Επιστροφή στο Forum : [E46] Ηλεκτρικα αναδιπλούμενος καθρεπτης compact
Καλησπερα και καλος σας βρηκα σε ολα τα μελοι.Μολις απεκτησα ενα 316Τi με κινητηρα n45 αφου δεν καταφερα τελικα ουτε ενα 4πορτο ε36 318i ουτε ενα coupe 36αρι is νατα κανω m3.Ειδη το αμαξι επηδη ηταν σε κακη κατασταση μεσα (μπεζ δερμα κ.τ.λ.) το εχω γδησει ολο για πλυσημο.Τα ερωτηματα πολλα αλλα για αρχη επηδη θελω καθρεπτη οδηγου και ειναι ηλ.αναδηπλομενος (κολημα να βαζω οτι εχει το αμαξι απο την μανα του) ποσσα καλωδια εχει αυτος???Βρησκω πολλους στο ebay με διαφορες τιμες αλλα δεν ξερω ποιον να παρω.(ebay.de)Eυχαρηστω!!!
Bazil Van Sinner
25-03-13, 13:25
Kαλως ηρθες Γιωργο,καλα ποσταρισματα.
Θα λυθουν αμεσα ,αν οχι ολες,οι περισσοτερες αποριες σου!
Καλησπερα.Το ελπιζω γιατι δεν ειναι αμαξι νατο κανω πειραματοζωο οπως το τετραπορτο e36 που ειχα παλια.Βεβαια τα ειχα ειχα μαθει απ'εξω σχεδον ολα απο θεμα ξεμονταρισμα/μονταρισμα.Σε αυτο το αμαξι καλητερα να τα μαθω απο πιο εμπειρους και να τα κανω!!!
giannis_compact
25-03-13, 15:03
Εχεις καθισματα με μνημες η απλα;
Οχι δεν ειναι ηλεκτρηκα αν καταλαβα τι λες.Ειναι χειροκινητα μπακετ μετα μαξιλαρακια στα ποδια τα οποια εχουν και μια πλεξουδα ενομενη απο κατω η οποια ομως μετα λιγα που ξερω δεν καταλοιγει πουθενα.Προφανος ειναι 'η αναμονη για θερμενομενα 'η ηλεκτρικα.
giannis_compact
25-03-13, 15:34
Αναμονες λιγο δυσκολο να εχει. Μαλλον ειναι η πλεξουδα του αεροσακου. Υπαρχουν δυο τυποι αναδιπλουμενων καθρεπτων. Ο ενας με μνημες ο αλλος χωρις. Γιατι ψαχνεις, εσπασε ο δικος σου;
Λες να ειναι για τους αεροσακους???Δεν εχω δει κατι με κενο στο καθησμα που να μαρτιρει οτι ειναι με αεροσακους.(αν ειναι, ειναι σοβαρο γιατι τις εχω ξε-κουμποσει αρκετες φορες που το πλενω μεσα).Οσο για τον καθρεπτη το πηρα το αμαξι με σπασμενο καθρεπτη.ηταν πιασμενος με μια βιδα περαστη ισα ισα να στεκετε.τα καλωδια πιο μεσα και δεν βλεπω ποσσα ειναι.θατα δω σε κανα μηνα που το βαζω μεσα για να μου φτιαξουν κατι γρατζουνιες οποτε θατο λυσω και θατο δω.απλα ελεγα μηπως ξερει κανενας γιανα τον αγορασω και νατον εχω ετοιμο να μπει.μεσα εχει κουμπι αναδιπλωσης που αναδιπλωνει του συνοδηγου
giannis_compact
25-03-13, 15:55
Ο ηλεκτρικα αναδιπλουμενος με μνημες εχει μια φυσα με 11 καλωδια. Ο απλος ηλεκτρικα αναδιπλουμενος εχει δυο φυσες, μια μικρη με δυο καλωδια και μια λιγο μεγαλυτερη.
Αυτα σου ταιριαζουνε, μονο απο κομπακτ!
https://www.ebay.de/itm/Spiegel-links-BMW-3er-E46-elektr-klappbar-01-05-Compact-anklappbar-Ausenspiegel-/330662285051?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3ABMW%7CPlatform%3AE46&hash=item4cfd020efb#ht_1469wt_1037
https://www.ebay.co.uk/itm/NS-Power-Folding-Mirror-For-BMW-E46-3-Series-Compact-SE-/220755950740?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3366147c94
Ευχαριστω παρα πολυ.Επανερχομαι αυριο με λεπτομεριες απο τα καλωδια του καθρεπτη και φωτο της φυσας κατω απο το καθησμα.Εψαχνα αφορμη νατον ανοιξω.
τα καλωδια κατω απ το καθισμα ειναι για τον προεντατηρα της ζωνης ασφαλειας. εσυ χρειαζεσαι καθρεπτη με τα φυσακια που εχει αυτος ο καθρετπης
Σευχαρiστω ''gyiama''.Θα το δω αυριο.Οσο γιατον προεντατηρα δεν το πολυκαταλαβα.
Με ενα απλο κοιταγμα ''gyiama'' στο google καταλαβα πληρος τι ειναι ο προεντατηρας.Ειχα παντελη αγνοια του θεματος.Οσο ζεις μαθενεις!!!
Με ενα απλο κοιταγμα ''gyiama'' στο google καταλαβα πληρος τι ειναι ο προεντατηρας.Ειχα παντελη αγνοια του θεματος.Οσο ζεις μαθενεις!!!
Επισης υπαρχει εσωτερικα του καθισματος ο αισθητηρας καταληψης θεσης που λεει στον εγκεφαλο των αεροσακων αν καποιος καθεται ( αυτο οσον αφορα συνοδηγο) του οποιου τα καλωδια ειναι απο κατω απο το καθισμα .......στο λεω πληροφοριακα γτ αν καποια στιγμη δεις λμπακι αεροσακου κατα πασα πιθανοτητα θα οφειλεται αυτος ο αισθητηρας!
giannis_compact
26-03-13, 00:58
Επισης υπαρχει εσωτερικα του καθισματος ο αισθητηρας καταληψης θεσης που λεει στον εγκεφαλο των αεροσακων αν καποιος καθεται ( αυτο οσον αφορα συνοδηγο) του οποιου τα καλωδια ειναι απο κατω απο το καθισμα .......στο λεω πληροφοριακα γτ αν καποια στιγμη δεις λμπακι αεροσακου κατα πασα πιθανοτητα θα οφειλεται αυτος ο αισθητηρας!
Η στο γεγονος οτι δεν κανει επαφη το καλωδιο του προεντατηρα. thumb
τα καλωδια κατω απ το καθισμα ειναι για τον προεντατηρα της ζωνης ασφαλειας. εσυ χρειαζεσαι καθρεπτη με τα φυσακια που εχει αυτος ο καθρετπης
Καλημερα σε ολους.Τελικα ειχατε δικιο.Ο αεροσακος εσβησε.Δεν ηταν κουμπομενει καλα η φυσσα απο το καθησμα.Οσο για τον καθρεπτη,απο το αμαξι βγαινουν μαζι 4 καλωδια κοκκινο/ασπρο/πρασινο/κιτρινο και 2 καλωδια μαυρα.
Bazil Van Sinner
26-03-13, 10:11
BMWfanspedia.gr !!!
Φίλε μου το συγκεκριμένο μπάξιμο είναι αρκετά μανίκι.Ωστόσο επειδή σε βλέπω μάχιμο διάβασε αυτά τα thread που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι παίζει,μιας και το όλο θέμα μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκο (ανάλογα το πόσο θέλεις να μπλέξεις ;)).Νομίζω ότι το πρώτο λινκ απο τα παρακάτω θα σε βοηθήσει σε αυτό που θες να κάνεις μιας και ο Πάρης ούτε και αυτός είχε μνήμες ούτε αναδίπλωση και δείχνει ολη τη διαδικασία για το πως το έκανε και τι χρειάζεται (ασχέτως αν το έκανε για Μ3 καθρέπτες η διαδικασία είναι ίδια!)
https://argyrides.eu/bmw/mods/m3_mirrors/m3_mirrors.htm
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=8451
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=11600
Καλή τύχη!
Φίλε μου το συγκεκριμένο μπάξιμο είναι αρκετά μανίκι.Ωστόσο επειδή σε βλέπω μάχιμο διάβασε αυτά τα thread που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι παίζει,μιας και το όλο θέμα μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκο (ανάλογα το πόσο θέλεις να μπλέξεις ;)).Νομίζω ότι το πρώτο λινκ απο τα παρακάτω θα σε βοηθήσει σε αυτό που θες να κάνεις μιας και ο Πάρης ούτε και αυτός είχε μνήμες ούτε αναδίπλωση και δείχνει ολη τη διαδικασία για το πως το έκανε και τι χρειάζεται (ασχέτως αν το έκανε για Μ3 καθρέπτες η διαδικασία είναι ίδια!)
https://argyrides.eu/bmw/mods/m3_mirrors/m3_mirrors.htm
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=8451
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=11600
Καλή τύχη!
Eυχαριστω ολους γιατο ενδιαφερον γιατο παρον θεμα.Βρηκα στο ebay τον δικο του καθρεπτη μετις δυο φυσσες 110ε.Το κακο ειναι οτι εχω και αλλη απορια αλλα δεν κεγομαι κιολας.Λυξαμε το θεμα.Δηλ καθησματα μηχανικα με καθρεπτες ηλεκτρηκα αναδηπλομενοι απο το κουμπακι μεσα.Το θεμα ειναι κλειδονοντας το αμαξι κληνουν και οι καθρεπτες???Μαλλον θα το δω στην πραξη οταν ερθει απο γερμανια!!!
οχι δεν κλεινουν οι καθρεπτες αυτο μπορει να γινει μονο αν εχεις καθισματα ηλεκτρικα με μνημες και φυσικα ολη την εγκατασταση οπως και αλλους καθρεπτες.
υγ εισαι σιγουρος οτι εχεις δει απ τον καθρεπτη μονο αυτα τ ακαλωδια?πρεπει να δεις και αλλα 2 ξεχωριστα απο τα υπολοιπα που ανεφερες. ενα κιτρινο και ενα ασπρο.
να σημειωσουμε οτι αυτο ισχυει ΜΟΝΟ για το καθισμα του συνοδηγου και οχι για του οδηγουthumb
οχι δεν κλεινουν οι καθρεπτες αυτο μπορει να γινει μονο αν εχεις καθισματα ηλεκτρικα με μνημες και φυσικα ολη την εγκατασταση οπως και αλλους καθρεπτες.
υγ εισαι σιγουρος οτι εχεις δει απ τον καθρεπτη μονο αυτα τ ακαλωδια?πρεπει να δεις και αλλα 2 ξεχωριστα απο τα υπολοιπα που ανεφερες. ενα κιτρινο και ενα ασπρο.
Βασικα αυτο ειδα μονο.4 (ασπρο,κοκκινο,κιτρινο,πρασ σινο) και 2 μαζι μαυρα.τα μαυρα δεν ξερω απο που εχουν φυγει.αυτα τα 6 ερχοντε απο το αμαξι.ο καθρεπτης ειχε κομενα μονο τα πρωτα 4 και δεν μπορω να καταλαβω που ενονοντε πανω του.ενωσα μονο τα 4 και πατησα το κουμπι αναδηπλωσης.αποτελεσμα αν και σπασμενος δουλεψε η αναδηπλωση.τα 2 μαυρα μηπως ειναι η θερμανση???
Βασικα αυτο ειδα μονο.4 (ασπρο,κοκκινο,κιτρινο,πρασ σινο) και 2 μαζι μαυρα.τα μαυρα δεν ξερω απο που εχουν φυγει.αυτα τα 6 ερχοντε απο το αμαξι.ο καθρεπτης ειχε κομενα μονο τα πρωτα 4 και δεν μπορω να καταλαβω που ενονοντε πανω του.ενωσα μονο τα 4 και πατησα το κουμπι αναδηπλωσης.αποτελεσμα αν και σπασμενος δουλεψε η αναδηπλωση.τα 2 μαυρα μηπως ειναι η θερμανση???
Μολις ειδα και μια φωτο του καθρεπτη μετις 2 φυσσες.αυτα τα 2 καλωδια που λες ειναι στην μικρη φυσσα.ενδεχετε νατου ειχαν κοπει απο πιο μεσα και να μην ειχαν αλλο χρωμα καλωδια (μπακαλιδες κατα την γνωμη μου) και να εβαλαν 2 μαυρα.παντος χωρης αυτα ενωμενα αναδηπλωσαι και κινηθηκε και το τζαμι.
τα καλωδια σου ειναι ετσι κανονικα οπως της φωτογραφιας. η φυσα οτυ καθρεπτη εχει 5 καλωδια. το κιτρινο ασπρο ειναι της αναδιπλωσης και ειναι σε αλλη φυσα απ αυτη του καθρεπτη. ειναι οπως ακριβως της φωτογραφιας. τωρα τι εχουν κανει αν δεν βγαλεις την ταπετσαρια και τον καθρεπτη κανεις δεν ξερει
τα καλωδια σου ειναι ετσι κανονικα οπως της φωτογραφιας. η φυσα οτυ καθρεπτη εχει 5 καλωδια. το κιτρινο ασπρο ειναι της αναδιπλωσης και ειναι σε αλλη φυσα απ αυτη του καθρεπτη. ειναι οπως ακριβως της φωτογραφιας. τωρα τι εχουν κανει αν δεν βγαλεις την ταπετσαρια και τον καθρεπτη κανεις δεν ξερει
Αρα αφου δουλευει η αναδηπλωση και κινητε πανω κατω τα δυο ''μαυρα'' προφανος ειναι η θερμανση.τι να πω???οπως λες αν δεν βγαλω την ταπετσαρια δεν θα καταλαβω.ευχαριστω γιατην φωτο.αυριο εχει δουλεια!!!
ναι τα 2 μαυρα ειναι η θερμανση τα οποια δεν εχουν πολικοτητα γι αυτο ειναι και τα 2 μαυρα
ναι τα 2 μαυρα ειναι η θερμανση τα οποια δεν εχουν πολικοτητα γι αυτο ειναι και τα 2 μαυρα
Αρα ειμαστε οκ!!!ευχαριστω και παλι γιατον χρονο σου.μια ερωτηση.υπαρχει κανενα θρεντ για ανταπτορα radio cd aftermaket με χειρηστιρια τιμονιου???εχω φτασει στην 30οστη σελιδα του φορουν και τα ματια μου βγαζουν φλογες......
καθε aftermarket πηγη που εχει αυτη τη δυνατοτητα εχει δικο της αναπτορα. οποτε δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο