PDA

Επιστροφή στο Forum : Σχολη ασφαλους οδηγησης

zungui
27-02-13, 09:53
Καλημέρα σε όλους,

πρόσφατα αγόρασα μια Ζ4 και καθώς δεν είχα καμμία επαφή με πισωκίνητο αυτοκίνηστο με ενδιαφέρει να κάνω κάποια μαθήματα για να καταλάβω τις δυνατότητες και τις αντιδράσεις του αυτοκινήτου.

Γνωρίζετε κάπου που θα μπορούσα να πάω;

Ευχαριστώ
zungui

StratosZ4
27-02-13, 10:02
To ονομα σου?

Τι Ζ4 πηρες?
Δεν ειναι επικινδυνο αυτοκινητο, αρκει να να το σεβαστεις και να το πας σταδιακα..

Panos 316T
27-02-13, 10:26
Καλώς ήρθες καταρχήν ,

άποψη μου ότι μερικές επισκέψεις σε κάποια πίστα θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ για να δεις με ασφάλεια την συμπεριφορά της ζέτας .

zungui
27-02-13, 10:40
Κωνσταντίνα χάρηκα,

πηρα την 2.0 του 2005. Δεν ξέρω το έχω 2 μήνες και το έχω οδηγησει μετρημένες φορές. Πέρασα και απο μικρό αμάξι και λίγο η διαφορά μου κάνει κάπως.

zungui
27-02-13, 10:42
Πάνο ευχαριστώ,

μήπως γνψρίζεις σε ποια πίστα θα μπορούσα και με τι κόστος ;

StratosZ4
27-02-13, 10:52
Κωνσταντίνα χάρηκα,

πηρα την 2.0 του 2005. Δεν ξέρω το έχω 2 μήνες και το έχω οδηγησει μετρημένες φορές. Πέρασα και απο μικρό αμάξι και λίγο η διαφορά μου κάνει κάπως.

αν το οδηγησεις λιγο περισσοτερο, θα το συνηθισεις γρηγορα.

για να αποκτησεις απολυτο ελεγχο στο οριο, θα πρεπει να πας πιστα.
αλλα επειδη εμενα μου φαινεται ανουσιο αυτο, πιστευω οτι η καθημερινη σου τριβη με το Ζ ειναι αρκετη.

αν εχεις καλα λαστιχα και δεν κανεις ταρζανιες, που σαν κοπελα φανταζομαι θα εισαι περισσοτερο προσγειωμενη, μη φοβασαι τιποτα

zungui
27-02-13, 11:05
Στρατο,

τα λάστιχα ειναι ένα θέμα. Χρειάζεται καινούργια και πιστεύω και άμεσα. Επίσης και τακάκια και μία σχάρα για το ποδήλατο :) ( η BMW δεν βγάζει πια για του 2005) . Εκμεταλλεύομαι το thred τώρα συγνώμη.
Μηχανικό έχω πάρα πολύ καλό δεν έχω θέμα αλλα λαστιχά δεν ξέρω κανέναν, θα εκτιμήσω μια πρόταση.

Bazil Van Sinner
27-02-13, 11:05
Βασικα ευγε για την διαθεση και για την ιδεα!!

Συμφωνο για την πιστα,αλλα απ οτι καταλαβα εσυ θες να τσεκαρεις πρωτα εσενα σαν οδηγο και μετα τη Ζετα.

Μια αλανα ασφαλτινη,ενα μεγαλο parking χωρις κολωνες ειναι το ιδανικο μερος για να καταλαβεις το αμαξι σου!

Απενεργοποιεις το DSC ,βαζεις εναν κονο σημαδι και αρχιζεις τις γυρες!Πρωτα με 1η ταχυτητα,αυξανεις σιγα σιγα τον ρυθμο,μεχρι να καταλαβεις πως γλυστραει!Στο πρωτο τετ-α-κε θα νιωσεις τον ερωτα τον ιδιο!!!!!

StratosZ4
27-02-13, 11:10
Στρατο,

τα λάστιχα ειναι ένα θέμα. Χρειάζεται καινούργια και πιστεύω και άμεσα. Επίσης και τακάκια και μία σχάρα για το ποδήλατο :) ( η BMW δεν βγάζει πια για του 2005) . Εκμεταλλεύομαι το thred τώρα συγνώμη.
Μηχανικό έχω πάρα πολύ καλό δεν έχω θέμα αλλα λαστιχά δεν ξέρω κανέναν, θα εκτιμήσω μια πρόταση.

Αθηνα μενεις?

Τι ζαντες φορας? Αν δεν ξερεις, μπορεις να βαλεις και μια φωτο απο το αμαξι σου...

Σχαρα για ποδηλατο δεν εχω δει σε Ζ4.
Σχαρα για βαλιτσα ναι, σχαρα για σκι ναι, κοτσαδορο ναι αλλα για σχαρα ποδηλατου δεν ξερω.

zungui
27-02-13, 11:12
Καλησπέρα,

έχω ακόμα δρόμο για την εξοικίωση, τουλάχιστον τώρα στα διόδια δεν βγαίνω πια απο το παράθυρο χαχ ..Αν μπορούσα κάπου που θα είμαι εγώ και το αμάξι χωρίς περίεργους και κριτικούς κινηματογράφου αλα 'η σωφερίνα' θα πήγαινα και στο παρκινγ του σούπερ μάρκετ...

Ζητείται ερημική τοποθεσία χωρίς γκρεμούς...

Bazil Van Sinner
27-02-13, 11:14
'η σωφερίνα' θα πήγαινα και στο παρκινγ του σούπερ μάρκετ...

Ζητείται ερημική τοποθεσία χωρίς γκρεμούς...

χωρις γκρεμους,πεζοδρομια,γιαγια δες με καροτσια και μπαριερες:hystericalbs1:

thumb

zungui
27-02-13, 11:16
Στρατο,

βρήκα μία στην autoplus θα πάω να την δώ το απόγευμα και θα σου πώ. Στο ιντερνετ (που συμβαίνουν όλα) έχω δει Ζ4 με αρκετά διαφορετικές σχάρες για ποδήλατο. Ζαντες ε... χμ θα πάω λίγο αργότερα να το τραβήξω φωτο να το δείς...

StratosZ4
27-02-13, 11:22
Στρατο,

βρήκα μία στην autoplus θα πάω να την δώ το απόγευμα και θα σου πώ. Στο ιντερνετ (που συμβαίνουν όλα) έχω δει Ζ4 με αρκετά διαφορετικές σχάρες για ποδήλατο. Ζαντες ε... χμ θα πάω λίγο αργότερα να το τραβήξω φωτο να το δείς...

https://static.bmwfans.info/images/epc/MTUyMzc1X3A=.png

βγαζει και η bmw τελικα...

Part number: 82 71 0 408 218

zungui
27-02-13, 11:27
Στρατο,

δεν έχω λόγια!!! Ναι Αθήνα μένω. Στην BMW που πήρα μου είπαν ότι δεν βγαίνει πια.. να ζήτήσω την πηγή σου;

zungui
27-02-13, 11:29
και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί για πάντα!! χαχα

StratosZ4
27-02-13, 11:34
Στρατο,

δεν έχω λόγια!!! Ναι Αθήνα μένω. Στην BMW που πήρα μου είπαν ότι δεν βγαίνει πια.. να ζήτήσω την πηγή σου;

Κωνσταντινα, εχει καταργηθει τελικα...

Μπορεις να τα βρισκεις και μονη σου ολα απο το www.bmwfans.info βαζοντας τα 8 τελευταια ψηφια του αριθμου πλαισιου.
Τον αριθμο μπορεις να το δεις στην αδεια, στον θολο αν ανοιξεις το καπο και μαλλον και στο κατω μερος του παρμπριζ απο τη μερια του οδηγου(κοιταζοντας εξω απο το αυτοκινητο)

Ptboul
27-02-13, 11:39
Άσχετο, στο MEC (ΠαιαΝία) στο πάρκινγκ από πίσω είναι ανοιχτοΣά καλή και με ελάχιστη εως ανύπαρκτη κίνηση.

Bazil Van Sinner
27-02-13, 11:41
Άσχετο, στο MEC (ΠαιαΝία) στο πάρκινγκ από πίσω είναι ανοιχτοΣά καλή και με ελάχιστη εως ανύπαρκτη κίνηση.

βρεθηκε και ο χωρος!!!!

αντε καλοφαγωτα τα λαστιχα σου!!!!

κανε το τωρα πριν βαλεις καινουρια!!!

Stunt Mike
27-02-13, 11:44
Πηγαινε Μαραθωνα,οπως στριβεις για Σχοινια και Κατω Σουλι στο δεξι σου χερι εχει μια τεραστια αλανα που προσφερεται για εκμαθηση!

ntinos
27-02-13, 11:44
Γιατι δεν κανονιζετε, καποιος εμπειροτερος να δειξει 5 πραγματα για το αυτοκινητο στην κοπελα ?

Ptboul
27-02-13, 11:45
O ΦάΝης!

Για εμένα είναι αργά πλέον.

Stunt Mike
27-02-13, 11:45

Εχει υπερβολικα καλο οδοστρωμα και πολυ συντομα θα σε διωξουν οι σεκιουριταδες

Ptboul
27-02-13, 11:47
Με τον ΦάΝη στο σέσι τότε!

zungui
27-02-13, 11:50
Στρατο,

ανέβασα τις φωτογραφίες στο album μου για να δεις και να με κατευθεύνεις..

zungui
27-02-13, 12:33
Πηγαινε Μαραθωνα,οπως στριβεις για Σχοινια και Κατω Σουλι στο δεξι σου χερι εχει μια τεραστια αλανα που προσφερεται για εκμαθηση!

καθολου κακή ιδέα... εχω και χρόνια να πάω απο εκεί..

StratosZ4
27-02-13, 12:33
Στρατο,

Μπορεις να τα βρισκεις και μονη σου ολα απο το www.bmwfans.info βαζοντας τα 8 τελευταια ψηφια του αριθμου πλαισιου.
Τον αριθμο μπορεις να το δεις στην αδεια, στον θολο αν ανοιξεις το καπο και μαλλον και στο κατω μερος του παρμπριζ απο τη μερια του οδηγου(κοιταζοντας εξω απο το αυτοκινητο)

StratosZ4
27-02-13, 12:38
Στρατο,

ανέβασα τις φωτογραφίες στο album μου για να δεις και να με κατευθεύνεις..

καλοταξιδο κιολαςthumb

Εχεις τις βασικες 16αρες
7 J x 16" 

205/55 R16 91V

Καλο πατημα εχουν τα continental sportcontact5 αλλα και τα pirelli pzero.
Μιλαω για συμβατικα, ενω εσυ μαλλον τωρα εχεις runflat.

Εγω με το που αγορασα το αυτοκινητο πεταξα τα runflat οπως και οι περισσοτεροι πιστευω.

Τιμες δεν ξερω να σου πω για 16". Φανταζομαι μεχρι 350 η τετραδα για καλα λαστιχα

zungui
27-02-13, 12:42
Εγω με το που αγορασα το αυτοκινητο πεταξα τα runflat οπως και οι περισσοτεροι πιστευω.

Γιατι τα runflat δεν ειναι καλα; Τα εχω συμπαθησει :whistle:

bill_m3
27-02-13, 12:45
Καλώς μας ήρθες, αν θες πες μερικά λόγια για εσένα εδώ (https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23):

Το να πας σε μια σχολή ασφαλούς οδήγησης μόνο καλό μπορεί να σου κάνει!!!

Ο Σπάρας που είναι ???

StratosZ4
27-02-13, 12:46
Γιατι τα runflat δεν ειναι καλα; Τα εχω συμπαθησει :whistle:

ειναι λιγοτερο ανετα και πιο ακριβα

zungui
27-02-13, 12:54
ειναι λιγοτερο ανετα και πιο ακριβα

ναι, 450-490 απο οτι καταλαβα απο την μίνι έρευνα που έκανα μόλις. Νομίζω ότι θα τα προτιμήσω καθαρά για λόγους ξεγνοιασιας... και κανένα σοβαρό τεχνικό λόγο..

rallakias
27-02-13, 14:31
Εχω παρακολουθησει το ακολουθο σεμιναριο και το προτεινω ανεπιφύλακτα.
https://www.drivingacademy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=8

Γινεται στο παλιο αεροδρομιο του ελληνικού και ειναι μάλλον το μοναδικο στην Ελλάδα για πισωκινητα και καταστασεις drift κτλ.

ntinos
27-02-13, 14:44
Ποιο ειναι το κοστος ?

mark e92
27-02-13, 15:10
Εχω παρακολουθησει το ακολουθο σεμιναριο και το προτεινω ανεπιφύλακτα.
https://www.drivingacademy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=8

Γινεται στο παλιο αεροδρομιο του ελληνικού και ειναι μάλλον το μοναδικο στην Ελλάδα για πισωκινητα και καταστασεις drift κτλ.

Εκει ειναι ολα τα καλα παιδια απο το Drive , evo κλπ κλπ. Ειναι Αψογο ολο το Team!!!thumb

spar@
27-02-13, 15:15
Εγω δεν ξαναμπαινω σε ζ4 που οδηγαει γυναίκα, την πατησα μια φορα με την Σασα και κοντεψα να μείνω φυτό ...
Σκαρα για ποδήλατο πάρε οροφής, αν δεν έχεις το εργαλείο που κάνουν τις τρύπες στην ζώνη πες μου να στο φέρω σε μια συνάντηση...
βάλε λάστιχα άνοιξε το dsc και δεν χρειάζεσαι τπτ... Αν θες να δείξεις οτι ξέρεις να οδηγας βγάλε την πρώτη σκάλα στα συστηματα το 80% των οδηγών αυτο κάνουν ...

Dr. Yamastura
27-02-13, 15:30
Να πας driving academy.

deepBLUE
27-02-13, 16:41
Σωστα για δες Driving academy Practice (https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=17443)

zungui
28-02-13, 17:38
Εγω δεν ξαναμπαινω σε ζ4 που οδηγαει γυναίκα, την πατησα μια φορα με την Σασα και κοντεψα να μείνω φυτό ...
Σκαρα για ποδήλατο πάρε οροφής, αν δεν έχεις το εργαλείο που κάνουν τις τρύπες στην ζώνη πες μου να στο φέρω σε μια συνάντηση...
βάλε λάστιχα άνοιξε το dsc και δεν χρειάζεσαι τπτ... Αν θες να δείξεις οτι ξέρεις να οδηγας βγάλε την πρώτη σκάλα στα συστηματα το 80% των οδηγών αυτο κάνουν ...

εξαρταται... να οδηγάω ξέρω, το αμάξι δεν ξέρω. Θελω να πώ ότι στόχος μου δεν είναι να ζωγραφίζω μαργαρίτες στο δρόμο αλλα αν γίνει κάτι να ξέρω τι θα κανω και πως θα αντιδράσει το αμάξι. Σημερα για παραδειγμα μόνο άγκυρα δεν πέταξα στην αττικη οδό που μπήκε ένας μπροστά μου...χαχα θα μπορούσα να είμαι πιο άνετη, αυτό θέλω να κάνω και το DTC θα μείνει για καιρό on. :original:

Bazil Van Sinner
28-02-13, 17:44
τοτε πιστευω οι προδιαγραφες μιας αλανας σε καλυπτουν!!!!

και το DSC,πρεπει να μενει ΟΝ thumb στην καθημερινη οδηγηση.

spar@
28-02-13, 18:17
εξαρταται... να οδηγάω ξέρω, το αμάξι δεν ξέρω. Θελω να πώ ότι στόχος μου δεν είναι να ζωγραφίζω μαργαρίτες στο δρόμο αλλα αν γίνει κάτι να ξέρω τι θα κανω και πως θα αντιδράσει το αμάξι. Σημερα για παραδειγμα μόνο άγκυρα δεν πέταξα στην αττικη οδό που μπήκε ένας μπροστά μου...χαχα θα μπορούσα να είμαι πιο άνετη, αυτό θέλω να κάνω και το DTC θα μείνει για καιρό on. :original:

πες μου οτι εχεις και μπαρμπα φανοποιο??? θυμιζεις μια παλια φιλη στο φορουμ...!!!
Οτι μαθαινεις καλο ειναι.... με την ιδια λογικη, θα επρεπε να πας και σε σχολη ασφαλους οδηγησης απο τοτε που πηρες το διπλωμα... γιατι οι αντιδρασεις σε περιπτωση αναγκης αφορουν το οδηγο και οχι το αυτοκινητο...
Και εχουν σχεση με εμπειρια/αντιληψη/αντανακλαστικα/ΤΥΧΗ...
Τα bmw εχουν πολυ καλο dsc/dtc, λειτουργει αψογα,αν το εχεις ανοιχτο, δεν εχεις να φοβηθεις τις "βρωμες" που λεγανε οι παππουδες μας για τα πισωκινητα...
αρα βαλτα ολα στο on, και τσιμεντολιθο στο γκαζι... το νου σου αν δεις τα σκουρα πηδηξε απ το παραθυρο!

zungui
28-02-13, 20:59

Σχάρα ποδηλάτου βρήκα. Το μόνο θέμα είναι ότι δεν ανοίγει το πορτ παγκάζ αν δεν βγει η σχάρα. Κόστος 140 ¤ στην autoplus. Η συμπεριφορά χωρίς ποδήλατο πάνω άψογη, τώρα με ποδήλατο θα σου πω μόλις το δοκιμάσω.

zungui
28-02-13, 21:06
πες μου οτι εχεις και μπαρμπα φανοποιο??? θυμιζεις μια παλια φιλη στο φορουμ...!!!
Οτι μαθαινεις καλο ειναι.... με την ιδια λογικη, θα επρεπε να πας και σε σχολη ασφαλους οδηγησης απο τοτε που πηρες το διπλωμα... γιατι οι αντιδρασεις σε περιπτωση αναγκης αφορουν το οδηγο και οχι το αυτοκινητο...
Και εχουν σχεση με εμπειρια/αντιληψη/αντανακλαστικα/ΤΥΧΗ...
Τα bmw εχουν πολυ καλο dsc/dtc, λειτουργει αψογα,αν το εχεις ανοιχτο, δεν εχεις να φοβηθεις τις "βρωμες" που λεγανε οι παππουδες μας για τα πισωκινητα...
αρα βαλτα ολα στο on, και τσιμεντολιθο στο γκαζι... το νου σου αν δεις τα σκουρα πηδηξε απ το παραθυρο!

!!!! ok......Γενικά συμφωνώ μαζί σου λίγο προς το τέλος αγχώθηκα.. Ελπίζω να μην χρειαστεί αλλα τι να πώ, τουλάχιστον να είναι κατω η οροφή να φύγω πιο γρήγορα ..... :shok:

Σχάρα τελικά πήρα, μου φαίνεται μια χαρά, θα δείξει στην πράξη βέβαια. Ευχαριστώ για την προσφορά :original:

stef
28-02-13, 21:16
Ένα Σέσι επιβάλλεται για αρχή!!!
Είναι ότι πρέπει κ τα λάστιχα δεν παθαίνουν τίποτα!!

zungui
28-02-13, 21:20
Ένα Σέσι επιβάλλεται για αρχή!!!
Είναι ότι πρέπει κ τα λάστιχα δεν παθαίνουν τίποτα!!

Σεσι;;;; Το έγραψαν και τα παιδιά πριν αλλα δεν ρώτησα...

aristent
28-02-13, 21:22

Στο Κορωπι:

https://www.youtube.com/watch?v=fzKGN7EP7I4"]https://www.youtube.com/watch?v=fzKGN7EP7I4

:thumbsup:

spar@
28-02-13, 21:29

Στο Σεσι εχει ξενοδοχεια ημιδιαμονης...τωρα δεν ξερω τι εννοουν τα παιδια...

υ,γ αλανα ειναι για ντριφτ

zungui
28-02-13, 21:33
Στο Κορωπι:
https://www.youtube.com/watch?v=fzKGN7EP7I4

:thumbsup:

οκ,!!!!! skills to kill στο video... πολύ ωραίο

Ptboul
01-03-13, 08:29
Άσχετο: Η Πανεπιστημιούπολη επίσης είναι καλή νομίζω, έχει στροφές, ευθείες, γκρεμΝούς, σαμαράκια, μια μικρογραφία της πόΛης.

Stunt Mike
03-03-13, 20:26
Άσχετο: Η Πανεπιστημιούπολη επίσης είναι καλή νομίζω, έχει στροφές, ευθείες, γκρεμΝούς, σαμαράκια, μια μικρογραφία της πόΛης.

Αμεεεε!!Και φοιτητες και γεροντακια που κανουν τον περιπατο τους αμεριμνοι.....bonus points!! :hystericalbs1: :thumbsup:

MIKEN636
04-03-13, 01:21
καλυτερα σεσι...σε ολα τα αλλα που προαναφερθηκαν οπως και στη παιανια στο γηπεδο βολευ πλην του μαραθωνα εχει σεκιουριτυ και σε πολλα σκανε και μηχανες Διας.

Eleni
04-03-13, 04:51
Να πας driving academy.
Που μπορω να βρω περισσοτερες οδηγιες?????

Προγραμμα για Σεπτεμβρη?????

Kostas_1
04-03-13, 10:40
Που μπορω να βρω περισσοτερες οδηγιες?????

Προγραμμα για Σεπτεμβρη?????

https://www.drivingacademy.gr/