PDA

Επιστροφή στο Forum : Λήξη ασφάλισης - 30 days later

drbiloukos
06-03-13, 10:05
Επειδή λήγει η ασφάλεια μου σύντομα και θα αλλάξω εταιρεία, θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τι ισχυεί με το 30ήμερο πέραν την λήξης του συμβολαίου.
Είμαι νόμιμος αν κυκλοφορώ μέσα σε αυτό το διάστημα; και τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος;

Αυτό που βρήκα στο νετ αλλά δε βγάζω πολύ άκρη:

Αστική Ευθύνη από την κυκλοφορία οχημάτων (υλική ζημία και σωματική βλάβη τρίτου, μόνο): Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας της εταιρείας (N 400/70 αρ.3 παρ.6 σε συνδυασμό με ΠΔ 237/86 αρ.25 παρ.4). Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να ασφαλιστούν σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία. Σε περίπτωση που προκαλέσουν ατύχημα εντός του διαστήματος των 30 ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το «Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων» (ΝΠΙΔ). Το μέρος των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως την λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου (μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα) επιστρέφεται στους ασφαλισμένους (αρ. 3 παρ. 6 Ν.Δ. 400/1970) από τον εκκαθαριστή. Εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

bill_m3
06-03-13, 10:08
Από αυτά που ξέρω, ισχύει, για 30 μέρες είσαι οκ!!

ΑΛΛΑ φαντάσου να να γίνει κάτι και να μπλέξεις με το «Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων» (ΝΠΙΔ)....

Ούτε σε 10 χρόνια δεν θα έχεις ξεμπερδέψει!!

Ptboul
06-03-13, 10:11
Εμένα, όταν αποφάσισα να σταματήσω την ασφαλιστική που έχω, μου είχα στείλει επιστολή (με συστημένο μάλιστα) όπου έγραφε μέσα ξεκάθαρα ότι θα έχω κάλυψη για 30 μέρες ακόμα μετά την λήξη του συμολαίου μου.

hades7
06-03-13, 10:14
μπορουν να σε γραψουν σε μπλοκο αλλα εσυ εισαι ασφαλισμενος κανονικα αν συμβει κατι

drbiloukos
06-03-13, 10:14
Δηλαδή αν γίνει ατύχημα και φταίω εγώ (που δεν έχει γίνει ποτέ εδώ και 15 χρόνια αλλά ποτε δεν ξέρεις) πληρωνω εγώ και τα διεκδικώ από το ΝΠΙΔ οπέτε καλά κρασιά;

Όπως καταλάβατε προσπαθώ να γλιτώσω τα ασφάλιστρα για ένα μήνα :whistle:

Ptboul
06-03-13, 10:17
Προσωπικά είχα την επιστολή στο ντουλαπάκι και κυκλοφορούσα κανονικά (κ εγώ εφόσον θα άλλαζα εταιρεία έκανα το ίδιο - καβάτζαρα ένα μήνα).

Ωραία, κάνε ένα ερώτημα στην ασφαλιστική ή στην Τροχαία.

Konstantinos E60
06-03-13, 10:18
Καλύτερα να μην το κάνεις έτσι όπως το σκέφτεσαι,ειδικά αν έχεις κλοπής-πυρός.

drbiloukos
06-03-13, 10:56
Δεν έχω ! :whistle:

Nino
06-03-13, 11:11
μπορουν να σε γραψουν σε μπλοκο αλλα εσυ εισαι ασφαλισμενος κανονικα αν συμβει κατι

αυτο που λεει ο πριγκηπας μονο να συμπληρωσω οτι θα πονεσει πολυ το προστιμο αν σε πιασουν χωρις ασφαλεια (σημα) το εχεις βγαλει δεν το εχεις βγαλει , το εχεις στο σπιτι ή δεν προλαβαν να το φερουν κλπ περιπτωσεις.
Καποιες εταιρειες διαγραφουν το συμβολαιο και πριν τις τριαντα ημερες και σου κοινοποιουνγραπτη ειδοποιηση ( οι σοβαρες)
Μην ρισκαρεις να καθυστερησεις...

edit πανουλη εισαι απλα τυχερος θα σε εσκιζαν αν σε επιαναν χωρις ασφαλεια.

ghost-rider
06-03-13, 11:22

Ισχυει.
Εχω ρωτησει τροχαια κ ασφαλιστικη.
Η ασφαλεια καλυπτει για 30 μερες μετα τη ληξη.
Για την τροχαια ομως το οχημα θεωρειται ανασφαλιστο μετα τη ληξη του συμβολαιου.

Ptboul
06-03-13, 11:31
Ισχυει.
Εχω ρωτησει τροχαια κ ασφαλιστικη.
Η ασφαλεια καλυπτει για 30 μερες μετα τη ληξη.
Για την τροχαια ομως το οχημα θεωρειται ανασφαλιστο μετα τη ληξη του συμβολαιου.

α ωραία, άλλη μια ιστορία λογικής.

ghost-rider
06-03-13, 11:42
Επισης σημειωστε οτι η τροχαια δινει 2 η 3 μερες περιθωριο για να προσκομησεις ασφαληστηριο(με ισχη την ημερα της κλησης) κ διαγραφει την κληση.

Nino
06-03-13, 11:44
α ωραία, άλλη μια ιστορία λογικής.

Βρε Πανο εχει λογικη να ασφαλιζεσαι για 14 μηνες και να πληρωνεις για 12 και κανε ολες τις αναλογιες σε βαθος χρονου.
Ο καθε πονηρος τοτε καθε 6 μηνες θα αλλαζε ασφαλιστικη και θα κερδιζε τον μηνα.
Η προθεσμια χαριτος (1 μηνας) δινεται για αλλους λογους και εχει καθιερωθει.

Ptboul
06-03-13, 12:07
Βρε Πανο εχει λογικη να ασφαλιζεσαι για 14 μηνες και να πληρωνεις για 12 και κανε ολες τις αναλογιες σε βαθος χρονου.
Ο καθε πονηρος τοτε καθε 6 μηνες θα αλλαζε ασφαλιστικη και θα κερδιζε τον μηνα.
Η προθεσμια χαριτος (1 μηνας) δινεται για αλλους λογους και εχει καθιερωθει.

Δεν λέω να το κάνεις συστηματικά, σε εμένα πχ προέκυψε :D .

Είναι κάτι που σου παρέχει η ασφαλιστική (ίσως σαν τελευταία προσπάθεια να σε κρατήσει), δεν κάνεις κάτι κακό ή παράνομο.

Σου λέει (η ασφαλιστική), κύριε έληξε το συμβόλαιο σας, αν δεν προχωρήσεις σε ανανέωση λήγει σε 30 μέρες. Οκ μέχρι εδώ.

Η τροχαία που κολλάει δεν καταλαβαίνω αφού η εταιρεία θα σε καλύψει αν γίνει κάτι.

Nino
06-03-13, 12:48
Δεν λέω να το κάνεις συστηματικά, σε εμένα πχ προέκυψε :D .

Είναι κάτι που σου παρέχει η ασφαλιστική (ίσως σαν τελευταία προσπάθεια να σε κρατήσει), δεν κάνεις κάτι κακό ή παράνομο.

Σου λέει (η ασφαλιστική), κύριε έληξε το συμβόλαιο σας, αν δεν προχωρήσεις σε ανανέωση λήγει σε 30 μέρες. Οκ μέχρι εδώ.

Η τροχαία που κολλάει δεν καταλαβαίνω αφού η εταιρεία θα σε καλύψει αν γίνει κάτι.

η προθεσμια χαριτος ειναι για να καλυψει λογους ανωτερας βιας που δεν υπαρχει το ειδικο σημα ασφαλισης πχ απουσια στο εξωτερικο,εισαγωγη σε νοσοκομειο,θανατος ληπτη της ασφαλειας και δεκαδες αλλες περιπτωσεις.
Η τροχαια το θεωρει παραβαση γιατι πρωτον οι 9 στους δεκα θα σκεφτονταν εκ του πονηρου με πρωτο εμενα για να μην παρεξηγηθει και κανενας και δευτερο και σημαντικοτερο γιατι δεν μπορει να γνωριζει απο ποτε μεχρι ποτε ισχυει η προθεσμια και αν δεν εισαι τελειως ανασφαλιστος.
Μη μου πεις τωρα για τις βεβαιωσεις γιατι πρωτον ερχονται λιγο πρι ή και αφου εχει περασει ο μηνας αλλα και τι ποιο σημαντικο δεν μπορει να πιστοποιηθει η αυθεντικοτητα τους.

Ptboul
06-03-13, 13:03
η προθεσμια χαριτος ειναι για να καλυψει λογους ανωτερας βιας που δεν υπαρχει το ειδικο σημα ασφαλισης πχ απουσια στο εξωτερικο,εισαγωγη σε νοσοκομειο,θανατος ληπτη της ασφαλειας και δεκαδες αλλες περιπτωσεις.

Δεκτόν.

δεν μπορει να γνωριζει απο ποτε μεχρι ποτε ισχυει η προθεσμια και αν δεν εισαι τελειως ανασφαλιστος.
Μη μου πεις τωρα για τις βεβαιωσεις γιατι πρωτον ερχονται λιγο πρι ή και αφου εχει περασει ο μηνας αλλα και τι ποιο σημαντικο δεν μπορει να πιστοποιηθει η αυθεντικοτητα τους.

Έχεις το ασφαλιστήριο μαζί + εμένα στο χαρτί, το οποίο ήρθε κανονικότατα με κούριερ στην ώρα του, ήταν σε επιστολόχαρτο της εταιρίας με τζίφρες ορίτζιναλ μπλε επάνω.

ANyway, αυτός προφανώς είναι ο νόμος οπότε πάσα αρχή παυσάτω..

Δεν πειράζει, το καρμπόν είναι σαν το αμάξι του τσακ, δεν έχει ανάγκη

https://www.demotivation.us/media/demotivators/demotivation.us_Chuck-Norris-Can-drink-the-tsunami-in-one-gulp-_132225270260.jpg

bimmerm
06-03-13, 15:10
Επισης σημειωστε οτι η τροχαια δινει 2 η 3 μερες περιθωριο για να προσκομησεις ασφαληστηριο(με ισχη την ημερα της κλησης) κ διαγραφει την κληση.

thumb

doctore
06-03-13, 15:11
Επειδή λήγει η ασφάλεια μου σύντομα και θα αλλάξω εταιρεία, θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τι ισχυεί με το 30ήμερο πέραν την λήξης του συμβολαίου.
Είμαι νόμιμος αν κυκλοφορώ μέσα σε αυτό το διάστημα; και τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος;

Αυτό που βρήκα στο νετ αλλά δε βγάζω πολύ άκρη:

Αστική Ευθύνη από την κυκλοφορία οχημάτων (υλική ζημία και σωματική βλάβη τρίτου, μόνο): Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας της εταιρείας (N 400/70 αρ.3 παρ.6 σε συνδυασμό με ΠΔ 237/86 αρ.25 παρ.4). Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να ασφαλιστούν σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία. Σε περίπτωση που προκαλέσουν ατύχημα εντός του διαστήματος των 30 ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το «Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων» (ΝΠΙΔ). Το μέρος των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως την λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου (μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα) επιστρέφεται στους ασφαλισμένους (αρ. 3 παρ. 6 Ν.Δ. 400/1970) από τον εκκαθαριστή. Εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Με τά μπλόκα που υπάρχουν το τελευταίο καιρό, δεν αξίζει το ρίσκο.
Καλά για ατύχημα δεν το συζητάμε. Εδώ ασφαλισμένος είσαι και τη ψάχνουνε από 100 μεριές. Άστο καλύτερα.

fast-enough
06-03-13, 19:24
Υπάρχει εναλλακτική. Είχα κάνει αίτηση για ασφάλεια στην Ιντεραμερικαν και μου έστειλαν το συμβόλαιο και το σήμα το οποίο είχα περιθώριο να το πληρώσω ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια του μήνα το συμβόλαιο ίσχυε κανονικά.
Τελικά μόλις έληγε ο μήνας, έκανα συμβόλαιο στην εθνική το οποίο και πλήρωσα.
Τελικά 1 μήνας δωρεάν ασφάλεια.

stav
06-03-13, 19:43
η anytime παντως λεει οτι το συμβολαιο της ισχυει κανονικα με ολες τις καλυψεις (κλοπη, φωτια. τρομοκρατικες κτλ κτλ) για ενα μηνα μετα την ληξη...μου ετυχε προσφατα γιατι δεν το ειχα βαλει να πληρωνεται απο καρτα κ το ανανεωτηριο χαθηκε στο ταχυδρομειο....

ghost-rider
06-03-13, 20:14
Πιθανο σεναριο.
Αφηνεις απληρωτο το ασφαλιστηριο σου και εξαντλεις το μηνα κατα τον οποιο ειναι ασφαλισμενο.
Σου εχει ερθει ειδοποιητηριο πληρωμης βεβαιως το οποιο και κρατας.

Αν μεσα στο μηνα σε σταματησουν σε μπλοκο (οπου και θα σου ριξουν μια ξεγυρισμενη καμπανα) πας επι τοπου και πληρωνεις την παλια σου ασφαλεια.
Δεν πειραζει, θα αλλαξεις την επομενη φορα εταιρεια και συμβολαιο.
Με την προυποθεση οτι δεν κανεις καμια αλλαγη συμβολαιου παιρνεις κατευθειαν ασφαλιστηριο στα χερια σου. Αμανατι κ επιτοπου.
Ασφαλιστηριο που ισχυει απο τη ληξη του προηγουμενου και οχι απο την ημερα που πληρωνεις.

Με αυτο πας στην τροχαια (ειπαμε εχεις δυο τρεις μερες αερα) και σβηνεις την κληση σου.

ΥΓ. Δεν το εχω εφαρμοσει. Πιθανον να "μπαζει".
Απλα ενα διαστημα δεν κυκλοφορουσα το αμαξι και καθυστερησα να πληρωσω την ασφαλεια περιπου τρεις βδομαδες.
Οταν πληρωσα μου εδωσαν ασφαλιστηριο με εναρξη καμποσες μερες πριν.
Ακριβως τη μερα που εληγε το παλιο μου.

fanisk
06-03-13, 20:19
Μετα θα παραπονιεστε οτι βαρεσε κανονι η χ εταιρια γιατι 5 εκατ. Ελληνες κυκλοφορουσαν με "τσαμπα μηνα" συμβολαιο.. :th_Laie_67-1:

Samaro
06-03-13, 20:26
Μετα θα παραπονιεστε οτι βαρεσε κανονι η χ εταιρια γιατι 5 εκατ. Ελληνες κυκλοφορουσαν με "τσαμπα μηνα" συμβολαιο.. :th_Laie_67-1:
Λές οι ασφαλιστικές να κλείνουν γι'αυτό το λόγο Φάνούλη ??? :original:

fanisk
06-03-13, 20:46
Λές οι ασφαλιστικές να κλείνουν γι'αυτό το λόγο Φάνούλη ??? :original:

Οχι για αυτο εβαλα το :th_Laie_67-1: στο τελος thumb

Το συμβολαιο εχει ισχυ 1 μηνα μετα τη ληξη σε περιπτωση ατυχηματος, οχι για την Ελ.Ας. Με σταματησαν απεναντι απο το σπιτι μου μετα απο μεγαλοπρεπεστατη μπαντα :whistle: και εκεινη τη μερα ειχε ληξει η ασφαλεια μου, ειχα τη νεα αλλα ξεχασα να τη βαλω στο αμαξι και εμεινε σπιτι. Με εγραψαν για την ασφαλεια, μου χαρισαν τη μπαντα, την επομενη μερα πηγα στο ΑΤ με το νεο συμβολαιο και την εσβησα.

oldcarskickass
06-03-13, 21:44

Ναι η οποία κλήση είναι πέντε κατοστάρικα δεν είναι δικαστική και την πληρώνεις ΚΑ ΝΟ ΝΙ ΚΑ, δεν πάει σε δικαστήριο δλδ να δείξεις το ασφαλιστήριο και να σβηστεί.

Και δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση που ΔΕΝ είσαι ασφαλισμένος ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ μαζί σου.

Επίσης αυτό με τις 30 μέρες πλας, δεν υπάρχει σε κανένα ασφαλιστήριο γιατί απλά το ασφαλιστήριο λήγει σε μια Χ ημερομηνία και εμείς μιλάμε για την Χ+1 ημερομηνία, απλά αυτό που γίνεται είναι η ασφαλιστική να εκδίδει το επόμενο συμβόλαιο κανονικά θεωρώντας ότι εσύ θα το πληρώσεις στο προσεχές διάστημα.

Οπότε είναι λάθος ερμηνευμένος ο αστικός μύθος των 30 ημερών.

Harisp
06-03-13, 22:28
Mιας και δεν βρήκα κάποιο θέμα που να υπάρχουν γνώμες για ασφαλιστικές, θα ρωτήσω εδώ.

Τι εμπειρίες, απόψεις, πληροφορίες έχετε για την Αιγαίον και την Μινέττα;

Έχουν θέματα, παίζει να κλέισουν;