Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτης και προβληματισμοι (καισαριου το αναγνωσμα) 04-13

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5

Monsta
11-06-13, 10:49
Αλλάζω θεματάκι. Μόλις είδα το παρακάτω κλιπάκι...

https://www.sonyclassics.com/beforemidnight/

Oι "φονιάδες των λαών" Αμερικάνοι, για μια ακόμη φορά κλείνουν τα αυτιά τους στους ουκ ολίγους κομπλεξικούς συμπολίτες μας και διαφημίζουν τη χώρα μας και τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού μας, μέσω της βαριάς βιομηχανίας του κινηματογράφου τους.

Η τριλογία "Before Sunrise" "Before Sunset" κλείνει στη Μεσσηνία με το "Before Midnight" Πρεμιέρα 13-6. Τέσσερα αστεράκια διαβάζω από τα reviews.

Monsta
11-06-13, 11:38
Το έχω βάλει και στο θρεντ "Μετανάστευση" μιας και αφορά αρκετούς.

Θα "εισάγουμε" και Έλληνες επιστήμονες

Με τη «στάχτη στα μάτια» της δήθεν κινητικότητας των κρατικών υπαλλήλων αδυνατούμε πια να δούμε την εξελισσόμενη «κινητικότητα» των πάνω από 30.000 Ελλήνων επιστημόνων, εκπαιδευτικών και εξειδικευμένων τεχνητών βιομηχανίας και οικοδομής προς τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αμερική, τη Γερμανία, και την Αγγλία με αμοιβές από 1.500-2.500 ευρώ τον μήνα.

Ο Καναδάς μόνο που έχει προγραμματίσει να υποδεχθεί από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία πάνω από 200.000 εξειδικευμένους εργάτες και υπαλλήλους, μέχρι το 2020, για να ενισχύσει τις δύσκολα αναπτυσσόμενες περιοχές του (διπλάσιες σε έκταση από την Ελλάδα) έχει σε εξέλιξη πέντε προγράμματα που χαρακτηρίζονται ελκυστικότατα για τις ελληνικές οικογένειες.

Άμεσα ανταγωνιστική και η Αυστραλία για 100.000 άτομα σε πρώτη φάση με ιδιαίτερη βαρύτητα σε νέους επιστήμονες και εκπαιδευτικούς.

Αυτοί είναι οι συντηρητικότεροι υπολογισμοί ξένων διπλωματών που συντάσσουν εκθέσεις για την «κινητικότητα» των Ελλήνων προς αναζήτηση εργασίας σε άλλες πατρίδες.

Όποιος ψάξει τα νούμερα που παρουσιάζω ίσως με διαψεύσει μόνο γιατί μπορεί να εμφανίζω μετριότερη εικόνα από την πραγματικότητα.

Εύχομαι να μην είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα από αυτά που έχω εγώ υπόψη μου και μου δίνουν το ερέθισμα για το σημερινό σημείωμα.

Σκοπός μου ασφαλώς δεν είναι μόνο η κάποια αποτύπωση της θλιβερής εικόνας της ελληνικής μετανάστευσης που έχει έντονα χαρακτηριστικά από το 2010 και γίνονται εντονότερα.

Η αναφορά μου στην κατάντια μας στις άθλιες προοπτικές μας είναι η ανησυχία μου για την Ελλάδα που «φτιάχνουμε» για να παραδώσουμε στη γενιά των σημερινών μαθητών της μέσης εκπαίδευσης.

Τι θα βρουν, άραγε, αυτά τα παιδιά μετά τις σπουδές τους και στα Ανώτατα Ιδρύματα;

Την Ελλάδα των ανέργων που θα αποκλείονται από την δουλειά μέχρι το 2020;

Και ας μην σπεύσουν να ανατρέψουν τις προβλέψεις μου οι τεχνοκράτες της κυβέρνησης και των κομμάτων χωρίς να μου απαντήσουν στο βασικό ερώτημα:

«Πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνουν προσλήψεις στις επενδύσεις που θα ξεκινήσουν (αν ποτέ ξεκινήσουν) ακόμη και το 2014 με τον ρυθμό που δρομολογούνται σήμερα;»

Η οικονομική και ειδικότερα η βιομηχανική αλλά και η τουριστική ιστορία της Ελλάδας έχει αποδείξει ότι στην καλύτερη περίπτωση για να ολοκληρωθεί μια εργατοβόρος ελληνική επένδυση χρειάζονται τέσσερα χρόνια.

Επειδή το 2014 θα βαδίσει στα χνάρια του 2013, άρα του τίποτε, ας αρχίσουμε από το τώρα να σκεφτόμαστε το 2015 και μετά... Πράγμα το οποίο στην καλύτερη περίπτωση σημαίνει απορρόφηση ανέργων από το 2020.

Μέχρι τότε όμως ο ιδιωτικός τομέας θα βγάλει ακόμη στην ανεργία 300-500.000 άτομα χωρίς να λογαριάζουμε τους 100.000 μαγαζάτορες και μικροβιοτέχνες ή τεχνικούς κάθε μορφής με οικογενειακές επιχειρήσεις που θα βάλουν λουκέτα.

Χωρίς να προσθέτουμε μηχανικούς, χημικούς και άλλους επιστήμονες που έχουν σχέσεις εργασίας με επιχειρήσεις μέσα από την παροχή υπηρεσιών.

Τι θα αλλάξει λοιπόν το 2020 μέχρι και το 2025;

Θα ανοίξουν τα «πουγκιά» τους οι Τράπεζες και θα μοιράσουν επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια;

Θα μείνουν στο σπάταλο κράτος λεφτά για να ενεργοποιήσει τις ανύπαρκτες σήμερα δημόσιες επενδύσεις;

Τίποτε από όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει.

Συνεπώς αυτό λοιπόν που θα προσφέρουμε στην σημερινή γενιά της μέσης εκπαίδευσης θα είναι μια Ελλάδα διαλυμένου ιδιωτικού τομέα με πιθανές προσφορές-εργασίας (σε κρατικά πρωτόκολλα και Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) για επιστήμονες της χημείας, της φυσικής, της πληροφορικής, της οικονομίας, της αρχιτεκτονικής, της εκπαίδευσης και της βιομηχανικής ή μεταλλευτικής παραγωγής.

Αυτή θα είναι η μοίρα τους.

Οι νέοι επιστήμονες λοιπόν του 2020 μαζί με τους εξειδικευμένους εργάτες, τεχνίτες και έμπειρους υπαλλήλους είναι βέβαιο ότι θα αναζητήσουν και ασφαλώς θα προτιμήσουν τις προσκλήσεις της πρώτης γενιάς της μεγάλης μετανάστευσης του 2010-2015.

Έτσι έχει η αληθινή πραγματικότητα που διαγράφεται και δεν προβλέπω να ανατραπεί για τα επόμενα δέκα χρόνια για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί οι οικονομικές και οι πολιτικές εξελίξεις στον τόπο μας δεν πρόκειται να εξασφαλίσουν τίποτε περισσότερο από την παραμονή μας στο ευρώ και την ευρωζώνη στην καλύτερη περίπτωση.

Εάν βέβαια δεν έχουμε πολιτικό ατύχημα.

Και δεύτερον γιατί τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας θα πλησιάσουν περισσσότερο την Βουλγαρία και την Τουρκία και όχι τις χώρες πρόσκλησης των μεταναστών.

Με εβδομαδιάτικα λοιπόν 600 ευρώ στον Καναδά και 400 ευρώ στην Γερμανία ποιος θα καθίσει στην Ελλάδα των 100 ευρώ την εβδομάδα και με άγνωστη διάρκεια απασχόλησης;

Επειδή δε (όπως έχω σημειώσει και άλλη φορά από την στήλη) ο Έλληνας λόγω της ευρηματικότητάς του, της ευελιξίας του και της ταχύτητας σκέψης και της παραγωγικότητάς του αποδίδει μόνο σε δομημένες κοινωνίες και όχι σε κοινωνίες μπάχαλο όπως η ελληνική να είμαστε βέβαιοι ότι και θα προκόψει και θα αποτελέσει «εισαγόμενο προϊόν» στην Ελλάδα αν κάποτε ξεπεράσει την σημερινή μιζέρια της.
https://www.capital.gr/News.asp?id=1814050

Monsta
11-06-13, 12:18
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι υπάρχουν:

- 3 συνταξιούχοι στη χώρα που λαμβάνουν εννέα συντάξεις,
- 11 συνταξιούχοι που λαμβάνουν 8 συντάξεις
- 151 συνταξιούχοι που λαμβάνουν επτά συντάξεις.

Νομίμως, υποθέτω. Ή μάλλον... νομοτύπως. Είναι αυτό που είπε ο Βουλγαράκης ότι το νόμιμο είναι και ηθικό.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω το εξής: Πως είναι δυνατόν σε κάποιο πεπερασμένο χρονικό διάστημα ένας άνθρωπος να κάλυψε όλες τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αν κάποιες από αυτές τις δουλειές δεν ήταν απλά... αργομισθίες;

:facepalm:

με 6? με 5? με 4? με 3? Πόσοι άραγε να είναι ? Και πως γίνεται ?? Κώστα HELP !!

friendgr
11-06-13, 12:39
Μακάρι να μπορούσα να διαφωνίσω με το άρθρο στο capital.
Μεγάλο colpo grosso έχει παιχθεί στην Ελλάδα...
Τι φούμαρα για 3-4-5 χρόνια....
Από τα 10 χρόνια ΑΝ θα δούμε κανά φως στο τούνελ.

Τα τωρινά παιδιά του δημοτικού ΙΣΩΣ έχουν καμιά ελπίδα.
Οι τωρινοί απόφοιτοι πρέπει να διαλέξουν χώρα αν θέλουν να προκόψουν και να μην τους εκμεταλλεύονται με μισθούς χαρτζιλικιού. Αυτοί "κάηκαν" τελείως.

Monsta
11-06-13, 14:48
Πολύ αισιόδοξος είσαι. ;)

Τα παιδιά της 5ης & 6ης Δημοτικού σε 10-13 χρόνια θα έχουν σπουδάσει (θεωρητικά) και αν δεν συνεχίσουν με κάποιο μεταπτυχιακό, θα βγουν στην αγορά εργασίας. Βάλε +2 αν κάνουν ένα master.

Καμένη γενιά (και βλέπουμε...)

Monsta
11-06-13, 14:59
2001. Εποχές μαστούρας...

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/8778_10151627827071358_1695177519_n.jpg

fanisk
11-06-13, 15:02
Τραγικο.

Monsta
11-06-13, 15:05
Και μη ξεχνάμε το πιο σημαντικό σημείο του άρθρου:

Εάν βέβαια δεν έχουμε πολιτικό ατύχημα

Που το πιο πιθανό είναι να έχουμε.

Thomelef
11-06-13, 15:05
2001. Εποχές μαστούρας...

https://www.bmwfans.gr/forum/

Εχει φυγει στην φατσα ασαλιωτο...

Monsta
11-06-13, 15:07
Δικό μου το λάθος, αλλά το παραπάνω άρθρο ανήκει στο "Όσα λένε / γράφουν". Αν μπορεί κάποιος ας τα μεταφέρει. θενκς

Monsta
11-06-13, 15:46
Το κόμμα των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, το ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε λέει ανακοίνωση ότι:

το ναυάγιο της ΔΕΠΑ είναι η απόδειξη ότι το success story της κυβέρνησης είναι μύθος. :whistle: :hystericalbs1: Έχω λιώσει πάλι. :th_Laie_67-1:

Αν λοιπόν καταλαβαίνω σωστά,

Το κόμμα ΠΟΥ:

ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ τόσο έντονα στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ τις οποίες ΘΕΩΡΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ,

τις θεωρεί ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

ως κριτήριο για το ΑΝ η χώρα έχει success story.

Ναι ? Ναι.

Τι άλλο να σχολιάσει κανείς μετά από αυτό. Just endless :facepalm: s

#brain_fck'd_yet?_call_1-800-ITS-NT2L8

Stamatis
11-06-13, 15:59
Οι κρατικες επιχειρησεις δεν δινουν τα κερδη τους στο κρατος.
Αποδιδουν φορο οπως ολοι και αυτη ειναι η συνεισφορα τους στο κρατος.
Ο φορος τους.

Οσο πιο αποδοτικες ειναι, τοσο μεγαλυτερο φορο αρα εσοδα θα εχει το κρατος.
Η αποδεσμευση τους λοιπον δεν ειναι ξεπουλημα, ειναι παραδοχη αποτυχιας του μανατζμεντ.

Τις δινουμε λοιπον διοτι ενα αλλο μανατζμεντ θα βγαλει πιο πολλα κερδη.
Αν τα καταφερναν οι σημερινοι διοικητες τους να βγαλουν τα αναμενομενα, ακομα κρατικες θα ηταν.

ΓΚΕΓΚΕ;

Monsta
11-06-13, 16:03
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/942818_10201212159203019_1557342633_n.jpg

890 δημ/φοι το BBC, 4.500 η ΕΡΤ.

εδιτ

Στις πέντε το απόγευμα της Τρίτης θα προχωρήσει σε δηλώσεις για την ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ανακοίνωσει το κλείσιμο του κρατικού καναλιού.

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει ο ιστότοπος tanea.gr μετά και τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, που επιτρέπει στους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στη διακοπή της λειτουργίας οργανισμών.

Πρακτικά, το λουκέτο στην ΕΡΤ αφήνει στο δρόμο 2.850 εργαζομένους στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια πηγή η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το καλοκαίρι υπό νέο καθεστώς.

Πηγή: Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοινώνει στις 17:00 ο Σίμος Κεδίκογλου | iefimerida.gr https://www.iefimerida.gr/node/110055#ixzz2VutOFEZR

Dioskouroi
11-06-13, 21:39
Ζούμε ιστορικές στιγμές.
Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πήγαν στο ραδιομέγαρο.
Και προφανώς δεν χωράνε.

Stamatis
11-06-13, 21:46
Κρίμα που θα χάσει ο κόσμος τη δουλειά του, δεν είχαν όλοι φιλήσει κατουρημένες ποδιές για να μπουν μέσα, ούτε ήταν ολοι κομματόσκυλα που έψαχναν το βολεμά τους.
Είμαι σίγουρος ότι υπήρχαν και λαμπρά παραδείγματα ηθους και εργατικότητας, αλλά όταν είσαι πολίτης αυτής της χώρας, είσαι στο ταμείο ανεργίας και συνεχίζεις να πληρώνεις χαράτσια και να προσπαθείς να στέκεσαι όρθιος και βλέπεις
https://www.ert.gr/company/images/stories/diagonismoi/isologismos_2010.pdf
αυτόν τον ισολογισμό, και συνεχίζεις να πληρώνεις την ΕΡΤ στη ΔΕΗ σου, ε ίσως και να πείς, καλά τους κάνανε...

spar@
11-06-13, 21:50
Κρίμα που θα χάσει ο κόσμος τη δουλειά του, δεν είχαν όλοι φιλήσει κατουρημένες ποδιές για να μπουν μέσα, ούτε ήταν ολοι κομματόσκυλα που έψαχναν το βολεμά τους.
Είμαι σίγουρος ότι υπήρχαν και λαμπρά παραδείγματα ηθους και εργατικότητας, αλλά όταν είσαι πολίτης αυτής της χώρας, είσαι στο ταμείο ανεργίας και συνεχίζεις να πληρώνεις χαράτσια και να προσπαθείς να στέκεσαι όρθιος και βλέπεις
αυτόν τον ισολογισμό, και συνεχίζεις να πληρώνεις την ΕΡΤ στη ΔΕΗ σου, ε ίσως και να πείς, καλά τους κάνανε...

οντως υπηρχαν και οι βιοπαλεστες παρτ ταιμ μεθυστακες....Παπαδοπουλοι.. ..

Stathis
11-06-13, 21:53
Βλεπω εδω και καμια ωρα τηλεοραση και δεν μπορω να πιστεψω στα ματια και τα αυτια μου.
Ποσο ακομα πιο χαμηλα, ποσο?:facepalm:

Stamatis
11-06-13, 21:57
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/04/facepalmandcarryon-1.jpg

Stathis
11-06-13, 21:59
Τελος και στην πραξη πριν απο λιγο.

A8hnaios
11-06-13, 22:00
Mε τα M.A.T θα κλεισουν τους πομπους???

Stamatis
11-06-13, 22:00
ψηφιακά πιάνω ακόμα.

Θα πάει λέει η Δαμανάκη με ραδιοσταθμό λαμπάτο να κάνει εκπομπή μέχρι να ρίξει το τανκ την πόρτα?

Konstantinos E60
11-06-13, 22:02
Θεσσαλονίκη τέλος !

A8hnaios
11-06-13, 22:08
Πατρα, κεφαλλονια, επεσε η Αιγινα... εδω ακομα βλεπουμε... υπαρχει και το ιντερνετ>>

https://www.ert.gr/

τωρα μπηκαν τα ΜΑΤ στον Υμμητο!!!

:shok: :shok:

Stathis
11-06-13, 22:11
Απο τον ποτετβ κοπηκε το σημα.
Αναλογικα βλεπω ακομα απο παρνηθα μαλλον.

Αντωνη με τα ματ και με την αστυνομια θα τους κλεισουν ναι.
Που ειναι το περιεργο?

Stamatis
11-06-13, 22:12
Απο τη σειρά ΟΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ...

https://www.youtube.com/watch?v=qmJ3yRTLvp4

Απο τη σειρά ΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ

https://www.youtube.com/watch?v=Qi-qlhW4XKQ

Αθάνατη θα μείνει η κρατική τηλεόραση.....

(ιδιο μουσικό θέμα, ίδιοι πρωταγωνιστές, ίδιο σενάριο, διαφορετική χρονιά)

gant
11-06-13, 22:19
Φασισμός εν αιθρία. Έρχονται οι εποχές της προδικτατορικής ΕΡΕ.

Stamatis
ειδες για να ειναι ακαμάτηδες?
αν ειχαν ιντερνετικό πρόγραμμα, θα τους βλέπαμε τώρα.

αλλά σιγά μην είχαν....

Monsta
Μιλάμε το fb έχει πάρει ΦΩΤΙΑ.

Που να προχωρήσουν και με καμιά ΣΟΒΑΡΗ απόλυση δλδ τι έχει να γίνει. :facepalm:

Stamatis
11-06-13, 22:21
Φασισμός εν αιθρία. Έρχονται οι εποχές της προδικτατορικής ΕΡΕ.

Πες μου δύο εκπομπές της ΕΡΤ (εκτός απο ειδήσεις και αθλητικά) που παρακολούθησες τον τελευταίο χρόνο.

:thanks:

Stamatis
11-06-13, 22:21
Μιλάμε το fb έχει πάρει ΦΩΤΙΑ.

Που να προχωρήσουν και με καμιά ΣΟΒΑΡΗ απόλυση δλδ τι έχει να γίνει. :facepalm:

εχει η ερτ φέησμπουκ?

spar@
11-06-13, 22:22
https://www.ert.gr/webtv/channels/net/psixagogia/stin-ygeia-mas/item/9235-Arwma-Anatolhs-(Meros-B)-16-01-2008#.UbeGv_l7KSp

εγω βλεπω κανονικα εχουν γλεντι

Dioskouroi
11-06-13, 22:22

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/72132_521011101289299_355213765_n.jpg

gant
11-06-13, 22:24
Πες μου δύο εκπομπές της ΕΡΤ (εκτός απο ειδήσεις και αθλητικά) που παρακολούθησες τον τελευταίο χρόνο.

Αρκετές της ΕΤ3. Βλέπω πολύ λίγο TV, και συνήθως ενημερωτικές και ντοκυμαντερ, σχεδόν όλα στην ΕΤ2 & ΕΤ3.

spar@
11-06-13, 22:24

στην υγεια μας, και εχει γουστο με την αισθησιακη Μπιλιο Τσουκαλα...
να αφησω το ονομα μου στο κοντρολ για την τοστιερα που κερδισα?
θα πρεπει να παρω εγω τηλ? ή θα με παρετε ?

Monsta
11-06-13, 22:25
Και ο Λεβέντης όταν του έκλεισαν το κανάλι έτσι έκανε.

Δεν είναι τπτ, θα τους περάσει.

Stathis
11-06-13, 22:26
Ακουσαμε και το αλλο.
Για να κλεισει μια ανωνυμη εταιρια χρειαζεται πλειοψηφια στη βουλη!
Χαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχα χαχαχα :th_Laie_67-1:

Ζουμε στιγμες ομαδικης παρακρουσης.

Απλος κοσμος λεει παει να συμπαρασταθει!

Ναι ο ανεργος που χρωσταει πεντε διμηνα δεη παει να συμπαρασταθει ωστε να παραμεινει η χρεωση στους λογαριασμους!

Ο υπουργος λεει δεν εχει δικαιωμα να κλεισει την ερτ!
Να προσλαμβανει εχει δικαιωμα ομως, να δινει αυξησεις το ιδιο, να αλλαζει διοικησεις, να αγοραζει παγια, τα παντα ολα!

Βγαινει ο καθε πικραμενος να εκμεταλευτει την κατασταση που δημιουργειται.
Θα βαλθει λεει η ενημερωση και η δημοκρατια!!!

Να κλεινει η ερτ ειναι χουντα, να την πληρωνω εγω σε 9 ρολογια που εχω, επαγγελματικα, κοινοχρηστα κλπ χωρους δηλαδη χωρις τηλεοραση ειναι δημοκρατια!!! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Πηγαν οι συριζοκαμενοκκεδες να πουλησουν υπηρεσια στο λαο και την περιουσια του!
Βγαινουν πρωην υπουργοι, βουλευτες, συνδικαλΗστες και λενε οτι καταλυεται η δημοκρατια!!!
Αυτοι οι ιδιοι που εφεραν και την ερτ και τη χωρα γενικοτερα σε αυτο το σημειο.
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα:th_Laie_67-1:
Ποια δημοκρατια, αυτη των πελατων ψηφοφορων, των τρωκτικων, των πασης φυσεως απατεωνων?
Μακαρι, ευχομαι να καταλυθει αυτου του ειδους η δημοκρατια.

Και για να τελειωνουμε.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ εδω και τωρα για την ερτ. Αντεχετε? καντε το να τελειωνουμε.

Monsta
11-06-13, 22:26
Υπάρχει άραγε ντοκυμαντέρ που να μη μπορεί να βρει κάποιος πια στο νετ;

Stamatis
11-06-13, 22:28
Αρκετές της ΕΤ3. Βλέπω πολύ λίγο TV, και συνήθως ενημερωτικές και ντοκυμαντερ, σχεδόν όλα στην ΕΤ2 & ΕΤ3.

Α ναί σωστά....

εσένα δεν έπρεπε να την κάνω αυτή την ερώτηση..... :hystericalbs1:

fanisk
11-06-13, 22:33
Βαλτε ΕΤ1 να δειτε τους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ τωρα στα τελευταια τους, να κραζουν αυτα που πριν λιγο καιρο "εκρυβαν". Μακαρι να τους κανουν τουλουμι στο ξυλο τα ΜΑΤ, τοσος κοσμος εφαγε ξυλο και δεν εδειξαν ποτε τιποτα.

Ολα εδω πληρωνονται κουφαλες. Τωρα που σας κλεινουν θυμηθηκατε να σηκωσετε αναστημα?

:thefinger:

Monsta
11-06-13, 22:33
300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, να τ αφήσωωωωω ;;;;;;;

spar@
11-06-13, 22:34
ειμαι πολυ συγκινημενος που ζησαμε και αυτη την στιγμη μαζι....

Ο Χαντες ειναι μεγαλη μουρη τελικα...Καθυστερησε η ΔΕΗ εκλεισε σημερα την ΕΡΤ αυριο ετσι και δεν εχει το πρωι ρευμα παιζει να βαλει και τον γνωστο του να καταργησει και το χαρατσι....

spar@
11-06-13, 22:35
Βαλτε ΕΤ1 να δειτε τους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ τωρα στα τελευταια τους, να κραζουν αυτα που πριν λιγο καιρο "εκρυβαν". Μακαρι να τους κανουν τουλουμι στο ξυλο τα ΜΑΤ, τοσος κοσμος εφαγε ξυλο και δεν εδειξαν ποτε τιποτα.

Ολα εδω πληρωνονται κουφαλες. Τωρα που σας κλεινουν θυμηθηκατε να σηκωσετε αναστημα?

:thefinger:

που ειναι αυτα? στειλε λινκ

Stamatis
11-06-13, 22:35
Α ναί σωστά....

και για να μην γίνει παρανόηση, δεν περίμενα απο τον κ. Γιώργο να παρακολουθεί λαϊφ σταϊλ ας πούμε, αλλά ακριβώς αυτό που λέει τα ντοκυμαντέρ και τα ενημερωτικά που είχαν αυτά τα κανάλια.

Οπότε, πράγματι έκανα την λάθος ερώτηση στον λάθος άνθρωπο....

A8hnaios
11-06-13, 22:37
Χανιά πάντως βλέπω αναλογικά ακόμα, βγήκε ο Θωμάς ο φωλιάς πρόεδρος της Πόε ΟΤΕ νομίζω και ειπε ότι ίντερνετικα θά τους υποστηρίξουν,,,,,

Stathis
11-06-13, 22:42
Α ναί σωστά....

Το οτι η ερτ και τα καναλια της και τα ραδιοφωνα ειχαν καποιες ποιοτικες και ωραιες εκπομπες το ξερουμε και το αναγνωριζουν ολοι.
Οπως αναγνωριζουν και τις γελοιοτατες παραγωγες τυπου παπαδοπουλου.
Απο ειδησεις και ενημερωση ομως, που για αυτην κοπτονται ολοι, επισης ειναι γνωστο οτι αποτελουσε ανεκαθεν κατευθυνομενο μεσο της εκαστοτε κομματικης εξουσιας.
Αρα στην πραξη δεν χανουμε και τιποτα ιδιαιτερο οσον αφορα τον ενημερωτικο τομεα.

Για τους μονους που λυπαμαι ειναι για τους τιμιους εργαζομενους, τεχνικους, προσωπικο διαφορων ειδικοτητων κλπ.
Οπως τα εγραψε πριν πολυ ωραια ο προεδρος.

spar@
11-06-13, 22:45
φορμουλα που θα βλεπουμε?

Stathis
11-06-13, 22:46
Στο gratzi.

Monsta
Υπερωρίες ε;;; ΑΛΗΤΕΣ

Ιδού οι λίστες της ντροπής με τις υπερωρίες της ΕΡΤ - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Ιδού οι λίστες με τις υπερωρίες της ντροπής. Μιλάμε για ποσά ανα 4μηνο. Μιλάμε για χιλιάδες ευρώ όπως του δημοσιογράφου Β.Ιωάννου και άλλων που θα διαβάσετε.
Από όσο βλέπετε μέσα στις λίστες υπάρχουν από καρεκλολαμόγια με πολιτικά μπλέ και πρασινα χαρίσματα εώς και συνδικαλισταράδες και εργατοπατέρες. Μιλάμε για χοντρά λεφτά και ψεύτικα.
Τα λόγια είναι περιττά, η οικονομική κρίση έχει ...χτυπήσει και την ΕΡΤ.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/06/CEB5CF81CF84CF85CF80CEB5CF81CF89CF81CEAF-1.png
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/06/CEB5CF81CF84CF85CF80CEB5CF81CF89CF81CEAF-2.png
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/06/CEB5CF81CF84CF85CF80CEB5CF81CF89CF81CEAF-3.png

https://troktiko.blogspot.gr/2010/07/blog-post_9541.html?m=1

Dioskouroi
Να μπει στο άρθρο 99 η ΕΡΤ, να πέσει Γ' Εθνική με Αχαΐα Τσάνελ & Τηλεκρήτη, να την πάρει ο Μελισσανίδης, σε 3 χρόνια πρωτάθλημα.

A8hnaios
11-06-13, 22:48
Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι θα μεταδίδει από τον 902 τις εκπομπές από δω κ πέρα!! :facepalm:

Αύριο που έχει επαναληπτικες πανελλήνιες τι θα γίνει με τα θέματα;;...

Thomelef
11-06-13, 22:49
Το καναλι 902 μεταδιδει το σημα της ΕΡΤ...

DIMITr|S
11-06-13, 22:51
https://www.filmon.com/channel/ert-world#ERT-World

Thomelef
11-06-13, 22:58
Ενα πλανο τυπου να πεσουν ολοι αυτοι οι υπαλληλοι στον βασικο, να κοπουν ολες οι επιχορηγησεις, να συγχονευτουν τα εξι λογιστηρια σε ενα και τελος να μπουνε να αναλαβουν τα οικονομικα εξωτερικοι συνεργατες, δεν θα ηταν και αυτο μια λυση?

Ρωταω, γιατι δεν το βλεπω και πολυ σοι εκκαθαριση το να μοιρασεις εξαψηφιες αποζημιωσεις και να επαναπροσλαβεις το μισο και παραπανω προσωπικο που εχεις αποζημιωσει.

Ποσο σκατα ηταν δλδ και επρεπε να γινει ετσι???

Οχι οτι με κοφτει και ιδιαιτερα, απλα ενας προβληματισμος...

Stathis
11-06-13, 22:58
Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι θα μεταδίδει από τον 902 τις εκπομπές από δω κ πέρα!! :facepalm:
...

Θα αναμεταδιδει το κομμα που εδιωξε τους εργαζομενους του σταθμου του χωρις αποζημιωση! :th_Laie_67-1:
Συμπαρασταση στην ερτ.
Δημοκρατια μονο με λεφτα των αλλων. :th_Laie_67-1:

A8hnaios
11-06-13, 23:01
επεσε και στα Χανια ! εκλεισε και το πορταλ της ΕΡΤ...

Thomelef
11-06-13, 23:03
Εκλεισε και το 902...χαχαχαχαχα!!!

Monsta
11-06-13, 23:19
Bonus 'οδηγών' από 5.282ε έως και 6.699ε ;;;;

Και Μεταφραστής 5.723ε ;;;

Άντε να του τη χαρίσουμε του μεταφραστή αφού ήταν μόνο ένας ο κακομοίρης. Πρέπει όντως να είχε πήξει στη δουλειά. :facepalm:

Bellof-3
11-06-13, 23:26
Bonus 'οδηγών' από 5.282ε έως και 6.699ε ;;;;

Και Μεταφραστής 5.723ε ;;;

Άντε να του τη χαρίσουμε του μεταφραστή αφού ήταν μόνο ένας ο κακομοίρης. Πρέπει όντως να είχε πήξει στη δουλειά. :facepalm:

υπαρχουν ομως και 2500 ατομα... που δεν παιρναν ουτε μαχυλους μισθους και οντως δουλευαν... καλο να κραζουμε γι αυτους που φαγαν... αλλα επισης σωστο ειναι να δουμε οτι πολλες οικογενειες θα χασουν ενα μισθο...

δε χρειαζεται να τα βλεπουμε ολα μονοπλευρα...

fanisk
11-06-13, 23:32
υπαρχουν ομως και 2500 ατομα... που δεν παιρναν ουτε μαχυλους μισθους και οντως δουλευαν... καλο να κραζουμε γι αυτους που φαγαν... αλλα επισης σωστο ειναι να δουμε οτι πολλες οικογενειες θα χασουν ενα μισθο...

δε χρειαζεται να τα βλεπουμε ολα μονοπλευρα...

Και τι να κανουμε? Μηπως να συνεχισουμε να δινουμε 300 εκατ. το χρονο για τις σπαταλες τους?

Οταν επεσε η δουλεια σου, ο τζιρος σου, ο μισθος σου, ηρθε κανεις "απο το μεγαρο της ερτ" να σου συμπαρασταθει?

Φτανει με τη καραμελα!! Το μπουλο στα λαμογια, δεν ηταν ποτε κρατικη, κομματικη ηταν. Οποιος ηταν κυβερνηση εκανε κουμαντο.

Οταν ετρωγες ξυλο απο τα ΜΑΤ που ηταν η ΕΡΤ? Τωρα γιατι σου ζηταει να πας στην αγια παρασκευη?

Η Σταη σταει απο το κλαμα για το φασιστικο κλεισιμο. Οταν εκανε βουτιες με το βαθυ πασοκ στη παραλια ηταν χαρουμενη.

Bellof-3
11-06-13, 23:38
Και τι να κανουμε? Μηπως να συνεχισουμε να δινουμε 300 εκατ. το χρονο για τις σπαταλες τους?

Οταν επεσε η δουλεια σου, ο τζιρος σου, ο μισθος σου, ηρθε κανεις "απο το μεγαρο της ερτ" να σου συμπαρασταθει?

Φτανει με τη καραμελα!! Το μπουλο στα λαμογια, δεν ηταν ποτε κρατικη, κομματικη ηταν. Οποιος ηταν κυβερνηση εκανε κουμαντο.

Οταν ετρωγες ξυλο απο τα ΜΑΤ που ηταν η ΕΡΤ? Τωρα γιατι σου ζηταει να πας στην αγια παρασκευη?

Η Σταη σταει απο το κλαμα για το φασιστικο κλεισιμο. Οταν εκανε βουτιες με το βαθυ πασοκ στη παραλια ηταν χαρουμενη.

η σταη, ο παπαδοπουλος, ο βερνικος και ποσοι αλλοι ναι παιρναν τρελους μισθους...

οι τεχνικοι? μαλλον οχι... ουτε οι απλοι υπαλληλοι που δουλευαν με βασικο μισθο οντως...

εγω μπορει να ειμαι βολεμενος... και να μη με ακουμπαει... αλλα δε μπορω να μη σκεφτω αυτους που βγαζαν το φιδι απ την τρυπα τοσα χρονια και τους πετανε στο δρομο σε ενα απογευμα...

προτιμησαν να πεταξουν τοσο κοσμο στο δρομο... παρα να περικοψουν απλα τα εξοδα...

Monsta
11-06-13, 23:41
Οταν ανοίξει πάλι να τη κάνουν συνδρομητικό και οι μισθοί τους να πληρώνονται από τις συνδρομές. Εκεί να δω μπόνους...

fanisk
11-06-13, 23:43
Το παιδι σου δεν ειχε θερμανση στο σχολειο του, και ο παππους σου δεν ειχε τα φαρμακα του. Εσυ πληρωνεις φορο-ενοικιο για το πληρωμενο σπιτι σου. Φρενο στη σπαταλη, το μπουλο στα λαμογια. Μακαρι να παρουν και αλλοι σειρα.

Και απο τους 2.500 εργαζομενους ποσοι μπηκαν αξιοκρατικα τελικα? Μηπως να λυπηθουμε και οσους χασαν τη βυσματικη θεση τους.

Και απο αυτους που δεν μπηκαν με βυσμα, ηρθε κανεις να σου χτυπησει τη πλατη οταν εχασες τη δουλεια ή το τζιρο σου? Οταν σε ξυλοφορτωναν τα ΜΑΤ ηρθε κανεις να πει Bellof ελα εδω να τις φαμε μαζι ? Τωρα γιατι στο ζητανε?

Εχουμε δημοκρατια οποτε τη θυμομαστε, και ειμαστε αδερφια-πολιτες οποτε το θυμομαστε.

Με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα, ειναι τοσα πολλα τα ξερα ομως που δεν παει αλλο.

spar@
11-06-13, 23:50
ξεκινησαν την επανασταση.... :hystericalbs1:

turbodog
11-06-13, 23:55
Παρτε και μια ακομα λιστα αφου πρωτα εχετε κατσει στην καρεκλα

https://national-pride.org/2009/12/31/%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%C E%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82%CE%B1/

Bellof-3
11-06-13, 23:58
Το παιδι σου δεν ειχε θερμανση στο σχολειο του, και ο παππους σου δεν ειχε τα φαρμακα του. Εσυ πληρωνεις φορο-ενοικιο για το πληρωμενο σπιτι σου. Φρενο στη σπαταλη, το μπουλο στα λαμογια. Μακαρι να παρουν και αλλοι σειρα.

Και απο τους 2.500 εργαζομενους ποσοι μπηκαν αξιοκρατικα τελικα? Μηπως να λυπηθουμε και οσους χασαν τη βυσματικη θεση τους.

Και απο αυτους που δεν μπηκαν με βυσμα, ηρθε κανεις να σου χτυπησει τη πλατη οταν εχασες τη δουλεια ή το τζιρο σου? Οταν σε ξυλοφορτωναν τα ΜΑΤ ηρθε κανεις να πει Bellof ελα εδω να τις φαμε μαζι ? Τωρα γιατι στο ζητανε?

Εχουμε δημοκρατια οποτε τη θυμομαστε, και ειμαστε αδερφια-πολιτες οποτε το θυμομαστε.

Με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα, ειναι τοσα πολλα τα ξερα ομως που δεν παει αλλο.

οι τεχνικοι πχ ηταν εξαιρετικοι στη δουλεια τους... ειτε μπηκαν ειτε οχι με βισμα τα λεφτα τους τα δουλευαν (βλεπε την εκπομπη ελληνων δρωμενα που περαν του οτι ειχε βραβευτει πολλακις για το μονταζ της, περιειχε ερευνα για το ηθη και εθιμα της καθε περιοχης)

ειτε μπηκαν βισματικα ειτε οχι, οσοι οντως τα δουλευαν τα λεφτα τους δεν με ενοχλουσαν... τα βισματα που τα ξυναν προφανως και με ενοχλουσαν

Οσο για το αδερφια-πολιτες και εχθροι-πολιτες... Δυστυχως τα 3-4 τελευταια χρονια που εχουμε την κριση κτλ... εχουμε μπει σε μια διαδικασια να κραζουμε το δημοσιο υπαλληλο να κραζουμε τον ενα τον αλλο... να δημιουργουμε εχθρες μεταξυ μας... και οι απο πανω να μας τον χωνουν ανετα αφου ειμαστε διασπασμενοι... Οχι δε θα μπω σ αυτη τη λογικη...

spar@
12-06-13, 00:04
Στην Ελλαδα για να πονεσεις και να ξυπνησεις πρεπει να σου γ@μησουν το σπιτι...
μεχρι χθες μας γ@μαγαν το σπιτι και γελαγαν, κανωντας πλακιτσα οι γλιτσες καθε πρωι και μεσημερι στις κ@λοεκπομπες τους...
Σημερα που τους γ@μουν το σπιτι, μπορω και εγω να κατσω στην πολυθρονα μου να γελαω...
Οσο για τους τεχνικους/εργατες κλπ, μαθανε να ζουν με τα λιγα και αν το αξιζουν θα βρουν να δουλεψουν... αν ειναι βιοπαλεστες θα την βρουν την ακρη...
οπως τρεχουμε ολοι...και οπως δεν εχει δεσει κανεις τον γαιδαρο του...
γι αυτους που ειναι ετοιμοι για συνταξη νομιζω καλυφθηκε και αυτο το θεμα...

Monsta
12-06-13, 00:13
η σταη, ο παπαδοπουλος, ο βερνικος και ποσοι αλλοι ναι παιρναν τρελους μισθους...

οι τεχνικοι? μαλλον οχι... ουτε οι απλοι υπαλληλοι που δουλευαν με βασικο μισθο οντως...

εγω μπορει να ειμαι βολεμενος... και να μη με ακουμπαει... αλλα δε μπορω να μη σκεφτω αυτους που βγαζαν το φιδι απ την τρυπα τοσα χρονια και τους πετανε στο δρομο σε ενα απογευμα...

προτιμησαν να πεταξουν τοσο κοσμο στο δρομο... παρα να περικοψουν απλα τα εξοδα...

Αυτά προσπάθησε να τα πεις στις χιλιάδες επιχειρήσεις που χαροπαλεύουν επειδη ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ τους χρωστάει 8 δις ευρά. Που τα ταμεία πρώην ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ-ΟΤΕ-ΟΑΕΕ χρωστάνε σε γνωστή μου με μικροβιολογικό εργαστήριο από το 2009, 95.000ε από χιλιάδες εντολές ασφαλισμένων. Από το 2009. Ναι, από το 2009.

Και ο νέος ΕΟΠΥΥ εξοφλεί με το στανιό (τελευταία εξόφληση Οκτ 12). Στάση πληρωμής σε οφειλόμενα ιδιωτών άνευ προηγουμένου. Και τώρα πρέπει να ξαναπληρώσει εφορία. Για να συντηρείται όλο αυτό το απίστευτο πελατειακό κράτος της κλεπτοκρατίας. Απίθανους οργανισμοί, απίθανες δημόσιες κ δημοτικές επιχειρήσεις, συνωστισμός πελατείας σε κρατικά κανάλια κ οργανισμούς.

Που βέβαια πληρώνονται κάθε μήνα βρέξει-χιονίσει. Και από την άλλη χιλιάδες ιδιώτες στραγγαλίζονται από το κράτος που πληρώνει μόνο τη πελατεία. Κάθε όμως αναβολή στη καταβολή των χρημάτων που χρωστά το κράτος σε ιδιώτες κ επιχειρήσεις θα σημαίνει κι άλλους άνεργους.

Ασχολήθηκε ποτέ η κοινωνία της ελληνικής Σοβιετίας με δαύτους;; Λένε στα κανάλια μπας και το πάρει κανένας χαμπάρι ότι κάθε μέρα έχουμε περίπου 1.000 νέους άνεργους του ιδιωτικού τομέα;;; Βγήκε έστω ΜΙΣΟΣ άνθρωπος απόψε να πει ότι ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ τα νούμερα, ΔΕΝ υπάρχει μία και γι αυτό πρέπει να φύγετε ;;

A8hnaios
12-06-13, 00:26
https://www.youtube.com/watch?v=Q8qlynq9yW8&feature=player_profilepage

A8hnaios
12-06-13, 00:33
Αλλοι 20 δημόσιοι οργανισμοί που κλείνουν μετά την ΕΡΤ

Περίπου 20 μικροί οργανισμοί θα ακολουθήσουν την ΕΡΤ, με συγχώνευση ή κλείσιμο, τις επόμενες ημέρες, όπως έχει από καιρό αποφασίσει η κυβέρνηση.

Το σχέδιο νόμου για το νέο κύμα καταργήσεων οργανισμών είναι ήδη έτοιμο στο γραφείο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο την τελική λίστα θα την αποφασίσει, έπειτα από συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Δημήτρη Σταμάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και σήμερα το πρωί υπουργοί πρότειναν καταργήσεις φορέων που εποπτεύουν και, ως εκ τούτου, στον κατάλογο με τις καταργήσεις ή τις συγχωνεύσεις προστίθενται και αφαιρούνται συνεχώς οργανισμοί.

Η ανακοίνωση των καταργήσεων των επόμενων φορέων αναμένεται να γίνει άμεσα, ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Όταν στο Μέγαρο Μαξίμου καταλήξουν στην τελική λίστα, το επόμενο στάδιο θα είναι οι υπουργοί που εποπτεύουν τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες. Την τεχνογνωσία για τα νέα "λουκέτα" θα προσφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα αναλάβει να παρακολουθεί το κάθε στάδιο.

Οι οργανισμοί που έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής για να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν με υπηρεσίες του υπουργείου που τους εποπτεύει, είναι οι εξής: Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και ∆ιαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης», Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας, Ινστιτούτο Αιγαίου του ∆ικαίου της Θάλασσας, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, Κεφάλαιο Επιχ. Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε., Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, Οργανισμός ∆ιεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας, Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ, Εθνικό Κέντρο Ερευνας-Πρόληψης και Θεραπείας Σακχαρώδους ∆ιαβήτη, Ινστιτούτ

Ε Ρε γλεντιαα!!! :facepalm: (https://www.protothema.gr/)

A8hnaios
12-06-13, 00:56
https://www.ustream.tv/channel/greekeventstv

thumb :popcorn: :popcorn: :popcorn:

A8hnaios
12-06-13, 01:21
Παρτε και μια ακομα λιστα αφου πρωτα εχετε κατσει στην καρεκλα

https://national-pride.org/2009/12/31/%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%C E%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82%CE%B1/

Aυτο αποδεικνυει ποσο διεφθαρμενες ηταν και ειναι οι κυβερνησεις....

:facepalm: :facepalm:

fanisk
12-06-13, 02:06
Θα ειναι μεγαλο το quote αλλα αξιζει να το διαβασετε. Για αυτους που λυπουνται με το λουκετο. Αλλαξτε μυαλα και δειτε τι συμβαινει.

https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=214870&catid=3

Η ΕΡΤ δεν κλείνει υπό καμία πίεση για απολύσεις.

Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού, και εκσυγχρονισμού του δημοσίου. Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους.

Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι, για την απόφαση της κυβέρνησης

Γιατί ο εκσυγχρονισμός και οι απολύσεις δεν έγιναν εν λειτουργία

Όσες φορές και αν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εκσυγχρονισμός, η συνδικαλιστική αντίσταση των εργαζομένων δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αλλαγή.

Επίσης, οι συνδικαλιστές, ποτέ δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε απόλυση, έστω και υπεράριθμων εργαζομένων, ή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών. Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως. Ούτε γνωρίζει ότι διαθέτει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που όμως εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας. Ούτε γνωρίζει ότι συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες! Ούτε γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην αντλεί διαφήμιση από την Αγορά, ακόμα και σε μεγάλα γεγονότα που συγκεντρώνουν υψηλότατη τηλεθέαση.

Παραδείγματα:
■Εδώ και μήνες, οι δημοσιογράφοι απεργούν, ζητώντας την πρόσληψη και άλλων 150 συμβασιούχων δημοσιογράφων, ενώ ήδη στην ΕΡΤ εργάζονταν περί τους 700 δημοσιογράφους!
■Ποτέ οι συνδικαλιστές δεν δέχονταν να χάσουν τα προνόμιά τους. Για παράδειγμα, ποτέ δεν δέχτηκαν: ■Να υλοποιηθούν σχέδια εκσυγχρονισμού, που προέβλεπαν π.χ. τη λειτουργία ενός λογιστηρίου αντί για 6!!!
■Να αρνούνται εδώ και 8 χρόνια την καταγραφή των παγίων (της περιουσίας) δηλαδή της εταιρίας και κανείς να μην γνωρίζει τι πραγματικά ανήκει στον ελληνικό λαό, και τι έχει ήδη, λεηλατηθεί…
■Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος των ταξιδιών, που χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό υπερβαίνει τα 2.500.000 εκ. ετησίως
■Να ελεγχθούν οι αδιανόητες σπατάλες και τα προνόμια εργαζομένων. Για παράδειγμα, το κόστος για κινητά τηλέφωνα μόνον στην ΕΡΤ3, υπερβαίνει τις 330.000 Ε ετησίως, όταν 422 εργαζόμενοι χρησιμοποιούν 490 συνδέσεις!
■Να αλλάξει τίποτα στη δομή και την διάρθρωση. Για παράδειγμα λειτουργούν 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, με διαφορετικό προσωπικό (συνολικά 310 εργαζόμενοι), ενώ οι περισσότεροι εκπέμπουν 20 ώρες το 24ωρο, το ίδιο κοινό πρόγραμμα.
■Να λειτουργεί, όπως σε κάθε εταιρία, τμήμα συμβάσεων, με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται καν οι συμβάσεις της εταιρίας.
■Να καταγράφεται η παρουσία των εργαζομένων με ηλεκτρονικό τρόπο. Αποτέλεσμα να υπάρχουν άφαντοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται (λαμβάνοντας και υπερωρίες) χωρίς να έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Όλοι δε, οι δημοσιογράφοι (και οι 700) ακόμα και οι ανταποκριτές του εξωτερικού, έχουν μετατραπεί σε «εσωτερικούς συντάκτες», 6ωρης απασχόλησης, αυξάνοντας όμως υπερβολικά το κόστος των υπερωριών.

Γιατί κλείνει η ΕΡΤ και όχι κάποιος άλλος άχρηστος Οργανισμός

Αυτή η απόφαση που λαμβάνεται σήμερα έχει μεγάλο ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα.

–Ό,τι ξεπερασμένο, φθαρμένο και αναχρονιστικό, παραμερίζεται.

Στη θέση του θα μπει το σύγχρονο, το λειτουργικό, το ανταγωνιστικό.

–Ό,τι είχε ταυτιστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού με κομματικά φέουδα και αγκυλώσεις δεκαετιών, ανήκει πια στο παρελθόν.

Στη θέση του θα μπει ό,τι εξυπηρετεί τη διαφάνεια της Δημοκρατίας, την αισθητική της Ελλάδας, το δημόσιο συμφέρον. Ένα ακόμα «ταμπού» σπάει.
■Δεν μπορούμε, την ώρα που οι Έλληνες κάνουν τέτοιες θυσίες, να διατηρούνται γύρω τους άθικτα, σύμβολα της ασύδοτης σπατάλης, της σκανδαλώδους αδιαφάνειας, του αναχρονιστικού κομματισμού.
■Στην ΕΡΤ απασχολούνται 3000 εργαζόμενοι, την ώρα που απαιτούνται λιγότεροι από το 1/3.
■Στην ΕΡΤ, ούτε ένας από τους εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με επιλογές της εκάστοτε διοίκησης, που επιλέγετο από την εκάστοτε κυβέρνηση.
■Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΡΤ είναι πολλές. Ήδη βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, και ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος από το 2000 μέχρι σήμερα.
■Το κόστος λειτουργίας της ανέρχεται σε 230 εκ. με μέσο όρο τηλεθέασης 4%, ενώ αντίστοιχα το κόστος άλλων ιδιωτικών καναλιών με 10% τηλεθέαση δεν ξεπερνά τα 30 εκ.
■Στην ΕΡΤ εργάζονται περίπου 700 δημοσιογράφοι, και ενώ θα περίμενε κανείς το δελτίο ειδήσεών της να είναι το κορυφαίο, έχει λιγότερο από 4% τηλεθέαση. Αντίστοιχα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, απασχολούν (για παράδειγμα 150 δημοσιογράφους) απολαμβάνοντας 10πλάσια τηλεθέαση.

Σε τι θα διαφέρει η καινούργια δημόσια τηλεόραση σε σχέση με την ΕΡΤ που κλείνει

■Θα απασχολείται όσο προσωπικό χρειάζεται και πάντως πολύ λιγότερο από το σημερινό, όπου θα αξιολογείται διαρκώς για την αποδοτικότητά του.
■Το πλαίσιο λειτουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική παρέμβαση στη στελέχωση και στη λειτουργία του.
■Ο νέος οργανισμός που θα δημιουργηθεί δεν θα λογοδοτεί στα κόμματα, αλλά σε ανεξάρτητη υπερκομματική αρχή καταξιωμένων ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία σε Μέσα Ενημέρωσης
■Πρότυπο του νέου οργανισμού θα είναι το μοντέλο μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του βρετανικού BBC, της Ιταλικής RAI και της Γερμανικής ΖDF
■Όλα αυτά διασφαλίζονται με την κατάθεση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία του νέου σύγχρονου Οργανισμού που θα γίνει άμεσα.

Για όσους απολυθούν και δεν επιλεγούν για τη νέα δημόσια τηλεόραση

■Για τις θέσεις των σημερινών υπεραρίθμων, θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού σε εντατικές, νοσοκομεία, εφορίες, ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει πραγματικές ανάγκες.

Το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ που πληρώνουν για την ΕΡΤ οι Έλληνες δεν θα συνεχίσει να υφίσταται όσο αυτή είναι κλειστή

■Όχι! Είναι προφανές ότι από αύριο οι Έλληνες σταματούν να πληρώνουν το τέλος με το οποίο επιβαρύνονταν επί δεκαετίες. Και μετά τη δημιουργία του νέου Οργανισμού θα επιβαρύνονται με πολύ μικρότερο τέλος. Σε κάθε περίπτωση το ετήσιο όφελος για τον Έλληνα πολίτη, μετά τη λειτουργία του νέας σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα είναι 100 εκατομμύρια

giorgos1965
12-06-13, 02:23
■Το πλαίσιο λειτουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική παρέμβαση στη στελέχωση και στη λειτουργία του...

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1:

και φυσικα αυτο ¨" θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική παρέμβαση στη στελέχωση και στη λειτουργία του..." θα επεκταθει στην Αστυνομια , Πυροσβεστικη, Λιμενικο... κλπ κλπ κλπ κλπ.....

ακομα γελαω.....

proroad
12-06-13, 06:37
Ναι όντως χαχαχαχα:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Thomelef
12-06-13, 07:29
και τα ξερά και τα χλωρά φταίνε για την κατάσταση, αυτό συμβαίνει όταν δεν σε ενδιαφέρει και πας και έρχεσαι...

δεν ήξεραν τόσες χιλιάδες κόσμος δλδ το τι συνέβαινε? ή μήπως δεν γνώριζαν για τα χάλια του οργανισμού? εδώ εμείς που δεν έχουμε σχέση και τα γνωρίζουμε...

γιατί λοιπόν τα χλωρά δεν βγαίνανε πρίν 2 χρόνια για να απαιτήσουν να πάρουν τα μπούλα τους όλοι αυτοί οι σκερβελέδες???τώρα ξαφνικά που μπήκε ο πύθωνας, τώρα ξύπνησαν και αυτοί, αλλά και πάλι, ουδείς κάνει λόγο για τα σκάνδαλα, παρά μόνο ακούμε για χούντες και μ@λ@κίες λες και φυτρώσαμε και δεν γνωρίζουμε τπτ για το τι συμβαίνει και τι γίνεται...

αφού οι ίδοι αφήσανε να γίνει ξέφραγο αμπέλι το μαγαζάκι, καλά να πάθουν...

την αράπογλου την θυμάστε? πρώην βουλευτής...δημοσιογράφος στο επάγγελμα, παιδάκι της ερτ3. μόλις πείρε τον μπούλο απο την βουλή, *επέστρεψε* πίσω στο κανάλι. λές και το κανάλι είναι σπίτι της να φεύγει και να επιστρέφει όποτε της καπνίσει της μαλάκος...

άσε ρε. δρόμο. μπουχτήσαμε πλέον...προς το παρόν περιμένω τον λογαριασμό του επόμενου μήνα με 200-250 ευρά κάτω, έτσι για να γουστάρω και λίγο και να πώ να και το πρώτο κέρδος φοροελάφρυνσης απο αυτούς τους μλκς που εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε.

Z4 DCT
12-06-13, 08:54
200-250¤ λόγο ΕΡΤ :hystericalbs1::hystericalbs1:

Σιγά Θωμά μη σου κάνουν και επιστροφή φόρου τώρα που έκλεισε η ΕΡΤ

vagmag
12-06-13, 08:59
Εκπληκτικό !!!

Μακάρι να είναι η αρχή για ένα καλύτερο αύριο !

Λέτε να δουλεύει η Κυβέρνηση και να μην το πήραμε χαμπάρι;;;

Διάβαζα τα μηνύματα σας..... το ένα μετά το άλλο .

Τώρα γίνεται αυτό...
Τώρα πέφτει το σήμα εκεί....
Τώρα μπαίνουν τα ΜΑΤ
κλπ κλπ....

Ένιωσα σα να ελευθερωνόμαστε από το ζυγό επιτέλους !

gant
12-06-13, 09:12
Χάσαμε το δέντρο και κυνηγάμε το δάσος για μια ακόμη φορά! :th_Laie_67-1:

Ptboul
12-06-13, 09:14
Το ένα σαξές στόρυ μετά το άλλο, τόση επιτυχία έχω γκώΣει.

Thomelef
12-06-13, 09:17
200-250¤ λόγο ΕΡΤ :hystericalbs1::hystericalbs1:

Σιγά Θωμά μη σου κάνουν και επιστροφή φόρου τώρα που έκλεισε η ΕΡΤ

τόσο δίνουμε ρε ουρακοτάγκε για ΕΡΤ στη ΔΕΗ.

vagmag
12-06-13, 09:19

Πολύ τηλεόραση βλέπετε ρε φιλαράκι.... :hystericalbs1:

Z4 DCT
12-06-13, 09:21

Δε μπορεί ρε Θωμά...... Κάποιο λάθος έχεις κάνει.....σε εχει ζαλίσει η ασχήμια σου στο καθρεπτη:hystericalbs1:

Konstantinos E60
12-06-13, 09:21
Το ένα σαξές στόρυ μετά το άλλο, τόση επιτυχία έχω γκώΣει.

Τρανσλειτ πληζ

vagmag
12-06-13, 09:24
Όσο και να κοροϊδεύουν κάποιοι, αισθάνομαι ανακούφιση που σταματάει μία αιμορραγία!

Δε σωθήκαμε !
ΤΟ ξέρω!

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τεράστιο και να αλλάξουν όλα από τη μία μέρα στην άλλη.

Ούτε θα έρθει μία επένδυση που θα απασχολήσει όλους τους ανέργους πχ.

Πολλά μικρά μαζί πρέπει να αλλάξουν για να δούμε ένα καλύτερο αύριο.

Και η ΕΡΤ είμαι μία καλή αρχή.

Thomelef
12-06-13, 09:25
Πολύ τηλεόραση βλέπετε ρε φιλαράκι.... :hystericalbs1:

Δε μπορεί ρε Θωμά...... Κάποιο λάθος έχεις κάνει.....σε εχει ζαλίσει η ασχήμια σου στο καθρεπτη:hystericalbs1:

μπορεί να κάνω και λάθος...θα τσεκάρω και θα επανέλθω.

Ptboul
12-06-13, 09:26
Τρανσλειτ πληζ

να καταβαίνεις πιο συχνά το αυλάκι (https://www.sikyon.com/korinth/Monuments/isthmos.jpg) να μαθαίνεις καμιά ξένη γλώσσα (https://www.slang.gr/lemma/show/egkosa_12762)

Monsta
12-06-13, 09:29
Στη ξεφτίλα δλδ το ταληράκι / μήνα. Για δημοσιογράφο δημόσιο υπάλληλο. Ναι, για Δ-Η-Μ-Ο-Σ-Ι-Ο Υ-Π-Α-Λ-Λ-Η-Λ-Ο.

Ξέφρενο πάρτι με τα λεφτά των άλλων.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΙΜΩΤΡΟ και στοΤΡΩΚΤΙΚΟ, πριν από λίγους μήνες . Είναι το μισθολόγιο της ΕΡΤ πριν δύο χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 324.000 -Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΤΟΣ 324.000
ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 218.976
ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΠΗΛΙΩ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 176.400
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 143.514
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 136.800
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 126.000
ΖΟΥΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 120.000
ΝΤΑΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 114.000
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 113.880
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΞΑΜΗΝΟ 113.516
ΧΑΡΙΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 105.600
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ -104.400
ΚΥΒΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 102.002
ΛΕΩΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 98.400
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 96.000
ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΤΟΣ 94.286
ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 87.600
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 84.000
ΓΡΙΠΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 84.000
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 84.000
ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 84.000
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840
ΤΣΩΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840
ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣ 76.066
ΓΑΒΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 75.420
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 75.000
ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 72.000
ΚΩΣΤΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 72.000
ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 72.000
ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 71.520
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.956
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.800
ΜΑΛΟΥΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.080
ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ 68.985
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 66.000
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000
ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 65.880 (21.960+43.920) Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΚΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΑΝΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΜΠΑΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800 (21.600+43.200) Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Π.ΧΡΗΣΤ 347.659,98 – Πρόεδρος Δ/Σ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 279.362,38 – Γενικός Διευθυντής
ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 257.033,14 Εντετ/νος Σύμβουλος
ΚΕΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 256.174,39 Εντετ/νος Σύμβουλος
ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 249.234,42 Γενικός Διευθυντής
ΑΝΔΡΙΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 249.161,32 Γενικός Διευθυντής
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ 227.626,98 Γενικός Διευθυντής
ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 215.603,00 ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί
ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 210.002,64 Γενικός Διευθυντής
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 153.562,50 Ειδικών Θέσεων
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 152.363,49 – ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΑΔΗΛΙΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ 150.050,87 Ειδικών Θέσεων
ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 138.600,00 Ειδικών Θέσεων
ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 136.500,02 Γενικός Διευθυντής
ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ 132.344,80 Ειδικών Θέσεων
ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 130.773,76 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΓΕΩΡΓ 128.524,18 Ειδικός Σύμβουλος
ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 128.472,40 Ειδικός Σύμβουλος
ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 122.244,29 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΖΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 122.066,25 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Β 121.481,67 Ειδικός Σύμβουλος
ΔΡΕΤΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 118.305,42 Ειδικών Θέσεων
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜ. 118.093,13 Ειδικός Σύμβουλος
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΜΑΡΓ-ΚΥΡ 115.621,26 Ειδικών Θέσεων
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 114.749,26 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΠΕΛΕΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 112.812,50 Ειδικών Θέσεων
ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 101.427,50 Ειδικός Σύμβουλος
ΧΑΤΖΗΣ Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 101.210,00 Ειδικός Σύμβουλος
ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 99.141,81 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΚΟΥΡΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 99.075,30 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΚΟΥΡΤΗ-ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟ 98.635,92 Ειδικός Σύμβουλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ 98.437,53 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΠΕΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 97.925,00 102.786,56 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΠΑΠΑΔΡΙΑΝΟΥ ΑΔΡΙΑΝΗ 95.143,64 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΚΑΒΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 92.634,38 Ειδικών Θέσεων
ΛΟΥΡΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 90.023,49 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΚΑΚΑΒΟΥΛΗΣ ΙΩΣΗΦ 89.434,41 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΓΑΖΙΔΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 88.917,77 ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι
ΣΦΕΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 86.861,43 ΚΤΕΠ6β Ηχολήπτες Κ/Φ
ΔΗΜΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 86.356,68 Ειδικών Θέσεων
ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 86.022,49 ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι
ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 85.974,65 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 85.584,06 86.661,78 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛ 84.265,45 ΚΤΕΠ2α Δ/ντές Παραγ.
ΦΑΚΛΗ-ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟ 83.307,23 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΙΣΚΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 83.114,99 ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 82.547,29 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΚΡΗΤΙΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 81.275,80 ΠΕΤ1β Πολιτικοί Μηχ.
ΡΗΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 81.210,43 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 81.181,27 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 80.526,40 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 80.518,57 Ειδικών Θέσεων
ΠΑΠΑΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΕΩΝΙΔ. 80.093,07 Ειδικών Θέσεων
ΚΟΡΟΜΑΝΤΖΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ 79.800,00 Ειδικών Θέσεων
ΑΡΩΝΗ ΕΛΕΝΗ 78.498,82 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΔΟΥΡΙΔΑ ΜΑΤΙΛΝΤΑ-ΜΑΡ 78.096,34 Ειδικών Θέσεων
ΡΙΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 76.943,76 Ειδικός Σύμβουλος
ΜΠΡΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 76.932,53 Ειδικών Θέσεων
ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 76.764,18 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΧΑΛΒΑΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 76.683,80 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΚΑΡΑΜΙΝΤΖΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ 76.683,78 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΧΡΥΣΑ 76.463,79 – Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ 76.463,76 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ 76.422,64 Ειδικών Θέσεων
ΦΛΕΣΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 76.285,76 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 76.243,57 Ειδικών Θέσεων
ΛΑΒΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 73.303,71 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΦΑΝΟΥ 70.902,69 ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ 70.216,83 Δημοσιογράφοι Εξωτερ.
ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 70.100,92 ΚΤΕΠ1α Σκηνοθέτες
ΦΕΡΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 69.750,03 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΑΛΑΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟ 69.512,55 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 69.121,04 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΤΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 68.710,30 Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΕΝΗ 68.509,37 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΦΑΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 68.305,59 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 68.251,60 ΠΕΤ1δ Μηχανολόγοι
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΤΙΑ 67.923,13 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΜΠΟΥΓΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 67.921,90 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΦΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ 67.720,85 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 67.500,00 Ειδικών Θέσεων
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Σ.ΔΗΜ. 67.403,38 Ειδικών Θέσεων
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 66.900,97 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 66.605,94 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΚΑΛΑΒΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 66.454,35 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΓΥΠΑΡΗ ΜΑΡΙΑ 66.440,16 Δημοσιογράφοι Εξωτερ.
ΜΑΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 66.343,26 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΜΠΑΓΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 66.035,63 ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ 65.846,71 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 65.529,79 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΦΡΑΣΤΑΝΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 65.414,54 ΚΤΕΠ-Μ1 Εικονολ. (Μ)
ΠΑΤΣΙΑΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 64.493,78 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΚΑΠΑΤΑΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 64.091,27 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΤΡΟΥΠΗΣ ΚΙΜΩΝ 63.984,39 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΛΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 63.848,06 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΒΑΛΙΟΥΛΗΣ ΕΥΔΟΞΙΟΣ 63.731,27 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠ 63.295,46 ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝ/Ν 63.100,72 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΜΑΚΡΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 62.800,25 ΔΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΚΟΡΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 62.741,29 Δημοσιογράφοι Εξωτερ.
ΤΣΑΚΙΡΗΣ Χ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 62.699,76 ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 62.384,19 Σκηνοθέτες
ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΟΥ ΑΦΕΝΤΡΑ 61.875,04 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΕΥΔΟΚΙΑ 61.380,07 ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 60.955,66 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 60.581,55 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΚΟΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 60.507,19 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙ 60.224,53 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΜΑΓΓΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 60.171,42 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛ 59.625,01 Ειδικών Θέσεων
ΠΡΕΔΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 59.467,40 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 59.325,11 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 59.062,53 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΓΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 58.923,62 ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί
ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡ. 58.791,48 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΜΑΓΓΕΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 58.376,57 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 57.937,55 ΠΕΔ5 Γιατροί
ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 57.936,80 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΙΕΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 57.906,20 ΠΕΔ5 Γιατροί
ΜΠΑΧΑΡΙΔΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 57.703,09 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΛΕΤΣΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ 57.667,50 ΔΕΤ-Μα Ηλεκτρονικών
ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 57.656,25 Ειδικών Θέσεων
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 57.565,06 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΚΑΠΑΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 57.381,93 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ)64.547
ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.500
ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.200
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΕΚΠΟΜΠΗ 63.600
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ)63.072
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 63.000
ΑΜΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 62.400
ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 62.400
ΚΑΝΑΒΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ – ΟΡΓ.ΣΧΕΔ.ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ 61.800
ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 61.320
ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 60.160
ΒΕΛΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 60.000
ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 60.000
ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑ 60.000
ΣΤΕΦΑΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 60.000/ΕΚΠΟΜΠΗ
ΛΕΥΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΛΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΔΕΚΑΜΗΝΟ) 59.000
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΤΟΣ 58.800
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 58.799
ΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 58.428
ΤΡΙΛΙΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 57.300
ΠΑΚΑΘΕΟΔΩΡΑ ΜΙΧΑΗΛ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΔΕΚΑΜΗΝΟ) 57.000

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας 58000 περίπου ευρώ έπαιρνε από την ΕΡΤ το εξάμηνο, ενώ απασχολείται και στο δημοτικό ραδιόφωνο. Α, είναι και ο μπαμπάς στην…ΕΡΤ, ο Στάμος Ζούλας να μην το ξεχνάμε αυτό, με παχυλό επίσης μισθό αρκετών χιλιάδων ευρώ!

O Λυριτζής με τον Οικονόμο, Καλά λένε την εκπομπή τους στο ραδιόφωνο “Οι εργολάβοι”, γιατί τέτοιους μισθούς μόνο υπερεργολάβοι έχουν. Όσο για τον Τριλίκη, τον …αρχισυντάκτη τους; ΈΒγαζε μόνο 57.000 ευρώ το εξάμηνο! Τίποτα.

Μένουμε Ελλάδα λέει η Ρένια Τσιτσιμπίκου που έβγάζε! 62,000 ευρώ!Η δουλειά της είναι να κάνει ταξίδια, και να δείχνει τις ομορφιές της Ελλάδς Την χρυσοπληρώνουμε την Ρένια Τσιτσιμπίκου, όπως και τον Γιώργο Αμυρά που …και αυτός παίρνει τα ίδια πάνω κάτω.Η συμβασιούχος καθηγήτρια που έπαιρνε… ψίχουλα!

“Ουδείς αναμάρτητος” με 78,840 ευρώ το εξάμηνο Η κυρία Παναγιωταρέα, έβγαζε πάνω από 4000 ευρώ την εκπομπή …που μπορεί να είναι και παραπάνω, καθώς δεν μεταδίδεται ανελλιπώς κάθε εβδομάδα!

Σιγά μην έλειπε ο Αντώναρος από την λίστα της ντροπής!Αυτός είναι ξάδερφος του Ευάγγελου Αντώναρου, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας. Δημοσιογράφος το επάγγελμα ….αμειβόταν με το …ευτελές ποσό των 84.000 ευρώ! Τον έριξε τον ξάδερφο ο Ευάγγελος…Για την εκπομπή του, που είναι μια φορά την εβδομάδα, παίρνει 84.000 ευρώ!Πως να μην έχει υγεία με τόσα που μπαίνουν στο παντελόνΟ Μιχάλης Κεφαλογιάνης …αμείβονταν με 84.000 ευρώ για μια εκπομπή την εβδομάδα με θέματα υγείας. Πρόκληση παιδιά!!!

O σκηνοθέτης των επιτυχιών και ο χρυσός αθλητικός!Ο Παύλος (Παπαδημητρίου έπερνε κάθε χρόνο 113.880 ευρώ!Δεν θα μπορούσε μια αθλητική εκπομπή σαν την Αθλητική Κυριακή, να μην χρυσώνει το χάπι στον παρουσιαστή Παύλο Παπαδημητρίου. Εντάξει ο άνθρωπος είναι και διευθυντής, να μην παίρνει κάτι παραπάνω; Από την άλλη ο Γιώργος Νταούλης, σκηνοθέτης, έβγάζε …114,000 ευρώ. Πω πω χρήμα….

H συμβασιούχος Πόπη Τσαπανίδου που αμείβοταν με 956 ευρώ τη μέρα!143.514 ευρώ για το εξάμηνο!Και εμείς που νομίζαμε ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα! Όσο είναι ένας καλός μηνιαίος μισθός για έναν εργαζόμενο, είναι το μεροκάματο της Πόπης Τσαπανίδου. Κοντά 1000 ευρώ τη μέρα … επαιρνε η συμπαθής δημοσιογράφος γι την εκπομπή της.

Για δείτε εδώ κάτι συμβασιούχους!Εξαμηνιαίες συμβάσεις ύψους 75.000 ευρώ!

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ το Σαββατοκύριακο Πηνελόπη Γαβρά, αμείβόταν με εξαμηνιαία σύμβαση με το ποσό των 75.420 ευρώ ή καλύτερα με 12.570 ευρώ το μήνα, όσα δηλαδή και ένας συμβασιούχος stage.

Από την άλλη ο Γιάννης Πολίτης … έπαιρνε λιγότερα, μόλις 72,000 ευρώ περίπου για έξι μήνες εργασία. Κρίμα, να μην τους ανανεώσουν τις πενιχρές συμβάσεις…

Η Μπήλιω Τσουκαλά έπαιρνε 176,000 ευρώ. ενώ καθόταν χωρίς να έχει εκπομπή, επαίρνε μηνιαίο μισθό …σχεδόν 15.000 ευρώ!
Κύριε Γερουλάνε μπλέξατε…

Η σεμνή Μαρία Χούκλη επαιρνε μόλις 218.000 ευρώ! Ψίχουλα σε σχέση με τους Λυριτζή – Οικονόμου! Αν θέλετε περιέργεια να μάθετε πως αμειβόταν το δίδυμο της πρωινής γραμμής, δεν έχετε παρά να πολλαπλασιάσετε για τον μεν Οικονόμου τους 12 μήνες με το 27.000 ευρώ το μήνα και …για τον Βασίλη Λυριτζή- ας μην κάνετε πολλαπλασιασμούς-, απλά αμείβόταν με 180.000 ευρώ!

Ποιος είπε ότι η ΕΡΤ δεν είναι οικογενειακή υπόθεση;Φάνης Παπαθανασίου και Νίκος Παπαθανασίου φτάνουν τα 135.000 ευρώ.

Δεν θα έχουμε μεγάλο όνομα για την Eurovision, λόγω οικονομικής κρίσης
Αλλά για τον Καλημέρη και την Πισκερά δίναμε 226.000 ευρώ!

Με 375.000 ευρώ αμείβονταν αυτοί οι δυο!Για να ξέρετε που πάνε τα χρήματα.

- See more at: https://oktv.gr/misthologio-ert/#sthash.y76dhGbG.dpuf
https://oktv.gr/misthologio-ert/

Ptboul
12-06-13, 09:30
Όσο και να κοροϊδεύουν κάποιοι, αισθάνομαι ανακούφιση που σταματάει μία αιμορραγία!

Δεν κοροϊδεύω Βαγγέλη έτσι όπως το εννοείς. Είναι πολλά πράγματα που δεν μου αρέσουν και με βάζουν σε σκέψεις, θα τα γράψω σε λίγο.

Monsta
12-06-13, 09:32
ΔΙΑΛΟΓΟΣ με την Αννα Νικολάου Τσελεπή, νεαρή, θυγατέρα συγγενούς μου, φιλόλογο, πτυχιούχο του Παν Ιωαννίνων με μεταπτυχιακό στην Μετάφραση [Αγγλικά-> Ελληνικά] από το Ηνωμένο Βασίλειο.

- Πού εργάζεσαι τώρα Αννούλα μου;;
- Στην ΕΡΤ
- Κάνεις μεταφράσεις/υποτίτλους σε ταινίες, υποθέτω.
- Οχι Κώστα.
- Οχι;; Τότε με Τι ασχολείσαι;;
- Τίποτα
- Συγγνώμη δεν κατάλαβα καλά. Τι κάνεις ακριβώς;;
- Οπως το κατάλαβες Κώστα, Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α
- Και με τι εργασιακή σχέση είσαι εκεί;;
- Δεκαοκτάμηνες συμβάσεις, κατόπιν με απολύουν και με επαναπροσλαμβάνουν
- Και πόσα παίρνεις τον μήνα;;
- Χίλια οκτακόσια ευρώ καθαρά
- Και πώς διορίσθηκες εκεί;;;
- Με προσέλαβε ο μπαμπάς της φίλης μου της Νατάλιας, την θυμάσαι;;; Εκείνο το κορίτσι που σου άρεσε.
- Και πώς τα κατάφερε αυτός;;
- Είναι κομμουνιστής με γερό πόστο εκεί μέσα!!

ΑΥΤΗ η συζήτηση, VERBATIM AC LITERATIM έγινε ανήμερα Αγίου Νικολάου, το 2008, την χρονιά των επεισοδίων. Είχα πάει σπίτι τους που γιόρταζαν οι γονείς της, Νίκος και Νίκη. Στον γυρισμό πήρα ταξί και αναγκάστηκα να αποβιβασθώ στο Hilton επειδή είχαν κλείσει την κυκλοφορία από κει και κάτω και θυμάμαι που συνέχισα με τα πόδια μέχρι την Πλατεία Ρηγιλλης

Το κορίτσι ΔΕΝ φταίει σε τίποτα, ας είμαστε ειλικρινείς. ΟΛΟΙ ή όλων τα παιδιά το ίδιο θα είχαν κάνει
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ εκμαυλίζει τα παιδιά

^Σωστός !

Monsta
12-06-13, 09:42
Ηλεία: Ζητούνται 4160 εργάτες γης για τη φράουλα
r
Ως μια απίστευτη «όαση» στην «έρημο» της ελληνικής ανεργίας φαντάζει η κίνηση που κάνουν 116 παραγωγοί – καλλιεργητές φράουλας από τη Ν. Μανωλάδα και τη Βουπρασία ευρύτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ζητώντας συνολικά 4.160 εργάτες για τις υπάρχουσες και τις νέες καλλιέργειες φράουλας. Μόνο που οι εργάτες θα πρέπει να έχουν βρεθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη καθώς ο χρόνος πιέζει αναφέρουν πηγές από την πλευρά των παραγωγών.

Η μεταστροφή σε αυτή τη λύση που μπορεί να προσφέρει εργασία σε χιλιάδες έλληνες με ένα μεροκάματο της τάξης των 25 ευρώ μαζί με το εργόσημο (22+3) για έξι ώρες ημερησίως και πενθήμερη εργασία, έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες καθώς υπάρχουν εμπόδια στη νομιμοποίηση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργατών.

Για την κίνηση αυτή των καλλιεργητών είναι σύμφωνα με πληροφορίες ενήμεροι τόσο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Μένει πλέον να φανούν τα ανακλαστικά της Κυβέρνησης και η προθυμία των ανέργων να δουλέψουν στα «φραουλοχώραφα». Είναι πολύ πιθανό τα μεροκάματα να είναι περισσότερα ίσως και εφτά την εβδομάδα ή και περισσότερες ώρες, που μπορούν να «ανεβάσουν» την αμοιβή, την οποία ο ενδιαφερόμενος εκ των προτέρων θα γνωρίζει πριν αποδεχθεί μια τέτοια θέση εργασίας.
..................................
https://www.ilialive.gr/ilialive-%CF%81%CE%BF%CE%AE/item/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%C E%B9-4160-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1.html

Το λοιπόν,

στη Μανωλάδα ζητούν 4.160
από την ΕΡΤ απολύθηκαν 2.656

4160 - 2656 = 1504 εργάτες χρειάζεται πλέον η Μανωλάδα.

/problem solved/

Άκου εκεί 70Κ εούρα για δημοσιογράφο και ηλεκτρολόγο ή αλλιώς $93.000 / χρόνο. Ενενήντα τρία χιλιάρικα δολάρια το χρόνο στην Ελλαδίτσα με τα δανεικά κι τ αγύριστα για ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ. ΑΑΑΑΧΑΧΟΥΧΑ :hystericalbs1::hystericalbs1:

Monsta
12-06-13, 09:49
Ωχ ξεχάσαμε τη Μπήλιω. Ε όχι και τη Μπήλιω ρε γμτ !!!!! Και το Παπαδόπουλο ?? Που θα πάει τώρα να τα τσουγκράει ο Σπύρος ?? ε ???

friendgr
12-06-13, 09:51
Κάτι μου λέει ότι από χτες το βράδυ θα έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στα βουλευτικά γραφεία και στους κολλητούς.....

Monsta
12-06-13, 10:10
Είναι γεγονός. ΔΕΝ θα πληρώνουμε πλέον με το 'ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ' και 'ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ" το μισθό ΟΟΟΟΛΩΝ αυτών στις παραπάνω λίστες, της Μπηλιώς, του Σπύρου, των κηπουρών, των σουλατσαδόρων και τις ανιψούλες πολιτευτών...

Είπαμε, αρκετά με τη παράνοια. Θα πάρει δεκαετίες, αλλά θα στρώσει το μπορδέλο, που θα πάει.

Όμως πριν έρθει η ανάπτυξη :whistle:, ΠΡΩΤΑ πρέπει να ξεκουμπιστεί η παράνοια. Αλλιώς δεν έρχεται σεντ τσακιστό. Η χθεσινή ήταν μια καλή αρχή.

DaywalkeR
12-06-13, 10:17
Νιμίζω ότι κάνετε όλοι ένα μεγάλο λάθος. Συμφωνω ότι τόσα χρόνια πληρώνουμε νταβατζιλίκι όλους αυτους εκεί μέσα στην ΕΡΤ και συμφωνώ να απολυθούν όλοι αφού μαζί τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Το λάθος όμως βρίσκεται στο κλείσιμο της Δημόσιας Τηεόρασης.
Κλείνουν εφημερίδες, ραδιόφωνα τώρα και την δημόσια τηλεόραση. Σε λίγο καιρό θα μας μπλοκάρουν και το ιντερνετ, θα γίνουμε η ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν της ανάπτυξης που ότι ενοχλεί εξαφανίζεται κάτω από το χαλάκι.
Ναί να διώξουν όλα τα λαμόγια και τους κλέφτες, αλλά απαγορεύεται να κλείσεις την δημόσια τηλεόραση, όσο κατευθυνόμενη και αν είναι αυτή από την εκάστοτε κυβέρνηση, μήπως τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια δεν είναι κατευθυνόμενα σύμφωνα με τα συμφέροντα των αφεντικών τους (;) και κατευθυνόμενα με πολύ χυδαιότερο και κυνικότερο τροπο...

Bitz
12-06-13, 10:19
Γνωριζει καποιος τι ποσον αποζημιωσης θα παρουν;;;
Για να δουμε τελικα ποσο τραγικα ειναι τα πραγματα για τους εργαζομενους.

Monsta
12-06-13, 10:29
Όλο το σχέδιο νόμου της νέας ΕΡΤ εδώ:

https://www.minpress.gr/minpress/nea_ert.pdf

quote από το pdf

2. Πόροι της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. είναι:
α. Έσοδα από ανταποδοτικό τέλος, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της
δημόσιας υπηρεσίας.
β. Έσοδα από διαφημίσεις, και
γ. Έσοδα από κάθε άλλη πηγή.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του εκάστοτε αρμόδιου για θέματα
Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της
ΝΕΡΙΤ Α.Ε., και αφού ληφθεί υπόψη η κοινοτική νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις στη
δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθορίζεται το ύψος του ανταποδοτικού τέλους και τα υπόχρεα
για την καταβολή του πρόσωπα

Ptboul
12-06-13, 10:32
Λοιπόν, παραβλέπω το γεγονός πως μέσα στο σκουπιδαριό των VHF (ήτοι Μπόμπολας, κοντομηνάς κ σια) η ερτ ήταν και είναι μια πραγματική όαση με εκπομπές και ταινίες που πραγματικά αξίζει να βλέπεις.

Δεν παραβλέπω όμως το κούμπωμα των γεγονότων, πως δηλ. την ανεπάρκεια του Σαμαρά σε πλείστα μέτωπα (μη συλλογή φόρων, απολύσεις, ΔΕΠΑ, κλπ) την πληρώνει τώρα η ΕΡΤ στην αρχή μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Θεωρώ εντελώς βίαιη και άκυρη την εφαρμογή της απόφασης, την κατάργηση δηλ. της Κρατικής τηλεόρασης - ένα προιόν οχετού - ΔΕΝ αντιλεγω - που δημιούργησαν όμως επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις ΝΔ/Πασόκ. Αυτή η υποκρισία δηλ. με τρελαίνει.

Επιπλέον μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όλοι αυτοί της λίστας που βάλατε πριν με ένα σωρό εργαζόμενους των 35-40 ετών με οικογένειες και παιδιά.

Είπαμε να γίνει εξυγίανση - ΔΕΝ διαφωνεί κανείς. Αυτό που έγινε όμως με τον τρόπο που έγινε μπορούν να δείξουν πολλά για το μέλλον που έρχεται.

friendgr
12-06-13, 10:38
Ο τρόπος που έγινε δείχνει ποιός κάνει κουμάντο: οι δανειστές. ποιά κυβέρνηση και πράσινα άλογα. Αυτοί απλά εκτελούν εντολές.

Φαντάζομαι "δημοκρατικό" διάλογο σε κάποιο γραφείο με την τρόϊκα του στυλ:
ή το κλείνετε ΤΩΡΑ ή έρχονται νέα μέτρα ή μπλοκάρουμε την επόμενη δόση.
Διαλέξτε.

Dioskouroi
12-06-13, 10:39
some thoughts:

1. Το 70% των ελλήνων «πολιτών» αναζητεί εναγωνίως το πού μεταδίδεται το πρόγραμμα ενός καναλιού με τηλεθέαση 3%. Δεν είμαι ειδικός, αλλά νομίζω ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν.

2. Κάθε άνθρωπος προτού διοριστεί από την κυβέρνηση είναι «κομματόσκυλο, τσιράκι του συστήματος και γλύφτης κατουρημένων ποδιών», αφότου διοριστεί είναι «κομματόσκυλο, τσιράκι της κυβέρνησης και άχρηστος που πρέπει να πάρει πόδι», και ο ίδιος αυτός άνθρωπος, όταν επί τέλους ευοδωθούν οι κατάρες των υπολοίπων και απολυθεί, γίνεται «άμοιρο θύμα της κυβερνητικής καταπίεσης που αξίζει την αλληλεγγύη όλων μας».

3. Η λογική, απ' όσα έχω καταλάβει, είναι: εφόσον εσύ είσαι μέρος του προβλήματος, δεν δικαιούσαι να συντελέσεις στη λύση του. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θυμίζει κάπως τη χριστιανική ηθική: ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω, δηλαδή κανείς, και όλα επαφίονται στα χέρια του θεού και των εκπροσώπων του επί της Γης. Οι αντιστοιχίες με την πολιτική (who is who) αφήνονται ως άσκηση για τον αναγνώστη.

Bonus: Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργει σωστά μόνο όταν είναι να καταστραφεί κάτι

hades7
12-06-13, 10:53
Λοιπόν, παραβλέπω το γεγονός πως μέσα στο σκουπιδαριό των VHF (ήτοι Μπόμπολας, κοντομηνάς κ σια) η ερτ ήταν και είναι μια πραγματική όαση με εκπομπές και ταινίες που πραγματικά αξίζει να βλέπεις.

Δεν παραβλέπω όμως το κούμπωμα των γεγονότων, πως δηλ. την ανεπάρκεια του Σαμαρά σε πλείστα μέτωπα (μη συλλογή φόρων, απολύσεις, ΔΕΠΑ, κλπ) την πληρώνει τώρα η ΕΡΤ στην αρχή μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Θεωρώ εντελώς βίαιη και άκυρη την εφαρμογή της απόφασης, την κατάργηση δηλ. της Κρατικής τηλεόρασης - ένα προιόν οχετού - ΔΕΝ αντιλεγω - που δημιούργησαν όμως επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις ΝΔ/Πασόκ. Αυτή η υποκρισία δηλ. με τρελαίνει.

Επιπλέον μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όλοι αυτοί της λίστας που βάλατε πριν με ένα σωρό εργαζόμενους των 35-40 ετών με οικογένειες και παιδιά.

Είπαμε να γίνει εξυγίανση - ΔΕΝ διαφωνεί κανείς. Αυτό που έγινε όμως με τον τρόπο που έγινε μπορούν να δείξουν πολλά για το μέλλον που έρχεται.

αληθεια δεν μπορω να πιστεψω οτι αυτα τα εγραψες εσυ

Ptboul
12-06-13, 11:03
Βάλτα κάτω πάλι και σκέψου καθαρά τι έγινε, πως έγινε και γιατί έγινε.

Κάτι άλλο επίσης που με ενοχλεί. Όταν ξεπουλήθηκαν και οι δημόσιες τηλεπ/νίες, αντί να πουληθεί το εμπορικό κομμάτι, ξεπουλήθηκε ολόκληρη η τεχνική υποδομή δεκαετιών, πληρωμένη από τον λαό. Εκεί δεν είδα την έκταση διαμαρτηρίας που θα άρμοζε.

Stathis
12-06-13, 11:04
Ντροπή σ' αυτούς που ξεπουλάνε ότι με κόπο έχτισε ο ελλ. Λαός.
Εμείς οι πολίτες που στηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια την ΕΡΤ νοιώθουμε
προδομένοι και απογοητευμένοι. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας στην ΕΡΤ-που
προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ- πετιούνται κυριολεκτικά στον δρόμο.
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας απ' αυτήν την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα
που μας προέκυψε; Ο θεός να μας βοηθήσει.
Αλλοι τρωνε τα χρήματά τους στο τζόγο, άλλοι στις πουτάνες, άλλοι στο ποτό.
Εμείς σαν πολίτες γουστάρουμε να πληρώνουμε την ΕΡΤ. Γούστο και καπέλο μας.
Γιατί μας στερείτε αυτό το δικαίωμα;
Τι θα απαντήσω αύριο στα παιδιά μου όταν με ρωτήσουν «-Εσύ τι έκανες πατέρα όταν είδες τον λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς να περιέχει την βοήθεια που έδινες όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΡΤ;»
Θα μπορέσω άραγε ποτέ να τα ξανακοιτάξω ίσια στα μάτια χωρίς να ντρέπομαι;
ΑπΆ τον θεό να το ΅βρουν.
Ισίδωρος Μαζώχ
Αγανακτισμένος Έλληνας φορολογούμενος πολίτης:th_Laie_67-1:

hades7
12-06-13, 11:30
Βάλτα κάτω πάλι και σκέψου καθαρά τι έγινε, πως έγινε και γιατί έγινε.

Κάτι άλλο επίσης που με ενοχλεί. Όταν ξεπουλήθηκαν και οι δημόσιες τηλεπ/νίες, αντί να πουληθεί το εμπορικό κομμάτι, ξεπουλήθηκε ολόκληρη η τεχνική υποδομή δεκαετιών, πληρωμένη από τον λαό. Εκεί δεν είδα την έκταση διαμαρτηρίας που θα άρμοζε.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/06/mitsaras28229-1.jpg

αν θελουν να τα ξυν ας μας κοστιζουν τουλαχιστον 586 ευρω αλλιως αν νομιζουν οτι αξιζουν παραπανω τα δακρυα τους απο αυτα των χιλιαδων ανεργων -αδικα απολυμενων να βγουν εξω να τα διεκδικησουν στη ζουγκλα του ιδιοτικου τομεα.κανενα οικτο στα κοπροσκυλα

Ptboul
12-06-13, 11:41
κανενα οικτο στα κοπροσκυλα

Αν εννοείς την Στάη και σια συμφωνώ. Αν και πιστεύω πως θα αρπάξουν μια τρελή αποζημίωση, θα κάνουν τις διακοπές τους και από Σεπτέμβρη θα είναι πίσω στο πόστο τους.

να βγουν εξω να τα διεκδικησουν στη ζουγκλα του ιδιοτικου τομεα.

Έχω γνωστό που ήρθε από εκεί (city press), απολύθηκε, βρήκε δουλειά με σύμβαση 8μηνη στην ΕΡΤ (έπαθε και ατύχημα σήμερα με την μηχανή, τον χτύπησε μία κυρία με το αμάξι της) και τώρα είναι για άλλη μια φορά άνεργος στο νοσοκομείο. Η γυναίκα του παραπαίει και εκείνη επαγγελματικά, έχουν και ένα μικρό 3 ετών.

Άσχετα με το ότι τον πάει γμιώντας, αξίζει τέτοια κατάληξη;

oldcarskickass
12-06-13, 11:45
Καλά αυτά που λέτε, δε θα μπω στη σκέψη για το αν είναι καλό ή όχι το κλείσιμο της ΕΡΤ (αν και με τα γραφόμενά μου πάνω κάτω θα καταλάβατε) θα εστιάσω σε άλλο θέμα. Στο βεβιασμένο και άμεσα εκτελέσιμο της υπόθεσης.

Εγώ το βλέπω σαν πολιτική κίνηση του Σαμαρά, είτε για να πάει για εκλογές - κατακαλόκαιρο* - ή για να διώξει τα υπόλοιπα 2 κόμματα από την κυβέρνηση. Δεν πιστεύω να έχει καμία σχέση με οικονομικά η παρούσα απόφαση. Αλλιώς θα εκτελούνταν άμεσα και δε θα περίμεναν το τρίμηνο να ψηφιστεί στην Βουλή.

*κοιμόμαστε που κοιμόμαστε, το καλοκαίρι πιστεύω η αποχή νέων >25-28 θα είναι απλά τ ε ρ α σ τ ι α.

hades7
12-06-13, 11:48
δηλαδη ειναι αυτο τωρα λογικη για τους 500 που ηταν σωστοι να ανεχομαστε τρεις χιλιαδες αχρηστους χαραμοφαηδες υπερμετρα και αδικως αμοιβομενους? τετοιες ιστοριες σαν του γνωστου σου που σεβομαι και εκτιμω χωρις να τον γνωριζω αφθονουν εκει εξω μπουλι και μην σου πω οτι ειναι πταισμα μπροστα σε ιστοριες που γνωριζω και μπορω να σου παραθεσω εγω που δεν εχουν καν την δυνατοτητα να πολεμησουν για την ζωη τους αφου ειναι κατω απο μαρμαροπλακες οδηγουμενοι στο ικριωμα η στο δρομοκαιτειο δρομοκαικιο η οπως αλλιως θελεις πεστο

Ptboul
12-06-13, 11:58
δηλαδη ειναι αυτο τωρα λογικη για τους 500 που ηταν σωστοι να ανεχομαστε τρεις χιλιαδες αχρηστους χαραμοφαηδες υπερμετρα και αδικως αμοιβομενους?

Μα δεν διαφωνούμε ρε χαντούΛη, αυτό που λέω είναι πως θα μπορούσε και θα έπρεπε αφενώς να δωθεί προτεραιότητα σε άλλους φορείς - φαντάσματα για απολύσεις και λουκέτα, αφετέρου η πρεμούρα με την οποία έγινε ένα τόσο σημαντικό γεγονός (μιλάμε για κλείσιμο, ρολά, πως το λένε) το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης, με βάζει σε πολλές σκέψεις. Είναι χοντρό, όπως και να το κάνουμε.

Stamatis
12-06-13, 11:59
Την ονομασαν ΝΕΡΙΤ, εβγαλαν νεο καταστατικο, αποφασισαν οτι συνεχιζει να πληρωνεται απο τη ΔΕΗ και τελειωσαμε.
Ολα καλα;
Ολα καλα.

Παμε παρακατω.

Τι λεγαμε;
Α! Θυμηθηκα.

ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ.
τι εγινε με το διαγωνισμο τελικα;

Το ξεχασατε ε;

Γατακια......

A8hnaios
12-06-13, 11:59
καλα στο καναλι της βουλης εγινε Texas!! διακοπη εγινε προς αποφυγη να πιαστουν στα χερια!

Συντονιστειτε :popcorn: :popcorn: :popcorn:

Monsta
12-06-13, 12:03
Κύριοι που μιξοκλαίτε για την ΕΡΤ (για το πως, το πότε, το γιατί, κ.ο.κ...),

Τα τελευταία 4 χρόνια κάθε μέρα ανά 4 μέρες κλείνει μία ερτ σε όλη την Ελλάδα. Δεν είδα κλάμα για καμία ιδιωτική επιχείρηση, δεν είδα καμία συμπαράσταση στον ιδ. τομέα.

Αν το κάνατε αυτό, τότε ναι, το ενδιαφέρον σας είναι πραγματικό.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, απλώς δείχνετε τα κρατιστικά σας συμπλέγματα.

Μπουλζ, τι εννοείς αν αξίζει τέτοια κατάληξη ? Δεν υπάρχουν δλδ άλλοι άνεργοι γονείς με 1-2-3 παιδιά ? Για ποιο λόγο πρέπει ο συγκεκριμένος κύριος να χρήζει κάποιας 'ειδικής' μεταχείρισης, πέρα από αυτό που προβλέπει ο νόμος (επίδωμα ΟΑΕΔ) ? Honestly, it's beyond me.

Μόλις είδα και το παρακάτω βίντεο που 'πλασάρεται' σε άρθρο της άθλιας-efimeridas και είχε τίτλο 'Συγκινητικό'. Νόμιζα ότι όντως πρόκειται για κάτι συγκινητικό, είδα όλα τα κομματόσκυλα στο προαύλιο και νευρίασα πάλι.

https://www.youtube.com/watch?v=rl-GOKPNsI8

https://www.iefimerida.gr/news/110161/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%C E%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%C F%84%CE%AD%CF%81-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B3%C E%B1%CF%81%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%C F%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1

iSixtir

Kostas_1
12-06-13, 12:08
Πανο καλο ειναι να μην το προσωποποιούμε το θεμα.

Μπορω να σου πω και γω αρκετες περιπτωσεις γνωστων και συγγενων μου που αποδεικνύουν οτι στην ερτ δεν γινονταν πρόσληψη αν δεν ειχες κομματικά διαπιστευτήρια και κυρίως αριστερης προέλευσης.

Το γεγονος οτι λειτουργουν πολλες δημοσιες εταιρείες χωρις να αποδιδουν ειναι πραγματικοτητα που πρεπει να αλλαξει.

Σαφως και δεν φταινε οι απλοί εργαζόμενοι.
Και Ναι ηταν βίαιος ο τροπος, αλλα αναμενομενος. Αλλωστε το ειχαν πει, γραφονταν πολλά σχετικά αυτες τις μέρες.

Δυστυχως ομως ειναι "νομοτελειακό" όταν φτανει ο κόμπος στο χτενι ή θα πρεπει να κοπει το χτενι ή τα μαλλιά...

Εβλεπαν - βλεπαμε ολοι την πτωση και εμεναν - μεναμε αδρανεις...

Αντιστοιχα δε φαινομενα στον ιδιωτικό τομέα ειναι άπειρα. Εβλεπα και γω οτι η προηγούμενη δουλεια μου σιγα σιγα εσβηνε. Πολλοι πηραμε την αποφαση πριν τη πτώση και παραιτηθηκαμε ψαχνοντας για νεα δουλεια. Αλλοι που ειχαν βολευτει εμειναν εχοντας και στοχο μην χασουν την αποζημείωση. Σε 18 μηνες εκλεισαν και μερικοι τα εχασαν ολα και δουλεια και αποζημειωση - ηθελαν βλεπεις και τη πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο και την πατησαν.

Παιδες το φαινομενο αυτο θα επεκταθει (σωστα) και σε αλλους τομεις (ΕΛΒΟ -ΕΑΣ κλπ), όπου συνεβαιναν αντιστοιχα πραγματα.

Τα ισχυρα κεντρα διαφθορας και κομματικο-βολέματος πρεπει (επρεπε) να χτυπηθούν αμεσως. Τα πρωτα που επρεπε να γινει το ξεκαθαρισμα.

A8hnaios
12-06-13, 12:09
Τι λεγαμε;
Α! Θυμηθηκα.

ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ.

Το ξεχασατε ε;

Γατακια......

Ελεγε ο Προεδρας χτες..

Η συνέχεια στο "Καισάριου το ανάγνωσμα" το οποίο το έχετε αφήσει σκονισμένο :whistle: να περιμένει την φροντίδα σας.

Και σκαει το κλεισιμο της ΕΡΤ! :popcorn:

Monsta
12-06-13, 12:12
Την ονομασαν ΝΕΡΙΤ, εβγαλαν νεο καταστατικο, αποφασισαν οτι συνεχιζει να πληρωνεται απο τη ΔΕΗ και τελειωσαμε.
Ολα καλα;
Ολα καλα.

Παμε παρακατω.

Τι λεγαμε;
Α! Θυμηθηκα.

ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ.

Το ξεχασατε ε;

Γατακια......

Ναι ρε γμτ, που είναι αυτοί οι Ρώσοι που θα μας δίνανε 100 δις να μας σώσουνε ?

Monsta
12-06-13, 12:20
this

Σαπίζει πόδι κόβει κεφάλι

Η ΕΡΤ και παρόμοιοι άχρηστοι οργανισμοί δεν είναι το "κεφάλι". Το "κεφάλι" είναι οι ιδιώτες οι οποίοι έχουν φτάσει στα όριά τους. Οργανισμοί τύπου ΕΡΤ είναι το "πόδι" που έχει σαπίσει απο τη γάγγραινα. Το πόδι θα κόψουμε λοιπόν και όχι το κεφάλι.

Εύχομαι και ελπίζω να είναι μόνο η αρχή της επέμβασης.

Η γσεε-αδεδυ ξεκινάει αύριο 24ωρη απεργία, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την ερτ. Φτου σας αλήτες και ήθελα να κατέβω κέντρο για δουλειές.

Stathis
12-06-13, 12:30
συμφωνω στο επιχειρημα για το βεβιασμενο κλεισιμο.
δεν ειναι οτι καλυτερο να σου ανακοινωνουν οτι σε λιγες ωρες δεν θα εχεις δουλεια.
κανεις δεν χαιρεται οταν χανει τη δουλεια του ενας ανθρωπος, ποσο μαλλον αν δεν φταιει σε τιποτα.

ομως οσοι εχουν εργαστει σε ιδιωτικες επιχειρησεις ξερουν οτι για πολλους λογους ετσι γινονται τα πραγματα.
συνηθως σε φωναζουν την τελευταια παρασκευη του μηνα και μαζι με το μισθο σου δινουν κατι χαρτια να υπογραψεις και να περασεις απο βδομαδα να παρεις και τα υπολοιπα.
ειναι γενικη πρακτικη αυτη, φυσικα εως τωρα δεν ενδιεφερε κανεναν εργαζομενο στο δημοσιο.
ουτε διαμαρτυρηθηκε κανενας υπαλληλος της ερτ ή αλλου φορεα.
ο πονος μας επιασε τωρα για τη δηθεν πρωτοφανη αυτη πρακτικη, μα ετσι απολυθηκαν χιλιαδες υπαλληλοι του ιδιωτικου τομεα.

παλι ζουμε τα ιδια, ανθρωποι ειναι μονο οσοι δουλευουν στην ερτ, τη δεη, τα νοσοκομεια, τα υπουργεια, τους εκατονταδες αχρηστους οργανισμους.
μονο αυτοι εχουν οικογενειες, παιδια, γονεις, οι αλλοι εχουν σκυλια και γατες που δεν πειραζει, στη χειροτερη ας τα αμολησουν στο δρομο να βρουνε φαγητο μονα τους.

βαζουν και διαφορα γνωμικα, οτι δεν διαμαρτυρηθηκα οταν πηραν τους εβραιους κλπ και οταν πηραν εμενα δεν υπηρχε κανεις κλπ κλπ, αυτα πρεπει να τα βλεπουν οι ιδιοι.
να τα δημοσιευουν για να τα διαβαζουν οι ιδιοι πρωτα γιατι κανενας δεν νοιαστηκε για τα εκατομμυρια των ανεργων που προερχονται ολοι απο τον ιδιωτικο τομεα.
φυσικα και κανενας δεν θα κλαψει για το κλεισιμο της παλιας ερτ, οπως κανενας απο την ερτ δε νοιαστηκε οταν εμπαιναν χαρατσια, φοροι πολυτελειας, αναδρομικες εκτακτες εισφορες, οταν λεηλατουνταν οι περιουσιες του απλου κοσμου οπως λενε για να παιρνουν οι ιερες αγελαδες τις μικρες ή μεγαλες αμοιβες τους.
για ενα μεσο του 4%.

δεν καταλαβαινω για ποιο λογο η αλληλεγγυη σε αυτες τις περιπτωσεις ζητειται να ειναι παντοτε μονοπλευρη.
εναν κοσμος που πληρωνει για να εχει εξυπηρετηση, βοηθεια, υπηρεσιες, ψυχαγωγια κλπ, τον επικαλουνται παντα οταν χρειαζονται κατι απο εκεινον.
ποτε δεν τους νοιαζει αν αυτος ειναι ικανοποιημενος απο αυτα που του προσεφεραν τοσα χρονια, για να μην πω οτι στις περισσοτερες δημοσιες υπηρεσιες καθε μερα ταλαιπωρουν, εκνευριζουν τον πολιτη, του οποιου την αλληλεγγυη ζητουν οταν προκειται να δουν την πορτα της εξοδου.
γιατι να τους λυπηθουμε, μας κοροϊδευουν, απομυζουν ολοκληρες δεκαετιες και μας θυμηθηκαν τωρα?

οπως αναγραφηκε πριν, την ερτ καταδικασαν οι κομματικες ηγεσιες των τελευταιων 40 ετων, μαζι με τους αδηφαγους συνδικαληστες που δεν επετρεψαν σε καμια περιπτωση τον εξορθολογισμο και την αναδιαρθρωση εν λειτουργια.
τα ιδια προσωπα που επι χρονια ασελγησαν στο δημοσιο αυτο αγαθο οπως λενε σημερα, ερχονται να γινουν τιμητες ή σωτηρες αναλογα σε ποια πλευρα βρισκονται.

οπως ειναι γνωστο χιλιαδες χρονια τωρα οτι προβλημα δεν λυνεται, κοβεται.
καποτε θα ερχοταν αυτη η στιγμη, ειτε τωρα ειτε σε λιγο ειτε πριν λιγο, δεν μπορουσε να συνεχιζεται το ιδιο σκηνικο.
το αναγνωριζουν ολοι, ακομα και αυτοι που μεχρι χθες μαχονταν για τη διατηρηση του.

συμφωνω οτι οι ανθρωποι που αναλαμβανουν αυτο εργο, τη δημιουργια του νεου φορεα δηλαδη, εχουν δωσει εξετασεις και εχουν αποτυχει πολλαπλως.
ομως αυτο δεν ειναι δικαιολογια ωστε να αντιδουμε στην αλλαγη ενος σαπιου καθεστωτος.
οπως και να εχει το καινουργιο που θα προκυψει σε αυτη την ιστορια αποκλειεται σε καθε περιπτωση να ειναι χειροτερο απο το παλιο.

οπως παρατηρησε καποιος συνομιλητης, ας δουμε πρωτα τις αποζημιωσεις που θα πεσουν (και θα πληρωσει βεβαια ο φορολογουμενος, ο ανεργος, ο συνταξιουχος, ο μισθωτος, ο αυτοαπασχολουμενος, η επιχειρηση και παει λεγοντας) και μετα μπορουμε να πουμε πολλα περισσοτερα.

Ptboul
12-06-13, 12:37
Δεν μιξοέκλαψα ρε Κωστή, είπαμε, κάποιες σκέψεις κάνω που με προβληματίζουν.

Επίσης έχω φίλους και γνωστούς (και εγώ μέσα, στο παρελθόν) που βιώσαμε την απόλυση και την αναζήτηση νέας εργασίας όπως και πολλοί άλλοι. Θεωρώ, λοιπόν πως όλους μας προβληματίζει η κατάσταση των λουκέτων σε όλη την χώρα (ούτε την Αγνό ξεχνώ, ούτε την fnac, ούτε την Αγέτ, κλπ, κλπ).

Αντιθέτως το να αναμασάμε το private VS public και να πέφτουμε στην ίδια λούμπα, δεν μας οδηγεί κάπου. Τα κακώς κείμενα της χώρας τα ξέρουμε όλοι. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι κακοί χειρισμοί και το ότι ΔΕΝ υπάρχει διάθεση να δωθεί λύση από καμία πολιτική παράταξη.

Thomelef
12-06-13, 12:38
ειλικρινά είναι για γέλια όλη η συζήτηση γύρω απο το θέμα...τελείως ότι να'ναι...

η μισή ελλάδα δεν έχει να φάει και ακόμα συζητάμε για το αν είναι καλό το κλείσιμο της ερτ.

ρε πάρτε το χαμπάρι...είμαστε υποανάπτυκτοι, πάει και τελείωσε. προσπαθούμε να βάλουμε πλάτη υποστήριξης σε έναν φορέα που συνετέλεσε μαζί με άλλους παράγοντες για να φτάσουμε στο σημερινό χάλι που είμαστε. ακόμα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το τι σημαίνει έσοδα και έξοδα. γιατί δεν κάνετε ένα πείραμα? με 1000 ευρώ μισθό, ξεκινήστε να τρώτε 3000 ευρώ μηνιαίως...

μιλάμε και για τα χλωρά...ε λοιπόν, τα χλωρά καλά να πάθουνε, γιατί ακόμα δίπλα χεράκι χεράκι με όλους τους αναφερόμενους στις διάφορες λίστες μισθοδοσίας που βλέπουμε απο το πρωί είναι...

αν ήταν χλωρά με την ένοια που θέλουμε να τους παρουσιάζουμε, να πάνε τώρα να λιντζάρουνε όλες αυτές τις φαγάνες, που είναι και ο λόγος που βρίσκονται στον δρόμο αυτή την στιγμή...

μπάχαλο ρε. ένα μπάχαλο και τπτ άλλο...

Thomelef
12-06-13, 12:48
γιατί δεν συστάθηκε επιτροπή απο τα χλωρά τα καυμμένα να ζητήσουν κάθαρση? και απο την ΕΡΤ, αλλά και απο όποια άλλη υπηρεσία θα έχει την ίδια κατάληξη?

γιατί μέχρι τώρα τέτοια γαργάρα απο όλους αυτούς που βλέπουν αυτά τα αίσχη καθημερινά μπροστά τους? εφόσων είναι το μεγαλύτερο ποσοστό τα χλωρά, γιατί δεν έγιναν ένα σώμα να πάνε να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση, η οποία όπως φαίνεται είχε μοιραίο αποτέλεσμα?

γιατί δεν δίνονται στεγνά απο τους σωστούς υπάλληλους όλα αυτά τα λαμόγια όταν πρέπει? γιατί δεν δίνονται στεγνά οι τεμπέληδες?

να ασς απαντήσω? γιατί κανέναν δεν τον ενδιαφέρει. στα ωα τους, μέχρι να γίνει μπαμ.

Monsta
12-06-13, 12:49
Είδατε λοιπόν που θα συνεχίσουμε να τους πληρώνουμε με το 'έτσι θέλω' ?

Είδατε που έχω δίκιο όταν λέω 'no hope' ?

Διαβάστε και αυτό. Θα αρέσει στον ΜπουλΖΖΖΖ.

ΛΟΓΙΚΗ, ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΕΡΤ

(Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ; Και εάν δεν γνωρίζεις ούτε καν το σκοπό, ακόμη και τότε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Γιατί έκλεισε η ΕΡΤ;

Στην υπουργική απόφαση που εκδόθηκε εχθές μας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση ότι αυτό έγινε για να συσταθεί ένας νέος φορέας «που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με όρους διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης εντός του ανταγωνιστικού ραδιοτηλεοπτικού περιβάλλοντος» (ΚΥΑ οικ.02/11.6/2013, ΦΕΚ 1414 ΒΆ).

Ερώτημα πρώτο:

Ποιες ακριβώς προσπάθειες έκανε η Κυβέρνηση όλη αυτήν την περίοδο που βρίσκεται στην εξουσία προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης της ΕΡΤ; Ποιες προσπάθειες έγιναν για την ουσιαστική αναδιοργάνωση της ΕΡΤ με βελτίωση υπαρχουσών σχεδίων αναδιοργάνωσης (όπως αυτό που είχε υποβάλλει ο Μόσιαλος); Γιατί το πανηγύρι στην ΕΡΤ συνεχιζόταν μέχρι και εχθές το πρωί και, αίφνης, η κυβέρνηση είδε το «φως το αληθινό» και πήρε τη σπάθα να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό που είχε η ίδια φτιάξει ;

Ερώτημα δεύτερο:

Γιατί να εμπιστευθώ μια τόσο γενικόλογη και ασαφή πρόθεση περί μελλοντικής «διαφανούς» ΕΡΤ χωρίς καμία ειδικότερη περιγραφή του εγχειρήματος ; Ποια ειδικότερα χαρακτηριστικά θα έχει αυτό το εγχείρημα; Πώς θα διοικείται; Πώς θα χρηματοδοτείται ; Ποια θα είναι η σχέση της με το κράτος και τα κόμματα; Γιατί να δείξω εμπιστοσύνη σε απλές ασαφείς και εκνευριστικά γενικόλογες προθέσεις, όταν αυτοί που τις εκφέρουν μέχρι χθες προσκυνούσαν τους συνδικαλιστές της ΕΡΤ και της ΕΣΗΕΑ;

Ερώτημα τρίτο:

Γιατί να εμπιστευθώ τις ασαφείς προθέσεις της Κυβέρνησης, όταν στην μόνη περίπτωση που γίνεται σαφής η Υπουργική απόφαση είναι στο σημείο που ξετσίπωτα μας λέει ότι το «ανταποδοτικό τέλος» (χαράτσι υπέρ ΕΡΤ) ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ, αλλά απλώς αναστέλλεται «μέχρι τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» (άρθρο 5 ΚΥΑ οικ.02/11.6/2013) ; Δηλαδή, το βασικότερο πρόβλημα που ήταν η χρηματοδότηση της ΕΡΤ από τις τσέπες των πολιτών και τους φόρους τους, εξακολουθεί να υπάρχει.

Ερώτημα τέταρτο:

Γιατί χρειαζόταν η έκδοση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (άρθρο 44 §1 Συντάγματος: «Σε ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου …») για να κλείσει η ΕΡΤ ; Ποια ήταν η έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ; Δεδομένου ότι η ΕΡΤ αποτελεί Ν.Π.Ι.Δ. και λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (άρθρο 1 Ν. 1730/1987), γιατί το κλείσιμό της δεν έγινε με νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε άλλη περίπτωση κλεισίματος ανωνύμων εταιρειών ; Γιατί χρειαζόταν η Κυβέρνηση να παραβιάσει το Σύνταγμα, ενώ θα μπορούσε να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα μέσα σε συνταγματικά και νόμιμα όρια; Για να έχει απλώς ο Τσίπρας να λέει και να εκτιθέμεθα διεθνώς;

Ερώτημα πέμπτο:

Οποιαδήποτε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα, βουτηγμένη μέσα στο χρέη, προσπαθεί να κάνει μείωση προσωπικού (ομαδικές απολύσεις) πέφτει επάνω στον κ. Βούτση και στους προκατόχους τους, οι οποίοι αρνούνται παγίως (διαστρεβλώνοντας τις σχετικές διατάξεις) να το επιτρέψουν (ενώ οι επιχειρήσεις καταρρέουν), προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να αφήσουν τους εργαζόμενους στο δρόμο. Στην περίπτωση της ΕΡΤ γιατί δεν εφαρμόστηκε η νομοθεσία για τον έλεγχο των ομαδικών απολύσεων και παραβιάστηκε η κοινοτική Οδηγία 98/56/ΕΚ που ορίζει ότι σε κάθε περίπτωση όταν γίνονται απολύσεις, ακόμη και όταν κλείνει η επιχείρηση, πρέπει να προηγηθούν διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους ;

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΜΙΑ ΕΠΑΡΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΙΘΟΥΣΙΑΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΕΡΤ

jkourkoulis
12-06-13, 12:57
Πραγματικά από χθες σκεφτόμουν συνέχεια το αν πρέπει να λυπηθώ για τους ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους ή όχι. Μετά τη σημερινή επίσκεψη της μητέρας μου σε 2 δημόσιες υπηρεσίες για κάτι χαρτιά που είχαν κάνει λάθος (πάλι) ζώα, και αφού την έβρισαν και της έδωσαν ένα χαρτί που διορθώνει και καλά τα πράγματα απλά όλως τυχαίως έχει άλλο επίθετο πάνω, αποφάσισα ότι θα πρέπει να είμαι παντελώς βλαμμένος για να κάτσω να στεναχωρηθώ για την απόλυση ανθρώπων που κατά συντριπτική πλειοψηφία πληρώνονται από εμάς για να μας κοροϊδεύουν και να μας βρίζουν δεκαετίες ολόκληρες. Λυπάμαι αλλά αν πάνε να απολύσουν τους πάντες από την εφορία και τις λοιπές υπηρεσίες θα πάω να ζητήσω αυτόγραφο από τον αρμόδιο υπουργό.

BILL007
12-06-13, 13:05
https://www.youtube.com/watch?v=RDQSUCcnNAw

Monsta
12-06-13, 13:09
Τώρα θυμήθηκα και τ άλλο. Τη ΦΑΓΕ.

Ρε ολόκληρη ΦΑΓΕ την έκανε στο Λουξεμβούργο στερώντας από τη πραγματική οικονομία ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ κι εδώ είναι έτοιμοι για εμφύλιο επειδή ΄κλείσανε' (σε εισαγωγικά) ένα παρακρατικό σκουπιδαριό που πληρώνουμε 300 εκ / χρόνο, τη στιγμή που δεν υπάρχουν ΦΑΡΜΑΚΑ κ ΣΕΝΤΟΝΙΑ στα νοσοκομεία.

Παράνοια λέμε, 40 ετών Π-Α-Ρ-Α-Ν-Ο-Ι-Α.

Καλά να πάθουμε. Βάστα γερά Μέρκελ

(τραβάς τη πρίζα από βδομάδα....)

Dioskouroi
12-06-13, 13:40
Έλενα Ακρίτα
13 hours ago via Mobile
Με το λουκέτο στην ΕΡΤ, ας κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα: Εμφύλιο!
.................

vagmag
12-06-13, 13:45
Δεν μιξοέκλαψα ρε Κωστή, είπαμε, κάποιες σκέψεις κάνω που με προβληματίζουν.

Επίσης έχω φίλους και γνωστούς (και εγώ μέσα, στο παρελθόν) που βιώσαμε την απόλυση και την αναζήτηση νέας εργασίας όπως και πολλοί άλλοι. Θεωρώ, λοιπόν πως όλους μας προβληματίζει η κατάσταση των λουκέτων σε όλη την χώρα (ούτε την Αγνό ξεχνώ, ούτε την fnac, ούτε την Αγέτ, κλπ, κλπ).

Αντιθέτως το να αναμασάμε το private VS public και να πέφτουμε στην ίδια λούμπα, δεν μας οδηγεί κάπου. Τα κακώς κείμενα της χώρας τα ξέρουμε όλοι. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι κακοί χειρισμοί και το ότι ΔΕΝ υπάρχει διάθεση να δωθεί λύση από καμία πολιτική παράταξη.

έχουμε γεμίσει σελίδες, σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, και έχουμε σημαία ότι θα μείνουν άνθρωποι στο δρόμο.

Πριν από αρκετά ποστ είχα αναφέρει ότι η γυναίκα μου ( και άλλοι 500 άνθρωποι) έμεινε στο δρόμο, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ, λόγω του ότι η ΑΓΝΟ έκλεισε...
Μαζί με αυτούς έμειναν απλήρωτοι και όλοι οι συνεργάτες τους.

Δεν είδα τα δάκρυά σας τότε!
Δεν είδα τα δεκάδες ποστ συμπαράστασης, δεν είδα κανέναν να στεναχωριέται.

Αντιδράμε ακριβώς όπως όταν βλέπουμε από τη μία τα παιδάκια να πεθαίνουν στην Αιθιοπία, και αλλάζοντας κανάλι μαθαίνουμε ότι σκοτώθηκε ο ΣΕΝΑ, ή πέθανε ο Τζάκσον.... Τα φόρουμ γεμίζουν ποστ σχετικά με τον ΣΕΝΑ και το Μιχάλη..... . Τα άλλα δε μας αγγίζουν...

Όπως γράφουμε αυτούς που χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους, στα φρύδι@ μας τόσο καιρό.... έτσι και τώρα! Ας μην είμαστε υποκριτές!

Ναι πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση.
Για όλα τα καλά που παρέχει!

Όχι για να επιβαρύνει τον Έλληνα πολίτη!

Monsta
12-06-13, 14:31
Μία Θάτσερ. Που είναι η Θάτσερ ? Έχουμε Θάτσερ ? Όχι.

https://www.youtube.com/watch?v=xvz8tg4MVpA

Let us never forget this fundamental truth: the state has no source of money other than the money people earn themselves.

If the state wishes to spend more, it can do so only by taxing you more, and it's no good thinking that someone else will pay; that someone else is you.

There is no such thing as public money, that is only taxpayers money.

A prosperity won't come by inventing more and more lavish public expenditure programs; no nation ever grew more prosperous by taxing its citizens beyond their capacity to pay.

Μεγάλα λόγια από μια ΜΕΓΑΛΗ ηγέτιδα. RIP.

Ας συνεχίσουμε τη κουβεντούλα τώρα.

DaywalkeR
12-06-13, 14:44
Δεν νομίζω ότι θα θέλατε Θάτσερ να σας κυβερνάει...

vagmag
12-06-13, 14:54

Βρε αφού δεν ξέρουμε τι θέλουμε ....

Αν ρωτήσεις ... απλά.... ποιος θα θέλατε να σας κυβερνάει .....;;;; Η απάντηση μπορεί να έχει πολλούς χαρακτηρισμούς... αλλά δεν ξέρω αν θα έχει συγκεκριμένο όνομα.

Stathis
12-06-13, 14:55
"εχουμε καθηκον να εξασφαλιζουμε οτι καθε δεκαρα χρηματων που προηλθαν απο τη φορολογια, θα ξοδευτουν με λογικο και καλο τροπο".
καπου στο 1,10 του βιντεο.

οχι, δεν θελουμε τετοιους ηγετες.
θελουμε τετοιους: https://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=28318&subid=2&pubid=129408409

Monsta
12-06-13, 14:55
Με πάθος. Μέσα σε μια 4-ετία θα δούλευαν όλα σαν ελβετικό ρολόι.

Αφού πρώτα είχε ρίξει μερικές πυρηνικές βόμβες. Αλλιώς θα είχε την ίδια κατάληξη με το Καποδίστρια.

Stamatis
12-06-13, 14:58
Ας με κυβερναγε καινο χομεϊνι, αρκει να ηξερα οτι θα ζησω με αξιοπρεπεια τη βιολογικη μου παρακμη.
Κατι για το οποιο αμφιβαλλω ολο και πιο πολλυ καθε μερα που περναει.

Με αφορμη ολα τα παραπανω και οτι εχουμε κουβεντιασει κατα καιρους, εχω συμπερανει οτι υπαρχει μια "κρισιμη μαζα" που
Πρωτον ειναι απαιδευτη
Δευτερον δεν εχει ηθος
Τριτον ειναι γεματη απο επαρση
Τεταρτον ειναι παρασιτικη για τον τοπο
Και ειναι τα 300 γομαρια που εχουμε επιλεξει να κρατανε την τυχη μας.

Καθε φορα, μια ψευτικη υποσχεση και παλι μας ξεγελανε.

Ηγετης με οραμα σε αυτον τον τοπο..... Ειναι σαν να ψαχνεις Μ3 Ε30 με 5.000 χιλιομετρα.

Ptboul
12-06-13, 15:00
Μία Θάτσερ θα ήταν καλό να ερχόταν αμέσως μετά την μεταπολίτευση.

Αν ερχόταν σήμερα, όπως έχει διαμορφωθεί η Ελληνική κοινωνία, θα χυνόταν αίμα στους δρόμους.

vagmag
12-06-13, 15:01
Ηγετης με οραμα σε αυτον τον τοπο..... Ειναι σαν να ψαχνεις Μ3 Ε30 με 5.000 χιλιομετρα.

και 5000 ευρώ....:hystericalbs1:

Stathis
12-06-13, 15:02
"η προστασια των χρηματων των φορολογουμενων, η προστασια των υπηρεσιων που προσφερει το κρατος στους πολιτες, αυτα ειναι τα δυο μεγαλυτερα καθηκοντα..."
στο 1,30κατι.

οχι δεν θελουμε πολιτικους τυπου θατσερ, θελουμε τσιπρες, καμμενους, γιωργακηδες, κωστακηδες, βενιζελους, κυρ(γ)ιους φωτηδες κλπ.

Monsta
12-06-13, 15:03
Οχι δε θα μπω σ αυτη τη λογικη...

"εχουμε καθηκον να εξασφαλιζουμε οτι καθε δεκαρα χρηματων που προηλθαν απο τη φορολογια, θα ξοδευτουν με λογικο και καλο τροπο".
καπου στο 1,10 του βιντεο.

οχι, δεν θελουμε τετοιους ηγετες.
θελουμε τετοιους: https://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=28318&subid=2&pubid=129408409

Είναι ομολογουμένως δύσκολο να μπεις στη λογική της Θάτσερ, όταν δηλώνεις ανοιχτά πως είσαι βολεμένος και δεν σε ακουμπάνε όλα αυτά. ;)

Monsta
12-06-13, 15:15
Τίτλος αθλιο-efimeridas σε άλλο άρθρο.

Πηγή: Υπάρχουν και αυτοί που δεν λυπούνται για την ΕΡΤ- Τα ειρωνικά σχόλια στο twitter | iefimerida.gr https://www.iefimerida.gr/node/110214#ixzz2W0WhNI6c

no hope

+ Σταματό, Μπαλασό, Φωτό κτλ κτλ....

Monsta
12-06-13, 15:24
Έτσι. Να προωθούμε τα νέα παιδιά...

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/s403x403/998134_10201158886315036_1286184770_n.jpg

Dioskouroi
12-06-13, 15:31
ειμαστε σαν χωρα... ενα ματσο μ..κες

Monsta
12-06-13, 15:33
Επειδή δεν θα τα ξεχάσουμε καθόλου εύκολα.

* Επίδομα περιποίησης πελατών για τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας (απομεινάρι της δεκαετίας του 1980)

* Επίδομα κεραίας στον ΗΣΑΠ, ύψους 750 ευρώ το μήνα.

* Ειδική πρόσθετη αποζημίωση για πολιτιστική επιμόρφωση σε υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού.

* Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου σε εργαζομένους δημόσιων συγκοινωνιών.

* Επίδομα παιδική φροντίδας.

* Επίδομα πλυσίματος χεριών που αρχικώς ανέρχονταν σε 420 ευρώ το μήνα και μετά έπεσε στα 280 ευρώ για τους εργαζομένους στον ΟΣΕ.

* Επίδομα παρακολούθησης των σπηλαιώσεων των προπελών για υπαλλήλους του πρώην υπουργείου Εμπορικής ναυτιλίας.

* Επίδομα μεταφοράς φακέλου.

* Επίδομα παραλαβής λεωφορείων.

* Επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης υποθέσεων.

* Επίδομα φαξ, ύψους 580 ευρώ το μήνα για εργαζομένους στη ΔΕΗ.

* Επίδομα εξωδικαστικής απασχόλησης.

* Επίδομα διδακτικής προετοιμασίας.

* Επίδομα χρήσης του κυλικείου στα Ελληνικά Πετρέλαιο, ύψους 120 ευρώ το μήνα.

Υ.Γ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ…
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ "ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ" ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΙ... ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ... ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΜΑΣ...

Γελάει το σύμπαν με την ελλαδίτσα.

Bellof-3
12-06-13, 15:36
Είναι ομολογουμένως δύσκολο να μπεις στη λογική της Θάτσερ, όταν δηλώνεις ανοιχτά πως είσαι βολεμένος και δεν σε ακουμπάνε όλα αυτά. ;)

το ειμαι βολεμενος προφανως και ηταν γενικος λογος... φοιτητης ειμαι που δουλευω παραλληλα για 500 ευρω το μηνα... εβαλα τον εαυτο μου στη θεση του βολεμενου... μιας και δε μ αγγιζει ουτε στο ελαχιστον προσωπικα και οικονομικα το κλεισιμο της ερτ...

το οτι απομονωνεις τα λογια μου κατα το δοκουν ειναι τεραστιο λαθος... δε μπαινω στη λογικη του εμφυλιου... μονο οι αλλοι φταινε... οι δημοσιοι υπαλληλοι... οι αυτοι που δεν κοβουν αποδειξεις... αυτοι αυτοι αυτοι...

εμεις ποτε ειμαστε αγιοι... μονο οι αλλοι φταινε και τους κατηγορουμε με μισος...

συνεχισε να υποστηριζεις με στομφο ολους αυτους που το τελευταιο που τους ενοιαξε ειναι ο εξορθολογισμος του κρατος... ουτε με καλη προθεση το καναν ουτε γιατι θα βοηθησει... γιατι θα κονομησουν παλι...

κανεις δεν εχει καλη προθεση... και οι μιζες απο τη δημιουργια του νεου οργανισμου θα ειναι επισης τερατωδεις...

Kostas_1
12-06-13, 15:37
ειμαστε σαν χωρα... ενα ματσο μ..κες

Ωρες ωρες νομιζω οτι ζω στο χωριο του αστεριξ...

Thomelef
12-06-13, 15:39
Πρωτη βιομηχανια στον κοσμο σε παραγωγη τεμπεληδων...

Ειναι δυνατον να ειναι αληθινα αυτα τα επιδοματα ρε παιδια???να υποθεσω οτι και τα χλωρα επαιρναν κανα δυο τετοια???ναι ρε...ξερετε. Τα χλωρα που κλαιμε για την μοιρα και το ριζικο τους...αυτους που οχι επειδη δεν ηθελαν, αλλα επειδη δεν μπορουσαν να ορωσουν αναστημα στο να καθαρισει η σπεκουλα απο τον οργανισμο που δουλευαν.

Βρε ου στον διαολο χαραμοφαηδες. Ακου εκει ρε επιδομα φαξ και πλυσιμο χεριων...ξηλωμα ρε. Φτανει πια...

DaywalkeR
12-06-13, 15:43

Είμαι ομολογουμένως βολεμένος γι' αυτό και δεν θέλω μια Θάτσερ (ότι κοντινότερο έχει υπάρξει σε φασιστικό καθεστός) πάνω από το κεφάλι μου. Αλλά βέβαια με αυτές τις λογικές έχουν φτάσει τα χρυσά αυγά στο 20%
Επειδή εγώ ή ο οποιοσδήποτε έχουμε διαφορετική άποψη από εσένα και συμπερασματικά είμαστε βολεμένοι...

Monsta
12-06-13, 15:43
συνεχισε να υποστηριζεις με στομφο ολους αυτους που το τελευταιο που τους ενοιαξε ειναι ο εξορθολογισμος του κρατος... ουτε με καλη προθεση το καναν ουτε γιατι θα βοηθησει... γιατι θα κονομησουν παλι...

κανεις δεν εχει καλη προθεση... και οι μιζες απο τη δημιουργια του νεου οργανισμου θα ειναι επισης τερατωδεις...

Αν έχεις καταλάβει αυτό από τα γραπτά μου, μάλλον σου έχουν ξεφύγει τα μισά ποστ.

vagmag
12-06-13, 15:44
https://www.kavathas.gr/show.php?cat_id=216&page_id=1471

μία άποψη του 1989..... είναι σα να είναι γραμμένη σήμερα.

Τίποτε δεν άλλαξε!

Είμαστε στο μηδέν !

Και αναρωτιόμαστε ποιος φταίει...

Αν έχετε χρόνο ρίξτε μία ματιά.... Και ο Καββαθας έφυγε από το στόχο του τα τελευταία χρόνια, αλλά μιλάμε για το 1989...... και σήμερα είμαστε στο 2013....

βέβαια αντίστοιχα έλεγε... και Χάρυ Κλύνν τότε και γλεντούσε ο κόσμος...

Monsta
12-06-13, 15:48
Είμαι ομολογουμένως βολεμένος γι' αυτό και δεν θέλω μια Θάτσερ (ότι κοντινότερο έχει υπάρξει σε φασιστικό καθεστός) πάνω από το κεφάλι μου. Αλλά βέβαια με αυτές τις λογικές έχουν φτάσει τα χρυσά αυγά στο 20%
Επειδή εγώ ή ο οποιοσδήποτε έχουμε διαφορετική άποψη από εσένα και συμπερασματικά είμαστε βολεμένοι...

Τι να κάνουμε. Είμαστε 'ατίθασοι' εμείς οι Έλληνες ε ?

Αλήθεια, είσαι φοιτητής στα 32 σου ?

vagmag
12-06-13, 15:48

Βολεμένος είσαι.... Αν καθίσει δίπλα σου στον καναπέ ο Θωμάς... τότε ξεβολεύεστε και οι δύο..... και εμείς οι απέναντι έχουμε και βόλεψη και θέα !!!! :th_Laie_67-1:

Ά ρε Θόδωρε βολεμένε.... έχεις και μπε εμ βε.... Αν είχες μερσεντε.... τι θα άκουγες....

Λίγο χιούμορ... να χαλαρώνουμε....

DaywalkeR
12-06-13, 15:51
Τι να κάνουμε. Είμαστε 'ατίθασοι' εμείς οι Έλληνες ε ?

Αλήθεια, είσαι φοιτητής στα 32 σου ?

Όχι, είμαι ιδιωτικός υπάλληλος από αυτούς που ποτέ δεν μπόρεσαν να βολευτούν ή να κλέψουν από την εφορία και από τους πρώτους που άρχισαν να σκίζουν τα μέτρα όλων αυτών των λαμόγιων που μας κυβερνάνε.
Αλλά ευτυχώς μπορώ ακόμα να σκέφτομαι και δεν μηδενίζω και αφορίζω τα πάντα όπως μερικοί πρώην βολεμένοι εδώ μέσα :whistle:

Thomelef
12-06-13, 15:55
Βολεμένος είσαι.... Αν καθίσει δίπλα σου στον καναπέ ο Θωμάς... τότε ξεβολεύεστε και οι δύο..... και εμείς οι απέναντι έχουμε και βόλεψη και θέα !!!! :th_Laie_67-1:

Ά ρε Θόδωρε βολεμένε.... έχεις και μπε εμ βε.... Αν είχες μερσεντε.... τι θα άκουγες....

Λίγο χιούμορ... να χαλαρώνουμε....

Ετρεχε το αλλο το τσογλανι να προλαβει την θεση μη του γ.........ω...:th_Laie_67-1:

DaywalkeR
12-06-13, 15:57
Ετρεχε το αλλο το τσογλανι να προλαβει την θεση μη του γ.........ω...:th_Laie_67-1:

Σαν μέτοχοι πλέον, πρέπει να ζητήσουμε να μεγαλώσουν τους καναπέδες... :th_Laie_67-1:

Monsta
12-06-13, 16:01
Μάλιστα. Άρα καταλήγουμε πως τελικά δεν είσαι ούτε 'βολεμένος' ούτε 'φοιτητής'. ΟΚ το πιασα. thumb Παμ παρακάτω.

Φτου, μακριά από μας (σας).

20-6-2018

"H κοπέλα σκούπισε τον ιδρώτα από το μέτωπό της ενώ συνέχισε το χειμαρρώδη λόγο μπροστά στην κάμερα, ενώ από πίσω το τοπίο φωτιζόταν από κάποιες φωτιές στο βάθος.

"Πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!! ΟΛΟΙ!!! Μας είπανε ότι μπορεί να πληρώσουν συντάξεις αυτό το μήνα, και δεν έχουμε πάρει τίποτα. Όπως δεν πήραμε τον προηγούμενο. Ενώ περιμέναμε τόσα πράγματα από τον πρωθυπουργό, τον στηρίξαμε όλη η νεολαία, αυτός και η κυβέρνηση του έχει ξεφύγει. Η προπαγάνδα πάει σύννεφο ενώ δεν έχουμε να φάμε. Οι ******* μας δέρνουν όπου βρουν διότι λέμε πως κάνουμε προπαγάνδα ενάντια στην κυβέρνηση. Μα προπαγάνδα είναι ότι φέτος ξυλιάσαμε στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια; Που είναι η διεθνής βοήθεια που μας είχε πει; που είναι η ελευθερία που δεν μπορούμε να μιλήσουμε πια με αυτούς τους ειδικούς φρουρούς που είναι παντού γιατί λέει τρομάζουμε τον κόσμο; Εμείς τρομάζουμε τον κόσμο; Εμείς δεν μπορέσαμε να φέρουμε το ψωμί από τη Βουλγαρία γιατί έχουν κλείσει λέει τα δυο τρίτα των φούρνων; Εμείς φέραμε τον αυταρχισμό μέσα στα σχολεία; Τι φταίμε εμείς που αλλάξαμε νόμισμα και δεν έχουμε ούτε φαΐ να πάμε και μας λένε να πάμε λέει να δούμε Μπρεχτ; Μείωσε λέει την ανεργία και έχει μισθούς των 40.000 ενώ μια φρατζόλα ψωμί κάνει ένα χιλιάρικο!!!

Τι να τον κάνουμε τον Μπρέχτ Κύριε, ΠΕΙΝΑΜΕ!!!"

Ο πρωθυπουργός έσβησε την τηλεόραση και κοίταζε την μαύρη οθόνη. Ήταν η 20ή μέρα ταραχών από αυτό το Κίνημα Αντίστασης "Νέο Κύμα". Θέλανε λέει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη. Κοντοστάθηκε μια στιγμή και κοίταξε το ταβάνι.

Αλλιώς του τα είχαν πει. Αλλά δεν βοήθησαν... Στην κρίσιμη στιγμή τον πρόδωσαν και οι διεθνείς φίλοι, και οι μέχρι πριν ένα χρόνο υποστηρικτές του. Δεν τον βοήθησαν όχι μόνο χρηματικά αλλά ούτε καν στη διαμεσολάβηση που του είχαν υποσχεθεί στο θέμα της ανάκτησης της Σάμου από τους Τούρκους... Και σάμπως έφταιγε γι' αυτό; Όλοι του έλεγαν πως "οι Τούρκοι μπλοφάρουν" εκείνη την τραγική νύχτα. Έλα που δεν μπλόφαραν όμως...

Ευτυχώς που οι έρανοι των ομογενών κάτι απέδιδαν... Αλλιώς η κατάσταση θα είχε γίνει τελείως χαώδης...

Ο μεσήλικας συνεργάτης φάνηκε στην πόρτα. Είναι σίγουρος πως κατάλαβε την κούραση του, γιατί το βλέμμα του σκοτείνιασε μόλις τον είδε, να κάθεται μόνος σε ένα δωμάτιο κοιτάζοντας την οθόνη μιας άδειας τηλεόρασης.

Η φωνή του συνεργάτη ακούστηκε σιγανή, σαν να μην ήθελε να τον ενοχλήσει

"Είσαι έτοιμος"; Έχουμε να δώσουμε μάχη σήμερα, μας έχουν στριμώξει άσχημα στη Βουλή. Μπορεί και να πέσει η κυβέρνηση. Πάμε, Αλέξη. Μη λυγίσεις".

-"Πάμε" είπε εκείνος και προχώρησε προς την έξοδο. Άλλη μια σκληρή μέρα άρχιζε... "

Stamatis
12-06-13, 16:11
Μάλιστα. Άρα καταλήγουμε πως τελικά δεν είσαι ούτε 'βολεμένος' ούτε 'φοιτητής'. ΟΚ το πιασα. thumb Παμ παρακάτω.

Φτου, μακριά από μας (σας).

Ρε παπαροβιε, εχεις παρει χαμπαρι οτι απο το ανελεητο κραξιμο που ριχνεις εχεις δημιουργησει στους αλλους ψυχολογικη απωθηση;
Δηλαδη θελουν να διαφωνησουν μαζι σου επειδη τους εκνευριζεις;

Εμενα προσωπικα καθολου δεν με ενοχλει αυτο, θα εισαι παντα ο σεξυ γατουλης μου, αλλα σε βλεπω σε κανα χαντακι σε τρια κομματια κανα βραδυ να βοσκανε τα τρωκτικα μονσταδελλα.

Δε λεω για τον ψηλο αποπανω.
Αυτος ειναι απο τη βορεια φυλη των Κλαϊν.

Γενικα μιλαω, ωρες ωρες και μενα μου ερχεται να σου την πω, ετσι για να σου την πω.

Ενω εισαι παιδι μαλαμα ρε μουρλε, πως το καταφερνεις και τους τσιτωνεις σαν τον Τραγκα;

Stamatis
12-06-13, 16:13
Κοφτε τωρα ποιοι θα μου βαρεσουν θενκς.
Κατι ΔΥ, συνταξιουχοι και λοιποι αναξιοπαθουντες.

ΕΙΜΑΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ. ΤΟΧΩ

spar@
12-06-13, 16:22
Κοφτε τωρα ποιοι θα μου βαρεσουν θενκς.
Κατι ΔΥ, συνταξιουχοι και λοιποι αναξιοπαθουντες.

ΕΙΜΑΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ. ΤΟΧΩ

εγω ειμαι αξιοπαθουντας....
παντως επειδη οι Ελληνες γενικα σαν λαος ξεχναμε...οπως ειχαμε ξεχασει και τι εστι Σαμαρας, ελπιζω να μην ξεχασουμε και αυριο τι εχουν κανει ολα αυτα τα αχρηστα κρεατα, και την βγαλουν "λαδι" επειδη εκλεισαν την ΕΡΤ....
δεν εγιναν σωστοι απ την μια στιγμη στην αλλη, η ΕΡΤ ειναι δημιουργημα τους....

Stamatis
12-06-13, 17:02
Εγω σαν πιο μεγαλος Σπυρο, αν μου το επιτρεπεις, ευχομαι σε ολους εσας "να μην ξεχασετε" αλλα επισης σας παρακαλω να "ψαξετε να μαθετε" και να μην την πατησετε σαν εμας και τους παλιοτερους.
Ο ρολος μας πλεον ειναι να δημιουργησουμε υποδομες για να βγουν εξυπνοι ανθρωποι με αναλυτικη σκεψη και αμφισβητηση οχι απο αντιδραση αλλα απο θεση.
Οταν αμφισβητεις κατι και πρεπει να σε πεισθεις πως ειναι το σωστο, μονο τοτε εχεις κανει τη σωστη επιλογη.
Εξω απο καθε δογμα και καθε ευκολη λυση, ακομα και αυτα τα τρολοθρεντ με τους τσακωμους, ειναι διδακτικα για ολους, ειδικα για τους πιο νεους.
Πιστευαμε παλιοτερα πως το αποστημα θα σπασει.
Εσπασε.
Δεν περιμεναμε ομως οτι ειναι τοσο βαθυ και πως καθε φορα που το σκαλιζουμε θα βγαζει τοση σηψη.
Και η ερτ να κλεισει και το δημοσιο ολο να κλεισει, αν η καινουργια γενια δεν ειναι εκπαιδευμενη στην αμφισβητηση, δεν εχει ηθος απο το σπιτι της και αγωγη απο το περιβαλλον, παλι τιποτα δεν θα γινει.
Γνωμη μου, αντι να αναλωνουμε τη φαια ουσια μας σε αντιπαραθεσεις, να φτιαξουμε ενα νεο θρεντ στο οποιο να κουβεντιασουμε επιτελους την ιστορια μας.
Που επαναλαμβανεται με ειρωνικο τροπο καθε φορα που νομιζουμε οτι μπορουμε να την αλλαξουμε.
Και αυτο συμβαινει επειδη την αγνοουμε.
Αυτο θα ηταν νομιζω πιο εκπαιδευτικο για ολους μας.
Καποιοι θα θυμηθουν, καποιοι θα μαθουν και καποιοι θα σκεφτουν παραπανω.

Και σταματα να τρολαρεις ολα τα θρεντ.

Παραδειγμα.
Σαν σημερα το 1953:
Τερματίζεται η πανεργατική απεργία που ξέσπασε στις 4 Ιουνίου στην Ελλάδα, με αφορμή τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Αλέξανδρου Παπάγου, μετά την υπόσχεση του υπουργού Εργασίας για αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους κατά 7-12%.

spar@
12-06-13, 17:09
Εγω σαν πιο μεγαλος Σπυρο, αν μου το επιτρεπεις, ευχομαι σε ολους εσας "να μην ξεχασετε" αλλα επισης σας παρακαλω να "ψαξετε να μαθετε" και να μην την πατησετε σαν εμας και τους παλιοτερους.
Ο ρολος μας πλεον ειναι να δημιουργησουμε υποδομες για να βγουν εξυπνοι ανθρωποι με αναλυτικη σκεψη και αμφισβητηση οχι απο αντιδραση αλλα απο θεση.
Οταν αμφισβητεις κατι και πρεπει να σε πεισθεις πως ειναι το σωστο, μονο τοτε εχεις κανει τη σωστη επιλογη.
Εξω απο καθε δογμα και καθε ευκολη λυση, ακομα και αυτα τα τρολοθρεντ με τους τσακωμους, ειναι διδακτικα για ολους, ειδικα για τους πιο νεους.
Πιστευαμε παλιοτερα πως το αποστημα θα σπασει.
Εσπασε.
Δεν περιμεναμε ομως οτι ειναι τοσο βαθυ και πως καθε φορα που το σκαλιζουμε θα βγαζει τοση σηψη.
Και η ερτ να κλεισει και το δημοσιο ολο να κλεισει, αν η καινουργια γενια δεν ειναι εκπαιδευμενη στην αμφισβητηση, δεν εχει ηθος απο το σπιτι της και αγωγη απο το περιβαλλον, παλι τιποτα δεν θα γινει.
Γνωμη μου, αντι να αναλωνουμε τη φαια ουσια μας σε αντιπαραθεσεις, να φτιαξουμε ενα νεο θρεντ στο οποιο να κουβεντιασουμε επιτελους την ιστορια μας.
Που επαναλαμβανεται με ειρωνικο τροπο καθε φορα που νομιζουμε οτι μπορουμε να την αλλαξουμε.
Καποιοι θα θυμηθουν, καποιοι θα μαθουν και καποιοι θα σκεφτουν παραπανω.

Και σταματα να τρολαρεις ολα τα θρεντ.

Παραδειγμα.
Σαν σημερα το 1953:
Τερματίζεται η πανεργατική απεργία που ξέσπασε στις 4 Ιουνίου στην Ελλάδα, με αφορμή τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Αλέξανδρου Παπάγου, μετά την υπόσχεση του υπουργού Εργασίας για αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους κατά 7-12%.

δεν νομιζω να τρολλαρω σε σοβαρα θεματα!thumb

Z4 DCT
12-06-13, 17:31
1500000 απολυμενοι υπαλληλοι του ιδιωτικου τομεα....και δεν ανοιξε ουτε μυτη!!!!......ουτε ενας κ@ργιολης πολιτικος δεν εκανε μια δηλωση του τυπου ....δεν ψηφίζω....

Για 2700 υπαλληλους του δημοσιου.....ο κακος χαμος....

Τι να πει κανεις.....ρατσισμος.....μ@ΛΑΚ Α ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.....ηλιθιοτητα.....ΣΥ ΜΦΕΡΟΝΤΑ.....ολα παιζουν....πλεον με αφηνουν παγερα αδιάφορο....ετσι κι αλλιως ο καθενας κανει οτι του βαρΣει η γκλαβα του και το συμφερον του....
Χεστηκα που εκλεισε η ερτ και εμειναν 2700 στο δρομο....εχουν ακολουθήσει τον ιδιο δρομο εκατοντάδες χιλιαδες αλλοι......αυτο που με ενόχλησε πολυ ομως ειναι ο τροπος.....αυταρχικα και ΧΟΥΝΤΙΚΑ.....εγω ετσι το βλεπω...γνωμη μου και σε οποιον αρέσει....αμα δεν αρεσει μην διαβασει την αραδα αυτη....

Τωρα και κατι για τους πολλους τους 1500000 μιλιονι που εχουν μεινει ανεργοι , ανεπαγγελτοι, τεμπελιδες , παπαρες.......υπαρχει και η μανωλαδα.....4000+ θελει......δεν ειδα κανεναν να παει να ζηταει μεροκαματο......μονο φωνες και καταρες......για το δημοσιο...και καφε στην καφετερια....αμε στο διαολο να κανεις κανα μεροκαματο ρε κοπρε και μετα μιλα για αλλους....πρωτα φτιαξου εσυ και μετα ζητα να φτιαξουν οι αλλοι......Ελληναρα παπαρε

Και κατι για το τελος......ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΕς ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ....

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΡΓΙΟΛΕΣ.....αλλα θελουμε να το ξερουμε μονοι μας και κρυφα.....να μην μας το λενε....

jannisa
12-06-13, 17:36

ΝΑ ΤΟ. Δε μας λες και 6 νούμερα? Χαχαχα

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3783960/

Z4 DCT
12-06-13, 17:39
ΝΑ ΤΟ. Δε μας λες και 6 νούμερα? Χαχαχα

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3783960/

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1::hyst ericalbs1::hystericalbs1:

oldcarskickass
12-06-13, 17:42
Εγω σαν πιο μεγαλος Σπυρο, αν μου το επιτρεπεις, ευχομαι σε ολους εσας "να μην ξεχασετε" ...

Προσωπικά σταμάτησα να έχω κάθε ελπίδα για τον τόπο (και μέσα στον τόπο βάζω και εμένα, όχι λόγω απαισιοδοξίας αλλά τον βάζω) όταν μετά τις φωτιές του 7ή του 8 μου διαφεύγει η ημερομηνία, των 70+ νεκρών στην πελοπόνησσο τους πουλήσαμε-ξεχάσαμε για κάτι ψωρό ευρώ που ήταν η αποζημίωση. πράγμα το οποίο φάνηκε από το ποσοστό των πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων στην πελοπόνησσο.

Μπορεί να μην συνδέεται το γεγονός άμεσα με κάποια πολιτική πράξη αλλά πιστεύω είναι από τα καλύτερα δείγματα του μέσου επιπέδου του έλληνα.

*εννοείται οι ονομασίες των μερών (ελλάδα και πελοπόνησσος) είναι επίτηδες με μικρά.

Monsta
12-06-13, 17:43
Maybe it's better this way. Να σαι καλά πρόεδρε.

nikos1400
12-06-13, 19:58

thumb +infinity

Το προβλημα της Ελλαδας νομιζω ξεκιναει απο την αμμορφωσια, την ελλειψη παιδειας του πολυ κοσμου, πρωτος εγω.
Μια ζωη μπορδελο και η Ελληνικη Παιδεια. Δεν ειναι στις προτεραιοτητες κανενος Π@υστη πολιτικου...
(και η Αννα Διαμαντοπουλου, "ετσι το βρηκε" το γραφειο των 300 τμ. υπερπολυτελους διακοσμησης και εξοπλισμου...)

Stamatis
12-06-13, 20:07
Όχι, είμαι ιδιωτικός υπάλληλος από αυτούς που ποτέ δεν μπόρεσαν να βολευτούν ή να κλέψουν από την εφορία και από τους πρώτους που άρχισαν να σκίζουν τα μέτρα όλων αυτών των λαμόγιων που μας κυβερνάνε.
Αλλά ευτυχώς μπορώ ακόμα να σκέφτομαι και δεν μηδενίζω και αφορίζω τα πάντα όπως μερικοί πρώην βολεμένοι εδώ μέσα :whistle:
Επειδη ειμαι πρωην βολεμενος και νυν πειναλας, η νυξη αυτη αναφερεταινκαι σε εμενα ενδεχομενως;

Ευθεια ερωτηση, ευθεια απαντηση. :thanks:

DaywalkeR
12-06-13, 20:20
Επειδη ειμαι πρωην βολεμενος και νυν πειναλας, η νυξη αυτη αναφερεταινκαι σε εμενα ενδεχομενως;

Όχι!!!
Αλλά εδώ είναι το όλο point, βολεμένοι είναι μόνο οι πεθαμένοι thumb

Stathis
12-06-13, 20:29
Ποιός ήθελε αυτήν την ΕΡΤ;

Oι ηγέτες κρίνονται στις μεγάλες αποφάσεις. Χθες ο Πρωθυπουργός πήρε μια απόφαση υψηλού ρίσκου γιατί αποφάσισε εντελώς μόνος να συγκρουστεί με το σύστημα της μεταπολίτευσης στα μέσα επικοινωνίας. Με μια ισχυρή κάστα, την οποία όσοι προσπάθησαν να … ξεβολέψουν, έχασαν πανηγυρικά.

ΓιΆ αυτό και η απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ είναι τολμηρή.

Η ΕΡΤ αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αμαρτωλής μεταπολίτευσης. Πως βολεύονταν οι …έξυπνοι και οι ημέτεροι, με ρουσφετολογικές πράξεις και απΆ ευθείας διαγωνισμούς και περνούσαν ζωή χαρισάμενη, σε βάρος των κορόϊδων.

Να ξεκαθαρίσουμε, από την αρχή, ότι στην ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν και εξαιρετικοί δημοσιογράφοι και άλλοι υπάλληλοι που δίδαξαν με το παράδειγμα και το ήθος τους. Μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό το όνομα του Γ. Παπαστεφάνου. Υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι.

Όμως, αυτοί οι άνθρωποι αποτελούσαν πάντα μια μικρή εξαίρεση. Σαν τη μύγα μες το γάλα ξεχώριζαν.

Kαι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν σεμνοί και αδικημένοι. Τους πρέπει κάθε τιμή και αναγνώριση.

Να ξεκαθαρίσουμε, επίσης, ότι προφανώς και χρειάζεται δημόσια τηλεόραση.

Άλλο, όμως, δημόσια τηλεόραση και άλλο ΕΡΤ….

Γιατί η ΕΡΤ, εδώ και δεκαετίες, είναι ένα σπάταλο μαγαζί που ζει παρασιτικά στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν έχει κανένας παρά να δει τους παχυλούς μισθούς που δίδονται ακόμα και τώρα, σε καιρούς κρίσης..

Δεν έχει παρά να δει τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων. Δεν ξέρω να υπάρχει καμιά άλλη δημόσια τηλεόραση σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος που να απασχολεί τόσο προσωπικό.

Και όλα αυτά τα χρόνια, όσες προσπάθειες έγιναν για να εξορθολογιστεί, έπεφταν στο κενό.

Και έπεφταν στο κενό γιατί η ΕΡΤ ήταν κάστρο τους ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς και της «γενιάς του Πολυτεχνείου». Θεωρούσαν και θεωρούν ότι είναι υποχρέωση ημών των φορολογουμένων να τους συντηρούμε με τους φόρους μας.

Μερικές από τις πιο ντροπιαστικές σελίδες της ελληνικής τηλεόρασης έχουν γραφτεί από τα κομματικά παράσιτα που ψωμίζονται στο ραδιομέγαρο.

Και από τηλεθέαση; Μονοψήφια νούμερα!

Δείγμα της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης που έτρεφε η ελληνική κοινωνία για τη δημόσια τηλεόραση.

Ξαφνικά, όλοι αυτοί που μέχρι χθες λοιδορούσαν την ΕΡΤ, τώρα θυμήθηκαν το…ρόλο της!

Ποιό ρόλο της αλήθεια;

Τώρα θυμήθηκαν την αξία της ενημέρωσης; Όταν κατέβαζαν τους διακόπτες σε σημαντικές επισκέψεις ξένων ηγετών, δεν άκουγα κανέναν να μιλάει για το αγαθό της ενημέρωσης.

Αλήθεια, τους τελευταίους μήνες, πόσες μέρες έκανε απεργία το ενημερωτικό τμήμα της ΕΡΤ;

Βγήκαν επίσης κάποιοι κρατικοδίαιτοι και μίλησαν για «πραξικόπημα» και «χούντα»!

Ποια «χούντα» βρε άσχετοι! Η χούντα είχε σε ασφυκτικό έλεγχο την τηλεόραση, δεν την έκλεισε. Κάποιοι μάλιστα από τους μετέπειτα Αριστερούς έκαναν και καριέρα! Μετά δήλωσαν…..αντιστασιακοί!

Βγήκε στο μεϊντάνι και το ΚΚΕ! Δεν μας λέτε βρε υποκριτές εσείς γιατί κλείσατε τον 902; Πόσες απολύσεις κάνατε στον «Ριζοσπάστη»; Εκείνοι δεν είχαν δικαιώματα;

Κάποιοι άλλοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις απολύσεις. Προφανώς και δεν είναι ευχάριστο να χάνει κάποιος τη δουλειά του. Όμως, τι έκαναν όλοι αυτοί οι …αγανακτισμένοι όταν χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες έκλειναν τα καταστήματά τους;

Τι έκαναν για το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων του ιδιωτικού τομέα; Έκαναν ποτέ καμιά εκδήλωση συμπαράστασης την οποία δεν πήρα χαμπάρι;

Αντιδρούν, μόνο όταν θίγονται οι ημέτεροι.

Και το άκρον-άωτον του θράσους, έκανε δήλωση και ο …σωτήρας ΓΑΠ! Έχουμε χάσει κάθε αίσθηση σοβαρότητας στη χώρα αυτή.

Μπορώ να γράψω πολλά ακόμα για τους ειδικούς συμβούλους , για τους …κηπουρούς, για τις …εξωτερικές παραγωγές για τις αστρονομικές αμοιβές. Όμως, όλα αυτά είναι γνωστά.

Για αυτό ο κόσμος είχε απαξιώσει την ΕΡΤ. Επειδή ήξερε.

Τις τελευταίες ώρες έχει στηθεί και ένα όργιο παραπληροφόρησης από τους γνωστούς παπαγάλους.

Και παραπληροφορούν τον κόσμο ότι ο Σαμαράς δεν θέλει τη δημόσια τηλεόραση. Ο Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός που αντί για το λιβάνισμα των προκατόχων του, πήρε την απόφαση να σχεδιάσει από την αρχή μια νέα δημόσια τηλεόραση. Ας περιμένουμε να δούμε και να κρίνουμε.

Προφανώς και το ρίσκο είναι μεγάλο, αλλά μόνο με τέτοια ρίσκα αλλάζουν κατεστημένες νοοτροπίες.

Ο Σαμαράς έχει βάλει ένα στοίχημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αν η κυβέρνηση καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει το σχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση θα έχει συντρίψει έναν ισχυρό θύλακα αντίστασης. Και θα βγει ενισχυμένος.

Εννοείται ότι εδώ που έφτασε δεν νοείται επιστροφή γιατί αυτό θα σημάνει πανωλεθρία.

Αν πάλι Βενιζέλος και Κουβέλης βάλουν το συμφέρον της χώρας πάνω από εκείνο των εκλεκτών τους, τότε ανοίγεται ο δρόμος για τις εκλογές και ο Σαμαράς θα έχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ως φορέας ανανέωσης…Και ας υπερασπίζονται οι άλλοι την αμαρτωλή ΕΡΤ…

Αδέξιος Δεξιός

Υ.Γ: Καιρός είναι ο Σαμαράς να τολμήσει κάτι που δεν τόλμησε κανένας πρωθυπουργός από το 1989. Να βάλει τάξη και στην ζούγκλα της ιδιωτικής τηλεόρασης δημοπρατώντας τις συχνότητες που επί δεκαετίες νέμονται οι γνωστοί διαπλεκόμενοι εκδότες και καναλάρχες.
https://www.antinews.gr/2013/06/12/218637/

Monsta
12-06-13, 21:27

Όχι ρε συ, εγώ είμαι ο πρώην βολεμένος που πούλησα το μ3 επειδή μου ζητάγανε για 3η χρονιά σχεδόν 2Κ / χρόνο για να τις πινακίδες του. :hystericalbs1: :th_Laie_67-1: Το πιασες που το πήγε ο γάτος; ;)

Α και που σαι, ανοιξε ότι θρεντάκι θες, απλά άσε τούτο εδώ για μένα και το σιταθ να ανεβάσουμε αρθράκια, να σχολιάζουμε τη παράνοια και να περνάμε καλά. Μη λέμε πάλι τα ίδια και τα ίδια για το αν οι 'ευαίσθητοι' είναι υποχρεωμένοι να διαβάζουν ή όχι, έχει καταντήσει κουραστικό πια.

A8hnaios
12-06-13, 21:28
https://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2013/06/ert_proslipseis.jpg

ε ..ρε κατι δουλειες....... :facepalm: :facepalm:

nikos1400
12-06-13, 21:40
ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ...
αυτοι που γνωριζαν το ποσο προνομιουχοι ειναι, γιατι αν ΔΕΝ γνωριζαν πραγματικα πρεπει να ειναι παρανοϊκοι, θα επρεπε να κανουν "καβατζα" και να εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους οτι αυτο καποτε θα τελειωσει...
Οχι να βγαινουν τωρα που ηρθαν στη δημοσιοτητα τα δικα τους να κλεινουν κτιρια και να κανουν πορειες λες και ειναι δικαιολογημενοι οι μισθοι αυτοι οι τρελοι...

Monsta
12-06-13, 22:01
Το λοιπόν

Σε μια παλιά γειτονιά του Μεταξουργείου που ο συγχωρεμένος ο πεθερός μου μας άφησε ένα μαγαζάκι, ένα στενό πιο κάτω ζει μία γριούλα 78 ετών που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και κανένα -πλέον- εισόδημα. Κάθε σ/κ η κυρά της μαγειρεύει για 3-4 μέρες 2 φαγητά σε συνεννόηση με μια άλλη γνωστή μας που τη φροντίζει για την υπόλοιπη βδομάδα. Της τα πηγαίνω να τ αφήσω και να δω αν έχει κ κάποια άλλη ανάγκη.

Η γιαγιά λοιπόν μέχρι πριν λίγο ζούσε με τη σύνταξη του ΟΓΑ για ανασφάλιστους υπερήλικες. Της έκοψαν τώρα τη σύνταξη για τον εξής λόγο:

Μειώθηκε όπως ξέρετε το όριο τεκμαρτού εισοδήματος για να έχει κάποιος τέτοια σύνταξη από τα 5.040 στα 4.230. Δηλαδή το τεκμαρτό για τη γιαγιά είναι 3.000 επειδή υπάρχει (δηλαδή ζει) :facepalm: και 2.000 επειδή έχει ένα υμιυπόγειο 50τμ.

Τι λέτε λοιπόν γελοίοι του ΠΑΣΟΚ κ της δημαρ που παριστάνετε ότι ενδιαφέρεστε για τη κοινωνική πρόνοια;;

Φυσικά η γιαγιά έχει λιγότερη σημασία από τους ΑΛΗΤΑΡΆΔΕΣ της ΕΡΤ. Έτσι δεν είναι;

DaywalkeR
12-06-13, 22:19
Όχι ρε συ, εγώ είμαι ο πρώην βολεμένος που πούλησα το μ3 επειδή μου ζητάγανε για 3η χρονιά σχεδόν 2Κ / χρόνο για να τις πινακίδες του. :hystericalbs1: :th_Laie_67-1: Το πιασες που το πήγε ο γάτος; ;)

Α και που σαι, ανοιξε ότι θρεντάκι θες, απλά άσε τούτο εδώ για μένα και το σιταθ να ανεβάσουμε αρθράκια, να σχολιάζουμε τη παράνοια και να περνάμε καλά. Μη λέμε πάλι τα ίδια και τα ίδια για το αν οι 'ευαίσθητοι' είναι υποχρεωμένοι να διαβάζουν ή όχι, έχει καταντήσει κουραστικό πια.

Και σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, εγώ ο γάτος (ωραία ειρωνία) θα έπρεπε να σου πω τώρα καλά να πάθεις και καλά σου κάνανε και σου τα παίρνανε κτλ κτλ γιατί για να το αγόρασες το Μ3 είχες να το αγοράσεις...

Αλλά δεν είναι έτσι δυστυχώς, απλά ο καθένας έκανε τα κουμάντα του όπως νόμιζε καλύτερα γι αυτόν και την οικογένεια του και άλλοι πέσαν μέσα και άλλοι πέσαν έξω μετά τις φοροεπιδρομές και τα μέτρα των τελευταίων ετών. Εγώ δεν θα σε αφορίσω καλά έκανες και έπραξες όπως έπραξες αυτά τα χρόνια και τα προηγούμενα γιατί πολύ απλά αλλιώς είχες προγραμματίσει την ζωή σου όπως κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι, αλλά λογαριάζαμε χωρίς τον λαμόγιο-ξενοδόχο (κυβέρνηση, τρόικες, ΔΝΤ και όπως στο διάολο λέγεται)
Οπότε μην θυμώνεις και κατηγορείς τους πάντες και τα πάντα επειδή διεκδικεί τα καλώς ή κακώς κεκτημένα του, αγωνίσου μαζί του για να τα διατηρήσουμε όλοι μας και ακόμα καλύτερα αν γίνεται να βελτιώσουμε όλοι ξανά την θέση μας και να ξαναπαρεις και το Μ3 σου και ότι άλλο γουστάρεις.
Η λύση δεν είναι στο να χαιρόμαστε με το κακό που έπαθε ο άλλος...
:cheers:

Monsta
12-06-13, 22:30
Ποτέ δεν χάρηκα με το κακό κανενός φίλε μου. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και μπορούν να στο επιβεβαιώσουν πολλοί από εδώ μέσα που με ξέρουν καλά. Το νόημα είναι εντελώς αλλού. Λυπάμαι πραγματικά αν έχω δώσει τέτοια εντύπωση.

In other news...

Διαβάζω ότι η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε ότι θα παραμείνει κλειστή αύριο Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ΕΡΤ. Εν μέσω εξεταστικής. Με χιλιάδες παιδιά να λιώνουν πάνω από ένα βιβλίο.

ΞΕΦΤΙΛΕΣΣΣΣ

A8hnaios
12-06-13, 22:31
Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου, αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και να δηλώσουμε ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι μέθοδοι συρρίκνωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα που έχει απαιτήσει η τρόικα», δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Tη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟΥ) .

«Τα όσα διαδραματίζονται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν έμπρακτα την αναξιοπιστία της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης και των όσων παραγόντων υποστηρικτών της διαβεβαίωναν ότι ”η ΕΡΤ δεν θα κλείσει”, ”δεν θα υπάρξουν απολύσεις”, ”δεν θα χαθούν οργανικές θέσεις”», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Όπως τονίζει, «το μήνυμα είναι σαφές, διαρκές και δεν πρέπει να μείνει χωρίς ηχηρή και κυρίως έμπρακτη απάντηση από όλους τους εργαζόμενους, από όλη την κοινωνία, από όλο το λαό, που είναι ο κυρίαρχος ιδιοκτήτης και αιμοδότης (χορηγός) της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην πατρίδα μας».

Κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση ότι «δίκην δειλού, άβουλου και δουλοπρεπούς εκτελεστικού οργάνου της κάθε τρόικας και του κάθε μνημονιακού κηδεμόνα της, υποκαθιστώντας το νομοθετικό έργο της Βουλής με πράξεις ”νομοθετικού” (πραξικοπηματικού) περιεχομένου, κατόρθωσε σε μια νύκτα να εγκαινιάσει (άγνωστο μέχρι πότε) λογικές και πρακτικές της νομιμότητας του ”αποφασίζομεν και διατάσσομεν” της δεκαετίας του ΅70, νομιμότητας που δεν τόλμησε να κλείσει την τότε δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

«Αποφασίζουμε και: απολύουμε αυθαίρετα εργαζόμενους, αφαιρούμε από τον λαό το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη ενημέρωση και πληροφόρηση, προειδοποιούμε για τη συνέχεια των ενεργειών μας και σε άλλους χώρους…»
μπλα,μπλα μπλα..... :facepalm:
https://www.to-radar.gr/EKTAKTO-Paraluei-tin-Pempti-i-xora.html

Stamatis
12-06-13, 22:45
Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες

και αύριο είχα προγραμματίσει να πάω τα τελευταία 45.000 που είχαν μείνει απο την εκκαθάριση της εταιρείας.

Θα τα πάω όποτε ξαναέχω χρόνο...

Monsta
12-06-13, 22:47
Σαμαράς:

όσοι από τους απολυθέντες δεν μπουν στη νέα ΕΡΤ θα
μπουν στα νοσοκομεία ή στα ΚΕΠ

Και άρα που είναι το πρόβλημαααα ;;; Τελικά τσάμπα εντελώς συζητάμε μου φαίνεται.

Πάντως απ όσο βλέπω στα ΚΕΠ τα ξύνουνε.

Στα νοσοκομεία;; Τι θα κάνουν δλδ; Θα βάλουν ένα φροντιστή φωτιΖμού στο χειρουργείο;; Θα τραβάνε με κάμερα τα επείγοντα και θα κάνουνε σειρά;;; Θα βιντεοσκοπούν τις γεννήσεις και θα τις κάνουν δώρο σε dvd???

Μα ποια νοσοκομεία ρε καημένε;;;; :facepalm:

fanisk
12-06-13, 22:48
Αυριο εχω δουλεια κεντρο πφττ, μη σωσουν και πανε :ranting2:

spar@
12-06-13, 23:01
Αυριο εχω δουλεια κεντρο πφττ, μη σωσουν και πανε :ranting2:

τυπε κατεβα κανονικα κεντρο τα "σπιτια" δουλευουν....
μιλησα με χαντε και θα κατεβει και αυτος!

BILL007
12-06-13, 23:07
:D :D :D :D :D

https://img17.imageshack.us/img17/9056/4396897150100160579b15f.jpg

spar@
12-06-13, 23:11
Σαμαράς:

Και άρα που είναι το πρόβλημαααα ;;; Τελικά τσάμπα εντελώς συζητάμε μου φαίνεται.

Στα νοσοκομεία;; Τι θα κάνουν δλδ; Θα βάλουν ένα φροντιστή φωτιΖμού στο χειρουργείο;; Θα τραβάνε με κάμερα τα επείγοντα και θα κάνουνε σειρά;;; Θα βιντεοσκοπούν τις γεννήσεις και θα τις κάνουν δώρο σε dvd???

φαντασου να πας για εξετασεις και να σου παρει αιμα ο Παπαδοπουλας και να ναι και μεθυσμενος....

ή φαντασου να σου αλλαζει την "παπια" η Σταη/...

vagmag
13-06-13, 07:21
και αύριο είχα προγραμματίσει να πάω τα τελευταία 45.000 που είχαν μείνει απο την εκκαθάριση της εταιρείας.

Θα τα πάω όποτε ξαναέχω χρόνο...

όχι ρε φίλε μην ξηγιέσαι έτσι.....
Πως θα πληρωθεί ο κοσμάκης.....:whistle:

'Άσε που μπορεί να έχεις και πρόστιμο, προσαυξήσεις κλπ γιατί απεργούσαν:hystericalbs1:

nikos1400
13-06-13, 09:20
https://img.tapatalk.com/d/13/06/13/remu6e9e.jpg

κακο δικο τους κανουν.
αγανακτηση εκνευρισμο και απεχθεια προκαλουν αυτες οι απεργιες τους.
κακο του κεφαλιου τους. αυριο μεθαυριο θα λενε και αυτοι "κατεβα κοσμε να συμπαρασταθεις στους εφοριακους που φευγουν"...

-sent via android phone-

vagmag
13-06-13, 09:30
και τώρα εκλογές ;;;;

άντε να τελειώνουμε.

Να πτωχεύσουμε....

Να κλείσουμε όλοι...

Αη στο διάολο με όλους τους μ@λ@κες.....

Stathis
13-06-13, 09:50
κι εγω σημερα ειχα να κανω μια μεταβιβαση σε μια βεσπα που πουλησα.
αποτελεσμα, ουτε ο ανθρωπος θα παρει το μηχανακι, ουτε εγω τα χρηματα.
παρασκευη δεν κανουν μεταβιβασεις, αρα παμε απο βδομαδα.
αν καιγομουν για τα χρηματα ή ο αγοραστης για το μηχανακι?
δεν πειραζει, ανεβαλε για αυριο, δε χαλασε ο κοσμος. αυτο μας εχει καταδικασει.
οσοι εχουν δεμενο το γαϊδαρο τους οπως λεμε, αδιαφορουν πληρως για τον κοσμο και τις επιπτωσεις των γελοιων απεργιων τους.

μετα θα βαζουνε σε λιγους μηνες στο φεϊσμπουκ το γνωμικο με τους εβραιους και τους λοιπους.
και θα ζητανε αλληλεγγυη και συμπαρασταση.
ρε στα τσακιδια να πανε.

στο δημοσιο δε νοειται απεργια, δεν μπορει να κλεινουν κρατικες υπηρεσιες επειδη ο ενας κλαδος τρωκτικων κανει συμπαρασταση στον αλλο. για να συνεχισει η κλεψια και η ασυδοσια.
πρεπει να μπει ενα τελος σε ολα αυτα.
τελος στη μονιμοτητα, μεγιστη διαρκεια θητειας του δ.υ. πεντε χρονια.
μετα να δουλεψει στον ιδιωτικο τομεα, να ανανεωνεται ο κοσμος, να προτιμουνται οι νεοι.

hades7
13-06-13, 09:58
τυπε πηγες να ξεφορτωθεις αυτην με το σαμαρι? βρεθηκε θυμα?

Stathis
13-06-13, 10:00
ενα μικρο εδωσα που το ειχα ακινητο 2 χρονια.

Dioskouroi
13-06-13, 10:30
Σαμαράς:

:facepalm::facepalm::facepalm:
Μονο και μονο αυτο δειχνει την τρομερη αξιολογηση οσων απασχολούνται στις ΔΕΚΟ.... ρε μπουρλοτο ρε...
Αλλα ξεχασα... ο eλληνας ΔΥ η μονη αξιολογηση που θελει ειναι στον καφε του κυλικειου...

Stathis
13-06-13, 10:36
1) Και δεν του τόχαμε του Αντώνη...

Η ΕΡΤ αντιπροσωπεύει την πλέον ακραία εκδοχή των αξιών του πελατειακού κράτους που χρεοκόπησε. Δεν αναφέρομαι στο πρόγραμμα που ήταν παρασάγγας πιο αξιόλογο από αυτό των ιδιωτικών καναλιών, αλλά στον τρόπο διάρθρωσης και λειτουργίας της.

2.700 άνθρωποι αμείβονταν όσο 10.000 στον ιδιωτικό τομέα και απέδιδαν όσο 200. Αυτό σε μια εποχή με 1,5 εκατ. ανέργους και αύξοντα αριθμό αυτών που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια είναι σκανδαλώδες.

Το 1,5 εκατ. ανέργων δεν προέκυψε από το μνημόνιο αλλά από τη χρεοκοπία του μοντέλου όπου το δημόσιο(και ΕΡΤ) υπεραντλούσε πόρους από την ιδιωτική οικονομία. Στη βιολογία αυτό ορίζεται σαν την κατάσταση που το παράσιτο εξοντώνει το ξενιστή (γάγγραινα).

Πριν από δυο χρόνια η ΕΡΤ έχασε την τελευταία ευκαιρία να μεταρρυθμιστεί και να συρρικνωθεί, όταν σύμπας ο πολιτικός κόσμος (και το κόμμα του κ. Σαμαρά) αντέδρασε με σθένος στο σχέδιο του κ.Ηλία Μόσιαλου.

Το γνωστό παρακράτος των συνδικαλιστών που ελέγχει ασφυκτικά μέσω των πελατειακών συναλλαγών το πολιτικό προσωπικό αντέδρασε όπως αντιδρά σε κάθε αλλαγή τις τελευταίες δεκαετίες.

Η αδυναμία λήψης απόφασης μεταρρύθμισης της άρρωστης κατάστασης μοιραία θα οδηγούσε στο «λουκέτο» ή στην κατάρρευση μαζί με την υπόλοιπη χώρα.

Η κατάληξη για το μέσο όρο του προσωπικού της ΕΡΤ ήταν χειρότερη με το αιφνίδιο «λουκέτο» που ανήγγειλε η κυβέρνηση και την δημιουργία ενός νέου φορέα.

Το ίδιο έργο δεν το έχουμε δει χιλιάδες φορές στην Ελλάδα; Η απόρριψη από την τότε κυβέρνηση, αντιπολίτευση και τα συνδικάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης Γιαννίτση δεν οδήγησε σε χειροτέρευση των όρων επίλυσης του ασφαλιστικού; Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα γιατί η οριστική επίλυση έπεται.

Σε κάθε προσπάθεια αλλαγής το διακομματικό παρακράτος της μεταπολίτευσης αντιδρά και ματαιώνει κάθε αλλαγή.

Η μέθοδος πρώτα κατεβάζουμε ρολά και μετά αντικαθιστούμε το τμήμα του κράτους που νοσεί και υποαποδίδει με κάποιο άλλο, το οποίο δημιουργείται εκ του μηδενός δεν αποτελεί τη μοναδική διέξοδο μόνο για την ΕΡΤ. Δυστυχώς είναι το μοντέλο που πρέπει να εφαρμοστεί τμηματικά σε όλο το δημόσιο.

Από αυτή τη στήλη το επαναλαμβάνουμε χρόνια. Το ελληνικό δημόσιο νοσεί τόσο που δεν χωράει ήπιες θεραπείες.

Πηγή:www.capital.gr

σχολια απο το fb:

Ποιοι έχουν σειρά μετά την ΕΡΤ

Από τον τοίχο του PanagiotisValkanas στο φ/β

Η καθημερινότητα μου...

1) Στην πολεοδομία Πειραιά με τρέχουν από τον Νοέμβριο για ένα χαρτί, πάνω από δέκα επισκέψεις και δεν έχω τελειώσει.

2) Στη ΔΟΥ Κηφισιάς με φτάσανε να αναποδογυρίζω τραπέζια και να τους απειλώ με ξύλο για να κάνω τη δουλειά μου.

3) Στον Δήμο Φυλής κάνανε 2 βδομάδες για να μου δώσουν μια βεβαίωση ΤΑΠ (υπόθεση μιας ώρας).

4) Στην πολεοδομία Αθηνών 12 με 1 πίνουνε μπίρες.

5) Στο ΣΔΟΕ δυο χρόνια βαριούνται να γράψουμε μια έκθεση και να κλείσουν μια υπόθεση μου.

6) Στον Δήμο Πειραιά την προηγούμενη βδομάδα 12:55 με πετάξανε έξω γιατί κλείνανε λέει στη 1 και δε προλάβαιναν.

7) Στη ΦΑΒΕ Αθηνών πριν από χρόνια αρνήθηκαν να επιστρέψουν πολύ μεγάλο τίμημα, λέγοντας ευθέως ότι αν στα δώσω ΜΠΡΟΡΕΙ να έχω πρόβλημα, αν δεν στα δώσω θα είμαι μια χαρά (τα λεφτά δεν τα πήραμε ποτέ).

8) Στην πολεοδομία Αγίας Παρασκευής, Αργυρούπολης κ.λ.π. τα ίδια.

Η λίστα είναι ατέλειωτη για όλο το δημόσιο. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια καλή αρχή για να αλλάξει κάτι. Το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, αν ζεις στο εξωτερικό ίσως να μη μπορείς να το καταλάβεις, αν ζεις στην Ελλάδα και διαφωνείς συγνώμη αλλά μάλλον είσαι μέρος του προβλήματος.

O ορισμός του "win win" και η συνέχιση της κοροϊδίας

Nassos Chryssinas

Ο ορισμός του "win win" και η συνέχιση της κοροιδίας.

1) Οι υπαλληλοι της ΕΡΤ θα περάσουν ένα ξένοιαστο καλοκαίρι με τα λεφτά τα δικά μας που θα πληρωθούν ως αποζημιώσεις. Η επαναπρόσληψη των περισσοτέρων, έστω και με ελαφρώς χαμηλότερους μισθούς θεωρείται δεδομένη.

2) Η αντιπολίτευση θα κάνει την κλασσική επαναστατική της γυμναστική κρατώντας το ποίμνιο ικανοποιημένο.

3) Η Κυβέρνηση θα πουλήσει πυγμή και αποφασιστικότητα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μετά τον Σεπτέμβριο θα είναι πάνω κάτω μια απο τα ίδια.

4) Όσοι μιλάνε για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης ας έχουν στο νου τον όρο κρατική προπαγάνδα και πως βρισκόμαστε στο έτος 2013, άρα οι επιλογές ενημέρωσης είναι πρακτικώς απεριόριστες.

Harry Peitsinis

Μια κίνηση μόνο θα ήταν πολιτικά ισχυρότερη από χίλιες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου: Διακοπή της υποχρεωτικής εισφοράς της ΕΡΤ και μετατροπή της σε προαιρετική. Κατά τα άλλα η Εταιρεία παρέμενε ανοιχτή με τις υποδομές της και τα όλα της. Πλην όμως, το σακί με τις λίρες, τέλος.
Aristotelis Aivaliotis
Το μάθημα απο την ΕΡΤ: Όταν δίνεις, για χρόνια, μάχες οπισθοφυλακων, για να μην αλλάξει τίποτε, θα έλθει η ώρα της αιφνιδιας κατάρρευσης.

Μάθημα για πολλούς. Και για την ίδια την χώρα...

George Mastrokoukos
Το βαθύ (παρα)κράτος των κρατικοδίαιτων θριάμβευσε και πάλι. Η ΕΡΤ θα επανιδρυθεί, 100% ελεγχόμενη από το δημόσιο αλλά με... άλλο όνομα! Μεγάλη μεταρρύθμιση όντως. Και φιλελεύθερη, μη ξεχνιόμαστε...

Άγγελος Μπαρμπαλιός
250.000.000 ¤ το ετήσιο ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΕΡΤ.
Άγνωστο το κόστος για το κανάλι και το ραδιόφωνο της Βουλής.

Στις ΗΠΑ το αντίστοιχο κανάλι της Βουλής (C-Span) χρηματοδοτείται από τα καλωδιακά ιδιωτικά δίκτυα χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες.

Στην Ελλάδα, από τις αρχές του 1990 που δημιουργήθηκε η ιδιωτική τηλεόραση, κανένα μέσο δεν έχει πληρώσει για τις συχνότητες που χρησιμοποιεί.

Εάν θέλουμε δημόσια τηλεόραση, κανάλι Βουλής και δημόσιο ραδιόφωνο, βγάλτε επιτέλους από το συρτάρι το νομοσχέδιο για τα κανάλια, δημοπρατήστε τις συχνότητες και με τα έσοδα αυτά λειτουργήστε τα.

Τότε, θα δούμε και τις πραγματικές αντιδράσεις των ιδιωτικών ΜΜΕ.

Ποιος τολμά;

Υ.Γ.Η ΕΡΤ δεν μας τελείωσε ακόμα. Έκλεισε ως έχει.. για να επανέλθει. Πάλι με τις υποχρεωτικές εισφορές μας.

Dioskouroi
13-06-13, 10:46
Θα σου πω εγώ τι ήταν η ΕΡΤ. Έτσι όπως την έζησα.
Υπάρχει μια ξένη λέξη, γνωστή σε όλους: SOS.
Ξέρεις τι σημαίνει αυτή η λέξη; Αμ δεν ξέρεις. Άκου.

Κάθε βράδυ που γινόταν ο προγραμματισμός της επόμενης μέρας, δηλαδή ποια θέματα θα καλυφθούν (θα γίνουν ρεπορτάζ), υπήρχε δίπλα από κάποια θέματα η λέξη SOS. Ήταν το ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ που χαρακτήριζε όχι τη σπουδαιότητα ενός θέματος, αλλά τη σπουδαιότητα αυτού που το έδινε. Ήταν τα λεγόμενα θέματα «παραγγελιές».

Παράδειγμα: Ερχόταν ένα χαρτί π.χ. από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ που έλεγε «να καλυφθεί αυτό το θέμα και να παίξει στο κεντρικό δελτίο». Τα θέματα παραγγελιές (SOS) ήταν συνήθως ΑΣΗΜΑΝΤΑ (αν ήταν σημαντικά τα είχε αξιολογήσει ήδη ο αρχισυντάκτης βάρδιας). Και όταν λέμε ασήμαντα ας βάλει ό,τι θέλει ο νους σας (από ασήμαντες κομματικές εκδηλώσεις, μέχρι Γιορτή του Μελιού στην Άνω Παναγιά). Από κει και πέρα τα πράγματα έπαιρναν το δρόμο τους. Το (ασήμαντο) SOS του προέδρου ήταν η απόλυτη εντολή στην ΕΡΤ. Κλαρίνο όλοι.

Βέβαια ο Πρόεδρος ή ο Γενικός ή ο γνωστός παρουσιαστής δεν είχαν, τις περισσότερες φορές, άμεση σχέση με αυτό που ζητούσαν, αλλά ήταν παραγγελιές τρίτων (υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, επιχειρηματίες κοκ.). Θελήματα έκαναν οι άνθρωποι και δημόσιες σχέσεις.
Δικαίωμα σε παραγγελιές (εκτός από τους παραπάνω) έφτασαν να έχουν κάτι απίθανοι τύποι: συνδικαλιστές, μεγαλοπαράγοντες, ακόμα και κομματικά στελέχη που απευθείας σήκωναν το τηλέφωνο και απαιτούσαν.

Αυτό που έβλεπε ο τηλεθεατής στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές ήταν σε μεγάλο βαθμό θέματα SOS. Έβλεπε ο πολίτης την παρουσίαση μιας έκθεσης ζωγραφικής και χαιρόταν ότι «η ΕΡΤ βρίσκεται κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό». Ο πολίτης όμως δεν έμαθε ποτέ γιατί παρουσιαζόταν αυτή η έκθεση και όχι κάποια άλλη. Αυτή η συναυλία και όχι κάποια άλλη. Αυτή η παρουσίαση βιβλίου και όχι κάποια άλλη. Αυτό το πολιτιστικό δρώμενο και όχι κάποιο άλλο. Αυτή η ομιλία βουλευτή και όχι κάποιου άλλου. Δεν έμαθε γιατί δεν ήξερε.

Η επιλογή θεμάτων ήταν το αποτέλεσμα ενός παρασκηνίου γνωστού σε ΟΛΟΥΣ στην «δημόσια τηλεόραση». Κανείς δεν μιλούσε για τον απλούστατο λόγο ότι με αυτόν τον τρόπο όλοι έκαναν τη δουλειά τους. Και οι πάνω και οι κάτω.
Η κεφαλή του συστήματος ήταν ο εκάστοτε υπουργός τύπου. Ήταν αυτός που επέλεγε τις διοικήσεις οι οποίες με τη σειρά τους έκαναν τα πάντα όχι μόνο να μην δυσαρεστήσουν αυτόν, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έπρεπε να κρατούν ισορροπίες γιΆ αυτό και έτρεμαν τη γκρίνια (ή και τις καταγγελίες) των κομμάτων. Άλλωστε τα κόμματα συνομιλούσαν μαζί τους. Τους είχαν ανάγκη. Και εκείνοι εκείνα. Η φράση «το ΚΚΕ (ή το ΠΑΣΟΚ ή Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ κοκ) θέλει συνεργείο» ήταν κλισέ στην αίθουσα σύνταξης. Αφού το κόμμα ήθελε τηλεοπτική κάλυψη, η δημοσιογραφική αξιολόγηση περίσσευε. Ποτέ άλλοτε ο δημοσιογράφος δεν ένιωσε πιο διακοσμητικός όσο στην ΕΡΤ. Αλλά, είπαμε, ο λαός έβλεπε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του ποιητή κ. Ανύπαρκτου και αναφωνούσε: «να το σοβαρό κανάλι!».

Κάποια στιγμή τόλμησα να βάλω μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση με θέμα τον Καβάφη. Μόλις το είδε ο προϊστάμενος με κοίταξε έκπληκτος και ρώτησε: «ποιος έδωσε αυτό θέμα;». «ΕΓΩ, γιατί αξιολόγησα ότι είναι σπουδαία εκδήλωση», του απάντησα. «Καλά, αν βρούμε συνεργείο να πάμε». Συνεργείο βέβαια δεν βρέθηκε ποτέ. Γιατί το θέμα δεν ήταν SOS. Δεν είχε έρθει από ψηλά.

Αυτή ήταν η κατάσταση στην ΕΡΤ. Οι παλιοί, αυτοί που δεν φοβούνται να μιλήσουν, έχουν να πουν πολλά. Ρωτήστε τους. Κάποτε ήρθε ένας νέος διευθυντής με όρεξη και πρόγραμμα να βάλει τάξη στην αταξία. Έτσι έλεγε. Την πρώτη μέρα της θητείας του καθώς ήταν σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων, η πραγματική διοίκηση της ΕΡΤ (οι συνδικαλιστές-άλλη πληγή αυτή) του «έριξε μαύρο» (σταμάτησαν για λίγα δευτερόλεπτα την εκπομπή σήματος-μαύρο στην οθόνη). Ήταν το σήμα και η προειδοποίηση: «κουμάντο εδώ κάνουμε εμείς και κάτσε φρόνιμα». Και όντως έκατσε φρόνιμα. Βρείτε τον και ρωτήστε τον να σας τα πει.

Όλοι ασέλγησαν στην ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση ξεκίνησε ως μια παρθένα κόρη, και στο τέλος κατάντησε πόρνη. Όλοι υπήρξαν πελάτες της.
Την ΕΡΤ δεν την έκλεισε κανείς. ΠΕΘΑΝΕ. Από αλλεπάλληλους βιασμούς.
ΟΛΩΝ.
Φώναζε η καημένη SOS, αλλά δεν την άκουγε κανείς.

Δημήτρης Αλικάκος (https://www.facebook.com/alikakos)

Stathis
13-06-13, 11:02
Aποκλειστικό άρθρο του πρώην υπουργού Ηλία Μόσιαλου για την Athens Voice

ΕΡΤ: Σε λάθος βάση η συζήτηση...

Τις τελευταίες μέρες ξανάνοιξε η συζήτηση για την ΕΡΤ. Στον υποτιθέμενο «διάλογο» που ξεκίνησε, κυριαρχούν ερωτήματα όπως «πόσοι πρέπει να απολυθούν;» ή «γιατί να υπάρχει καν η ΕΡΤ;», δηλαδή ερωτήματα βίαιης αναδιάρθρωσης. Είναι προφανές ότι η συζήτηση αναθερμαίνεται σε λάθος βάση. Η κατά τη γνώμη μου ορθή βάση θα πρέπει να ξεκινήσει από ορισμένες θεμελιώδεις αφετηρίες.

Πρώτο: Χρειάζεται να υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Δεύτερο: Χρειάζεται η ΕΡΤ να αναμορφωθεί - εξυγιανθεί.

Τρίτο: Η όποια βελτίωση δεν πρέπει να ξεκινάει από τις «απολύσεις», αλλά από τα ερωτήματα «ποια δημόσια τηλεόραση και με ποια ποιότητα;»

Στο μικρό διάστημα που ήμουν υπουργός Επικρατείας το 2011, πολιτικός προϊστάμενος για την ΕΡΤ, ασχολήθηκα με το θέμα. Και ασχολήθηκα σε δυο επίπεδα: στην αντιμετώπιση των θεμάτων της ΕΡΤ στην πράξη και στη δημιουργία ενός σχεδίου νόμου για τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της. Κοινή βάση και των δύο υπήρξε το τρίπτυχο: ανεξαρτησία - ποιότητα - οικονομία.

Ως υπουργός δεν έκανα ποτέ καμιά παρέμβαση, ακόμα κι όταν πολλές εκπομπές στρέφονταν προσωπικά εναντίον μου. Επίσης, δεν προχώρησα σε κανένα διορισμό στην ΕΡΤ, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Αντίθετα, κατάφερα να καταργηθούν δύο φορείς, το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, με όφελος δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για το Δημόσιο. Ήταν η μοναδική περίοδος στην ιστορία της ΕΡΤ χωρίς κυβερνητική παρέμβαση. Μάλιστα, με όσες αναδιαρθρώσεις πρόλαβαν να γίνουν, υπήρξε εξοικονόμηση άνω των 50 εκατ. ευρώ και ήρθαν στη χώρα μας δωρεάν το BBC, το ZDF και τo TV5.

Προσθέτω τη μείωση της δαπάνης στις Γενικές Γραμματείες Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατά 40% (20 εκατ. ευρώ) και στο υπουργικό γραφείο κατά 70%. Τον Αύγουστο του 2011 εξήγγειλα Σχέδιο Αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ στην ίδια κατεύθυνση. Δηλαδή, να βελτιωθεί η οικονομική διαχείριση, που με επιχορήγηση ύψους 300 εκατ. ευρώ έπρεπε να είναι καλύτερη, να βελτιωθεί η ποιότητα και να κατοχυρωθεί η ανεξαρτησία της από την εκάστοτε κυβέρνηση, τα κόμματα και τους συνδικαλιστές.

Παρά την αντίδραση που αντιμετώπισα (από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, την αντιπολίτευση και τους συνδικαλιστές), πέτυχα να δημιουργηθεί η ανεξάρτητη επιτροπή υπό την προεδρία του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, που την αποτελούσαν έγκριτα πρόσωπα διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεων ώστε, με βάση τις προτάσεις της να κατοχυρωθεί η ανεξαρτησία της ΕΡΤ, απο το πολιτικό και κομματικό σύστημα, με νόμο. Ας θυμηθούμε, όμως, τα κυριότερα από τα σημεία του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ. Κεντρικός στόχος ήταν η δημόσια και όχι κυβερνητική-κρατική ραδιοτηλεόραση, αποκομματικοποιημένη, ανεξάρτητη και με διαφάνεια στη λειτουργία.

Ειδικά για την τηλεόραση: έπρεπε να γίνει ανταγωνιστική, βασισμένη στους Έλληνες δημιουργούς. Η ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος θα ήταν εστιασμένη στην αναβαθμισμένη ΝΕΤ ως ενημερωτικό, ψυχαγωγικό τηλεοπτικό σταθμό και την ΕΤ3 ως κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Η ΕΤ1 (όπως και το σινεσπόρτ) καταργούνταν επειδή δεν υπήρχε λόγος να συντηρούμε πολλά κανάλια. Ο συχνότητές τους όμως δεν πωλούνταν, παρέμεναν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ. Τα ποιοτικά προγράμματα της ΕΤ1 εντάσσονταν στη ΝΕΤ και την ΕΤ3, με έμφαση σε παιδικά προγράμματα, ποιοτικές ελληνικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές λόγου. Ανάλογες ρυθμίσεις συγχώνευσης προβλέπονταν και για τους ραδιοσταθμούς.

Προβλεπόταν επίσης η ίδρυση Γενικής Διεύθυνσης Πολυμέσων, η πλήρης αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η διακοπή έκδοσης του ζημιογόνου περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», η καταγραφή-αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ και η αξιολόγηση των εργαζομένων. Το σχέδιο επίσης προέβλεπε ότι το ανταποδοτικό τέλος, που πληρώνουν οι πολίτες για την ΕΡΤ, θα μειωνόταν σημαντικά έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα μιας εξορθολογισμένης εταιρείας.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ έχει μειωθεί σημαντικά το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ δεν έχει γίνει μείωση του ανταποδοτικού τέλους. Ορισμένοι προτείνουν ότι θα πρέπει να καταργηθεί πλήρως το ανταποδοτικό τέλος το οποίο, αν δεν αναπληρωθεί από άλλους φόρους, θα οδηγήσει σε κλείσιμο των δημοσίων ΜΜΕ. Όσο παράλογη είναι η πρόταση αυτή, τόσο παράλογη είναι και η πρόταση όσων επιδιώκουν να μην αλλάξει τίποτα στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, η επιτροπή Αλιβιζάτου, εργαζόμενη αμισθί, παρέδωσε το πόρισμά για την αποκρατικοποίηση και την ανεξαρτησία της ΕΡΤ στις αρχές του 2012. Ο τότε υπεύθυνος υπουργός κ. Καψής, προς τιμήν του, κατέθεσε το σχέδιο Αλιβιζάτου στη Βουλή ως έτοιμο νομοσχέδιο ώστε να γίνει νόμος. Όμως τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις (Παπαδήμου, Πικραμμένου και Σαμαρά, τουλάχιστον μέχρι τώρα) το αγνόησαν. Επομένως, το σχέδιο της εξυγίανσης ούτε άρεσε ούτε αρέσει στο πολιτικό σύστημα.

Συνεχίζουμε λοιπόν να έχουμε μια ΕΡΤ υδροκέφαλη, με τακτικότατες απεργίες, που υπάρχει υπέρ των των κομματικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και προβάλλει προνομιακά την εκάστοτε κυβέρνηση. Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, έγιναν πολλές προσλήψεις ημετέρων χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια και χωρίς να υπάρχει πραγματική ανάγκη. Κι ερχόμαστε τώρα, κάτω από τις πιέσεις της τρόικας, να συζητήσουμε για απολύσεις στην ΕΡΤ.

Προφανώς, πρέπει να υπάρξει μείωση προσωπικού και αναδιάταξη των ανθρώπινων πόρων, αλλά το κυρίαρχο πρόβλημα της ΕΡΤ είναι ο κομματισμός και η ανορθολογική της οργάνωση. Η πρόκληση για την κυβέρνηση έγκειται στο να "ξεσκονίσει "την πρόταση νόμου της επιτροπής Αλιβιζάτου και να τη φέρει στη Βουλή. Αν αυτό γίνει, θα αποκτήσουμε μία ανεξάρτητη, εξορθολογισμένη και, τελικά, αξιόπιστη ραδιοτηλεόραση.

Έτσι, η ΕΡΤ θα ξεκολλήσει από τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης και θα φτάσει εκείνα που έχουν τα δημόσια κανάλια στην υπόλοιπη Ευρώπη: 40% και 60%. Μπορούν οι κυβερνώντες να το τολμήσουν;

BILL007
13-06-13, 11:09
Έβλεπε ο πολίτης την παρουσίαση μιας έκθεσης ζωγραφικής και χαιρόταν ότι «η ΕΡΤ βρίσκεται κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό». Ο πολίτης όμως δεν έμαθε ποτέ γιατί παρουσιαζόταν αυτή η έκθεση και όχι κάποια άλλη. Αυτή η συναυλία και όχι κάποια άλλη. Αυτή η παρουσίαση βιβλίου και όχι κάποια άλλη. Αυτό το πολιτιστικό δρώμενο και όχι κάποιο άλλο

Nαι! Αλλα για να κάνω και τον αντίλογο σε αυτά τα πράγματα, ποιος ιδιωτικός σταθμός ασχολείται με τέτοια έστω και κατά παραγγελια?
A!ξέχασα...Η τηλεθέαση γίνεται με Σουλειμαν και αλλα λοιπά τουρκικα... :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

Λυπάμαι πολύ να βλέπω τόσο "απόλυτες" προσεγγίσεις με τόσο λάθος συμπεράσματα. :thumbsdown:

Για μένα ένα είναι το συμπέρασμα, όταν πονάει χέρι δεν το κόβουμε για να βρεθεί η λύση.Είναι η πιο αστεία και μπακαλίστικη μέθοδος. A!ξέχασα,
μιλάμε για Ελλάδα, το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ!

Stathis
13-06-13, 11:14
Nαι! Αλλα για να κάνω και τον αντίλογο σε αυτά τα πράγματα, ποιος ιδιωτικός σταθμός ασχολείται με τέτοια έστω και κατά παραγγελια?

δειχνει το μεγκα τσανελ βασιλη, ολες τις εκδηλωσεις της μαριανας βαρδινογιαννη (πρεσβυρα καλης θελησεως της ουνεσκο). :facepalm:

Για μένα ένα είναι το συμπέρασμα, όταν πονάει χέρι δεν το κόβουμε για να βρεθεί η λύση.
δεν ειναι ετσι ακριβως βασιλη.
εγιναν πολλες προσπαθειες να εξυγιανθει η ερτ εν λειτουργια.
δυστυχως οπως λενε ολοι επεσαν στο κενο.
το παρακρατος των πελατων και τωμ συνδικαλΗστων επικρατησε.
ετσι φτασαμε στο σημειο να πρεπει να κοπει το χερι.
που κι αυτο δεν ειναι ακριβως ετσι, αφου θα ξαναφυτρωσει στα μετρα του υπολοιπου σωματος.
το πως θα γινει αυτο, ας το κρινουμε οταν θα το δουμε. thumb

BILL007
13-06-13, 11:24
δειχνει το μεγκα τσανελ βασιλη, ολες τις εκδηλωσεις της μαριανας βαρδινογιαννη (πρεσβυρα καλης θελησεως της ουνεσκο). :facepalm:

thumb Μπράβο Στάθη που το έπιασες με την μια. Όλοι κατά παραγγελια παίζουν(αν παίζουν κάτι τέτοιο)! Δεν θα μας τρελάνουν ότι μονο στην ΕΡΤ γινόντουσαν αυτά.

το παρακρατος των πελατων και τωμ συνδικαλΗστων επικρατησε.
ετσι φτασαμε στο σημειο να πρεπει να κοπει το χερι.
που κι αυτο δεν ειναι ακριβως ετσι, αφου θα ξαναφυτρωσει στα μετρα του υπολοιπου σωματος.

Εγώ με αυτό νευριάζω περισσότερο. Τα εκατομμύρια στις αποζημιώσεις ποιος θα τα πληρώσει? Και μετά θα πάρουνε πίσω σε καινούργιο φορέα με κριτήρια ΑΣΕΠ και κολοκυθια τούμπανα.Το σχέδιο απλό, κρατάμε τα πολύ δικά μας παιδιά στο νέο φορέα, τα λιγότερο δικά μας παιδιά παίρνουν μετάταξη η αποζημίωση.
Άρα πιο το αποτέλεσμα?Περισσότερο κακό παρα καλο για ακόμα μια φορα.Εγώ το έγραψα...ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ...

oldcarskickass
13-06-13, 11:33
A!ξέχασα...Η τηλεθέαση γίνεται με Σουλειμαν και αλλα λοιπά τουρκικα... :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

Λυπάμαι πολύ να βλέπω τόσο "απόλυτες" προσεγγίσεις με τόσο λάθος συμπεράσματα. :thumbsdown:

Για μένα ένα είναι το συμπέρασμα, όταν πονάει χέρι δεν το κόβουμε για να βρεθεί η λύση.Είναι η πιο αστεία και μπακαλίστικη μέθοδος. A!ξέχασα,

Ρε συ βασίλη δεν μειώθηκαν τα έξοδα της ΕΡΤ με τον Χ,Ψ τρόπο, δεν μειώθηκε η αδιαφάνεια (και το να βγάζουν οι ΙΔΙΟΙ οι εργαζόμενοι εκθέσεις για την διαφάνεια του οργανισμού στον οποίο δουλεύουν είναι τουλάχιστον τραγέλαφος), δεν βελτιώθηκε σε τίποτα (και όχι με την έννοια δε την έβλεπε κανείς γιατί έτσι και αλλιώς ζώα και απαίδευτοι είμαστε και αυτό φαίνεται από τις τηλεθεάσεις των σήριαλ...).

Ουσιαστική ανεξάρτητη ενημέρωση π ο τ ε δεν προσέφερε, οπότε γιατί να υπάρχει.

Όταν ένας επειχηρηματίας βλέπει ότι δεν βγαίνει το παλεύει μία το παλεύει δύο βάζει λουκέτο και κοιτάει μπροστά. Τώρα το κατά πόσο μπήκε λουκέτο στην <<ΕΡΤ>> είναι άλλο θέμα.

Thomelef
13-06-13, 11:35

όταν το ένα άκρο τίνει να γίνει ο λόγος να χάσεις οριστικά και άλλα 2 άκρα βασίλη, είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να ζήσεις καλύτερα με το ένα λιγότερο, απ'οτι με τρία λιγότερα.

γενικά πάντως, θεωρώ ανούσια όλη αυτή τη κουβέντα πλέον...όλοι γνωρίζουμε ότι οργανισμοί όπως η ΕΡΤ ζούνε εις βάρος του τόπου. το ξέρουμε όλοι...ακόμα και αυτοί που λόγο εγωισμού δεν θέλουν να παραδεχτούν, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι υποκριτές που για προσωπικό συμφέρον ισχυρίζονται το άκρως αντίθετο της πραγματικότητας.

Stathis
13-06-13, 11:36
δεν ειπε κανεις οτι παραγγελιες γινονταν μονο στην ερτ, ειπε οτι μονο στην ερτ ΔΕΝ θα επρεπε να γινονται.
το ιδιωτικο καναλι το καταλαβαινω, ο καθενας βαζει τη φατσα του, αν δεν μου αρεσει, αλλαζω συχνοτητα.
το δημοσιο ομως, το οποιο πληρωνω 50 ευρω το χρονο σε καθε ρολοϊ δεη (συνολο 9 ρολογια, μονο 2 απο αυτα οικιακα, δηλαδη 450 ευρω), απαιτω να λειτουργει με αξιοκρατικο τροπο.

οπως και αν εχει, οτι και να γινει, νεοι με καλες σπουδες στο αντικειμενο ατομα σαν εσενα και το μανο εχουν μια πιθανοτητα προσληψης μεσω ασεπ στη νεα ερτ. δεν θα πω πολλες, γιατι δεχομαι το φαυλο καθεστως και το ανεφερα απο την αρχη, μια μονο.
πριν ποσες ειχες?

BILL007
13-06-13, 11:48
Εγώ πραγματικά δεν έχω τι να πω πια...
Τα βλέπετε γύρω σας. Όλα γίνονται για προσωπικές και "μικροκομματικές" σκοπιμότητες και όχι για να γίνει κάτι καλο και σωστό για τη χωρα και τους πολίτες της (και δεν μιλάω μονο για την ΕΡΤ), το είπα και πιο πάνω και θα το ξαναπώ και τώρα. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΗΔΕΝ!!!

Σας αφιερώνω το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/06/HKathimeriniI-1.jpg

Kostas_1
13-06-13, 11:50
Bring Bilio back :hystericalbs1:

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/06/ertmpilio-1.jpg

BILL007
13-06-13, 11:51
Bring Bilio back :hystericalbs1:

:shok::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Dioskouroi
13-06-13, 11:52
Ο Αντωνης ειναι πανουργος και οι Ευρωπαιοι απλά τρωνε βελανιδια:
Απελυσε εν μια νυχτι 2500 υπαλληλους της ΕΡΤ και επιασε έναν στοχο της Τροικα για απολυσεις ΔΥ.
Τον Σεπτ τους επαναπροσλαμβανει μαζι με άλλους στη ΝΕΡΙΤ και μας κολλαει στα μουτρα ανοδο της απασχολησης και μειωση της ανεργιας.
ΡΙΣΠΕΚΤ Αντωνη!

Dioskouroi
13-06-13, 12:20
Ο Αντωνης ειναι πανουργος και οι Ευρωπαιοι απλά τρωνε βελανιδια:
Απελυσε εν μια νυχτι 2500 υπαλληλους της ΕΡΤ και επιασε έναν στοχο της Τροικα για απολυσεις ΔΥ.
Τον Σεπτ τους επαναπροσλαμβανει μαζι με άλλους στη ΝΕΡΙΤ και μας κολλαει στα μουτρα ανοδο της απασχολησης και μειωση της ανεργιας.
ΡΙΣΠΕΚΤ Αντωνη!

Μετα κανει εκλογες... κλεινει η Βουλη, παραγραφονται τα εγκληματα Παπακωνσταντινου.... βγαινει ο Αλεξης... και μετα θελω να δω ολους αυτους που λενε οτι τωρα εχουμε Χουντα....:viannen_01::popcorn::popcorn::pop corn:

Monsta
13-06-13, 13:18
του Φώτη Γεωργελέ

Στη Χώρα της Απάτης και της παραπλάνησης, ένα αγαπημένο σενάριο που συχνά επανέρχεται είναι το «λάθος» στο Μνημόνιο. Τα νούμερα που «δεν βγαίνουν», οι λάθος «πολλαπλασιαστές», το χρέος που δεν είναι βιώσιμο. Τώρα είναι η έκθεση του ΔΝΤ που λέει ότι έπρεπε να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους από το 2010. Δικαιωθήκαμε, δηλώνουν όλοι αριστερά και δεξιά και επειδή δεν μπορεί όλοι μαζί να είναι δικαιωμένοι, είναι όλοι απλώς υπεύθυνοι. Το χρέος δεν βγαίνει, η προσαρμογή ήταν δύσκολη, η λιτότητα μεγάλη, φωνάζουν όλοι μαζί. Τι λες, ρε φίλε, σοβαρά; Δεν το Άχαμε καταλάβει. Και ποιος είναι υπεύθυνος γιΆ αυτό;

Γιατί πιάνουν μισή πρόταση, μια κατόπιν εορτής αμφιλεγόμενη εκτίμηση, την παραποιούν και την εμφανίζουν ως δικαίωση; Για να αποσιωπήσουν τη δεύτερη παράγραφο: Ότι το πολιτικό σύστημα δεν προχώρησε στις δύσκολες πολιτικές, ότι στις μεταρρυθμίσεις, τη μείωση του δημόσιου τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις απέτυχε, ότι προστάτεψε τις δομές του χρεοκοπημένου συστήματος εξουσίας, ότι μοίρασε άδικα τα βάρη.

Τι ακριβώς λέει η έκθεση; Ότι έπρεπε από την αρχή να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά η Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη, φοβόταν το Lehman Brothers effect, φοβόταν δηλαδή την κατάρρευση της ευρωζώνης. Βλέποντας την αποτυχία του ελληνικού πολιτικού συστήματος αλλά και τους δισταγμούς, τις αμφιταλαντεύσεις, τις παλινωδίες της Ευρώπης αυτά τα 4 χρόνια, σωστά το φοβόταν. Στην πραγματικότητα, το ΔΝΤ λέει το ακριβώς αντίθετο απΆ αυτό που λένε αγράμματοι άνθρωποι στα τηλεοπτικά πρωινάδικα. Λέει ότι θα Άταν πιο καθαρές οι καταστάσεις αν προκρινόταν το ξαφνικό σοκ. Ότι η Ευρώπη θα Άπρεπε, όπως λένε στο χρηματιστήριο, να «γράψει τις ζημιές της». Πράγμα που απαιτούσε όχι τα 110 δις επιπλέον που μας δάνεισε το 2010, αλλά πολλές εκατοντάδες. Με την Ελλάδα και τυπικά χρεοκοπημένη. Οπότε η λιτότητα που σπάει σε πολλά χρόνια τώρα, θα ήταν ακαριαία και πολύ πιο οδυνηρή. Γιατί το λέει αυτό το ΔΝΤ; Γιατί το ΔΝΤ είναι και η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Ν. Αφρική, η Τουρκία, ο πλανήτης ολόκληρος, που δεν είναι πια διατεθειμένος να πληρώνει άλλο για να διατηρήσει η Ευρώπη ένα βιοτικό επίπεδο μεγαλύτερο από τις χώρες που τη δανείζουν.

Η Ευρώπη προτίμησε την ήπια εκδοχή, το βλέποντας και κάνοντας, προτίμησε να κερδίσει χρόνο. Έκανε μια πρώτη μικρή αναδιάρθρωση το 2011, ήταν λίγη, έκανε μεγαλύτερη μείωση το 2012 με το PSI, θα κάνει μάλλον και το 2014. Μειώνοντας συγχρόνως τα επιτόκια, μεταθέτοντας τους τόκους και την εξόφληση του χρέους στο απώτερο μέλλον, στο 2020, στο 2050. Τα κάνει σωστά; Τι πάΆ να πει σωστά; Καμία λύση δεν είναι ανώδυνη. Όλες σημαίνουν απώλεια χρημάτων. Αυτή την απλή αλήθεια, στην Ελλάδα, κάποιοι προσποιούνται ότι δεν την καταλαβαίνουν. Ζητάνε άμεση διαγραφή του χρέους. Μόλις γίνει η πρώτη διαγραφή, καταλαβαίνουν ότι οι δανειστές του Δημοσίου δεν είναι τίποτα φρενοβλαβείς κερδοσκόποι αλλά συνήθως οι πιο συντηρητικοί επενδυτές. Συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδρύματα και δημόσιες υπηρεσίες, μικροκαταθέτες που έχουν τοποθετήσει το εφάπαξ τους σε ομόλογα ελληνικού Δημοσίου.

Τότε αλλάζουν αμέσως σημαία, φωνάζουν κάτω τα χέρια από την περιουσία των ταμείων. Μετά, ξανά, σώζετε τις τράπεζες και φορτώνετε με φόρους το λαό. Μόλις επιλέγεται στην Κύπρο η λύση να μη φορτωθεί ο λαός, να χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, φωνάζουν η ανάλγητη Ευρώπη μάς παίρνει τις καταθέσεις μας. Ό,τι να Άναι. Αυτή είναι η μαγεία του λαϊκισμού. Λέει τα πάντα και τα αντίθετά τους, αρκεί να ακούγονται ευχάριστα στΆ αυτιά. Δεν υπάρχει κόστος των αποφάσεων, τα λεφτά δεν είναι λεφτένια, κανείς δεν θα χάσει. Η οικονομία είναι ένα παιχνίδι που στο τέλος πληρώνουν οι Γερμανοί.

Γιατί μας απασχολεί, όμως, εμάς τόσο πολύ το χρέος; Για να μη μιλάμε για το έλλειμμα. Δε λέω, κάθε αναδιάρθρωση, μείωση, επιμήκυνση του χρέους, καλή είναι. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει όταν έχουμε να το πληρώσουμε, όταν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Προς το παρόν 2010, Ά11, Ά12, Ά13 έχουμε ακόμα έλλειμμα. Τέσσερα χρόνια ούτε ένα ελληνικό ευρώ δεν έχει βγει για να καλύψει το χρέος. Μόνο δανειζόμαστε καινούργια. Μεγαλώνουμε το χρέος, κάθε χρόνο θέλουμε μερικά δις για να βγάλουμε τη χρονιά. Πόσα χρόνια θέλουμε ακόμα δανεικά; Γιατί κανείς δεν το λέει αυτό;

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που 4 χρόνια τώρα κάθε μέρα ασχολούνται με την Ευρώπη, ακόμα κι αν καμιά φορά έχουν δίκιο στην κριτική τους, που σπανίως έχουν, στην πραγματικότητα λένε ψέματα. Γιατί δεν λένε τίποτα για το πραγματικό πρόβλημα. Δεν λένε τίποτα για το άδικο, αντιπαραγωγικό, γραφειοκρατικό, διεφθαρμένο, παρασιτικό μοντέλο που συνεχίζει να κρατάει τη χώρα καθηλωμένη στην ύφεση. Μιλάνε για τα λάθη, τις ευθύνες των ξένων, ανακαλύπτουν εχθρούς, για να κρύψουν τις μάχες που δίνουν στο εσωτερικό για να μην αλλάξει τίποτα. Όπως και να διαχειριστεί το χρέος μας ο υπόλοιπος πλανήτης, καλύτερα ή χειρότερα, το πρόβλημα δεν θΆ αλλάξει. Ελλείμματα δεν μπορούμε πια να παράγουμε. Κι όμως. Την ίδια στιγμή εφευρίσκουν «κίνητρα εθελούσιας εξόδου» στους δημοσίους υπαλλήλους για να βγουν στη σύνταξη. Στέλνουν κι άλλους στη σύνταξη, χρεοκοπούν τα ταμεία, διαλύουν το δημόσιο, για να μη λειτουργήσουν τα πειθαρχικά, για να διασώσουν τους κομματικούς στρατούς, για να μην απολύσουν ούτε έναν επίορκο. Και βλέπουν ότι και την επόμενη χρονιά θα υπάρχει πάλι μια τρύπα 4,5 δις που πρέπει να καλυφθεί. ΓιΆ αυτό, αρχίζει πάλι το έργο με την Ευρώπη.

Τι ζητάνε όλοι αυτοί οι καλοί, πονόψυχοι άνθρωποι που φωνάζουν για την ύφεση και τη λιτότητα; Γιατί για την ύφεση φωνάζουμε όλοι. Αυτοί που μιλάνε μόνο για την Ευρώπη και τα μνημόνια, τι ζητάνε; Γιατί δεν το λένε; Ωραία, τα μνημόνια και η ύφεση είναι κακά πράγματα, αυτοί τι θέλουν; Τι ζητάνε πρακτικά αυτοί οι πατριώτες, αυτοί οι επαναστάτες; Λεφτά από τη Μέρκελ.

Γράφει ένας απΆ αυτούς: «Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να γίνει αμέσως αναδιάρθρωση του χρέους, αναχρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, σε συνδυασμό με μια λογική και μετρημένη λιτότητα». Όχι σαν κι αυτή που έχουμε. Λέει δηλαδή ο γαλαντόμος, να μας χαρίζατε τα 300 δις, να μας δίνατε κι άλλα 50 για τις τράπεζες να μη χάσουμε τις καταθέσεις μας και να μας δίνατε και κάθε χρόνο όχι τα περίπου 20 δις που μας έχετε δώσει μέχρι τώρα, αλλά μερικές δεκάδες περισσότερα για να μην είναι τόσο σκληρή η λιτότητα. Περίεργο, γιατί δεν ήσασταν έτοιμοι από την πρώτη στιγμή να το κάνετε;

Αυτή είναι η επονομαζόμενη «πολιτική οικονομία σύριζα». Που, πιο καλυμμένα, είναι η οικονομία όλου του πολιτικού συστήματος. Θέλουμε να μας χαρίσετε όσα σας χρωστάμε. Να μας δώσετε κι άλλα για να μη χάσουμε τις καταθέσεις μας. Τις διαρθρωτικές αλλαγές που μας λέτε να κάνουμε, δεν θέλουμε να τις κάνουμε. Όχι απλώς δεν θέλουμε, αλλά θέλουμε ακριβώς το αντίθετο. Να διορίσουμε μερικούς ακόμα στο δημόσιο, να τους δώσουμε κίνητρα να βγουν στη σύνταξη στα 50, να κρατικοποιήσουμε κι όσες επιχειρήσεις δεν είναι κρατικές, να ξαναπάρουμε τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή. Και θέλουμε για να τα κάνουμε αυτά, για να μη στενευόμαστε, να μας δίνετε και 24 δις το χρόνο, όπως το 2009, γιατί μΆ αυτά μόνο που μας δίνετε τώρα, δεν βγαίνουμε. Εντάξει; Και μετά, ξέρουμε εμείς τι θα κάνουμε.

Δεν χρειάζεται να σπαταλάμε τόσο χρόνο. Δεν χρειάζονται τόσοι άνθρωποι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι να το λένε αυτό με τόσο περίτεχνες διατυπώσεις. Το Άχει πει εδώ και χρόνια με μια φράση ο Σταμάτης Γονίδης: Εμάς τους Έλληνες πρέπει να μας πληρώνουν μόνο και μόνο που υπάρχουμε.
πηγή: AthensVoice

Monsta
13-06-13, 13:25

Φόροι 71% στους ελεύθερους επαγγελματίες των 2.000 ευρώ

Η φορολόγηση της ιδιωτικής παραγωγής αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από τις υπηρεσίες που παρέχει το κράτος προς τους πολίτες του και κυρίως εκείνους τους πολίτες που παράγουν τον πλούτο προς φορολόγηση.

Φυσικά φόρους πληρώνουν και οι υπάλληλοι του κράτους, πλην όμως αυτοί οι φόροι δεν είναι τίποτε άλλο από τον τρόπο που το κράτος μειώνει το ποσόν που τους πληρώνει. Αν δηλαδή το κράτος δίδει σε κάποιον ¤2.000 μικτά μηνιαίως αλλά του κρατά τα ¤700 ως φόρους, στην πραγματικότητα τον πληρώνει ¤1.300 καθώς τα υπόλοιπα δεν τα αποδίδει σε κάποιον τρίτο, αλλά στον εαυτό του.

Αντίθετα, ο ιδιώτης εργοδότης που πληρώνει σε κάποιον υπάλληλο ¤2.000 μικτά έχει κόστος όχι μόνο τα ¤1.300 που δίδει στον εργαζόμενο, αλλά και τα ¤700 που αποδίδει στο κράτος, συν τις εργοδοτικές εισφορές 28% σύνολο ¤2.560. Αυτό φυσικά δεν είναι ισοδύναμο με το κόστος για την υπηρεσία που παρέχει ο δημόσιος υπάλληλος στην κοινωνία (ασφάλεια, άμυνα, παιδεία, δικαιοσύνη κλπ) καθώς ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει εξασφαλισμένα έσοδα στην ελεύθερη οικονομία, πλην αν είναι μέλος μιας προστατευόμενης συντεχνίας που το κράτος της εξασφαλίζει τα προς το ζην όπως πχ οι συμβολαιογράφοι ή οι μεταφορείς.

Αν κάποιος λοιπόν είναι ελεύθερος επαγγελματίας το 2013, και έχει την τύχη να καταφέρει σε υφεσιακή οικονομία να βγάλει ¤2.000 το μήνα, ας δούμε τί μερίδιο από τον παραγόμενο πλούτο του θα δώσει στο κράτος ετησίως ως άμεση και έμμεση φορολογία ή ασφαλιστικές εισφορές, που στην πραγματικότητα είναι επίσης φορολογία καθώς καμία κεφαλαιοποίηση δεν παρέχουν γιατί αναδιανέμονται σε σημερινούς συνταξιούχους.

Άμεσος φόρος λοιπόν από το πρώτο ευρώ μετά τις ασφαλιστικές "εισφορές" είναι 26% ή ¤4.836 συν 55% "προκαταβολή" φόρου του επόμενου έτους, δηλαδή άλλα ¤2.660, σύνολο ¤7.500.

Επειδή είναι επαγγελματίας θα πληρώσει και τέλος επιτηδεύματος άλλα ¤1.000 ανεξάρτητα από το εισόδημά του.

Επίσης, ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) χρειάζεται άλλα ¤450 το μήνα προς αναδιανομή σε συνταξιούχους, για να του επιτρέπεται να επιχειρεί, ή ¤5.400 ετησίως.

Σύνολο των άμεσων φόρων είναι λοιπόν ¤13.900 ή το 58% του εισοδήματός του.

Για να μπορέσει όμως να βγάλει αυτά τα δυο χιλιάρικα το μήνα ο ήρωάς μας πρέπει κάπου να κοιμάται και να ξεκουράζεται. Αν λοιπόν έχει δικό του ένα μικρό σπίτι θα δίνει ¤300 το χρόνο σε χαράτσι και άλλα ¤300 το χρόνο σε δημοτικά τέλη, ενώ το αυτοκινητάκι που πάει στους πελάτες του έχει άλλα ¤240 τέλος κυκλοφορίας.

Αν χρειάζεται ¤30 βενζίνη τη βδομάδα για να πηγαίνει στους πελάτες του 50 βδομάδες το χρόνο, από τα ¤1.500 ετησίως, τα 2/3 πάνε σε φόρους, ή τα ¤1.000.

Αν έχει και ένα φτηνό πρόγραμμα κινητού με ¤30 το μήνα ή ¤360 το χρόνο, άλλα ¤200 πάνε σε φόρους, όπου μάλιστα πρωτοτυπώντας πληρώνει και ΦΠΑ στο ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας, ή φόρο επί του φόρου!

Ως τώρα έχουν μαζευτεί ¤2.040 σε έμμεσους φόρους έχοντας πληρώσει και άλλα ¤500 ευρώ για τη βενζίνη του που να μην ήταν φόροι, και ¤160 για τις πραγματικές υπηρεσίες του κινητού του. Από τα ¤24.000 δηλαδή έχουν πάει σε φόρους τα ¤15.940 και τα ¤660 για αγορά πραγματικών υπηρεσιών προϊόντων, απομένοντάς του ¤7.400 επί των οποίων φυσικά θα πληρώσει ΦΠΑ, ίσως μεσοσταθμικά 15% λόγω τροφίμων, δηλαδή άλλα ¤1.110.

Γκραν σούμα φόρων, σε χρήματα που κέρδισε με τον ιδρώτα του που όμως θα πρέπει να πληρώσει ο ήρωάς μας είναι ¤17.050, ή το αστρονομικό ποσοστό του 71%! Ακόμα και αν έχει παιδιά να θρέψει, ή μάλλον τότε θα πρέπει να δώσει παραπάνω.

Επαναλαμβάνω, το 71% όσων θα κερδίσει με ρίσκο και μαγκιά σε μια υφεσιακή οικονομία που έχει το 85% των επιχειρήσεων στο κόκκινο, θα πάει στο κράτος για αναδιανομή σε μισθοδοσίες και συντάξεις και άλλα έξοδα "μη ελαστικά".

Είναι μικρό το κράτος ρε παιδιά! Στο μέσο όρο της ΕΕ και κάτω από τη Δανία!

Αν βγάζει ο ήρωάς μας (περί ήρωα πρόκειται) λιγότερα από ¤15.000 θα πρέπει να γίνει κλέφτης, ενώ αν βγάζει ¤10.000 θα μπει φυλακή.

Μια ολόκληρη τάξη σκλάβων δημιουργείται στην Ελλάδα σήμερα, για να υπηρετούν τους κομματικούς στρατούς και τους βολεμένους.

Λάθος! Οι σκλάβοι έχουν ένα πιάτο φαΐ και ένα κρεβάτι εξασφαλισμένο. Ο ήρωάς μας φέτος θα χάσει το σπιτάκι του αν δε βγάλει ¤2000 το μήνα!

Νομίζω μετά από το παραπάνω οποιαδήποτε συζήτηση περί φοροδιαφυγής είναι άσκοπη.

Ακούει κανείς;

Άγης Βερούτης

Stathis
13-06-13, 14:06
Φόροι 71%
χαχαχαχα τι μου θυμιζεις ρε κωστα.
πρεπει να ειναι πανω απο 3 χρονια που πρωτοεγραψα τα ιδια πραγματα εδω μεσα.
πολλοι τοτε -οι περισσοτεροι- με αντιμετωπισαν σαν εξωγηϊνο, ναι καποιοι απο τους οποιους σημερα κοπτονται και ανησυχουν για τη δημοκρατια, την αλληλεγγυη, τη συμπαρασταση κλπ κλπ

ποια ηταν η αντιδραση στην κραυγη αγωνιας (και παραπονου) ενος ανθρωπου που εβλεπε να πετιεται στα σκουπιδια το 70% αυτου που παραγει?
ειρωνιες και εξυπναδες, για να μην πω τιποτα χειροτερο.

ο τεμπορα, ο μορες, σε τι κοινωνια ζουμε, αναφωνειτε φιλοι μου, αλλα πλεον ειναι αργα.

τωρα που σας κοψανε τη συνταξη, σας κοψανε τα δωρα, το μισθο, τα επιδοματα, τα προνομια σας και σε λιγο θα βγειτε κι εσεις στην αγορα να δουλέψετε με τους ιδιους ορους οπως ολοι, θυμηθηκατε τη συμπαρασταση αυτων που αμομυζουσατε για να υπαρχετε.

ειναι αργα.

spar@
13-06-13, 14:25
χαχαχαχα τι μου θυμιζεις ρε κωστα.
πρεπει να ειναι πανω απο 3 χρονια που πρωτοεγραψα τα ιδια πραγματα εδω μεσα.
πολλοι τοτε -οι περισσοτεροι- με αντιμετωπισαν σαν εξωγηϊνο, ναι καποιοι απο τους οποιους σημερα κοπτονται και ανησυχουν για τη δημοκρατια, την αλληλεγγυη, τη συμπαρασταση κλπ κλπ

ποια ηταν η αντιδραση στην κραυγη αγωνιας (και παραπονου) ενος ανθρωπου που εβλεπε να πετιεται στα σκουπιδια το 70% αυτου που παραγει?
ειρωνιες και εξυπναδες, για να μην πω τιποτα χειροτερο.

ο τεμπορα, ο μορες, σε τι κοινωνια ζουμε, αναφωνειτε φιλοι μου, αλλα πλεον ειναι αργα.

τωρα που σας κοψανε τη συνταξη, σας κοψανε τα δωρα, το μισθο, τα επιδοματα, τα προνομια σας και σε λιγο θα βγειτε κι εσεις στην αγορα να δουλέψετε με τους ιδιους ορους οπως ολοι, θυμηθηκατε τη συμπαρασταση αυτων που αμομυζουσατε για να υπαρχετε.

ειναι αργα.

θα κανουμε απεργια.... θα κλειστουμε στο μαγαζι του χαντε και θα κανουμε αναμεταδοση!

Stathis
13-06-13, 14:30
πετιεται στα σκουπιδια το 70% αυτου που παραγει

το ιλιγγιωδες αυτο νουμερο αντι να κλαπει (νομιμα και δημοκρατικα :th_Laie_67-1:) θα μπορουσε να επενδυθει.
και μια εταιρια με 50 εργαζομενους να γινει με 500.
σε αυτην ή σε καποια αντιστοιχη θα μπορουσαν να βρουν δουλεια τα παιδια σας, που τωρα ξενιτευονται για ενα καλυτερο αυριο, εσεις οι ιδιοι, οι γνωστοι οι μη γνωστοι σας που σιτιζονται πλεον στις μητροπολεις και τους δημους.

οχι ομως!
θελανε πενβε, εξοχικο, βαρκα, διακοποδανειο, iphone κλπ, ολα στην πλατη του ιδιωτη.
του κακου ιδιωτη, του κακου επιχειρηματια, του οποιου θελαμε να εξαφανιστει το εργοστασιο που πινει το αιμα του λαου, αλλα να παραμεινει ο φορος! :th_Laie_67-1:
θελανε να πεθανει η κατσικα του γειτονα!
παρολο που κλεβανε το 70% απο το γαλα που εβγαζε, το θελανε ολο!
παρτε το τιποτα λοιπον.:original:

A8hnaios
13-06-13, 14:35
o benny ειπε οτι σε 10 μερες ανοιγει ξανα η ΕΡΤ>>>>???? :whistle: :whistle:

Thomelef
13-06-13, 15:32
το ιλιγγιωδες αυτο νουμερο αντι να κλαπει (νομιμα και δημοκρατικα :th_Laie_67-1:) θα μπορουσε να επενδυθει.
σε αυτην ή σε καποια αντιστοιχη θα μπορουσαν να βρουν δουλεια τα παιδια σας, που τωρα ξενιτευονται για ενα καλυτερο αυριο, εσεις οι ιδιοι, οι γνωστοι οι μη γνωστοι σας που σιτιζονται πλεον στις μητροπολεις και τους δημους.

οχι ομως!
θελανε πενβε, εξοχικο, βαρκα, διακοποδανειο, iphone κλπ, ολα στην πλατη του ιδιωτη.
του κακου ιδιωτη, του κακου επιχειρηματια, του οποιου θελαμε να εξαφανιστει το εργοστασιο που πινει το αιμα του λαου, αλλα να παραμεινει ο φορος! :th_Laie_67-1:

Τι λες ρε φιλε...να πανε τα παιδια να δουλεψουν στον βρυκολακα που θα τους πινει το αιμα και τον ιδρωτα???

Πειτε μου ενα αναπτυγμενο κρατος ρε, που το βαρος του να ειναι στις δημοσιες υπηρεσιες. Ενα...μονο ενα. Δεν υπαρχει κανενα.

Αλλα φιλε, δεν ανυσηχω για τον ανυσηχο ελληνα που θα γινει χαμελαιοντας.

Monsta
13-06-13, 15:34
Το είπα και χθες αλλά έχει πολύ πλάκα. Οι κομμουνιστές έχουν καταλάβει την ΕΡΤ, τα σαϊτ αναμεταδίδουν την ΕΡΤ με καλεσμένους όλη την "αντιμνημονιακή" [sic] αφρόκρεμα, τα ιδιωτικά κανάλια σίγησαν και παρακολουθούμε μια προπαγάνδα σε στυλ βόρειας κορέας με αποκλεισμό απο την ενημέρωση κάθε "αντιφρονούντα" και απίστευτη πλύση εγκεφάλου κατα το δοκούν των "ενημερωτών".

Κατά τα άλλα, κάποιοι αποκαλούν εμάς παπαγαλάκια και μιλάνε για χούντα.

Πόσο ανόητοι μπορεί να είστε...

...;)

Dioskouroi
13-06-13, 17:39
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/600302_581925798496566_1779837355_n.jpg

120ie87
13-06-13, 18:16
Τα φερέφωνα της τρόικας και της κυβέρνησης τόσα χρόνια τώρα, πέσανε μέσα στο λάκκο που μας σκάψανε.*

*αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι γλιτώνουμε τον λάκκο, κάποιοι (πολλοί) είναι μέσα ήδη.... έρχονται και οι υπόλοιποι....

ORPHEUS
13-06-13, 18:21
:clap::clap::clap: έτοιμη η νέα τηλεόραση εκπέμπει ήδη www.nerit.gr :clap::clap::clap:

120ie87
13-06-13, 18:23
βρέχει πίτσες εκεί........... :D

Dioskouroi
13-06-13, 18:33
:clap::clap::clap: έτοιμη η νέα τηλεόραση εκπέμπει ήδη www.nerit.gr :clap::clap::clap:

όπως συνηθίζω να λέω: για χαχαχα και χουχουχου όλοι καλοί είναι....
βρε α στα διαλια...

S8N
13-06-13, 18:50
Μόνο το Nickelodeon μη κλείσει, παιδιά. Όσοι είναι γονείς καταλαβαίνουν.

Monsta
13-06-13, 22:25

οχι ομως!

Οχι βέβαια. Ποιοι ιδιώτες κ επιχειρηματίες; Αφού εδώ πέρα κάνουν οι άλλοι κουμάντο.

Άσε που αν ένας οργανισμός ΔΕΝ έχει υπεράριθμους εργαζόμενους και ΔΕΝ μπαίνει μέσα, ΔΕΝ είναι και δημοκρατικός. :facepalm:

Απλά πράματα για τα καταλαβαίνουν τα σοβιετικά λοβοτομημένα απολιθώματα.

Dioskouroi
13-06-13, 22:34
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/7804_381906995254405_104222655_n.jpg

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: :facepalm:
δεν γινεται να υπαρχει τοση μακακια εκει εξω.... ειναι αδιανοητο...
δλδ ωρες ωρες μεχρι κ γω πιστευω οτι τους ψεκαζουν....

απο vima.gr

hopeless....

Monsta
13-06-13, 22:40

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: :facepalm:
δεν γινεται να υπαρχει τοση μακακια εκει εξω.... ειναι αδιανοητο...
δλδ ωρες ωρες μεχρι κ γω πιστευω οτι τους ψεκαζουν....

απο vima.gr

hopeless....

:facepalm: WTF is this ??? :hystericalbs1::hystericalbs1: :thanks:

jkourkoulis
13-06-13, 23:04

Λεπτομέρεια θα πουν κάποιοι και με τι κάθεσαι Και ασχολείσαι αλλά όλη αυτή η βρώμα καταδεικνύει το επίπεδο κάποιων (συνήθως χρησιμοποιώ πρώτο ενικό και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου αλλά εδώ δε μπορώ να το κάνω, δεν είμαι γύφτος).

spar@
13-06-13, 23:08
Λεπτομέρεια θα πουν κάποιοι και με τι κάθεσαι Και ασχολείσαι αλλά όλη αυτή η βρώμα καταδεικνύει το επίπεδο κάποιων (συνήθως χρησιμοποιώ πρώτο ενικό και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου αλλά εδώ δε μπορώ να το κάνω, δεν είμαι γύφτος).

ψηνουν και λουκανικα πισω δες την πορτοκαλη ομπρελα....
αυτα ειναι!

oldcarskickass
13-06-13, 23:12
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι.

Για τους απλήρωτους του ΑΛΤΕΡ πότε θα διαδηλώσετε; Πότε θα κλείσετε καμιά μεσογείων;

Δεν είναι πολιτικό ή οτιδήποτε άλλο το σχόλιο, ο παραλληληρισμός έχει να κάνει ότι και στις 2 περιπτώσεις έκλεισαν κανάλια, απολύοντας κόσμο. από την μία βέβαια οι της ΕΡΤ θα πάρουν αποζημίωση και κατά ένα ποσοστό 1000 στους 2357 θα ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ κατά τα φαινόμενα.

Έκλεισε δηλαδή ένα μόρφωμα δημοσίου χαρακτήρα προσλήψεων (δλδ δεν απολύω) με μισθούς στελεχών μεγάλων πολυεθνικών που στα δελτία των τελευταίων 20 ετών δεν είχε αναφέρει ούτε μια μη πολιτικά καθοδηγούμενη είδηση και αντί να βγούμε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε καθόμαστε για συμπαράσταση. Δλδ εντάξει.

Και η μαλακία είναι ότι δεν έκλεισε και πλήρως, θα ξανανοίξει με τη μορφή της νερίτ.

Monsta
13-06-13, 23:23
Κανένας δεν θα απολυθεί Λευτέρη. Οι υπόλοιποι θα πάνε σε ΚΕΠ / νοσοκομεία.

Dioskouroi
13-06-13, 23:27
88 κηπουρούς η ΕΡΤ..... ε θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/996729_582065201815959_1564969856_n.jpg

Nassos Chryssinas

88 κηπουρούς η ΕΡΤ, μιλάμε σοβαρα;
Στο Μαραθώνα έχουμε 410 οικογένειες και ταίζουμε την μισή Αθήνα με φρέσκα λαχανικά. Πρέπει πάντως να ήταν μεγάλο αυτό το τηλεοπτικό μποστάνι με τόσα φρούτα εκεί μέσα, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Monsta
13-06-13, 23:46
.....

Η απροσχημάτιστη, παράνομη, αντιδεολογική, βλακώδης και ανενδοίαστη συμφεροντολογική συμπεριφορά των δημόσιων νεοτεμπέληδων, είναι που κατέλυσε τη Δημοκρατία πολλά χρόνια πριν.

Κάθε προσπάθεια να εξυγιανθεί το ελληνικό κράτος, σκοντάφτει πάνω σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα κρατικοδίαιτων κοπρίτων.

Δεν καταλύεται κάτι που δεν υπάρχει. Και οι διάφοροι ΕΡΤάριοι και άλλοι κοπρίτες, είναι η αιτία που η ίδια η δημοκρατία έχει φτάσει στον απόπατο της πολιτειακής ιστορίας της Ελλάδας.

Αν σε σκατά λουστείς, σκατίλα θα μυρίζεις.

spar@
13-06-13, 23:54
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι.

Για τους απλήρωτους του ΑΛΤΕΡ πότε θα διαδηλώσετε; Πότε θα κλείσετε καμιά μεσογείων;

Δεν είναι πολιτικό ή οτιδήποτε άλλο το σχόλιο, ο παραλληληρισμός έχει να κάνει ότι και στις 2 περιπτώσεις έκλεισαν κανάλια, απολύοντας κόσμο. από την μία βέβαια οι της ΕΡΤ θα πάρουν αποζημίωση και κατά ένα ποσοστό 1000 στους 2357 θα ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ κατά τα φαινόμενα.

Έκλεισε δηλαδή ένα μόρφωμα δημοσίου χαρακτήρα προσλήψεων (δλδ δεν απολύω) με μισθούς στελεχών μεγάλων πολυεθνικών που στα δελτία των τελευταίων 20 ετών δεν είχε αναφέρει ούτε μια μη πολιτικά καθοδηγούμενη είδηση και αντί να βγούμε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε καθόμαστε για συμπαράσταση. Δλδ εντάξει.

Και η μαλακία είναι ότι δεν έκλεισε και πλήρως, θα ξανανοίξει με τη μορφή της νερίτ.

οχι και τπτ αλλο απ το αλτερ εχουν περασει και ωραια γκομενακια, και το βραδυ επαιζε και καμια λαιτ....
οχι σαν τους αλλους στην Ερτ που τις εβλεπαν μουλωχτα πισω απ την Σταη....

120ie87
14-06-13, 00:00
88 κηπουρούς η ΕΡΤ..... ε θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι.

^ και λίγα λες!

ακούς εκεί 88 κηπουρούς!!! θα τρελαθούμε τελείως γ@μω την τρέλα μου μέσα με το μπ@ρδελο.....

oldcarskickass
14-06-13, 00:01
Κανένας δεν θα απολυθεί Λευτέρη. Οι υπόλοιποι θα πάνε σε ΚΕΠ / νοσοκομεία.

Τώρα αλήθεια, μιλάς σοβαρά; Από όσο ξέρω οι ελλείψεις στα νοσοκομεία εστιάζονται σε αναλώσιμα όχι περιφερόμενους ανειδίκευτους.

Η δεν κοιτάνε με πόσα χρήματα δουλεύουν οι γιατροί θα βάλουν ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ άχρηστους ως προς το έργο μέσα στο σύστημα; Τι γίνεται ρε συ, σοβαρά τώρα;

120ie87
14-06-13, 00:03
ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ.....

(τα νοσοκομεία ας κλείσουν.... στα @@ τους....)

Monsta
14-06-13, 00:24
Αθάνατε ελληνικέ σοσιαλιΖμέ. Χαχαχαχα παντού διδάσκουμε. :th_Laie_67-1:

Υπερχρεωμένο το ελληνικό χωριό ''ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ'' στην Ουγγαρία.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/06/wp_11321_0-1.jpeg

https://romiazirou.blogspot.gr/2011/12/blog-post_1328.html?m=1

Monsta
14-06-13, 00:28
Τώρα αλήθεια, μιλάς σοβαρά; Από όσο ξέρω οι ελλείψεις στα νοσοκομεία εστιάζονται σε αναλώσιμα όχι περιφερόμενους ανειδίκευτους.

Η δεν κοιτάνε με πόσα χρήματα δουλεύουν οι γιατροί θα βάλουν ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ άχρηστους ως προς το έργο μέσα στο σύστημα; Τι γίνεται ρε συ, σοβαρά τώρα;

Το ανακοίνωσε χθες ο Σαμαράς. Είπαμε, no hope.

oldcarskickass
14-06-13, 00:45
Θεωρώ πλέον ότι έχει καταντήσει όποιος έχει την ελάχιστη κοινή λογική να φαίνεται και κακός, ή κάπου έχω τραγικά λάθη στο χαρακτήρα/αξίες/τρόπο σκέψης μου, οπότε δε θα εκφραστώ...

120ie87
14-06-13, 08:47
Το παλάτι του Buckingham έχει 8 κηπουρούς.

Δείτε και μια-δυο φωτογραφίες του κήπου του παλατιού:

https://www.constellationtravelexperience.com/wp-content/uploads/2013/04/england-buckingham-palace-april-12-20136a00d834519d9469e200e5522015ce8833-800wi.jpg

https://www.london-attractions.info/images/blogs2011/Buckingham%20Palace%20Garden%20Tours.jpg

https://also.kottke.org/photos/200107uk/buck_garden.jpg

120ie87
14-06-13, 08:54
^ πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Garden_at_Buckingham_Palace

πηγαίνετε εκεί που λέει: "landscape, lake and artworks"

Ptboul
14-06-13, 08:54
Αυτοί είναι ιν χάουζ, έχει και άουτσορσινγκ. Έχει θέση και για τον σπάρα https://www.dailymail.co.uk/news/article-2242126/Queen-looking-hire-new-gardeners-Buckingham-Palace-princely-sum-300-week.html

120ie87
14-06-13, 08:59
Πάνο, εκείνοι είναι ιν-χαουζ, οι άλλοι είναι ιν-μπορντελ....

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ έγραφε ότι σώθηκαν όταν έβαζαν τους μισθούς μέσω τραπέζης επειδή πρώτα 2 φορές το μήνα στο πάρκινγκ της ΕΡΤ γινόταν το αδιαχώρητο (όταν έρχονταν εκείνοι που δεν πάταγαν ποτέ για να πληρωθούν....)

Monsta
14-06-13, 10:26
Το παλάτι του Buckingham έχει 8 κηπουρούς.

Μην ανησυχείς. Οι πρώην 88 της ΕΡΤ θα επαναφέρουν (εθελοντικά) το προαύλιο στην αρχική του κατάσταση στο πι και φι.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/06/picard_WTF-1.jpg

ntinos
14-06-13, 10:29
Γενικως,,, πολλα ακουγονται....

https://tvnea.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9108.html

https://soundcloud.com/ert_anoixth/va8adtesniwv

Dioskouroi
14-06-13, 10:32
ναι τωρα το θυμηθηκαν που καιγεται ο κ@λος τους.... βρε... απελαση βρε!!

Monsta
14-06-13, 11:01
Θεωρώ πλέον ότι έχει καταντήσει όποιος έχει την ελάχιστη κοινή λογική να φαίνεται και κακός, ή κάπου έχω τραγικά λάθη στο χαρακτήρα/αξίες/τρόπο σκέψης μου, οπότε δε θα εκφραστώ...

Όχι Λευτέρη, δεν έχεις κανένα τραγικό λάθος.

Το ότι ενοχλεί πολλούς η κριτική και η άλλη άποψη για το δημόσιο βίο το χουμε πάρει χαμπάρι. Πως είναι δυνατόν άλλωστε να περάσει η ζάλη μετά από 40 χρόνια πάρτι ?

Just don't let them fck with your brain.

εδιτ: χαίρομαι που βλέπω νέους συμμετέχοντες να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη σχιζοφρένεια. :)

Stathis
14-06-13, 11:03
Γενικως,,, πολλα ακουγονται....

https://tvnea.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9108.html

https://soundcloud.com/ert_anoixth/va8adtesniwv

τυφλα να εχει ο γκεμπελς ντινο.

μας τρωγαν τα λεφτα και μας κοροϊδευαν, αυτο εχει συμβει και τιποτε αλλο.
το ξερουν και οι πετρες, τωρα προσπαθουν να μας πεισουν οτι αυτο που βλεπουμε με τα ματια μας, δεν ειναι ετσι ,αλλα αλλιως. :th_Laie_67-1:

Δημοψηφισμα για να δουμε ποσοι θελουν να πληρωνουν δημοσιο φορεα τηλεορασης. τολμανε?

Γιατι δεν προτεινουν οι ιδιοι τη λειτουργια του φορεα χωρις κανενα κοστος για τον πολιτη? να παρουν ολον τον κοσμο με το μερος τους.
να λειτουργει με εμπορικα κριτηρια και να εχει εσοδα-εξοδα.
μονο απο την εκμεταλευση του αρχειου (το οποιο δεν ειναι της ανωνυμης εταιριας ερτ και κανενος αλλου που θα συσταθει μετα, αλλα δικο μας αφου εμεις και οι πατεραδες μας το εχουμε πληρωσει), θα μπορουσε να υπαρχει ενα αρκετα μεγαλο εσοδο.
ας παρουν διαφημισεις, ας δουν τι θελει ο κοσμος, ωστε να ερθουν και διαφημιζομενοι.
δεν γινεται να λειτουργει ενα μεσο με σοβιετικα κριτηρια στην εποχη μας ειτε ειναι δημοσιο ειτε ιδιωτικο.

και εν τελει, γιατι δεν μαζευονται οι εγαζομενοι που διαμαρτυρονται να κανουν ενα δικο τους καναλι και να τεθουν ετσι υπο την κριση του κοσμου και της αγορας?
Τι φοβουνται, αφου εχουν ολα τα δικια με το μερος τους.
αυτοι ειναι οι αντικειμενικοι της ενημερωσης, αυτοι ειναι οι ποιοτικοι των προγραμματων, επρος, τι φοβαστε κυριοι, ανοιξτε δικο σας καναλι.

Stathis
14-06-13, 11:06
δυστυχως οποιος εχει στοιχειωδεις ηθικες αρχες, και στοιχειωδη κοινη λογικη στην εποχη μας αντιμετωπιζεται ως κακος ανθρωπος που δεν συμπαραστεκεται στους αλλους.
αυτη ειναι μια μεγαλη πλανη, ιστορικα αν μελετησει κανεις εχει συμβει και σε αλλες κοινωνιες στα προθυρα ή υπο κατάρρευση.

Stathis
14-06-13, 11:41
και εν τελει, γιατι δεν μαζευονται οι εγαζομενοι που διαμαρτυρονται να κανουν ενα δικο τους καναλι και να τεθουν ετσι υπο την κριση του κοσμου και της αγορας?
Τι φοβουνται, αφου εχουν ολα τα δικια με το μερος τους.
αυτοι ειναι οι αντικειμενικοι της ενημερωσης, αυτοι ειναι οι ποιοτικοι των προγραμματων, επρος, τι φοβαστε κυριοι, ανοιξτε δικο σας καναλι.

απλα αναρωτιεμαι αν οι καλοι και τιμιοι εργαζομενοι προχωρουσαν σε δικο τους μεσο, για να ικανοποιηθουν και τα παγια αιτηματα της αριστερας και του κκε που λεει να παρουν οι ιδιοι οι εργαζομενοι τις τυχες τους στα χερια τους χωρις κανεναν κεφαλαιοκρατη να καρπωνεται την υπεραξια της δουλειας τους, θα προσλαμβαναν 88 κηπουρους?
θα εδιναν στον λυριτζη (και αλλους παρομοιους), 324 χιλιαρικα το χρονο?
θα πληρωναν αδρα εκπομπη με τον κυρ σπυρο να τα πινει με τα φιλαρακια του?

θα τα εκαναν ολα αυτα ή οχι?
αν τα εκαναν ακριβως ετσι και καταφερναν να επιζησουν, παω πασο, τοτε θα ξεμπροστιαζαν ενα ολοκληρο συστημα που πριν τους εδινε 4% τηλεθεαση και θα αποδεικνυαν οτι ειναι πλαστο και καλπικο.

αν ομως δεν προσλαμβαναν 88 κηπουρους, δεν εβαζαν 3 (!!!) γραμματεις και διευθυντη γραφειου σε καθε μεγαλο-στελεχος, δεν εδιναν 324 χιλιαρικα σε λυριτζηδες, ουτε χρεωναν χιλιαδες ευρω το λογαριασμο της εταιριας για τα κατρουτσα του κυρ σπυρου, τοσα χρονια γιατι τα ανεχονταν ολα αυτα?
γιατι δεν εκαναν απεργια για να φυγουν οι κηπουροι, οι γραμματεις, οι φαρισαιοι, ο κυρ σπυρος, οι λυριτζηδες κλπ?

δεν υπαρχει απαντηση, ή μαλλον υπαρχει και την ξερουμε ολοι.

μην περιμενετε να μας φυγουν απο το σβερκο τα παρασιτα ετσι ευκολα.
θα δωσουν μαχη μεχρις εσχατων.

Monsta
14-06-13, 11:44
Το βαθύ κράτος βρυχάται...

του Κώστα Στούπα

Η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της μεταπολιτευτικής πελατοκρατίας, δείχνει πως το μαχαίρι ακούμπησε για πρώτη φορά το κόκκαλο του βαθέους κράτους.

Το βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης δομήθηκε με την έλευση των πρασινοφρουρών συνδικαλιστών, εν είδη κομματικών κομισάριων του καταστροφικού όπως αποδείχτηκε για τη χώρα, πειράματος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όσοι έχουν μελετήσει το σοβιετισμό ξέρουν πως οι κομισάριοι του κόμματος είχαν μεγαλύτερη ισχύ από τους διευθυντές στα εργοστάσια ή τους αξιωματικούς στο στρατό. Πολιτικούς επίτροπους τους έλεγαν στον εμφύλιο στο ΔΣΕ.

Ανάλογο ήταν το μοντέλο των ναζισμού με τα μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος στην οικονομία και τα Βάφεν Ες Ες στο στρατό.

Το κόμμα σε αυτά τα καθεστώτα απλώνεται σαν καρκίνος και κυριαρχεί σε κάθε δραστηριότητα. Στο ελληνικό σοβιετικό μοντέλο συμμετείχαν αναλογικά όλα τα κόμματα στο μηχανισμό διοίκησης του δημοσίου και της χώρας και αυτά που κυβέρνησαν και αυτά που δεν κυβέρνησαν. Δεν είναι τυχαίο πως η αριστερά στις συνδικαλιστικές εκλογές του δημοσίου είχε πάντα πολλαπλάσια ισχύ σε σύγκριση με τα εκλογικά της ποσοστά.

Η Ελλάδα δεν κυβερνάται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία που κερδίζει τις εκλογές αλλά από το μηχανισμό των μεσαίων στελεχών του κόμματος που κερδίζει τις εκλογές (σε αγαστή συνεργασία με τους συνδικαλιστές και των υπολοίπων κομμάτων).

Οι διοικητές που διορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ και τις λοιπές κρατικές επιχειρήσεις και οι διευθυντές στο υπόλοιπο δημόσιο στην ουσία είναι διακοσμητικοί. Τη διοίκηση την έχουν οι συνδικαλιστές με τους πελάτες τους. Όσοι δεν συμβιβάζονται εκπαραθυρώνονται. Όσοι συμβιβάζονται κερδίζουν μερίδιο στα λάφυρα...

Όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί, σε όσο ικανούς διοικητές και διευθυντές να αναθέσουν την αναδιάρθρωση μιας επιχείρησης ή μιας διεύθυνσης καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν το θέλουν τα πραγματικά αφεντικά: Το ιδιότυπο παρακράτος της μεταπολίτευσης. Αν δεν διαλυθεί το παρακράτος καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει.

Το μεταπολεμικό παρακράτος της δεξιάς δομήθηκε με βάση ανταλλάγματα όπως οι άδειες για ταξί, φορτηγά και άλλα προνόμια και μονοπώλια.

Το μεταπολιτευτικό παρακράτος ανάλογα, ανδρώθηκε με τις θέσεις στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και τα προνόμια των συντεχνιών.

Η ΕΡΤ όμως αποτελεί την κορωνίδα του μεταπολιτευτικού παρακράτους τόσο γιατί το είδος του παρασιτισμού που προάγει στην κοινωνία και την οικονομία όσο και για την πολιτική ισχύ της λόγω της θέσης της στην άλλη ισχυρή συντεχνία, της δημοσιογραφίας.

Παρατηρήσατε πως μετά τη απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ τα μόνα δελτία ειδήσεων που βρίσκονταν στον αέρα ήταν αυτά των απολυμένων της κρατικής τηλεόρασης.

Η πρωτοβουλία Σαμαρά ήταν αιφνιδιαστική και ενδεχομένως απροετοίμαστη. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης σύρθηκαν από το βαθύ κράτος να απειλήσουν την κυβέρνηση.

Η αντιπολίτευση ούτως ή άλλως όπως κάθε αντιπολίτευση εδώ και δεκαετίες κινείται ευκαιριακά πλειοδοτώντας σε αιτήματα.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης φαίνεται πως θα καταλήξουν τη Δευτέρα σε μια σύνθεση να ανοίξει όσο το δυνατόν νωρίτερα η νέα ΕΡΤ.

Το σωστό θα είναι να μην ανοίξει ξανά και ποτέ.

Ποιος χρειάζεται ενημέρωση με κρατική σφραγίδα στην εποχή που μαθαίνεις τι συμβαίνει στον κόσμο σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου και χιλιάδων άλλων επιλογών.

Η κρατική τηλεόραση είχε αξία την εποχή του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μονοπωλίου για να ασκεί η εκάστοτε κυβέρνηση την προπαγάνδα της.

Είναι πιο αντικειμενική η κρατική τηλεόραση ή η δυνατότητα του πολίτη να επιλέγει από πού θα ενημερωθεί δωρεάν ή με συνδρομή. Οι μετρήσεις δείχνουν πως η κοινωνία δεν δείχνει εμπιστοσύνη στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Σίγουρα μια κοινωνία χρειάζεται δημόσια τηλεόραση για τις ανάγκες της παιδείας και του πολιτισμού.

Για τις ανάγκες της παιδείας και του πολιτισμού αρκεί το κανάλι της Βουλής και δυο ραδιοφωνικές συχνότητες με 100 ανθρώπους προσωπικό και συνθήκες εργασίας ιδιωτικού τομέα και όχι με 2.700 και ετήσια επιδότηση που αρκεί για τις συντάξεις 25-30.000 ανθρώπων.

Το κανάλι της Βουλής είναι υπεραρκετό γιΆ αυτό. Τα έσοδά του θα μπορούσαν να προέρχονται από τις εισφορές για τις άδειες λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών και σταθμών.

Η ΕΡΤ και η ΕΣΗΕΑ κυβερνάνε αυτό το τόπο;

Monsta
14-06-13, 11:52
Θα σου πω εγώ τι ήταν η ΕΡΤ. Έτσι όπως την έζησα

Από τον τοίχο του Δ. Αλικάκου στο φ/β

Θα σου πω εγώ τι ήταν η ΕΡΤ. Έτσι όπως την έζησα.

Υπάρχει μια ξένη λέξη, γνωστή σε όλους: SOS.

Ξέρεις τι σημαίνει αυτή η λέξη; Αμ δεν ξέρεις. Άκου.

Κάθε βράδυ που γινόταν ο προγραμματισμός της επόμενης μέρας, δηλαδή ποια θέματα θα καλυφθούν (θα γίνουν ρεπορτάζ), υπήρχε δίπλα από κάποια θέματα η λέξη SOS. Ήταν το ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ που χαρακτήριζε όχι τη σπουδαιότητα ενός θέματος, αλλά τη σπουδαιότητα αυτού που το έδινε. Ήταν τα λεγόμενα θέματα «παραγγελιές».

Παράδειγμα: Ερχόταν ένα χαρτί π.χ. από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ που έλεγε «να καλυφθεί αυτό το θέμα και να παίξει στο κεντρικό δελτίο». Τα θέματα παραγγελιές (SOS) ήταν συνήθως ΑΣΗΜΑΝΤΑ (αν ήταν σημαντικά τα είχε αξιολογήσει ήδη ο αρχισυντάκτης βάρδιας). Και όταν λέμε ασήμαντα ας βάλει ό,τι θέλει ο νους σας (από ασήμαντες κομματικές εκδηλώσεις, μέχρι Γιορτή του Μελιού στην Άνω Παναγιά). Από κει και πέρα τα πράγματα έπαιρναν το δρόμο τους. Το (ασήμαντο) SOS του προέδρου ήταν η απόλυτη εντολή στην ΕΡΤ. Κλαρίνο όλοι.

Βέβαια ο Πρόεδρος ή ο Γενικός ή ο γνωστός παρουσιαστής δεν είχαν, τις περισσότερες φορές, άμεση σχέση με αυτό που ζητούσαν, αλλά ήταν παραγγελιές τρίτων (υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, επιχειρηματίες κοκ.). Θελήματα έκαναν οι άνθρωποι και δημόσιες σχέσεις.

Δικαίωμα σε παραγγελιές (εκτός από τους παραπάνω) έφτασαν να έχουν κάτι απίθανοι τύποι: συνδικαλιστές, μεγαλοπαράγοντες, ακόμα και κομματικά στελέχη που απευθείας σήκωναν το τηλέφωνο και απαιτούσαν.

Αυτό που έβλεπε ο τηλεθεατής στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές ήταν σε μεγάλο βαθμό θέματα SOS. Έβλεπε ο πολίτης την παρουσίαση μιας έκθεσης ζωγραφικής και χαιρόταν ότι «η ΕΡΤ βρίσκεται κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό». Ο πολίτης όμως δεν έμαθε ποτέ γιατί παρουσιαζόταν αυτή η έκθεση και όχι κάποια άλλη. Αυτή η συναυλία και όχι κάποια άλλη. Αυτή η παρουσίαση βιβλίου και όχι κάποια άλλη. Αυτό το πολιτιστικό δρώμενο και όχι κάποιο άλλο. Αυτή η ομιλία βουλευτή και όχι κάποιου άλλου. Δεν έμαθε γιατί δεν ήξερε.

Η επιλογή θεμάτων ήταν το αποτέλεσμα ενός παρασκηνίου γνωστού σε ΟΛΟΥΣ στην «δημόσια τηλεόραση». Κανείς δεν μιλούσε για τον απλούστατο λόγο ότι με αυτόν τον τρόπο όλοι έκαναν τη δουλειά τους. Και οι πάνω και οι κάτω.

Η κεφαλή του συστήματος ήταν ο εκάστοτε υπουργός τύπου. Ήταν αυτός που επέλεγε τις διοικήσεις οι οποίες με τη σειρά τους έκαναν τα πάντα όχι μόνο να μην δυσαρεστήσουν αυτόν, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έπρεπε να κρατούν ισορροπίες γιΆ αυτό και έτρεμαν τη γκρίνια (ή και τις καταγγελίες) των κομμάτων. Άλλωστε τα κόμματα συνομιλούσαν μαζί τους. Τους είχαν ανάγκη. Και εκείνοι εκείνα. Η φράση «το ΚΚΕ (ή το ΠΑΣΟΚ ή Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ κοκ) θέλει συνεργείο» ήταν κλισέ στην αίθουσα σύνταξης. Αφού το κόμμα ήθελε τηλεοπτική κάλυψη, η δημοσιογραφική αξιολόγηση περίσσευε. Ποτέ άλλοτε ο δημοσιογράφος δεν ένιωσε πιο διακοσμητικός όσο στην ΕΡΤ. Αλλά, είπαμε, ο λαός έβλεπε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του ποιητή κ. Ανύπαρκτου και αναφωνούσε: «να το σοβαρό κανάλι!».

Κάποια στιγμή τόλμησα να βάλω μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση με θέμα τον Καβάφη. Μόλις το είδε ο προϊστάμενος με κοίταξε έκπληκτος και ρώτησε: «ποιος έδωσε αυτό θέμα;». «ΕΓΩ, γιατί αξιολόγησα ότι είναι σπουδαία εκδήλωση», του απάντησα. «Καλά, αν βρούμε συνεργείο να πάμε». Συνεργείο βέβαια δεν βρέθηκε ποτέ. Γιατί το θέμα δεν ήταν SOS. Δεν είχε έρθει από ψηλά.

Αυτή ήταν η κατάσταση στην ΕΡΤ. Οι παλιοί, αυτοί που δεν φοβούνται να μιλήσουν, έχουν να πουν πολλά. Ρωτήστε τους. Κάποτε ήρθε ένας νέος διευθυντής με όρεξη και πρόγραμμα να βάλει τάξη στην αταξία. Έτσι έλεγε. Την πρώτη μέρα της θητείας του καθώς ήταν σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων, η πραγματική διοίκηση της ΕΡΤ (οι συνδικαλιστές-άλλη πληγή αυτή) του «έριξε μαύρο» (σταμάτησαν για λίγα δευτερόλεπτα την εκπομπή σήματος-μαύρο στην οθόνη). Ήταν το σήμα και η προειδοποίηση: «κουμάντο εδώ κάνουμε εμείς και κάτσε φρόνιμα». Και όντως έκατσε φρόνιμα. Βρείτε τον και ρωτήστε τον να σας τα πει.

Όλοι ασέλγησαν στην ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση ξεκίνησε ως μια παρθένα κόρη, και στο τέλος κατάντησε πόρνη. Όλοι υπήρξαν πελάτες της.

Την ΕΡΤ δεν την έκλεισε κανείς. ΠΕΘΑΝΕ. Από αλλεπάλληλους βιασμούς.

ΟΛΩΝ.

Φώναζε η καημένη SOS, αλλά δεν την άκουγε κανείς.

Ασχολίαστο.

Dioskouroi
14-06-13, 11:59
Αν και προσωπικά θεωρώ ότι το τερμάτισμα της μ@λακίας έγινε όταν ο 902 αποφάσισε να αναμεταδίδει το σήμα της ΕΡΤ, και πέραν αυτής ουδεμία μ@λακία αναγνωρίζω μεγαλύτερη ή διασκεδαστικότερη,

σήμερα το πρωί άκουσα κάτι που ομολογώ με έκανε να αμφισβητήσω την προηγούμενη απόφασή μου.

Είπε, το λεπόν, ένας επαναστάτης -του ανατομικού μέρους που χρησιμοποιούμε για να καθόμαστε- τυπάς στο πειρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ότι η χουντική απόφαση της κυβέρνησης είναι λανθασμένη, διότι εκτός των άλλων, λέει, η ΕΡΤ έχει υπογράψει συμφωνίες με ευρωπαϊκούς οργανισμούς για αναμεταδόσεις και λοιπές υποχρεώσεις, οπότε, συνέχισε ο θεούλης, δεν είναι σωστό να αθετούμε συμφωνίες που έχουμε αναλάβει...

ΟΚ;

Δηλαδή, μπορούμε να ακυρώσουμε εν μία νυκτί συμφωνίες και υποχρεώσεις που αφορούν ανθυποθεματάκια, όπως π.χ. δάνεια για να πλερώνουμε το αλεύρι που εισάγουμε για να μην ( ; ) πεθαίνουν παιδάκια στο σχολείο, αλλά για σοβαρά θέματα, όπως η υποχρέωση αναμετάδοσης των Eurovision, ε βρε αδερφέ, πρέπει να τιμούμε τις υπογραφές μας.

Να διευκρινίσω, ότι έχω αφοδευμένους τόσο τους «αριστερούς» όσο και τους «δεξιούς». Αυτό, όμως, που μου προκαλεί τον γέλωτα (από προσωπική ίσως διαστροφή), είναι η ευκολία με την οποία ο κάθε ένας τις είναι διατεθιμένος να διαστρεβλώσει τις απόψεις, τις θεωρίες και τα «πιστεύω» του απλά και μόνο για να κάνει τη δουλίτσα του, εν προκειμένω να μαζέψει «μπράβο», χειροκροτήματα και... κουκιά. Ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο, όπως θα έλεγε και ο Φρειδερίκος.

Και πάνω που έγραφα αυτές τις γραμμές, ιδού: https://www.gazzetta.gr/stili/mikroi-hrwes/article/515338/o-902-trolarei-digea-kai-kyvernisi

Είναι πράγματι ευλογία να έχεις γεννηθεί και να ζεις σε αυτόν τον όμορφο τόπο: αν δεν σε αφορά συναισθηματικά το όλο αλισβερίσι, η διασκέδαση και ψυχαγωγία που σου προσφέρει είναι ανεκτίμητη. Αθάνατο αττικό άλας!

Stathis
14-06-13, 12:15
Αυτό, όμως, που μου προκαλεί τον γέλωτα (από προσωπική ίσως διαστροφή), είναι η ευκολία με την οποία ο κάθε ένας τις είναι διατεθιμένος να διαστρεβλώσει τις απόψεις, τις θεωρίες και τα «πιστεύω» του απλά και μόνο για να κάνει τη δουλίτσα του, εν προκειμένω να μαζέψει «μπράβο», χειροκροτήματα και... κουκιά.

φιλε μανο χτυπησες τζακ ποτ (τζακ παατ που θαλεγε και ο νιγκας)!

αυτο ακριβως ειναι το σημειο που χαρακτηριζει την κοινωνια μας, απο εκει ξεκινησε η παρακμη μας.
οταν ο καθενας παρουσιαζε το προσωπικο, ατομικο του συμφερον, ως κατι συνηθες, κοινως αποδεκτο, φυσιολογικο, ηθικο κλπ, και ΔΕΝ εισεπραξε ντοματες, αλλα ειτε χειροκροτηθηκε, ειτε απλα αγνοηθηκε (αναλογα με το ταλεντο που ειχε στη διασρευλωση της πραγματικοτητας), τοτε ξεκινησε μαθηματικα η διαλυση.
οσο περισσοτεροι καταλαβαιναν οτι μπορουν να το κανουν αυτο, κομψα, λιγοτερο κομψα ή τελευταιως και φορα παρτιδα (οπως λεγεται), τοσο αυξανονταν τα φαινομενα που συζηταμε.
στο τελος, οταν ολος ο πληθυσμος εθιζεται στο οτι η κλοπη δεν ειναι αδικημα, ηθικο πρωτα απ ολα, καθως καθε ηθικος φραγμος εχει αρθει, ουτε ποινικο στη συνεχεια αφου κανεις δεν τιμωρειται, αντιθετα οποιος κλεβει και το δενει ωραια με μια αρλουμπα που την πασαρει ως αριστερη ή δεξια ιδεολογια, προκοβει και γινεται αποδεκτος απο την κοινωνια (των υπολοιπων κλεπτων), καταληγουμε σε ενα κρατος αντιστοιχων πολιτων.

αν το δουμε ιστορικα η κριση ξεκινησε ως ηθικη, κριση αξιων εδω και πολλα χρονια, αργοτερα εγινε οικονομικη και πολιτικη, σημερα ειναι γενικη.

δυστυχως δε ξερω αν το υγιες που εχει απομεινει, μπορει ή γινεται να σωθει.

Dioskouroi
14-06-13, 12:21
Απλα ακομα, δεν... δεν θελουμε....

....να λευτερωθείς πρώτα-πρώτα απΆ τον Τούρκο. Αυτό ήταν το πρώτο σκαλοπάτι. Έπειτα, αργότερα άρχισε ο καινούργιος αυτός αγώνας, να λευτερωθείς από τον μέσα Τούρκο-από την αμάθεια, από την κάκητα, από τον φθόνο, από το φόβο, από την τεμπελιά, από τις φανταχτερές ψεύτικες ιδέες, και τέλος από τα είδωλα, όλα τα είδωλα, και τα πιο σεβαστά κι αγαπημένα.
Νίκος Καζαντζάκης - Αναφορά στον Γκρέκο

Kostas_1
14-06-13, 12:35
Λοιπόν τις τελευταίες μέρες είχα και γω την απορία γιατί αντιδρά τόσο "δεμένο" το συνάφι των δημοσιογράφων στο κλείσιμο της ΕΡΤ, όχι τόσο για τον τρόπο που έγινε, όσο για την ανάγκη να μην αλλάξει τπτ και πχ δεν αντέδρασαν το ίδιο στο κλεισιμο του Αλτερ, ή πόσο μάλλον άλλων εταιρειών όπως ειπώθηκε και πριν.

Μέχρι που χθες το βραδύ σε συνάντηση που παραβρέθηκα πήρα μια ομολογουμένως καθαρή απάντηση σε μια κρίση ειλικρίνειας από γνωστό βολεμένο του είδους:

"Τι λες ρε φίλε, ξέρεις τι είναι να βγουν στη πιάτσα ψάχνοντας για δουλειά στους ιδιωτικούς σταθμούς όλοι αυτοί οι απολυμένοι; Άσε που πολλοί από αυτους είναι ικανοί και μπορεί να μας εκτοπίσουν ή τουλάχιστον να χρησιμοποιηθούν για να μας πιέσουν τους μισθούς. Καταλαβαίνει τι ζημιά μας γίνεται στις θέσεις και στους μισθούς μας; Σιγά μην αφήσουμε το Σαμαρά να μας καταστρέψει"

Ανιδιοτελής υποστήριξη ε?

Stathis
14-06-13, 12:46
ειναι πεντακαθαρο κωστα.
η λογικη λεει οτι οι καλυτεροι ηδη εχουν δεχθει προτασεις και κανουν συζητησεις.
η πλεμπα θα περιμενει να χωθει στο νεο φορεα με τους γνωστους τροπους.

γι αυτο ανησυχει η "πιατσα"...

Monsta
14-06-13, 13:20
Μάνο, είσαι απολαυστικός. :thanks:

Stathis
14-06-13, 14:08
Ανιδιοτελής υποστήριξη ε?
αντι να γινει το ηθικο και συμφερον, εγινε το συμφερον και ηθικο.
δεν χρειαζεται να πουμε τιποτε αλλο, ολα ειναι σαπια, μην περιμενουμε θαυματα.

Monsta
14-06-13, 14:11
Να συνεχίσουμε να κράζουμε μπορούμε αφεντικό ?

Stathis
14-06-13, 14:15
αφεντικο ειμαι μονο του εαυτου μου.
μπορεις να πεις οτι θελεις αρκει να μην παραβιαζεις τους κανονες.
(και την κοινη λογικη).