Επιστροφή στο Forum : B.M.W E90 FUEL TANK
michaelp900
02-02-13, 03:57
Καλησπερα!
Εχω ενα προβλημα εφδω και καιρο σχετικα με την βενζινη.Δεν ηξερα σε ποια ενοτητα να το βαλω αρα αν ειναι λαθος ας το διορθωσει καποιος. Οταν φουλαρω απο ενα συγκεκριμενο βενζιναδικο μηδενιζω τα παντα απο το BC και μου βγαζει πως εχω για αλλα 750 km και οντως βγαζει τοσα.Σημερα και οπως και αλλες φορες οταν φουλαρω απο αλλου (το φουλαρισμα μπορει να ειναι μεχρι να μην εχει σταγονα μεσα η απλα να θελει κανα 20αρικο) μου γραφει συνηθως 550-600κμ το πολυ.Σκεφτηκα οτι ισως οι συγκεκριμενοι να...τσιμπανε λιγο στην αντλια.Προσπαθησα να δω αν μπορω μεσο του obd 2 Bluetooth adapter ποσα λιτρα ειχα εκεινη τη στιγμη αλλα δεν τα καταφερα.Εκανα 20κμ τις τελευταιες 2 μερες και εβαλα σημερα 17 ευρω με 1.717.Οχι δεν εκανε καθολου μπαμ πως εκλεψε :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
giannis_compact
02-02-13, 04:49
Μιχάλη τα λίτρα μπορείς να τα δεις και από το τέστ των οργάνων του αυτοκινήτου. Άν θέλεις στείλε ένα π.μ. λέγοντας ποιό είναι το βενζινάδικο που κλέβει στα λίτρα.
michaelp900
02-02-13, 04:55
Γιαννη μολις σου εστειλα.Μπορεις να μου πεις σε παρακαλω πως μπορω να το δω?
giannis_compact
02-02-13, 05:21
Εδώ Μιχάλη σου δείχνει πώς να μπείς στο κρυφό μενού και τις λειτουργίες του.
https://www.youtube.com/watch?v=gdxpqr3qimA
Εδώ σου λέει επίσης πώς να μπείς αλλά και ένα-ένα τί κάνει το κάθε νούμερο.
https://www.bimmerboard.com/forums/posts/876857
michaelp900
02-02-13, 06:03
Τελικα αυτος ειναι ο κωδικος...... 06.01 TANK-ANZ PH
Ελπιζω να δω 65λιτρα μεσα γιατι ουτε 100μετρα δεν ειναι το σπιτι μου.....
giannis_compact
02-02-13, 06:04
Εμένα πάντως και το Χ3 και το Ε46 μέχρι 57 δείχνουνε. Από κει και κάτω κατεβαίνει κανονικά.
Πάνε αλλη μια φορά να φευλαβείς και μόλις τελειώσει βγάλε από το πίσω ένα 5 λίτρο μπετονι να στο γεμιδεί κι αυτό..........φρόντισε το μπετονι να εχει νούμερα επάνω του,έτσι θα ξες πόσο σου έκλεψε......άσε που μόλις δει το μπετονι μπορεί να χλομιασει!!!!!
Ή μπορεί να σου πει, φιλαράκι δεν γεμίζω μπιτόνια... κανονικά δεν απαγορεύεται ?
Βρες κανένα ειδικής κατασκευής, για βάρκα κτλπ που είναι αποκλειστικά για βενζίνη ώστε να μην μπορεί να σου πει μα μου σου του...
Φίλε μου διάβασε προσεχτικά:
Όταν το αυτοκίνητο υπολογίζει τα χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι να χρειαστεί να ξαναγεμίσεις, λαμβάνει υπόψη του την κατανάλωση στα τελευταία χιλιόμετρα.
Επομένως:
Αν στο ένα βενζινάδικο που πηγαίνεις δεν έχει ανηφόρες και δεν πέφτεις σε κίνηση, τότε θα σου δείξει περισσότερα χιλιόμετρα (όταν για παράδειγμα θα βάλεις 50λίτρα)
Αν στο άλλο βενζινάδικο πηγαίνεις από στενά/ανηφόρες/1η-2α στο κιβώτιο/ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ/ΤΟ ΖΕΣΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ κλπ, τότε θα σου βγάλει λιγότερα χιλιόμετρα (όταν θα βάλεις πάλι 50λίτρα)
Η ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΟΝ-BOARD-COMPUTER ΕΙΝΑΙ "ESTIMATED", ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. Επίσης, αν έχεις το αυτοκίνητο στο γκαράζ και το ζεστάνεις λίγο ή είναι ακόμη κρύο και καταναλώνει περισσότερο, τότε στο κοντινό βενζινάδικο θα υπολογίσει λιγότερα χιλιόμετρα επειδή απλά το αυτοκίνητο πριν φτάσεις "έπινε" περισσότερη βενζίνη - άρα και σύμφωνα με την μέχρι τότε κατανάλωση κατανάλωνε πολύ, άρα σου υπολογίζει ότι έχεις να διανύσεις λιγότερα χιλιόμετρα μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό.
Η ΜΟΝΗ ΣΑΦΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΛΕΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΛΙΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ.
---------------------------------------------------------------------
Παρακαλώ, διάβασε προσεκτικά το παραπάνω και αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, ξαναδιάβασε το.
michaelp900
02-02-13, 15:27
Σευχαριστω πολυ για την απαντηση!Οταν μπαινω στο κρυφο μενου και διαλεγω τ 6._ _δεν βγαζει κατι κ με ξαναπεταει στην αρχη.... :/
Στο 1το ποστ λες πως είχες φουλάρει, έκανες σε 2 μέρες 20 χλμ και έκαψες 17 ευρώ βενζίνη?
michaelp900
02-02-13, 15:42
Ναι αυτο ακριβως.20 χμ - 17¤!Του χωνεις τη μανικα επιτοπου πουθενα η οχι?
Ηλία (120ιε87) συμφωνώ με αυτά που έγραψες απόλυτα, αλλά 20χλμ και να κάψει 17 ευρώ? και με 200 να πήγαινε δεν θα γινόταν νομίζω, ούτε με κρύο αυτοκίνητο ούτε με ανηφόρα κτλπ...Με 10+κάτι κατανάλωση βγαίνει στα 20 χλμ να είναι 5-6-7 ευρώ? μαξ... σωστά? κάτι παίζει λογικά εδώ..εκτός αν έχει θέμα το αυτοκίνητο που δεν νομίζω
Υ.Γ Μήπως είχες αφήσει να δουλεύει ρελαντί το αμάξι καμία ώρα?(χωρίς πλάκα)
^ Αντρέα μου, δυστυχώς δεν έχουμε πλήρη εικόνα. (επειδή δεν είμαστε παρόντες, απλά)
Για το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι για τη μέση κατανάλωση στα τελευταία χλμ και πόσο μπορεί να επηρρεάσει το "ESTIMATED" νούμερο για το πότε θα χρειαστεί γέμισμα το ρεζερβουάρ.
Πάνω σε αυτό λοιπόν:
Γυρίζοντας από χαλαρό ταξίδι το obc βλέπει στα τελευταία χλμ κατανάλωση της τάξεως των 10lts/100km (χοντρικά, για να βοηθηθούμε από στρογγυλά νούμερα). Γεμίζουμε το ρεζερβουάρ στο Α βενζινάδικο με 60 λίτρα (χοντρικά πάλι) και το obc δείχνει "ESTIMATED" χλμ μέχρι το τελευταίο γέμισμα: 10lts/100km , 60lts -----> 600km
Είμαστε πόλη και στα τελευταία χλμ έχουμε καταναλώσει 12lts/100km (στρογγυλά νούμερα πάλι, για ευκολία στις πράξεις)
Γεμίζουμε το ρεζερβουάρ στο Β βενζινάδικο με 60 λίτρα και το obc δείχνει "ESTIMATED" χλμ μέχρι το τελευταίο 12lts/100km, 60lts ------> 500km
ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ Η "ESTIMATED" ΤΙΜΗ ΤΟΥ OBC ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΝΥΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΑ 100ΧΛΜ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 20% ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 60ΛΙΤΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ.
------------------------------------------------------------------------------
Αν τον κλεβει δεν θα εχει χωρο για αλλη βενζινη απλα θα γεμισει με πιο πολλα λεφτα.
Να σε ρωτησω κατι γιατι πας ξανα σε αυτον???
^ Αντρέα μου, δυστυχώς δεν έχουμε πλήρη εικόνα. (επειδή δεν είμαστε παρόντες, απλά)
Για το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι για τη μέση κατανάλωση στα τελευταία χλμ και πόσο μπορεί να επηρρεάσει το "ESTIMATED" νούμερο για το πότε θα χρειαστεί γέμισμα το ρεζερβουάρ.
Πάνω σε αυτό λοιπόν:
Γυρίζοντας από χαλαρό ταξίδι το obc βλέπει στα τελευταία χλμ κατανάλωση της τάξεως των 10lts/100km (χοντρικά, για να βοηθηθούμε από στρογγυλά νούμερα). Γεμίζουμε το ρεζερβουάρ στο Α βενζινάδικο με 60 λίτρα (χοντρικά πάλι) και το obc δείχνει "ESTIMATED" χλμ μέχρι το τελευταίο γέμισμα: 10lts/100km , 60lts -----> 600km
Είμαστε πόλη και στα τελευταία χλμ έχουμε καταναλώσει 12lts/100km (στρογγυλά νούμερα πάλι, για ευκολία στις πράξεις)
Γεμίζουμε το ρεζερβουάρ στο Β βενζινάδικο με 60 λίτρα και το obc δείχνει "ESTIMATED" χλμ μέχρι το τελευταίο 12lts/100km, 60lts ------> 500km
ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ Η "ESTIMATED" ΤΙΜΗ ΤΟΥ OBC ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΝΥΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΑ 100ΧΛΜ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 20% ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 60ΛΙΤΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ.
------------------------------------------------------------------------------
Δεν χρειαζεται να κανεις πραξεις ΔΕΝ ξαναπας!!!
Ηλία έχεις απόλυτο δίκαιο σε αυτό που γράφει το obc, εγώ στάθηκα σε άλλο σημείο.
Λέει φούλαρε, έκανε 20 χλμ και πήγε να ξαναφουλάρει και του ζήτησε 17ευρώ!
Δεν σου λέω για τα χλμ που γράφει το obc κτλπ, ξέρω πως λειτουργεί μιας και κάνω ταξίδια και σε οικονομία γράφει 900..(που δεν τα έχω δει ποτέ μου)
αλλά 20 χλμ 17ευρώ βενζίνη...
^ Ανδρέα, τόσα χρόνια στα φορουμ τα έχουμε ακούσει όλα...
...μπορεί απλά να τον μηδένισε τον χιλιομετρητή ο φίλος κατά λάθος και να μην ήταν 20χλμ αλλά 80...
ο βενζινάς αν κλέβει τόσο πρέπει να είναι πολύ μλκας επειδή απλά είναι θέμα χρόνου να τον... κανένας πελάτης.... πόσους να κλέψει τόαο πολύ και να τη γλιτώσει?
ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΠΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ-ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΒΕΙ...
michaelp900
02-02-13, 23:59
Ηλία (120ιε87) συμφωνώ με αυτά που έγραψες απόλυτα, αλλά 20χλμ και να κάψει 17 ευρώ? και με 200 να πήγαινε δεν θα γινόταν νομίζω, ούτε με κρύο αυτοκίνητο ούτε με ανηφόρα κτλπ...Με 10+κάτι κατανάλωση βγαίνει στα 20 χλμ να είναι 5-6-7 ευρώ? μαξ... σωστά? κάτι παίζει λογικά εδώ..εκτός αν έχει θέμα το αυτοκίνητο που δεν νομίζω
Υ.Γ Μήπως είχες αφήσει να δουλεύει ρελαντί το αμάξι καμία ώρα?(χωρίς πλάκα)
Οχι....το αμαξι το αφηνω ισα ισα να πεσουν οι στροφες στο φυσιολογικο και αντε κανα 2-3 λεπτα και μετα ξεκιναω και παω χαλαρα μεχρι να πιασει 90 βαθμους.
michaelp900
03-02-13, 00:05
Αν τον κλεβει δεν θα εχει χωρο για αλλη βενζινη απλα θα γεμισει με πιο πολλα λεφτα.
Να σε ρωτησω κατι γιατι πας ξανα σε αυτον???
Γιατι το αμαξι δεν το μετακινω καθημερινα και ειναι μονο αυτος τοσο κοντα μου.Της δικιας μου ειναι στο Πλαγιαρι και δεν λεει να κανω 60χμ πανε ελα για φουλαριμα τον 10-15 ευρω.....αμα το αφησω να αδειασει το φουλαρω απο εκει και μαλιστα οταν φευγω απο εκει και ξαναβαζω στη γειτονια εχω καψει κανα 3ευρω στα 30χλμ......οχι 17 ευρω στα 20χλμ και οτι συνθηκες και να υπαρχουν η διαφορα των 14 ευρω ειναι τραγικη.Επισης το αμαξι το μετακινω μια φορα στις δυο εβδομαδες για καμια βολτα,πλυσιμο,φουλαρισμα οσο ξοδεψα, κουκουλα και γκαραζ. 53.100 τα χλμ.
michaelp900
03-02-13, 00:06
^ Ανδρέα, τόσα χρόνια στα φορουμ τα έχουμε ακούσει όλα...
...μπορεί απλά να τον μηδένισε τον χιλιομετρητή ο φίλος κατά λάθος και να μην ήταν 20χλμ αλλά 80...
ο βενζινάς αν κλέβει τόσο πρέπει να είναι πολύ μλκας επειδή απλά είναι θέμα χρόνου να τον... κανένας πελάτης.... πόσους να κλέψει τόαο πολύ και να τη γλιτώσει?
ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΠΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ-ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΒΕΙ...
Και ομως τοσα ηταν τα χλμ....πηγα στη σχολη μου,για ενα καφε εξω και ξανα σπιτι.20χλμ.....!