PDA

Επιστροφή στο Forum : καταθεση πινακιδων και εξαγωγη

chief
29-04-13, 18:09
Αφορμη στο ποστ μου ειναι το θρεντ εδω https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?p=393070#post393070 και επειδη μαλλον ο Μανος πιθανον να μην ξερει και καλα τις νομοθεσιες

Το αμαξι πρεπει να ερθει Κυπρο για να τρεξει στον αγωνα και αντιμετοπιζουμε δυσκολιες με το τελωνειο εδω στη Κυπρο.

Ο Μανος απ τη στιγμη που το εχει κανει αγωνιστικό, εχει καταθεσει πινακιδες.
Το τελωνειο εδω, για να αφησει το αμαξι το αμαξι να περασει ζητα το γνησιο δελτιο της αδειας κυκλοφοριας του αυτοκινητου εστω και αν αυτη ειναι ακυρωμενη απο τις ελληνικες αρχες.

Ο κρητικός εχει φωτοτυπία η οποια δεν ειναι αποδεκτη εδω. Την γνησια του την εχουν παρει οταν καταθεσε πινακιδες.
Θελουν την γνησια αδεια οπως ειπα, εστω και αν αναγραφει απανω οτι δεν ειναι ανανεωμενη. (σορυ αν τα γραφω λάθος, αλλα δεν ξερω και την ελληνικη νομοθεσια)

Δηλαδη, αν καποιος ρε παιδια εχει καταθεσει πινακιδες, με ποιο τροπο θα μπορουσε να βγαλει το αμαξι του σε χωρα της ευρωπης για οποιοδηποτε λόγο θελει ? (πχ να το πουλησει, να τρεξει σε αγωνα, να μεταναστευσει κλπ)

Please help !

Stathis
29-04-13, 18:18
το χαρτι καταθεσης δεν τους κανει?

gnx
29-04-13, 18:19
Χριστόφορε όντως αυτό δεν ακούγεται λογικό. Το αυτοκίνητο εάν δεν οδηγηθεί στους δρόμους της Κύπρου, τί νόημα έχει να συνοδεύεται από άδεια κυκλοφορίας;

Εδώ για να πουλήσεις για παράδειγμα αμάξι στο εξωτερικό, πρέπει πρώτα να καταθέσεις τις πινακίδες στο Υπ. Μεταφορών για οριστική διαγραφή.

Κάποιο πουστούι δε θέλει να συμμετάσχετε μου φαίνεται.

Edit Εγώ εαν ήταν να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία, θα πλήρωνα να πάρω πινακίδες και άδεια για να τελειώνω.

chief
29-04-13, 18:20
Αμα ειναι το πρωτοτυπο πιθανον να κανει Σταθη.
Απ οτι μου ειπε ο γαμπρος μου που ειναι εκτελωνηστης και ρωτησε σημερα θελουν ενα πρασινο βιβλιαρακι που εχετε στην Ελλαδα.

hades7
29-04-13, 18:23
• ΕΝΤΥΠΟ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ αυτο για ρωτα τους καλυπτει? αναφερει τις οποιες μεταβολες με βαση αρ.πλαισιου κανεις αιτηση στο υπουργειο και το εχεις

chief
29-04-13, 18:23
Χριστόφορε όντως αυτό δεν ακούγεται λογικό. Το αυτοκίνητο εάν δεν οδηγηθεί στους δρόμους της Κύπρου, τί νόημα έχει να συνοδεύεται από άδεια κυκλοφορίας;

Εδώ για να πουλήσεις για παράδειγμα αμάξι στο εξωτερικό, πρέπει πρώτα να καταθέσεις τις πινακίδες στο Υπ. Μεταφορών για οριστική διαγραφή.

Κάποιο πουστούι δε θέλει να συμμετάσχετε μου φαίνεται.

Edit Εγώ εαν ήταν να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία, θα πλήρωνα να πάρω πινακίδες και άδεια για να τελειώνω.
Γιωργο ο Κρητικος εχει μονο μια αποδειξη αγορας.
Αποδειξη αγορας βγαζει ο καθένας και λογικο ειναι το τελωνειο να μην τα δεχεται αυτα.

Θελουν κατι επισημο που να δειχνει οτι το συγκεκριμενο αμαξι εστω και αν εχει καταθεσει πινακιδες, ειχε πληρωσει τους φορους του και στο παρελθον κυκλοφορουσε.
Τι χαρτι πρεπει να ειναι αυτο ?

Stathis
29-04-13, 18:24
το πρασινο βιβλιαρακι ειναι στην εφορια και αν δεν πληρωθει το τελος του 2013 δεν βγαινει απο εκει.
το πρωτοτυπο χαρτι καταθεσης θα το εχει ο μανος.

fanisk
29-04-13, 18:25
Αμα ειναι το πρωτοτυπο πιθανον να κανει Σταθη.
Απ οτι μου ειπε ο γαμπρος μου που ειναι εκτελωνηστης και ρωτησε σημερα θελουν ενα πρασινο βιβλιαρακι που εχετε στην Ελλαδα.

Η αδεια αυτοκινητου ειναι αυτο.

https://www.lakoniapress.gr/wp-content/uploads/2012/07/%CE%91%CE%94%CE%95%CE%99%CE%91-%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%C E%A4%CE%9F%CE%A5.jpg

gnx
29-04-13, 18:26
Εάν το αμάξι το είχε ο Κρητικός σαν πολιτικό, ακόμη και οριστική διαγραφή να έχει κάνει, θα πρέπει να έχει ολη τη χαρτούρα την οποία χρειάστηκε για την ελληνική εφορία.

Αυτά τα χαρτιά θα έπρεπε να φτάνουν, σκέφτομαι.

chief
29-04-13, 18:28
Αυτο Φανη με την καταθεση πινακιδων μενει στην εφορια η πρεπει να το εχει ο Μανος ?

υ.γ. Α ρε pousti Κρητικε, με εκανες και τρεχω παλιοαδερφη και εσυ παιζεις το πουλι σου! Θα σε γ$miso οταν θα κατεβεις κατω.

chief
29-04-13, 18:30
Εάν το αμάξι το είχε ο Κρητικός σαν πολιτικό, ακόμη και οριστική διαγραφή να έχει κάνει, θα πρέπει να έχει ολη τη χαρτούρα την οποία χρειάστηκε για την ελληνική εφορία.

Αυτά τα χαρτιά θα έπρεπε να φτάνουν, σκέφτομαι.
Ελπιζω να δει το θρεντ μπας και κοιταξει να δει τι εχει Γιωργο.
Αυτος μου λεει οτι την αποδειξη αγορας εχει μονο.

fanisk
29-04-13, 18:35
Αυτο Φανη με την καταθεση πινακιδων μενει στην εφορια η πρεπει να το εχει ο Μανος ?

υ.γ. Α ρε pousti Κρητικε, με εκανες και τρεχω παλιοαδερφη και εσυ παιζεις το πουλι σου! Θα σε γ$miso οταν θα κατεβεις κατω.

Νομιζω το καταθετεις μαζι με τις πινακιδες, δεν το κρατας.

manos///3
29-04-13, 18:58
το πρασινο βιβλιαρακι ειναι στην εφορια και αν δεν πληρωθει το τελος του 2013 δεν βγαινει απο εκει.
το πρωτοτυπο χαρτι καταθεσης θα το εχει ο μανος.

Ετσι ακριβως. Η αδεια δε βγαινει απο την εφορια...

Μλκ πνιγομαι ...εχω κ εσενα!!!

manos///3
29-04-13, 19:02

Γιωργο δεν ειχα σκοπο να παω Κυπρο να τρεξω.

Μου εκαναν προταση χορηγιας με ολα τα μεταφορικα, διαμονη πληρωμενα. Θα ημουν μλκας αν δε δεχομουν.

Η ιστορια ομως με τα τελωνεια δεν ειναι ευκολη απο τη στιγμη που δεν εχεις αποδεικτικα εγγραφα.

Απο το τοπικο τελωνειο μου εδωσαν λυση με εγγραφο Τ2L που θα κοστιζει 450 ευρω με ειδικες πινακιδες ,ασφαλεια κτλ. Στη Κυπρο ομως ειναι αμφίβολα τα πραγματα.

manos///3
29-04-13, 19:04
Η χορηγια μου δοθηκε με διαμεσολαβηση του Χριστοφορου..
Ηθελα να το τονισω αυτο και τον ευχαριστω δημοσια!

manos///3
29-04-13, 19:12
Χριστοφορε τα οχηματα που εισαγονται στη Κυπρο κ δε φερουν πινακιδες, εκτελωνιζονται εκδιδοντας κυπριακες πινακιδες και πληρωνοντας τους αντιστοιχους φορους . Αυτο για να λυσω την οποια απορια σου...

chief
29-04-13, 19:25
Η χορηγια μου δοθηκε με διαμεσολαβηση του Χριστοφορου..
Ηθελα να το τονισω αυτο και τον ευχαριστω δημοσια!
Ρε αστα αυτα και βρες χαρτια να ερθεις να τρεξεις !
Υποχρεωση μου ηταν οταν εμαθα ενας εκ των διοργανωτων θα εφερνε 5-6 οδηγους απο εξωτερικο με τα εξοδα ολα πληρωμενα για να ξεπλυνει χρημα, να απαιτησω (σαν τσαπιον για να μην ξεχνιομαστε Λου, χεχεχε) να ερθει και ενας δικος μου.
Τιποτα δεν εκανα. Και εσυ τα ιδια θα εκανες.

Κανε και τα χαρτια που λεει ο Αρης

• ΕΝΤΥΠΟ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ αυτο για ρωτα τους καλυπτει? αναφερει τις οποιες μεταβολες με βαση αρ.πλαισιου κανεις αιτηση στο υπουργειο και το εχεις

manos///3
29-04-13, 19:42
Λου το βλεπω μαλλον χλωμο να ερθω...
Να δωσω περιπου 1000 ευρω για το ανεβα κατεβα Κρητη - Λαυριο , βαλε και τη ταλαιπωρια , την απουσια απο την εργασια μου ΚΑΙ να κολλησουμε μες στο κυπριακο τελωνειο , το βρισκω τολμηρο....

chief
29-04-13, 19:46
Αν και ο Αντης πηρε ενα δικο του μπροστα μου στο τηλεφωνο και με διαβεβαιωσε οτι δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα, δεν σε αδικώ με το σκεπτικο σου και ουτε θελω να κανεις κατι που πιθανον να εχει ρισκο.
Το αφηνω σε σενα, να αποφασησεις.

manos///3
29-04-13, 19:51
Αν και ο Αντης πηρε ενα δικο του μπροστα μου στο τηλεφωνο και με διαβεβαιωσε οτι δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα, δεν σε αδικώ με το σκεπτικο σου και ουτε θελω να κανεις κατι που πιθανον να εχει ρισκο.
Το αφηνω σε σενα, να αποφασησεις.

Ολοι μου λενε ''νομιζω πως δεν θα εχεις προβλημα'' , δε μου απανταει κανεις με σιγουρια....

Οποτε τείνω στο να μην ερθω...δε πειραζει...του χρονου

Stamatis
29-04-13, 21:09
Υπεύθυνα σου απαντάω, δια στόματος ανθρώπου ο οποίος κάνει εισαγωγές αυτοκινήτων απο την Αγγλία στην Κύπρο, πως δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις το αυτοκίνητο στην Κύπρο.
Ούτε να το βάλεις καν επάνω στο τρέηλερ.

Μπορείς μόνο να το περάσεις απο το λιμανι αν
1 - έχει αγωνιστικές πινακίδες και ειδικό "διαβατήριο" για τον αγώνα που θα συμμετάσχεις (αυτό το κανονίζει η λέσχη σου - που αναγκαστικά πρέπει να είσαι σε μία)
2 - κάνεις άρση ακινησίας, και πληρώσεις τα τέλη σου.

jannisa
29-04-13, 21:34
Βάλ'του βουλγάρικα αν προλαβαίνεις.

jannisa
29-04-13, 21:39
(Θού Κύριε)

Thomelef
29-04-13, 22:40
πωπω τι μ@λ@κίες ρε πστ μου...έλεος πια με το χαρτομάνι.

δλδ που το παράλογο να πάει ο άνθρωπος με το παιχνίδι του φορτωμένο να τρέξει σε κλειστό χώρο εφόσων το κουβαλάει με αυτκίνητο το οποίο έχει νόμιμη άδεια κυκλοφορίας.

άντε τυπικά παίρνει και ένα χαρτί μεταβολών που λέει και ο άρης, έχει και την βεβαίωση ότι το αμάξι έχει άδεια αλλα είναι κατατηθεμένη, και τέλος.

τι μ@λ@κίες είναι αυτές. να πείς ότι θα το πήγαινε οδηγώντας, να πω οκ, λογικό...δλδ αν ήθελε να πάει σε αγώνα μοτο κρος που τα ξερά δεν έχουν άδεια κτλ κτλ πως θα πήγαινε.

κωλοσυστήματα...α ρε μάνο γμτ. να έχεις τέτοια ευκαιρεία για να ζήσεις τέτοια εμπειρία και να συναντάς όλο αυτό. κρίμα ρε γμτ...

Stathis
29-04-13, 22:54
δλδ αν ήθελε να πάει σε αγώνα μοτο κρος που τα ξερά δεν έχουν άδεια κτλ κτλ πως θα πήγαινε.

εχουν τα πιστοποιητικα εισαγωγης του τελωνειου, καθως και συνοδευτικο απο την ελπα.
επισης ειναι γραμμενα στο καρνε ατα του φορτηγου (με το οποιο μεταφερονται).

Thomelef
29-04-13, 23:02
εχουν τα πιστοποιητικα εισαγωγης του τελωνειου, καθως και συνοδευτικο απο την ελπα.
επισης ειναι γραμμενα στο καρνε ατα του φορτηγου (με το οποιο μεταφερονται).

δεν μπορεί να γίνει το ίδιο και στην περίπτωση του μάνου, και αν γινόταν, ποια θα ήταν πιο γρήγορη και πιο κοστ εφέκτιβ λύση απο τις ύο?

soc12r
29-04-13, 23:08
πωπω τι μ@λ@κίες ρε πστ μου...έλεος πια με το χαρτομάνι.

κωλοσυστήματα...α ρε μάνο γμτ. να έχεις τέτοια ευκαιρεία για να ζήσεις τέτοια εμπειρία και να συναντάς όλο αυτό. κρίμα ρε γμτ...

:notworthy::notworthy: + ΓΤΠ Καβάλα ...

Stathis
29-04-13, 23:11
δεν μπορεί να γίνει το ίδιο και στην περίπτωση του μάνου, και αν γινόταν, ποια θα ήταν πιο γρήγορη και πιο κοστ εφέκτιβ λύση απο τις ύο?

η πιο γρηγορη και φθηνη λυση του μανου ειναι να παρει τις πινακιδες για οσο θα βρισκεται στην κυπρο.

manos///3
29-04-13, 23:51
Ok ας προσγειωθουμε τώρα.....η Ριτσωνα είναι πιο κοντά κ δεν έχει τελωνείο. Με 2.70 στα διόδια καθαρισες...

Vasilis M3
30-04-13, 08:35
Ετσιιιιιιι Μάνο πάμε βουνόοοο!!! :thumbsup: