PDA

Επιστροφή στο Forum : AURIS VS GOLF

strof
30-06-13, 18:58
Εχω ένα αουρις 1,4 d με 10.000 χλμ και ακόμη δυο χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.
Απο την πρώτη μέρα που το πήρα θέλω να το δώσω, δεν μου έκατσε καλά.
Στα χρήματα που μπορώ να το δώσω άμεσα (ή ανταλλαγή) μπορω να πάρω ένα γκολφ 1,6 TDI 4ετιας με ~120.000 (αμφιλεγομενα).
Απο τη μια λέω να το κάνω, απο την άλλη βλέπω μεγάλο ρίσκο.
Τι λέτε;

panose30
30-06-13, 19:01
μεινε στο auris μην τραβας τα μαλλια σου μετα

fanisk
30-06-13, 19:04
Πανο το γκολφ εχει αλλαξει τιποτα? Πολλα χλμ για 4 χρονια, κοιτα μηπως αρχισουν να σκανε ολες οι βλαβες μαζι αν δεν εχουν γινει τα προβλεπομενα σερβις.

mark e92
30-06-13, 19:04
Το δικό σου εχει 10000 και θέλεις ενα με 100000?????

Kostas_1
30-06-13, 19:09
Οχι βεβαια...

μονο αν βρεις στην ιδια κατασταση και ιδιας ηλικιας.

Bellof-3
30-06-13, 19:17
Σορρυ κιολας αλλα και τα 2 ειναι ΑΑΑ (αχρωμο, αγευστο, αοσμο) μεινε με το δικο σου που ξερεις σε τι κατασταση ειναι...

strof
30-06-13, 19:19
Πανο το γκολφ εχει αλλαξει τιποτα? Πολλα χλμ για 4 χρονια, κοιτα μηπως αρχισουν να σκανε ολες οι βλαβες μαζι αν δεν εχουν γινει τα προβλεπομενα σερβις.

Ετσι είναι τα αυτοκίνητα στη Γερμανία Φανή, μαζεύουν χλμ σε λίγα χρονια. Το θέμα είναι πως με εναν πρόχειρο υπολογισμό δεν μου βγαίνουν τα νούμερα. Πχ, μάντρας στην αθηνα το δίνει 14000¤, μείον 500¤ η μεταφορα, μείον 2000¤ τελωνείο, μείον 2000 ¤ το κέρδος του= 9500¤.
Με 9500 στο mobile.de βρίσκεις άνω των 200000 χλμ.

fanisk
30-06-13, 19:23
Ετσι είναι τα αυτοκίνητα στη Γερμανία Φανή, μαζεύουν χλμ σε λίγα χρονια. Το θέμα είναι πως με εναν πρόχειρο υπολογισμό δεν μου βγαίνουν τα νούμερα. Πχ, μάντρας στην αθηνα το δίνει 14000¤, μείον 500¤ η μεταφορα, μείον 2000¤ τελωνείο, μείον 2000 ¤ το κέρδος του= 9500¤.
Με 9500 στο mobile.de βρίσκεις άνω των 200000 χλμ.

Α ενταξει νομιζα ειναι Ελληνικο. Στην autobahn γραφουν πολυ χιλιομετρο για να πανε στις δουλειες τους. Παρατα το, οι Γερμανοι πανε by the book, 25.000χλμ αλλαγη λαδιων και τετοια. Εχεις αμαξι με το 1/10 των χλμ του γκολφ και κυριως εγγυηση. Και απο μαντρα? Ουτε καν..

Dimimav
30-06-13, 19:43
Καλά θα αφήσεις Toyota με δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα που μπορεί να παει μέχρι τετρακόσια χωρίς να ζητήσει τίποτα να πας να πάρεις vw με 140 που βγάζουν την μάνα τους κ τον πατέρα τους..μόνο με αυτοκτονία μοιάζει σκέψου το καλά

spar@
30-06-13, 19:50
παμε αυριο στον μαντρα μπας και δινει τα δυο μπροστινα καθισματα του γκολφ να τα βαλουμε στο γιαουρις....

strof
30-06-13, 19:54
παμε αυριο στον μαντρα μπας και δινει τα δυο μπροστινα καθισματα του γκολφ να τα βαλουμε στο γιαουρις....

Αν δώσει και το ταμπλό μαζί κατι γίνεται. Εχει φάει τόσες μπουνιες, απο παντού τρίζει.
Και να του δείξουμε την φωτογραφία του περιπτερά να φοβηθεί μήπως πάθει τα ίδια!

Bellof-3
30-06-13, 20:02
To εχει πολυ κολλητος μου το αυτοκινητο... 1400...

νταξει αξιολογο ειναι... κανεις το ταξιδακι σου σχεδον ανετα.... αρκει να μη χρειαστει να προσπερασεις νταλικα σε ανηφορα... δεν καιει πολυ κτλ...

με τη μουσικουλα σου χαλαρα...

ενα εξαιρετικο συγχρονο αυτοκινητο... δε βλεπω το λογο να πας σε γκολφ αφου θες παλι κατι οικονομικο και χλιαρο...

συνηθως τετοιες αλλαγες χασιμο ειναι...

strof
30-06-13, 20:03
Καλά θα αφήσεις Toyota με δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα που μπορεί να παει μέχρι τετρακόσια χωρίς να ζητήσει τίποτα να πας να πάρεις vw με 140 που βγάζουν την μάνα τους κ τον πατέρα τους..μόνο με αυτοκτονία μοιάζει σκέψου το καλά

Ηδη ζητάει, καθίσματα κουνιουνται, τα πάντα τρίζουν. Δεν είναι μόνο το θέμα κινητηρα, είναι και η αίσθηση που έχεις στην καμπίνα που στην προκειμένη περίπτωση είναι απαίσια.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

E60_Arkadia
30-06-13, 20:13
Ηδη ζητάει, καθίσματα κουνιουνται, τα πάντα τρίζουν. Δεν είναι μόνο το θέμα κινητηρα, είναι και η αίσθηση που έχεις στην καμπίνα που στην προκειμένη περίπτωση είναι απαίσια.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Θυμασαι που οταν ησουν ετοιμος για το αουρις σου ειχα πει οτι το αμαξι ειναι για τα μπαζα μιας και ειχα προσωπικη εμπειρια.Ειμαι υπερ του γκολφ αρκει να το ψαξεις καλα πριν την οποιαδηποτε αγορα.

Bazil Van Sinner
30-06-13, 20:16
νομιζω πιο πολυ δεν σου κατσε το αμαξι παρα εχει κουσουρια!σε καμια περιπτωση δεν θα δινα φρεσκαδουρα για να παω σε μεταχειρο γερμανιας,μπορει να κανουν τα σερβις στην ωρα τους και στην αντιπροσωπια που λεει και ο Φανης,αλλα δεν ειναι αγιοι!και οι γερμανοι οδηγανε πιωμενοι,και οι γερμανοι τρακαρουν ,επισης εχουν πολυ χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο εμας πραγμα κακο για τους πετρελαιοκινητηρες και αλλα πολλα .
πιστευω πως το ιδιο αμαξι ,της ιδιας ηλικιας και στην ελλαδα εξισου καλο θα ειναι με ενα εισαγωγης.
προσωπικα και τα δυο τα επαγγελματικα μου ειναι εισαγωγης,το τογιοτα γερμανια και το vw ολλανδια.στο τογιοτα μεσα βρηκα κατι χαρτια του προηγουμενου ...και ηταν ελληνας:shok:

spar@
30-06-13, 20:19
Αν δώσει και το ταμπλό μαζί κατι γίνεται. Εχει φάει τόσες μπουνιες, απο παντού τρίζει.
Και να του δείξουμε την φωτογραφία του περιπτερά να φοβηθεί μήπως πάθει τα ίδια!

τον περιπτερα τον εφτιαξα....
τον εψησα να παρει ρενο, και στην γυναικα του γιαουρις.....

fanisk
30-06-13, 20:25
νομιζω πιο πολυ δεν σου κατσε το αμαξι παρα εχει κουσουρια!σε καμια περιπτωση δεν θα δινα φρεσκαδουρα για να παω σε μεταχειρο γερμανιας,μπορει να κανουν τα σερβις στην ωρα τους και στην αντιπροσωπια που λεει και ο Φανης,αλλα δεν ειναι αγιοι!και οι γερμανοι οδηγανε πιωμενοι,και οι γερμανοι τρακαρουν ,επισης εχουν πολυ χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο εμας πραγμα κακο για τους πετρελαιοκινητηρες και αλλα πολλα .
πιστευω πως το ιδιο αμαξι ,της ιδιας ηλικιας και στην ελλαδα εξισου καλο θα ειναι με ενα εισαγωγης.
προσωπικα και τα δυο τα επαγγελματικα μου ειναι εισαγωγης,το τογιοτα γερμανια και το vw ολλανδια.στο τογιοτα μεσα βρηκα κατι χαρτια του προηγουμενου ...και ηταν ελληνας:shok:

Ποια ωρα τους ρε τυπε !! Αλλαζουν λαδια καθε 25.000 χλμ επειδη "ετσι λεει το βιβλιο". Σκεψου τις "lifetime" βαλβολινες :th_Laie_67-1:

S8N
30-06-13, 22:16
Πανο, ειχα Golf V και το εδωσα με 98.000 km. Ενα τριξιμο ειχε μονο, στον κεντρικο αεραγωγο στο ταμπλω απο την πρωτη μερα. Τον αλλαξα κι ησυχασα. Ωραιο αυτοκινητο, με γερμανικη ποιοτητα και ανεση Mercedes. Ψιλοβλακειουλες εβγαλε, αλλα ηταν πταισματα. Το Golf VI που εχει ο πατερας ενος φιλου μου ειναι ακομα καλυτερο. Δεν περιμενα τετοια διαφορα απο ενα facelift ουσιαστικα.

Εγω θα το εκανα. Με μια προυποθεση: Να εχει καλο εξοπλισμο. Ειναι το αλατοπιπερο στα γερμανικα αυτοκινητα.

strof
27-10-13, 16:22
Να μαστε πάλι...
Είπαμε με τρώει να το δώσω από την πρώτη μέρα.
Τώρα όμως έχω συγκεκριμένο αυτοκίνητο:

Δίνεις αυτό:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4221752/

Γι' αυτό????:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4143780/

Τα δεδομένα είναι ίδια, δηλαδή δεν μου αρέσει το αουρις, επιπλέον όμως εδώ και 40 μέρες γίναμε 4 στην οικογένεια. Το καρότσι χωράει, με το ζόρι.
Το οκτάβια είναι πρώην leasing της εμπορικής, ελεγμένο για τα χλμ και είναι όντως ατρακάριστο (είχε μικτή και φαίνεται να μην έχει απασχολήσει). Δεν το έχω δει ακόμη από κοντά. Τιμή του δίνω το δικό μου και μου δίνει και ένα 500αρικο.
Τι λέτε;

Bazil Van Sinner
27-10-13, 17:38
Νομιζω ειναι καλη ανταλαγη αυτη.

vagmag
27-10-13, 17:47
Καλη κίνηση φαίνεται.

Andri
27-10-13, 17:50
Πάνο να σου ζήσει το νέο μέλος στην οικογένεια,

τώρα για το αυτοκίνητο, λογικά το skoda θα είναι πιο άνετο σε αποσκευές και γενικότερα σε χώρους, αν είναι και εντάξει το αυτοκίνητο πιστεύω δεν υπάρχει θέμα... τα χλμ αφού είναι και πραγματικά είναι νορμάλ αφού μιλάμε και για πετρέλαιο ... η απόφαση δική σου αν και πιστεύω είναι λογική ανταλλαγή

Dermatis
27-10-13, 17:54
Η λογικη μου λεει προχωρα......!
Οσον αφορα την οκταβια ειναι φοβερο οχημα εφοσον συμβιβαστεις με τις επιδοσεις του. Εχω οδηγησει αρκετες φορες ενα ιδιο και εκτος των επιδοσεων και ισως τον ηχο που περνα στην καμπινα ( οχι τιποτα τρελο) το οχημα ειναι αψογο σταν + το ωραια φρενα ( αν και αυτο που οδηγησα ειχε αλλαγμενα σωληνακια φρενων) .
Απο χωρους : το αυτοκινητο του κατασυρροην δολοφονου 5 πτωματα τα βαζεις στο πορτμπαγαζι και τα πας για θαψιμο :hystericalbs1::hystericalbs1:

Καλες συνναλγη / αγορα ευχομαι!

strof
27-10-13, 18:29
Πάνο να σου ζήσει το νέο μέλος στην οικογένεια,

τώρα για το αυτοκίνητο, λογικά το skoda θα είναι πιο άνετο σε αποσκευές και γενικότερα σε χώρους, αν είναι και εντάξει το αυτοκίνητο πιστεύω δεν υπάρχει θέμα... τα χλμ αφού είναι και πραγματικά είναι νορμάλ αφού μιλάμε και για πετρέλαιο ... η απόφαση δική σου αν και πιστεύω είναι λογική ανταλλαγή

ευχαριστω για τις ευχες αντρεα!

Η λογικη μου λεει προχωρα......!
Οσον αφορα την οκταβια ειναι φοβερο οχημα εφοσον συμβιβαστεις με τις επιδοσεις του. Εχω οδηγησει αρκετες φορες ενα ιδιο και εκτος των επιδοσεων και ισως τον ηχο που περνα στην καμπινα ( οχι τιποτα τρελο) το οχημα ειναι αψογο σταν + το ωραια φρενα ( αν και αυτο που οδηγησα ειχε αλλαγμενα σωληνακια φρενων) .
Απο χωρους : το αυτοκινητο του κατασυρροην δολοφονου 5 πτωματα τα βαζεις στο πορτμπαγαζι και τα πας για θαψιμο :hystericalbs1::hystericalbs1:

Καλες συνναλγη / αγορα ευχομαι!

Δεν εχουν καμια επαφη το αουρθς με το οκταβια. Και απο μερια επιδοσεων δεν υπαρχει συμβιβασμος, 90 αλογα εχω τωρα, στα 110 θα παω.
Τι μονο που σκεφτομαι ειναι η φραση της γυναικας μου (με εχει στοιχιωσει θα ελεγα): Θα δωσεις καινουργιο αυτοκινητο για να παρεις με 90.000 χλμ??? Και σκοντα??? Θα δωσεις τουοτα να παρεις σκοντα?

Sent from my AMOI N828 using Tapatalk

Andri
27-10-13, 18:34
Έχεις κανένα φίλο ταξιτζή? Χωρίς πλάκα, τόσα skoda ταξί κυκλοφορούν , θα υπάρχει και σαν αυτό που ενδιαφέρεσαι ....αυτός που το έχει θα ξέρει σίγουρα τι προβλήματα βγάζει το εν λόγω αυτοκίνητο με τόσα χλμ που θα έχει γράψει το κοντέρ του...

PANOS-E60
27-10-13, 18:43
Τι μονο που σκεφτομαι ειναι η φραση της γυναικας μου (με εχει στοιχιωσει θα ελεγα): Θα δωσεις καινουργιο αυτοκινητο για να παρεις με 90.000 χλμ??? Και σκοντα??? Θα δωσεις τουοτα να παρεις σκοντα?

ο μονος λόγος για να το κάνεις το βημα Παναγιωτη είναι η τεραστια διαφορά χωρων αναμεσα στα δυο αυτοκίνητα, μόνο αν οι χωροι του αουρις είναι ανυπερβλητο πρόβλημα για σένα. Η τογιότα έχει το καλύτερο after sales που υπάρχει και αυτό για μένα είναι ασυναγωνιστο πλεονέκτημα για ενα οικογενειακό αυτοκίνητο που κυκλοφορεί καθημερινά και το χρησιμοποιεί και γυναίκα. thumb

strof
27-10-13, 19:31
Θεμα με τον χωρο δεν εχω μεγαλο, δεν κανω αλλοστε και τα πολλα ταξιδια. Μαλλον περισσοτερο θεμα με το αουρις εχω καθ ψαχνω τροπο να το ξεφορτωθω.
Κατι αλλο, το οκταβια ειναι δυο χρονων leasing και εχει κοντα εκατο χιλιαδες χλμ. Οποτε μαλλον το ειχε καποιος πωλητης που γυρνουσε απο πολη σε πολη.
Γνωριζει καποιος να μου πει πως συμπεριφερονται αυτοι στα αυτοκινητα τους; τα γ@μ@νε τη μανα ή φοβουνται ας πουμε καποιον ελεγχο απο τον εργοδοτη τους.
Γιατι αν ειναι να του εχει πιει το αιμα αστο καλυτερα.

strof
27-10-13, 19:41
Έχεις κανένα φίλο ταξιτζή? Χωρίς πλάκα, τόσα skoda ταξί κυκλοφορούν , θα υπάρχει και σαν αυτό που ενδιαφέρεσαι ....αυτός που το έχει θα ξέρει σίγουρα τι προβλήματα βγάζει το εν λόγω αυτοκίνητο με τόσα χλμ που θα έχει γράψει το κοντέρ του...

Αντρεα ολοι οι ταξιτζιδες εχουν τον παλιοτερο 1,9 κινητηρα. Αυτος ηταν αθανατος. Τον 1,6 δεν εχει κανεις. Και στα καινουργια τωρα εχουν τον διλιτρο (προβληματικος).
Ασχετο: προσπαθω τρεις μερες να γραφτω σε φορουμ σκοντα και δεν τα εχω καταφερει. Μονο δακτυλικα αποτυπωματα δεν μου εχουν ζητησει!!

Dimimav
27-10-13, 19:56
Θεμα με τον χωρο δεν εχω μεγαλο, δεν κανω αλλοστε και τα πολλα ταξιδια. Μαλλον περισσοτερο θεμα με το αουρις εχω καθ ψαχνω τροπο να το ξεφορτωθω.
Κατι αλλο, το οκταβια ειναι δυο χρονων leasing και εχει κοντα εκατο χιλιαδες χλμ. Οποτε μαλλον το ειχε καποιος πωλητης που γυρνουσε απο πολη σε πολη.
Γνωριζει καποιος να μου πει πως συμπεριφερονται αυτοι στα αυτοκινητα τους; τα γ@μ@νε τη μανα ή φοβουνται ας πουμε καποιον ελεγχο απο τον εργοδοτη τους.

του είχε πιει το αίμα..
στην δουλειά μου ερχόταν συνέχεια πωλητές από Αθήνα-Θεσ/κη με εταιρικά
παρόμοια και κάθε φορά που τους έλεγα πως ήταν το ταξίδι σας όλοι ρε φίλε
και μιλάω για πάνω απο δέκα άτομα μου απάντησαν οτι ερχόταν με 200 :shok:
άμα δεν είναι δικό σου δεν το προσεχείς..καμιά ελπίδα:facepalm:

mark e92
27-10-13, 20:01

Με το μπουρι της σομπας θα συμπληρώσω εγώ!!!!!

fanisk
27-10-13, 20:04

Και το πατερα μαζι. :th_Laie_67-1:
Αμαξι που δεν ειναι δικο τους και εκανε 50.000 το χρονο.. αστο ρε Πανο.

mark e92
27-10-13, 20:05
του είχε πιει το αίμα..
στην δουλειά μου ερχόταν συνέχεια πωλητές από Αθήνα-Θεσ/κη με εταιρικά
παρόμοια και κάθε φορά που τους έλεγα πως ήταν το ταξίδι σας όλοι ρε φίλε
και μιλάω για πάνω απο δέκα άτομα μου απάντησαν οτι ερχόταν με 200 :shok:
άμα δεν είναι δικό σου δεν το προσεχείς..καμιά ελπίδα:facepalm:

Να προσέξουν τι;;;;
Αφού τα παίρνουν για να τα γυρίσουν πίσω σε 2-4 χρόνια.
Σέρβις κάνει η εταιρεία που το νοικιάζει δηλαδή ότι λέει το εργοστάσιο λάδι πχ κάθε 20000 ο οδηγός ούτε που είναι ο δείκτης δεν ξέρει...

Driver M
27-10-13, 20:56
Με τιποτα κι απο'μενα δεν ανταλλαζεις καινουριο αμαξι με εταιρικο σχεδον 100.000χλμ.
Αν ηταν απο ιδιωτη και αρκετα προσεγμενο ναι, αλλα οχι μονο με 500 ευρω διαφορα.

Και οσον αφορα στους χωρους του οκταβια, οντως εχει τεραστιο πορτ μπαγκαζ αλλα τις πισω θεσεις δεν τις λες και ιδιαιτερα ευρυχωρες. Δεν ξερω τι παιζει με το auris αλλα και το οκταβια δεν εχει και τους τρελους χωρους εσωτερικα.

strof
27-10-13, 21:18
Πηγα και ειδα αυτο https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4143867/ και ειναι οπως τα λετε, διαλυμενο. Κι αυτο εταιρικο της εμπορικης. Και σε αυτο τα χλμ ειναι γνησια (εχει μια αλλαγη παρμπριζ), κσι αν και τα χλμ εγιναν στην εθνικη λογικα, ηταν λες και τα εκανε ολα στους χωματοδρομους του Περου...
Απλα νομιζα πως ειναι η εξαιρεση και πως θα υπαρχει ενας καποιος ελεγχος.
Οποτε μαλλον μενω με τιν κουβα και βλεπουμε.
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!

vagmag
28-10-13, 08:16
Ολα σχετικά ειναι...

Εξαρτάται απο τον άνθρωπο πάντα.

Ο πωλητής μας έχει ένα colt , κάνει 60000 το χρόνο και το αυτοκινητο δεν έχει κάνει Τσίκ. Ειναι 60αρης και το προσέχει σαν τα ματιά του. Έχει 350000 χιλιόμετρα και αέριο.
Τα Prius που είχαμε αν και leasing, μπορει να μη μας ενδιέφεραν σαν αυτοκίνητα, αλλα τα σέρβις ήταν ολα στην Toyota , επίσης 60000 χιλιόμετρα ετησίως , και τα είχαμε σε καλη κατάσταση γιατι το χρησιμοποιούσαμε και όταν ερχόταν κάποιος προμηθευτής εξωτερικού πχ, .

Στην επιχείρηση ειναι αλλα και στον άνθρωπο. Στο κάτω κάτω το αυτοκινητο του πωλητή ειναι πολλές φορές η βιτρίνα της επιχείρησης, πολλοί μπορει να μην επισκεφθούν ποτέ τις εγκαταστάσεις της εταιρίας που συνεργάζονται, αλλα να σχηματίσουν μια σχετικά καλη ή αντίστοιχα κακή εικόνα απο τον άνθρωπο που τις επισκέπτεται.. Τη συμπεριφορά αυτού, αλλα και το αν το αυτοκινητο ειναι καθαρό, προσεγμένο κλπ.

Nino
28-10-13, 08:35
Χμμ... δεν μπορώ να σου πω τι να κανεις,μπορω όμως να σου πω τι θα έκανα εγω.
Δεν θα έδινα σε καμία περίπτωση ένα καινούργιο TOYOTA για να πάρω Scoda και μάλιστα με τόσα πολλα χιλιόμετρα!!
Όσο για τους πωλητές... Απλά δεν τους νοιάζει... Με οτι αυτο σημαίνει στη χρήση του αυτοκινήτου.

Vasilis M3
28-10-13, 08:58
Φίλε strof εγώ θα σου πρότεινα αφού θες να το ξεφορτωθείς:

-Πήγαινε καλύτερα προς Golf μεριά.Η μάνα μου έχει ένα mk5 του 2005 μοντέλο με 85.000χλμ αυτή την στιγμή και το αυτοκίνητο είναι μια χαρά για οικογενιακό.Με δερμάτινα και πολύ καλούς χώρους...(να σημειώσω ότι έχει το 1.6 FSI )

Για εταιρικό-απο leasing δεν θα το τολμούσα...:original:

Bazil Van Sinner
28-10-13, 09:10
Ωχ τωρα ειδα οτι ειναι λιζινγκ το 8βια..... δεν θα σου πω πολλα,το χω ξαναγραψει,ενα φιλαρακι μου που εχει εταιρικα εδω και 10 χρονια τα πινει το αιμα,και οταν περνουσαν τα χιλιομετρα και επρεπε να πληρωσει η εταιρια ...τα χλμ. κατεβαιναν στο σωστο νουμερο.

κατα τ'αλλα ,αξιζει το 8βια για την χρηση που το θελεις.

Andri
28-10-13, 17:12
το 1.9 δεν κάνει ?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3973620/

Dimimav
28-10-13, 17:40
το 1.9 δεν κάνει ?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3973620/

Κανει ρε man αλλα δεν βλέπω να θέλει ανταλλαγή thumb

Andri
28-10-13, 17:47
Κανει ρε man αλλα δεν βλέπω να θέλει ανταλλαγή thumb

Θα πουλήσει το δικό του Μήτσο, μικρού κυβισμού πετρέλαιο έχει... για πλάκα φεύγει...

HLIAS - E36
28-10-13, 18:18
Γιατί φαγώθηκες να δώσεις το auris? Όπως και να το κάνεις το αμάξι είναι καινούριο... Ότι και να πάρεις, ακόμα και να βρεις ένα με 10000 χλμ (δηλαδη καινουριο) και πάλι παίρνεις ρίσκο... Δεν ξέρεις τι ιστορία μπορει να κουβαλάει το κάθε μεταχειρισμένο... Μπορει να είναι άψογο μπορει όμως και να είναι πάρταλο... Σκέψου μόνο εσύ κατά πόσο θέλεις να το ρισκάρεις...

Προσωπική μου άποψη να κρατήσεις το auris...thumb

strof
28-10-13, 18:57
Οντως, πωλειται πολυ ευκολα στα χρηματα που θελω.
Το 1,9 ειναι μεν αξιοπιστο, απεχει ομως μολις 50 κυβικα απο το οριο των διλιτρων και των παραλογων φορολογικων επιβαρυνσεων (ο λογος που πουλησα το Ε90) και δεν ειναι εποχες για τετοια ρισκα.

Γνωριζει κανεις αθηναιος αυτον τον εμπορο? https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4263096/
Μηπως ειναι σε καποιου τον δρομο να παει να ριξει μια ματια?

Andri
28-10-13, 19:03
Τι ροπή βγάζει αυτό? Λίγα κυβικά και hp μου φαίνονται για τέτοιο σασί

strof
27-02-14, 19:58
Τελικα το auris πουληθηκε.
Ειχα καταληξει σε ενα golf variant 1,6d, τελευταια στιγμη ομως εκανα την εκπληξη..
Ωραιο το golf, επειδη ομως δεν ετρεφα ιδιαιτερη συμπαθεια στο γκρουπ, δεν προχωρησα. Τωρα πηρα κατι το οποιο δεν φανταζομουν ποτε πως θα οδηγησω. Ειναι γαλλικο και απο γαλλικα μονο σιτροεν εχω οδηγησει κι αυτα δεν μου αρεσαν.
Ειναι το renault megane grandtour 1.5d 110 ps.
Και επειδη ηξερα οτι το παντρευομαι, το πηρα foul.
Μερικες φωτο απο την Γερμανια που βρισκεται. Την επομενη εβδομαδα θα γραψω και εντυπωσεις.
https://img.tapatalk.com/d/14/02/28/9upu2uqe.jpghttps://img.tapatalk.com/d/14/02/28/py7e7y6a.jpghttps://img.tapatalk.com/d/14/02/28/a9ujaqap.jpghttps://img.tapatalk.com/d/14/02/28/ebuhy9ud.jpg

Bazil Van Sinner
27-02-14, 20:12
1oν έυγε που απέφυγες το group!

2ον εύγε για την επιλογή σου,μην ορκίζεσαι ότι θα το πάντρευτεις!
Οι Γάλλοι έχουν φανατικό κοινό στην Ελλάδα.Εχω πείρα απο το μοτέρ
με 208SW με γυάλινη οροφή(το φραφω για το βάρος),πολύ καλό
και απροβλημάτιστο!

Με το καλό,προσωπικά μου αρέσει και σαν εμφάνιση!

120ie87
27-02-14, 20:45
με το καλο! καλοταξιδο να ειναι!!!

strof
28-02-14, 07:26
1oν έυγε που απέφυγες το group!

2ον εύγε για την επιλογή σου,μην ορκίζεσαι ότι θα το πάντρευτεις!
Οι Γάλλοι έχουν φανατικό κοινό στην Ελλάδα.Εχω πείρα απο το μοτέρ
με 208SW με γυάλινη οροφή(το φραφω για το βάρος),πολύ καλό
και απροβλημάτιστο!

Με το καλό,προσωπικά μου αρέσει και σαν εμφάνιση!

Για τον κινητήρα είχα κι εγώ τις αμφιβολίες μου. Έψαξα και είδα πως τον δίνει αυτούσιο στην NISSAN (QASQAI και MICRA) αλλά και στην MERCEDES (A 150-B 150). Όσο και να έψαξα σε Ελληνικά και ξένα forum, βλάβες σοβαρές δεν είδα να αναφέρονται.
Σε αντίθεση με το golf που είδα ένα σωρό βλάβες και τελικά το φοβήθηκα.
RENAULT και STATION πιστεύω είναι παντρειά, αλλά δεν θα με πειράξει αφού έχει χώρους για την οικογένεια και όλα τα καλούδια για να μην λέω πως είμαι πίσω από την τεχνολογία. Ενδεικτικά, έχει navi, xenon, δέρμα, ηλιοροφή πανόραμα, αισθητήρες μπρος- πίσω, θερμαινόμενα, keyless go κα. Αν βγει καλό θα το κρατήσω μια δεκαετία.
Για την ιστορία, το golf που ήμουν έτοιμος να πάρω ήταν αυτό. Το χρώμα μου άρεσε πολύ.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/02/_1JPG-1.jpg
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/02/_1JPG-2.jpg

Bazil Van Sinner
28-02-14, 07:43
Δεν απανταω αντικειμενικα,αλλα ειναι πιο μπροστα το Ρενω!

Ο κινητηρας ειναι δοκιμασμενος strof,δοκιμασμενος σε επαγγελματικα αυτοκινητα
ειναι πολυ καλως!

Μανουαλ η' αυτοματο?

strof
28-02-14, 07:53
Manual 6ταχ. Ειχα βρει και αυτοματο με τον ιδιο εξοπλισμο και θα το προτιμουσα αλλα αφενος ειδα μερικες βλαβες στα forum και αφετερου δεν μπορεσα να δω αν ειναι πληρως αυτοματο με μετατροπεα ροπης ή απλα ημιαυτοματο που δεν το μπορω καθολου. Ετσι επελεξα τα σιγουρα.

Koyotte
28-02-14, 10:54
Καλορίζικο, σχεδιαστικά είναι (για μένα) κλάσεις πάνω απο τη Γκόλφω. Πχ πίσω, όπου πάσχουν στο σχεδιασμό τα περισσότερα, είναι πολύ όμορφο. Για βάλε και και μια φωτό απο το Das Auto να δείς διαφορά.Ο κινητήρας του Renault και πολύ αξιόπιστος έχει βγεί και νομίζω έχει και λιγότερο κροτάλισμα απο το Φάουβε. Για πες και διαφορά στην τιμή. Απο εγγυήσεις τι έπαιζε και στα δύο?thumb

doctore
28-02-14, 11:17
Καλορίζικο και καλοτάξιδο !!!

Vasilis M3
28-02-14, 15:39
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι φίλε!!!

Πίστεψε με έκανες την καλύτερη επιλογή για οικογενειακό!!!

Είχαμε πάρει καινούργιο ένα Renault Scenic το 2001 full extra με 2 οροφές,τραπεζάκια στα καθήσματα μέχρι και ντουλαπάκι κάτω απο τα πατάκια είχε!!!Ακόμα θυμάμαι που πάνω στα Γιάννενα σε κάτι ορεινές διαδρομές βγαίναμε με την αδερφή μου απο την πίσω οροφή και γουστάραμε :original:

E60_Arkadia
28-02-14, 19:35
Καλοριζικο να είναι,μοντερνος σχεδιασμος και μοτερ που δεν θα σε απογοητευσει,ποοοολυ καλυτερο από το απαραδεκτο τουοτα.

wheelman
28-02-14, 21:37
Καλορίζικο και καλοτάξιδο,
με πολλά και ασφαλή χλμ!!!

nikos valvetronic
02-03-14, 22:22
Καλοτάξιδο να είναι και να το χαρείς! Το μοτέρ το οδήγησα σε Fluence και έχω πολύ καλή εντύπωση.Με άτσαλη οδήγηση από τον κάτοχό του το OBC ήταν μόνιμα κάτω από 6 lt/100.

Gregory_///M
07-03-14, 13:32
Καλορίζικο και καλοτάξιδο Πάνο...Είναι πολύ ωραίο!!! Θα περάσω να το δω και από κοντά!!! thumb

strof
07-03-14, 16:56
Ευχαριστω greg. Πηγαινε στον κουμπαρο σου να το δεις!

deepBLUE
07-03-14, 17:14
Καλοτάξιδο φίλε !!!
Εκανες καλή επιλογή και πολυ καλύτερη απο το γκολφ !!!
Να το χαρείς !!!

makap
08-03-14, 07:00
Ευχαριστω greg. Πηγαινε στον κουμπαρο σου να το δεις!

Διάβασα όλο το topic, αν και το ενδιαφέρον μου εστιαζόταν στην τελική επιλογή και αγορά που έκανες, για την οποία εύχομαι να είναι καλοτάξιδο.

Φίλος καλός θέλει από καιρό να πουλήσει το VW 1,6 FSI και να πάρει ένα πετρέλαιο και αυτόματο και προχθές πήγαμε στον Παζαρόπουλο και είδαμε το Fiesta 1.0 σε έκδοση βενζίνης με 100 HP, αυτόματο, στις 15000 περίπου.

Μπαίνοντας στο site της Renault είδα ότι έχει κάποιο σχετικό με αυτό που πήρες και το λέει 1,5 dci 110 FAP Dynamic EDC, που θεωρητικά πρέπει να είναι περίπου όμοιο με το δικό σου, αλλά με κιβώτιο EDC (που δεν ξέρω πολλά γιαυτό ακόμη) και τιμή γύρω στα 20850¤ (υπερβολική).

Μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες για το δικό σου (τιμή, έμπορος, χλμ κλπ) και αν δεν θέλεις δημόσια, με πμ; Θα με βοηθούσες πολύ για στην έρευνα γύρω από αυτό το μοντέλο.

strof
08-03-14, 09:08
Ευχαριστω για τις ευχες!
Δεν το πηρα απο καποιον εμπορο στην Ελλαδα. Εψαχνα επι μερες μονος μου στο mobile.de και αφου ξεχωρισα τα δεκα καλυτερα απο αυτα που σηκωνει η τσεπη μου πηγα σε ενα φιλο μαντρα που ξερει Γερμανικα και εχει τον αδερφο του εκει για να δουμε σε πιο θα καταληξουμε. Μιλωντας λοιπον με τους εκει εμπορους φτασαμε σε αυτο.
Αγορα 8000, μεταφορα 750, τελωνειο περιπου 2000 θα βγαλει, αδεια πινακιδες κτεο 300 και ενα καλο σερβις 500. Με τα χρηματα πουβδιεθετα ειχα δυο επιλογες: 1. Με λιγα χλμ (~80000) χωρις εξτρα και 2. Με πολλα χλμ και γεματο εξτρα. Αφου ειδα αναφορες για τον κινητηρα οτι ειναι καλος (τον χρησιμοποιει η mercedes και η nissan), προτιμησα το 2. Ειμαι κολλημενος με τα εξτρα και ξερω πως αν το επαιρνα αδειο θα ψαχνομουν συνεχεια.

strof
08-03-14, 09:30
Για τον κινητηρα σου ειπα, φαινεται καλος. Για το κιβωτιο απο αυτα που διαβασα λενε οτι στο facelift που ερχεται τον επομενο μηνα θα ειναι βελτιωμενο απο το προηγουμενο που ειχε θεματακια (ξηρου τυπου σαν το 7αρι του γκρουπ). Ειναι διπλου συμπλεκτη και εχει βαλει το χερακι της στον σχεδιασμο η williams η οποια ειναι κατι σαν την ///M στην αγαπημενη μας μαρκα. Τωρα τι θα βγει στην πραξη, ο χρονος θα δειξει..

makap
08-03-14, 12:11
Μιλάς μάλλον για το απλό σανζμάν ενώ ο φίλος θέλει αυτόματο και το EDC που φοράει το μοντέλο που δίνει η εδώ αντιπροσωπεία φαίνεται να είναι και αυτό διπλού συμπλέκτη.

Εν πάση περιπτώσει, του είπα να πάει στην αντιπροσωπεία να το δει από κοντά.

strof
08-03-14, 12:22
Όχι, για το αυτόματο σου λέω.

makap
08-03-14, 12:47
Τώρα το κατάλαβα. Επομένως, πρέπει να μην βιαστεί για να περιμένει το νέο μοντέλο.

makap
10-03-14, 06:35
Τελικά, πήγε ο φίλος σε αντιπροσωπεία και, αφού είδε το Megane, που είναι μεγάλο-οικογενειακό, ενώ θέλει μικρό για την πόλη, είδε και το clio που βγαίνει σε diesel και αυτόματο, δηλαδή όπως ακριβώς το θέλει.

Θέλει να πάμε σήμερα ή αύριο να το δούμε μαζί, για να πω τη γνώμη μου.
Και η ιστορία με τη Renault ξεκίνησε από διάβασμα αυτού του θέματος ...

Gregory_///M
10-03-14, 10:37
Καμία σχέση με τις φωτογραφίες Πάνο...από κοντά είναι πολύυυυ καλύτερο!!!

vagmag
26-03-14, 21:21
Φίλε strof γράψε μας εντυπώσεις , οποτε έχεις χρονο.

strof
27-03-14, 11:49
Εντυπωσεις...
Καταρχην καμια απολυτως σχεση με e-46 και e-90. Καμια σχεση ομως και με το auris.
Γενικα:
- παρα πολυ ηχομονωση καμπινας. Δεν περνα ουτε ο ηχος του κινητηρα, ουτε ο ηχος κυλησης. Τουλαχιστον μεχρι τα 160 ειναι απολυτα ηρεμο.
- καλη λειτουργια κινητηρα, αρπαζει απο χαμηλα χωρις το αποτομο ξεσπασμα του auris. Αισθητη διαφορα ομως σε σψεση με την 320d. 53 hp διαφορα τελικα ειναι μεγαλη υποθεση!
- πολυ καλη ρυθμιση αναρτησης. Μπαινει στις στροφες σχεδον με οσα θελεις. Ειχα ακουσει πως τα Γαλλικα φημιζονται γι' αυτο και τωρα το επιβεβαιωνω.
- Ποιοτητα πλαστικων μεσα καλη. Αφρωδες υλικο στο μεγαλυτερο τμημα του ταμπλω με ικανοποιητικη συναρμογη και χωρις τριγμους.
- Δυσνοητο συστημα πλοηγησης/hifi. Προσπαθησαν να παντρεψουν μια πηγη ηχου, ενα gps tom tom και μια οθονη χωρις ιδιαιτερη επιτυχια. Ετη φωτος μπροστα το ccc idrive.
- Πολυ καλοι χωροι τοσο για επιβατες, οσο και αποσκευες (station).
- Πολυ καλος φωτισμος. Bixenon με κατευθυνομενα φωτα.
- Τιμονι εντελως ουδετερο σε πληροφορηση αν και επαρκως "βαρυ".
- Εργοστασιακοι αισθητηρες παρκαρισματος, παραδοξως χωρις ενδειξη στην οθονη παρα μονο μπιπ-μπιπ.
- Διπλη πανοραμικη ηλιοροφη. Δυστυχως δεν ανοιγει η πισω.
- ιμαντας χρονισμου....
- απαραδεκτη εργονομια χειριστηριων. Τα εβαλαν ολα σε λαθος σημειο. Ο διακοπτης του cc ειναι στο χειροφρενο, το ραδιοφωνο τοποθετημενο χαμηλα, τα χειριστηρια στο τιμονι κρυμμενα απο πισω του..
Σε γενικες γραμμες οσο απεχει απο την e90 αλλο τοσο απεχει απο το auris.
Νομιζω πως θα συμβιωσω ανετα μαζι του για μια τριετια αν αποδειχθει αξιοπιστο.

aristent
27-03-14, 12:15
Τωρα μπορω να πω:
Με 'γεια και καλοταξιδο Πανο!!!:thumbsup:

και εννοητε οτι ειναι η καταλληλη στιγμη γι'αυτο:

:worthlesswithoutpic

strof
28-04-14, 12:19
Ειναι ετσι: https://img.tapatalk.com/d/14/04/28/a9ede2ep.jpg

Να γινει ετσι;
https://img.tapatalk.com/d/14/04/28/je3emyjy.jpg

Vasilis M3
28-04-14, 13:05
Να γίνουν τα μπαξίματα thumb

vagmag
28-04-14, 13:06
εμένα μου αρέσει με τα σκούρα μέρη και τις ζάντες...

Θα τα βάψεις ; Θα είναι μεμβράνη ;

Γράψε μας και άλλες εντυπώσεις....

doctore
28-04-14, 13:11
Όχι. :thumbsup:

strof
28-04-14, 13:15
Για βαψιμο λεω. Ολα τα ασημενια να γινουν ακριβως απο το υπολοιπο.Εκτος αν υπαρχει και μεμβρανη. Πιο πολυ βολευει, αν δεν μου αρεσει να την βγαλω.
Ριξτε ιδεες.
Εντυπωσεις... Μετα απο περιπου 2000 χλμ. Μια βαρκα που πλεει με χαρη στον γυαλο, μπορει να σε κανει να κατεβαινεις ατσαλακωτος μετα απο μεγαλο ταξιδι, bmw ομως δεν θα γινει ποτε.
Με την e90 εβλεπα την πινακιδα "Λαρισα 42" και ελεγα "οχι ρε π@υστη μου, φτανω". Με αυτο, απλα βγαινω, κλειδωνω και ανεβαινω σπιτι ξεκουραστος. Ουτε συναισθημα, ουτε τιποτα. Ελπιζω να καταλαβες τί εννοω..

mark e92
28-04-14, 14:24
Ειναι ετσι: https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/04/a9ede2ep-1.jpg

Να γινει ετσι;
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/04/je3emyjy-1.jpg

Ναι!!!
Θα γίνει πολύ κακό!!!
Τα ασημί είναι λίγο μ@@@@@...

Koyotte
28-04-14, 15:42
Να γίνει ασυζητητί!

fanisk
28-04-14, 20:40
Προχωρα Πανο thumb

Ε91
28-04-14, 21:15
Για να βαφτούν οι μπάρες οροφής και να γίνει σωστή δουλειά,κανονικά πρέπει να βγει ο ουρανός εσωτερικά και να τις δουλέψει στο χέρι ο φανοποιός.
Νομίζω ότι η μεμβράνη δεν ενδείκνυεται για να ντυσεις τις μπάρες.
Είχα ψαχτεί κι εγώ κάποια στιγμή να βάψω τις δικές μου μπάρες,αλλά προτίμησα να μην μπω στη διαδικασία.
Επίσης,αν βάψεις τις υπάρχουσες ζάντες ανθρακί ή μαύρες,θα δείχνουν μικρότερες.
Προσωπική μου άποψη βέβαια,που την εκφράζω πάντα φιλικά.