Επιστροφή στο Forum : Θορυβος πισω δεξια Ε36 κουπε
Λοιπον μου κανει ενα θορυβο το αμαξι πισω δεξια υπολογιζω ακουγεται καπου
απο τον πισω αξονα.
Το κανει οταν περναω πανω απο ανωμαλιες και μονο!
Το κουλο ειναι οτι ΔΕΝ ακουγεται ο θορυβος οταν πατησω φρενο!
Εστω και να το τσιμπησω ο θορυβος εξαφανιζεται.
Ολα ειναι σφιγμενα απο κατω, τακακι δεν παιζει κανενα κτλ.
Ακουω...
Aντρεα ειναι κλασσικη περιπτωση βλαβης....
Leonidas_E39
01-02-13, 14:52
Μπορει να ειναι κανενα ρουλεμαν τροχου ψιλοαρπαγμενο που ειναι ετοιμο να σου πει το ποιημα. Μου το ειχε κανει και εμενα το 36αρι τρωγωντας και το μουαγιε
πωωωω και απο μικρος σιχαινομουν τα ποιηματα!
Υπαρχει καποιος τροπος να το τσακαρω μονος μου?
Γιατι σταματαει ομως οταν φρεναρω? επειδη σφιγγει?
Leonidas_E39
01-02-13, 14:57
Σταματαει γιατι αν ειναι ρουλεμαν φυσικα το βαρος μεταφερεται στον μπροστινο αξονα .Δες το στριβωντας δλδ κοψε δεξια ωστε να φυγει το βαρος που δεχεται το ακρο εν κινηση αν σταματησει ειναι ρουλεμαν
Οχι το κανει.
Ο μονος τροπος που σταματαει ειναι οταν πανω απο ανωμαλια να φρεναρω ή εστω να ακουμπησω το φρενο. Σταματαει ακαριαια.
Να ειναι κανα εμβολακι απο την δαγκανα σκεφτομαι. ξερω γω?
Bγαλε τροχο και τσεκαρε τη δαγκανα,δεν στο λεω με σιγουρια αλλα καποτε ενας ξαδερφος μου αντιμετωπισε παρομοιο προβλημα και ηταν οι 2 πειροι της δαγκανας ειχαν φαγωθει... thumb
Eαν ειναι αυτο εκτος απο τον θορυβο τι αλλο συμπτωμα εχει?
ghost-rider
01-02-13, 15:10
Ισως ειναι τοπ μαουντ.
Κλασσικο. Κοβονται.
Βεβαια δεν μπορω να καταλαβω γιατι επηρεαζεται απο το φρενο αν ειναι αυτο.
Eαν ειναι αυτο εκτος απο τον θορυβο τι αλλο συμπτωμα εχει?
Δεν θυμαμαι να ειχε καποιο αλλο προβλημα...Θα το καταλαβεις αμεσως αν ειναι αυτο,βγαζοντας τον τροχο και χτυπωντας τη δαγκανα με το χερι σου,αν εχουν τζογο οι πειροι θα ακουγεται...Η δοκιμασε και το να εχεις σηκωσει το αυτοκινητο, να γυρνας τον τροχο και να βαλεις καποιον να σου πατησει φρενο.Αν ειναι αυτο θα ακουστει.Δοκιμασε το γυρνωντας τον τροχο και δεξιοστροφα και αριστεροστροφα...Σινεμπλοκ σε ψαλιδια,ζαμφορ κτλ εχεις ελεγξει?
Σπύρο λέγε ... μας έσκασες ! :thumbsup:
Η ασφαλεια απ τα προβολακια πιστευω οτι ειναι.....
παντως αυτο με το φρενο μπορει να εχει σημασια μπορει και οχι....δεν ξερω αν εχετε παρατηρησει, αλλα και σκορπισμενο να ειναι ενα αυτοκινητο αν οταν περνας απο σαμαρακι πατησεις στιγμιαια το φρενο επειδη δεν περναει με ολη του την ορμη δεν ακουγεται τπτ!
γενικα με τετοιους ηχους το αυτοκινητο πρεπει πρωτα να το ακουσει καποιος που εχει μια ιδεα και σε δευτερη φαση να σηκωθει!
με τον Αντρεα τα ειπαμε!
Η ασφαλεια απ τα προβολακια πιστευω οτι ειναι.....
παντως αυτο με το φρενο μπορει να εχει σημασια μπορει και οχι....δεν ξερω αν εχετε παρατηρησει, αλλα και σκορπισμενο να ειναι ενα αυτοκινητο αν οταν περνας απο σαμαρακι πατησεις στιγμιαια το φρενο επειδη δεν περναει με ολη του την ορμη δεν ακουγεται τπτ!
γενικα με τετοιους ηχους το αυτοκινητο πρεπει πρωτα να το ακουσει καποιος που εχει μια ιδεα και σε δευτερη φαση να σηκωθει!
με τον Αντρεα τα ειπαμε!
το πρωί έστειλε μήνυμα ο μπάουερ και ρωτούσε πως τα πας στο πόδι του ... θέλει να σου φτιάξει βεβαιωση προυπηρεσίας λέει και συστατικές. :original:
Πισω δεξια και αφανισει με πατημα φρενου μπορει να εχει αμεση σχεση με το χειροφρενο, γιατι πισω δεξια πιανει μονο αυτο αποτι ξερω.
grigoris_vari
04-02-13, 23:52
εμενα μου εκανε ενα θορυβο οταν επεφτα σε λακουβα!ακουγοτανε σαν να χτυπαγε καποιο μεταλλο..τελικα ειχε σπασει η πανω πανω σπειρα απο το ελατηριο...και στις λακουβες απο το πανω κατω που εκανε καπου εσκαγε πανω και ακουγωταν αυτος ο θορυβος εψαξα απο δω εψαξα απο 'κει και το βρηκα!!
grigoris_vari
04-02-13, 23:55
πολυ πιθανο δηλαδη να ειναι αυτο που σου λεω γιατι αφου λες οτι σταματαει με το φρεναρισμα αν σου εχει σπασει σπειρα ελατηριου μονο στο πανω κατω στις λακουβες θα σου ακουγεται και στο φρεναρισμα εφοσον δεν παει πανω κατω σταματαει.
Στο δικο μου ηταν η ντιζα του χειροφρενου.
Αν ειχα το χειροφρενο ελαφρως σηκωμενο δεν ακουγοταν .
Αν θυμαμαι καλα σφιγγει με καποιο τροπο.
εμενα μου εκανε ενα θορυβο οταν επεφτα σε λακουβα!ακουγοτανε σαν να χτυπαγε καποιο μεταλλο..τελικα ειχε σπασει η πανω πανω σπειρα απο το ελατηριο...και στις λακουβες απο το πανω κατω που εκανε καπου εσκαγε πανω και ακουγωταν αυτος ο θορυβος εψαξα απο δω εψαξα απο 'κει και το βρηκα!!
Καλως ηλθες Γρηγορη !
Περνα απο εδω να συστηθεις και στους υπολοιπους :thumbsup:
https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23
grigoris_vari
05-02-13, 14:11
Καλως ηλθες Γρηγορη !
Περνα απο εδω να συστηθεις και στους υπολοιπους :thumbsup:
https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23ευχαριστω φανη!:original:ειχα φαει το forum να το βρω...!