PDA

Επιστροφή στο Forum : [E46] Νερο στο πατωμα του συνοδηγου

billyse46
12-01-13, 14:39
Μαγκες σημερα ειδα στο πατωμα του συνοδηγου νερα μπροστα δεξια.Ολο το βραδυ εβρεχε, απο που μπορει να μπηκαν,εχει συμβει σε κανεναν αλλο?bmw e46 4d...

Dermatis
12-01-13, 14:53
Eγω πριν κανα μηνα που χε κανει μεγαλη βροχη ειχα δει νερα πισω απο τον οδηγο.........σε e46 4d βεβαια πηγα συνεργειο και μου ειπαν οτι θα περασα απο καμια λουμπα με νερο που οντως περασα και τα λαστιχακια της πορτας γεμισαν με νερο δεν προλαβαν να το διαχειρηστουν και αντι να το βγαλουν απο τις μικρες τρυπες που εχουν βγηκε απο την ενωση που ειναι κατω και μπηκαν μεσα!
Ακομα δεν εχει στεγνωσει εντελως ......προφανως λογω υγρασιας .......
Αυτο που με ενδιεφερε εμενα πρωτα ειναι να μην ηταν καμια διαρροη απο καλοριφερ .......πραγμα που δεν συνεβη!
Οποτε κοιταξε το και αυτο και ακολουθα το νερο με το χερι να δεις απο που προερχεται!

S8N
12-01-13, 15:07
Μαγκες σημερα ειδα στο πατωμα του συνοδηγου νερα μπροστα δεξια.Ολο το βραδυ εβρεχε, απο που μπορει να μπηκαν,εχει συμβει σε κανεναν αλλο?bmw e46 4d...

Ριξε μια ματια στα φιλτρα καμπινας. Ενδεχομενως να εχουν βουλωσει οι υδρορροες απο φυλλα η σκουπιδια και να βρηκε διοδο απο 'κει. Βγαλε τα πλαστικα γυρω απο τους υαλοκαθαριστηρες και θα καταλαβεις.

S8N
12-01-13, 15:10
Επομενος ελεγχος που θα εκανα ειναι στα λαστιχα της πορτας χαμηλα, στη γωνια κολωνας και μαρσπιε οπως πολυ σωστα ειπε ο Dermatis.

ghost-rider
12-01-13, 15:22
Οπως κ να εχει βρες τροπο να το στεγνωσεις.
Αμα εχει ρουφηξει η μοκετα θα δυσκολευτει να στεγνωσει μονο του.
Ριξε μια ματια κ στις ταπες που εχει στα ποδια των επιβατων.
Εμενα μια ειχε κοπει. Δεν ειναι ακριβες. Βρισκεις κ εξω με 1-2 ευρω τη μια.
Μπορει κ απο εκει να βαλει λιγη υγρασια μεσα. Οχι τοση ωστε να μουσκεψει τη μοκετα ομως...
Κατι αλλο με λιγες πιθανοτητες.
Παιζει να αλλαξες κανενα παρμπριζ προσφατα κ να μην το κολλησαν σωστα?

deepBLUE
12-01-13, 15:49
Η καθε πορτα εχει ενα κιτσε (ετσι τον αναφερουν στα συνεργεια ).
Αυτος προστατευει απο τη βροχη οταν ειναι κολλημενος καλα .
Αυτο που μπορει να συμβαινει ειναι τα εξης :
H καποια στιγμη βγηκε η ταπετσαρια της πορτας (γιατι πχ. ειχε προβλημα το παραθυρο)και δεν αλλαξαν κιτσε και αφησαν και την ιδια κολα
η η κολα αυτη με το καιρο εχει ανοιξει και αφηνει τα νερα να περασουν μεσα στο αμαξι.
Πηγαινε το αμαξι και ζητα να βαλουν καινουργιο αφρολεξ η κιτσε οπως θες πεστο και να σου βαλουν και μπαρμπριζοκολα.
Δε θα ξαναεχεις προβλημα.
Σε τετοιες περιπτωσεις που το αμαξι ενω ειναι κλειστα τα παραθυρα παιρνει νερα σε καποιο σημειο σιγουρα η αιτια ειναι αυτη !!!!
Αν το αμαξι εχει ηλεκτρικη οροφη τοτε κοιτα καποια αυλακια που εχει μηπως ειναι βουλωμενα και περναει το νερο μεσα.
Πηγαινε το αμαξι σε ενα φανοποιειο να τραβηξουν τα νερα και να το βαλουν στο φουρνο βαφης με τη προσθηκη καποιου φαρμακου να στο στεγνωσουν

nikos1400
12-01-13, 16:14
ετσι οπως λεει ο βαγγελης.

προβλεπω το 46αρι να σκουριαζει πριν το 30αρι...
:mad:
και το δικο μου την ιδια δουλεια θελει. συνοδηγου.
Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

super duper
12-01-13, 17:44
βαγγελης rules.

το καλυψε απόλυτα

Η καθε πορτα εχει ενα κιτσε (ετσι τον αναφερουν στα συνεργεια ).
Αυτος προστατευει απο τη βροχη οταν ειναι κολλημενος καλα .
Αυτο που μπορει να συμβαινει ειναι τα εξης :
H καποια στιγμη βγηκε η ταπετσαρια της πορτας (γιατι πχ. ειχε προβλημα το παραθυρο)και δεν αλλαξαν κιτσε και αφησαν και την ιδια κολα
η η κολα αυτη με το καιρο εχει ανοιξει και αφηνει τα νερα να περασουν μεσα στο αμαξι.
Πηγαινε το αμαξι και ζητα να βαλουν καινουργιο αφρολεξ η κιτσε οπως θες πεστο και να σου βαλουν και μπαρμπριζοκολα.
Δε θα ξαναεχεις προβλημα.
Σε τετοιες περιπτωσεις που το αμαξι ενω ειναι κλειστα τα παραθυρα παιρνει νερα σε καποιο σημειο σιγουρα η αιτια ειναι αυτη !!!!
Αν το αμαξι εχει ηλεκτρικη οροφη τοτε κοιτα καποια αυλακια που εχει μηπως ειναι βουλωμενα και περναει το νερο μεσα.
Πηγαινε το αμαξι σε ενα φανοποιειο να τραβηξουν τα νερα και να το βαλουν στο φουρνο βαφης με τη προσθηκη καποιου φαρμακου να στο στεγνωσουν

mark e92
12-01-13, 19:45
Δυστυχώς πρέπει να βγουν οι μοκέτες αλλιως ΔΕΝ στεγνώνει!!!
Για το κουπε λογικά είναι λαστιχο πόρτας (αποκλείω το παμπριζ γιατί είναι κολλητό) για το 4πορτο να τσεκάρεις μεσα στην πόρτα οπως είπε ο Βαγγέλης!!!

deepBLUE
13-01-13, 07:22
Για όλες τις πόρτες ισχύει το ίδιο πράγμα .
Δώσε το αμάξι να στο βάλουν σε φούρνο φανοποιειας αφού πρώτα με καποια σκούπα τραβηχτουν τα πολλα ;)

Stamatis
13-01-13, 12:05
Αν δεν μπει σε φουρνο, οπως το δικο μου, θα σαπισουν οι κετσεδες στο πατωμα.
50 ευρω πηρε ο φουρναρης για εμενα και τα αξιζε.

Samaro
13-01-13, 12:37
Ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα, ο φούρνος ειναι μονόδρομος ! thumb

george1kala
22-02-13, 03:03
Καλησπερα και απο μενα!!! εχω ενα 46αρι facelift τετραπορτο και μου εβαλε νερα στο πορτ μπαγκαζ στην μπαταρια (την εχει πισω). Απο που μπορει να μπηκαν εκει???

katsaraios
22-02-13, 04:05
Καλησπερα και απο μενα!!! εχω ενα 46αρι facelift τετραπορτο και μου εβαλε νερα στο πορτ μπαγκαζ στην μπαταρια (την εχει πισω). Απο που μπορει να μπηκαν εκει???

Μηπως εβγαλες το φαναρι πισω δεξια ?

nektar
22-02-13, 08:50
Αν δεν βγαλεις την μοκετα φιλε μου δεν θα κανεις δουλεια

katsaraios
22-02-13, 14:37
Αν δεν βγαλεις την μοκετα φιλε μου δεν θα κανεις δουλεια
ποια μοκετα ?
η μπαταρια πισω ειναι δεξια κατω απο το πλαστικο καπακι...

george1kala
23-02-13, 01:26
Ναι ακριβως κατω απο το πλαστικο καπακι ειναι. το φαναρι δεν το εβγαλα! εχει κατι εκει σαν αεραγωγο αλλα δεν ειμαι σιγουρος τι ειναι αυτο. εχει και ενα σωλινακι που μαλλον ειναι για μπαταρια με υγρα. μιλαμε ομως για πολυ νερο! μια παλαμι!

katsaraios
23-02-13, 02:15
Ναι ακριβως κατω απο το πλαστικο καπακι ειναι. το φαναρι δεν το εβγαλα! εχει κατι εκει σαν αεραγωγο αλλα δεν ειμαι σιγουρος τι ειναι αυτο. εχει και ενα σωλινακι που μαλλον ειναι για μπαταρια με υγρα. μιλαμε ομως για πολυ νερο! μια παλαμι!

Για να μπει νερο πρεπει να εχεις κανει καποια εργασια στο πορτμπαγκαζ ...
Αλλου σε αλλο σημειο εχεις νερο η ειναι βρεγμενο το πατωμα με το αντιολισθιτικο ??
Αυτο που λες ειναι αδυνατον να βαλει νερο και ειδικα σε τετοια ποσοτητα που περιγραφεις..
Κανε μια δοκιμη με κλειστο πορτμπαγκαζ και οταν ειναι στεγνο το αμαξι σου ριξε απο το πλαινο διακενο με ενα μπουκαλακι να δεις αν φευγουν κανονικα τα νερα προς τα κατω και εξω απο το πορτμπαγκαζ.

george1kala
23-02-13, 02:22
ναι εχω κανει εργασια στο πορτ μπαγκαζ!!! μου επιασε και πολυ χωρο μαλιστα! 80λιτρα για φυαλη υγραεριου! να μου την κανανε απο εκει???

katsaraios
23-02-13, 03:41
ναι εχω κανει εργασια στο πορτ μπαγκαζ!!! μου επιασε και πολυ χωρο μαλιστα! 80λιτρα για φυαλη υγραεριου! να μου την κανανε απο εκει???

Σιγουρα 100 %..
κανε την δοκιμη με το νερο που σου λεω και μετα πηγαινε το να το δουν ...

mark e92
23-02-13, 12:47
Την φιαλη τηνβαλανε στον χωρο τις ρεζερβας σωστα? μηπως περασαν καλωδια απο τον χωρο τις μπαταριας και εχουν αφησει καμια τρυπα?

george1kala
23-02-13, 17:01
Την φιαλη τηνβαλανε στον χωρο τις ρεζερβας σωστα? μηπως περασαν καλωδια απο τον χωρο τις μπαταριας και εχουν αφησει καμια τρυπα? οχι εβαλα στην πλατη των καθισματων την φυαλη για να κρατησω την ρεζερβα. μαλλον απο εκει εγινε η ζημια γιατι η ταπα του υγραεριου ειναι μαζι με την ταπα της βενζυνης. σας :thanks:

fliperos
24-03-13, 19:37
εμενα τα ειχε παρει καιρο και το ειδα προσφατα γιατι δεν το κυκλοφορω λογικα ειναι 2 μηνες τα νερα μεσα τωρα εχω καποιο προβλημα ?το καθαρισα απλα θελω να τα στεγνωσω σωστα!

Bazil Van Sinner
24-03-13, 20:32
2 μηνες ????ξηλωσε το αμεσα ,λογικα θα σου χει κανει ζημια.

εν τω μεταξυ περνα και απο εδω (https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23) να γνωριστουμε!

theo75
31-03-13, 16:41
Απαντώ χωρίς να έχω διαβάσει προηγούμενα post, καθώς το θέμα είναι να βγαίνει άκρη από το καθετί που μας προβληματίζει σχετικά με τις μνρες μας(ελπίζω να μην έχω ban για τη λέξη).

Σε περίπτωση που γενικά δεν χρησιμοποιείς το κλίμα σου και κάποια στιγμή το άνοιξες στο τέρμα, ίσως φταίει αυτό, καθώς το αντίστοιχο σωληνάκι, δεχόμενο υπερβολική πίεση, ίσως έσπασε και τα νερά από τον κλιματισμό, βρέθηκαν στο συνοδηγό.

Dathanaso
25-10-15, 18:59
Παιδες καλησπερα sos πηρε νερα το αυτοκινητο στον οδηγο πολλα και ειδα υγρασια αφου εβγαλα την μοκετα και πισω εκει που τερματιζει ο συμπλεκτης.Η μονη τρυπα που υπαρχει εκει ειναι της ντιζας καπω.Εριξα νερα στην ηλιοροφη αλλα παρατηρησα οτι οντως τα βγαζει απο τις υδροροες αλλα εγλυφε και πλαγια στο φτερο χαμηλα.Πως εχω προσβαση για να καθαρισω τις υδροροες?Τελευταια αλλαξα γρυλλο παραθυρου ακουω γνωμες

nikos valvetronic
25-10-15, 19:16
Στάνταρ την πάτησες από το αφρολέξ.100%.Αυτήν την μεμβράνη δηλαδή που
στεγανοποιεί τους μηχανισμούς της πόρτας.Βγάλε ταπετσαρία πάρε ένα
πιστολάκι για μαλλιά και ζέστανε προσεκτικά γύρω-γύρω την μαστίχα που
κολλαέι την μεμβράνη πάνω στην πόρτα.Πάτα την με το χέρι να απλώσει
ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει μείνει ΠΟΥΘΕΝΑ κανένα κενό και έχει
απλωθεί σωστά παντού.Το ίδιο έκανα και εγώ και τέλος νερά εδώ και μήνεςthumb

Dathanaso
25-10-15, 19:19
Στάνταρ την πάτησες από το αφρολέξ.100%.Αυτήν την μεμβράνη δηλαδή που
στεγανοποιεί τους μηχανισμούς της πόρτας.Βγάλε ταπετσαρία πάρε ένα
πιστολάκι για μαλλιά και ζέστανε προσεκτικά γύρω-γύρω την μαστίχα που
κολλαέι την μεμβράνη πάνω στην πόρτα.Πάτα την με το χέρι να απλώσει
ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει μείνει ΠΟΥΘΕΝΑ κανένα κενό και έχει
απλωθεί σωστά παντού.Το ίδιο έκανα και εγώ και τέλος νερά εδώ και μήνεςthumb
Νικο Εννοεις να βγαλω την ταπετσαρια της πορτας και να στεγανοποιησω εσωτερικα?Αν ειναι ετσι θα δω νερα εσωτερικα της πορτας κατω?

Dathanaso
25-10-15, 19:21
Το οτι ειδα υγρασια πισω ψηλα δεν σου λεει τιποτα νικο?

nikos valvetronic
25-10-15, 19:25
Βγάλε ταπετσαρία και από πίσω θα δεις την μεμβράνη-αφρολέξ που είναι
κολλημένη πάνω στην λαμαρίνα.Πριν την πειράξεις παρατήρησε γύρω-γύρω και
κυρίως στο κάτω μέρος.Θα δεις τα σημεία που πέρασε το νερό από το γλύψιμο
που έκανε στην σκόνη της λαμαρίνας! Είναι γιατί όταν αλλάχτηκε ο γρύλλος δεν
κολλήθηκε προσεκτικά η μαστίχα.Ξέρεις πως βγαίνει η ταπετσαρία ή να
βοηθήσω?

nikos valvetronic
25-10-15, 19:32
Το ψηλά είναι όντως παράξενο.Εμένα τα μάζευε κάτω στο πατάκι.Πολύ νερό, με
λίγη βροχή αμέσως μούσκεμα το πατάκι.Είχα πάει σε ηλεκτρολόγο και μου είπε
δεν έχει κάτι εκεί ψηλά στα πετάλ (εγώ από εκεί νόμιζα ότι έρχονται).Αν σου
στραγγίζει η οροφή κάτω στα φτερά είσαι Οκ.Μου είπαν να μην επιχειρήσω να
φυσίξω με αέρα τα λούκια γιατί μπορεί από την πίεση να ξεκουμπώσουν τα
σωληνάκια που κατεβάζουν τα νερά από τα λούκια και μετά ανοίγεις δουλειές...

Dathanaso
25-10-15, 19:48
Βγάλε ταπετσαρία και από πίσω θα δεις την μεμβράνη-αφρολέξ που είναι
κολλημένη πάνω στην λαμαρίνα.Πριν την πειράξεις παρατήρησε γύρω-γύρω και
κυρίως στο κάτω μέρος.Θα δεις τα σημεία που πέρασε το νερό από το γλύψιμο
που έκανε στην σκόνη της λαμαρίνας! Είναι γιατί όταν αλλάχτηκε ο γρύλλος δεν
κολλήθηκε προσεκτικά η μαστίχα.Ξέρεις πως βγαίνει η ταπετσαρία ή να
βοηθήσω?
εχει ενα σχετικο θεμα θα το διαβασω για το πως βγαινει, ευχαριστω αλλα δεν μπορω να φτιαξω εικονα πως απο την πορτα περνανε μεσα τα νερα σκεφτομενος οτι η πορτα κλεινει ερμητικα χαμηλα

nikos valvetronic
25-10-15, 21:36
Τα νερά της βροχής περνάνε φυσιολογικά μέσα από την τσιμούχα του
παραθύρου.Από εκεί στραγγίζουν μέσα στην πόρτα ΠΙΣΩ απο την μεμβράνη!
Αν δεν είναι στεγανή η μεμβράνη τότε έρχονται μέσα ΜΕΤΑ το λάστιχο
της πόρτας, γλύφουν κάτω από την ταπετσαρία και περνανε μέσα στην
μοκέτα! Μόλις λύσεις θα το καταλάβεις :thumbsup:

Dathanaso
26-10-15, 17:57

Νίκο ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ το ξηλωσα όλη την πλευρά οδηγού και έβγαλα πολύ νερό μετά το τεσταρα με νερό κ παίρνει ακριβώς εκεί που περιγράφεις.τιμα κάνω τώρα?

gyiama
26-10-15, 19:36
πρεπει να ξηλώσεις ταπετσαρια και ξανα κολλας την μεμβρανη που εχει μεσα από την πορτα.

Dathanaso
27-10-15, 21:00
Οντως ηταν ξεκολημενη η μεμβρανη το εφτιαξα σημερα και την πεμπτη θα το πλυνω.ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις

nikos valvetronic
27-10-15, 21:04
Ωραίος ο Διονύσης thumb
Έτσι, να έχουμε και feedback από τις εργασίες!! :thumbsup:

Dathanaso
27-10-15, 21:09
Ωραίος ο Διονύσης thumb
Έτσι, να έχουμε και feedback από τις εργασίες!! :thumbsup:

Νικο σε υπερευχαριστω για την βοηθεια αν περασεις απο Λαρισα κερναω καφε

dreamer
06-11-23, 17:37

σε Ε87 οδηγου εχω το ιδιο.εχει κανα βιντεο να δω πως γινεται?

nikos valvetronic
06-11-23, 20:50
Δεν ξέρω πώς είναι στο 87. Η λογική πάνω κάτω είναι ίδια σε όλα τα αμάξια. Μια βίδα ψιλοκρυφή πίσω από το χερουλάκι που ανόιγεις την πόρτα.

Δυο στο μεγάλο χερούλι που τραβάς την πόρτα να κλείσει και περιφεριακά στην ταπετσαρία ίσως βρεις κανα δυο ακόμα. Τα υπόλοιπα είναι δυνατά κλιπς

που βγαίνουν όταν τραβήξεις με μίσος την ταπετσαρία πιάνοντάς την από την μεγάλη θήκη της πόρτας. Στο 46 είναι πολύ δυνατή τραβάς άφοβα. Στο δικό

σου δεν ξέρω. Μετά παρατήρησε την σκόνη που έχει μέσα η πόρτα. Στο σημεία που βάζει το νερό έχει κάνει δρόμο πάνω στην σκόνη. Εγρήξες ??

PetrosD
06-11-23, 23:13
Τα υπόλοιπα είναι δυνατά κλιπς που βγαίνουν όταν τραβήξεις με μίσος την ταπετσαρία πιάνοντάς την από την μεγάλη θήκη της πόρτας. Στο 46 είναι πολύ δυνατή τραβάς άφοβα. Στο δικό

σου δεν ξέρω. Μετά παρατήρησε

πόσα έσπασες. :th_Laie_67-1:

GiannisRob
07-11-23, 09:41
Στο τμήμα ανταλλακτικών της BMW έπρεπε να μοιράζουν κλιπς, όπως στα οδοντιατρεία μοιράζουν καραμέλες.

The Ace
08-11-23, 08:04
Τα πλαστικά clips που έχουν όλα τα αυτοκίνητα είναι όσο ανθεκτικά χρειάζεται για να κάνουν τη δουλειά τους, με 2-3 βγάλε-βάλε σπάνε όλα και όχι μόνο της ΒΜW. Άλλωστε υπάρχουν 9-10 τύποι που είναι κοινοί για όλα τα αυτοκίνητα. Οπότε απλά αγοράζουμε μια σακούλα με όλα τα διαφορετικά clips από τον φίλο μας το κινέζο και έχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή ότι χρειαστούμε ;)

nikos valvetronic
08-11-23, 12:31
Πετρο την πρώτη φορά που έβγαλα πριν πολλά χρόνια κανένα! Μετά μια οι γρυλοι μια τα νερά έχω στοκ πλέον
στο μικρο ντουλαπάκι του οδηγού. Ξενέρα μια φορά που έλυσα και μου έσπασαν δεν είχα καβάντζα και
πήγα να πάρω όμως δεν είχε με το ροδελακι το σφουγγαρενιο και πήρα σκέτα γιατί έπρεπε να το δέσω.
Οποτε μόλις τα βρήκα μετά από λιγες μέρες ξανά βάλε βγάλε :facepalm:

dreamer
08-11-23, 17:03
πόσα έσπασες. :th_Laie_67-1:

α ρε πετρο ,εχεις πλακα :original: οχι που δεν θα το πεταγες

dreamer
08-11-23, 17:05
απο επισημη ζητανε περιπου 200.:th_Laie_67-1:

σε εξιδικευμενο που ρωτησα 40 ευρω.:thumbsup:

wheelman
09-11-23, 16:37
Τα πλαστικά clips που έχουν όλα τα αυτοκίνητα είναι όσο ανθεκτικά χρειάζεται για να κάνουν τη δουλειά τους, με 2-3 βγάλε-βάλε σπάνε όλα και όχι μόνο της ΒΜW. Άλλωστε υπάρχουν 9-10 τύποι που είναι κοινοί για όλα τα αυτοκίνητα. Οπότε απλά αγοράζουμε μια σακούλα με όλα τα διαφορετικά clips από τον φίλο μας το κινέζο και έχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή ότι χρειαστούμε ;)
Εχώ πάρει κινέζικα δύο φορές και ήταν άθλια ποιότητα, πλέον προτιμώ να αγοράζω αν όχι γνήσια,
τοτε απο κατάστημα στην αττική που εμπορεύεται μόνο κλίπ ( έχει σχετική ονομασια ;-) )

dreamer
11-11-23, 20:20
τελικα δεν ξαναπηρε νερο.εκτος αν το κανει μονο σε πολυ δυνατη βροχη.παραξενο ομως δεν το κανει σε πιεστικο επαγγελματικο η΄πλυσιμο με βουρτσα.η' ειχα αφησει λιγο παραθυρο ανοιχτο οπως μου ειπε τεχνιτης..μπορει δεν θυμαμαι.