PDA

Επιστροφή στο Forum : Απρόσμενος ήχος κατά το ξεκίνημα μετά από καιρό

theo75
28-01-13, 15:27
Καλησπέρα σε όλους σας και Καλή Χρονιά.

Η απορία μου, όπως γίνεται κατανοητό και από τον τίτλο του topic, έγκειται στο γεγονός κάποιου περίεργου ήχου κατά το γύρισμα της μίζας, ο οποίος ακούγεται μόνο όταν έχω καιρό να εκκινήσω τη μίζα της μπέμπας μου.

Για παράδειγμα, την έχω καμιά 5-6 μέρες να κάθεται κι όταν πάω να βάλω μπρος, γυρνώντας τη μίζα, κάνει ταυτόχρονα ένα περίεργο θόρυβο.

Γνωρίζει κανείς τι είναι και αν είναι κάτι σοβαρό;

fanisk
28-01-13, 15:36
Τι ακους?

steliose36
28-01-13, 15:37
Αμα δεν μας εξηγησεις λιιιιγο παραπανω τι ενοεις με τον θορυβο νομιζω δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε...Ακους κατι μηχανικο με το που ξεκινησει το αμαξι?ηλεκτρικο οταν γυριζεις το κλειδι?Μηπως ακους την αντλια καυσιμου?

spar@
28-01-13, 15:38
εναν απροσμενο ηχο....

theo75
28-01-13, 15:57
Για να πω την αλήθεια δεν έχω πολλές γνώσεις περί μηχανικών.

Εκτιμώ ότι είναι κάτι σαν μικρό κρατσάνισμα σε στυλ τσιρίδας ελάχιστης διάρκειας και το ακούω στο βάθος της μίζας(λογικά από το καπό).

Δεν μπορώ να εξηγήσω κάτι άλλο.

:ranting2:

fanisk
28-01-13, 15:59
Για να πω την αλήθεια δεν έχω πολλές γνώσεις περί μηχανικών.

Εκτιμώ ότι είναι κάτι σαν μικρό κρατσάνισμα σε στυλ τσιρίδας ελάχιστης διάρκειας και το ακούω στο βάθος της μίζας(λογικά από το καπό).

Δεν μπορώ να εξηγήσω κάτι άλλο.

:ranting2:

Σαν γρατζουνισμα οταν γυρνας τη μιζα?

STREETRACING
28-01-13, 16:00
Aν ακους τσιριδα,το λουρι ειναι

theo75
28-01-13, 16:03
Σαν γρατζουνισμα οταν γυρνας τη μιζα?

Ναι, κάτι τέτοιο νομίζω.

@STREETRACING, είναι σοβαρό;

STREETRACING
28-01-13, 16:30
Όχι.
Αν δουλέψει θ στρώσει.

Sent from my iPhone using Tapatalk

theo75
28-01-13, 16:44
Υπάρχει περίπτωση επιδείνωσης του προβλήματος(ή μετεξέλιξής του σε κάτι άλλο) σε περίπτωση που δεν βελτιώσω τη χρήση του;

Το κάνω μια δυο βόλτες τη βδομάδα, γιατί δεν βγαίνω με τα έξοδα για τη βενζίνη.

120ie87
28-01-13, 17:35
Φίλε, είναι η ακινησία σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες που έχουμε αυτή τη χρονική περίοδο. (συστολή μετάλλων και σκληραίνει το λουρί).

mark e92
28-01-13, 18:25
Λιγο σπρευ στο λουρι δεν θα βοηθήσει???

S8N
28-01-13, 18:38
Το σπρέυ μάλλον χειρότερα θα τα κάνει. Έχει χάσει την ελαστικότητά του ο ιμάντας, μόνο με αντικατάσταση διορθώνεται αυτό. Εάν παραγίνει το κακό ενδεχομένως να αντιμετωπίσεις προβλήματα με τη φόρτιση της μπαταρίας, το υδραυλικό τιμόνι κλπ. Το να σπάσει το λουρί είναι ακραίο πάντως.

spar@
28-01-13, 18:39
ειναι η τελευταια φορα που γραφω στα προβληματα γιατι παρεξηγουμε χωρις λογο, στο τελος θα φαω μπαν επειδη θελω να βοηθησω, και μου σβηνουν ποστ!
Λοιπον δεν ειναι το λουρι, το λουρι δεν σφυριζει στο μιζαρισμα, σφυριζει στα πρωτα δευτερολεπτα λειτουργιας και με στιγμιαιο γκαζι σταματαει!
Το προβλημα κατα 70-80% πρεπει να βρισκεται στο μπουτον της μιζας, χωρις να μας εχει πει ο φιλος ουτε καν σε τι αυτοκινητο αναφερεται κλπ!
Ολοι θα την εχετε πατησει οταν λειτουργει το αυτοκινητο χωρις να το καταλαβεται να γυρισεται τον διακοπτη ξανα...και να κανει το χαρακτηριστικο τσιριγμα μεταλλικο!
Το μπουτον της μιζας κινει το γραναζακι ετσι ωστε να γυρισει το βολαν! αν χαλασει ή υπολειτουργει το μπουτον, το γραναζακι μενει και κατα την λειτουργια του βολαν πανω του τσιριζει!
Δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι αυτο...αλλα θεωρω πιο εντιμο να παει σε εναν μαστορα, παρα να πιστευει οτι ειναι το λουρι, γιατι αν ειναι αυτο θα καταστρεφει με τον καιρο το βολαν του!

υ.γ οχι σπρει πανω στο λουρι γιατι θα σφυριζει συνεχεια
υ.γ μπορει να ειναι αλλα 10 πραγματα!

S8N
28-01-13, 18:44
Ποιος σου έσβησε Post λουλούδι μου να τον μαλώσω?

P.S. Ίσα ίσα, στα προβλήματα είναι που πρέπει να γράφεις. Ο Μπάουερ που στο διάτανο είναι? Τόσο πήξιμο πια?

gnx
28-01-13, 18:52
...Ο Μπάουερ που στο διάτανο είναι? Τόσο πήξιμο πια?

I second that...

aristent
28-01-13, 19:03
ειναι η τελευταια φορα που γραφω στα προβληματα γιατι παρεξηγουμε χωρις λογο, στο τελος θα φαω μπαν επειδη θελω να βοηθησω, και μου σβηνουν ποστ!
.....

εγω λουλουδι μου,καμαρι μου και αυγερινε μου σου εσβησα το ποστ!!!!:thumbsup:

ηταν να μην μου δωσουν "γομα"!!!:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:

theo75
29-01-13, 14:37
@spar@

Είναι 316 Ε46, το τελευταίο συγκεκριμένα, Οκτώβρης του '04(full M-LOOK).

Νομίζω προσέγγισες περισσότερο το πρόβλημά μου απ' ότι οι υπόλοιποι, αν και όπως προαναφέρθηκε, δουλεύοντάς το συχνά, δεν έχω παρόμοιο πρόβλημα.

Κάποια στιγμή θα το πάω και στο μάστορα αν είναι. Ελπίζω βέβαια να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.