργανογράμματα, πριν τις αξιολογήσεις, το πρώτο που κάνεις είναι να απομακρύνεις τους απατεώνες και τους αργόμισθους. Να κλείσεις τους άχρηστους οργανισμούς. Να μεταθέσεις τους υπαλλήλους που πλεονάζουν σε τομείς που έχουν ανάγκη. Όχι απολύσεις, ούτε μια μετάθεση δεν έχει γίνει.

Γιατί όλες αυτές οι περιπτώσεις που συζητάμε συνέχεια, τα πειθαρχικά παραπτώματα, οι ποινικές κατηγορίες, τα πλαστά πτυχία, οι θέσεις χωρίς προσόντα, οι αργόμισθοι, οι αποσπασμένοι σε κόμματα, αυτοί που απουσιάζουν μήνες ατιμώρητα, όσοι δεν προσέρχονται επικαλούμενοι ψυχολογικά προβλήματα, οι χαμένοι στα πολιτικά, κομματικά, βουλευτικά γραφεία, σε αρχιεπισκοπές και βιβλιοθήκες και «πολιτιστικούς φορείς», είναι αυτό που με μια λέξη ονομάζουμε πελατειακό κράτος. Η διαφθορά είναι ο τρόπος διανομής του δημόσιου χρήματος. Η αργομισθία είναι η κομματική ανταμοιβή. Μπορείς και συ να πάρεις μαϊμού σύνταξη; Ούτε την κανονική δεν μπορείς να πάρεις. Μπορείς και συ να λείπεις ένα εξάμηνο το χρόνο απΆ τη δουλειά σου ατιμώρητα; Μπορείς και συ να συλληφθείς χρηματιζόμενος και να σε τιμωρήσουν με ένα μήνα άδεια;

Είναι η κυβέρνηση μόνο υπεύθυνη για όλα αυτά; Ποιοι ονόμαζαν την αξιολόγηση «επίθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον των εργαζομένων»; Ποιοι δήλωναν ότι θα χυθεί αίμα αν επιχειρηθούν υποχρεωτικές μετατάξεις; Ποιοι ονόμαζαν την αντιμετώπιση της διαφθοράς «ποινικοποίηση της εργασίας»; Ποιοι ονόμαζαν τη συγχώνευση των χιλιάδων τμημάτων του δημοσίου με τμηματάρχες χωρίς υπαλλήλους «εξόντωση του κοινωνικού κράτους»; Ποιοι ήταν αντίθετοι στην κατάργηση και του πιο άχρηστου φορέα; Ποιοι ονόμαζαν «ξεπούλημα των ασημικών» τις ιδιωτικοποιήσεις των μονοπωλιακών ΔΕΚΟ που κατάφερναν να χρεοκοπούν, αν και μονοπώλια; Ποιοι θεωρούσαν όλες τις δαπάνες δικαιολογημένες, δεν έβρισκαν κανένα προνόμιο άδικο, κανένα κεκτημένο υπερβολικό; Αυτοί που σαμπόταραν τη λειτουργία των πειθαρχικών, αυτοί που τα είχαν μετατρέψει σε πλυντήρια, αυτοί που αντιστέκονταν σε κάθε μετάθεση, αυτοί που με λύσσα πάλευαν για να μην πουληθεί ούτε μια επιχείρηση ζημιογόνα, να μην κλείσει ούτε ένας άχρηστος οργανισμός, αυτοί που έδιναν αγώνες για πρόωρες συντάξεις στα 50, για να μη χαθεί ούτε το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, ας εξηγήσουν τώρα στους απολυμένους δημόσιους υπάλληλους ποιος φταίει.

Αυτή ήταν η γιγαντιαία επιχείρηση παραπλάνησης που στήθηκε αυτά τα χρόνια. Το αντιευρωπαϊκό μέτωπο έκρυψε το ερώτημα «από πού θα κόψουμε, τι πρέπει να αλλάξει». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαδήλωναν ενάντια στους «ξένους» που θέλουν να μας πάρουν τα κεκτημένα μας και τα κυβερνητικά κόμματα έκαναν καθυστερήσεις, κάθε 3 μήνες διαπραγματεύονταν με τους κουτόφραγκους αυτά που όλοι ήξεραν και είχαν συνομολογήσει από το 2010. Η αντιμεταρρυθμιστική συμπαιγνία παρατείνει την ύφεση και την καταστροφή της οικονομίας μέχρι να τελειώσουν οι δόσεις. Οι δομές του πελατειακού κράτους διατηρήθηκαν, και το λογαριασμό πληρώνει πια και ο προστατευμένος δημόσιος τομέας. Όσο καιρό θα ακούμε ακόμα για «απογραφές», «αξιολογήσεις», «οργανογράμματα» και «αναδιοργανώσεις» του δημοσίου που αναγγέλλονται και ποτέ δεν γίνονται, γιατί «αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο», τόσο οι οριζόντιες απολύσεις θα γίνονται πιο συχνές.

Καθώς η αδυσώπητη πραγματικότητα επιστρέφει και διαψεύδει όλους τους βολικούς ελληνικούς μύθους, υπάρχει μια ελπίδα η ελληνική κοινωνία να καταλάβει έστω και καθυστερημένα το αδιέξοδο που της προτείνουν. Δεν υπάρχει ελπίδα επιβίωσης με τα ίδια κόλπα. Αλλαγή δεν σημαίνει επιστροφή στο παρελθόν. Αυτές τις μέρες των διαδηλώσεων, των απεργιών, των απολύσεων, η πραγματική πολιτική χρεοκοπία είναι του διακομματικού Μετώπου της Καθυστέρησης.

Monsta
19-07-13, 23:23
Πσσστ πείτε σ εκείνους τους πνευματικά σακάτηδες, τα λοβοτομημένα μυαλά, πως κάπως έτσι γίνεται...

THE leafy, strip-malled suburb of around 100,000 people just north of Atlanta does not look unusual. Its Tuesday morning business—a meeting of its Design Review Board, held in the city-council chamber, which is little more than a large, low room at the back of a warren of anonymous office buildings and also functions as the municipal court—was positively prosaic. What sets Sandy Springs apart from other cities is that it lacks something that most have in abundance: employees.

Apart from its policemen and firemen—which, under GeorgiaΆs constitution, must be public workers—Sandy Springs has only seven full-time employees: a city clerk, a court clerk, a finance director and four people who work in the city managerΆs office. The city manager himself works for Sandy Springs, but his spokesman—like all the communications staff—works for The Collaborative, a Boston-based public-affairs consultancy. Morgan Falls is a lovely park overlooking the Chattahoochee river; this and the other city parks are maintained by employees of Jacobs, a multinational engineering firm based in Southern California. Jacobs also administers the cityΆs court, in which the independent judges are paid a flat hourly rate. Severn Trent Services, based in Coventry, keeps the cityΆs books. Four other private firms carry out most of the other city functions.

This experiment in radical outsourcing began back in December 2005, when Sandy Springs went from being merely a part of Fulton County—which also includes most of Atlanta, GeorgiaΆs capital and largest city—to an incorporated city itself. CH2M Hill, a Colorado-based engineering firm, signed a contract to provide city services, which it did until the middle of 2011. Then Sandy Springs took the experiment further and solicited competitive bids for different services. It also signed contracts with losing bidders for every winning one. These contracts came with neither pay nor work; they simply provide insurance in case the winning bidder fails to provide good service or raises prices. John McDonough, the city manager, estimated the move will save Sandy Springs $7m each year for the next five.

Already the city is in rude financial health. Mr McDonough estimates its rainy-day fund at $21m, and boasts that the city spends around one-fifth of its annual budget on capital projects. Its employees receive 401(k)s, by which pension contributions are deducted from pay cheques, rather than the defined-benefit pensions that are crushing, and even driving into bankruptcy, many other American cities. Indeed, Sandy Springs has no long-term liabilities at all, since the whole point of a 401(k) defined-contribution scheme is to avoid them. Unfunded pension liabilities in the rest of the country, by contrast, came to at least $3 trillion.

Its model has proved appealing. Since 2005 several other areas of north Fulton County have incorporated and outsourced some municipal services as well. Some worry that this marks a first step in the secession of the countyΆs rich, mostly white north from its poorer, mostly black south. North Fulton residents, however, long complained of receiving few services for the taxes they paid. Privatisation on this scale may not work everywhere. The north Fulton cities had the advantage of starting from scratch, without entrenched systems and legacy employees—and their pensions—already in place.

Πηγή: the Economist

Monsta
19-07-13, 23:38
Tmiliatos ακούει ;; :)

Παράνομα λάμβαναν επίδομα τυφλότητας δεκάδες άτομα από τις περιοχές της Καλύμνου, της Λέρου, της Αστυπάλαιας, της Πάτμου των Λειψών και της Ρόδου, όπως προέκυψε από επανελέγχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε συνεργασία με την Πρόνοια.

Ειδικότερα, κατά τον επανέλεγχο που έγινε από 11/06/2013 έως 13/06/2013 στην Κάλυμνο, για επιδοματούχους των περιοχών Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Πάτμου και Λειψών κλήθηκαν συνολικά 156 άτομα, εκ των οποίων δεν προσήλθαν τέσσερα.

Συνολικά εξετάστηκαν 152 επιδοματούχοι, από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι οι 100 δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό μη τυφλών: 65,79%).

Σε επανέλεγχο που διενεργήθηκε από 26/06/2013-28/06/2013 στη Ρόδο, κλήθηκαν 131 επιδοματούχοι, ενώ δεν προσήλθαν οι έξι. Συνολικά εξετάστηκαν 125 άτομα εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι οι εννέα δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό μη τυφλών: 7,20%).

Όπως αναφέρει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε σχετική ανακοίνωσή του, το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε στις επανακρίσεις Καλύμνου επιβεβαιώνει την ανάγκη για περαιτέρω επανελέγχους και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

A8hnaios
20-07-13, 01:22
Σύνδεση της Κρήτης με 18 προορισμούς, όπως Σαντορίνη, Μύκονο, Μονεμβασιά

https://www.zarpa.gr/wp-content/uploads/2013/07/ydroplana-e1374164760416.jpg

Με οκτώ υδατοδρόμια σε όλη την Κρήτη, και με προορισμούς από και προς, την Σαντορίνη, τη Μήλο, τη Μύκονο, τα Κύθηρα, τη Δήλο, τη Ρόδο, τη Μονενβασιά, την Καλαμάτα και τη Γαύδο, ανοίγει τα φτερά της η εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδος.

Πλέον, και από την επομένη χρονιά, τα υδροπλάνα στην Κρήτη, και η συγκοινωνιακή σύνδεση του νησιού, με όλους τους παραπάνω προορισμούς φαίνεται πως θα είναι πραγματικότητα.

Τα παραπάνω είπε στον SUPER FM 89.6, ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Κρήτη κ. Γιάννης Φακιδάρης, που παράλληλα τόνισε ότι η «Υδροπλάνα Ελλάδας» έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία περίπου 100 υδατοδρομίων στη χώρα με σύνθημα το «συνδέομε την Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι ένα τέτοιο γεγονός θα συνδέσει όλη τη νησιωτική χώρα μεταξύ της, και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα, τόσο στις θαλάσσιες συγκοινωνίας, ενώ θα βάλει και τις βάσεις για περαιτέρω βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος.

Όπως είπε ο κ. Φακιδάρης η ιστορία του υδροπλάνου ξεκινάει στη χώρα μας με τρομερή αργοπορία, καθώς σε άλλες χώρες υπάρχει ως μεταφορικό μέσο αιχμής τα τελευταία 30 χρόνια.

Τα υδροπλάνα όπως είπε στον SUPER FM ο εκπρόσωπος της εταιρείας θα είναι «21 θέσεων και θα μπορούν να πετάξουν ακόμα και με κύμα προσθαλάσσωσης , αποθαλάσσωσης 1,6 μέτρα, που μπορεί να είναι απαγορευτικό ακόμα και για πολλά πλοία.»

Μάλιστα όπως έιπε ο κ. Φακιδάρης το κυριότερο είναι πως «το κόστος θα είναι σχεδόν το ίδιο με του πλοίου.»

«Η ύπαρξη όλων αυτών των συγκοινωνιακών γραμμών είναι ένας μοχλός ανάπτυξης τόσο για την Κρήτη, όσο και ειδικότερα για τα Χανιά, και είναι ένα εγχείρημα που το πιστεύει η εταιρεία και πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο της υλοποίησης του,» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Φακιδάρης.

Αναφορικά με το που θα υπάρχουν τα υδατοδρόμια της Κρήτης ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Υδροπλάνα Ελλάδας» ανέφερε ότι « τέσσερα υδατοδρόμια θα δημιουργηθούν στα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο, ενώ θα δημιουργηθούν και στη νότια πλευρά του νησιού τέσσερα ακόμα».

Στα Χανιά η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, το Δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη, ενώ έχει κατατεθεί και η σχετική πρόταση στο Λιμενικό Ταμείο, το οποίο και θα χαράξει τα υδατοδρόμια. Όπως είπε ο κ. Φακιδάρης «είμαστε πλέον στο στάδιο της συνεργασίας και των επαφών με το Λιμενικό Ταμείο για τη χάραξη των υδατοδρομίων, και όλοι οι δήμοι με τους οποίους έχουμε έρθει σε επαφή έως τώρα μας αντιμετωπίζουν θετικά καθώς η όλη προσπάθεια θα συμβάλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Κρήτης.»

Τέλος όπως είπε ο κ. φακιδάρης ο αρχικός σχεδιασμός σε ότι αφορά τα δρομολόγια είναι να υπάρχουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ σκέψεις υπάρχουν για ενδεχόμενη σύνδεση των Χανίων και του Ηρακλείου με το Λιμάνι του Πειραιά, αλλά αυτό για την ώρα δεν είναι άμεση προτεραιότητα.»

Eπιτελους!! :thumbsup: (https://www.zarpa.gr/%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%C E%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA/)

pilot
20-07-13, 01:40
κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει δεκαετίες πριν ειδικά με την μορφολογία του τόπου..άλλα που..

hades7
20-07-13, 08:16
Παράνομα λάμβαναν επίδομα τυφλότητας δεκάδες άτομα από τις περιοχές της Καλύμνου, της Λέρου, της Αστυπάλαιας, της Πάτμου των Λειψών και της Ρόδου, όπως προέκυψε από επανελέγχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε συνεργασία με την Πρόνοια.

Ειδικότερα, κατά τον επανέλεγχο που έγινε από 11/06/2013 έως 13/06/2013 στην Κάλυμνο, για επιδοματούχους των περιοχών Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Πάτμου και Λειψών κλήθηκαν συνολικά 156 άτομα, εκ των οποίων δεν προσήλθαν τέσσερα.

Συνολικά εξετάστηκαν 152 επιδοματούχοι, από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι οι 100 δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό μη τυφλών: 65,79%).

Σε επανέλεγχο που διενεργήθηκε από 26/06/2013-28/06/2013 στη Ρόδο, κλήθηκαν 131 επιδοματούχοι, ενώ δεν προσήλθαν οι έξι. Συνολικά εξετάστηκαν 125 άτομα εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι οι εννέα δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό μη τυφλών: 7,20%).

Όπως αναφέρει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε σχετική ανακοίνωσή του, το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε στις επανακρίσεις Καλύμνου επιβεβαιώνει την ανάγκη για περαιτέρω επανελέγχους και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

https://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-4814-9

turbodog
20-07-13, 09:20
https://www.youtube.com/watch?v=JarzZDTATVI

nikos-Mpacket
20-07-13, 10:27

https://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-4814-9

Όχι για να μη λέτε ότι μόνο στην Ζάκυνθο έχουμε τυφλούς,κοινή πολιτική της εκάστοτε νομαρχίας που δεν μπορούσε να βολέψει όλο τον κόσμο με δουλειές και τους έδινε επιδόματα για να μην χάνει ψήφους.
Στην Ζάκυνθο αποκαλύφθηκε η όλη φαση όταν "τυφλός" ταξιτζής σκότωσε μια Αγγλιδα.

Nino
20-07-13, 10:53
Όχι για να μη λέτε ότι μόνο στην Ζάκυνθο έχουμε τυφλούς,κοινή πολιτική της εκάστοτε νομαρχίας που δεν μπορούσε να βολέψει όλο τον κόσμο με δουλειές και τους έδινε επιδόματα για να μην χάνει ψήφους.
Στην Ζάκυνθο αποκαλύφθηκε η όλη φαση όταν "τυφλός" ταξιτζής σκότωσε μια Αγγλιδα.

Αυτο ηταν το λιγοτερο, τα περισσοτερα απο αυτα δοθηκαν προς τα τελη της δεκαετιας του 80, τοτε που ειχαν πρωτοβγει οι νομοι για τα αναπηρικα αυτοκινητα.
Τοτε που γεμισε η Ελλαδα μερσεντες 200ρες, η δε τυφλοτητα δικαιολογουσε και επιδοτηση καυσιμου:whistle:
Ενα αλλο μεγαλο μερος ηταν η μαιμου αναπηριες που δικαιολογουσαν ηλεκτροδοτηση σε αυθαιρετα και ετσι πορευτηκαν δυο δεκαετιες και γεμισαν οι νομοί "αναπηρους".
Για ολα ομως τα παραπανω υπευθυνος ηταν ο χρηματισμος των επιτροπων που εδιναν αυτες τις βεβαιωσεις!!
Τωρα αυτες οι επιτροπες εχουν φτασει στο ακριβως αντιθετο ακρο αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα.
Σημερα που μιλαμε ανακαλυπτουν την "αμερικη" τους μαιμου αναπηρους... εστω!! ακομα και τωρα να δειξουν οτι εχουν μπαλακια και οχι μονο να τους κοψουν τη συνταξη ,αλλα να απαιτησουν εντοκα και οσα χρηματα ελαβαν παρανομα!!!
Οτιδηποτε λιγοτερο ειναι επικοινωνιακα παιχνιδακια χειραγωγησης της κοινης γνωμης...

Bitz
20-07-13, 11:38

Στη Ζακυνθο δεν εχει τυφλους τωρα....εγινε ομαδικο θαυμα.

Stamatis
20-07-13, 11:46
Αιτηση πτωχευσης κατεθεσε το Ντητροϊτ.
Διαβαστε για αυτη την περιπτωση και τι συμβαινει.
Θα σας αρεσει το αρθρο.

https://m.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2013/07/19/detroit-is-bankrupt-heres-what-comes-next/

Ξερω πως ελαχιστοι θα μπουν στον κοπο, αλλα αξιζει.

Dimimav
20-07-13, 11:48
Σε βομβιστική ενέργεια οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, στην οποία διαμένει εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας, που την ώρα της έκρηξης δεν ήταν στο οίκημα, βρίσκεται εκτός Λαρίσης, αλλά εντός των ορίων του νομού και έχει ήδη αποσταλεί αστυνομική προστασία.

Στο μεταξύ, έχει γίνει και προσαγωγή ενός άνδρα 39 ετών, ο οποίος εθεάθη στην περιοχή, λίγο μετά την έκρηξη, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Στο σημείο, το οποίο είναι αποκλεισμένο, βρίσκονται άνδρες της Σήμανσης και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι παρουσία εισαγγελέα ερευνούν τον χώρο.

Η ισχυρή έκρηξη-μυστήριο σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην είσοδο υπογείου γκαράζ πολυκατοικίας στην οδό Μανδηλαρα 93 , στο κέντρο της Λάρισας.

Σύμφωνα με το site της εφημερίδας Ελευθερία Λαρίσης, ο εκκωφαντικός θόρυβος έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη συνοικία, υποχρεώνοντας τους κατοίκους να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Οι πρώτες εικόνες μετά την έκρηξη, μεταδίδει το site, θύμιζαν βομβαρδισμένη πόλη: τοίχοι της πολυκατοικίας κατέρρευσαν, σπασμένες τζαμαρίες στα καταστήματα και στα σπίτια της περιοχής, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, αλλά και ζημιές σε παρακείμενασπίτια και διαμερίσματα.

Στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν τις έρευνες στο χώρο της κατεστραμμένης εισόδου και στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Η αστυνομία ερευνά τα αίτια της έκρηξης, από την οποία δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Απο zougla.gr

ημουν μανδηλαρα 91 δίπλα :facepalm:
Πρώτη φορά έχω φοβηθεί τόσο θα μας σκοτώσουν ρε οι μ@λακες

Andri
20-07-13, 12:03
https://www.press-a.gr/localnews/item/11930-%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CF%82.html

Αυτό που αναφέρει ο Μήτσος παραπάνω https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=420011&postcount=450
με φωτογραφικό υλικό

Stamatis
20-07-13, 13:01
Ντουμπάι: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση Νορβηγίδα που κατήγγειλε το βιασμό της
KOΣΜΟΣ19/07/2013 | 23:27

Κατάπληξη και έντονες αποδοκιμασίες έχει προκαλέσει στη Νορβηγία η απόφαση δικαστηρίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έκρινε ένοχη μια Νορβηγίδα η οποία είχε καταγγείλει τον βιασμό της στις αρχές της χώρας.

"Φαίνεται πολύ παράξενο κάποιος που καταγγέλλει βιασμό να καταδικάζεται για πράξεις που στο δικό μας κόσμο δεν αποτελούν ούτε καν πταίσματα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Έσπεν Μπαρτ Έιντε.

Η Μάρτε Ντάλελβ, 24 ετών, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε φυλάκιση 16 μηνών από δικαστήριο του Ντουμπάι για ανάρμοστη συμπεριφορά (σ.σ.: ότι είχε δηλαδή ερωτικές επαφές εκτός γάμου), ψευδορκία και κατανάλωση αλκοόλ. Η γυναίκα έκανε έφεση και θα ξαναδικαστεί, πιθανότατα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Εν αναμονή, έχει καταφύγει σε μια νορβηγική εκκλησία στο Ντουμπάι απ' όπου έκανε έκκληση στην πατρίδα της για οικονομική βοήθεια αφού ξόδεψε όλες τις οικονομίες της για να πληρώσει τον συνήγορό της.

Ο υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να επικοινώνησα με τον ομόλογό του των ΗΑΕ για να συζητήσουν την υπόθεση, όμως χωρίς επιτυχία. Σήμερα οι αρμόδιοι απουσίαζαν επειδή είναι Παρασκευή, η ημέρα της προσευχής.

Η νομική σύμβουλος του υπουργείου, Κάθριν Ράαντιμ, απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάκλησης του πρεσβευτή της Νορβηγίας από τα ΗΑΕ. Κάτι τέτοιο, εξήγησε, μπορεί να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη θέση της Ντάλελβ. "Πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να συνεχίσει η Νορβηγία να έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη χώρα", πρόσθεσε.

Η αντιπολίτευση κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να στηρίξει τη νεαρή γυναίκα. "Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι νορβηγικές αρχές είναι να της επιτρέψουν να μείνει στην πρεσβεία μας στο Άμπου Ντάμπι, όπου δεν θα μπορούν να την συλλάβουν", είπε ένας βουλευτής του δεξιού Προοδευτικού Κόμματος, ο Περ Βίλι Άμουνδσεν.

Αυτο ειναι ειναι ενα μεγαλο θεμα.
Τα μυαλα αυτων εκει κατω εχουν μεινει στον 13ο αιωνα.

A8hnaios
20-07-13, 13:04
Παράνομα λάμβαναν επίδομα τυφλότητας δεκάδες άτομα από τις περιοχές της Καλύμνου,

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/1039906_603858022970010_458086598_o-1.jpg

:hystericalbs1: :hystericalbs1:

Monsta
20-07-13, 13:30
Κάθε νησί του Αιγαίου έχει ένα χωριό γεμάτο τυφλούς, ένα χωριό γεμάτο παραπληγικούς, ένα χωριό γεμάτο σχιζοφρενείς, ένα χωριό γεμάτο κουφούς, ένα χωριό γεμάτο ασθματικούς, ένα χωριό γεμάτο διαβητικούς, ένα χωριό γεμάτο καρδιοπαθείς και όλες τις δασκάλες και καθηγήτριες σε επαπειλούμενες κυήσεις.

Σάπιος κόσμος σοσιαλιστικά πλασμένος...Μαζί τα φάγανε.

"Έχουμε πετύχει τους στόχους μας, έχουμε σημειώσει αληθινή πρόοδο." Α. Σαμαράς

A8hnaios
20-07-13, 14:04
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/deilogariasmos-1.jpg

Σε επιβάρυνση της τάξης των 18 ευρώ ανά τετράμηνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για ένα μέσο καταναλωτή (1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο) οδηγεί η αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισε σήμερα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)...

Η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ καθορίστηκε σε 14,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 9,3 ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο (προκύπτει δηλαδή μέση αύξηση 60%). Έγιναν ωστόσο και μειώσεις για τις βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης.

Αναλυτικά οι νέες τιμές για το ΕΤΜΕΑΡ ισχύουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών:

-Υψηλής Τάσης 1,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 3,55, μείωση 49%).

-Αγροτικής χρήσης (Μέση Τάση) 6,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 5,57, αύξηση 25%).

-Λοιπές χρήσεις Μέσης Τάσης (βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες) 8,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 7,76, αύξηση 14%).

-Αγροτικής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 7,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 6,48, αύξηση 13%)

-Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 9,53 αύξηση 118%)

-Λοιπές χρήσεις Χαμηλής Τάσης (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) 21,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 14,91, αύξηση 46%).

Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι η αύξηση είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν που προέκυπτε με βάση τα στοιχεία του Λειτουργού της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ), η οποία έφθανε μεστοσταθμικά στα 23,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με γνώμονα την ανάγκη (που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση) να μηδενιστεί ως το τέλος του 2014 το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών.

Το έλλειμμα εξακολουθεί να διογκώνεται παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, καθώς συνεχίζεται η εγκατάσταση νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά, αιολικά κ.λπ.), οι οποίες αποζημιώνονται για την ενέργεια που παράγουν με υψηλές, εγγυημένες τιμές.

Η Αρχή επισημαίνει σχετικά ότι οι αναπροσαρμογές του ΕΤΜΕΑΡ «είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στη διαδικασία ένταξης των διαφόρων τεχνολογιών ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, και κυρίως της ραγδαίας διείσδυσης στο σύστημα των φωτοβολταϊκών συστημάτων».

Σημειώνει ωστόσο ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να ανακοπεί η επιβάρυνση των καταναλωτών.

Πηγές του υπουργείου Ενέργειας ανέφεραν ότι το μέσο κόστος παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές είναι 2,5 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τις συμβατικές πηγές ενέργειας, με το υψηλότερο κόστος να χρεώνεται στα φωτοβολταϊκά (το 2012 στοίχησαν περίπου 420 ευρώ ανά μεγαβατώρα) και λιγότερο στα αιολικά (90 ευρώ).

Για την κάλυψη του ελλείμματος που προκύπτει από την επιδότηση των ΑΠΕ, η Πολιτεία έχει λάβει σειρά μέτρων, όπως η μείωση των εγγυημένων τιμών απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας, η επιβολή έκτακτης εισφοράς στους παραγωγούς, η αναστολή της διαδικασίας αδειοδότησης νέων φωτοβολταϊκών, η επιβολή ειδικού τέλους στο λιγνίτη και η διοχέτευση του 25% του τέλους ΕΡΤ (η είσπραξη του οποίου έχει ωστόσο ανασταλεί) στο λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών.

Ε..Ρε Φεσια που θα πεσουν.. :ranting2: :ranting2: :ranting2: (https://www.plektani.gr/)

A8hnaios
20-07-13, 15:04
Κι όμως αυτή είναι η νέα υπουργός της Βενεζουέλας...!! :tt1:

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/pic123-1.jpghttps://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/pic-1.jpg

Μία άκρως «καuτή» έκπληξη επεφύλασσε στον… ανδρικό πληθυσμό ο νέος πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο!
Το όνομα αυτής Alejandra Benitez…
Η Alejandra Benitez την οποία τοποθέτησε ο Νικόλας Μαδούρο ως υπουργό Αθλητισμού στην κυβέρνηση που μόλις σχημάτισε στη Βενεζουέλα μετά την πρόσφατη νίκη του στις εκλογές, έκλεψε τα βλέμματα. Πρόκειται για πρωταθλήτρια της ξιφασκίας που έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε τρεις πόλεις, μεταξύ αυτών και της Αθήνας, το 2004.
Πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, μοντέλο, νεοφερμένη στην πολιτική και μόλις 32 χρονών…Μάλιστα η ανάληψη των καθηκόντων της έγινε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από την πλευρά της. Λίγα λεπτά αφού της ανακοινώθηκε η απόφαση σχολίασε στο twitter: «Αναλαμβάνω μια νέα αποστολή και θα το κάνω με την ίδια αποφασιστικότητα που το κάνει ένας αθλητής που υπερασπίζεται τη χώρα του με όποιο κόστος!»
Η πρώην ξιφομάχος και νυν υπουργός Αθλητισμού έγινε «ιδιαιτέρως» γνωστή όταν έκανε γuμνή φωτογράφηση πριν από μερικά χρόνια, με την ίδια να δηλώνει: «Τα ρούχα μπορούν να κρύψουν τα πάντα. Όταν όμως είσαι γuμνή, είσαι εσύ».
«Τα πέταξε» λοιπόν και μας αποκάλυψε τα πλoύσια πρoσoντα της…

https://picantiko.blogspot.gr/2

A8hnaios
20-07-13, 15:09
«Άνεσις» : το θρυλικό σινεμά της λεωφόρου Κηφισίας άνοιξε πάλι για νύχτες με μεγάλη οθόνη και αστέρια

Εντελώς ανανεωμένος, εισάγοντας μια νέα πρόταση στα θερινά σινεμά πόλης, ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του ο ιστορικός και διατηρητέος θερινός κινηματογράφος Άνεσις στους Αμπελόπηπους.

Μετά την ανακατασκευή του παραδοσιακού διατηρητέου κτιρίου από τον όμιλο Χαραγκιώνη το 2004, και την επιτυχημένη λειτουργία του χειμερινού θεάτρου στον ίδιο χώρο, οι οικογενειακή επιχείρηση Δ&Κ. Γούναρης Ο.Ε. που ειδικεύεται στα θερινά σινεμά ανέλαβε την αναβίωση και την εκμετάλλευση του διατηρητέου κινηματογράφου για τα επόμενα 12 χρόνια, επενδύοντας, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στη ριζική ανακαίνιση του.

https://www.eirinika.gr/images/datafiles1/30323.jpg

Με άνετες ξύλινες καρέκλες σκηνοθέτη, αναπαυτικές σεζ λονγκ, διθέσιους καναπέδες, και πολλά σκαμπό bar σε προνομιακή θέση, η θερινή Ανεσις, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών για την «άνετη» παρακολούθηση της ταινίας σε 210 επισκέπτες, σε μεγάλη οθόνη με εντυπωσιακά ποιοτικό ήχο Dolby SR DTS, εφάμιλλο των πιο σύγχρονων αιθουσών πολυσινεμά, όπως γράφει το www.e-typos.com.

Το ξύλινο ντεκ σε όλο τον χώρο είναι χωρισμένο σε επίπεδα για να διευκολύνει την ανεμπόδιστη θέαση της οθόνης απΆ όλα τα σημεία της πλατείας, ενώ η συνολική εικόνα που δημιουργεί ο minimal διάκοσμος δίνει την εντύπωση ότι «ταξιδεύεις» στο ντεκ ενός πολυτελούς πλοίου.
Το πολύ προσεγμένο μπαρ του σινεμά, προσφέρει χορταστικά snacks (παραδοσιακό hot dog, pizza dominos, nachos, σάντουιτς, χειροποίητα ιταλικά παγωτά κλπ) αλλά και δροσιστικά cocktails margarita, mojito και strawberry daiquiri, καθώς και μεγάλη ποικιλία από μπύρες και κρασιά.

Η θερινή Άνεσις θα προβάλλει επιλεγμένες ποιοτικές και εμπορικές ταινίες σε πρώτη προβολή αλλά και κλασσικές επανεκδόσεις, με πρωτεύον κριτήριο επιλογής των ταινιών την ψυχαγωγική τους διάσταση.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8¤, ενώ για τις μέρες Δευτέρα έως Πέμπτη ισχύει μειωμένο εισιτήριο 6,5 ¤ για φοιτητές, παιδιά, ΑΜΕΑ κλπ.
Η Άνεσις βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από το μετρό των Αμπελοκήπων, ενώ για όσους μετακινούνται με το αυτοκίνητο, στην περιοχή λειτουργούν 2 parking μέχρι αργά το βράδυ με μειωμένες τιμές.
Η πρόσβαση στο σινεμά είναι φιλική για άτομα με κινητικές δυσκολίες, ενώ γίνεται ακόμα ευκολότερη για όλους με τον σύγχρονο ανελκυστήρα 8 ατόμων, που έχει εγκατασταθεί στο κτίριο.

Άνεσις (Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, 210 7788778

:thumbsup: :popcorn: :popcorn:

Bitz
20-07-13, 15:32
https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=222254&catid=3

fanisk
21-07-13, 04:37
Χθες πηγα μπουζουκια και θυμηθηκα γιατι εχω να πατησω 2 χρονια σε τετοιο μαγαζι. Μηπως γιατι ηταν τα 2 μπουκαλια 240¤ χωρις αποδειξη? Μηπως γιατι ηταν η φωτογραφος με 20¤ 3 φωτο χωρις αποδειξη? Μηπως γιατι ηταν ο παρκαδορος 5¤ χωρις αποδειξη?

Δεν πειραζει, η παρεα ηταν καλη, ο καλλιτεχνης θα ξεπληρωσει τη ΠΑΕ που χρωσταει και ο γνωστος προστασιας των ΝΠ θα βαλει βενζινη στο θηριο που ειχε παρκαρει απ'εξω. Γεματο το μαγαζι, ποσες αποδειξεις να εκοψε?
Καλα ηταν ! Παλι καλα που δεν ηπιαμε αλλο, μεχρι και "μιση φιαλη" ακουσα. Τη μπομπα τη γεμιζουν σπιτι τους ή σερβιρουν μεχρι να φτασει το μπουκαλι στη μεση και πανε στο επομενο τραπεζι? :th_Laie_67-1: Δεν φταινε αυτοι, ο Ελληναρας που ζητα μιση φιαλη φταιει.

Ξενερα, βαλαν το Fiestaκι του φιλου σε μια γωνια, επρεπε να παω με το Ζ λασπωμενο να το βαλουν στη πορτα :th_Laie_67-1:

Alekos x1 sdrive18i
21-07-13, 14:47
https://politikologia1.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5323.html?spref=fb

και περιμενουμε ακομα οτι η Ελλαδα θα γινει κρατος...

Stathis
21-07-13, 14:57
ανθρωπακια...

friendgr
21-07-13, 16:26
Ναι ρε παιδιά αλλά κάποιοι τους ψηφίζουν αυτούς και το τραγικο ειναι οτι θα τους ΞΑΝΑψηφισουν.

Είπαμε, πρέπει να φύγουν πολλές γενιές.......

fanisk
21-07-13, 20:11
Παει και ο Κολα, καιρος ηταν μετα απο 1 μηνα και 1000 κυνηγους.. :th_Laie_67-1: Αντε να παρουν σειρα και οι υπολοιποι.

A8hnaios
21-07-13, 20:48
κλαίνε στο ιντιμίντια... Χάθηκε ακόμα ένας ταξικός αδελφός τους... Ραντεβού στα γουναράδικα σύντροφοι...

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/970632_604821312873681_304594615_n.jpg

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

fanisk
21-07-13, 21:03
Καλα αυτοι ειναι πιο χαζοι και απο τα λαχανα. Για αρχη, ας βγαλουν το server απο το ΕΜΠ και μετα να μας πουν το καημο τους για αποβρασματα σαν το Κολα.

PapajimG
21-07-13, 22:03
:facepalm:

Στα αλκοολούχα ποτά (μπίρες κρασί κτλ) που σερβίρονται στα κέντρα διασκέδασης και εστίασης δεν πρόκειτε να υιοθετηθεί η μείωση του ΦΠΑ ακόμα και αν το θέλουνε οι ιδιοκτήτες.

Οι εκάστοτε ιδιοκτήτες βλέπετε, σύμφωνα με τον νέο νόμο που αφορά ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, καντίνες, καθώς και όλα τα αντίστοιχα τμήματα των ξενοδοχείων και καταλυμάτων όλων των κατηγοριών, ειναι υποχρεωμένοι απο την μία να πουλησουν όλα τα αλκοολούχα ποτά με 13 % ΦΠΑ, απο την άλλη όμως καλούνται να τα αγοράζουν απο τον προμηθευτή τους με 23% ΦΠΑ!

Μπορεί λοιπόν κάποιος φωστήρας απο το ΥΠΟΙΚ, να μας πεί πως θα καλύφθεί το επιπλέον 10% που καλείτε να πληρωσει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης στον προμηθευτή του;

πηγή: https://logioshermes.blogspot.com/2013/07/13.html#ixzz2Zi5TTgFU

:facepalm:

fanisk
21-07-13, 22:16
Μειωση και μαλακιες. Πως ακριβως θα δουν ποιος εκανε τη μειωση και ποιος οχι? Και ειδικα σε μαγαζια που δεν πατανε συχνα οι πελατες. Στο σουβλατζη της γειτονιας θα πρεπει να βρεις μια παλια αποδειξη με 23% και μια νεα με 13%..

aristent
21-07-13, 22:20
Μειωση και μαλακιες. Πως ακριβως θα δουν ποιος εκανε τη μειωση και ποιος οχι? Και ειδικα σε μαγαζια που δεν πατανε συχνα οι πελατες. Στο σουβλατζη της γειτονιας θα πρεπει να βρεις μια παλια αποδειξη με 23% και μια νεα με 13%..

Απλα τα πραγματα, το σουβλακι καλαμακι θα εχει:

1,50 με 23%φπα

και

1,50 με 13%φπα

:thumbsup:

PapajimG
21-07-13, 22:29
Απλα τα πραγματα, το σουβλακι καλαμακι θα εχει:

1,50 με 23%φπα

και

1,50 με 13%φπα

:thumbsup:

Μη παέι και 1,70 με 13% :ranting2:

friendgr
21-07-13, 22:36
Αντε εγώ σου λεω και βρίσκεις παλιά απόδειξη ή π.χ. βγάζεις φωτογραφία από τώρα τον κατάλογο.

Τι θα του πεις; γιατί δεν μειωσες;
Η πρώτη απάντηση θα είναι: επειδή ειχα φαει εγώ τις δυο αυξήσεις.

Πιασ' το αβγό και κουρευτο ....

Εννοειται δεν περιμένω καμια αλλαγή να φανεί.

Και να σας πω και κατι εδώ που τα λέμε ....το σουβλάκι δεν με πειράζει αν δεν φθυνηνει.
Αυτά τα κωλοκαρτελ με τα βασικά είδη ΑΥΤΑ με πειράζουν που δεν λένε να φθυνηνουν ποτέ των ποτών.

fanisk
21-07-13, 22:38
Α και μιας και το θυμηθηκα. Προχθες το πρωι βγαινω για τσιγαρα και λεω να παρω κατι να φαω. Αφου ειναι στο δρομο μου το "Αρτοπολις" λεω να μη παω Γεωργιαδη (που και αυτος τρελες τιμες εχει αλλα τουλαχιστον ειναι διπλασια η ποσοτητα). Ζηταω ενα κουλουρι με τυρι, και τελικα ηταν και μικρο. 2.30¤. 784δρχ. Δεν φταινε αυτοι, ο κοσμος που πληρωνει χρυσαφι για μαλακιες φταιει. Προσθεσα το Αρτοπολις στην "δενξαναπαταωποτε" λιστα μου. :thumbsdown:

Θα ξαναπατησω αλλη μια φορα μολις βαλει 13% να δω ποσο πουλαει το ιδιο προιον. :th_Laie_67-1:

fanisk
21-07-13, 22:43
Αντε εγώ σου λεω και βρίσκεις παλιά απόδειξη ή π.χ. βγάζεις φωτογραφία από τώρα τον κατάλογο.

Τι θα του πεις; γιατί δεν μειωσες;
Η πρώτη απάντηση θα είναι: επειδή ειχα φαει εγώ τις δυο αυξήσεις.

Πιασ' το αβγό και κουρευτο ....

Εννοειται δεν περιμένω καμια αλλαγή να φανεί.

Και να σας πω και κατι εδώ που τα λέμε ....το σουβλάκι δεν με πειράζει αν δεν φθυνηνει.
Αυτά τα κωλοκαρτελ με τα βασικά είδη ΑΥΤΑ με πειράζουν που δεν λένε να φθυνηνουν ποτέ των ποτών.

Αυτο λεω, δεν προκειται κανεις να δει μειωση στις τελικες τιμες. Αλλα ολοι ασχολουνται με αυτο ενω υπαρχουν αλλα πιο σοβαρα προβληματα που οποιαδηποτε "μειωση" θα ηταν εμφανης.
Το σουβλακι ηταν ενδεικτικο, εννοουσα πως απο μαγαζι που εχεις μερικες αποδειξεις μπορεις να δεις τη τιμη. Απο το τυχαιο μαγαζι που τυχαια σταματησες στο δρομο σου, πως θα το δεις? Ηξερες τι ειχε πριν?

Να δουμε τα καρτελ των γαλακτοκομικων και των supermarket τι θα κανουν :th_Laie_67-1:

Stamatis
21-07-13, 23:36
Orzene σαμπουαν 400μλ 2.99 στο σουπερ μαρκετ στην Ελλαδα.
Το ξερω γιατι πηρα ενα της κοπελας που μας καθαριζει.
Μολις ειδε την τιμη επαθε εμφραγμα.
1.75 το αγοραζει στη Βουλγαρια.

Ειπαμε, να ζησει ο εμπορος, αλλα οχι να πεθανουμε εμεις.

spar@
21-07-13, 23:38
Orzene σαμπουαν 400μλ 2.99 στο σουπερ μαρκετ στην Ελλαδα.
Το ξερω γιατι πηρα ενα της κοπελας που μας καθαριζει.
Μολις ειδε την τιμη επαθε εμφραγμα.
1.75 το αγοραζει στη Βουλγαρια.

Ειπαμε, να ζησει ο εμπορος, αλλα οχι να πεθανουμε εμεις.

της παιρνεις και σαμπουαν τωρα???

A8hnaios
21-07-13, 23:39
Ρευστο ομως δεν υπαρχει ουτε για ζητω και αυτο το γνωριζουν πολυ καλα.

Aνάπτυξη ή κατάρρευση ? :helpsmilie: (https://www.capital.gr/Articles.asp?id=1839286)

friendgr
21-07-13, 23:48
Πω πω ρε παιδι μου τρελή κατάθλιψη αυτό το capital, έτοιμος για να πηδηξεις από το μπαλκονι είναι..

Παω να δω κανα αμάξι στο car να ξεχαρμανιασω.... :-D

Stathis
22-07-13, 06:59
της παιρνεις και σαμπουαν τωρα???

για να πλενεται... thumb

Monsta
22-07-13, 11:44
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/970112_503827623039349_932007909_n.jpg

;)

Monsta
22-07-13, 12:22
Government debt Q1 2013.

At the end of the first quarter of 2013, the government debt to GDP ratio in the euro area (EA17) stood at 92.2%,compared with 90.6% at the end of the fourth quarter of 2012.

In the EU27 the ratio increased from 85.2% to85.9%. Compared with the first quarter of 2012, the government debt to GDP ratio rose in both the
euro area (from88.2% to 92.2%) and the EU27 (from 83.3% to 85.9%).

At the end of the first quarter of 2013, securities other than shares accounted for 77.1% of euro area and for 79.0% of EU27 general government debt. Loans made up 18.4% and 15.9% respectively of government debt.

Currency and deposits represented 2.7% of euro area and 3.6% of
EU27 government debt. Due to the involvement of EU governments in financial assistance to certain Member States, and in order to obtain a more complete picture of the evolution of government debt, quarterly data on intergovernmental lending (IGL) is also published. The share of IGL in GDP at the end of the first quarter of 2013 amounted to 2.1% for the euro area
and to 1.6% for the EU27

Τα χάλια μας συγκριτικά με άλλα quarters του 2012 και στο τέλος το συγκεντρωτικό. 'EL' στα πρώτα πινακάκια.

https://www.scribd.com/doc/155270999/EU-Goverment-Debt-Q1-2013

A8hnaios
22-07-13, 12:34
Θυροκολλήθηκε σήμερα στις 11.30 π.μ., στη Βουλή των Ελλήνων, από τον Φρούραρχο της Βουλής, Ταξίαρχο Παναγιώτη Αλειφέρη, το Προεδρικό Διάταγμα υπΆ αριθμ. 121, με το οποίο κηρύσσεται η...
λήξη των εργασιών της Α΄ Συνόδου της ΙΕ΄ Βουλευτικής Περιόδου (Προεδρευομένης Δημοκρατίας)...... ως εκ τούτου οι βολευτές από τούδε και πέρα είναι σε καλοκαιρινές διακοπές!!!

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/993646_10200659103414041_778634263_n.jpg

οπου τους δειτε..... Κανονιστε :ranting2: :ranting2:

friendgr
22-07-13, 13:10
Δόθηκαν και τα επιδόματα κανονικά φαντάζομαι, αντε ραντεβου τον Σεπτέμβρη....

A8hnaios
22-07-13, 13:22
Αντιμέτωποι με οικονομικό κραχ θα έρθουν δεκάδες δήμοι στα τέλη του φθινοπώρου, καθώς η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σε συνδυασμό με τον περιορισμό των...
εσόδων που θα προέλθει από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, τον υψηλό δανεισμό αλλά και την καταγραφή των πραγματικών δαπανών, αναμένεται να φέρουν αρκετούς δήμους στο κατώφλι του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ προκειμένου να ζητήσουν οικονομική βοήθεια.

Στις αρχές του έτους, με βάση τα στοιχεία που είχαν καταχωριστεί στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, 13 δήμοι εμφανίζονταν με χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων οι Δήμοι :

Φυλής (52.152.660 ευρώ)
Αχαρνών (29.026. 396 ευρώ)
Καλαμαριάς (21.894.619 ευρώ)
Ρόδου (21.467.420 ευρώ)
Αμαρουσίου (19.142.295 ευρώ)
Νίκαιας-Ρέντη (15.760.250 ευρώ)
Κέρκυρας (15.064.300 ευρώ)
Κορδελιού-Εύοσμου (14.289.425 ευρώ)
Λαρισαίων (11.686.263 ευρώ)
Ιωαννιτών (11.640.851 ευρώ)
Σαλαμίνας (11.124.965 ευρώ)
Σαρωνικού (10.842.954 ευρώ)
Πέλλας (10.038.939 ευρώ)

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Ptboul
22-07-13, 13:38
Το Μαρούσι, από τους πλουσιότερους δήμους με τόσα έργα και υποδομές, τόσο ακριβά τέλη, τόσα έσοδα και έχει τέτοια χρέη;;

Konstantinos E60
22-07-13, 13:51
Το Μαρούσι, από τους πλουσιότερους δήμους με τόσα έργα και υποδομές, τόσο ακριβά τέλη, τόσα έσοδα και έχει τέτοια χρέη;;

Εχει ακριβο εργατικο δυναμικό !

Νικοπολίδης κτλ....!!

friendgr
22-07-13, 14:03
Ε ρε βλέπω να ξαναγυρνανε τα παρκομετρα και εις τριπλούν μάλιστα....

Ptboul
22-07-13, 14:05
Εχει ακριβο εργατικο δυναμικό !

Νικοπολίδης κτλ....!!

χαχα εκείνον τον πληρώνει ο Σιτάθς στην ΚηφιΣΣά, γαύροι γαρ.

Ε ρε βλέπω να ξαναγυρνανε τα παρκομετρα και εις τριπλούν μάλιστα....

Μπήκαν στο Χαλάνδρι καταργημένα εδώ και 2 δεκαετίες εξ όσων θυμάμαι.

pilot
22-07-13, 14:06
https://www.bmwfans.gr/forum/

;)

πω πω πωωωω...πόσο εύκολα ξεχνάμε ρε πστ μου....ΜΟΝΟ εμείς ''φταίμε'' κανείς άλλος...

S8N
22-07-13, 14:09

Κοίτα το Μαρούσι και το γαμωΜενίδι, τους λεγόμενους Ολυμπιακούς Δήμους, τι χρέη έχουν.

Κάνε και μια βόλτα να δεις τα χάλια τους.

Πρέπει να 'γινε τρελό φαγοπότι στην υγειά του Σάμαρανγκ.

Για τη Φυλή τι να πεις? Ψάξε να δεις τι αποζημιώσεις εισπράττει για τη χωματερή και αναρωτήσου πως βρέθηκε πάνω-πάνω στη λίστα.

Οι επίορκοι ΔΥ είναι ινδικά χοιρίδια μπροστά στους αρουραίους των ΟΤΑ.

A8hnaios
22-07-13, 14:27
- «Αυτά θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο άνθρωπος», είπε ο τραγουδιστής όταν άνοιγαν κιβώτια με πανάκριβες σαμπάνιες- 1500 άνθρωποι διασκέδασαν μέχρι το πρωί - Ανάμεσά τους η Σοφία Βεργκάρα και η Ναόμι Κάμπελ -

Ένα σούπερ πάρτι απόλαυσαν περίπου 1.500 άνθρωποι στο Nammos της Μυκόνου το βράδυ της Κυριακής με τον Αντώνη Ρέμο σε μεγάλα κέφια να τραγουδά και να διασκεδάζει Έλληνες και ξένους παραθεριστές.

Στο γνωστό beach bar στην παραλία Ψαρού, συγκεντρώθηκαν καλλιτέχνες, μοντέλα, ηθοποιοί, επιχειρηματίες, stars από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η Σοφία Βεργκάρα και η Ναόμι Κάμπελ.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, είχε αρχίσει να στήνεται ο εξοπλισμός στη διάσημη παραλία και να γίνονται οι λοιπές αλλαγές πάνω στην άμμο, προκειμένου να φιλοξενηθεί το βράδυ το πλήθος θαυμαστών του καλλιτέχνη. Η σκηνή ήταν πλωτή, καθώς βρισκόταν σχεδόν μέσα στη θάλασσα, ενώ όλες οι ξαπλώστρες είχαν «εξαφανιστεί» και αντικατασταθεί με λευκά τραπέζια και καρέκλες.
Λίγο μετά τη 1:30, ο τραγουδιστής καλησπέρισε τον κόσμο και του υποσχέθηκε μια μαγική βραδιά – και φυσικά το πέτυχε. Έλληνες celebrities, καλλιτέχνες, tvstars εφοπλιστές και επιχειρηματίες, αλλά και ξένοι τουρίστες ήταν ανάμεσα στο κοινό που είχε απέναντί του ο Αντώνης Ρέμος και τραγουδούσε μαζί του τις παλιές και νέες επιτυχίες του, σε ένα πάρτι που διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες.

«Αυτά θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο άνθρωπος. Θαύμα παιδιά! Σηκώθηκε ο Σόιμπλε και περπάτησε ο που... ! Ελα πάμε», είπε ο Αντώνης Ρέμος και άρχισε να τραγουδάει την επιτυχία του «Έκρυψα το πρόσωπό μου». Από τα βέλη του τραγουδιστή δεν γλύτωσε και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την οποία ο Ρέμος αποκάλεσε αρκετές φορές «κουφ...».
Ανάμεσα στους celebrities της βραδιάς ήταν η Εύα Καϊλή, η Χριστίνα Παπά, η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου, ο Χρήστος Δεληλάμπρος, η Τόνια Σωτηροπούλου με τον αγαπημένο της, Δημήτρη Αλεξάνδρου, η Χριστίνα Αλούπη, ο Σέρος Μύρτας, ο σχεδιαστής Πάνος Ζήνας, ο Χάρης Σιανίδης, ο Νίκος Γεωργιάδης και φυσικά η σύντροφος του Αντώνη Ρέμου, Υβόννη Μπόσνιακ.

Φυσικά, από μια τέτοια βραδιά δε θα μπορούσε να λείπει και το αλκόολ, που έρρεε -κάτι παραπάνω από- άφθονο. Και όταν λέμε αλκοόλ, εννοούμε κυρίως σαμπάνιες. Μπουκάλια Moet & Chandon βρίσκονταν μέσα σε παγοθήκες σε όλα σχεδόν τα τραπέζια του μαγαζιού, ενώ στη συνέχεια –μετά την κατανάλωσή τους- βρέθηκαν πεταμένες σε μια άκρη. Μιας και δεν υπήρχαν γαρύφαλλα, φαίνεται ότι αυτή τη φορά οι γνωστοί λόφοι που δημιουργεί ο καλλιτέχνης φτιάχτηκαν από τα άδεια μπουκάλια ακριβών μπουκαλιών.
:shok: :shok: :shok:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/pricesss-1.jpg

Μάλιστα, στο τραπέζι γνωστού επιχειρηματία έφτασε μέχρι και σαμπάνια 6 λίτρων, σαμπάνια που κόστιζε ούτε λίγο, ούτε πολύ 25.000 ευρώ. Η παρέα δεν περιορίστηκε στο ένα μόνο μπουκάλι, αλλά παρήγγειλε –και κατανάλωσε- στη συνέχεια και δεύτερο.

Για να καταφέρει κάποιος να παρακολουθήσει τη μουσική και… πλούσια βραδιά έπρεπε να καταβάλλει για αρχή 180 ευρώ, ποσό που θα του εξασφάλιζε την είσοδό, ενώ υπήρχε και μενού για υποχρεωτικό φαγητό ίσης αξίας. Δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς τι «ζημιά» έκαναν όλοι οι παρευρισκόμενοι και σε πολλές χιλιάδες ευρώ μπορεί να ανήλθε το ποσό, εικόνα που δείχνει ότι η οικονομική κρίση μοιάζει να μην έχει αγγίξει όχι μόνο τη Μύκονο, αλλά και τους θαυμαστές του Αντώνη. Συνολικά υπολογίζεται ότι καταναλώθηκαν περίπου 300 σαμπάνιες.
Ήταν, άλλωστε, η πέμπτη συνεχόμενη φορά που ο Αντώνης είχε δώσει μέσα στο καλοκαίρι ραντεβού με τους φίλους του στο κοσμοπολίτικο νησί και πάλι τα ευρώ έπεφταν βροχή.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου ήταν και η μαύρη γαζέλα της πασαρέλας, Ναόμι Κάμπελ, αλλά και η Κολομβιανή καλλονή Σοφία Βεργκάρα, που εδώ και ημέρες απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο νησί των ανέμων. Μάλιστα, οι δύο «καυτές» -για διαφορετικούς λόγους η καθεμία- παρουσίες κάθονταν μαζί σε ένα από τα τραπέζια του μαγαζιού. Μη θέλοντας να δώσουν «στόχο», δεν κάθησαν σε ένα από τα πρώτα τραπέζια που χτυπούσε το κύμα, αλλά πιο πίσω. Το τραπέζι που τις φιλοξένησε ήταν του Τούρκου επιχειρηματία Ουνάλ Αϊσάλ που είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατά Σαράι, ο οποίος έφτασε στο νησί με το κίτρινο υπερπολυτελές σκάφος του. Τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά έκαναν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της βραδιάς τον ουρανό να λάμψει, ενώ ιδιαίτερο ήταν και το στιγμιότυπο κατά το οποίο γράφτηκε με πράσινο λέιζερ στον ουρανό το όνομα του μαγαζιού.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/remos3-1.jpg

Στο πάρτι συμμετείχαν με τον τρόπο τους και ράμπο του ΣΔΟΕ οι οποίοι από τις 12 τη νύχτα ήλεγχαν τις αποδείξεις και διασταύρωναν αν τα παραστατικά που είχαν κοπεί ήταν σύμφωνα με τα ποτά και τα φαγητά που κατανάλωναν οι συμμετέχοντες.

Καλο καλοκαιρι..!!!!! :whistle: :whistle:

S8N
22-07-13, 14:31
Μια πρίζα τα χέρια μου σου φέρανε,
Τράβα τη, είναι για σένανε...

friendgr
22-07-13, 14:41
Με τέτοιες τιμές και με σιγουρη πελατεια και 50% να ήταν το ΦΠΑ με χαρά θα εκοβα αποδείξεις τυπικοτατα.

Και ζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

BILL007
22-07-13, 14:56
Τραγικά πράγματα! :facepalm: :thumbsdown:

pilot
22-07-13, 14:59
και κάτι παραπάνω...κάνουν και πολιτική οι ''καλλιτέχνες''...λες και τους αγγίζουν όλα αυτά...ΟΥΣΤ γίδια...:ranting2::ranting2:

A8hnaios
22-07-13, 15:12
Σε 10 τρις δολλάρια υπολογίζουν οι ΗΠΑ το πετρέλαιο και το αέριο της Ελλάδας. 38 δις μόνο ο χρυσός της Θράκης!

https://www.kourdistoportocali.com/UsersFiles/admin/2013/07/heraklion-na-krecie-fot.jpg

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο…..

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι,
Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. 7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εν τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;
kourdistoportocali

:think: :think:

Monsta
22-07-13, 15:20
Αναγούλα μου ρθε με το Ρέμο στη Μύκονο. Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που 'διασκέδαζαν' ήταν ΔΥ. :facepalm:

Monsta
22-07-13, 15:31
Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο…..

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;

Κουβέντα καφενείου. Μα καμία ελπίδα. :facepalm:

friendgr
22-07-13, 15:31
Ενταξει εδώ που τα λέμε λετε να μην υπάρχουν 1500 άτομα στην ελλάδα που να μην τους έχει επηρεάσει καμιά κρίση;

Εγώ νομίζω ότι υπάρχουν πολλές χιλιάδες πάντως.

S8N
22-07-13, 15:33
Αναγούλα μου ρθε με το Ρέμο στη Μύκονο. Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που 'διασκέδαζαν' ήταν ΔΥ. :facepalm:

Οι τιμές είναι για επίπεδο Αμπράμοβιτς, όχι για ΔΥ.

Εμένα μου ήρθε αναγούλα με τον ίδιο τον Ρέμο. Αφενός χλεύασε έναν άνθρωπο για την αναπηρία του, αφετέρου του έφταιξε ο Σόιμπλε και η Μέρκελ για τα χάλια μας κι όχι αυτοί που ψηφίζαμε και που ψήφιζε κι αυτός.

Τιποτένια ανθρωπάκια.

Nino
22-07-13, 15:55
καταραμενη αδεδυ δεν μας ενημερωσες και χασαμε το παρτυ με τις συναδελφισες Σοφια και Ναομι
και μολις ειχα πληρωθει δεκαπενθημερο και ημουν ετοιμος για ντομ περινιον...

κριμα μωρε για την εξοχοτατη...

oldcarskickass
23-07-13, 00:42
Το «Η ΓΕΝΟΠ πεθαίνει» σε συνδυασμό με την φωτογραφία του βγενόπουλου που σαν άλλος ήρωας κατεβαίνει από το πόντιουμ ξέρω γω με απέτρεψαν (ειλικρινά) από το να διαβάσω το υπόλοιπο.

https://news.in.gr/greece/article/?aid=1231258640

Ανάπτυξη λέμε

Αθήνα
Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της επιχείρησης ο Νίκος Φωτόπουλος, προειδοποιώντας παράλληλα για κίνδυνο διάλυσης της Ομοσπονδίας εξαιτίας κλίματος απαξίωσης και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. «Η ΓΕΝΟΠ πεθαίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανοιχτή επιστολή.

Η ανοιχτή επιστολή του Ν.Φωτόπουλου

Ο κ. Φωτόπουλος ανήγγειλε ότι θα αποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, θα παραμείνει ωστόσο μέλος του ΔΣ της επιχείρησης, θέση στην οποία εξελέγη πρόσφατα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Αναφορικά με τα προβλήματα της Ομοσπονδίας ο κ. Φωτόπουλος επιρρίπτει τις ευθύνες στα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν αποδίδουν τις εισφορές τους προς τη ΓΕΝΟΠ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι ενώ εξέλεξαν μέλη στο ΔΣ της ομοσπονδίας που κάθε μήνα καλύπτονται με συνδικαλιστική άδεια, δεν αποδίδουν τη συνδρομή τους.

Επισημαίνει δε ότι οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας είναι επί τρεις μήνες απλήρωτοι.

Ο κ. Φωτόπουλος καταλογίζει επίσης έλλειψη ενότητας, σεβασμού, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας στα μέλη της Ομοσπονδίας τονίζοντας ότι «το μόνο που υπάρχει είναι απίστευτο μίσος, κακίες, μικροψυχίες, απολίτικες συμπεριφορές και σχεδιασμοί απαξίωσης και διάλυσης».