Επιστροφή στο Forum : [Ε46] απο aircondition σε clima
Καλησπερα σε ολη την παρεα!
Στο compact E46 εχω aircondition, γινεται αλλαγη σε clima?
Εκτος απο την κονσολα με τους διακοπτες τι αλλο πρεπει να αλλαχτει?
Το εχει κανει κανεις?
Ευχαριστω!
Το εχει κανει κανεις?
Ευχαριστω!
Έχεις αυτό: https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/T2eC16NHJGYE9noohRmBRWCuZ2qg60_35JPG-1.jpg
και θες να πας εδώ : https://superiorvehiclerepair.com/wp-content/uploads/2012/01/bmw-e46-climate-control-unit.jpg
Σωστά ??
Αν αν ναι, θα δεις το αυτοκίνητό σου κάπως έτσι https://www.bigpatsfans.com/dash.jpg
Ορίστε και κάποιες οδηγίες https://www.bigpatsfans.com/aircondM54.pdf
Δεν αξίζει.......
Το εχει κανει κανεις?
Ευχαριστω!
γνωμη μου να μην ασχοληθεις καθολου, μια χαρα ειναι ετσι, θα μπλεξεις
edit με προλαβε ο συναδελφος!
tasos.kamv
28-05-13, 21:26
Πρέπει να αλλάξεις και τον εναλλάκτη ή βαπορέτα (στη γλώσσα των μαστόρων) ή εξατμιστή (στη γλώσσα των μηχανολόγων)... + σωλήνες κτλ κτλ.. σεβαστό κόστος....
Σοκ..!
Ναι ακριβως αυτο θελω να κανω..(ηθελα μαλλον).
Bill εχεις κανει την αλλαγη? δικια σου η φωτο..?
Σοκ..!
Ναι ακριβως αυτο θελω να κανω..(ηθελα μαλλον).
Bill εχεις κανει την αλλαγη? δικια σου η φωτο..?
Όχι φίλε μου, από εδώ είναι η φώτο :https://www.e46fanatics.com/forum/showthread.php?t=390460
Έχεις αυτό: https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/T2eC16NHJGYE9noohRmBRWCuZ2qg60_35JPG-1.jpg
και θες να πας εδώ : https://www.bmwfans.gr/forum/
Σωστά ??
Αν αν ναι, θα δεις το αυτοκίνητό σου κάπως έτσι https://www.bmwfans.gr/forum/
Ορίστε και κάποιες οδηγίες https://www.bigpatsfans.com/aircondM54.pdf
Δεν αξίζει.......
Τί είπες τώρα ρε φιλαράκι ,?!! Ας το όπως είναι !!
παιδια μου ειπε καποτε ενας φιλος οτι τα compact ερχονταν με aircondition και η αλλαγη σε clima γινοταν στις αντιπροσωπειες..
για οποιον ηθελε clima φυσικα.
Ισχυει..? γνωριζει κανεις κατι..?
giannis_compact
29-05-13, 00:49
Γιώργο την αλλαγή την έχω κάνει εγώ. Αυτό με τις αντιπροσωπείες δεν ισχύει, πολλά αυτοκίνητα το είχαν από το εργοστάσιο και αυτό φαίνεται με τον αριθμό πλαισίου. Πάντως, όταν βρεθούμε θα σου πω τί ακριβώς χρειάζεται. Έχω και τις φωτογραφίες να σου δείξω.
Γιαννη δεν παιζεσαι!
θα τα πουμε απο κοντα
Noμίζω υπάρχει μια συσκευή που συνδέεται στα απλά a/c και τα μετατρέπει σε clima αφού αυξομειώνει την ένταση και την θερμοκρασία ανάλογα μέσω κάποιου αισθητήρα.
Κάπου το είχα δει στο Internet. Για ψαχτείτε αν δουλεύει...
BabisStinson
29-05-13, 11:42
Το είχα ρωτήσει κι εγώ παλιότερα, γιατί κι εμένα με A/C είναι. Δεν συμφέρει με την καμία η αλλαγή, πάρα πολλά έξοδα και πρέπει να λυθεί όπως είδες όλη η κονσόλα.. Άστο εκεί, να γυρίζεις τον διακόπτη σε 4 σκάλες. :original:
ΔημήτρηςΜ3
29-05-13, 12:05
Δεν μπλέκεις και καθόλου μάλιστα
Πανε σε ενα καλο ηλεκτρολογο και είσαι
Οκ!!
Μη ψαρωνεις
Air-con έχει και το Χ5 του πατέρα μου. Ο Γερμανός πρώτος ιδιοκτήτης είχε βάλει comfort καθίσματα και προθερμαντήρα αλλά δεν είχε επιλέξει ηλιοροφή και clima. Προφανώς εκεί έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα με το κρύο.
Όπως και να 'χει, μετά από ερώτησή μου κατέληξα πως το retrofit είναι απαγορευτικό τόσο από πλευράς κόστους όσο και από πλευράς εργασίας. Σημειώστε ότι προστίθενται περίπου 20 κιλά στο αυτοκίνητο, οπότε δε μιλάμε μόνο για μερικούς αισθητήρες κι ένα ηλεκτρονικό πάνελ.
Noμίζω υπάρχει μια συσκευή που συνδέεται στα απλά a/c και τα μετατρέπει σε clima αφού αυξομειώνει την ένταση και την θερμοκρασία ανάλογα μέσω κάποιου αισθητήρα.
Κάπου το είχα δει στο Internet. Για ψαχτείτε αν δουλεύει...
Mπορείς να δώσεις link ή keywords? Ψάχνω αλλα δεν το βρίσκω με τίποτα! :doh:
Edit: Τώρα που το θυμάμαι, και το 530 του Nick_E60 air-con έχει. Για διζωνικό κλιματισμό ήθελε της Παναγιάς τα μάτια από ανταλλακτικά, ενώ ανέβαζε 26 κιλά το βάρος.
Εχω κανει την αλλαγη πριν 9 μηνες,μετα απο πολυ ψαξιμο και ερωτησεις σε ανθρωπους που ασχολουνται με bmw χρονια ,μου ελεγαν την παραπανω διαδικασια ξηλωμα ταμπλο βαπορετα κτλ....
Το AC στα 46αρια ειναι ηλεκτρονικο και οχι μηχανικο με ντιζες οπως σε καποια 36αρια.Μετατροπη απο AC σε klima γινεται και ευκολα με καποιες στερησεις ομως. βγαζεις τη μοναδα ελεγχου Ac κουμπωνεις τα φις στην οθονη κλιμα και εισαι ετοιμος δουλευει κανονικα,ενταση οκ θερμοκρασια οκ ,το auto δεν δουλευει καθως δεν υπαρχει ο αισθητηρας AUC και τα κλαπε κατανομης αερα δουλευουν μερικώς!Τα κλαπε μπορουν να ρυθμιστουν και να διορθωθει το θεμα κατανομης αρκετα.
ΠΡΟΣΟΧΗ η οθονη κλιμα να μην ειναι απο facelift 46αρι με τα κουμπια επανω,δεν θα δουλεψει καθολου και τα κλαπε θελουν ανθρωπο που να κατεχει το αντικειμενο καλα και οχι απλα να ξερει να συμπληρωνει φρεον στο AC!
:original:
katsaraios
29-05-13, 23:06
Εχω κανει την αλλαγη πριν 9 μηνες,μετα απο πολυ ψαξιμο και ερωτησεις σε ανθρωπους που ασχολουνται με bmw χρονια ,μου ελεγαν την παραπανω διαδικασια ξηλωμα ταμπλο βαπορετα κτλ....
Το AC στα 46αρια ειναι ηλεκτρονικο και οχι μηχανικο με ντιζες οπως σε καποια 36αρια.Μετατροπη απο AC σε klima γινεται και ευκολα με καποιες στερησεις ομως. βγαζεις τη μοναδα ελεγχου Ac κουμπωνεις τα φις στην οθονη κλιμα και εισαι ετοιμος δουλευει κανονικα,ενταση οκ θερμοκρασια οκ ,το auto δεν δουλευει καθως δεν υπαρχει ο αισθητηρας AUC και τα κλαπε κατανομης αερα δουλευουν μερικώς!Τα κλαπε μπορουν να ρυθμιστουν και να διορθωθει το θεμα κατανομης αρκετα.
ΠΡΟΣΟΧΗ η οθονη κλιμα να μην ειναι απο facelift 46αρι με τα κουμπια επανω,δεν θα δουλεψει καθολου και τα κλαπε θελουν ανθρωπο που να κατεχει το αντικειμενο καλα και οχι απλα να ξερει να συμπληρωνει φρεον στο AC!
Η ανακυκλωση και η μερικη ανακυκλωση σου δουλευουν κανονικα??
giannis_compact
29-05-13, 23:36
Ναι, όμως, εκεί που δουλεύουν τα κλαπέ μπορεί να σταματήσουν και μετά να κολλήσει και να μη γυρνάει ποτέ. Αυτό που είναι το σωστό, είναι άν αλλάξεις εβαπορέτα, οθόνη, αισθητήρα AUC, αισθητήρα ηλιακής ακτινοβολίας. Άν αλλάξεις μόνο το πάνελ, το μόνο που καταφέρνεις είναι να αλλάξεις την εμφάνιση μέσα. Σε καμία περίπτωση δεν καταφέρνεις τίποτα παραπάνω, ίσα-ίσα από άποψη λειτουργικότητας είναι πολύ χειρότερο, άν δεν κάνεις όλη τη μετατροπή.
Η ανακυκλωση δουλευει κανονικα,η μερικη ανακυκλωση δεν ειμαι απολυτα σιγουρος γιατι δεν εχω δοκιμασει σε αλλο 46αρι την λειτουργια της για ωρα για να μπορω να συγκρινω .Θα δοκιμασω σε καποιου γνωστου και θα σας ενημερωσω.
BabisStinson
30-05-13, 07:12
Φίλε μου περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες, τιμές κλπ.
Αν είναι έτσι και δεν χρειάζονται τα πάντα αλλαγή/ξήλωμα εμένα με ενδιαφέρει και πολύ.
Η διαφορά στις οθόνες clima μεταξύ facelift και pre-facelift pοια είναι? Μπορείτε να δείξετε με 2 φωτογραφίες να καταλάβω?
Thnx
Φίλε μου περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες, τιμές κλπ.
Αν είναι έτσι και δεν χρειάζονται τα πάντα αλλαγή/ξήλωμα εμένα με ενδιαφέρει και πολύ.
Η διαφορά στις οθόνες clima μεταξύ facelift και pre-facelift pοια είναι? Μπορείτε να δείξετε με 2 φωτογραφίες να καταλάβω?
Thnx
Μάλλον κάπως έτσι είναι
https://img214.imageshack.us/img214/3025/ve2h.jpg
Πολυ ενδιφερον αυτο που λεει ο bmw325ci..!!
Ποια η τιμη μονο της οθονης... και ποια η τιμη αν γινουν ολα κανονικα...?
Εννοειται πως το σωστο ειναι να γινουν ολα οπως πρεπει..για να δουλεψουν ολα.
katsaraios
30-05-13, 13:39
με 30 ευρω βρισκεις πανελ για προφεισλιφτ.
με 30 ευρω βρισκεις πανελ για προφεισλιφτ.
Εμένα πριν 4 χρόνια μου είχε κοστίσει 130 ευρώ απο το ebay! :shok::shok::shok::shok:
katsaraios
30-05-13, 15:21
Εμένα πριν 4 χρόνια :
Πεσανε οι τιμες !!
Παλιωσανε πια τα 46αρια..
Mε μια γρηγορη ματια στο ebay βλεπω τιμες απο 20 μεχρι 100 ευρω
katsaraios
30-05-13, 15:42
Εγω λεω 30 απο εδω Ελλαδα,Αθηνα...thumb
Πεσανε οι τιμες !!
Παλιωσανε πια τα 46αρια..
Όντως πάνε και αυτά παλιώσανε.Σαν χθες θυμάμαι όταν το πρωτοπήρα και έχουν περάσει τόσα χρόνια...
Συγνωμη για την καθυστερηση αλλα το ωραριο της δουλειας μου ειναι αστα να πανε..!Επανερχομαι στο θεμα αλλαγης AC σε Klima.
Οι διαφορες μεταξυ των proface και facelift στην οθονη του κλιματισμου δεν ειναι μονο η οπτικη αλλαγη της θεσης των κουμπιων που προειπαμε ,εχουν αλλαξει και οι εντολες εσωτερικα της μοναδας.Με αποτελεσμα βαζοντας απο facelift οθονη σε 46αρι με AC να φυσαει ο αερας οπου θελει ,οσο θελει και σε θερμοκρασια σιγουρα οχι αυτη που επιλεγουμε εμεις!Αρα ξεχναμε το νεο πανελ κλιματισμου απο facelift για μετατροπη σε οχηματα με υπαρχων AC.
Eνημερωτικα το νεο πανελ κλιματισμου ειναι αρκετα λεπτοτερο και διαφορετικο απο πισω σε σχεση με αυτο που αντικατεστησε.Η αλλαγη των κουμπιων στο facelift εγινε μετα απο δυσχρηστια χειρισμου πολλων κατοχων bmw e46 proface με μεγαλο navi .
Καλη οπτικη και εν μερη λειτουργικη μετατροπη με καποιες στερησεις ομως οπως σας ειπα.
BabisStinson
30-05-13, 19:49
Ένα συνολικό κόστος (στο περίπου) και τι χρειάζεται ακριβώς ώστε να βάλει κανείς το pre-facelift panel του clima και την ρύθμιση των κλαπέτων? :original:
Υπολογισε περιπου 60€ την οθονη την οποια την βαζεις μονος σου και οτι αφορα την ρυθμιση των κλαπε εκει δεν υπαρχει τιμη ,εχει να κανει με τον ανθρωπο που θα ασχοληθει και θα κοστολογισει αυτος την δουλεια του δυστυχως! Μπορεις ομως να ασχοληθεις και εσυ.
Να θυμασαι η ρυθμιση των κλαπε ουσιαστικα ειναι ευκολη αλλα θελει χρονο υπομονη και πολλες δοκιμες.Μεγαλη σημασια εχει πριν αφαιρεσεις το πανελ του AC η παρουσα θεση που εχεις επιλεξει για την κατανομη του αερα,δηλαδη η θεση των κλαπε πριν βαλεις το πανελ του clima και αυτο το λεω γιατι το πανελ του AC μας δινει την δυνατοτητα να παιξουμε παρα πολυ περισσοτερο με τις μοιρες θεσης ανοιγματος-κλεισιματος των κλαπε σε σχεση με το clima που απλα επιλεγουμε μπαμπριζ ,προσωπο,ποδια η συνδιασμο αυτων.
Ολα αυτα ειναι για την επιθυμητη κατευθυνση και ποσοτητα του αερα ,καμια σχεση με την επιθυμητη θερμοκρασια.
Καλες δοκιμες
BabisStinson
31-05-13, 06:49
Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Εσένα δουλεύει σωστά να υποθέσω. :original:
Έχεις να προτείνεις κάποιον στην Αθήνα που να μπορεί να το ρυθμίσει σωστά?
Αν μιλάμε για κόστος 50-60 ευρώ για το panel και 100-200 στον τεχνικό που θα το ρυθμίσει είναι μια χαρά αγορά πιστεύω.
Δυστηχως φιλε μου δεν ειμαι απο ΑΘηνα οποτε δεν γνωριζω καποιο τεχνικο να σου προτεινω.
katsaraios
09-06-13, 03:22
Εγω λεω 30 απο εδω Ελλαδα,Αθηνα...thumb
35 euros ειναι τελικα η τιμη !