Επιστροφή στο Forum : Εξαγωγή αυτοκινήτου
καλησπερα χρονια πολλα κ καλη χρονια:banana::banana:...επειδη τα οικονομικα δεν λενε να στρωσουν σκεφτομαι να εξαγω το αυτοκινητο...στην περιπτωση που βρεθει καποιος κ θελει να το παρει τι διαδικασια χρειαζεται να ακολουθησω κ ποιο το κοστος????να σημειωθει οτι το αυτοκινητο εχει προσωρινη παραδοση πινακιδων κ δεν χρωσταει τελη!!!
Έχεις κάποια διεύθυνση εξωτερικό?
Κατ'αρχας ΟΡΙΣΤΙΚΗ διαγραφη στο μηχανολογικο, και μετα μιλα με εναν καλο εκτελωνιστη...
ρωτησα στο τελωνειο κ για να βγαλουν πρασινη καρτα,ασφαλεια για ενα μηνα κ πινακιδες για ενα μηνα θελουν το χαρτι της οριστικης διαγραφης απο το υπουργειο κ 450 ευρω!
εμενα ηρθε ενας Ελληνας απο Γερμανια. Του εκανα κανονικα μεταβιβαση στο ονομα του και μετα αυτος εκανε διαγραφη. Το πηρε κι εφυγε αφου μου κατεθεσε τα λεφτα στο λογαριασμο.
για να πληροφορησω το φορουμ να ανεφερω πως για να εξαγεις ενα αυτοκινητο το οποιο εχει κατατεθημενες πινακιδες για προσωρινα η διαδικασια ειναι η εξης δια του νομιμου - κρατικου τροπου!
πας στην εφορια κ ζητας (κανεις αιτηση) να σταλουν οι πινακιδες στο υπουργειο συγκοινωνιων που βρισκεται στο περιστερι.μετα απο Χ? μερες (σε μενα 20,απο αιγαλεω σε περιστερι) οπου ειναι οι πινακιδες στο υπουργειο ξαναπας κ κανεις μια αλλη αιτηση στην οποια δηλωνεις υπευθυνα τι θες να γινει η αδεια,να διαγραφη απο την Ελλαδα.αφου κανεις την αιτηση ξαναπας μετα απο 2-3 μερες (σε μενα την επομενη) κ περνεις την αδεια σφραγισμενη οτι διαγραφη κ σε ποια χωρα θα παει!(σε μενα γερμανια)
επομενο βημα ειναι το ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ διοτι το αμαξι παει σε ευρωπαικη χωρα κ απο εκει βγαζει πινακιδες - ασφαλεια - πρασινη καρτα για ενα μηνα!!!οταν με το καλο πας στο τελωνειο θα σε καθοδηγησει το συστημα.εγω εφαγα 3 ΩΡΕΣ απο τις 10 ως τις 1 κ πληρωσα μαζι με την ασφαλεια 230 ευρω. εννοειται πως παιζουν ρολο κ τα κυβικα!!!!!!!
ειναι πραγματικα πολυ ωραιο κ οχι επειδη ητανε δικο μου αλλα επειδη οσοι το ειδανε αυτο λεγανε κ γι'αυτο δεν μπορουσα να το χαρισω τελειως.για το αμαξι ζηταγα 7000 κ το εδωσα 6000 κ μου εμειναν κ οι ζαντες.θεωρω καλη τιμη για την ελλαδα κ δεν μπορουσα να ζητησω παραπανω στο γερμανο γιατι ηταν κ 4πορτο.αν ηταν διπορτο μου ειπε πανω στη κουβεντα θα μπορουσε να εδινε μεχρι κ 8000.με πονεσε πολυ αλλα το Ε39 που πηρα καλυψε το κενο κ καθε μερα με κερδιζει περισσοτερο.αλητεια το Ε30 αλλα αλλη φαση το Ε39.
Σίγουρα αν ήταν 2πορτο θα έπιανε παραπάνω... Όντως είναι πολύ ωραίο από τις φωτό στο garage σου... Κρίμα που το έδωσες αλλά να μου πεις τι να τα έκανες 2?
Τα καλορίζικα για το E39 τα είπαμε αλλού ...να είσαι καλά να το χαίρεσαι...
Leonidas_E39
23-02-13, 23:54
Γιαννη εφαγες μια μερα σχεδον για να βγαλεις τσολ πινακιδες ,κατι που στην γερμανια χρεοζεται μιση μερα. Α ρε ελλαδαρα με τα ωραια σου.
Γιαννη εφαγες μια μερα σχεδον για να βγαλεις τσολ πινακιδες ,κατι που στην γερμανια χρεοζεται μιση μερα. Α ρε ελλαδαρα με τα ωραια σου.
αυτα εβλεπε κ ο γερμανος κ γελαγε!:th_Laie_67-1:!!στη γερμανια βγαζεις σε μια ωρα ταβανι!!!!!!!!εχουν αλλο συστημα!!!!
αυτα εβλεπε κ ο γερμανος κ γελαγε!:th_Laie_67-1:!!στη γερμανια βγαζεις σε μια ωρα ταβανι!!!!!!!!εχουν αλλο συστημα!!!!
Κανονικά θα έπρεπε να προβληματισθεί !
Με τόσες εξαγωγές αυτοκινήτων που κάνουμε, περάσαμε και την Γερμανία !
κατι που στην γερμανια χρεοζεται μιση μερα. Α ρε ελλαδαρα με τα ωραια σου.
Στη Γερμανία θυμάμαι το 2009 μας πήρε 1 ώρα για τσολ πινακίδες
Skyline_IS
24-02-13, 16:17
Και εδω σε 1 ωρα ξεμπερδευεις αρκει να δωσεις κανενα δωρακι :original:
Leonidas_E39
24-02-13, 17:58
Γραψτε λαθος μιση ωρα ηθελα να γραψω.
GIANNHS M ρώτησα εκτελωνιστές και μου είπαν ότι η διαδικασίες παραλαβής πινακίδων τσολ με άδεια και πράσσινη κάρτα μαζί με διαγραφή δεν κρατάει πάνω από 4 έως 5 εργάσιμες...Μήπως αν κάποιος το κάνει μόνος του ....παίρνει 20 μέρες τουλάχιστον....?
Αρη με το Ζ4 καλως ηρθες, γραψε 2 λογια να γνωριστουμε https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23
GIANNHS M ρώτησα εκτελωνιστή και μου είπε με 450ευρώ για διλιτρο μέσα σε 5 εργασιμες το πολύ όλα είναι έτοιμα!!Έχω καταθέσει πνακίδες το ΔΕΚ12 και σε 5 μέρες όταν αποφασίσω θα έχω για ένα μήνα τα καθέκαστα. Μύθος??
GIANNHS M ρώτησα εκτελωνιστές και μου είπαν ότι η διαδικασίες παραλαβής πινακίδων τσολ με άδεια και πράσσινη κάρτα μαζί με διαγραφή δεν κρατάει πάνω από 4 έως 5 εργάσιμες...Μήπως αν κάποιος το κάνει μόνος του ....παίρνει 20 μέρες τουλάχιστον....?
ωπα ωπα!!!!!!εμενα πηρε 20 μερες να πανε οι πινακιδες απο την εφορια του αιγαλεω στο υπουργειο στο περιστερι,ταχυδριμικως.για το χαρτι της διαγραφης περασαν μονο 2 μερες απο την μερα που εκανα την αιτηση διαγραφης στο υπουργειο.κ για να βγαλω πινακιδες ,ασφαλεια,πρασινη καρτα χρειαστηκα 4 ωρες στο τελωνειο του πειραια.πυλη Ε1.
GIANNHS M ρώτησα εκτελωνιστή και μου είπε με 450ευρώ για διλιτρο μέσα σε 5 εργασιμες το πολύ όλα είναι έτοιμα!!Έχω καταθέσει πνακίδες το ΔΕΚ12 και σε 5 μέρες όταν αποφασίσω θα έχω για ένα μήνα τα καθέκαστα. Μύθος??
βασικα οι τιμες βγαινουν απ'οτι καταλαβα αναλογα την χρονολογια του αυτοκινητου κ τον κυβισμο.εμενα εκτελωνιστης μου ζητησε 450 ευρω κ επειδη στραβωσα:ranting2: πηγα μονος μου,εχασα ενα μεροκαμματο αλλα μου στοιχησε 255 ευρω.ΤΡΕΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!!ειναι ωπου σε πιασουν αρη!!!κ το αμαξι μου ητανε 89 μοντελο 2000 κυβικα δηλωμενο.
Δε γίνεται να ταξιδέψει το αυτοκίνητο εκεί με ελληνικές πινακίδες και μετά να γίνει η διαδικασία ;;;
Προσοχή !
Μεγάλη προσοχή !
Η σωστή και 100% σίγουρη διαδικασία είναι
μεταβίβαση στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη και μετά να το κάνει αυτός ΔΙΑΓΡΑΦΗ!!!
Παραλίγο να την πατήσω..
Μέχρι την μεταβίβαση στο νέο ιδιοκτήτη η κυριότητα του οχήματος είναι δική σου...
Δε γίνεται να ταξιδέψει το αυτοκίνητο εκεί με ελληνικές πινακίδες και μετά να γίνει η διαδικασία ;;;
γινεται να παει ως εκει κανονικα σαν να πας εκδρομη.το θεμα ειναι να παρεις τις πινακιδες φευγοντας κ την αδεια για να το διαγραψεις μετα εδω.αν θες!διοτι στο ελληνικο κρατος μπορεις να πας στην εφορια να καταθεσεις πινακιδες δηθεν για προσωρινη ακινητοποιηση κ να εισαι παλι οκ.κ αυτο γιατι στην ελλαδα εχουμε χαλαρο συστημα.
Προσοχή !
Μεγάλη προσοχή !
Παραλίγο να την πατήσω..
Μέχρι την μεταβίβαση στο νέο ιδιοκτήτη η κυριότητα του οχήματος είναι δική σου...
σωστα δε λεω ομως σκεψου κατι....πουλας ενα αμαξι μεγαλου κυβισμου,ερχομαι να το παρω κ μου λες,παμε για μεταβιβαση κ μετα καντο οτι θες.τον αγοραστη δεν τον συμφερει να πληρωσει 300?!+ δεν ξερω ποσα ειναι μεταβιβαση κ εκει μπορει να χαλασει το γλυκο.
Γινεται μεταβιβαση με κατατεθημενες πινακιδες;
Δεν το εχω ξανακουσει αυτο.
Γινεται μεταβιβαση με κατατεθημενες πινακιδες;
Δεν το εχω ξανακουσει αυτο.
ποιος το ειπε?:judge:κ βεβαια ΟΧΙ !!!!!!
σωστα δε λεω ομως σκεψου κατι....πουλας ενα αμαξι μεγαλου κυβισμου,ερχομαι να το παρω κ μου λες,παμε για μεταβιβαση κ μετα καντο οτι θες.τον αγοραστη δεν τον συμφερει να πληρωσει 300?!+ δεν ξερω ποσα ειναι μεταβιβαση κ εκει μπορει να χαλασει το γλυκο.
Κι εγώ προσωπικά χάλασα την αγοραπωλησία για τον παραπάνω λόγο...
Θέλω όμως να κοιμάμαι ήσυχος..
Γιατί δεν είχα εμπιστοσύνη στους αγοραστές. Εργάζομαι σε ασφαλιστική και βλέπω μ@λ@κίες κάθε μέρα...
Κι εγώ προσωπικά χάλασα την αγοραπωλησία για τον παραπάνω λόγο...
Θέλω όμως να κοιμάμαι ήσυχος..
Γιατί δεν είχα εμπιστοσύνη στους αγοραστές. Εργάζομαι σε ασφαλιστική και βλέπω μ@λ@κίες κάθε μέρα...
εχεις δικιο δεν αντιλεγω αλλα οπως ειπες ειναι ενα ρισκο η ολη φαση αλλα τι να κανεις.εμενα κ να μου την εκανε στα ....διοτι υπηρχε ενναλακτικο σχεδιο.τεσπα!!!καλοπουλητα να ειναι κ οπου να ειναι!!!!
για να πληροφορησω το φορουμ να ανεφερω πως για να εξαγεις ενα αυτοκινητο το οποιο εχει κατατεθημενες πινακιδες για προσωρινα η διαδικασια ειναι η εξης δια του νομιμου - κρατικου τροπου!
πας στην εφορια κ ζητας (κανεις αιτηση) να σταλουν οι πινακιδες στο υπουργειο συγκοινωνιων που βρισκεται στο περιστερι.μετα απο Χ? μερες (σε μενα 20,απο αιγαλεω σε περιστερι) οπου ειναι οι πινακιδες στο υπουργειο ξαναπας κ κανεις μια αλλη αιτηση στην οποια δηλωνεις υπευθυνα τι θες να γινει η αδεια,να διαγραφη απο την Ελλαδα.αφου κανεις την αιτηση ξαναπας μετα απο 2-3 μερες (σε μενα την επομενη) κ περνεις την αδεια σφραγισμενη οτι διαγραφη κ σε ποια χωρα θα παει!(σε μενα γερμανια)
επομενο βημα ειναι το ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ διοτι το αμαξι παει σε ευρωπαικη χωρα κ απο εκει βγαζει πινακιδες - ασφαλεια - πρασινη καρτα για ενα μηνα!!!οταν με το καλο πας στο τελωνειο θα σε καθοδηγησει το συστημα.εγω εφαγα 3 ΩΡΕΣ απο τις 10 ως τις 1 κ πληρωσα μαζι με την ασφαλεια 230 ευρω. εννοειται πως παιζουν ρολο κ τα κυβικα!!!!!!!
Καλορίζικο το νέο σου αυτοκίνητο ! Μια ερώτησει που θέλω να κάνω γενικά σε όλους εδω μέσα ,βρε παιδία πόσα θα πληρώσει αυτός ο άνθρωπος τελωνείο στην Γερμανία για αυτό το αμάξι ??? Διότι Ελλάδα εάν το φέρεις απο Γερμανία σου ποιάνουν τον κ@@ο εάν δέν απατώμαι ,έτσι δέν είναι????
:shok::shok:
Leonidas_E39
10-03-13, 01:09
Περυσι εστειλα ενα Α κλαςς γερμανια και το κοστος στον ξαδερφο μου ηταν 350 ευρωπουλα.
Καλορίζικο το νέο σου αυτοκίνητο ! Μια ερώτησει που θέλω να κάνω γενικά σε όλους εδω μέσα ,βρε παιδία πόσα θα πληρώσει αυτός ο άνθρωπος τελωνείο στην Γερμανία για αυτό το αμάξι ??? Διότι Ελλάδα εάν το φέρεις απο Γερμανία σου ποιάνουν τον κ@@ο εάν δέν απατώμαι ,έτσι δέν είναι????
:shok::shok:
αυτοι παρακαλανε να βρισκουν αυτοκινητα απο ελλαδα κυριως,διοιτι εχουμε ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙς ΚΑΡΟΤΣΕΣ,κ στη συνεχεια να τα πηγαινουν Γερμανια.ο φορος αμελειτεως.στην ελλαδα γινονται αυτα τα καραγκιοζιλικια.
Βρε παιδιά είστε σίγουροι ??? Εμάς δέν συμφέρει ουτε μιά στο 1000000 να φέρουμε αμάξι απο εξωτερικό εάν έχει περάσει η τριετία ,όχι 20 χρονών που είναι το Ε30....γαμό το κολο κράτος του μέσα!!!:ranting2::ranting2::ranting2::ranting2 :
Βρε παιδιά είστε σίγουροι ??? Εμάς δέν συμφέρει ουτε μιά στο 1000000 να φέρουμε αμάξι απο εξωτερικό εάν έχει περάσει η τριετία ,όχι 20 χρονών που είναι το Ε30....γαμό το κολο κράτος του μέσα!!!:ranting2::ranting2::ranting2::ranting2 :
ετσι ετσι!!!!!!δηλαδη νομιζεις ο γερμανος ειναι μακακας που κανει τοσα χιλιομετρα να ερθει,να σου παρει το αμαξι στη χαμηλη για την ελλαδα τιμη κ το παει πανω.εχουμε πει.....οι ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ! ! ! ! ! !:ranting2::ranting2:
Skyline_IS
10-03-13, 14:29
Προσοχή !
Μεγάλη προσοχή !
Παραλίγο να την πατήσω..
Αν καποιος που εχει ενα καλο αμαξι και βρει αγοραστη απο το εξωτερικο τι κανει?
Δεν νομιζω ο αγοραστης να δεχτει να πληρωσει τελη κυκλοφοριας+μεταβιβαση για 1 μερα