Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ζητειται γνωστης σε λεβητες φυσικου αεριου...

aristent
10-01-13, 13:51
Οπως λεει και ο τιτλος ,εχω αναγκη να μαθω τι τελικα πρεπει να κανω,για να λυσω τα προβληματα που εχω, με τον αυτονομο λεβητα φυσ.αεριου.

Κατ'αρχην η μαρκα του ειναι Ιταλικη (Sime)και ηταν ηδη τοποθετημενος οταν αγορασα το 2005 το διαμερισμα.

Μετα απο δυο χρονια χρησης και επειδη βαρεθηκαμε να βγαινουμε μερα παρα μερα για να ανοιξουμε ενα βαλβιδακι αναπληρωσης νερου, αποφασισαμε μαζι με 2 γειτονες, να κανουμε τοποθετηση και οι τρεις αυτοματο πληρωτη νερου!!!...150 ευρω, μαζι με εργασια, εκαστος!!!

...δυστυχως ομως, ο μαστορας που ηρθε για την παρεμβαση του αυτ.πληρωτη νερου,την εκανε με :shok: χαλκοσωληνες!!!!:ranting2: οι οποιοι στη συνεχεια,απο οτι μου ειπε 2ος υδραυλικος, δημιουργησε σκουρια εσωτερικα των θερμαντικων σωματων!!!:ranting2:

...αποτελεσμα?...να εχουν τρυπησει μεχρι στιγμης και απο το 2009 και επειτα, 4 απο τα 7 θερμ.σωματα!!!!.... 100ευρω "ζημια" εκαστο!!!:ranting2:

..ο 2ος υδραυλικος λοιπον,μου λεει η μονο σωτηρια στην @#$$%ια του 1ου ειναι να αντικαταστησουμε τους χαλκοσωληνες με σπιραλ πλαστικους,σαν αυτους που συνδεουν τις βρυσες τελος παντων και να παρεμβαλουμε και ενα συστημα με ανοδιο!!!αυτο και καναμε με 150 ευρω η νεα εγκατασταση!!!

.....απορω που ο 1ος εκανε σχεδον 5 ωρες με τους χαλκοσωληνες,τον εφαγε και η παγωνια εκει εξω....τον λυπηθηκα κιολας που παιδευτικε τοσο πολυ, ενω ο 2ος σε μιση ωρα ηταν ετοιμος!!!:shok:

....ενας 3ος υδραυλικος ειδικευμενος στους ιταλικους λεβητες, που ηρθε φετος για συντηρηση ,μετα απο συστασεις του 2ου υδραυλικου,:ranting2: εχει αλλη αποψη περι του θεματος μου!!!!:ranting2:

...αυτο που χρειαζομαι λεει,ειναι διαχωριστης σωματιδιων,κατι σαν φιλτρο νερου δηλαδη,αφου η ζημια εγινε και δεν προκειτε να καθαρισει το κυκλωμα το ανοδιο,απλα θα καθυστερει λιγο παραπανω την επερχομενη καταστροφη των θερμ.σωματων!!!!

...βεβαια το πιο σωστο που μου ειπε,ειναι οτι ειναι μεγαλη βλακεια εξ αρχης που βαλαμε αυτομ.αναπληρωση, αφου εαν υπαρχει διαρροη, το συστημα αντιλαμβανεται ελλειψη και χωρις "νοημοσυνη" θα στελνει νερο αβερτα....οταν θα παρεις χαμπαρι που ειναι η διαρροη θα εχεις καταστρεψει αρκετα πραγματα!!!!......σωστο ακουγεται και αυτο,αλλα απο την αλλη,τι? θα βγαινω καθε μερα να κοιταω το ρολογακι της πιεσης νερου ?

Τελος παντων,πειτε μου καποιος εαν γνωριζει τι πρεπει να κανω στη συνεχεια!!!!

:thnx:

Kostas_1
10-01-13, 13:56
βαρεθηκαμε να βγαινουμε μερα παρα μερα για να ανοιξουμε ενα βαλβιδακι αναπληρωσης νερου

αυτο γιατι συνεβαινε?

aristent
10-01-13, 13:58
αυτο γιατι συνεβαινε?

πιθανον επειδη ηταν καινουργια εγκατασταση, ολο και καπου εχανε στα βανακια(φλογερα)και στις συνδεσεις με τα σωματα....ολοι στην πολυκατοικια ειχαμε το ιδιο θεμα πανω-κατω......

Bitz
10-01-13, 14:16
Το 90% των εγκαταστασεων στην Ελλαδα ειναι με χαλκοσωληνες.
Κατι δεν μας λες καλα η' κατι δεν εχεις καταλαβει καλα.:original:

aristent
10-01-13, 14:23
Το 90% των εγκαταστασεων στην Ελλαδα ειναι με χαλκοσωληνες.
Κατι δεν μας λες καλα η' κατι δεν εχεις καταλαβει καλα.:original:

Απ'οτι μου ειπαν,καθως δεν γνωριζω,οι χαλκοσωληνες δεν θα ειχαν κανενα προβλημα εαν τα θερμ.σωματα ηταν τα παλαιου τυπου,ξερεις αυτα τα κλασσικα σε φετες,ενω εγω εχω τα τυπου πανελ και ολες οι σωληνωσεις ειναι με πλαστικους σωληνες.....ετσι αυτο το μικρο τμημα 20-40 εκατοστων που χρησιμοποιηθηκε χαλκος, εκανε καποια χημικη ενωση......

S8N
10-01-13, 17:03
Άρη, αποκλείεται. Τον κόβω λέμε.

Τα πάνελ κυκλοφορούν από το 1970. Και το πατρικό μου, κατασκευής 1975, panel έχει. Πριν καμια 15αριά χρόνια καταργήσαμε το δισωλήνιο και τοποθετήσαμε μονοσωλήνιο με χαλκοσωλήνες ώστε να έχει αυτονομία ο συγχωρεμένος ο παππούς μου. Αν ίσχυε αυτό που είπαν, θα 'πρεπε να τα είχαμε πάρει όλα στο χέρι. Ηλεκτρόλυση συμβαίνει όταν παντρεύεις χαλκό με σιδηροσωλήνα στο δίκτυο διανομής. Και πάλι, δεν τρυπούν τα σώματα αλλά οι σιδηροσωλήνες του δικτύου. Οι τερματικές μονάδες (σώματα) τι σχέση έχουν? Αλλά κι έτσι να ήταν, ο επίτοιχος λέβητας έχει χάλκινη σπείρα στο εσωτερικό του και ορειχάλκινες εξόδους. Ο ορείχαλκος είναι κράμα Cu-Zn (ψευδάργυρος).

Ειλικρινά δεν μου έχει τύχει ν' ακούσω σε κάποια οικοδομή πελάτη μου για τρύπιο σώμα πάνελ. Το πάχος της λαμαρίνας των καλών πάνελ είναι συνήθως 1-1,2 χιλιοστά αν θυμάμαι καλά. Τα παλαιά θερμαντικά σώματα τύπου AKAN με φέτες έχουν πάχος 0,8 χιλιοστά, όπως και τα φθηνά πάνελ.

Όσον αφορά το ανόδιο, δε θεωρώ ότι χρειάζεται σε κλειστό κύκλωμα. Άσε που δεν αλλάζει ποτέ κανείς τη ράβδο με αποτέλεσμα να αποκολλούνται κομμάτια μαγνησίου και να φράζουν σωλήνες, βάνες, διακόπτες, κυκλοφορητές και της Παναγιάς τα μάτια...

Το πρόβλημά σου ακούγεται σύνθετο λοιπόν. Τα σώματα τι προέλευσης είναι? Την τελευταία 10ετία και βάλε, κατέκλυσαν την ελληνική αγορά κάτι άθλια τούρκικα. Μέχρι και ο Soulis πουλούσε τέτοια πριν κλείσει. Αν θες καλά σώματα σε λογική τιμή δες τα Delonghi. Για top, υπάρχουν τα Vogel & Noot (Vienna Line) και τα Buderus. Ίσως να υπάρχουν κι άλλα εξίσου καλά, εγώ αυτά προτείνω πάντως στους πελάτες μου.

Όσον αφορά το σύστημα διανομής και την ανάγκη συχνής πλήρωσης, είναι προφανές πως κάπου υπάρχει διαρροή. Δε μιλάμε για μεγάλη διαρροή, αφού οι επίτοιχοι έχουν ένα σπιράλ μικρής χωρητικότητας. Όταν ακούω πάντως για πλαστικές σωλήνες σε εγκαταστάσεις ύδρευσης και θέρμανσης, μου σηκώνεται η τρίχα. Ούτε τις πολυστρωματικές συμπαθώ. Έχω δει σωλήνες tuborama ν' ανοίγουν για πλάκα σε κύκλωμα θέρμανσης σε καινούργιο σπίτι. Κάποιοι ασυνείδητοι τους χρησιμοποιούν και σε ηλιακούς χωρίς καμία μόνωση, για να τους ψήνει η ακτινοβολία. Για να καταλάβεις, ο tuborama κοστίζει 40 λεπτά το μέτρο και ο χάλκινος WICU σχεδόν 12 ευρώ. Ας με διορθώσει κάποιος υδραυλικός γιατί δε θυμάμαι καλά τις τιμές. Για να πάθεις διαρροή σε χάλκινο δίκτυο, πρέπει να έχει πάει κάτι στραβά στην κόλληση. Συνήθως είναι μονοκόμματες οι σωληνώσεις εκεί. Επιπλέον, ο χαλκός στο δίκτυο ύδρευσης έχει βακτηριοστατική δράση και δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Εγώ στη θέση σου θα έβαζα κάποιον να πρεσσάρει τις σωληνώσεις για να δει που υπάρχει διαρροή. Στις βάνες? Στους διακόπτες των σωμάτων? Στα ίδια τα σώματα? Παρεμπιπτόντως, τα σώματα είναι εσωτερικού ή εξωτερικού βρόγχου? Υποψιάζομαι ότι το πρόβλημά σου βρίσκεται στα πάνελ, λόγω κακής ποιότητος όμως.

aristent
10-01-13, 22:55
:thanks: Αρουλη!!! :worthy:

δυστυχως το κοστος επαιξε ρολο για τον κατασκευαστη και οχι η ποιοτητα!!!:thumbsdown:

τα σωματα ειναι no name,ή τουλαχιστον δεν εχουν σε εμφανη σημειο τυπωμενη την μαρκα τους!!!!

...αλλα και αυτα που εβαλε ο υδραυλικος ειναι Masta....πιθανον τουρκικα!!!:ranting2:

...συμπερασμα λοιπον, ειναι οτι δεν εφταιξε το κομματι του χαλκοσωληνα αλλα η ποιοτητα των θερμ.σωματων!!!....αρα ο διαχωριστης σωματιδιων δεν εχει να κανει κατι.....αν και το νερο μεσα ειναι καφεμαυρο......

ευχαριστω και παλι για τις πολυτιμες πληροφοριες.thumb

spar@
10-01-13, 23:06
:thanks: Αρουλη!!! :worthy:

δυστυχως το κοστος επαιξε ρολο για τον κατασκευαστη και οχι η ποιοτητα!!!:thumbsdown:

τα σωματα ειναι no name,ή τουλαχιστον δεν εχουν σε εμφανη σημειο τυπωμενη την μαρκα τους!!!!

...αλλα και αυτα που εβαλε ο υδραυλικος ειναι Masta....πιθανον τουρκικα!!!:ranting2:

...συμπερασμα λοιπον, ειναι οτι δεν εφταιξε το κομματι του χαλκοσωληνα αλλα η ποιοτητα των θερμ.σωματων!!!....αρα ο διαχωριστης σωματιδιων δεν εχει να κανει κατι.....αν και το νερο μεσα ειναι καφεμαυρο......

ευχαριστω και παλι για τις πολυτιμες πληροφοριες.thumb

σε ολα τα δικτυα καλοριφερ κανονικο νερο ειναι το οποιο με τον καιρο γινεται καφε-μαυρο και δουλευουν απροβληματιστα 20-30-50 χρονια....
αν ειναι ετσι μπορει να θελει να το τροφοδοτεις και με εμφυαλομενο εβιαν...αχχαχαχααχ

aristent
10-01-13, 23:16
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:

ρε συ, με δουλευουνε οι υδραυλικοι!!!:hystericalbs1:.....βρη� �αν θυμα και θελουν να τ'αρπαξουνε!!!:hystericalbs1: :th_Laie_67-1:

κοιτα!!!... μου λεει!!!....μαυρα τα νερα!!!....μπλαμπλαμπλα.... δωσε μου 150 ευρω!!! :hystericalbs1: :thumbsup:

nfot
10-01-13, 23:27
Εγω ειμαι εντελως φρεσκος στο φυσικο αεριο.
Κι εμενα θελει πληρωση καθε τρεις και λιγο και προχτες πηρα τηλ. τον εγκατατστατη. Μου ειπε οτι καπου μαλλον εχει μια μικρη διαρροη και μαλλον φανταζεται που, στο συλλεκτη. Θα περνουσε να δει. Απο βδομαδα θα ξερω αν οντως περασε, αν δε χρειαστει συμπληρωμα. Μου ειπε οτι φυσικολογικα, μια φορα το μηνα χρειαζεται να ανοιγω την πεταλουδα για να συμπληρωνα και οχι καθε 2 μερες.

aristent
10-01-13, 23:29
ακριβως!!!thumb

στον συλλεκτη εχει συνηθως καποιες μικροδιαρροες........αλλα ΜΗΝ βαλεις αυτ.πληρωση νερου!!!:thumbsup:

spar@
10-01-13, 23:44
εγω 3 χρονια ειχα φυσικο αεριο στη Λαρισα, μικρο ατομικο λεβητα στο μπαλκονι!! δεν χρειαστηκε ποτε να προσθεσω νερο κλπ!
πως καταλαβαινεται οτι θελει νερο???

nfot
10-01-13, 23:46
Εμενα εχει οργανο ενδειξης πιεσης νερου. Πρεπει να ειναι μεταξυ 1 - 1,2 Bar.

S8N
11-01-13, 00:03
Καλα ειναι τα mastas που εβαλες τωρα, για τα υπολοιπα τρια κανε τον σταυρο σου!

aristent
10-10-13, 00:24
Άρη, αποκλείεται. Τον κόβω λέμε.

Τα πάνελ κυκλοφορούν από το 1970. Και το πατρικό μου, κατασκευής 1975, panel έχει. Πριν καμια 15αριά χρόνια καταργήσαμε το δισωλήνιο και τοποθετήσαμε μονοσωλήνιο με χαλκοσωλήνες ώστε να έχει αυτονομία ο συγχωρεμένος ο παππούς μου. Αν ίσχυε αυτό που είπαν, θα 'πρεπε να τα είχαμε πάρει όλα στο χέρι. Ηλεκτρόλυση συμβαίνει όταν παντρεύεις χαλκό με σιδηροσωλήνα στο δίκτυο διανομής. Και πάλι, δεν τρυπούν τα σώματα αλλά οι σιδηροσωλήνες του δικτύου. Οι τερματικές μονάδες (σώματα) τι σχέση έχουν? Αλλά κι έτσι να ήταν, ο επίτοιχος λέβητας έχει χάλκινη σπείρα στο εσωτερικό του και ορειχάλκινες εξόδους. Ο ορείχαλκος είναι κράμα Cu-Zn (ψευδάργυρος).

Ειλικρινά δεν μου έχει τύχει ν' ακούσω σε κάποια οικοδομή πελάτη μου για τρύπιο σώμα πάνελ. Το πάχος της λαμαρίνας των καλών πάνελ είναι συνήθως 1-1,2 χιλιοστά αν θυμάμαι καλά. Τα παλαιά θερμαντικά σώματα τύπου AKAN με φέτες έχουν πάχος 0,8 χιλιοστά, όπως και τα φθηνά πάνελ.

Όσον αφορά το ανόδιο, δε θεωρώ ότι χρειάζεται σε κλειστό κύκλωμα. Άσε που δεν αλλάζει ποτέ κανείς τη ράβδο με αποτέλεσμα να αποκολλούνται κομμάτια μαγνησίου και να φράζουν σωλήνες, βάνες, διακόπτες, κυκλοφορητές και της Παναγιάς τα μάτια...

Το πρόβλημά σου ακούγεται σύνθετο λοιπόν. Τα σώματα τι προέλευσης είναι? Την τελευταία 10ετία και βάλε, κατέκλυσαν την ελληνική αγορά κάτι άθλια τούρκικα. Μέχρι και ο Soulis πουλούσε τέτοια πριν κλείσει. Αν θες καλά σώματα σε λογική τιμή δες τα Delonghi. Για top, υπάρχουν τα Vogel & Noot (Vienna Line) και τα Buderus. Ίσως να υπάρχουν κι άλλα εξίσου καλά, εγώ αυτά προτείνω πάντως στους πελάτες μου.

Όσον αφορά το σύστημα διανομής και την ανάγκη συχνής πλήρωσης, είναι προφανές πως κάπου υπάρχει διαρροή. Δε μιλάμε για μεγάλη διαρροή, αφού οι επίτοιχοι έχουν ένα σπιράλ μικρής χωρητικότητας. Όταν ακούω πάντως για πλαστικές σωλήνες σε εγκαταστάσεις ύδρευσης και θέρμανσης, μου σηκώνεται η τρίχα. Ούτε τις πολυστρωματικές συμπαθώ. Έχω δει σωλήνες tuborama ν' ανοίγουν για πλάκα σε κύκλωμα θέρμανσης σε καινούργιο σπίτι. Κάποιοι ασυνείδητοι τους χρησιμοποιούν και σε ηλιακούς χωρίς καμία μόνωση, για να τους ψήνει η ακτινοβολία. Για να καταλάβεις, ο tuborama κοστίζει 40 λεπτά το μέτρο και ο χάλκινος WICU σχεδόν 12 ευρώ. Ας με διορθώσει κάποιος υδραυλικός γιατί δε θυμάμαι καλά τις τιμές. Για να πάθεις διαρροή σε χάλκινο δίκτυο, πρέπει να έχει πάει κάτι στραβά στην κόλληση. Συνήθως είναι μονοκόμματες οι σωληνώσεις εκεί. Επιπλέον, ο χαλκός στο δίκτυο ύδρευσης έχει βακτηριοστατική δράση και δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Εγώ στη θέση σου θα έβαζα κάποιον να πρεσσάρει τις σωληνώσεις για να δει που υπάρχει διαρροή. Στις βάνες? Στους διακόπτες των σωμάτων? Στα ίδια τα σώματα? Παρεμπιπτόντως, τα σώματα είναι εσωτερικού ή εξωτερικού βρόγχου? Υποψιάζομαι ότι το πρόβλημά σου βρίσκεται στα πάνελ, λόγω κακής ποιότητος όμως.

Σημερα ηρθε αλλος υδραυλικος,που τον γνωρισα σε σπιτι πελατη μου και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!βρηκα εναν ΜΑΣΤΟΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ στη δουλεια του!!!!

Οτι ειχε πει ο Αρης ισχυει 100%!!!

......αλλα περα απο αυτα, ο ανθρωπος επαιζε στα δαχτυλα ολη την εγκατασταση και εκανε βιδες το λεβητα καθαριζοντας και ρυθμιζοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!

Επιτελους παραδεχομαι συνεπεια στο ραντεβου,επεξηγηση σε ολες τις αποριες με τεκμηριωμενες απαντησεις,εργαλεια που ρυθμιζανε μεχρι τους παλμους τις καρδιας, που λεει ο λογος και τελος σωστη εργασια, με οικονομικοτατη και τιμια χρεωση!!!(30 ευρω πηρε και ασχοληθηκε ουσιαστικα δυο ωρες!!!)

Ο λεβητας δουλευει ρολοϊ,αθορυβα,με σωστες πιεσεις νερου και χωρις διαρροες.

Καταργησε το ανωδιο και καθαρισε οτι φιλτρακι ειχε μπουκωσει απο την "λασπη" που εβγαζε αυτο .....και ηταν αρκετη δυστυχως.....

το συστημα αυτοματης πληρωσης νερου παρεμεινε, αλλα ρυθμιστηκε σωστα πλεον και μου εδωσε οδηγιες για τη σωστη του παρακουλουθηση/ρυθμιση αν χρειαστει....εχω ομως την αισθηση οτι μεχρι την επομενη συντηρηση,δηλαδη του χρονου,δεν προκειτε να χρειαστει απολυτως τιποτε!!!

Το σαϊτ του τεχνικου μαζι με τα στοιχεια του,το παραθετω εδω,γιατι αξιζει πραγματικα να τον προτιμησετε(οι τοπικοι εδω εννοω)αφου θα δειτε εναν γνωστη του ειδους που αξιζει καθε ευρω που θα δωσετε:
https://www.teo-studios.gr/%CE%A0%CE%91%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3/%CE%A0%CE%91%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3.htm

δεν κανω διαφημιση,αλλα οταν ειμαστε ευχαριστημενοι με καποιους επαγγελματιες, ας το μοιραζομαστε,εστω μηπως βοηθησουμε εμας αλλα και εκεινον, αφου το αξιζει.

:thnx: