Επιστροφή στο Forum : Ε36 316i Sedan
Καλησπερίζω την παρέα..
Πριν μια εβδομάδα μπήκα κ εγώ στην οικογένεια της bmw με το παραπάνω αυτοκίνητο. Μέσα στην εβδομάδα έχω σκοπό να το τρέξω λίγο σε μαστορια αλλά είναι 3-4 θεματακια που θα με σκάσουν.
1) Έχω ένα μεγάλο θέμα με το κεντρικό κλείδωμα. γυρνάω κλειδί κλειδώνει με το που πάω να το βγάλω ξεκλειδώνει οκ κλειδώνω πρώτα οδηγό κ μετά τα άλλα χειροκίνητα αλλά μένει η τάπα βενζίνης ξεκλείδωτη. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει? πήγα στην αντιπροσωπία κ μου άρχισε τα επιστημονικά που εάν ήμουνα χαϊβάνι θα τους πλήρωνα μια περιούσια αλλάζοντας μου μια ασφάλεια
2) Το παράθυρο του συνοδηγού κατεβαίνει οπότε μας κάνει την χάρη (είναι βλέπεται κ παιχνιδιάρα)
3) Εκεί που κάνω τσάρκες με το αμάξι κ πάντα σε χαμηλές στροφές ψιλό σκορτσαρει. επίσης έχω παρατηρήσει ότι όταν σταματάω παίζει ελάχιστα το ρελαντί.
4) Οbc μπορώ να βάλω σε ένα μοντέλο όπως το δικό μου που δεν έχει καθόλου?
κ μια τελευταία εντελώς μαθησιακή ερώτηση:
μια μπάρα που μου βγάζει στο καντράν με ένα πράσινο κουτάκι αναμένω τη ρόλο παίζει?
1) Ηλεκτρολόγος...για την τάπα νομίζω ότι σε όλα τα 36άρια δεν κλειδώνει.
2) Άλλαγμα το μηχανισμό του παραθύρου με μεταχειρισμένο.
3) Δεν το ξέρω, πολλά μπορεί να φταίνε
4) Τι μοντέλο είναι (χρονολογία); Έχεις αναλογικό ρολογάκι ή ψηφιακό ρολόι/θερμοκρασία;
Η μπάρα που λες έχει 5 πράσινες παύλες όπου με τα χιλιόμετρα σβήνουν μία μία. Όταν σβήσουν όλες ανάβει μία πορτοκαλί και μετά μία κοκκινη μαζί....Στην πορτοκαλί καλό είναι να το πηγαίνεις για σέρβις...
Η μπέμπα είναι του 94 ¨ πιπίνι δλδ¨ κ δύστυχος έχει το αναλογικό ρολογακι βρήκα κάτι οδηγίες για 18" obc αλλά όλες προϋπέθεταν μικρότερο obc, γιαυτό κ η ερώτηση.
Τωρα για τα υπόλοιπα thanks λέω να περάσω αύριο κιόλας μια βόλτα από τον ηλεκτρολόγο.
Καλησπερίζω την παρέα..
Πριν μια εβδομάδα μπήκα κ εγώ στην οικογένεια της bmw με το παραπάνω αυτοκίνητο. Μέσα στην εβδομάδα έχω σκοπό να το τρέξω λίγο σε μαστορια αλλά είναι 3-4 θεματακια που θα με σκάσουν.
1) Έχω ένα μεγάλο θέμα με το κεντρικό κλείδωμα. γυρνάω κλειδί κλειδώνει με το που πάω να το βγάλω ξεκλειδώνει οκ κλειδώνω πρώτα οδηγό κ μετά τα άλλα χειροκίνητα αλλά μένει η τάπα βενζίνης ξεκλείδωτη. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει? πήγα στην αντιπροσωπία κ μου άρχισε τα επιστημονικά που εάν ήμουνα χαϊβάνι θα τους πλήρωνα μια περιούσια αλλάζοντας μου μια ασφάλεια
καλώς μας βρήκες!
με ολες τις πόρτες ανοιχτές δοκίμασε να κλειδώσεις από τ μπορμπαγκάζ πιέζοντας το πόρτακι του ρεζερβουάρ ταυτόχρονα κ πες μας τι έγινε
Καλημέρα κ καλώς σας βρήκα .. σε καμιά ωρίτσα θα δοκιμάσω κ θα ενημερώσω.
Panos 316T
25-01-13, 08:41
για το 3,
ξεκινάς με λούφτ , λ και ενδελεχή έλεγχο στα σωληνάκια για τυχόν ρωγμές και τρύπες.
Αν είσαι οκ τότε προχωράς στην τριπλέτα μπουζί , μπουζοκαλώδια πολ/στής.
καλώς μας βρήκες!
με ολες τις πόρτες ανοιχτές δοκίμασε να κλειδώσεις από τ μπορμπαγκάζ πιέζοντας το πόρτακι του ρεζερβουάρ ταυτόχρονα κ πες μας τι έγινε
Λοιπόν δοκίμασα αυτό που μου είπες κ τπτ δεν έγινε :think:
για το 3,
ξεκινάς με λούφτ , λ και ενδελεχή έλεγχο στα σωληνάκια για τυχόν ρωγμές και τρύπες.
Αν είσαι οκ τότε προχωράς στην τριπλέτα μπουζί , μπουζοκαλώδια πολ/στής.
Το έψαξα λιγάκι κ παρατήρησα ένα σωληνάκι να έχει μια μικρή τρύπα κ να δακρύζει λαδάκι λες να φταίει αυτό?
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/Bmw_316_e36_engine_bay-7.jpg
είναι το δεύτερο πιο χοντρό εάν δεν κάνω λάθος
Λοιπόν δοκίμασα αυτό που μου είπες κ τπτ δεν έγινε :think:
τι εννοείς δεν έγινε ΤΠΤ? οι πόρτες κλείδωσαν? το πόρτακι του ρεζερβουάρ έμεινε ανοιχτό?
Leonidas_E39
25-01-13, 10:55
Μηπως το αμαξι δεν φοραει εργοστασιακο κεντρικο κλειδωμα αλλα after market και λογικο ειναι να μην υπαρχει στο ρεζερβουαρ.
Τπτ παιδια δεν εγινε τπτ απολυτως.. με της πορτες ανοιχτες βαζω κλειδι στο μπορμπαγκάζ γυρναω ανοιγω κλεινω κ γυρναω κ απο την αντηθετη μπας και.. αλλα τπτ δεν εγινε.
Leonidas_E39
25-01-13, 11:37
Το δικο μου δεν ειχε παντως.
οτι εχει. εχει σιγουρα γιατι γυρνωντας το κλειδι απο την πορτα του οδηγου τα κλειδωνη κ με το που γυρναω στην θεσει για να το βγαλω ξεκλειδωνουν ολα εκτος του οδηγου
Leonidas_E39
25-01-13, 11:44
Δες μηπως φοραει μεσα στην πορτα ηλεκτρομαγνητικη κλειδαρια για συναγερμο και εχει χασει την ρυθμιση στο υψος ωστε να μην μπορει να δωσει εντολη η κυρια στις υπολοιπες.
θα το τσεκαρω αυριο μιας κ θα αλλαξω της ταπετσαριες. εντωμεταξυ εχει συναγερμο αλλα χωρις κεντρικο κλειδωμα κ ειναι απενεργοποιημενος με το κλειδακι του.
όταν τ κλειδώνεις από τ συνοδηγού τι γίνετε;
καλά το αμάξι σ έχει τόσα προβλήματα με τ ταπετσαρίες θα ασχολησε;
Το δικο μου δεν ειχε παντως.
καλά πρώτη φορά τ διαβάζω δεν εχω δεί ούτε 30αρι χωρίς κεντρικό κ δω μου ΛΈΣ δεν είχε τ 36άρι μάλλον ήταν από τ πρώτα με μ40, τούλαχ abs είχε;
κλειδώνει μόνο του συνοδηγού..
Οσο για της ταπετσαρίες έπρεπε να γίνουν, όπως κ τα υπόλοιπα βεβαία αλλά αφου τα βρήκα σε τέλεια κατάσταση κ μόνο 30Ε χαζός είμαι να μην τα πάρω? 100 ευρώ με ζήτησαν σε ένα παλιατζίδικο στην Λάρισα.
Έτσι για να δεις τη εχω στο μυαλό μ.
μέσα στην εβδομάδα το πάω για σέρβις κ γενικό ελενχο μετά ηλεκτρολόγο, μέχρι τέλι Φεβρουαρίου θέλω να πιστεύω πως θα περάσω ουρανό κ υγραέριο.. κ κατά τον Μαιο που θα έχω και την Ρενα στην γύρα θα το πάω για βάψιμο.. βεβαία τώρα μικρο πράγματα από εδώ κ από εκεί θα βάζω συνέχεια θέλω ως το καλοκαίρι πρώτα ο θεος να την εχω μο@@@ κ υγιεί το κορίτσι μ.
Όλα αυτά στα είπα έτσι! συζήτηση να γίνεται.
savvas bmwdakias
25-01-13, 16:17
Το δικο μου 36αρι 94 μοντελο ηταν και κλειδωνε και το καπακι του ρεζερβουαρ. Μηπως μπηκε μετα το κλειδωμα? Οταν το κλειδωνεις απο του συνοδηγου κανονικα πρεπει να κλειδωνουν ολες οι ασφαλειες , μεχρι και απο το πορτ μπαγαζ πρειπει να κλειδωνει ολες τις ασφαλειες. Απο που εισαι να σε στειλουμε σε κανα ηλεκτρολογο να σου πει ακριβως.
Από Ξάνθη είμαι φίλε μου.. κ έχω σκοπό να περάσω μια βόλτα απο ηλεκτρολόγο μετά το σέρβις που εχω προγραμματισμένο.. Δυστυχώς δεν ειμαι γνώστης απο ΒΜW κ οταν πήρα το αυτοκίνητο μου είπαν πως ειχε τελειώσει η μπαταριά του κ μετά την αλλαγή δεν δουλεύει. το μονο σίγουρο ειναι πως αν δεν ειχε κεντρικό κλείδωμα οταν γυρνούσα το κλειδί απο τον οδηγό δεν θα έπρεπε να κατεβαίνουν η υπόλοιπες ασφάλειες . ( αλλά κατεβαίνουν κ ξανά ανεβαίνουν)
savvas bmwdakias
25-01-13, 16:38
Από Ξάνθη είμαι φίλε μου.. κ έχω σκοπό να περάσω μια βόλτα απο ηλεκτρολόγο μετά το σέρβις που εχω προγραμματισμένο.. Δυστυχώς δεν ειμαι γνώστης απο ΒΜW κ οταν πήρα το αυτοκίνητο μου είπαν πως ειχε τελειώσει η μπαταριά του κ μετά την αλλαγή δεν δουλεύει. το μονο σίγουρο ειναι πως αν δεν ειχε κεντρικό κλείδωμα οταν γυρνούσα το κλειδί απο τον οδηγό δεν θα έπρεπε να κατεβαίνουν η υπόλοιπες ασφάλειες . ( αλλά κατεβαίνουν κ ξανά ανεβαίνουν)
Ναι δεν λεω οτι δεν εχει κεντρικο κλειδωμα, απλα λεω αν δεν ειχε σαν καινουριο και τοποθετηθηκε μετα το κεντρικο κλειδωμα τοτε το καπακι της βενζινης δεν θα κλειδωνει.
Δεν ξερω τι να πω.. ίσος να έχεις κ δίκιο.. που ελπίζω να μην έχεις xD
Panos 316T
25-01-13, 18:24
κλειστρο πορτας συνοδηγου
χαιρετω τωρα ,παω στην συναντηση πρωτεινης
savvas bmwdakias
25-01-13, 18:41
κλειστρο πορτας συνοδηγου
χαιρετω τωρα ,παω στην συναντηση πρωτεινης
Πανο κλειστρο ειναι το σιδερακι που γαντζωνει η κλειδαρια? Ψαχνω ενα φιλαρακι μου τοση ωρα να τον ρωτησω ακριβως τι ειχε παθει γιατι ειχε το ιδιο προβλημα σε Ε34. Ειχε μετακινηθει αν θυμαμαι καλα αυτο το σιδερακι, για τσεκαρε τα .
savvas bmwdakias
25-01-13, 18:50
Πανο κλειστρο ειναι το σιδερακι που γαντζωνει η κλειδαρια? Ψαχνω ενα φιλαρακι μου τοση ωρα να τον ρωτησω ακριβως τι ειχε παθει γιατι ειχε το ιδιο προβλημα σε Ε34. Ειχε μετακινηθει αν θυμαμαι καλα αυτο το σιδερακι, για τσεκαρε τα .
Σορυ φιλε δεν μετακινηθηκε το σιδερακι, απλα του το αλλαξε ολοκληρο και ολα κομπλε. Αυτα απο μενα ελπιζω να σε βοηθησα.
Αύριο.. Αύριο θα γίνει η δουλεία που θα ξηλώσω της ταπετσαρίες θα ρίξω μια ματιά κ θα σας ενημερώσω..!
Σήμερα είμαι για κράξιμο ναι είμαι.. Όταν πήρα το αμάξι που λέτε είχα ελενξει όλα τα υγρά. "ντεμεκ" κ σήμερα το πρωί που πήγαινα την γυναίκα στην δουλειά άκουσα κανα 2 φορές ενα σφύριγμα ήταν για 2 δεύτερα νταξ δεν έδωσα κ μεγάλη σημασία αλλα στην πρώτη καλή στροφή που πήγα να πάρω, το τιμόνι βάρυνε απότομα "να πω την αλήθεια το γέμισα το βρακάκι μ xD" τέλος πάντων πήγα την γυναίκα στην δουλειά, γύρισα κ με το που πήγα να παρκάρω πάλι μου έκανε το ίδιο.. κ μετά απο λίγο άγχος θυμήθηκα τα υγρά για το τιμόνι :/ τα ελενξα που λέτε κ αν και έχει μέσα ο δείκτης δεν ακουμπάει καν. Τώρα ερώτηση μήπως ξέρει κανείς πιο υγρό να αγοράσω για συμπλήρωση?
Λοιπόν θα ήθελα να κλείσει αυτό το Τhread θα ξεκινήσω ένα καινούριο σε λίγο καιρό σαν Project με διάφορα DIY δικά μου κ κλεμμένα :) ..
Παρεμπίπτοντος στο κεντρικό κλείδωμα φταίει η κλειδαριά του οδηγού το παράθυρο του συνοδηγού κατεβαίνει πλέων χωρίς αλλαγή ανεβατορ, το τιμόνι δουλεύει ρολόι μετά από συπληρωμα ATF, τετάρτη πάμε στον γιατρό για σέρβις κ μετά θα ξεκινήσω το νέο Thread..