PDA

Επιστροφή στο Forum : Σκαφος Pioner 17 SuperSport γνωμες

deepBLUE
17-05-13, 21:53
Θα ηθελα να μαθω αν καποιος που εχει γνωσεις απο σκάφη θαλασσης ,εχει αποψη για το συγκεκριμενο σκαφος.

Pioner 17 SuperSport (https://www.loukianos.gr/pioner17ss.htm)

Μου εχουν κανει μεγαλη εντυπωση τα 2 βιντεο και ειδικα το δευτερο που ταξιδευει με καιρο !!!

https://www.youtube.com/watch?v=naOG2_8huz8

https://www.youtube.com/watch?v=hLJQbznISR8#!

Stamatis
17-05-13, 22:00
Δεν εχει χωρους, δεν εχει τεντα, δεν εχει αποθηκη, δεν εχει μπριζα ψυγειου, δεν εχει καλη πλευση.
Κοιτα πως κοπαναει στο κυμα.
Μην το κανεις.

Ptboul
17-05-13, 22:42
Δεν εχω αποψη για το συγκεκριμενο, αλλα με τα χρηματα που θα φτασεις για να το φερεις στα μετρα σου, αγοραζεις μτχ λιγων ετων σκαλες ανωτερο! Πχ. Οραιζον, οτι καλυτερο για Ελληνικες θαλασσες.

Konstantinos E60
18-05-13, 00:41
www.car.gr/1833938 εδω θα εισαι πολυ καλυτερα ! thumb
ή εδω www.car.gr/3617374

deepBLUE
18-05-13, 07:11
www.car.gr/1833938 εδω θα εισαι πολυ καλυτερα ! thumb
ή εδω www.car.gr/3617374

Δε θέλω φουσκωτό .thumb

konstantinaM3
18-05-13, 09:29
θελεις να ειναι καινουργιο μοντελο ???

fanisk
19-05-13, 05:32
Δε θέλω φουσκωτό .thumb

Γιατι Βαγγελη? Θεωρητικα τα φουσκωτα εχουν περισσοτερα θετικα απο τα πολυεστερικα.

merbeind
19-05-13, 23:00
Ενα regal ισως?Το 1900 ειναι χαρμα.

konstantinaM3
20-05-13, 08:01
τα regal ειναι μεγαλα σκαφοι καμπινατα με περισσοτερο χρημα συντηρησης εαν δεν κανω λαθος ο βαγγελης μας εδειξε οτι θελει κατι απλο....εκτως κ εαν η rigal εχει βγαλει κατι παρομιο με αυτο που εβαλε στην φωτο ο βαγγελης....:)κ εγω δεν συμπαθω τα φουσκωτα...

konstantinaM3
20-05-13, 09:35
εαν εννοεις αυτο καλο ειναι εβγαλε κ τετοιο η regal... ειχα μεινει στα παλια...ωραιο ειναι...αλλα ποσο να εχει?????????:original:

ntinos
20-05-13, 09:55
Αυτα ειναι για λιμνες...

Ptboul
20-05-13, 10:03
Όλα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Απλά, αν το σκάφος βγάζει καλοκαίρι κυκλάδες, το φουσκωτό είναι μονόδρομος. Αν μιλούσαμε για επτάνησα την παλεύει και το πολυεστερικό.

ntinos
20-05-13, 10:11
Όλα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Απλά, αν το σκάφος βγάζει καλοκαίρι κυκλάδες, το φουσκωτό είναι μονόδρομος. Αν μιλούσαμε για επτάνησα την παλεύει και το πολυεστερικό.

Και παλι, αναλογα...

Με ενα 8μετρο φουσκωτο περισυ στο Ιονιο, στο στενο Ιθακη - Καφαλλονια ειπαμε τον Δεσποτη --> Παναγιωτη...

Αν ημασταν με πλαστικο, δεν νομιζω να μας ειχε μεινει σφραγισμα στα δοντια...

konstantinaM3
20-05-13, 10:18
εξαρταται τι ποσο δινει ο βαγγελης......????????

Ptboul
20-05-13, 10:20
Θέλει καπετάνιο Ντίνο. Πιστεύω λίγοι σέβονται την θάλασσα και έχουν αυτογνωσία να κάνουν πίσω.

Πάνω κάτω και χειρότερα είναι όπως στους δρόμους.

Γενικά μιλάω!

konstantinaM3
20-05-13, 10:26
η αληθεια ειναι οτι θελει προσοχη οταν εχεις σκαφος κ εχεις κ την οικογενεια μαζι...κ το καταδυναμην να αποφευγεις τους καιρους εκει στην κεφαλλονια (απο εκει ειμαι)πιανει κατι μαιστρους που οτι κ να χεις θα κοπανησει σιγουρα...

konstantinaM3
20-05-13, 10:31
κ οτι κ να παρει απλα να εχει βαθυ V γιατι νομιζω οσα εχουν βαθυ V εχουν καλυτερη πλευση (η γνωμη μου ) :)

ntinos
20-05-13, 10:33
^ Βασικα, Γρεγος ήταν (ΒΑ) :p

konstantinaM3
20-05-13, 10:39
εχω φαει καιρους στα μουτρα εγω μαζι με τον πατερα μου με ενα bayliner cierra 22.5 ποδια λολ κ στον σαρωνικο να δεις γλεντια...απο αιγινα καλαμακι κυριακες απογευμα εκει να δεις τοτες παντα εμπαινε ο διαολος μεσα του κ εβγαζε καιρο σχεδον παντα!

Ptboul
20-05-13, 10:47
κ οτι κ να παρει απλα να εχει βαθυ V γιατι νομιζω οσα εχουν βαθυ V εχουν καλυτερη πλευση (η γνωμη μου ) :)

Πολύ σωστά οπότε μιλάμε για οράϊζον ή Ποσειδώνα.

Στα Ελληνικά νησιά η V γάστρα πλανάρει εύκολα, δεν χτυπάει όταν έχουμε κυματισμό και το σκάφος ακούει με δυνατό μοτέρ. (κάτι που δεν έχει πχ η ζόντιακ)

Στα (-) η αυξημένη κατανάλωση και η ανάγκη για μεγαλύτερο μοτέρ.

konstantinaM3
20-05-13, 10:52
θα του ελεγα να παρει μαρκας bayliner αμερικανικο εμεις το εχουμε απο το 1990 κ ειναι εσω εξω με 5000cc 260hp κ ειναι μια χαρα βεβαια ειναι καμπινατο να παρει ενα πιο μικρο...

Ptboul
20-05-13, 10:58
..και θέλεις 300 ευρώ την βόλτα να υποθέσω ε; Τέτοια γούστα ούτε ο χαντές! :hystericalbs1:

To βασικό είναι να τεθούν οι ανάγκες και η χρήση του σκάφους.

konstantinaM3
20-05-13, 11:04
το ντεποζιτο για να γεμισει θελει γυρο στο χιλιαρικο με την σημερινη τιμη της βενζινης κ τα πολλα τα καιει την ωρα που πλαναρεις στο ταξιδι καιει νορμαλ...το εχουμε παει μεχρι 45 μιλια εκει να δεις οταν του τα εχεις ρηξει σχεδον ολα τα γκαζια να δεις τι κατεβαζει........ρουφηκτρα!!!! :)

vs316ti
20-05-13, 12:10
εξαρταται την χρηση που το θες.καλο ειναι , να ειναι πανω απο 6 μ η κοντα εκει ετσι ωστε να προλαβαινεις τα δυο πρωτα κυματα με λογικα μποφορ..διοτι στην ελλαδα λογω των πολλων νησιων η μεση αποσταση μεταξυ των κυματων ειναι κοντα στα 3 μετρα..αυτο που ποσταρες δε νομιζω να κανει για θαλλασα..και καλο ειναι να εχεις το μεγαλυτερο δυνατο μοτερ αναλογικα του σκαφους.!

konstantinaM3
20-05-13, 12:27
το πρωτο πραμα ειναι ποσα λεφτα διαθετει ο ανθρωπος.....

fanisk
20-05-13, 12:28
εξαρταται την χρηση που το θες.καλο ειναι , να ειναι πανω απο 6 μ η κοντα εκει ετσι ωστε να προλαβαινεις τα δυο πρωτα κυματα με λογικα μποφορ..διοτι στην ελλαδα λογω των πολλων νησιων η μεση αποσταση μεταξυ των κυματων ειναι κοντα στα 3 μετρα..αυτο που ποσταρες δε νομιζω να κανει για θαλλασα..και καλο ειναι να εχεις το μεγαλυτερο δυνατο μοτερ αναλογικα του σκαφους.!

Σωστος. Προπερσι εβγαλα διπλωμα στη σχολη του Σιδερη (thanks ptboul!) και σε κουβεντα αναφεθηκε πως το ιδανικο μηκος ειναι πανω απο 6.5m για να γεφυρωνεις τα κυματα.

fanisk
20-05-13, 12:31
το ντεποζιτο για να γεμισει θελει γυρο στο χιλιαρικο με την σημερινη τιμη της βενζινης κ τα πολλα τα καιει την ωρα που πλαναρεις στο ταξιδι καιει νορμαλ...το εχουμε παει μεχρι 45 μιλια εκει να δεις οταν του τα εχεις ρηξει σχεδον ολα τα γκαζια να δεις τι κατεβαζει........ρουφηκτρα!!!! :)

Ποσα μιλια βγαζεις με το χιλιαρικο? Δεν αξιζει ταξιδι με γκαζια, για 5-10 λεπτα διασκεδασης οκ, καινε τα αντερα τους.

konstantinaM3
20-05-13, 13:19
αυτο εχω στην φωτο deep σαρεσει ενα τετοιο???μονο μεταχειρο θα το βρεις....θα σου πω λεπτομεριες το απογευμα ποσο βγαζει το ντεποζιτο με νορμαλ καταλωση γιατι δεν το θυμαμαι ακριβως τωρα...παντως κανεις πολυ ωραιο ταξιδι με αυτο εχει βαθυ V κ πολλους χωρους....κ δεν ειναι ουτε πολυ μεγαλο ουτε πολυ μικρο

konstantinaM3
20-05-13, 16:19
Ποσα μιλια βγαζεις με το χιλιαρικο? Δεν αξιζει ταξιδι με γκαζια, για 5-10 λεπτα διασκεδασης οκ, καινε τα αντερα τους.

εμαθα...125 μιλια βγαζει το ρεζερβουαρ χωρις να σταματας κ να ξεκινας πορεια μονο γιατι οταν το πλαναρεις καιει περισσοτερα γιατι τα δινει ολα σχεδον για να σηκωθει...κ ειναι γυρω στα 220 το τακερ μας οποτε με την σημερινη βενζινη ποσο θελει για να γεμισει...????????αστα να πανε στο διαλο!!!!!

trifonas
20-05-13, 16:55
Ενα φουσκωτακι εκει στα 6-7 μετρα με μια δυνατη τετραχρονη πιστευω οτι ειναι ιδανικο για τις ελληνικες θαλασσες(αρκει να μην κανεις υπερατλαντικα ταξιδια) και απο αποψη ταξιδιου και απο αποψη οικονομιας.εξουμε πολλους αξιολογους ελληνες κατασκευαστες και φτιαχνουν σκαφαρες!!βλεπε dolfin dromor evripus orizon boss και αλλα ακομα πολυ καλα φουσκωτα.
Το καλυτερο βεβαια σκαφος παντα ηταν ειναι και θα ειναι του φιλου σου...νομος...